Advertentie

Facebook maakt van jou een open boek!


Facebook is met haar langverwachte beursgang bezig; het bedrijf gaat naar schatting zo’n US$ 18 miljard ophalen van investeerders wereldwijd, die geldgeil staan te wachten om een piepklein stukje van de Facebook-taart te mogen ontvangen. Maar er zijn al veel ‘mitsen en maren’ te ontdekken in het verhaal van oprichter Mark Zuckerberg. Dit is wat het Financiële Dagblad over de beursgang en onderliggende dreiging schrijft:

‘Het verdienmodel van Facebook rammelt
Hoe dichter de beursgang van Facebook nadert, des te zichtbaarder worden de scheuren in zijn verdienmodel. Een gedesillusioneerd General Motors trekt de stekker uit zijn Facebook-advertentiecampagne van $ 10 mln, bleek deze week. Die heeft de verkoop nauwelijks geholpen. Het is een pijnlijk bewijs dat grote adverteerders zich tot nu toe blindstaarden op het adembenemend grote publiek van Facebook. Het besef dat je daarop minieme impact hebt, sijpelt nu pas door. Zo laat een recente studie van marketingsoftwaremaker Wordstream zien dat één op de 2000 bezoekers klikt op reclame, tegen één op de 250 bij Google, dat gebruikers veel gerichter bedient.

Zuckerberg wil uw geld, maar niet uw inspraak
In theorie wordt Facebook vandaag publiek bezit, maar Mark Zuckerberg zal het bedrijf blijven leiden als het speeltje dat hij bedacht in zijn studentenkamertje op Harvard. Hij houdt de controle over 56% van het stemrecht en benoemt zelf de bestuurders. In de praktijk duldt hij nauwelijks inspraak. Dat bleek in april nog maar eens toen Zuckerberg zonder directieoverleg $ 1 mrd uitgaf aan het jonge softwarebedrijfje Instagram. Dat is hem vergeven in goede tijden: Silicon Valley slikt despotisch gedrag van visionaire oprichters wel vaker. Maar stuurt het icoon zijn geesteskind straks van een klif af, dan kan niemand bijsturen.

De opbrengst vloeit niet naar het bedrijf.
Aanstaande aandeelhouders van Facebook doen er goed aan te beseffen dat ze vooral andermans exit financieren. Het op te halen kapitaal stroomt grotendeels naar cashende oprichters in plaats van een oorlogskas voor overnames of investeringen. Van de $ 16 mrd die het bedrijf in totaal hoopt op te halen verdwijnt $ 9,165 mrd rechtstreeks in de zakken van oprichter Zuckerberg en zijn investeerders. Goldman Sachs, Accel en Tiger Global Management profiteerden deze week optimaal van het positieve sentiment door hun oorspronkelijke exits meer dan te verdubbelen in omvang. De rol van de nieuwe aandeelhouders is vooral die van cashcow.

Tot zover de op- en aanmerkingen van het kwaliteitskrant het FD. Maar zoals je hieronder kunt lezen, is de ruggegraat van Facebook een uiterst bedenkelijke.. Als de Amerikaanse inlichtingendiensten al publiekelijk toegeven dat ze FB als essentiële bron gebruiken voor publieke spionage, wat méér is er dan voor nodig om FB niet of uiterst sporadische te gebruiken?

Hier het artikel dat we in September 2011 plaatsen en in het kader van de beursgang van FB meer dan de moeite waar(d) is..

x

* * *

 

x

x
De natte droom van de CIA!

Facebook maakt van jou een open boek!

© WantToKnow.nl/.be

x

Social Media, zoals het zo mooi heet, staan in het centrum van de belangstelling. Ze zijn ‘hot’. Je telt ook niet meer mee, als je niet ‘meedoet’ aan deze cult. Toch? Wist je dat er al meer dan 800.000.000 (miljoen) mensen op Facebook staan en het bedrijf  beweert dat dagelijks zo’n 100 Miljoen mensen deze website raadplegen om informatie in te winnen over ‘andere mensen’. Naar schatting hebben meer dan 900 Miljoen mensen wereldwijd hun doopceel op internet geplaatst via diverse ‘Social Media’, waar we allemaal de grootste netwerken van kennen. (HIER) Handig dat je informatie kunt vinden van mensen die je gaat ontmoeten, mensen waarmee je zaken wil gaan doen, waar artikelen over geschreven gaan worden etcetera. En vooral dáár ligt het enge aspect van dit medium opgesloten, in dat ‘etcetera’…

Maar volgens Julian Assange, WikiLeaks-oprichter is Facebook de ‘aantrekkelijkste spionagemachine aller tijden die misbruikt wordt door de Amerikaanse overheid’.  Assange deed die uitspraak in Mei jl. in een interview met Russia Today.  De vraag was hoe belangrijk hij Facebook en Twitter vond bij de voorjaarsopstanden in het Midden-Oosten. Assange maakte van de gelegenheid gebruik om Facebook volledig de mantel uit te vegen.  “Facebook is veruit de aantrekkelijkste spionagemachine die ooit werd uitgevonden”, zegt hij. Hij noemt het de meest samenhangende database ter wereld die wordt gebruikt door de Amerikaanse overheid. “Namen, adressen, relaties, noem maar op. Allemaal bewaard in de VS, allemaal toegankelijk voor de VS.”

Maar wist jij dat de CIA en het ministerie van Defensie in de VS 2 instanties zijn, die Facebook een dusdanig warm hart toedroegen, dat ze oorspronkelijk ook geholpen hebben deze club van de grond te krijgen? Vooral vanuit het krankzinnige aspect van Facebook, dat mensen ZELF hun persoonlijke data invullen en deze openbaar maken…! Wat meer hoef je als CIA-agent dan nog te doen, om de lijntjes van personen te volgen, via ‘vrienden’ en ‘activiteiten’..?!

