Advertentie

Ommekeer


Johan Oldenkamp is een druk baasje; dat is een constatering van ons als WantToKnow-redactie. Johan heeft een bijna ongeëvenaarde drive om onze wereld op een positieve wijze te helpen groeien. En daarin herkennen wij onszelf. Deze week kregen we het onderstaande artikel onder ogen, wat we uitermate de moeite waard vinden om hier op de WantToKnow-site te plaatsen. Het gaat over groei en over het proces waarin we ons bevinden.

Onze wereld groeit en groeit en haar groeistuipen zijn bijna voelbaar. Lees in dit opzicht ook het artikel van Karen Bishop elders op de site. (Of klik gewoon HIER.) Het kan zo af en toe helemaal geen kwaad om eens te kijken waar we staan in ons groeiproces, kunnen we helpen dit proces positief te beïnvloeden?

Een mooi verhaal van Johan Oldenkamp; veel plezier ermee!

X

* * * * * * *

Ommekeer

© Johan Oldenkamp, februari 2010

3 Fasen

We kunnen in ons innerlijk groeiproces drie fasen herkennen.

Fase 1: Officieel is waar

Fase 2: Officieel is onwaar

Fase 3: Ik ben de waarheid

Dr. Johan Oldenkamp en de observatie van de 3 fasen van een groeiproces..

De grote meerderheid van de mensen op onze planeet zit in fase 1. Ze vertrouwen erop dat het officiële verhaal waar is. En iedereen die daarvan afwijkt, die is niet goed wijs of zelfs gevaarlijk, volgens iemand die in fase 1 zit.

Steeds meer mensen komen terecht in fase 2, omdat ze hebben ontdekt dat één of meerdere officiële verhalen helemaal niet waar zijn (zoals global warming, vaccinaties of 911). In veel gevallen is het officiële verhaal zelfs het omgekeerde van de waarheid. De meeste mensen gaan in fase 2 onderzoeken waarom er officieel wordt gelogen, en komen dan tot onthutsende conclusies.

Net als alles overal in de Cosmos, completeert het neutrale het positieve en het negatieve. Het is dan ook nadrukkelijk de bedoeling dat iedereen in fase 2 doorgroeit naar fase 3. In deze derde fase wordt duidelijk dat we zelf de bron zijn van alles in ons leven.

Goed, laat ik nu dan maar even heel praktisch worden, want waarschijnlijk sta je nu op het punt om af te haken.

Politiek? Heeft dat zin? Dat hangt af van jouw fase. In de eerste fase heeft politiek zeker zin. Want wie niet stemt, die verspeelt daarmee de kans om de eigen belangen te laten behartigen, volgens de zienswijze van fase 1.

In de tweede fase besluiten velen om niets meer met politiek te maken te willen hebben. We leven immers in een schijndemocratie waarin de echte machthebbers achter gesloten deuren de belangrijkste besluiten nemen. Het opkomstpercentage is dan een maat voor de hoeveelheid mensen die dit door hebben. Om dit niet te laten vertekenen is niet stemmen voor deze groep dus duidelijker dan blanco stemmen.

Er zijn ook mensen in de tweede fase die denken dat zij wel zuivere politiek kunnen gaan bedrijven. Deze mensen denken blijkbaar dat de machthebbers achter de schermen hun macht weer terug zullen gaan geven aan het volk via haar vertegenwoordigers zodra zij de dienst mogen uitmaken.

Politiek gaat per definitie altijd en alleen maar om macht. Macht is synoniem met ongelijkwaardigheid, onbalans en disharmonie.

Politiek gaat per definitie altijd en alleen maar om macht. Mensen in de derde fase hebben bewust afscheid genomen van macht, zowel uiterlijk als innerlijk. Macht is immers synoniem met ongelijkwaardigheid, onbalans en disharmonie. Voor mensen in de derde fase zijn onvoorwaardelijke gelijkwaardigheid en respect voor harmonie en natuurlijke kringlopen fundamentele kernwaarden die nooit en te nimmer verloochend zullen worden.

Mensen in de derde fase nemen hun volledige verantwoordelijkheid voor alles. Deze mensen zullen hoogstwaarschijnlijk dit artikel niet gaan lezen. Ook de mensen in de eerste fase zullen dit niet lezen, tenzij een landelijke krant het integraal afdrukt op de voorpagina. Ik richt me daarom op de mensen in de tweede fase, die zoekende naar de waarheid veelvuldig het internet afstruinen.

Angst? Niet alleen de officiële berichtgeving staat bol van de bangmakerij. Ook de overige berichtgeving roept bij velen angstgevoelens op, en misschien nog veel sterker dan de officiële angstverhalen. Waar ligt de grens tussen journalistiek en stemmingmakerij?

