Advertentie

Het RIVM, HPV en intieme details van uw dochter van 15..!


De daden van het RIVM worden steeds druiser.. Eerst was daar een reclamebureau dat de vuile was mag opknappen van de -voor het RIVM- sterk teruglopende vacccinatiegraad inzake de HPV-campagne. Maar nu is het een onderzoek waar ook jij, ook al heb je geen dochters of zussen in de HPV-vaccinatie-leeftijd hebben, je van zult afvragen wat hier in hemelsnaam de bedoeling van is..

Het RIVM 'dient te dienen'.. Smakeloos, 'puur zakelijk', zonder aanziens des persoons...?

Intieme details die je als meisje van 15 jaar dient te beantwoorden, als je vrijwillig meedoet aan de RIVM-enquete inzake HPV.

Het is in dit kader beter dat we de ‘Verontruste moeders’ en ‘Verontruste vaders’, in de personen van Anneke Bleeker en Frides Laméris het woord laten doen.

Zij schreven op basis van deze uitermate bizarre enquete, de volgende brief naar -wie anders- Roel Coutinho, de directeur van het RIVM. Is dit normaal? Is het RIVM ernstig over de schreef aan het gaan, zijn bevoegdheden aan het ‘oprekken’…?

Maar zoals altijd: jij bepaalt wat je acceptabel vindt. Niet het RIVM, wij of de Verontruste Moeders/Vaders. Laat je mening horen! En deel het met je collega’s, vrienden en familie.

Natuurlijk vind je hieronder de uitnodigingsbrief van het RIVM aan één van de meisjes ‘uit de doelgroep’…, en de enquete zélf. Tevens plaatsen we de brief die de Verontruste Moeders en Vaders naar het RIVM zonden.

Gewoon maar even een belangrijke vraag: “Wat gebeurt er met het DNA van het meisje in kwestie vragen wij ons af?”

Wie een meisje kent in die leeftijd kan vragen of zij de brief mag zien en deze mag de code gebruiken om verder te kijken wat er allemaal gevraagd wordt.  Dan kan de (nieuwe) dame in kwestie ook mee doen aan een HPV-onderzoek! Als beloning krijgt de jonge dame een cadeaubon van €10,- en als zij volgend jaar weer mee wil doen krijgt zij weer een bon. (dit keer dus geen verloting van I-pods..!)

Maar…. Het genetisch materiaal wordt door het RIVM wel 15 jaar bewaard, als het meisje/ouders hiervoor toestemming geven. Maar wat gebeurt er überhaupt met het DNA van de meisjes in kwestie vragen wij ons af? Dat wordt niet gemeld, maar dat lijkt ons toch wel netjes, nietwaar? ‘Onderzoek’ als vrijbrief voor…?

En waarom staat er gewoon niet dat het ná die tijd wordt vernietigd. Je geeft toestemming om het 15 jaar te bewaren.. Maar je geeft geen opdracht het daarná te vernietigen..?! Noch meldt het RIVM dat het dit zal doen.. Weet je wat nou zo raar is, weet je wat het RIVM, wél gaat vernietigen, uitdrukkelijk gemeld.. DE TOESTEMMINGSVERKLARING zélf..! Maar het DNA dus niet!! Uitdrukkelijk en zeer sluw wordt dit buiten de schriftelijke afspraken om ‘geloodst’. (zie onderaan pag. 3 van de ’toestemmingsverklaring’!!)

(Wij krijgen ineens een ‘deja vu’ een onverkwikkelijke zaak, betreffende DNA en de rol hierin van dhr. Coutinho. (Een citaat uit de boekbespreking van Wim Köhler in het NRC, 26-11-2004) (HIER):

Het is 1985: zonder bloedmonsters te anonimiseren, zonder toestemming te vragen aan de proefpersonen, terwijl beloofd was dat het bloed na de hepatitistest vernietigd zou worden, kwam Coutinho er op illegale manier achter, dat het aids-veroorzakende virus eind jaren zeventig in Nederland moest zijn geïntroduceerd. Toen het testwerk bekend werd, ontstond een rel die Coutinho bijna de kop kostte als lid van het coödinatieteam.”
(Coutinho was lid van het Landelijke Aids-coördinatieteam dat in die beginjaren van de epidemie eigenlijk het beleid uitstippelde. Een paar mensen van de 800 waren met hiv besmet. )

Maar… we vragen ons af of je het nu in de gaten hebt of krijgt..
In feite geeft het RIVM  hier impliciet en volmondig toe dat het hele HPV-vaccinprogramma één groot experiment is. Dat gevaccineerde meisjes daarom nodig zijn om dit experiment te volgen.. Want het is natuurlijk heel belangrijk dat ‘we’ wel weten wat een ingespoten HPV-vaccin in je lichaam doet. Dat weten we namelijk wel ongeveer, maar niet PRECIES. Er wordt geopereerd met een vaccin, binnen de ‘veiligheidsmarges’, opgesteld in samenspraak met de farmaceutische industrie. Jaja..
En uiteindelijk hoeven we dat ook niet precies te weten, want dat hebben we nou eenmaal zo afgesproken, kennelijk, met elkaar. Meisjes van 12 tot 16 doen VRIJWILLIG mee aan dit experiment, ze hoeven dus niet..!
Maar het is wel beter, volgens het RIVM…, dat ze zich laten inenten voor deze verschrikkelijke ziekte.