Gegevens die je op een andere wijze bijna niet te pakken zou kunnen krijgen, waar je dus veel, heel veel moeite voor zou moeten doen, als instantie.. En nu zijn er plotseling Hyves, Facebook, Linkdln en noem het maar op, waar mensen zélf hun hebben en houen opzetten.. Is het geen giller..!?

Ongelooflijk wat mensen allemaal aan persoonlijke gegevens aan een openbare databank toevertrouwen!
Ongelooflijk wat mensen allemaal aan persoonlijke gegevens aan een openbare databank toevertrouwen!

Te goeder trouw lijkt Facebook een fantastische website, waar je eindeloos informatie kunt inwinnen, laten we dáár duidelijk over zijn. Zo kan een terrorist ook simpel met ‘goedertrouw’ vliegtuigbestek een vliegtuig kapen, als hij het mes bij een stewardess op de keel zet en haar als gijzelaar gebruikt… Het bestek is goed bedoeld, maar in de verkeerde handen…!

Wanneer je nog eens kijkt naar al die ‘social media’, vooral ook naar de gebruiksvoorwaarden die mensen vaak klakkeloos tekenen en dus akkoord geven, bij het aanmaken van een account, dan lijkt het toch bijzonder raadzaam verder te lezen en de YouTube hieronder te bekijken.

Maar het blijft voor ons krankzinnig..? Welk mens gaat nou zijn hele doopceel op internet vrijgeven..?

Facebook is en blijft dus een fantastische databank van persoonlijke gegevens. Maar wel gegevens die mensen kennelijk achteloos en in goed vertrouwen op het internet zetten, zonder zich verder af te vragen wat de risico’s van hun daden zouden kunnen zijn, goedgelovig en wel. “Anderen doen het toch ook…??”

Maar het is en blijft bizar toch..? Welk mens gaat nou zijn hele doopceel op internet vrijgeven..?Er staan op deze social media vaak meer gegevens openbaar, dan mensen in een persoonlijk gesprek met elkaar zouden delen..!! Denk daar eens over na..!

Een willekeurige blik op een van de 800 miljoen inschrijvingen geeft je al snel informatie over deze zeer persoonlijk gegevens van mensen. Zonder dat je deze mensen kent! Het enige dat degene hoeft te doen die deze informatie wil inzien, is zich als gebruiker aanmelden.

 • favoriete muziek, boeken en films
 • adresgegevens
 • steden waar je gewoond hebt en nu woont
 • telefoonnummers
 • e-mail adresgegevens
 • werkachtergrond, waar heb je gewerkt, hoe lang en wat deed je daar..
 • geboortedatum
 • opleidingsgegevens
 • interessegebieden
 • sexuele interesses
 • dagelijkse afspraken schema’s
 • relaties met vrienden en vriendinnen
 • foto’s, zowel privé alswel zakelijke
 • politieke verbindingen en interesses
 • etc

Maar achter de schermen zijn natuurlijk nog veel meer data te vinden, door zg. crossings te maken. Je geeft een computer daarbij de opdracht om binnen deze databank van miljarden gegevens te zoeken naar werkkring X en postcode Y. Je krijgt vervolgens een prachtige lijst van alle mensen die bij dit bedrijf werken in een bepaald gebied.

In de gebruiksvoorwaarden wordt zelfs melding gemaakt van het feit dat Facebook namens jou informatie mag inwinnen OVER JOU, via kranten en andere printmedia en/of nieuwsservicekanalen. Ongeacht of je je op deze websites persoonlijk hebt aangemeld en/of de informatie die daar staat over jou, door jouzelf is ingebracht..

Er gaan sluwe clubs schuil achter de oprichting van Facebook

Door in te stemmen met de algemene voorwaarden van Facebook, toen je je dus aanmeldde, heb je ingestemd met het openbaar maken van jouw persoonlijke gegevens. Sterker nog, je geeft toestemming aan dit bedrijf ‘Facebook’ om jou persoonlijk gegevens te verhandelen, te kopiëren en beschikbaar te stellen aan derden. Mocht Facebook jouw gegevens en natuurlijk die van de andere miljoenen mensen willen gebruiken voor een andere site of bedrijf, dan heb je hen daarvoor toestemming gegeven.. Onderzoeksbureaus gebruiken de informatie van Facebook, waarvoor ze dus betalen, om deskresearch te doen naar allerlei politieke, sociale en economische gegevens die uit al de genoemde informatie te destilleren is. Scary, vind je niet?

Maar het meest enge van het verhaal is dat de links die de bestuurders van Facebook hebben met de Amerikaanse overheid en vage semi-overheidsinstanties als het Information Awareness Office.

Deze laatste instantie heeft ten doel om zoveel mogelijk informatie in te zamelen over burgers als mogelijk is..

Wees dus voorzichtig met wat je allemaal aan openbare databanken toevertrouwd..!
Niet in de laatste plaats omdat je informatie over jezelf in goeder trouw in de handen legt van personen en instanties die het werkelijk helemaal niets kan schelen of jouw persoonlijk gegevens vertrouwelijk zijn of niet.

WANT JIJ GEEFT HEN TOCH DEZE INFORMATIE, JIJ ACCEPTEERT TOCH DEZE ‘KRANKZINNIGE’ GEBRUIKS-VOORWAARDEN?!

Facebook: de natte droom van de CIA.

Het gaat niet alleen over de krankzinnige manier waarop privé-personen hun hele hebben en houden op het internet kwakken, maar het is -zoals hierboven duidelijk is gemeld-  ook de natte droom voor alle geheime diensten, die tóch al achter deze diensten zaten.. Kijk eens naar dit simpele verhaal in dit verband, de CIA die met grote ‘verwondering’ meldt dat het voor hen ‘ongelooflijk’ was, dat zoveel mensen hun privé-gegevens beschikbaar stelden voor iedereen die er maar interesse in heeft..

x

121 gedachten over “Facebook maakt van jou een open boek!