Wij geven alleen maar de feiten weer zoals ze zijn, dus wij zijn goed bezig. Iedere zichzelf respecterende redactie zal dit waarschijnlijk van zichzelf vinden. Maar de allerbelangrijkste taak van een redactie is niet het weergeven van nieuwsfeiten; het is de selectie ervan! Waar wordt aandacht aan besteed? Want hetgeen aandacht krijgt, dat groeit (vanwege onze bewustzijnsenergie). Nieuwsredacties bepalen dus wat wij gezamenlijk laten groeien.

Voor de meeste mensen in fase 2 is het wel duidelijk wat de main stream media (msm) moet laten groeien (van de verborgen machthebbers): angst, verdeeldheid, zelfzucht, hebzucht, verspilzucht, onverschilligheid en verlies aan wilskracht, denkvermogen en empathie. De mensen onwetend, klein en separaat houden, daar komt de (verborgen) taakstelling voor de msm in grote lijnen wel op neer.

Maar wat wil de overige media dan laten groeien? Laten we eens naar wat onderwerpen kijken. Wat is het effect van berichtgeving over feiten die aantonen dat uitsluitend de verstrengelde belangen van de machthebbers worden gediend en die van de overige mensen (doelbewust) worden geschaad? Deze feiten zouden mensen in fase 1 kunnen helpen om naar fase 2 te gaan, maar deze berichten staan uiterst zelden in de msm en juist volop in de overige media. Mensen in fase 2 blijven door dit soort berichten onnodig lang hangen in de tweede fase. En bovendien geeft het ook nog eens energie aan al deze corrupte praktijken.

George Bush tijdens zijn -voor velen misselijkmakende- propagandatoernee rondom de oorlog in Irak. 'Mission Accomplished"..??

Wat is het effect van berichtgeving over oorlogsdreiging? De aanleiding voor iedere oorlog (groot of klein, warm of koud) kunnen we vinden in de belangen van de (verborgen) machthebbers.

Waarschuwen dat er al weer een nieuwe oorlog aan zit te komen is net zoiets als zeggen dat niet alle machthebbers dezelfde belangen hebben. Een oorlog is nooit onze oorlog! Laten we er daarom ook maar geen aandacht meer aan geven. Bovendien bijten blaffende honden niet.

Wat is het effect van gechannelde berichtgeving? Wat velen maar steeds niet willen begrijpen, is dat het gaat om onze (bewuste) keuzen. Wij zijn de redders waar sommigen hunkerend van verlang naar uitzien. Natuurlijk mogen we allemaal zelf bepalen welke signalen we opzoeken, oproepen of toelaten. Maar laten we toch eindelijk eens stoppen met gemakzuchtig denken dat we gered zullen gaan worden door verhevenen of ruimtereizigers.

Alles in ons leven is altijd en alleen maar een les. Denken dat een ander onze les wel even voor ons gaat leren is misschien wel het toppunt van onwetendheid. Wij zijn zelf van boven gekomen. Wij stonden te popelen om hier en nu te mogen zijn. En nu zijn we er, en gaan we als machteloze lammetjes smachtend omhoog kijken. En dan ook nog tegen anderen zeggen dat ze wakker moeten worden. Wie slaapt er nu echt?

Laten we heel gericht onze energie geven aan wat we wel willen. Willen we vrijheid? Laten we dan met elkaar delen hoe we steeds meer vrijheid voor onszelf kunnen creëren. We hoeven de systemen die ons slaaf proberen te houden niet te bestrijden. Sterker nog, daar worden deze systemen alleen maar krachtiger door. We kunnen nu overal mee stoppen en besluiten voortaan alleen nog maar ons eigen spel te spelen. Iedere stap in deze richting werkt dubbelop. Het maakt ons allereerst meer vrij, en het geeft ons extra energie om ook de volgende stap te zetten.

Waar het om gaat is dat we nu handen en voeten gaan geven aan de grootste ommekeer uit onze totale geschiedenis. En het mooie is, dan gaan we ook nog eens helemaal zelf doen, op eigen kracht en zonder gedetailleerde planning. Gewoon bewust doen. En ieder stap telt. Geen vergadering, geen betoging, geen slap geouwehoer, geen betweters, geen spraakverwarring, geen dogma’s, geen mentaal oordeel. Gewoon voelen en intuïtief doen.

Johan Oldenkamp

Zeist, 26 februari 2010

119 gedachten over “Ommekeer

 1. @RopiDeHopi, ik denk dat jij met Carl Gustav Jung de plank mis slaat. Hij heeft ons dichter bij de huidige ontwikkelingen gebracht maar wordt minder gebruikt als Freud, wiens gedachtengoed toch redelijk achterhaald is (bij Freud is bijna alles op sexualiteit en dus het aardse gericht). Carl Gustav Jung heeft ons de betekenis van het collectieve onbewuste en de Universele beeldentaal nagelaten (denk daarbij ook aan de Tarot). Daarnaast heeft hij de Archetypen beschreven en hun rol in ons leven. Spiritualiteit en gezamelijkheid (en dus niet mensen en hun ziel op zichzelf staand) is wat hij ons gebracht heeft.

