Advertentie

Jort Kelder: ‘De wappies hebben gelijk gekregen’..!


Jort Kelder over Corona-noodwet:

‘De wappies hebben gewoon gelijk gekregen’

2021 WantToKnow.nl/be

x

We hebben heel wat vrijheden ingeleverd om de coronacrisis te bestrijden. De noodwet die alle vrijheidsbeperkingen regelt, loopt 1 juni af en in het verlengde daarvan, maakt staatsrechtskundige professor Wim Voermans zich zorgen. Rutte en zijn regering gaan met téveel gemak met deze noodwet om. Bij OP1 besprak hij of we echt vanaf 1 juni al onze vrijheden terug kunnen verwachten. In het gesprek bleek dat Jort Kelder denkt dat de ‘wappies’ uiteindelijk gelijk hebben gekregen over deze coronaspoedwet, die eind vorig jaar werd ingevoerd.

“We staan echt met terugwerkende kracht voor gek”, aldus de Op1-presentator, deze week op Tv. Het was professor Wim Voermans, die door Jort Kelder werd ondervraagd en deze staatsrechtskundige blijkt zich zorgen te maken, over de vrijheden die wij als volk hebben ingeleverd om de coronacrisis te bestrijden. Voermans is van mening, dat de regering te gemakkelijk omgaat met de Corona-noodwet, die in oktober is ingevoerd. Deze wet wordt eigenlijk te pas en te onpas gebruikt door het Kabinet Rutte, en deze wet loopt in juni af.

Professor Wim Voermans is nadrukkelijk tegen verlenging van de noodmaatregelen. En zoals je weet, vallen de avondklok en de mondkapjesplicht onder deze vrijheidsbeperkende maatregelen. “Maar laat duidelijk zijn; dit is allemaal gedaan onder de voorwaarde dat het tijdelijk zou zijn; deze wet is daarbij ook een horizonbepaling. Wat betekent, dat wanneer de zon aan de horizon verdwijnt, deze wet dan automatisch vervalt. Maar wat eigenlijk niet kán, en waar ik me druk om maak, is dat die wet toch weer even verlengd dreigt te worden”, aldus Voermans. Hij wijst erop dat de wet is ingevoerd voor drie maanden met de mogelijkheid om deze één keer met eenzelfde periode te verlengen. 6 Maanden totaal dus.

Het verlengen van deze wet is écht een slecht idee, aldus Wim Voermans.

“Het idee is dat we het nog even laten voortduren, terwijl het oorspronkelijke idee van die ingrijpende maatregelen van de coronawet was: ‘Alleen als er een directe dreiging is, kunnen we nog één keer verlengen’, maar nu schuiven we langzaam op naar: ‘Zullen we niet veiligheidshalve toch nog…?’”

De kritische Jort Kelder…
Interviewer/presentator Jort Kelder is heel erg stellig over dit onderwerp: “Wim, we worden er dus gewoon ingerotzooid. Zullen we het gewoon zo zeggen?” Wim: “Nou, dat zijn jouw woorden dan.” Jort Kelder gaat verder:

“Er is een wet aangenomen die automatisch stopt en nu nemen ze een wet aan die er gewoon overheen gaat. Dan worden we er toch gewoon ingerotzooid? Dat mag je dan toch zo zeggen? De Wappies die kritisch waren over de noodwet hadden dus toch gelijk. Al die wappies, maar ook serieuze mensen op het Malieveld en het Museumplein die zeiden: ‘Let maar op, het gaat allemaal blijven bestaan. Het is niet tijdelijk, ze houden het gewoon in stand.’ We staan dus écht met terugwerkende kracht voor gek. Kijk maar even naar die mensen.”

Direct hierop start in het programma een fragment waarin mensen/‘wappies’ protesteren tegen deze Coronawet. Een verslaggever vraagt duidelijk: “Wat maakt het uit; want het is toch tijdelijk?”, waarop de demonstrant in beeld duidelijk reageert: “Het is niet tijdelijk! Ken jij het kwartje van Kok nog? Ken jij de € 1000,- van Rutte nog?” Vervolgens geeft Wim Voermans toe dat deze zorgen van deze mensen toen wel terecht waren:

“Die mensen hadden toen gelijk! Maar waar het mij nu vooral om gaat: als het gaat om ingrijpende beperkingen van vrijheden en persoonlijke levenssfeer, dan mag dat, maar dat dient in een ordentelijk proces te worden beslist, waarbij het parlement er op een normale manier over meepraat.”