 1. Van het begin al heb ik zo mijn vraagtekens gezet bij de opzet van Facebook en ik verbaas me over de verregaande privézaken die mensen hierop zetten, hele families, vriendenkring mét foto’s… Voor mij een onbegrijpelijk iets, voor velen misschien iets om aan de buitenwereld laten zien in welke mate zij gezegend zijn met hun vele “vrienden”, beetje zielig eigenlijk! En zo speel je “big brother” geweldig in de kaart…

 2. Het lijkt zo slim opgezet, maar in een wereld, waar het steeds meer om eenheid gaat draaien ipv het individu, waarin naast persoonlijke gegevens ook heel nuttige gegevens worden verspreid als een lopend vuurtje (bijvoorbeeld artikelen van deze site), zou het niet belemmerend moeten zijn om je niets aan te trekken van het doel achter de oprichting van facebook.

 3. @Roland ‘Het zou niet belemmerend moeten zijn, om je niets aan te trekken’… Je bedoelt dat je je er wel iets van aan moet trekken? We laten onze auto’s, huisdeuren en bankgegevens (PIN) ook niet voor iedereen toegankelijk open. Waarom dan dit soort gegevens wel..? Ik snap er niets van. Misschien om erbij te horen..?

  1. Waarom dan dit soort gegevens wel..? Ik snap er niets van. Misschien om erbij te horen..?

   @Guido
   Je vindt het vast niet erg dat ik spontaan in de lach geschoten ben over deze contradictio in terminis. Met name door jou ben o.a. ik herhaalde malen in discrediet gesteld/als oneerlijk e.d. benoemd -ook nog in niet al te nette bewoordingen- net vanwege het niet vrijgeven van uitgebreide persoonlijke gegevens.
   Ik wist al dat zoiets allesbehalve verstandig is/ ben eerder door schade en schande wijs geworden.

  2. Fijn dat je bij jezelf herkende dat het ‘spontaan’ was. Dan is het ‘goed’.. Passie en plezier herken je in spontaniteit.

 4. Het is een stelling. Probeer even iets hoger te vliegen i.p.v. meteen je punt willen maken. Ik vind jullie artikelen geweldig, maar jullie weten net zo goed als ik dat er soms mechanismen in gang zijn gezet om iets groters te bewerkstelligen, ook al lijken de mechanismen een grote negatieve impact te hebben. Ik geloof dat het internet en zelfs de ontwikkeling van internet2, een mechanisme is dat bijdraagt in de bewustwording van mensen. Dat doet het nu al, en door dergelijke sites als facebook gaat dit proces alleen maar sneller vanwege het grote bereik. De keerzijde is de openheid van gegevens waar jullie terecht voor waarschuwen.

  Nu, terugkomend op het punt dat we niet alles voor iedereen toegangkelijk hebben etc. Ik ben het met je eens dat dit in deze tijd jammergenoeg niet zo slim is.
  Overigens, ik heb niet de illusie dat mijn eigen gegevens werkelijk privacy gegevens zijn. Ons hele leven is terug te vinden in databases van uiteenlopende instanties. Degene die de gegevens bij elkaar weet te brengen, zijn waarschijnlijk dezelfde die achter een oprichting zitten van bijvoorbeeld facebook.

  Maar mijn stelling blijft staan! In een wereld waar wij idealiter naartoe willen groeien (een wereld gebaseerd op liefde en licht en kracht) zou openheid geen probleem moeten zijn.

 5. @Roland, sorry hoor, ik begreep alleen je zin niet (met de dubbele ontkenning). Snap de strekking nu beter. Natuurlijk zitten aan alle zaken voor- en nadelen. No sweat! Kies zelf. Het is namelijk altijd ‘goed’, andersom gezegd: ‘niets is verkeerd’.. Creëer je eigen wereld, be happy!

 6. Vergeet voor het gemak een paar andere toko’s niet:

  Google – Big Brothers datamining en privacy rape facility en ook nog search engine

  Microsoft – Alles wat op Microsoft pc’s staat is via internet benaderbaar door iedere duistere geheime dienst die je je maar kunt voorstellen

  Meer lezen: LUCID The system of the beast
  http://members.ziggo.nl/henryv/lucid.html

  Hyves – Van het zelfde laken een pak. Zie het feit dat Joop van der Ende bv er zijn belang in heeft gestoken (let op het all seeing eye logo!)

  VOLGENDE CYBER GEVAAR: OPEN_ID!
  1, EEN centraal opgeslagen digitale toegangsleutel als (gebruikersnaam, wachtwoord) combinatie om toegang te krijgen tot vele online bronnen.
  TRAP ER NIET IN! want de partijen achter OPEN_ID zitten in hetzelfde cyberschuitje en kunnen dus zo JOUW OPEN_ID gebruiken om zich toegang te verschaffen – via internet – naar jouw prive? documenten

  Remember this:
  ALLES wat je online zet, zegt, schrijft, plaatst, zal ooit een keer tegen je gebruikt kunnen gaan worden (zoals deze posting) door partijen waarvan JIJ het bestaan niet eens wist.