X

* * * * * * *

24 maart 2010

Geachte leden van de pers, media, leden van de Tweede Kamer en andere betrokkenen,

Opnieuw richten de verontruste vaders en verontruste moeders zich tot hun medelandgenoten die in  verschillende hoedanigheden en verantwoordelijkheden actief zijn voor de samenleving.

In de bijlagen bij dit schrijven treft u ondermeer een brief aan die gericht is aan de directeur van het RIVM,  dr. R.A. Coutinho. Dit is ons antwoord op een brief die wij recentelijk van hem ontvingen. Wij hebben in onze brief aan de heer Coutinho medegedeeld dat boze ouders en meisjes ons kenbaar gemaakt hebben dat zij een aantal vragen in de onlangs online geplaatste RIVM-HPV-enquête zeer ongepast vinden. Er wordt volgens hen naar intieme details gevraagd die de vragenstellers niets aangaan en die volgens moeders en dochters niet relevant zijn voor het beoogde doel van de enquête.

Opdat u zelf een voorlopig oordeel kunt vormen over de inhoud van deze enquête, treft u in de bijlage een kleine selectie printscreens aan van de enquêtevragenlijst. Daarbij wordt nog opgemerkt dat deze vragenlijst wordt aangeboden aan een geselecteerde groep van 15 en 16 jarige meisjes in het kader van een HPV-onderzoek. De uitnodigingsbrief van het RIVM hiervoor treft u ook in een bijlage aan.

Om de volledige enquête te kunnen raadplegen, dient men zich in verbinding te stellen met meisjes die van het RIVM een inlogcode voor dit onderzoek hebben ontvangen. De webmasters van www.verontrustevaders.nl en www.verontrustemoeders.nl spreken tenslotte hun ernstige bezorgdheid uit over de manier waarop de overheid in dezen met deze nog minderjarige meisjes omgaat. Dit nog los van het feit dat zij het hele HPV-vaccinatie gebeuren van A tot Z een belediging vinden voor de geestelijke en lichamelijke integriteit van deze meisjes.

Met vriendelijke groeten,

Frides Laméris, Zuidlaren

Anneke Bleeker, Bergen

Bijlagen:

1. Brief van “verontruste vaders” en “verontruste moeders” aan dhr. Coutinho. (HIER in pdf)

2. Brief van RIVM aan meisjes betreffende HPV-onderzoek (oproep) (HIER de pdf)

3. Selectie Printscreen online enquete-HPV. (HIER via pdf)

55 gedachten over “Het RIVM, HPV en intieme details van uw dochter van 15..!

 1. Vroeger was het RIVM nog wel onafhankelijk.
  Kijk bijvoorbeeld naar wat het RIVM schreef over met chroomtrioxide geïmpregneerde speeltoestellen:
  http://www.hetechtenieuws.org/2007-07-27.php

  Minister Donner moest een beslissing nemen over wat te doen met het (gif)speelhout op een schoolplein in Eindhoven. De bewijzen (zie onderstaande link) zijn zo duidelijk dat de overheid er voor kiest (tot de dag van vandaag) niet te reageren, zie:
  http://www.hetechtenieuws.org/2009-07-13.php

 2. Artikel in De Morgen: “De jeugd van tegenwoordig”

  Het Jeugdonderzoeksplatform (JOP) meent na een enquête bij meer dan 3700 jongeren tussen 12 en 30 jaar, dat het goed gaat met ze…

  Eén geconstateerde uitkomst pik ik hier even uit ivm de hpv-vragenlijst van het RIVM aan “hun” doelgroep, 15-16 jarige meisjes:

  “Eerste sexuele contact” : 17 jaar!

 3. Mother of jab teen calls for vaccine ban
  Friday 26th March 2010, 11:30AM GMT.

  The mother of a Bilston teenager left brain-damaged after falling ill within days of being given Cervarix, the controversial cervical cancer vaccine, has called for the jab to be banned in schools.

  Stacey Jones was 17 when she received the injection, which is being offered to all schoolgirls under a Government programme.

  The youngster, now 19, suffered her first epileptic seizure within days of having the vaccination at a NHS clinic and has since suffered memory loss.Doctors said the epilepsy was caused by swelling of the brain.But her parents Julie and Kerry Jones, have been given no explanation as to how the damage occurred.

  They claim there are unanswered questions about the long-term effectiveness and safety of Cervarix and have refused it for their 17-year-old daughter Elsa.

  Mrs Jones, 45, travelled to Westminster this week to discuss the issue with Health Minister Gillian Merron, who insisted the vaccine was safe but promised to look into the concerns raised by the mother-of-two.

  Mrs Jones urged the minister to find out if there were any other similar cases to Stacey’s involving girls who may have suffered adverse reactions after receiving the cervical cancer vaccine – and demanded further research be carried out into its safety.

  She said: “Before she was a bubbly, lovely girl. Now she is not the same person. She is totally different.

  “She was perfectly fine until she had this vaccine. I think there hasn’t been enough research into it. I had a letter through the door about it – and you just think you do what is best for the kids at the end of the day

  .“I think it should be banned from schools. I have not let the younger daughter have it,” she added.

  Wolverhampton South East MP Pat McFadden, who was lobbied on the issue by Mrs Jones and helped set up and also attended the meeting with the minister.

  The case has been reported to the Medicines and Health care products Regulatory Agency (MHRA), the drug safety watchdog which collects information on suspected side-effects of medicines and vaccines and investigates links.