Kijk hieronder naar het fragment met Voermans, zoals OP1 het betreffende deel van de show heeft getwitterd.. Luister naar de discussie tussen Voermans en Kelder. (En laat de goedbedoelde vragen van Welmoed Sijtsma gewoon even links liggen..) Jort Kelder blijft vooral gewoon zichzelf. Je kunt dat ‘zelf-ingenomen’ noemen, maar het toont de kracht aan van deze bijzondere man. Hij berichtte ooit in een interview in de Telegraaf: “Als je mij voor zo’n programma vraagt, moet je ook niet piepen als er rumoer komt. Maar volgens mij doe ik vooral mijn werk, waar dan altijd weer iets op af te dingen is.”

 

4 gedachten over “Jort Kelder: ‘De wappies hebben gelijk gekregen’..!

 1. https://joop.bnnvara.nl/nieuws/baudet-verzweeg-snoepreisjes-in-privejet-suitsupply-baas
  De rol van J.Kelder is moeilijk in te schatten want in de verwijzing zie je ook Baudet op de foto samen met J.Kelder en dat op zich zegt nog niets behalve dan dat ze elkaar goed lijken te kennen.
  Daar tegenover zagen we dan weer in het programma Jinek dat Baudet door een cabaretier totaal voor schut werd gezet waar Jinek niets aan deed.Ook is bekend dat J.Kelder een goede vriend van Rutte zou zijn en dat roept vraagtekens op.Nou staat het natuurlijk iedereen vrij om bevriend te zijn met wie men wil en daar heb ik geen problemen mee.Wat ik me wel afvraag is in hoeverre J.Kelder invloed zou kunnen uitoefenen op de Nederlandse politiek.
  Te vaak (naar mijn mening) zie ik invloed (samenwerking)tussen politiek en medialand zoals TV bekendheden.
  Pia Dijkstra,Leonie stasias en anderen die zich steeds vaker en meer binnen politiek Den Haag bewegen en bij besluiten betrokken worden.Kennelijk ben je wanneer je een programma kunt presenteren ook gelijk politiek genoeg onderlegt om deel te mogen uitmaken van dat politieke circus.We weten dat veel kranten en andere MSM bronnen in het bezit zijn van bepaalde families die schatrijk zijn en ook dat zij kunnen bepalen wat wel of niet publiekelijk naar buiten gebracht mag worden wat toch twijfel over de waarheidsgetrouwheid oproept bij velen.
  Dit gevoel wordt versterkt wanneer er dan ook nog gecensureerd wordt door de MSM maar bv ook door de winkel van ons allemaal ,facebook,instragram enz. Wanneer er niets te verbergen is hoeft men niet te censureren want de waarheid houd altijd stand wanneer men leugens ontkracht met woorden en feiten maar dat schijnt de MSM niet te kunnen dus kiezen ze de makkelijkste weg.