 7. you’d better stay informed: PROJECT L.U.C.I.D — het 666 universeel controlesysteem van het beest

  Het 666 universeel controle systeem van het beest is ontworpen en wordt in de Verenigde Staten en over de hele wereld ingevoerd. We wisten dat het eraan kwam. Het is er nu en spoedig zal er geen plaats meer zijn om u te verbergen. Een griezelige nachtmerrie — een totalitaire politiestaat — is nabij. Dat is de grondige en goed gedocumenteerde boodschap en gewichtige waarschuwing van dit boek. Denk vooral niet dat u en uw geliefden zullen kunnen ontsnappen aan dit reusachtige computersysteem dat op ons pad ligt. Als project L.U.C.I.D eenmaal volledig operationeel is zal iedere man, vrouw en kind in de afschuwelijke cyberelektronische greep van dit computersysteem vallen. Lees verder: http://www.openbaring.org/lucid.html

  1. @paul, heb je link even gelezen..Een tijd geleden, toen ze de vingerafdruk in het I.D introduceerden heb ik Den-Haag benaderd, en ze gevaagd, wanneer ze beginnen met het chippen van mensen. De eerste persoon mocht mij niet te woord staan, en begon te stamelen..De volgende vroeg hoe ik in godsn. aan zijn nr kwam..en gaf mij aan dat er veel meer biometrische keuze was!!! Een vingerafdruk in het I.D vin ik te ver gaan. Vele nl kunnen een verkl. omtr. gedr. afleggen!!! We zijn geen criminelen!

  2. O god, zit dat hier ook al? Ik dacht dat dit alleen op ksandernieuws werdt gepromoot?

 8. Hmmm, misschien heb ik ook wel zin in een andere gratis identiteit. Succesvolle integere zakenman, avontuurlijke gelukszoeker, paranormale gereïncarneerde E.T….

 9. Volledig eens met dit artikel! Zonder dat wij het weten worden wij met zijn allen enorm in de gaten gehouden. Uiteindelijk zal het allemaal tegen ons worden gebruikt, dus soms vraag ik mij wel eens af of het meedoen aan sommige forums wel verstandig is?
  Soms probeer ik mij wel eens wat kritisch te mengen in een discussie op bijvoorbeeld telegraaf.nl. Hoe vaak dit wel niet wordt geweigerd is echt ongelooflijk. Big Brother is watching en bepaald wat wel en niet wordt geplaatst. Het wordt bijna “eng”. Overigens moet mij van het hart dat ik deze site erg goed vind! Ga zo door!

  1. Ed, ik heb dezelfde ervaring met de Telegraaf. Het wordt geweigerd zonder dat je tegen de huisregels bent ingegaan. De Telegraaf wil liever niet dat je te kritisch bent en daarom past die krant ook zo goed bij een bepaalde bevolkingsgroep. De mensen die graag klagen over b.v. de zogenaamde slechte jeugd maar zich nooit afvragen welke rol volwassenen daar in hebben gehad. De mensen die niet verder (kunnen?) denken dan hun neus lang is, de PVV stemmers zeg maar, die het probleem van Nederland bij één bevolkingsgroep leggen.

   Toch blijf ik af en toe reageren en soms slipt een tegengeluid toch door:-) en dat is dan winst.

  2. Dat is trouwens niet alleen op de Telegraaf hoor, er zijn zat media waar je reactie geweigerd cq niet gepubliceerd wordt. Er zijn er ook waar je tekst aangepast wordt en ook waar je reactie binnen korte tijd verwijderd wordt, dus sprake van democratie met recht van meningsuiting is in medialand ver te zoeken. De enige manier om je eigen woord te verkondigen is een eigen website maken en daar je grieven publiceren die niemand anders kan editten cq verwijderen.
   Hep ik nu weer sonder taalvautun gesgreven?

 10. Ik heb sinds deze week een eigen account aangemaakt op Face Book. En ik kon me dit artikel nog herinneren op WantToKnow.nl. Weet je… het is maar waar je voor kiest: Angst of Liefde. Om het maar even zwart/wit te zeggen.
  Natuurlijk heb je een verantwoordelijkheid in hoeverre je zaken deelt op deze website… Blijf je hersens gebruiken. Maar de positieve kracht van Facebook is minstens zo interessant om naar te kijken. Iets wat de ‘duistere’ kant wellicht heeft onderschat. Als je ziet hoeveel mensen zich verbinden op Facebook en elkaar informeren/inspireren/krachten bundelen, etc dat is echt ongelooflijk.
  Ik ben er nu actief op geworden omdat ik graag meer aandacht wil voor het mooie werk van Janosh en mijn eigen nieuwe activiteiten. Al mijn ‘vrienden’ kan ik met één druk op de knop van mijn nieuwe werkzaamheden op de hoogte brengen.
  En dan heb je ook nog eens als mensen je graag mogen, ze jouw profiel doorsturen aan anderen en het ‘doorvertellen’. Weet je… ook internet is ooit in het leven geroepen door de machtselite. Maar vergeet niet dat wij allemaal een lichte en donkere kant hebben. Als we hen steeds buiten onszelf plaatsen geven we onze kracht uit handen.
  Het gaat er juist om beide aspecten in onszelf te verenigen en er bovenuit te stijgen. Laat je dus niet regeren door angst, want je kracht eindigt waar je angst begint. Maar neem ondertussen de verantwoordelijkheid voor je eigen daden, want – zeker in deze tijd – zal blijken dat je zelf een medeschepper bent in het grote geheel. Dat heeft zijn voor- en nadelen….

  1. @ Tessa, ben het met je eens, dat je het niet zo zwart wit hoeft te bekijken..Voor veel bedrijven, blijkt het ook nog een goed reclamemiddel te zijn. Je hoeft immers niet al je gegevens klakkeloos te vermelden Met eigen gezond verstand kom je een heel eind. Zelf heb ik wel mijn hyves verwijderd, omdat ik erop uitgekeken was. Maar heb hier zeer weinig persoonlijke gegevens vrij gegeven, ter bescherming van mijn persoonsgegevens.