  A report by the public health body earlier this month revealed that some 3.5 million doses of the vaccine had been administered between April 2008 and March, this year, during which there had been 3,652 reports about some 8,065 instances of suspected adverse reactions.

  http://www.expressandstar.com/2010/03/26/mother-of-jab-teen-calls-for-vaccine-ban/

  1. Als er iemand overlijdt proberen mensen er een reden voor te geven, dat is niet meer dan logisch. “Pech” is voor mensen moeilijk te accepteren, het is fijner om iets de schuld te geven want dan is het verklaarbaar, en dan kan je je frustraties kwijt.
   Het is verschrikkelijk wat er met dat meisje is gebeurd, en het is goed dat ze dit aan hebben gegeven want dan kan er onderzoek gedaan worden naar al deze gevallen, en dat is ook gebeurd. Daaruit is voortgekomen, dat geen van de overlijdens of ziektegevallen verbanden hadden met elkaar. Ook waren er niet meer sterftegevallen bij ingeënte meisjes als bij niet ingeënte meisjes. En dus is er geen oorzakelijk verband tussen die gevallen en de inenting.

   Mensen worden altijd weleens ziek, en als dat na een inenting is geweest, is dat slim om het te melden zodat er onderzoek naar gedaan kan worden. Maar het is niet altijd zo dat de de ziekte komt door de vaccinatie, soms is het al veel langer aanwezig, of zou je zonder vaccinatie ook zie geworden zijn omdat je een griep/virus opgepikt hebt.

 4. http://www.nujij.nl/de-bof-is-terug-van-weggeweest.8247361.lynkx
  http://www.patientforum.nl/viewtopic.php?f=2&t=1438&start=0

  Vaccins toch niet zo goed als gedacht?
  What’s next????

  Nu al dat mensen niet meer goed reageren op antibiotica omdat kippen etc. met antibiotica zijn behandeld. Wat staat ons in hemelsnaam nog te wachten? Hebben wij onschuldige kinderziekten ingeruild voor een god weet wat voor probleem dat nu nog niet bekend is of wat pas in de volgende generatie problemen gaat geven?

  Wanneer wordt het gebruik-je-gezonde-verstand-vaccin ontwikkeld?

 5. De bijlage “1. Brief van “verontruste vaders” en “verontruste moeders” aan dhr. Coutinho. (HIER in pdf)”
  blijkt als ik HIER in pdf aan klik dezelfde bijlage te zijn als bijlage nr. 2.

  Misschien doen ze hun best wel bij het RIVM om onafhankelijk te zijn, maar zijn ze verstard in hun denk -en zienswijze en geindoctrineerd door financieel belanghebbenden.

 6. Het probleem is dat dat lieve geld ons helaas allen in de ban houdt. Het zorgt automatisch voor een samenleving waarin men elkaar op vele mogelijkheden probeert een loer te draaien. Wel zo, dat de meerderheid dat niet zo door heeft omdat die ook geil achter het geld aanhollen.

  In zo’n samneleving is onze perceptie extreem vervormd. Als nu het gezondheidswezen te werk gaat met dezelfde instelling,is het eigenlijk duidelijk waar de schoen wringt. Het probleem is;”hoe verandere we dit?”

 7. http://www.ad.nl/ad/nl/1015/Gezondheid-wetenschap/article/detail/473006/2010/03/29/Kamer-wil-opheldering-over-RIVM-onderzoek.dhtml

  DNA is herhaaldelijk wetenschappelijk aangetoond een soort ‘bio-spirituele antenne’gebleken voor bio-akoestische, bio-elektromagnetische en bio-energetische signaaloverdracht (energetische overdracht van helende of ziekmakende informatie)! Zelfs non-lokaal, dus afstand speelt hier geen rol…Koppel dit aan Scalair Elektromagnetisme (Tom Bearden), Energetics (Gariaev, Poponin, Kazachneev, Kozyrev)en Psychotronics en Radionica technieken…en we hebben een perfecte mogelijkheid om fysiologie en lichamelijk welbevinden op afstand…te beïnvloeden…

  Dus sta geen DNA af zoals het verzoek van RIVM in feite vraagt!!!

  Binnenkort volgen mijn radiouitzendingen met Dan Winter en Glen Rein (beide ook direct en indirect verbonden aan het HeartMath instituut (hartcoherentie onderzoek), hieruit blijkt ook weer overduidelijk dat DNA op afstand (herhaaldelijk wetenschappelijk aangetoond dus) te beïnvloeden is. Voor heling doeleinden, maar ook voor andere doeleinden.

  Dit houdt in dat u dit gegeven kunt gebruiken voor heling van uzelf en anderen, maar anderen ook uw DNA kunnen gebruiken met intenties en een beoogd effect, wat niet hoeft overeen te komen met wat u wenselijk zou vinden voor uw lichaam en welzijn…

 8. Beste mensen, het blog ”mallemoeder” is voor 90 procent zeker van Michael van Geer. Ten eerste is het dezelfde stijl,ten tewwede heeft hij het niet ontkend maar mij na de ontdekking en mijn niet te weerleggen commentaar direct gecensureerd.

  De haatcampagne tegen diegenen die zich verder kritisch durven te uiten wat vaccinatie aangaat gaat intussen gewoon door.

  http://mallemoeder.wordpress.com/

  1. Ga jij ‘haat’ vergelden met ’tegenhaat’..? Of zoiets.. Adem diep in, en blaas het hele zootje het raam uit.. Maar dan wel met een goede intentie… Of laat een heerlijke scheet en stel je voor dat dat ‘het’ was.. 🙄 hahhaha..!

  2. Waar schrijf ik dat ik ”haat”? Je hebt geen flauw benul van mijn gevoelens lijkt me.

   Dat is slechts jouw interpretatie. Ik interesseer me enkel voor bepaalde menselijke drijfveren die het handelen bepalen..

