Advertentie

Aanklacht tegen huisarts: RIVM zet door..


Het proces is op gang gebracht; het RIVM probeert huisarts Hans van der Linde te intimideren met dure advocaten, die door jou en mij worden betaald..! Het enige wat Van der Linde heeft gedaan, is zich uiterst kritisch uitlaten over het jaarlijkse griepvaccin-circus en de bangmakerij van de kopstukken Coutinho en Osterhaus.

Daar waar vele overheidsinstanties, volksvertegenwoordigers en zelfs het Europese Parlement de visie van Van der Linde delen, daar pakt het RIVM of een heel laffe manier een huisarts bij de kraag, nogmaals met publiek geld.Want je denkt toch niet dat Roel Coutinho dit proces zelf bekostigd..?? Lees verder en download de officiële dagvaarding tegen deze huisarts.

* * *

Aanklacht tegen huisarts: RIVM zet door..

Van der Linde: ‘Het is gewoon intimidatie’

 

 

Huisarts Hans van der Linden

Huisarts Hans van der Linde dient zich over 2 weken, op woensdag 14 december, bij de rechtbank te melden voor de aanvang van een rechtzaak, die het RIVM en Roel Coutinho tegen hem hebben aangespannen. Gisteren ontving hij een dagvaarding. (zie hieronder)

In de dagvaarding geven het RIVM en Coutinho te kennen dat zij van oordeel zijn dat de uitlatingen van Van der Linde onjuist zijn, schadelijk voor hun imago en onrechtmatig.  Het gaat daarbij om de suggestie dat het RIVM en Coutinho zich bij hun advisering aan de overheid (in het bijzonder over de griepvaccinatie) laten leiden door zakelijk belangen en profijtelijke relaties, dat zij een zakelijke onderneming drijven en met hun standpunten over de griepvaccinatie lippendiensten bedrijven aan hun zakelijke partners omdat zij die niet voor het hoofd willen stoten.

Coutinho en het RIVM gaan ervan uit dat Van der Linde zich neerlegt bij een rechterlijke uitspraak dat zijn uitlatingen onrechtmatig zijn. Als hij toch doorgaat met zijn uitlatingen dan willen ze in een beroep een verbod en een dwangsom eisen. Van der Linde zegt geen enkele twijfel te hebben over de uitkomst van de rechtszaak. ‘Ik kan me niet voorstellen dat ik niet zal winnen. Verliezen staat te veel op gespannen voet met de vrijheid van meningsuiting. Ik zal me dan ook zeker niet neerleggen bij een slechte uitspraak en in beroep gaan, mocht dat nodig zijn.’

Hij meldt tevens dat deze hele toestand, een grote druk op hem legt. ‘Het is buitengewoon vervelend. We hebben er gigantisch veel werk van, het kost zeeën van tijd. Het RIVM probeert me de mond te snoeren en me onder druk te zetten, omdat de griepvaccinaties door moeten gaan. Het is gewoon intimidatie.

HIER kun je de pdf downloaden met de originele aanklacht van het RIVM tegen Van der Linde.

KIJK HIERONDER BIJ GERELATEERDE ARTIKELEN VOOR EEN VERVOLG OP DIT ARTIKEL!

32 gedachten over “Aanklacht tegen huisarts: RIVM zet door..

  1. Het idiote hier is in mijn ogen het verhaal en de werking van Karma.. ‘Wat je zaait zul je oogsten’.. Het is David tegen Goliath. Met veel tromgeroffel verscheen de reus, om zonder hoofd huiswaarts te keren.. 🙄

  2. De vrije markt filosofie wordt tegenwoordig tot in extremen doorgevoerd (helaas) en ook zeer actief verdedigd door de politiek. Geld is het toverwoord. Politiek gezien is het zeer moeilijk om de RIVM af te vallen en niemand wil z’n hoofd boven het maaiveld uitsteken. Eigenbelang vind men misschien wel belangrijker dan de veiligheid van miljoenen. Dat er iets rigoureus moet veranderen lijkt me duidelijk. Of dit ook echt gaat gebeuren betwijfel ik.