 2. Corona-noodwet misbruikt is wat bovenaan in het artikel gedrukt staat.
  Mijn mening is dat Corona misbruikt wordt waardoor ze de mogelijkheid scheppen om maatregelen en dus ook de nood wet in te voeren.
  Vandaag is om ca 10.30 uur een debat over het corona paspoort en als ik het goed begrepen heb wordt volgende week een beslissing genomen.Maar die beslissing was toch al genomen dacht ik?
  Heeft Hugo de Jonge niet in de kamer gezegd dat er geen directe of indirecte dwang zou komen?
  Wanneer het corona paspoort wordt ingevoerd (ik denk dat ook dit gaat gebeuren en al vast staat) terwijl het eigenlijk niet nodig is om de volgende reden(en).
  1.Als het goed is zijn gevaccineerden beschermd en daardoor lopen zij geen gevaar meer.
  2.Zij die zich niet willen laten vaccineren zijn daarmee ook geen gevaar meer voor de gevaccineerden.
  3.Zelfs een vaccinatiepaspoort geeft geen enkele zekerheid dat iemand geen gevaar meer loopt op varianten van het virus zoals de nu weer opkomende Afrikaanse variant,Braziliaanse variant enz.De farmaceuten hebben zelf gezegd dat vaccineren alleen tegen het huidige virus bescherming zou bieden en AANGEPAST KAN MOETEN WORDEN WANNEER HET VARIANTEN aangaat wat snel zou kunnen.Conclusie paspoort heeft geen zin omdat varianten overal kunnen opduiken en daar is men NIET tegen beschermd.Mensen uitsluiten om ergens aan deel te mogen nemen of niet op basis van het wel of niet hebben van een vaccinatiepaspoort lijkt mij dan ook totaal onzinnig.
  4. Dat spelletje van telkens nieuwe varianten willen ze kennelijk lang gaan volhouden omdat veel maatregelen welke ze verzinnen al voor de langere termijn zouden kunnen gaan gelden en dat terwijl we bar weinig horen over het uitroeien/bestrijden van het virus.
  5.Hoe men het ook went of keert een vaccine is een vloeistof welke op chemische basis is samengesteld en wanneer men dat niet in het lichaam wil hebben mogen overheden daar geen enkele druk voor uitoefenen om het mensen wel op te dringen.
  6.Ook de cijfers lijken niet te kloppen want het is bekend dat uit één “potje” van een bepaald vaccine wel 5 of 6 mensen gevaccineerd kunnen worden en er worden in Nederland al miljoenen vaccines besteld (maar is meer mensen vaccineren uit één “potje” wel meegerekend?).
  Simpele rekensom: 18.000.000 mensen:door 6 mensen vaccineren uit één potje is 3.000.000 potjes met vaccine indien twee vaccinaties nodig zijn wordt dat keer 2 =6.000.000 of ben ik nu mis? Waarom wordt er dan over veel meer gesproken en ook besteld?Mogelijk wordt er al rekening mee gehouden dat er varianten komen maar bij een nieuwe variant praat men dan nog maar over max 12.000.000 vaccinaties die twee keer kunnen worden toegediend.Staat al vast dat er vele varianten gaan komen?
  7.Ik hoor nu al geluiden dat mensen zich willen gaan laten vaccineren NIET VANWEGE HET VIRUS MAAR OMDAT ZE BANG ZIJN NERGENS MEER AAN TE MOGEN DEEL NEMEN en iedereen weet dat vaccineren daar NIET voor bedoeld kan zijn.
  8.Wat veel mensen betreft mag de volledige maatschappij weer open het is alleen de overheid al of niet op advies van het OMT die de boel verkloot.Bedrijven gaan kapot en mensen worden werkloos terwijl dagelijks arbeidsmigranten binnen stromen die ook nog die dure Nederlanders van de markt verdrijven en de (meestal uitzendbureau’s of investeerders) kopen ook nog vaak tegen torenhoge prijzen huizen op om deze mensen te huisvesten maar de Nederlander heeft dus gelijktijdig geen of weinig kans meer om een betaalbaar koophuis te vinden deze arbeidsmigranten betalen vaak huur aan de eigenaar (uitzendbureau of investeerder dus) en zij huren ook van particulieren terwijl ze vaak met meerdere mensen die GEEN familie van elkaar zijn in 1 huis wonen en elk betaald vaak huur waardoor ook de Nederlander dus WEER buiten de boot valt.Vorig jaar (hoorde ik vanochtend zeggen bij WNL )zijn er 1.00.000 migranten bij gekomen maar hoeveel anderen zoals vluchtelingen moeten daar dan nog bij opgeteld worden?
  Dan kunnen ze wel willen bij bouwen wat ten koste gaat van akkerbouwgrond en boeren de kop gaat kosten maar hoe gaan we dan ons eten verbouwen en vooral WAAR?Wat rest is dat we van grote supermarkten afhankelijk zullen worden die of kunstmatig ontwikkeld voer zullen willen verkopen of goedkope producten uit het buitenland(mogelijk op voorwaarde dat je gevaccineerd bent)
  Wat mij betreft gooi bedrijven (Nederland) weer open want het is toch wel vreemd dat cafe’s gesloten moeten blijven en winkels sporadisch op voorwaarden open mogen vaak met de smoes dat anders de toestroom te groot zou zijn en er teveel gereisd zou worden.
  Vreemd is natuurlijk wel dat bij grote fabrieken mensen elkaar met honderden/duizenden tegelijk mogen aflossen die toch ook van en naar hun werk reizen en samenkomen en dat is toch bewijs dat reizen en grote hoeveelheden mensen bij elkaar geen vergroot gevaar oplevert? Of heeft u al gehoord dat bv op een grote fabriek NET ALS IN KLEINERE VERZORGINGSHUIZEN een uitbraak heeft plaats gevonden? IK niet maar ik kan het gemist hebben natuurlijk.
  Wat is er mis mee om zwakke mensen en angstige mensen op te roepen om zich te laten vaccineren op vrijwillige basis zodat Nederland weer terug kan naar het oude waardoor de jeugd van nu straks niet met een enorm probleem en schuld zit? wat nu opgebouwd wordt door (zo hoorde ik vanmorgen op het NOS journaal) steun aan KLM,Holland Casino en Schiphol te geven? Nou zullen sommigen zeggen ja maar dan komen de ziekenhuizen overvol te liggen en kan de zorg het niet meer aan.
  1.Is het u ook opgevallen dat het telkens woordvoerders/sters zijn van een bepaalde groep ziekenhuizen die het woord voeren en op TV telkens dezelfde virologen en experts?
  2.Opschalen zou niet kunnen wegens personeel tekort?Duizenden mensen hebben hun hulp aangeboden maar zijn afgewezen.Waarom geen spoedcursus zodat zij op dat ene stukje wat helpen kan hun bijdrage kunnen leveren?Temeer ook omdat men nu al spreekt dat deze pandemie lang zou kunnen gaan duren terwijl gelijktijdig anderen weer spreken over nog even vol houden.
  3.Eerst was er corona onder een bepaalde leeftijdsgroep en GEEN gevaar voor KINDEREN ondertussen lijken we elke leeftijdsgroep die gevaar lopen/liepen gehad te hebben.
  4.De zorg kan het nu nog net aan en redden corona patienten gelijktijdig wordt nog steeds NIET opgeschaald (de smoes? dan lopen zorgmedewerkers/sters na corona duimen te draaien en dat kost geld) tja je kunt beter het casino redden nietwaar?Dat kankerpatiënten en andere mensen die door afschalen de NODIGE zorg NIET krijgen en OVERLIJDEN geeft kennelijk niet zoveel.
  5.Wat wanneer er NU een ramp gebeurd waardoor mensen IC hulp nodig kunnen hebben?
  Zeggen we dan dat kan niet omdat de ICs vol liggen en voegen we ze gewoon toe aan het rijtje overledenen ten gevolge van die afschaling?
  Zie dit NIET als complottheorie want ik stel serieuze vragen in combinatie met mijn mening en iedereen kan hierop reageren.Graag zelfs