  1. Dag Haddock,

   een mooier bewijs van wat we omschrijven als: ‘Alles waar je je aandacht op vestigt, groeit’. Of in heel goed Engels:
   Energy flows where the attention goes..

   Mag ik je vragen Haddock om je ‘attention’ een beetje te focussen op zaken die ertoe doen en WantToKnow.nl niet te gebruiken om mensen te ontmaskeren.
   Misschien iets teveel ‘Baantjers’ gezien..? Let it be man! Hoeveel mensen denk je nu naar zijn site gestuurd te hebben..??

  2. Beste duizend bommen en granaten, laten we eens ergens anders een reportage over maken, het hier rond hupsen en ons druk makend over de professor Zonnebloem figuren “tikje naar het westen”, doet zelf jansen & jansens geen eer aan, tis alleen maar slagerij van Kampen politiek steekspel hier.

   Misschien tijd voor een ander album elders, Kapitein Haddock…

   Kuifje & Bobbie

  3. Nee het gaat niet om ontmaskeren,het gaat erom aan te tonen hoe deze lieden te werk gaan en hoe men om de tuin geleid wordt door een enge politieke gedachte waar wetenschap en gezondheid op staat..De site wordt gezuiverd van iedere andere gedachte,hoe gaan jullie daar hier mee om? Kunnen van Geer ,Niennhuis Nanninga en consorten hier vrijuit meediscussieren als ze dat zouden willen?

   Heel veel mensen geloven in deze mechanismen en de mechanismen waarom mensen daar in geloven is heel interessant.Ja,daar interesseer ik me voor.Aan de andere kant,als ik hier eerlijk mag zijn ,zonder verscheurd te worden hopenlijk,dan moet ik zeggen dat er bijvoorbeeld kritisch over vaccinatie wordt gpraat maat andere thema’s volldig onkritisch en kritiekloos worden aangegaan. In hoeverre zijn jullie zelf vatbaar voor kritiek?

 9. Na de meisjes en de jongetjes nu de homosexuele mannen

  Merck to Seek FDA Approval of Gardasil for Men Who Have Sex With Men

  March 29, 2010 — Merck will submit data from a study of its human papillomavirus (HPV) quadrivalent vaccine (Gardasil) in young men who have sex with men (MSM) to the US Food and Drug Administration, the company told Medscape Oncology. However, the company is not disclosing exactly what indication it is seeking for the vaccine in MSM.

  Currently, Gardasil is approved in the United States for use in males 9 to 26 years of age for the prevention of genital warts (condylomata acuminata) caused by HPV types 6 and 11. The vaccine was first approved for use in females to prevent cervical cancer.

  The new data on Gardasil in MSM comes from a trial known as protocol 020, which involves 602 MSM (aged 16 to 26) and 3463 young heterosexual men.

  The trial was designed to evaluate the effectiveness of Gardasil in preventing genital lesions related to HPV 6/11/16/18 in both heterosexual men and MSM and its effectiveness in preventing anal lesions related to HPV 6/11/16/18 in MSM.

  Medscape Oncology has also learned that clinicians involved with this industry-sponsored multicenter trial have been recalling the recipients of placebo to give them Gardasil.

  The planned 3-year trial was completed a bit earlier than originally planned, Elizabeth Garner, MD, associate director of clinical research at Merck, told Medscape Oncology. The median follow-up for all participants in protocol 020 was 35 months, close to the planned timeframe.

  Target end points were met for both genital and anal lesions, she noted. On the strength of the efficacy data against genital warts, Merck, in consultation with the study’s Data Safety Monitoring Board, compressed the time schedule of the “last few follow-up visits” to accelerate study completion.

  A long-term extension study will follow all of the men in protocol 020 for 10 years from enrollment and will examine the long-term safety, effectiveness, and immunogenicity of Gardasil, a Merck spokesperson said.

  However, the 10-year extension study is not placebo controlled.

  A longer placebo-controlled study would have been helpful in more definitively answering an important question about the efficacy of Gardasil in MSM, suggested a prominent HPV expert not involved in the study.

  The findings from protocol 020 do not robustly prove the vaccine’s efficacy against precancerous anal lesions (high-grade lesions caused by HPV 16 and 18), said Diane M. Harper, MD, professor of medicine in the Departments of Community and Family Medicine, Obstetrics/Gynecology, and Informatic Medicine and Personalized Health at the University of Missouri-Kansas City School of Medicine in Kansas City, in an email to Medscape Oncology. Dr. Harper has been involved in clinical trials with HPV vaccines in women, and has been vocal in discussing the place of such vaccines in preventing cervical cancer.

  The study would have to continue for a couple more years.
  “The study would have to continue for a couple more years before the placebo arm accumulates enough cases to be able to tell if there is truly any prevention of cancer precursors, and hence cancer, in this group,” Dr. Harper told Medscape Oncology.

  However, an investigator in the study said that the data are “strongly suggestive” of cancer prevention and that Gardasil has proven effectiveness against warts, which is a protection that is highly meaningful to MSM.

  All indications are that it will prevent cancer.
  “Gardasil will prevent both external genital warts and anal warts, and all indications are that it will prevent cancer with the 2 most important cancer causing types, HPV 16 and 18,” Joel M. Palefsky, MD, professor of medicine at the University of California at San Francisco, told Medscape Oncology. The “indications” that Dr. Palefsky refers to are efficacy data related to both biopsy-proven lesions and swab-detected persistent infections.