 1. kunnen wij als belanghebbende (ons geld) dit hele circus niet stoppen?
  het kost ons een gigantische bult geld in deze tijd van bezuiniging.
  deze overheidsdienst is geen goede dienst voor de burgers.
  als het waar is dient het alleen zijn eigen belang en niet dat van de overheid, dus jou en mij.
  ophouden met die flauwekul en onnodige uitgave van overheidsgelden en doen waar je voor aangesteld bent en verder geen onzinnige dingen.
  misschien is er een kort geding van ons uit nodig om deze onzin te stoppen.
  misschien iets voor rechtenstudenten om studiepunten te halen?
  groeten robth

 2. Ik hoop van harte dat deze huisarts wint want hij heeft wel gelijk. Het helpt niets of is het toeval dat ik alle kinderziektes al drie keer heb gehad? Vaccineren is niet de oplossing, gezonde voeding wel zoals ik pas ook tegen iemand van het Rode Kruis zei die mij om een bijdrage vroeg voor vaccinatie in Afrika.

 3. Wie wil dit vervelend vindt en concreet wat wil doen, kan deze huisarts helpen door geld over te maken voor de juridische kosten voor zijn verdediging. Of beter nog, door juridische bijstand te verlenen (voor de juristen onder de lezers van deze site).

  Wie het allemaal wel vervelend vindt, maar niet concreet iets doet, kletst uit z’n nek en kan beter zich van commentaar onthouden. Van alleen praatjes wordt niemand wijzer.

 4. Rechtbank of niet,de mening van velen over de zin van vaccinatie`s is al gevormd bij de mensen, zeker na de mexicaanse griep hoax en de grof geldverspilling door Ab Klink is een heleboel mensen in het verkeerde keelgat geschoten,( op een aantal angsthazen na)by the way, hoe komen die weggegooide vaccinatie eurie`s weer terug in de pot?Kunnen we daar geen rechtzaak over beginnen? daar hoor je niemand over,die blamage probeert men dood te zwijgen in alle toonaarden.Dr van de Linden heeft mijn respect en velen met mij staan achter hem en hetgeen hij aankaart aan wanbeleid en grootgraaiers mentaliteit bij het RIVM en het gemak waarmee men angst zaait door de twee marionetten naar voren te schuiven en de boel opnaaien op de media.Big pharma is dol op zieken,aan gezonde mensen verdienen ze toch niets!

  Hier de huidige artseneed gebaseerd op de eed van Hippocrates uit de 12e eeuw:
  Artseneed van de KNMG en de VSNU van 2003″Ik zweer/beloof dat ik de geneeskunst zo goed als ik kan zal uitoefenen ten dienste van mijn medemens. Ik zal zorgen voor zieken, gezondheid bevorderen en lijden verlichten. Ik stel het belang van de patiënt voorop en eerbiedig zijn opvattingen. Ik zal aan de patiënt geen schade doen. Ik luister en zal hem goed inlichten. Ik zal geheim houden wat mij is toevertrouwd. Ik zal de geneeskundige kennis van mijzelf en anderen bevorderen. Ik erken de grenzen van mijn mogelijkheden. Ik zal mij open en toetsbaar opstellen, en ik ken mijn verantwoordelijkheid voor de samenleving. Ik zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg bevorderen. Ik maak geen misbruik van mijn medische kennis, ook niet onder druk. Ik zal zo het beroep van arts in ere houden. Zo waarlijk helpe mij God almachtig / Dat beloof ik.”

  Een vernieuwing die met deze eed wordt beoogd is dat de arts ook belooft geen misbruik te maken van zijn medische kennis, ook niet onder druk. Dit is toegevoegd met het oog op de Rechten van de Mens uit 1948, met als doel misbruik van medische kennis, zoals dat tijdens de Tweede Wereldoorlog optrad, te voorkomen. Dezelfde zinsnede is echter ook van toepassing op misbruik van kennis door commerciële druk vanuit de farmaceutische industrie.

