Advertentie

Kat en Lakeman: accountants dekken fraude toe


Afgelopen woensdag 10 maart presenteerden Micha Kat en Pieter Lakeman een bijzonder boek:  Boekhoudfraude.

In dit boek wordt minutieus en gedetailleerd beschreven hoe de ‘big four’ in de accountancy (KPMG, Deloitte, Ernst & Young en PricewaterhouseCoopers) samen met het management van de grote ondernemingen in ons land de kassen plunderen ten koste van kwetsbare partijen zoals (kleine) aandeelhouders en werknemers.

Op de presentatie werd tevens een tuchtklacht bekend gemaakt tegen Ernst & Young wegens falende pseudo-controle van twee jaarrekeningen van DSB.

‘Boekhoudfraude’ is een enorme eye-opener voor wie wil weten hoe het er werkelijk aan toegaat in het bedrijfsleven en hoe een elite van managers, accountants, advocaten en consultants de burger bedriegen en bestelen. Tevens biedt het boek een methode om zelf te ontdekken welke bedrijven de boel belazeren en welke aandelen je dus subiet moet verkopen of ‘shorten’.

Wellicht onnodig te vermelden dat er op de boekpresentatie geen enkele MainStreamMedia-journalist aanwezig was. Bestel het boek door op de cover te klikken.

Hieronder het videoverslag van de boekpresentatie.

Mocht je even een kijkje willen nemen in het boek, klik dan HIER voor een pdf van de inleiding en hoofdstukindeling.

19 gedachten over “Kat en Lakeman: accountants dekken fraude toe

 1. Micha en natuurlijk ook Pieter, van harte gefeliciteerd met dit prachtige boek! Eindresultaat van jaren werk.

  Ik ga het zeker kopen voor mezelf maar ook om het bijvoorbeeld onder de neus te duwen van een paar neven van me die advocaat zijn en nog absoluut ‘niet wakker te krijgen zijn’. Alhoewel, in december heb ik de eerste barstjes kunnen veroorzaken, en dat kwam aan 🙂 Heerlijk om die dopgedofte omwelriekende advocatenkak (ze zijn wel lief hoor) eens een gevoelige tik uit te kunnen delen. Mmmmmmm….

  Het voorwerk is dus gedaan, nu dit boek tactvol op de tafel leggen.

  Helaas gaan de ontwikkelingen zo snel dat een boek schrijven bijna ontmoedigend werk is maar ga svp gewoon stug door (waar ik niet aan twijfel), we hebben je informatie nodig. Ieder doet zo het zijne om deze idiote ontwikkelingen een halt toe te roepen.

 2. Bewondering voor Micha Kat voor z´n lef, ook al ben ik het niet altijd met hem eens zoals hij de dingen wil forceren. Kennelijk is dat wel nodig, anders worden we niet wakker.

 3. Nou Abranna , Ik Weet weer dat Advocaten de afgelopen decennia net zo geterroriseerd en tot zwijgen gebracht zijn als Werknemers , het Volk , Journalisten etc !
  Die Weten Vaak Heel Veel van Hoé rechtbanken , justitie en instanties Wérkelijk zijn en doen !

  Een Anoniem Meldpunt , want anders zorgt die terreursekte er voor dat Ze zó uitgeschakeld , Werkloos of verdwenen zijn , Voor Júist Deze Beroepsgroepen zou Wel Eens Zéér Bruikbare Invalshoeken , Kennis en Weten Kunnen Leveren aan de Tóch al schandelijk Grote Berg van Weten om de Renaissance te Kunnen Voeden !

  Uiteraard moeten Dat Soort Meldpunten dan Wél Oppassen Wie Ze in Dienst Nemen voor de Taak !

 4. Hulde voor de Heren met Hun Belangrijke Werk !

  Er wordt in het Filmpje , daar Ik ietwat Gehoorbeschadigd Ben Meen Ik Enkele Malen de AFM? Genoemd , dat die iets niet merkten , dat ze het niet zagen etc …

  ….nou is Júist één der sekteleden die Europa al 25 jaar afstropen en plunderen met staatsterreur en terrorisme , begonnen met de privatiseringen , doctors van leeuwen daar de voorzitter geweest en Gezien zíjn Kaliber , er dan ook wel heel wat meer van dat soort daar de Cijfers heeft verzonnen of beschermd !

  Natuurlijk merkt een AFM niets , een CBS , een Politiediensten , een Regering , een Staat een justitie !

  We zijn al Heel lang gegijzeld in Eigen Land !

 5. Tjonge confronterend !

  maar als je zijn biografie leest is het de vraag , hoeveel waarde je er aan moet hechten !