  Data on the effectiveness of Gardasil against both anal lesions and infections were first presented at a European conference in February 2010, and the following week were presented at the federal Advisory Committee on Immunization Practices (ACIP).

  According to Merck, the annual incidence of anal cancer among males in the United States is about 2000 cases; between 80% and 90% of cases are HPV-related and 73% of all anal tumors are associated with HPV 16.

  Anal cancer is a rare disease but is much more common in MSM, noted Dr. Palefsky. “Men who have sex with men have a 17-times higher rate of anal cancer than the general population,” he said.

  Results in MSM from EUROGIN

  Results in MSM from protocol 020 were reported recently at the European Research Organization on Genital Infection and Neoplasia (EUROGIN) conference in Monte Carlo, Monaco. They show that Gardasil is effective in preventing anal lesions, or anal intraepithelial neoplasia (AIN), related to HPV 6/11/16/18 in young MSM, as reported by Medscape Oncology.

  Gardasil was 77.5% effective against biopsy-proven AIN associated with HPV 6/11/16/18 in the 402 MSM who met protocol 020 study requirements, according to Dr. Palefsky, who presented the results at the meeting.

  Specifically, there were 5 cases of an AIN (any grade) related to at least 1 of the vaccine’s 4 HPV types among the vaccinated men, and 24 cases among the men randomized to placebo. This efficacy was statistically significant (95% confidence interval [CI], 39.6% – 93.3%; P < .0001). There was a median follow-up of 2.5 years.

  Dr. Palefsky also presented data at EUROGIN that showed, among MSM, the effectiveness of Gardasil against external genital lesions caused by HPV 6/11/16/18 was 79.0% (95% CI, 87.9 – 99.6), with 5 placebo cases and 1 vaccine case in the study.

  But it is the data on anal lesions in MSM that concern Dr. Harper, who attended Dr. Palefsky's presentations at EUROGIN.

  Dr. Harper suggested that the study's end point in MSM — the combined incidence of HPV 6/11/16/18–related AIN — is a case of mixing apples and oranges.

  AIN caused by HPV 6 and 11 is not considered precancerous or carcinogenic, whereas AIN 2 and AIN 3 caused by HPV 16 and 18 are precancerous, she explained.

  "AIN caused by HPV 6 or 11 is immaterial, as this is never carcinogenic," said Dr. Harper.

  Dr. Harper stated that the study's primary end point is "a composite end point that hides the true efficacy."

  Dr. Harper noted that, of the 5 cases of AIN found in the vaccinated men, 3 infections were related to HPV 6 and 2 were related to HPV 16. Only by combining the noncancerous and precancerous anal lesions did the investigators achieve statistical significance, compared with placebo, with this efficacy finding, she explained.

  Dr. Palefsky disagreed with Dr. Harper about AIN caused by HPV 6 or 11, noting that "about 8% of anal cancers have HPV 11 in them," and citing a study on the subject (Int J Cancer. 2009;124:2375-2383).

  He also noted that he and the other Gardasil investigators "are reporting on the results of a prespecified outcome, which was AIN associated with HPV 6/11/16/18."

  Data Presented at ACIP Show Efficacy Against Precancerous Anal Lesions

  As is the case with Gardasil and cervical cancer, there is no proof to date that the HPV vaccine prevents anal cancer. This is expected, said Dr. Palefsky.

  "Reductions in cancer among [HPV] vaccinees will not be seen for a long time, perhaps decades, given the long period of time that it takes to develop cancer," he said.

  However, Dr. Palefsky noted that "we believe high-grade AIN is the precursor to anal cancer." He also expects that the "prevention of high-grade AIN will likely lead to a reduction in the incidence of anal cancer over time."

  Gardasil efficacy against high-grade AIN lesions (AIN grade 2 or 3) related to HPV 6/11/16/18 was 74.9% (95% CI, 8.8% 95.4%) in the per-protocol population, Dr. Palefsky reported at EUROGIN.

  But the composite end point using the noncancerous and cancerous HPV types confuses the true known effectiveness of Gardasil, Dr. Harper countered in reference to the presentation at EUROGIN on high-grade anal lesions in MSM.

  "It is not revealed just how many of the high-grade AINs were due to the carcinogenic HPV 16 and 18, and how many were due to the noncarcinogenic HPV 6 and 11," she said.

  However, a week after the EUROGIN conference, Merck presented data on MSM that addressed Dr. Harper's criticism.

  In a presentation to the ACIP in Atlanta, Georgia, Merck provided a breakdown of high-grade AINs related to HPV 16/18.

  Merck showed that the point estimate of efficacy of Gardasil against AIN 2/3 caused by HPV 16/18 was 86.6% (95% CI, 0.013% – 100.000%). Dr. Harper described this as "evidence, but rather weak evidence" of the effectiveness of Gardasil against these lesions.

  This study has not reported whether any of the anal lesions detected were associated with more than 1 HPV type, as is often the case for cancer precursors, said Dr. Harper

  In short, Dr. Harper said that more data are needed to strongly prove that Gardasil is effective against high-grade precancerous anal lesions (AIN grade 2 or 3) caused by the 2 most common cancer-causing HPV types — 16 and 18.

  Data on Persistent Infections Support Likely Anticancer Effect, Says Investigator

  The study included data on Gardasil efficacy against persistent anal infection among MSM in the per-protocol population, which was a secondary outcome in the study.

  Collecting data on persistent infections represents an "effort to distinguish true infection from a carrier state or fleeting infection," said Dr. Palefsky. He explained that persistence was defined as an infection found at 2 consecutive clinic visits 6 or more months apart.