  1. Bovendien: is het niet erg vreemd dat een overheid zich bemoeit met het reilen en zeilen van het individue, dit in tegenstelling wat diezelfde overheid probeert te bereiken, door meer te streven naar het loslaten en zelfbeslissen van het volk en niet meer de grote beschermer uit te hangen en als vangnet te willen dienen. Mogen wij als volk niet verlangen van een groot orgaan als het RIVM om als het op vaccineren aankomt( indringen in je persoonlijke sfeer, daar is vertrouwen voor nodig)meer onderzoek te gaan doen naar de (bij)werking en eerlijke openheid van zaken te geven over de noodzakelijkheid en eventuele schade van vaccineren( waar is de bijsluiter? elk medicijn moet verplicht een bijsluiter hebben per patient verstrekt) en hiermee dus het individue zelf de verantwoording over zijn keuze en afweging te laten maken op basis van eerlijke kennis over de risico`sGezien de huidige houding van het RIVM, de tunnelvisie,rigide opstelling, is het duidelijk dat die belangen er niet toe doen en ondergeschikt zijn gemaakt aan de macht van het geld.Want als het op bijv. griepvaccinatie aankomt,dan zijn we als volk ineens erg onkundig en moeten flink bang gemaakt worden voor bepaalde gevolgen van het niet vaccineren,maar als het op risico`s van vaccineren aan komt gaat die niet verder dan de bekende voordeur, mensen zijn geen fretten, al is het bekend dat fretten van de mens de griep kunnen oplopen.De Artsen die de vaccins toedienen verdienen hier geld mee,dat geeft in mijn visie een deuk in het vertrouwen tussen arts en patient,want welk belang weegt zwaarder bij de arts? die van de patient of het geld?

  2. @ Lida

   Mooi dat je deze eed erop hebt gezet. Hierdoor kunnen we nog eens lezen wat arts-zijn inhoudt. En ieder arts die verantwoord bezig is als meneer van der Linden verdient steun en respect.
   Ik zag zijn optreden op tv en was meteen geraakt door de moed die deze man had en heeft. Als we iets voor hem kunnen betekenen, petitie ondertekenen of wat dan ook. Ik doe het van harte graag.

 5. Het is van de zotte dat meneer van der Linden voor het gerecht moet voor het geven van zijn mening. Wordt het niet eens tijd om het RIVM en Coutinho voor het gerecht te slepen om hun mening betreffende vaccinaties te toetsen?? Van der Linden zegt alleen maar wat hij vind, hier ondervind niemand schade van. Door de mening van het RIVM en Coutinho worden miljoenen mensen ingespoten met de meest enge giffen die steeds vaker gerelateerd worden aan de ergste ziekten.

 6. Dus een advocaat die net 32 jaar oud is en sinds 5 jaar zich advocaat mag noemen wordt door het rijk (lees Coutinho) van onze belastingcenten die gespecialiseerd is in Cassatie, Procesrecht, Overheidsaansprakelijkheid en Intellectuele-eigendomsrecht ingeschakeld om het proces tegen van der Linde te voeren.

  De Big Pharma gaat er dus vanuit dat ze de zaak al gewonnen hebben?

  Er wordt in de dagvaarding gesproken dat er bij een huisarts niet genoeg kennis van zaken zou zijn?

  Er is niet een wetenschapper die studies doet ZONDER de finaciering van de Big Pharma, de resultaten worden dan eigendom van de Big Pharma…

  Hoezo belangenverstrengeling, de Big Pharma is niet geintereseerd om iemand beter te maken (lees gezond) daar valt niets aan te verdienen..

  Ik steun Van der Linde

 7. Las net dat de amerikaanse dienst voor de volksgezondheid samen met de NV vindt dat we in Europa gevaarlijk bezig zijn omdat we de vaccinaties de rug toe keren.
  En geven ons de schuld van het toenemen van de mazelen bij de gevaccineerde kinderen en volwassenen.
  Is het niet schrikbarend dat wij hier in Europa verstandiger zijn dan in Amerika?
  Zolang zij ( de Amerikanen dus) de schuld maar niet krijgen.