  2. Ah ik begrijp, het is een goedkoop medium om te adverteren!!
   Slim Tessa! Slim, goed zo. Ja die tokkies op Facebook trappen daar wel in………

 11. Ik ben ook een beetje huiverig om een account aan te maken bij dit soort hype achtige sites. Kreeg laatst een mailtje van een ex buurvrouw die al jaren op msn niets van zich laat horen en die me nu uitnodigte een vriend te worden op haar hyves,Zodat we op de hoogte kunnen blijven van alle veranderingen in ons leven. Ik vind dat op zijn minst heel vreemd .
  Ook tieners die dan trots lopen te verkondigen dat ze al 20.000 vrienden hebben? weet niet hoor ,gaat het dan nog om vriendschappen of om de cijfers? Heeft het dan nog met communicatie te maken of gaat het om showing of.
  Er zijn ook voordelen aan onmiskenbaar,maar in hoeverre wegen die op tegen de openbaarmaking van privegegevens? Wat is dan nog de waarde van een wet als die op bescherming van persoonsgegevens? Zelfs mensen die hun vakantie planning openbaar maken, een mekka voor het dievengilde. Nee ik hoef geen facebook, hyves,of wat dan ook, zelfs mijn mobieltje staat vaker uit dan aan.
  Het lijkt wel of de ganse bevolking begint te lijden aan verbale incontinentie,men kan zijn gesprek niet meer ophouden. Alles moet voor iedereen te volgen zijn, en het uitstellen van een gesprek kan er toe leiden dat de inhoud van de boodschap wordt verdiept ( je kan er nog even over na denken voor je je conversatie klep gebruikt) Kortom bedachtzaam gebruik kan een aanvulling zijn voor bestaande communicatie middelen, onnadenkend gebruik kan je lelijk opbreken.

  1. @ MarcelW

   Naast Facebook zijn er ook nog oppesite site’s te krijgen zoals farcebook:

   http://farcebook.ning.com/

   Genoeg tegenhangers die met rode neuzen daar rond hangen en de boel ontzetten naar humorvol realisme naar buiten brengen.
   Alles heeft een dualiteit van fun!

   Misschien een tip voor al die grapjassen die denken dat ze HOOGgeschoold zijn en neer kijken op de rest.

  2. @Paul, wat is er mis met hoog geschoold zijn? Is dat misschien je eigen frustratie?

  3. Sorry @Paul, nu moet je het niet om gaan draaien. Je maakt geen onderscheid en hier is een Nederlands spreekwoord voor “iedereen over één kam scheren. Dat is hetzelfde als zeggen dat bepaalde bevolkingsgroepen slecht zijn zoals Marokkanen. Wel, misschien stem je zelfs wel Wilders………..

  4. Alles wat je naar me toe werpt kritisch is ongegrond, helaas pindakaas, je vlieger gaat voor mij niet op, hoe graag je dat ook zou willen.

   Niet getreurd, door volgende keer misschien veel beter!

   🙂

  1. Deze artikelen dienen juist vooral de mensen die tegen openheid zijn. Hoe meer van dit soort sites, hoe meer informatie er uit gewisseld wordt en daar zitten de personen die aan de touwtjes trekken niet op te wachten. Juist een lidmaatschap zorgt ervoor dat je wereldwijd geïnformeerd wordt, digitaal contact hebt met mensen, waar je anders in je leven niet mee gesproken zou hebben. geïnformeerd wordt over zakien waar je anders nooit in je leven informatie over zou krijgen……… Bekijk het eens van die kant. Bedenk dat alles twee kanten heeft.

  2. “Sociale netwerksites” verkopen jou behoeften aan derden, ook al zeggen ze van niet. Hyves, Facebook etc. allemaal criminele organisaties. Inderdaad echt fout om hier aan mee te werken.
   Het zijn verlengstukken van de overheid, zodat ze weten wat je uitvreet en met wie je omgaat.
   Dit heeft niets te maken met het argument:”ja maar, ik heb niets te verbergen en daarom heb ik Hyves”
   Neen, het gaat hier om privacy.
   Koop een wasmachine, zodat je je vuile was niet buiten hoeft te hangen 🙂
   Big brother is watching joe…..hep ik nu geen taalvouten gemaakdt?

 12. Och, Wanttoknow heeft sociale media ontdekt… Wel eerst even correct Nederlands leren schrijven graag. En feitjes checken (Facebook heeft onlangs bekend gemaakt dat het 500 miljoen profielen heeft).

  1. Fijn dat je je wijsheid hier wilt delen, Jadag. En sorry heur, van die taalvoutjes. En het klinkt idd heel anders, 500 miljoen, of 400 miljoen, potverdeurie…
   Maar de vraag is eigenlijk: nog iets inhoudelijks te melden..? Over de ‘strekking’ van het verhaal bijvoorbeeld..? (Ken je die uitdrukking? ‘De strekking van het verhaal’?) Jij hebt je hele hebben en houwen op het internet geplaatst..?

  2. Ah geweldig, Guido J.! Dank voor deze openbaring rondom je persoonlijkheid. Doe jij nou eerst eens dit artikel in netjes Nederlands herschrijven, met duidelijke tekststructuur en kloppende feiten, dan vereer ik jou met mijn reactie.

  3. ‘Doe jij nou eerst eens dit artikel in netjes Nederlands herschrijven’…???

   Het klinkt een beetje hottentots..? Of Zuid-Afrikaans, kan dat? Antilliaans is óók nog een mogelijkheid.. Leuk je hier op de site aan te treffen, als amateur-Neerlandicus.

  4. “Ik begrijp dat je uitdaging niet durft aan te gaan?”

   Je bedoeld DE uitdaging?

