Advertentie

HPV-campagne tegengas.. Help je mee?


“In april, mei en oktober 2010 zullen de eerste meisjes van 12 jaar tegen HPV worden gevaccineerd. Ook worden opnieuw de meisjes van 13 t/m 16 jaar opgeroepen die verleden jaar hun HPV vaccin hebben geweigerd. Omdat het opkomstpercentage bij de vorige campagne is blijven steken bij zo’n 50%, terwijl gerekend was op minimaal 70%, heeft het RIVM besloten nu het reclamebureau Combat in te schakelen voor een nieuwe campagne.

Directeur Roel Coutinho kondigde tijdens een spreekbeurt eind oktober 2009 in de Leidse Universiteit aan, dat er nu op emoties zal worden gespeeld door vrouwen in beeld te brengen die zelf baarmoederhalskanker hebben.

2009 Moest zg. het jaar van de massale vaccinaties worden. De krampachtigheid van de Nederlandse overheid om een reclamebureau in te gaan zetten om de vaccinaties in 2010 te promoten, toont aan hoe erbarmelijk slecht de acceptatie van (HPV-)vaccinatie eigenlijk is..!

Voor de meesten van jullie zal het geen nieuws zijn: er zullen mailings worden gestuurd aan huis aan huis bladen. In Vrouwen- en meisjesbladen zullen advertorials verschijnen. Redacties zullen worden bezocht met als doel minimaal 6 grote interviews in moeder- en meidenbladen. Scholen en biologieleraren krijgen een directe mailing. Op diverse internetsites komen advertorials en online discussies zullen worden gemonitord en bijgestuurd. Een compleet marketingoffensief breekt dus los.

Het wordt tijd voor tegengas.

De NVKP zal al deze uitingen nauwlettend volgen. Plannen voor een uitvoerige tegencampagne hebben wij op dit moment niet. We hebben gekozen voor een rol van onafhankelijk kenniscentrum en niet die van een actiegroep.

Wel hebben we ons de afgelopen weken ingespannen voor een nieuw stukje informatievoorziening. En graag willen we iedereen, die actiebereid is tijdens de komende HPV-campagne, bijstaan om inhoud te geven aan een ander geluid. Wij denken dat het heel hard nodig zal zijn om ook nu weer tegenwicht te bieden aan de propaganda van de overheid, ieder op de manier die hem of haar past.

De acties die velen van jullie een jaar geleden hebben gevoerd zijn met succes geweest! Het is voor ons een ongelooflijke ervaring geweest hoe opeens voorjaar 2008 een massaal protest in ons land ontstond. Voor het eerst hadden wij het gevoel niet meer te vechten tegen de bierkaai. Het moet dan toch lukken om ook dit jaar weer mensen te bieden waar ze recht op hebben, volledige informatie over vaccineren!

Om ons deel op ons te nemen hebben wij een nieuwe webpagina ingericht, www.meidenpasop.nl, die een aantal items bevat rond HPV:

· Een gloednieuwe update van het HPV-dossier; gratis te downloaden!

· Een prachtige HPV-poster; gratis (max. 5 per opdracht) te bestellen via de site

· Actuele berichten over HPV: invloed van Vit B12, overtreding marketingregels fabrikant, HPV screening, enz.

· Ook gratis downloadbaar: een infobrief voor de meiden – De tweede HPV-ronde; meiden pas op! Baarmoederhalskankervaccinatie voor meisjes van 12 jaar.

Al deze informatie zal te vinden zijn op de website www.meidenpasop.nl en op www.nvkp.nl

De tekst van de poster:

JA                      –      baarmoederhalskanker is verschrikkelijk.

MAAR                                 –                 het vaccin is niet veilig genoeg.

SOMS                                    –             is het middel erger dan de kwaal.

MOET                                    –            elk meisje deze HPV-prik krijgen?

JE        –        kunt baarmoederhalskanker meestal voorkomen.

ZELF        –              alert zijn, en je regelmatig laten onderzoeken.