 2. @robert lans: Ik heb petje af voor wat jij al bent begonnen samen met een aantal vrienden! Heel goed! Ik ben blij dat er wel mensen zijn die oprecht iets willen veranderen en niet gewoon mee willen doen met de “massa”.

  Leuk stukje verder. Het ga je goed. En ik heb een sterk gevoel van binnen dat dit gaat gebeuren: Allen die willen verandere en de aarde naar een hoger platform willen brengen en liefde om hen heen willen zullen dit krijgen. Opgeven hoort hier niet bij en ik denk dat al deze zielen ooit samen zullen zijn en aan de nieuwe aarde zullen werken. En wie weet wat we dan misschien nog meer kunnen doen samen?? Ruimtereizen of door alles heen kunnen kijken en voelen? Het zijn gevoelens.

 3. @Wout

  Bedankt voor je reactie,
  Iets nieuws begint altijd bij jezelf en niet bij een ander.
  Als iedereen dat nou eens zou gaan doen dan wordt het een stuk draagelijker binnen onze samenleving en gaat er voor iedereen een nieuwe wereld open,
  Wie weet hoe onbegrensd de mogelijkheden dan kunnen zijn.

  Ook voor jou geld, het ga je goed.

 4. @robertlans, ja eten heeft veel invloed op je energie, stop maar eens een tijdje met het eten van vlees en voel het effect. Maar waarom pas de mobiel weg per 1 januari 2011 is dan mijn vraag? Niet morgen maar nu zou ik dan zeggen (om in dit geval een schrijver te citeren:-))

 5. @kritisch

  dan loopt mijn abonnement af, maar ik gebruik hem nu nauwelijks.
  Thuis heb je er ook 1 hè??
  En waar haal je vandaan dat ik geen vlees eet, staat er niet in hoor…

 6. @robert lans, het (even) stoppen met vlees eten was slechts een tip vanuit eigen ervaring:-) en ja ik gebruik een mobiel en een vast telefoon abonnement en moet je eerlijk bekennen, jaren had ik er geen maar wanneer ik hem nu vergeet, haal ik hem op wanneer ik in de gelegenheid ben:-) en dus ja, verslaafd aan de mobiele telefoon:-) Misschien was mijn reactie ook meer aan mijzelf gericht als aan jou haha

 7. @ray, helemaal waar:-) maar soms heb je net even dat zetje nodig om wat je zegt om te zetten in daden en dus in doen:-) Wat je zegt helpt je soms weer even te realiseren wat je wenst

 8. We lopen tegen het eind van deze week waarin Johan zijn geniale openbaring aan het licht zou moeten komen. Alleen nog een vrijdag over wat betreft deze openbaring in de reguliere media. Maar tot nu toe niks, nada, noppes.
  Heeft deze zelfbenoemde verlichte geeste dan eindelijk zijn hand overspeeld? En is dat eigenlijk wel mogelijk met een stelletje knikkers en likkers aangaande Oldenkamp? Want een kritisch geluid lijken zij zich niet in zich te dragen. Gewoon schaap-achtig volgen van iemand die zichzelf heeft gebombardeerd als ‘ik heb nu wel kosmisch door hoe het allemaal werkt’. Kom op gasten, inderdaad, wordt eens WAKKER omtrent dit soort geluiden.

 9. Beste Johan Oldenkamp,

  Bij toeval kwam ik op deze pagina terecht. Mijn complimenten voor dit heldere artikel! Het biedt veel herkenning.

  Kent u mogelijk al het zeer bijzondere boek van Leo van der Hoeven, getiteld Opstaan in het donker (subtitel Wake up Hero!).

  Zijn biografie gaat over bovenstaande thema’s, de grote ommezwaai in zijn, ons leven.
  Boek Opstaan in het donker, wordt door lezers een pageturner genoemd. En ontving al veel lovende kritieken.

  Afijn leest u de reviews op Managementboek en op bol.com. Het boek krijgt de hoogste score van 5 sterren.

  Grote aanrader dus om te lezen!
  Wij vernemen na het lezen zeer graag uw bevindingen.

  Hartelijke groet vanaf Mallorca,

  Petra van der Hoeven
  (PR & Marketing boek Opstaan in het donker).

 10. REMINDER,

  Leest u s.v.p. ook de vele reviews op bol.com over het prachtige en ZEER EIGENTIJDSE boek Opstaan in het donker, (subtitel) Wake up Hero, van Leo van der Hoeven wat maar liefst 5 sterren krijgt !

  Overigens Leo adviseerde voorheen 100 bedrijven en biedt particulieren en zakenmensen een prachtig Coachingsprogramma aan. Dat geeft hij op zijn landgoed in Mallorca bij Guesthouse Dulce Vida Mallorca. Ook in het najaar en winter is Mallorca meer dan een bezoek waard, voor dit speciale programma! Gun uzelf dit prachtige cadeau! Zie de website.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.