 8. Walgelijk waar Coutino en Osterhaus mee bezig zijn en op zo’n manier iemand die gewoon zegt wat hij ervan vindt de mond snoeren. In het griep-vaccin zitten zoveel stoffen die ons mooie lichaam ziek maken inplaats ervan beschermen. Jammer dat zoveel mensen zich nog laten inenten. Angst en onwetenheid spelen nog steeds een grote rol.

 9. Wie heeft nog de onderszoeksresultaten (ik meen in 2008) van het effect van de griep prik op het voorkomen van luchtweginfecties (Was geen effect) bij Astmathische kindern of kinderen met meerdere luchtweginfecties waarvoor zij (soms maar 1x) luchtwegverwijders en corticosteriodenspraus hebben gehad.Graag via Guido aan mij versturen! MEt dank. Noor PRent

 10. Ik vind het geweldig dat van der Linde zo in de publiciteit is getreden.
  Misschien is het wel jammer dat hij alternatieven niet zo expliciet heeft benoemd.

  Wat mij betreft is die Osterhaus na die landelijke vaccinatie tegen de Mexicaanse griep niet meer serieus te nemen (de zittende overheid overigens ook niet). Echter, het blijft een link mannetje blijkt wel weer. Is de link Osterhaus en geneesmiddelenindustrie niet al eens eerder en vaker gelegd?
  De heren Coutino en Osterhaus hebben wel flinke belangen als er al een proces nodig is om een huisarts te willen verslaan op bepaalde uitspraken.
  Vreselijk wat een pathetiek.
  Kennelijk kunnen we als Nederlandse bevolking zelf geen verantwoording nemen en is er de heer Osterhaus die uit maakt wat goed voor ons is.

  Angst en onwetendheid m.b.t. (o.a.) vaccinaties spelen een grote rol. Ik zie dat in mijn omgeving. Laten we zoveel mogelijk publiceren over de alternatieven die er zijn. Mensen vertellen dàt er alternatieven zijn en welke. Doordat men de alternatieven niet heeft worden mensen bang. Ze weten niet beter.

  Ik opteer voor zo veel mogelijk acties, o.a. in de trant zoals van der Linde heeft gedaan. Presentaties, interviewen, publiciteit met betrekking tot de alternatieven die er zijn voor vaccinaties en de (leugenachtige) praktijken die de hele geneesmiddelen-industrie er op na houdt. Desnoods folders bij de huisartsen-praktijken, in ziekenhuizen, GG&GD’s enz. leggen. Er zijn er altijd die ze meenemen.
  Misschien moeten alternatieve genezers ook een beetje water bij de wijn doen en de drempels verlagen door tarieven acceptabel te verlagen, m.n. voor de minder bedeelden.

  Wat mij betreft is het verhaal van Hans van der Linde nog maar het begin…
  Wanneer we èr meer over vertellen en publiceren, onze positieve ervaringen vertellen, zien mensen straks wel in hoe leugenachtig het hele zootje is.
  Gelukkig zijn er meer artsen als van der Linde (ook bedrijfsartsen), ook al weten ze vaak niet de alternatieven, ze horen wel de positieve verhalen van mensen en verwijst men naar de alternatieve circuit.

  Uiteindelijk kunnen Osterhaus, Coutino en de RIVM niet tegen iedereen een proces aanspannen. Laten we ons niet uit het veld slaan door zo’n proces en al die negativiteit. Wanneer de vrijheid van meningsuiting, na een ‘verkeerde’ uitspraak bij dit proces, in het geding komt, kunnen we altijd weer/nog in actie komen. We hopen er het beste van!
  Enne, mensen help mee……..