NADENKEN                         –                            doe je op www.meidenpasop.nl

MEIDEN!                            –                                                   Laat je informeren!

Het staat jullie allen uiteraard vrij om gebruik te maken van deze informatie en mensen en meisjes te verwijzen naar deze site!  Wij verwachten dat we elkaar als bondgenoten weten te vinden in de komende campagne en daarbij met respect voor de verschillen tussen ons zullen weten om te gaan.

Met warme groet,”

Hester Visser voorzitter

Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken

30 gedachten over “HPV-campagne tegengas.. Help je mee?

 1. De bibliotheken doen helemaal mee met het ophangen van de posters.
  Geweldig, informatie vooraf is belangrijk om tot een goed besluit te komen.

  Warme groet,
  Bertina.

 2. Waarom moeten die meiden zich laten vaccineren.

  Er overlijden zo’n 200 vrouwen per jaar aan baarmoederhalskanker.

  In het verkeer sterven jaarlijks 750 mensen.
  Toch gaat iedereen de weg op zonder daar over na te denken.

  Je gaat toch geen onnodig risico lopen om een vaccinatie te halen? De kans dat je baarmoederhalskanker krijgt is zo enorm klein.

  1 op de 100 kinderen worden dood geboren, geen kinderen dan maar?

  Ik snap hier echt helemaal niets van, neem niet meer deel aan het verkeer, heb je veel grotere kans om oud te worden.

  Om de vijf jaar weer zo’n prik, dat is toch niet te geloven?

  http://www.youtube.com/watch?v=EiLGrL7vhPE

  1. Janee, meestal gaat het om geld, belangen achter de schermen.
   Ik zou het anders ook niet weten.

   Er zijn zoveel risico’s in het leven, moeten we die allemaal uitsluiten? Dan is je leven niets meer waard, dan word je een computer, een zombie van het systeem.

   En dan nog de bijverschijnselen, die we nog niet eens kunnen weten.

   Als we ons hele leven bang moeten zijn voor ziektes en de dood, dan kunnen we er beter maar gelijk een einde aan maken.

   Liever een kort en bondig leven, dan een lang leven met zorgen over de dood.

   Mijn oom is vorige week overleden. 20 jaar op een bed gelegen met MS. In leven houden die hap, waarvoor?
   Compleet uitgemolken door het systeem, zonder een menswaardig leven te hebben gehad in die jaren.

  2. @,Martijn,
   Ogenschijnlijk lijkt het goedkoop, geld, maar het is de ziel waar het om draait ,

 3. Het RIVM heeft vorig jaar aangekondigd zich ook op het internet te gaan begeven, hetgeen ze idd. doen. Zie : http://gezondheid.blog.nl/kinderen/2010/03/02/nieuwe-vaccinatieronde-tegen-baarmoederhalskanker-gaat-van-start

  Mijn bedoeling is niet, om deze mensen te beledigen. De meeste medewerkers van het RIVM hebben vlgs. mij geen flauw benul waar ze het over hebben, zoals te zien is op de blog. Alweer geen concrete antwoorden op concrete vragen van mij. Ze hebben kennelijk de instructie gekregen om vooral alleen maar te blijven zeggen, dat het vaccin veilig is.

  Echter , ik krijg dagelijks berichten over de enorme desastreuze afloop na vaccinatie met het HPV-vaccin. Zojuist kreeg ik dit:

  http://www.tehelka.com/story_main44.asp?filename=Ne200310coverstory.asp

  Ik denk, dat we het RIVM op het internet moeten bestoken met de concrete vragen over de gevaarlijke stoffen in het vaccin, waar geen antwoord op zal komen.
  Zo ziet de rest van de mensen op de site of de blog dat het RIVM slechts 1 opmerking heeft over het vaccin en dat is, dat het met alle geweld in meisjes gespoten moet worden.

  We zetten een centraal punt in, waar gemeld kan worden waar het RIVM reageert en daar gaan we massaal heen. Ik stel me met alle liefde beschikbaar.

