Advertentie

US generaal over de ware reden van oorlog: ‘War is a racket!’


 

Dat oorlog bedriegerij is, is ons verteld door vele, maar door iemand met deze status komt niet vaak voor. De hoog onderscheiden U.S. Generaal Smedley Butler (twee eremedailles) scheef het boek ‘War is a Racket’ in 1935 en hij verdient het aangekondigd te worden voor dit tijdloze bericht. Hier beneden vind je een aantrekkelijke 2-pagina lange samenvatting.

– WAR IS A RACKET –

by General Smedley Butler (1881-1940)

x

Generaal Smedley Butler
Generaal Smedley Butler

Oorlog is bedriegerij. Dat is het altijd geweest. Het is waarschijnlijk het oudste, het meest winstgevende en zeker het meest wreed. Het is het enige waarin de winst geld is en het verlies mensen levens. De eerste wereld oorlog (WO1) waren er maar een handvol mensen die de winst opstreken. Tenminste 21.000 nieuwe miljonairs en miljardairs waren ontstaan tijdens de eerste wereld oorlog. Althans, dit was het aantal dat toegegeven heeft grote inkomsten te hebben gekregen via belasting teruggave. Hoeveel er in werkelijkheid zijn weet niemand.

[Bedenk wel dat dit Dollars zijn uit 1935. Om deze bedragen om te rekenen naar Dollars uit de 21ste eeuw moeten we de aantallen keer 10 doen – WTK-red]

Wie maakt de winst?

De eerste wereld oorlog kostte de Verenigde Staten $52 miljard dollar. Dat betekent $400 [meer dan $4000 met inflatie] per man, vrouw en kind in de VS. De normale winst van een bedrijf in de VS ligt tussen de 6 en 12%. De winst van een oorlog is een ander verhaal – 60, 100, 300 en soms wel 1800% – “The sky is the limit”.

De leiders hebben het geld. Kom, we gaan het halen! Natuurlijk wordt dit niet zo gezegd in tijden van oorlog. Het is mooi aangekleed doormiddel van speeches over patriottisme, liefde voor het land en “we moeten allemaal ons steentje bijdragen”, maar de winst springt omhoog als bamboe en wordt veilig in de zak gestoken.

Wie maakt de winst?
Wie maakt de winst?

Neem als voorbeeld de du Ponts, de “powder” mensen. De gemiddelde winst voor dat de oorlog begon, in de periode van 1910 tot 1914, was $6 miljoen per jaar. De gemiddelde winst tijdens de oorlog, in de periode van 1914 tot 1918, was $58 miljoen per jaar! Bijna 10 keer zoveel als normaal! De normale minst was voor die tijd al zeer goed. Een winstgroei van meer dan 950%.

Nog een voorbeeld, de staal industrie van de VS. Bethlehem Steel’s winst in de periode van 1910 tot 1914 was rond de $6 miljoen dollar per jaar. Maar in de oorlogsperiode van 1914 tot 1918 lag de winst rond de $49 miljoen per jaar! United States Steel had een jaarlijkse winst van $105 miljoen dollar in de periode voor de oorlog en een $240 miljoen dollar winst tijdens de oorlog. Dit door het maken van munitie.

De leiders hebben het geld. Kom, we gaan het halen! Natuurlijk wordt dit niet zo gezegd in tijden van oorlog. Het is mooi aangekleed doormiddel van speeches over patriottisme en ‘we moeten allemaal ons steentje bijdragen’, maar de winst springt omhoog en wordt veilig in de zak gestoken.

Ze verkochten Amerika 20 miljoen muggen netten voor de soldaten in Europa. Geen één van deze netten heeft Frankrijk gehaald! Er was goede winst te behalen met het verkopen van muggen netten, ook al waren er geen muggen in Frankrijk. Na de oorlog waren er ongeveer 4 miljoen rugzakken voor soldaten die de grote warenhuizen uitpuilde. Nu zijn deze rugzakken afgedankt omdat de regels zijn veranderd, maar de fabrieken hebben hun geld allang gekregen.