  Persistent infections, which are DNA-detected with a swab or found in biopsy tissue, are distinguished from AIN, which is strictly biopsy-detected, he added.

  Gardasil efficacy against persistent infections caused by HPV 6/11/16/18 was 94.9% (95% CI, 80.4 – 99.4), with 39 placebo cases and 2 vaccine cases, according to a presentation by Dr. Palefsky at EUROGIN.

  Notably, the efficacy against persistent infections caused by HPV 16 was 93.8% (95% CI, 60,0 – 99.9), with 16 placebo cases and 1 vaccine case, and by HPV 18 was 100% (95% CI, 51.5 – 100.0), with 10 placebo cases and 0 vaccine cases.

  "Showing this level of prevention of persistent HPV 16 and 18 infection doesn't prove cancer prevention, but is consistent with it," said Dr. Palefsky.

  Persistent HPV infection is the most important risk factor for developing cancers.
  "Persistent HPV infection is the most important risk factor for developing cancers," Dr. Palefsky also said, explaining that infections that do not persist cannot develop into cancer.

  "It is true that persistent infection is different from disease, but it is highly significant," he added.

  Dr. Harper agrees that efficacy against persistent infection is a good first step, but noted that evidence supporting the prevention of persistent infection is just that, and is not evidence of the prevention of precancer or cancer.

  "This means that Gardasil will prevent HPV 16 and 18 infections from lasting 6 months. This is a very different claim than preventing anal cancers or precancers," she said.

  Dr. Palefsky reports research grant support from Merck. Dr. Harper reports research grant support from Merck and GSK.

  Gardasil Update: Efficacy Against Intra-Anal Infections and Disease. Advisory Committee on Immunization Practices. Presented February 24, 2010.

  http://www.medscape.com/viewarticle/719384

  1. 29 maart in het nieuws, er worden kamervragen gessteld over de enquete en wat er wordt gedaan met het DNA materiaal, verzamelt vanuit uitstrijkjes. De politiek gaat zich nu ook bemoeien met het beleid van de RIVM. Goed nieuws lijkt mij:-)

  2. @kritisch: nou nee, ’t was voor vandaag aangekondigd en laten we hopen dat het nog op de rol staat, anders vrees ik dat het weer onder tafel geveegd, onder de mat geschoven zal worden…

  3. ??????????????? gisteren anders op teletekst gelezen van de NOS……….. misschien weer verdwenen?

   Toevallig vanmorgen naar Goedemorgen Nederland gekeken over het eten van vis? Vis eten schijnt zwaar giftig te zijn maar daarover worden wij niet geïnformeerd, sterker nog, we worden geadviseerd minimaal 2 maal per week vis te eten terwijl de geaccepteerde toxische stoffen meer dan geoorloofd worden overschreden en zelfs zijn aangepast aan de gifstoffen in onze zeeën………Op de vraag waarom we dan geadviseerd worden vis te eten van de interviewer, kon de geinterviewde geen antwoord geven en begreep dit zelf ook niet.

   Ander nieuws, de AIVD bemoeit zich met “extremistische partijen voor dieren” en hun invloed op schoolgaande jeugd…. direct van de pers……..

  4. 29 maart in het nieuws, er worden kamervragen gesteld over de enquete en wat er wordt gedaan met het DNA materiaal, verzamelt vanuit uitstrijkjes. De politiek gaat zich nu ook bemoeien met het beleid van de RIVM. Goed nieuws lijkt mij:-)

  1. Thanks Ellen, ik heb hem gelijk doorgestuurd aan mijn zus die een dochter van 12 en 16 heeft. Voor haar oudste dochter had zij al nee gezegd tegen de vaccinatie, puur op het gevoel dat zij er niet verstandig aan zou doen………. Ik hoop dat zij hem verder zal verspreiden.

 10. Gardasil ouders hebben heel veel moeite gehad om een advocaat te vinden die hen wilde bijstaan.

  Dat is inmiddels veranderd, ze durfen het nu aan, De eerste rechtzaken zijn begonnen, er zijn een hoop in voorbereiding.

  Dit kreeg ik net binnen.

  Newyork injury lawyer organization
  Help you with the best injury lawyer

  Does Your Daughter Need A Brain Injury Lawyer After Gardasil Vaccination?

  http://newyork-injury-lawyer.org/does-your-daughter-need-a-brain-injury-lawyer-after-gardasil-vaccination-119.htm

 11. Schokkend mailtje van een bezorgde moeder dat we zojuist binnenkregen:

  Ik las het artikel op wanttoknow over de enquete dat de RIVM voert bij meisjes van 15-16 jaar oud.

  Mijn dochter is net 13 geworden en afgelopen week krijgt ze ook een enquete brief met deze intieme vragen en het verzoek of ze ook wilde meedoen aan een zelfgemaakte uitstrijkje. We waren allebei echt geschrokken dat het RIVM zoiets durfde mijn dochter te vragen en dit nota bene met een beloning van 10 euro tegoedbon! Schande, Schande. De brief is Linéa recta in de prullenbak beland! Mijn dochter durft nog niet eens een tampon te gebruiken. Ze walgt al alleen van het idee ervan. Laat staan van zo een stokje! Dit gaat echt te ver!