  Het is zelfs niet uitgesloten dat zelfs een aantal medewerkers van het RIVM ( mogelijk ouders van dochters)zelf gaan nadenken.

  Niet schelden, niet vloeken, niet beledigen, maar concrete vragen stellen waarvan we nu weten, dat ze daar geen antwoord op hebben/geven.

 4. Op mijn website staan een tweetal belangrijke lezingen online (via youtuve, in delen) precies over alle bewijzen en argumenten waarom kinderen deze (en elke andere) vaccinatie niet zouden moeten nemen. :

  Ik gaf al lezingen hierover in 2008 en 2009 en er is niets wezenlijks veranderd (vaccinaties waren, zijn en zullen altijd ineffectief en potentieel levensgevaarlijk blijven…).

  “The players have changed, but the game is still the same” Het enige grote verschil is dat steeds meer mensen het spel nu door hebben…

  John Consemulder Eigentijds Festival 2009 lezing

  Een belangrijke lezing in 5 delen van Drs. John Consemulder over (HPV-en andere) ‘Vaccinaties, de farmaceutische industrie en het zelfhelend vermogen’, gefilmd 12 juni 2009 op het Eigentijds Festival 2009. Zie ook de andere delen. Belangrijke informatie op het gebied van alle vaccinaties, het zelfhelend vermogen en veel meer. Hier vindt u veel informatie die uw beslissing om NEE te zeggen tegen ALLE vaccinaties kunnen ondersteunen!

  http://www.youtube.com/watch?v=ZhHMuaKd-jM deel 1

  Lezing John Consemulder ‘Vaccinaties, de farmaceutische industrie en ware immuniteit’ voor ‘De Lezing’

  deel 1 t/m 5: Een andere belangrijke en informatieve lezing van Drs. John Consemulder over (HPV-en andere) ‘Vaccinaties, de farmaceutische industrie en het zelfhelend vermogen’, gefilmd maart 2009 voor ‘De Lezing’
  Zie ook de andere delen, met name de misdadige manipulatieve praktijken van de farmaceutische industrie en de belangverstrengeling met artsen en politici (zelfs Gezondheidsraad!) komen feitelijk aan bod!

  http://www.youtube.com/watch?v=NXvY_8e5Ctw deel 1

  1. En dan nog iets voor het slapen gaan, ik hoop oprecht dat nieuwe lezers de artikelen en video’s helemaal tot zich nemen voor er besloten wordt na een oproep.

   En ik heb eigenlijk niet zo,n behoefte aan een discussie, juist omdat het nu eenmaal zo duidelijk is geworden dat vaccinaties ons niet dienen (hooguit om ons te alarmeren dat gezondheid de enige echte vorm van immuniteit is en geen enkele vaccinatie veilig of effectief is..)

   Ik wil er wel op wijzen dat het te verwachten valt dat er andere ‘valse gevaren’in de vorm van infecties en ziekten zullen worden gebombardeerd tot de nieuwe pandemie waar we ‘bang’ voor moeten zijn en vooral ons niet tegen moeten laten vaccineren!

   Gelukkig wordt de propaganda situatie steeds duidelijker en zal de vaccinatie ineffectiviteit steeds minder geliefd raken bij het grote publiek (en tegelijkertijd ware preventieve immuniteit daardoor gestimuleerd worden). Dus wat deze aankomende laatste lootjes betreft: gezondheid!

 5. mijn dochter nu 19 is zwaar gehandicapt geworden na zo’n K… inenting (bmr destijds). van vrolijk gezond kind,veranderd na 15 maanden in ernstig verstandelijk gehandicapt, regelmatig epileptie (grote aanvallen) en ernstig autisme.
  U wordt bedankt.