Als iemand er profijt van had waren het de banken wel. Als vennootschap zijnde hoefde zij zich niet te verantwoorden tegenover aandeelhouders. De winst was zo geheim als dat het bedrag groot was. Hoe deze bankiers miljoenen en miljarden hebben verdiend weet ik niet, omdat al die geheimen nooit uit zijn gekomen, zelfs niet voor het hart van het Senaat. Het is geschat dat de oorlog $52 miljard [X 10 met inflatie] dollar heeft gekost. Hiervan is $39 miljard dollar daadwerkelijk besteed aan de oorlog. Hieraan werd $16 miljard dollar winst geboekt. Zo kwamen die 21.000 nieuwe miljonairs en miljardairs op de wereld. Deze $16 miljard dollar is geen klein bedrag en ging maar naar een klein select groepje.

Wie betaalt de rekening?

Wie betaalt de rekening?
Wie betaalt al die tijd de rekening?

Wie zorgt eigenlijk voor die winst van 20, 100, 300, 1500 en 1800%? We betalen het allemaal aan de belasting! Maar de soldaten betalen het grootste deel van de rekening. Als je dit niet geloofd moet je de Amerikaanse begraafplaatsen in het buitenland maar eens bezoeken, of de veteranen ziekenhuizen in de VS. Toen ik op toer was door de VS. heb ik 18 regeringsziekenhuizen voor veteranen bezocht. Daar zijn ongeveer 50.000 gebroken mannen te vinden, mannen die 18 jaar geleden op het slagveld stonden. De mortaliteit tussen de veteranen was drie keer zo groot als bij mensen die thuisgebleven waren.

Jongens met een normale levensstijl werden uit de kantoren, fabrieken en klaslokalen gehaald om vervolgens in het leger te dienen. Ze werden opnieuw gevormd om het doden van mensen een dagelijkse bezigheid te maken. Ze werden aan immense psychologie onderworpen en totaal veranderd, een nieuw gezicht. Getraind om niet verder na te denken dan moorden of vermoord worden. Dan, opeens, ontslagen omdat ze niet meer nodig waren. Deze keer kregen ze geen nieuw gezicht om zich weer te kunnen mengen in de maatschappij. Veel jonge mannen zijn er uiteindelijk aan onderdoor gegaan omdat ze zichzelf niet meer konden aanpassen.

Jongens met een normale levensstijl werden uit de kantoren, fabrieken en klaslokalen gehaald om vervolgens in het leger te dienen. Ze werden opnieuw gevormd om het doden van mensen een dagelijkse bezigheid te maken.

Mooie idealen werden er voorgehouden bij jongens die er op uit gezonden werden om dood te gaan. Dit was “de oorlog om alle oorlogen te stoppen”. Dit was “de oorlog om de wereld veilig te maken voor democratie”. Niemand heeft hen ooit verteld dat het gaan en het doodgaan hoge oorlogswinst zou betekenen. Niemand heeft deze Amerikaanse soldaten ooit verteld dat ze misschien doodgeschoten zouden worden door de kogels die door hun eigen vaderland gemaakt waren. Niemand heeft hen ooit verteld dat hun schepen beschoten zouden worden door torpedo’s uit onderzeeërs met Amerikaanse inhoud. Het enige wat hen verteld werd was dat het een glorieus avontuur zou worden.

Hoe kunnen we dit stoppen?
Het is een racket! Een paar profiteren – een heleboel betalen. Er is een manier om dit te stoppen! Dit is niet te stoppen door middel van ontwapeningsconferenties. Je kunt het niet stoppen door vredesdemonstraties in Geneva. Wel gemeende maar onpraktische groepen kunnen het niet wegvagen doormiddel van resoluties. Drie stappen moeten gemaakt worden het racket kapot te krijgen:

1.) We moeten de winst uit de oorlogen bannen.
2.) We moeten de jeugd die de wapens dragen laten beslissen of er een oorlog nodig is of niet.
3.) We moeten ons leger limiteren tot het beschermen van ons eigen land.

Woodrow kept us out of war?
Woodrow kept us out of war?