  Tussen 1990 en 2002 schreef hij als stagiair en later als freelancer voor NRC Handelsblad, maar stapte daar in 2002 met ruzie op. Sindsdien beschuldigt Kat het NRC middels zijn boek Lux, Libertas en Leugens en via diverse websites de krant van verschillende onrechtmatigheden[1]. In 2008 leidde dit tot een door NRC aangespannen rechtszaak, die echter door Kat gewonnen werd. De rechter oordeelde dat de uitlatingen van Kat op zijn website „niet letterlijk moeten worden opgevat en niet serieus genomen kunnen worden” [2][3].
  In 2004 werd Kat voor de rechter gedaagd door de vicepresident van de Haagse rechtbank, mr. Westenberg, nadat diens integriteit door Kat in zijn boek Topadvocatuur en op zijn weblog in twijfel was getrokken. De rechtbank oordeelde eind 2005 dat Kat met zijn publicaties niet onrechtmatig had gehandeld. In 2008 oordeelde de rechtbank echter wel, dat de advocaat die door Kat aan het woord was gelaten, dat had gedaan. Westenberg kondigde in maart 2008 aan in hoger beroep te zullen gaan. Op 23 juni 2009 werd het hoger beroep echter grotendeels afgewezen. [4] Van 9 t/m 30 juli 2008 publiceerde Kat een aantal artikelen op een aantal websites waarbij hij Fortis en haar bestuursvoorzitter Maurice Lippens in verband bracht met pedofilie en seksueel misbruik van kinderen. Deze artikelen heeft Micha moeten rectificeren. [5]
  Op 4 februari 2010 verstoorde Kat de verhoren van de commissie-De Wit. Tijdens het verhoor van Nout Wellink schreeuwde Kat vanaf de publieke tribune wat over de Trilaterale commissie en de Bilderbergconferentie. Nadat Kat was afgevoerd vertelde Wellink de commissie dat hij al langer door Kat wordt achtervolgd.[6]

 6. @ Bonusje,

  dat weet ik hoor alleen die familie van mij denkt nog steeds dat de intenties van iedereen ‘in hoge functies’ zo zuiver zijn als helder kristal. Een familietrekje, dat moet ik toegeven, maar inherent is waarheidsliefde. En de feiten zijn niet meer te ontkennen maar ik ben ook al ouder en wijzer en heb de skills ontwikkeld in mijn leven om opdonders op te vangen en te verwerken.

  Soms is een leugen te groot voor ‘zuivere’ zielen om het aan te kunnen. Het hele wereldbeeld en daaraan gekoppelde zelfbeeld enz moet dan op de schop. Lastig als je met handen en voeten al in dat werkveld zit. Veel weerstand dus.

 7. @Abranna

  Merkwaardig dat Ze Zulke Beelden lijken te Hebben , dat dát nog Kán !

  Ik Zelf Ben twee Maandjes Politieagent Geweest eind tachtiger jaren , en moest al wijken vanwege zware criminaliteit in de politiedienst en op rechtbanken !

  Mischien willen ze niet de Tak waar ze op zitten doorzagen?
  Zo iets Zeg Je al , Tóch ?

  Veel Mensen doen dingen die ze helemaal niet Willen , maar ja een Bestaan als Chlochard of uitkering en de Geldtekorthel is ook niet voor een Ieder dé oplossing !

  Voor Mensen Weten gaan dat Ze dingen moeten doen die Ze Liever niet Willen is het meestal al te laat , dat is ná aanvaarding van de baan ,de functie , het ambt , het Bestaan !

  Ja , een klokkenluider als paul van buitenen …maar van Die hebben ze Ons ook Goed laten Merken dat Wie aan hun plundersystemen komt er nog niet is !

  Of twee Politierechercheurs ontslaan omdat ze verraden dat er al vier jaar een Burger Onschuldig vast zit , zó al Hun Burgerplicht , en dát langdurig op tv onder Onze Neuzen wrijven als zóuden zij wetsovertreders zijn , terwijl de daders van zulks Ambtsmisbruik tegen Onschuldige Burgers niet éen Cent behoefden te missen , tja dáár Kunnen Wel Wat Meer Conclusies uit Getrokken worden !

  En inderdaad Weten als dit en nog wel meer kaliber Kan Mens en Wereldbeelden verbrijzelen !

  Maar het is Wél Nodig want We gaan er massaal aan , ook door dit soort fraudes en plunderingen !

 8. We zijn zelf ook het systeem. Het systeem is niet de ander, dat betekent dat waar ik begin met een andere attitude ik al gestart ben met een verandering van het systeem. Welke richting we dan op moeten gaan? Dat kunnen we de ANWB vragen maar we kunnen ook de visie van een luilak volgen, erg inspirerend. Leuk boek om eens door te lezen als de lente begint op een bankje bij de eerste lentezon.

  http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/leve-de-vrijheid/1001004004800415/index.html#product_description

 9. Dat is een open deur Burke, die je gelijk in je gezicht weer dichtsmijt.

  Dit is dus echt een boekje spiritualiteit voor dummies.