  1. De nicht van mijn vrouw is hetzelfde gebeurd,ernstig verstandelijk gehandicapt en epilepsie na inenting.

  2. Het probleem is dat die familie nergens terecht kan met dit gegeven. Het wordt door de samenleving genegeerd.

 6. De ongeboren en de eerst-geborenen zullen gedood worden.
  Bizar,maar ik citeer hier uit de Bijbel.
  Als de geschiedenis zich herhaald dan is koning “Herodes” terug op Aarde.
  Het vaccin is niets anders dan gif dat juist kanker veroorzaakt en allerlei andere bijwerkingen.

  1. @ Gait ik ben eigenlijk wel benieuwd wat jij over de veiligheid en effectiviteit van het HPV vaccin weet. En ook waar je je informatie vandaan hebt.

  2. Janny, morgen een heel stuk over HPV, waar je haren te berge van reizen. Fraude, valsheid in communicatie etc.

 7. @ Aan Iedereen

  Hartverwarmend zoals we allemaal ieder op z´n eigen wijze bezig zijn
  om elkaar te ondersteunen en te informeren.
  Het zet iets in gang wat ongekend is en maakt me blij.
  De wet van EENHEID op deze schitterende planeet.

 8. Prof. H. Schellekens over het HPV-vaccin. Hij is lid van de commissie ter beoordeling van geneesmiddelen: “Zolang niet is vastgesteld of het vaccin kanker voorkomt en wat de werking en de bijwerkingen zijn, heb je het eigenlijk over een experiment.”
  Ook Prof. van Leeuwen ( bekend van het DES onderzoek) zegt in Zembla dat zij geen voorstander is ( kijk Zembla uitzending over HPV oktober 2008) http://zembla.vara.nl/Voorpagina.1975.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=7459&tx_ttnews%5BbackPid%5D=1974&cHash=92c8bcab92

 9. 24 maart 2010

  Geachte leden van de pers, media, leden van de Tweede Kamer en andere betrokkenen,

  Opnieuw richten de verontruste vaders en verontruste moeders zich tot hun medelandgenoten die in
  verschillende hoedanigheden en verantwoordelijkheden actief zijn voor de samenleving.

  In de bijlagen bij dit schrijven treft u ondermeer een brief aan die gericht is aan de directeur van het RIVM, dr. R.A. Coutinho. Dit is ons antwoord op een brief die wij recentelijk van hem ontvingen.

  Wij hebben in onze brief aan de heer Coutinho medegedeeld dat boze ouders en meisjes ons kenbaar gemaakt
  hebben dat zij een aantal vragen in de onlangs online geplaatste RIVM-HPV-enquête zeer ongepast vinden. Er wordt
  volgens hen naar intieme details gevraagd die de vragenstellers niets aangaan en die volgens moeders en dochters niet relevant zijn voor het beoogde doel van de enquête.

  Opdat u zelf een voorlopig oordeel kunt vormen over de inhoud van deze enquête, treft u in de bijlage een kleine selectie printscreens aan van de enquêtevragenlijst. Daarbij wordt nog opgemerkt dat deze vragenlijst wordt aangeboden aan een
  geselecteerde groep van 15 en 16 jarige meisjes in het kader van een HPV-onderzoek. De uitnodigingsbrief van het RIVM hiervoor treft u ook in een bijlage aan.

  Om de volledige enquête te kunnen raadplegen, dient men zich in verbinding te stellen met meisjes die van het RIVM een
  inlogcode voor dit onderzoek hebben ontvangen.

  De webmasters van http://www.verontrustevaders.nl en http://www.verontrustemoeders.nl spreken tenslotte hun ernstige bezorgdheid uit over de manier waarop de overheid in dezen met deze nog minderjarige meisjes omgaat. Dit nog los van het feit dat zij het hele HPV-vaccinatie gebeuren van A tot Z een belediging vinden voor de geestelijke en lichamelijke integriteit van deze meisjes.

  Met vriendelijke groeten,
  Frides Laméris en Anneke Bleeker

  Bijlagen:
  1. Brief van “verontruste vaders” en “verontruste moeders” aan dhr. Coutinho
  2. Brief van RIVM aan meisjes betreffende HPV-onderzoek
  3. Selectie Printscreen online enquete-HPV.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.