  N.B.: Mijn dochter is de enige in haar klas die geen HPV vaccinatie heeft gekregen! Bewuste keuze. De meiden gingen haar wel onder druk zetten met het waarom ze het niet deed en dat het voor haar welzijn veel beter was. Een aantal meiden in haar klas waren wel licht ziek na de HPV. Ik ken 2 gevallen van ernstige bijwerkingen waarvan een is een Guillaume Barré. Maar hier in NL horen we niets van. Hier lijkt het eigenlijk te laat. Durf de ouders niet eens meer wat van te zeggen want toen ik het aan een paar ouders verteld, werden ze helemaal bleek van angst.

  Ze heeft ook als enige niet deel genomen aan de GGD onderzoek. Dit vind ik ook een nietszeggend onderzoek gemaakt door achteraf zeer onkundige mensen die totaal gehersenspoeld zijn. Wij ouders, zijn volwassen genoeg om te kunnen beoordelen of er iets mis is met onze kinderen en als nodig actie te nemen.

 12. Ik en mijn 3 dochters verbranden alle brieven van het rivm ongelezen.
  Door veel aandacht aan deze zaak te besteden wordt het alleen maar groter.

  Ik voel intuitief dat dit hele gebeuren er puur is om de steeds meer wakker wordende vrouwen wat steviger te onderdrukken en natuurlijk om er ook nog eens geld uit te slaan.
  Daar werken wij natuurlijk niet aan mee!!!
  Ook mannen ontdekken steeds meer hun hun vrouwelijke kant…dit is nodig voor vrede en balans op onze prachtige planeet Aarde.

  http://www.youtube.com/user/kokosbrot?feature=mhw5#p/a/u/0/fVJe6PysD0s

 13. Wat ook verdacht ruikt is een RIVM directeur die onze kinderen verzoekt een uitstrijkje te laten maken (met daarin hun DNA)!

  Dezelfde Coutinho die voordat hij RIVM directeur werd (na vriend Ab Osterhaus als voorganger overigens),onethisch en zonder toestemming van de betrokkenen (dit riekt weer naar criminaliteit overigens) bloed gebruikte van homoseksuelen- met naam en toenaam- voor ander onderzoek dan waarvoor toestemming was gegeven… Hij moest niet voor niets de laan uit zullen we maar zeggen.

  Dit (en vooral alle redenen waarom u voorzichtig zou moeten zijn om dergelijke instanties -die ons al ineffectieve en onwenselijke vaccinaties in de maag splitsen- zomaar DNA te verstreken van uw dochters) is te vinden op http://www.healingsoundmovement.com (bij Articles, zie ‘DNA is toch voordeliger’ artikel, of lees hier:
  http://www.argusoog.org/?p=8567

  Mogelijk ook snel hier op WTK, maar gezien de actualiteit nu deze info online te vinden dus.

  1. @drs John, het stoort mij dat ik, wanneer ik alleen maar een reactie wil lezen, steeds weer geconfronteerd wordt met reclame voor jouw eigen site. Een keer is niet erg maar continu geeft mij het idee dat jouw reacties alleen maar geplaatst worden omdat je vooral je “eigen site” wilt promoten en dat ontneemt mij de lust je, misschien wel zeer toepasselijke reactie, zelf te lezen…….

  2. @ Kritisch: Volgens mij was het geen reactie op jou (en anders stond deze verkeerd), maar doe ermee wat je wilt. Ik vind het belangrijke en toepasselijke informatie en stoor me eerder aan sommige andere uitlatingen hier soms. Maar concentreer me liever op dingen waar ik wel wat mee kan en heb. Kun je er wat mee weet je waar het staat, wil je er niets mee ook goed.

  3. De grote leugen zit ‘m in het feit dat HPV geen soa is. Met HPV kun je op allerlei manieren besmet raken. Het is pertinent niet waar dat vrouwen die geen of weinig sekspartners hebben, geen HPV krijgen.

   Desalniettemin kunt u uw dochter een hoop leed besparen door haar te laten inenten. Zelfs al komt het niet tot kanker maar zou ze een preventieve behandeling moeten ondergaan (schrapen), is dat zeer traumatisch. Stel je voor dat je met benen wijd bij de gynaecoloog ligt en moet meekijken op een beeldscherm terwijl hij/zij een deel van je binnenste vrouwelijkheid wegsnijdt. Als je weer mag opstaan, zie je dat weggesneden vlees liggen op het operatietafeltje, als plakjes kipfilet. De vaccinatie is niet schadelijk, dat is een mythe.

   Eenmaal met HPV besmet is er geen weg terug. Het is niet iets wat je met een kuurtje kunt verhelpen. Uw dochters DNA is op allerlei veel gemakkelijkere manieren te verkrijgen. Als de regering dat wil hebben, hebben ze het al lang.

   Bedenk dat ook paranoïa kanker kan veroorzaken, door de effecten die negatief denken heeft op uw celstructuur en die van uw naasten, die naar u moeten luisteren. Probeer niet te beheersen wat onbeheersbaar is, daar wordt u veel gezonder van.

  4. klopt maar het word ook niet gesteld dat hpv een soa is wel word er gezegd dat ;
   “HPV wordt meestal overgebracht door seksueel contact. Condooms verminderen de kans op infectie, maar de bescherming is niet volledig. U kunt namelijk ook besmet raken door huid-op-huidcontact. U loopt HPV niet op via aanraking met een wc-bril. Ook kunt u niet besmet worden als u een tatoeage laat zetten. “

  5. Er wordt voortdurend in de media geïnsinueerd dat HPV een soa is. Het publiek voor wie de actie bedoeld is, heeft deze kleine lettertjes niet bij de hand. Communicatie werkt niet zo dat als iets ergens geschreven staat, iedereen ervan afweet.