  5. @Michel “Je bedoeld DE uitdaging?”
   Ahum, en dan zelf zo’n knoepert van een dt-fout maken? Dan is een woordje vergeten echt geen probleem. Neemt niet weg dat Guido de uitdaging dus niet aangaat om hier een net, leesbaar, feitelijk kloppend en verifieerbaar stuk van te maken. #fail

  6. Als ik de commentaren van Jadag zo lees, zou ik geneigd zijn de conclusie te trekken dat alleen Nederlands correct geschreven berichtjes een inhoud kunnen hebben die enige waarde heeft.

   Een nogal slappe houding in mijn ogen. Dat iemand zich misschien niet foutloos kan uitdrukken, wilt nog niet zeggen dat wat hij zegt geen waarde heeft.

   Steek je hoofd maar in een woordenboek en ga daar maar verder discussie voeren. (Discussie?? ach ja)

   Of waren die zogenaamde correcties slechts om irritatie op te wekken en de aandacht af te leiden van de echte boodschap achter dit artikel? Of om te verbloemen dat je geen zinnig inhoudelijk commentaar kan geven…

   Hoe dan ook….na het lezen van dat kinderachtig gedoe…

   doe ik toch maar zijn nickname eer aan…ja…daaaag

   (En niet meer terug komen hoor)

  7. Eerst even ter herinnering een aantal feitjes:

   Het artikel zelf, titel, geschreven door wie en datum van plaatsing:

   Geheime-Genootschappen :
   Facebook maakt van jou een open boek!
   Door GuidoJ. ⋅ april 19, 2009

   Dan nu de reactie van Jadag en datum van reactie

   Jadag schreef op 30 juli 2010

   Och, Wanttoknow heeft sociale media ontdekt… Wel eerst even correct Nederlands leren schrijven graag. En feitjes checken (Facebook heeft onlangs bekend gemaakt dat het 500 miljoen profielen heeft).

   Een reactie van ruim 1 jaar en 3 maanden later…en dan de hoogmoed om te zetten dat er eerst correct Nederlands dient worden geschreven…waarom??? Is mijn vraag, duurde het zo lang voordat je het artikel uitgelezen had (1 jaar en 3 maanden) of heb je zelf gewoon niet goed gelezen dat het artikel in 2009 is geplaatst toen je de opmerking schreef om FEITJES te checken (checken? Is dat tegenwoordig ook een Nederlands woord?)…

   Met een beetje minder aandacht voor de al dan niet aanwezige incorrecte Nederlandse taal en meer aandacht voor het artikel zelf, had je kunnen inzien dat de opmerking van Facebook heeft ONLANGS bekend gemaakt….bla bla bla, niet echt van toepassing was voor een artikel van 2009.

   Over feitjes gesproken…hier dan eentje van mij

   Feit 1: Artikel geplaatst op 19 april 2009

   Feit 2: Jouw reactie geplaatst op 30 juli 2010

   Feit 3: Dat Facebook laat weten dat het nu 500 miljoen profielen heeft is pas sinds vorige maand

   En om aan te wijzen dat ik in tegenstelling van jou niet zomaar wat roep….een bronvermelding:

   http://www.express.be/business/nl/technology/facebook-1-miljard-leden-is-volgende-doelstelling/129748.htm

   Facebook: 1 miljard leden is volgende doelstelling

   donderdag 22 jul 2010

   Mocht Facebook een land zijn dan was het ‘s werelds derde grootste, nu CEO Mark Zuckerberg heeft laten weten dat het sociale netwerk zijn 500 miljoenste gebruiker heeft verwelkomd. Dat gebeurde amper een kleine zes maanden nadat de grens van 400 miljoen leden was gesloopt.

 13. En daarom heb ik geen facebook pagina.
  Overheid en bedrijven gaan mensen “en hun gegevens” steeds meer als handel zien en ik ben geen handel en ik wil ook geen handel zijn. Privacy is privacy en die heb je als overheid en als bedrijf te respecteren, doe je dat niet dan krijg je mij er niet op. En nee, niet uit angst zoals Tessa suggereerde want ik heb geen angst maar omdat het in onze grondwet staat. De privacy van iedere burger zou gewaarborgt zijn en met bedrijven als Facebook “wat een Amerikaansbedrijf is” is dat dus niet het geval. Om die reden wil ik ook geen hyves hebben want daar worden ook allerlei zaken verzamelt en doorverkocht.
  Kijk dat de burgers van de VS zich sinds 9-11 willoos naar de slachtbank laten leiden en uit naam van de veiligheid zo’n beetje alle vrijheden en verworven rechten opgeven moeten hun weten “http://nl.wikipedia.org/wiki/USA_PATRIOT_Act” maar ik ben niet van plan om mijn persoonlijke gegeven op te geven omdat bestuurders en politici bang zijn voor de massa.
  Persoonlijk denk ik dat ze banger zijn voor zichzelf maar dat is een geheel ander verhaal.
  Voor mij dus no to facebook en nee tegen hyves. ♥

 14. En de ALLERGROOTSTE #fails bij dit artikel zijn de hypocriete:

  1. Banner voor social media marketing boeken, onderaan het ‘artikel’.
  2. De ‘deel dit met anderen’-knoppen naar onder meer Facebook, onderaan het ‘artikel’.

  LOL!

  1. @Jadag Geweldig hè, dat ze wel reclame gebruiken maar verder overal tegen zijn! Echt fantastisch hypocriet gewoon.

   Hebben sommige mensen nou echt zo’n beperkt leven dat ze de hele dag niets anders doen dan ergens weer iets zoeken om bang voor te zijn?? En dan maar pretenderen dat ZIJ wel de waarheid in pacht hebben. Echt om je ziek te lachen!

   Kom nou toch mensen, beetje realisme alsjeblieft. Al die energie kan beter besteed worden om de wereld om je heel een stukje beter te maken!