  30 jaar geleden bakte ik mijn eigen brood, klaagde ik niet en had met mijn gezin met kinderen uit principe geen auto. Ik was gelukkig en straalde blijdschap uit.

  Zonder op persoonlijke details in te gaan:

  natuurlijk leven we nu in een paradijs, toch?

 10. @Abranna

  Spiritualiteit voor dummies???

  Hahahhahah ik denk dat er heel veel wijsheid en vrijheid ligt in je rug keren naar een consumptiemaatschappij en je bewust te worden dat we kunnen creeeren!

 11. Wij hebben een paar kennissen die jaren bij Moret Ernst & young hebben gewerkt en er met de noorderzon vandoor zijn gegaan en notabene een heel eiland op de Filipijnen hebben gekocht.
  Rijk geboren zeiden ze maar dat vond ik toen al verdacht.
  Lekker met je gestolen geld kleine Filipijntjes molesteren denk ik nu.
  Bah ik denk dat ik het mijn moeder ook maar verbied daar ooit nog heen te gaan.
  Ik ga geloven dat je eerste gevoel meestal de juiste is en dat uit gaan van je intuitie je het verst brengt.
  Krijg steeds meer moeite met mensen.

 12. @Abranna,

  Zoek er verder niets achter. Er zijn zoveel manieren om anders te denken en te handelen en de manier die tom hodgkinson beschrijft is er ook toevallig één, die ik aanhaal, want hij stelt terecht dat wij scheppers zijn en geen consumenten. Tegen het systeem aanschoppen is makkelijk, veranderen daar ligt de uitdaging. Hoe? Fill in yourself, als ‘spiritualiteit voor dummies’ zou helpen is dat maar mooi meegenomen, wellicht beter dan ‘moeizaam veranderen voor complexe zielen’.

 13. @ Burke

  Je kan zelf je wel veranderen door de wereld anders in te willen kleuren en zeggen dat het systeem ook uit je zelf bestaat, maar ik zie het persoonlijk dat het systeem meer toe gelegd is op de koppigheid van mensen die graag regeltjes onderhouden en vast gekoppeld zitten aan politiek Den Haag.
  Het systeem is vast geroest zitten in het denken en weten van anderen, die heel graag over je heen willen walsen.
  Je kan zelf dan ook wel weer ontglippen aan dat systeem maar dan zal je toch voor in de plaats hier een daar wat eigen steun pilaren moeten creeren om de boel niet meer in te laten storten.
  Het hele systeem is duidelijk overal te zien, maar wat is dan de werkelijke vrijheid die je er voor terug krijgt? 1 grote depressie want niemand op aarde heeft die vrijheid of vrij van het systeem ooit bereikt, het is het eeuwige gezoek naar iets wat nooit bestaan heeft.
  Misschien ergens spontaan naar toe gaan met je knapzak op je rug en een paar euro’s op zak die het je misschien ergens in deze dwaze wereld naar toe kunnen leiden.

  Be the fool, be your own free system !

 14. @Paul,
  Welke kleurpotloden ik gebruik om in te kleuren zijn afkomstig van mijn illusie over het systeem. Als ik met mijn kennis naar de wereld kijken zoals die zich nu ontwikkeld, dan is het kinderlijk eenvoudig om te voorspellen waar het naar toe gaat. We hebben een kredietcrisis. Het is eigenlijk geen kredietcrisis maar een implosie van ons hele financiële systeem. De oorzaak moet gevonden worden in de totale hebzucht van mensen die door velen is geëxploiteerd. We hebben ook een kredietcrisis omdat we een systeem hebben gebaseerd op schulden. Schulden waren nodig om te consumeren (veelal) niet om te creeeren.

  Ik pak nu een kleurpotloodje uit de doos om een mooie illusoire toekomst in te kleuren, waar ik zelf onderdeel van uitmaak. Met een gummetje gum ik al de depressies weg die het systeem ons ooit heeft bezorgd en begin vandaag met het maken van een lekkere wijn uit eigen tuin en ik nodig jou uit die met mij op te drinken. Ja, de wereld is dwaas, maar ja van een dode moet je geen babbeltje verwachten, en van een gierigaard geen geschenkje. Dus toch maar proberen een kleurtje aan te brengen?

 15. @ Burke

  Daarom…………

  Loop ik ook met een Hele grote GUM op me zak en veeg elke fabeltje en illusie gemaakt door een ander weg uit mijn karma systeem.
  Wat niet nodig is hoeft ook niet verder ervaren worden, zeker gezien als je het achter je kan laten.
  Gummen is ook goed voor het millieu dan steeds weer een schoonvelletje pakken en de oude niet al reeds te verwerkt hebben voor de versnipperaar of de inmiddels geroemde prullebak.
  In iedergeval er zijn al reeds heel wat leuke gekleurde gummetjes verkrijgbaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.