Ik ben niet zo dom om te denken dat oorlog iets van het verleden is. Ik weet dat de mensen geen oorlog willen, maar het heeft geen zin om te zeggen dat we niet in een nieuwe oorlog terecht komen. Woodrow Wilson was de herkozen president in 1916 omdat de woorden “kept us out of war” bij zijn naam gevoegd waren. Maar 5 maanden later vroeg hij het congres oorlog te verklaren aan Duitsland. In die 5 maanden werd de burgers niet gevraagd of ze van gedachten waren veranderd. Wat heeft dan de gedachte van deze president zo doen omslaan als het niet van de burgers kwam? Geld!

Woodrow Wilson was de herkozen president in 1916 omdat de woorden “kept us out of war” bij zijn naam gevoegd waren. Maar 5 maanden later vroeg hij het congres oorlog te verklaren aan Duitsland.

Een bevriende commissie kwam bij de president vlak voordat de oorlog verklaard werd. De president riep een adviseurgroep in het leven. Het hoofd van de commissie sprak, zonder diplomatische zinnen, tegen de president en zijn groep: “Het heeft geen zin om onszelf voor de gek te houden. De reden voor onze vriendschap is er niet meer. We zijn jullie (Amerikaanse bankiers, Amerikaanse munitie fabrieken, en vele andere bedrijven) nu vijf of zes miljard dollar schuldig. Als wij verliezen (en dat doen we zonder de hulp van de VS), dan kunnen wij (Engeland, Frankrijk en Italië) dit geld niet terug betalen, dus…”

Zou er geen geheimhouding zijn over de bijeenkomsten, zou de pers uitgenodigd zijn om hierbij aanwezig te zijn, dan zou de VS zich nooit hebben bemoeit met de oorlog. Deze bijeenkomst, net als alle andere bijeenkomsten over oorlog, werd geheim gehouden. Toen onze jongens naar Europa verscheept werden, werd hen verteld “war to make the world safe for democracy” en “war to end all wars”. Heel weinig heeft ons ervan overtuigt dat dit inderdaad de oorlog was om alle oorlogen te stoppen. Ontwapeningsconferenties betekenen niks. Bij al deze conferenties staan sinisterachtige mensen achter de schermen die profiteren van oorlogen. Zij zien er op toe dat deze conferenties niet echt ontwapening als gevolg hebben. So…I say, TO HELL WITH WAR!

3 gedachten over “US generaal over de ware reden van oorlog: ‘War is a racket!’

 1. De naakte waarheid omtrent verbranden en verzuipen met of zonder hulp van Extraterrestrials?

  Wie de defensie-ufo-archieven doorneemt op internet, krijgen automatische rechtstaande haren van razernij.
  Wat verbergt de ufo-coverups allemaal in de zin van oorlogsvoerende wapens onder andere weermanipulaties door technologische bijstand van Extraterrestrials aan bepaalde staten of naties.
  De VS heeft buitenaardse schepen
  Gebruikt het VS leger de USAF buitenaardse technologie?
  door pr. dr. Richard Boylan bron ufo.be

  In 2001 juichte ook het 3000 wetenschappers tellende
  International Panel on Climat Change (IPCC) van de VN de inzet van chemtrails in een rapport toe.

  Om de globale opwarming te reduceren verzekeringsmaatschappijen groter dan de grootste olie en de internationale wapenhandel zoals de Suisse Reinsurance Compagany en Lloyds of London rapporteren onhoudbare verliezen vanwege extreme weersomstandigeheden door een snel opwarmende Aarde en de vrees dat deze failliet gaan, dat de geldmarkt en de banken die hen ondersteunen eveneens, volgens Andrew Dlugolecki directeur van één van ’s werelds zes grootste verzekeringsgroepen.