  2. Ja, dit gaat nergens over. Het mooie is dat dit ook in de rubriek “Geheime Genootschappen” staat 🙂

  3. Lijkt me anders erg handig als je van bijna iedereen op de wereld een profiel hebt.

   Weet je wie je ff opsluiten moet in bepaalde omstandigheden.
   Ze zijn altijd op het ergste voorbereid.

 15. Mensen, wat interesseert het je dat ‘Big Overheid’, ‘Big Pharma’, ‘Big Whatever’ weten wat je doet. Alsof dat zo interessant is.

  Blijkbaar zijn jullie angstig om niks of hebben jullie echt iets te verbergen. In dat laatste geval: ben je dan echt zó stom dat je dat op een profielpagina zet?

  Ik had op deze zijige website in ieder geval een positievere noot verwacht, in de trant van ‘we komen allemaal nader tot elkaar’, ‘kijk ons bewustzijn eens samensmelten’, ‘et cetera’.

  1. Ben wel benieuwd wat ik dan niet begrepen zou hebben. Dat Facebook en andere bedrijven de door mezelf beschikbaar gestelde gegevens verhandelen en analyseren?

   Zal mij een worst zijn. Ik heb niets te verbergen. Zou ik dat wel hebben, dan zet ik het op het web.

   Dit artikel is tendentieus, slecht geschreven en is op punten feitelijk onjuist. Daar zou ik mijn naam dan weer niet aan durven verbinden.

   -beledigende restreactie verwijderd-

  2. LOL! Dit wordt alleen maar leuker!

   Om zichzelf nóg hypocrieter te maken (is dat mogelijk?), heeft Guido toch maar even mijn aanwijzing verwijderd dat hij nota bene op zijn eigen website van alles over zichzelf ontsluit.

   Oh, en over de opmerking dat hij als redacteur geen goed werk levert.

   Hoe dat overigens “beledigend” kan zijn, weet ik niet. Misschien houdt Guido er niet zo van om op zijn eigen fouten te worden gewezen…

   Welkom op Big Wanttoknow!

 16. Wanneer je al die negativiteit alleen maar aandacht geeft, geef je dit energie, en krijgt het de mogelijkheid om te groeien (wantrouwen, boosheid, verdriet, angst). Maar wanneer je jouw kostbare energie schijnt op de mogelijkheden, dan geef je dat kracht. Onze energie is al die negativiteit niet waard. Wat willen we er wel mee. Die keuze kunnen we maken, met ons gezonde verstand (begrijpen, kennis) in samenwerking met ons gevoel.

 17. Hoe kan facebook an sich nou iets slechts zijn ?
  Hoe kan de schrijver er een extreme angst-behoefte op na houden om zijn prive-gegevens (??? wat is/zijn dat dan eigenlijk ?) niet te willen delen ?
  Kom op zeg 🙂
  Waar gaaaaaaaat dit over ?

  Ik vermoed zelf sterk dat een exponentiele toename aan transparantie de behoefte aan ‘geheime diensten en geheime operaties’ exponentieel ondermijnt ! (dus ook de behoefte om daar nog tijd,geld en aandacht aan te willen besteden zoals nu)

  Even een andere bril op en het zonnetje breekt weer door 🙂

  1. Hihihi en zo denk ik er ook over!
   Heerlijk om met mensen te communiceren over wat hen in het dagelijkse leven bezig houdt.
   Vrienden worden? ;-))

  2. Als transparantie voor de CIA & aanverwante diensten het fundament voor hun bestaan wegslaat; euh, ik bedoel, waar gaat dit eigenlijk over ?
   Aha ! Denken dat er prive-gegevens zijn; die er helemaal niet zijn (creatie door denken om er handel mee te drijven, ok ?)
   Statische kennis b e s t a a t NIET; dus prive-gegevens OOK NIET; pfffffffff
   Altijd hetzelfde liedje; altijd weer hetzelfde spel; altijd weer ? …….

  3. Guido ?

   Ik verwacht niet dat mijn taalgebruik 1-2-3 wordt begrepen maar dat zegt meer iets over onze gemanipuleerde taal (en dus brein) dan andersom 🙂

   Dit wilde ik nog even kwijt alvorens er misverstanden ontstaan over taal, over meningen, waarnemingen etc;
   Taal is een functionele wiskundige logische aansluiting op het zuivere gevoel; laat mensen dat eerst eens onder de knie krijgen alvorens er weer gebazeld wordt; dat is MIJN idee 🙂

   Uitwisselen van informatie kan alleen met een woordenschat die zich heeft gesynchroniseerd met informatie en niet met de gemanipuleerde versie van/over informatie en overal zicht- & hoorbaar binnen onze taal en woorden-‘schat’ 🙂

   Informatie en emotionele interpretatie van/over informatie; misschien zouden die twee gebieden eens wat beter gescheiden van elkaar worden gehouden 🙂 Want de tweede versie is een particuliere versie en die hoort niet thuis in een gedeelde ruimte !

  4. Begrijp ik je goed als je dus zegt dat je informatie als blanco moet zien..en dat jouw interpretatie van de info dus slechts alleen voor jezelf is? Oordeelloos zoiets?

  5. Ik denk dat ik ook maar een feesbookding ga openen en erop ga zetten dat ik Jahweh een zakkenwasser vindt , misschien dat de Jehova’s het lezen en mij op zondag uit laten slapen .
   There must be some good in the bad .