  1. De hele Tweede Kamer ziet het precies ánders Gait. Die lezen zeker allemaal niet goed..?

  2. Sorry Guido maar ik vind je reactie , nog al warrig kun je uitleggen hoe je het precies bedoeld ?

   ik geef alleen aan dat in de brief duidelijk staat waar voor het onderzoek is , dat john dat niet snapt zegt veel over john, bv dat hij niet op de hoogte is.

  3. Het gaat er niet om Gait wat er woordelijk staat.. Juist niet. En dát wil of lijk jij niet te snappen. Het gaat erom wat er tussen de regels gebeurt, en waartoe met die slimme woorden in deze brief zo leep wordt opgeroepen.
   Het gaat er niet om HOE je een uitstrijkje maakt, maar DAT je gevraagd wordt er een te maken. Schandalig! Toch? Dáár gaat het om.

  4. het gaat juist wel om wat er woordelijk staat , hoe kun je nou bv baarmoederhals kanker onderzoeken zonder uitstrijkje ? dat er in die brief duidelijk en woordelijk uitgelegd word waarom, is toch alleen maar toe te juigen

  5. Wat moet er dan nog onderzocht worden Gait? Waarom de FDA in 2003 al had toegegeven dat het Human Papilloma Virus niet eens baarmoederhalskanker (de hekkesluiter der kankersoorten, hoe ernstig dan ook)veroorzaakt bijvoorbeeld? Dit vermeldden ze gewoon op hun site, terwijl ze enige tijd later HPV vaccins goedkeurden (bewezen ineffectief dus, een beetje als Q-koorts bij geiten tegengaan met een paardenmiddel).

   Of onderzoeken wat Coutinho verder nog ongevraagd met dit prachtige materiaal kan doen, zoals hij al eerder bewezen deed?

   Of nog meer aantonen dat een HPV vaccin (dit was toch al bewezen ‘veilig en effectief’?) niet werkt?

   Een brief van deze man is blijkbaar niet altijd een vrijbrief voor ‘neutraal en nuchter’ werkgedrag…

  6. Nog maar één keer dan.. Het gaat er VOLGENS JOU juist wel om wat er letterlijk staat. Volgens de hele Tweede Kamer NIET. Volgens hen gaat het erom DAT een meisje van 15 een uitstrijkje zou moeten gaan maken.
   Het gaat erom wat je erbij voelt Gait. Dát kan ik je niet uitleggen en heb er dus ook geen bewijs voor. Goede smaak en ethiek. Zoiets?

  7. maar dat is toch prima als je zo’n een belastende en gevaarlijke ziekte wil bestrijden wat is er dan verkeerd aan dat uitstrijkje. leg dat eens uit woordelijk graag en niet tussen de regels.

  8. Coutinho begreep eerder ook al niet dat je niet ongevraagd bloed mag gebruiken voor ander onderzoek, en deed dat toch (en moest uiteindelijk de laan uit, zegt dat je iets)? Maar doe wat je niet laten kan Gait…

  9. Een stukje uit mijn eigen artikel (ik zal de link er maar niet bij zetten vanwege de ‘reclame’, maar de hint is dat het op deze site te vinden is en deel 2 schijnt te zijn van iets wat ‘De Leugen regeert’ schijnt te heten…

   “Hoe betrouwbaar is Coutinho?

   Gelukkig is Roel Coutinho (directeur Infectieziekten van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en spreekbuis van het RIVM) wel ‘betrouwbaar’, zou kunnen denken. Echter wil het geval dat toen hij nog bij de GGD Amsterdam werkte hij uiteindelijk de laan uit mocht, omdat was gebleken dat hij ongevraagd het bloed van homoseksuelen had gebruikt voor ander onderzoek (een crimineel feit dus, waarvoor hij uiteindelijk werd ‘beloond’ als toekomstig directeur van het huidige RIVM?)

   Coutinho had ongevraagd en ongeoorloofd het bloed van de homoseksuelen met naam en toenaam gebruikt voor AIDS onderzoek (een andere onderzoek waar het bloed niet voor was afgestaan en al zeker niet met toestemming dus). Lekker ‘nuchter en neutraal’, zoals het RIVM zou zeggen.
   ‘Baat het niet, dan schaadt het niet’, volgens weer een andere RIVM ‘autoriteit’, mevrouw Conyn. Zou zij die paar dozijn studies over de verlammende effecten van squaleen en de vele andere studies over de schadelijke effecten van thimerosal (een ernstige schadelijk vorm van organisch kwik!) in vaccinaties alleen al, dan echt niet kennen? Spuit mij maar lek…! ”

   Leve de vrije wil, dus vertrouw je deze altijd ‘verantwoordelijke, integere en transparante’ man en dit altijd “nuchtere en neutrale” instituut, dan zeg ik: leef je uit en stuur die man zijn geliefde virus onderdelen. Of niet natuurlijk…

 14. Hallo Guido,
  Fijn dit stukje…Waarom hebben jullie niet gekozen om al je artikelen ook niet in het engels uit te geven? Ik heb vele ralaties in het buitenland..Lijkt me veel effectiever als we nu internationaal gaan met dit soort info…dan weten ze dat europa en met name nu Nederland/belgie ook iets te zeggen hebben over dit soort onderwerpen. In de usa weten ze haast niets van ons bestaan en ervaringen.. Gelukkig is ook Kelly Cassidy 1x per week op Argusoog te beluisteren, zodat we al meer wereld exposure krijgen met onze waardevolle onderzoeken en bemerkingen! Ga zo door 🙂 jij maakt me blij… 😉
  Thx
  simone/siminthesky

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.