  Tegengeluiden waren er ook. Dennis Kucinch,oud-presidentskandidaat voor de Democraten en huidig
  congreslid van Ohio, wees tijdens een symposium in 1999 op de rol die chemtrails spelen in de geheime
  ruimtewapenprogramma’s van het Pentagon. In 2001 trachtte hij tevergeefs de Space Preservation Act door
  het Amerikaanse congres te krijgen. Zijn voorstel mikte op een verbod van zowel alle mogelijke ruimtewapens
  als dat van chemtrails, haarp.. die er voor zorgen dat de kracht van militaire radar- en radiogolven toeneemt. De
  waarheid is, dat er een compleet programma ligt in het ‘Department of Defense’, genaamd ‘Vision for 2020,
  dat deze wapens ontwikkeld”. Het ‘US Space Command’ haar visie voor 2020 vraagt om dominantie van de
  ruimte, land, zee en lucht.
  Daarnaast benadrukt hij de enorme schaduwkanten van chemtrails, zoals het feit dat er kunstmatige wolken
  ontstaan, die droge windstormen veroorzaken die gepaard gaan met enorme bliksemschichten. en schade voor de volkgezondheid
  space futurologi,exopoitiek en spacedefensie,de Aarde is een oorlogsvoerende planeet om diverse
  redenen, zijn er in de ruimte nog oorlogsvoerende planeten? Het misterievat van de ruimte……

  Hartelijke groeten aan iedereen een VRT-spelleke een gouden cd à la Nasa de ruimte in………

 2. spacefuture-exopolitiek : het vraagstuk van spacedefensie ten overstaande van Extraterrestrials.
  Oorlogsvoering is een miljardeneurobisness van ruineren en heropbouwen, met miljoenen dode onschuldige burgerslachtoffers, zonder de redenen van oorlogsvoering te vergeten opgezette volksuitroeien vb tijdens de kolonisatieperioden…..
  Een (sociale democratische) wereldregering heeft een wereldministerie voor ruimtevaart en spacedefensie.
  Wat schuilt er achter de ufo-coverups…..
  Leven er in het universum nog oorlogsvoerende planeten, zoals de Aarde een voorbeeld is.
  Extraterrestrials die de wereldburgers positief gezind zijn,
  een oologsvoerende planeet uit haar moeras halen,gratis of tegen betaling, wat voor nut heeft dit,
  Wenst men met de hulp van Extraterrestrials een planetaire Aardse spacecivilisatie uit de grond te stampen is dit enkel mogelijk via de gelijke rechten en plichten van elke burger te respecteren, ook tegenover Extraterrestrials die op de Aarde moeten verblijven.
  In Vlaanderen, kolonisatie van planeten met de hulp van Extraterrestrials is zeker aangewezen om de planetaire overbevolking een snellere en efficientere aanpak een halt toe te roepen.

 3. De Rothschild familie met al haar vele vertakkingen bezit alle centrale banken in de wereld. Zij hebben alle oorlogen van de laatste 300 jaar gecreëerd, allereerst door partijen te creëren. Vervolgens “steunden” ze beide kanten van het conflict en verdienden zo volledig aan de oorlog.
  Bijvoorbeeld in de Tweede Wereldoorlog die door de centrale bankiers uiteraard ook is gecreëerd leenden ze het geld aan de Duitsers, aan de geallieerden. Uiteraard ook aan de Japanners.

  Trouwens ook alle financiële crisissen van de afgelopen 300 jaar zijn door de Rothschild gecreeerd. Bijvoorbeeld de huidige crisis die in 2008 pakweg begon is door de centrale bankiers uitgelokt vanuit Amerika. Allereerst door Subprime- hypotheken mogelijk te maken (dus mensen zonder inkomen en vermogen konden een huis kopen) en vervolgens die subprime hypotheken met AAA rating voor gigantisch veel geld door te verkopen aan alle banken in het westen omdat de rente erop zo hoog was. Volgens mij is dit tot nu toe de grootste slag voor de Rotsschilds en hun supporters geweest ze moeten er duizenden miljarden aan verdiend hebben 🙂

  Het duurt niet zo lang meer of de machtselite heeft alle bezittingen van de wereld in handen, en dan is het op naaar één wereldregering zodat ze ook alle mensen volledig in hun machtt hebben.

  Uiteraard eerst nog een wat grote oorlogen en pandemieën om de wereldbevolking te decimeren……

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.