  1. Nou, ik zal even reageren: Je hebt helemaal gelijk, er klopt gewoon niks van. Ik ben 2 maanden haast elke dag op bezoek in het ziekenhuis geweest. Leeg, leeg ,leeg en bij de corona afdeling waar de deur op slot zat geen mensen in de gang. Als je vraagt hoeveel C-gevallen er zijn zeggen ze 20. Over Bill Gates: hij is gebrainwashed vanaf jonge leeftijd. Door kinderen elektroshocks te geven komen de hersenzenuwen veel sterk terug en krijgen ze een heel hoog IQ en een fotografisch geheugen. Bill is gewoon een poppetje en Warren Buffett een van zijn handelaren, kijk maar naar de foto in de Groene waar hij als een onderdanig kind een ijsje eet met zijn goede vader. Lees Marianne en je snapt er meer van: https://mariannestelling.nl/controlestaat/ Vrede zij met U. haha halleluja.

 3. Nu wil men weer dat farmaceuten patenten gaan delen zodat sneller meer vaccines gemaakt kunnen gaan worden.De vraag is gaan straks ook patenten van andere zaken waardeloos gemaakt worden wanneer dat opgedrongen gaat worden?Wat hebben afspraken en ondertekeningen dan nog voor zin? Zelfs de grondwetten in vele landen worden nu gewijzigd zelfs al is bekend dat dit niet zou mogen of moeten kunnen.De belangrijkste vraag (die ik heb) is wat boete doening van de Rutte coalitie voorstelt wanneer ze demissionair zouden zijn en dus geen belangrijke beslissingen mogen doorvoeren/invoeren terwijl ze dat ivm corona juist meer doen dan eerder?
  Nou is ook bekend dat Bill Gates al in April 2020 7 fabrieken ging bouwen om snel meer vaccines te kunnen maken en nu ca een jaar later lijken die klaar voor in gebruik name te zijn en bestaat de kans dat hij straks als grote redder naar voren zal treden omdat in zijn fabrieken het “reddende” vaccine gemaakt kan worden.Is het dan vreemd dat patenten juist nu gedeeld moeten gaan worden of is dit in de elite kring gewoon zo gepland? Bill Gates is een techneut die geen verstand heeft van medicijnen of geneesmiddelen dus als farmaceuten de ingrediënten voor het coronavaccine geven kunnen zijn fabrieken gaan draaien lijkt mij.Toeval?
  https://www.groene.nl/artikel/kwaadaardig-genie-of-technofiel-met-missie
  Wat betreft de bouw van die 7 fabrieken.
  Bill Gates bouwt zeven fabrieken voor coronavaccins……
  https://www.ad.nl/tech/bill-gates-bouwt-zeven-fabrieken-voor-coronavaccins-
  Een jaar terug begon de bouw en het duurt een bepaalde tijd eer die fabrieken klaar zijn en nu ca een jaar later heeft men meer productiecapaciteit nodig?
  Wist Gates toen al dat het coronavirus een jaar later nog zou bestaan en een gevaar zou zijn?
  Dergelijke investeringen doet een normaal mens niet wanneer het risico bestaat dat het in gebruik nemen niet nodig kan zijn of wel?
  Schwab en bv de WHO leest u aub de banden tussen alles in de eerste verwijzing.
  Stop de invoering van dat corona paspoort en testbewijzen het kan onze laatste kans zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.