  MG

  1. Het is JUIST goed dat dit gebeurt..!! Coutinho heeft in zijn hautainiteit niet eens door dat hij JUIST de publiciteit naar dit onderwerp toetrekt.. Dat mensen reageren van: “Hé, een huisarts die tegen vaccinaties is..? Dat is gek.. Wat zegt ie dan precies?” enz.
   Dat noemen we dan ‘Instant Karma’.. Met dank aan Coutinho en Osterhaus voor het zo serieus spelen van hun boevenrollen.

 11. Ik steun de actie van Dr. Van der Linde. Hopelijk worden die twee ratten (Osterhaus en Coutinho) nu eens goed aangepakt, en moeten ze met de billen bloot. Lachen als beide heren het veld moeten ruimen vanwege onprofessioneel gedrag, mismanagement en miscommunicatie…

 12. Alternatief voor geïnteresseerden:
  In Australië wordt er naast de vaccinatiemethode een alternatieve ziektepreventie-methode erkend. Namelijk immunisatie middels homeopathie.
  Er is al lang ervaring met de homeopathische preventie, inmiddels is er voldoende ervaring en onderzoek, ook bij grote groepen gedaan om dit systeem als een verantwoord alternatief aan te bieden.
  Vooral de Australische homeopaat Isaac Golden heeft uitgebreid onderzoek naar dit systeem gedaan en is op een onderzoek naar 20 jaar toepassing van HP gepromoveerd.

  Via de volgende link kun je meer lezen over de achtergrond van HP,
  http://www.homstudy.net/research/index.htm

  De effectiviteit is vergelijkbaar met de reguliere vaccins, dwz dat rond de 90% de ziekte niet krijgt, maar zonder alle negatieve gevolgen van de reguliere vaccins en met minder complicaties als de ziekte toch wordt doorgemaakt. Ook is de algehele gezondheid van HP kinderen beter dan met andere vormen van preventie.

  Onze dochter van bijna 7 heeft geen enkele vaccinatie gehad en wij pasten deze methode gedeeltelijk toe, daarnaast laten we ons niet bang maken door overheid en farmacie.

  Meer info hierover:

  http://accessnaturalhealing.blogspot.com/2009/08/dr-isaac-golden-explains-homeopathic.html

  en

  http://hpathy.com/homeopathic-interviews/dr-isaac-golden/

  en

  http://www.homstudy.net/

 13. Zou willen dat ik deze man als huisarts had! houd uw rug recht! en het meest schandalige is hier nog van dat het RIVM met ons gemeenschapsgeld dit aangaat bij de rechter de heren zullen het niet uit eigen zak betalen!!!! kan daar ook iets over vvermeld worden of ergens een petite tekenen?succes

 14. Is er een mogelijkheid om een proces aan te spannen tegen het RIVM om tegen te gaan dat zij van óns geld dit proces door laten gaan tegen deze huisarts. Een huisarts die wél gaat voor de gezondheid van zijn medemens!!
  Het is natuurlijk niet te hopen dat er voor het proces contact is tussen het RIVM en het de rechter. Is dit niet al eens eerder voorgekomen? Een patholoog anatoom, die opdracht kreeg om te onderzoeken naar de oorzaak van het overlijden van een jongen?? Ook tóen is het RIVM toch in gesprek geweest om te vertellen dat het beslist niks met de vaccinatie te maken kon hebben?
  Dat Coutinho met opgetrokken wenkbrauwen (zijn wel bekende gezichtsuitdrukking) zit of staat heeft puur te maken met het feit dat hij wéét dat hij de waarheid omzeilt. Let maar eens op: leugenaars trekken altijd hun wenkbrauwen op als hen een vraag gesteld wordt!!

 15. Stop de intimidatie tegen Huisarts van der Linden, die gefinancierd wordt door de belastingbetaler. Richt je op belangrijkere zaken. (Moesten er recentelijk niet 20 miljoen griepvaccins worden vernietigd)???
  Laat iedereen het Latijnse begrip IATROGENESE bestuderen.

  Dit weekend nog (4 Mei 2014) in Buitenhof; 50 procent van het medisch handelen is natte vinger werk. Met het inenten is het nog veel treuriger gesteld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.