  6. Hahaha Cozmic ……..humor is voor mij de universele taal!
   ik wil jou best als smoelenboekvriendjuh! 🙂

  7. Ach weet je,je kunt lang en breed moeilijk doen over Facebook.Meningen zijn er over verdeeld.Voor mij is het een manier om met mensen die ik niet dagelijks zie te communiceren.Niks meer en minder.Ik denk ook niet dat een of andere inlichtingendienst het belangrijk vindt dat ik vandaag spruiten heb gegeten of overmorgen met een vriendin gezellig de stad in ga. M.a.w. Het kan je ook dichter bij andere mensen brengen. En of ik nou gnostisch of christelijk,boedhistisch of whatever denk het gaat erom hoe ik als mens in het leven sta en met mijn medemensen samenleef.

  8. Ever so true , ik denk ook dat de strekking van het artikel is dat men zich er bewust van moet zijn wat ze erop zetten , omdat Jan en Alleman meeleest of kan lezen . Als je het gewoon gebruikt om te delen is er weinig mis mee .

  9. Daarom dat sommigen hier me minder vaak in bedrijf meer zien, ben al een tijdje geleden over geswitched naar Feestbroek, heus, bevalt me uitstekend om daar zonder masker of valse neus te kunnen rondhupsen tussen mensen die liever ontzichtbaar zijn op conspiracy sites en andere valkuilen.

   Op FarceBrook je je zelf kunnen zijn zonder dat het een ander het gelijk opvalt en dat je eerst een paar M.I.B. aan je deur krijgt met flits-stok, terwijl de de laatste roddels ten tonele brengt in de hoop dat de hele AVID op je stoep staat voor een bakkie leut, valt nog mee ook.

   Ach wat moet je anders met je Face, het stiekumme is er al een beetje vanaf, tis gewoon puur met iedere klojo daar vriend willen worden dan valt het niet meer op tussen de massa, zit er dan toch trollen en pulp tussen dan kan je ze gelijk persoonlijk bellen voor een levendig stukje consult 1ste klas !

 18. Als mensen in statische informatie geloven dan hebben ze statische hoofjes, vermoed ik zo 🙂
  Van statische hoofjes doet je hoofje au & als het hoofje au zegt als er aan je statisch bedachte wereldje wordt getrokken:

  WAKKER WORDEN DUS !!!! 🙂

  Niets is statisch; enkel hetgeen je dacht dat statisch was, maar dat ?

  Dat was ook stromende informatie die statisch werd in je hoofd omdat jij je aandacht er niet bij had toen die informatie – via de emotionele snaar – naar binnen werd gesluisd 🙂

  Wanneer gaan we nou eens gevoel en emotie definitief leren scheiden en onze omgeving leren zien voor wat ie echt waard is ?

  1. Gevoel en emotie scheiden… Bizarre conclusie van dit artikel naar mijn idee. Als jij je niet unhappy voelt met het FEIT dat achter de schermen jouw hele hebben en houden bekend is, waar je dagelijks uithangt etc. dan ga je toch gewoon door.
   Het is ook een FEIT dat veel mensen geloven dat, omdat iedereen het doet (we the sheeple!) het niet ´gevaarlijk´ is. Maar idd het gaat ook nergens over. Gewoon over wat er staat..!

   En over gevoelens en emoties kunnen we een mooi verhaal vertellen.. Emoties zijn je kinderen en gevoelens je leermeesters.. HIER

  2. Guido ?

   Ik had niet verwacht – heel eerlijk gezegd – dat we nog steeds in dit stadium zouden zitten. Als statische omgevingsfactoren worden waargenomen dan ligt dat aan de waarnemer en niet – ik herhaal – niet aan de omstandigheden.
   De mens maakt zichzelf statisch door het denken in statische omgevingsfactoren; daarin zit alle ellende die wij oproepen; micro = macro.

   Autisme = in denken (= geloven) vastzitten en de omgeving statische kenmerken toedichten die er niet zijn (behalve binnen het denken erover zelf)

   Hier is – afgezien van de theoretsiche kant – in praktische zin ook niets meer tegenin te brengen behalve: bedachte argumenten; een woordenbrij van chaos zoals zo vaak zicht- & hoorbaar in de 2e kamer 🙂

   Take the here & now postion as it is; its an ending where all the pieces (materiele interpretaties) will be exchanged from within 🙂

   Het zijn dus de functionele omstandigheden en niet: de ge-interpreteerde omstandigheden; die heeft voortdurend de neiging om de voorstelling der zaken (de zetten en de partij)

   om te draaien 🙂

   ps ikzelf pleit er voor dat iedereen zijn/haar eigen weblog opstart en daar alles van/over zichzelf deelt; dan blijft er heel snel heel weinig over van niet-transparantie en wordt niet-transparant zijn een beetje raar gevonden; is dat niet eigenlijk veel beter/leuker/gezonder/normaler & vooral: ongelofelijk logisch ? 🙂

  3. En alles is informatie en – door de mens – heel vaak verbogen informatie (vanuit een emotionele/autistische interpretatie-waarnemingspositie) ontstaan.
   Ik kan hier nog heel veel bullshit aan toevoegen; but thats it 🙂
   Dus bovenstaande artikel is ook informatie die – onder de loep van de grootmeester gelegd en gewogen – als een behoorlijk stukje verbogen informatie moet worden gedefinieerd en dat is altijd direct te relateren aan de waarnemingspositie van waaruit de waarneming is opgetekend.

   De waarnemer & de waarnemingspositie; ze zijn er voor om onder ogen gekomen te worden in een fase van informatie-versnellingen die zich in de richting van het communicatieve en zichtbare nu-schaakbord beweegt 🙂

  4. Nu zitten we hier dus niet op facebook.
   Maar omdat jij er geen moeite mee schijnt te hebben al je privé geheimen te delen met ons, zou ik je willen verzoeken dat dan ook maar te doen. Je lijkt me echt iemand die graag gezien en gehoord wordt.
   Nu, wat let je. Ik hang aan je lippen.
   Ik ben zelf wat behoudender tussen haakjes. Dus verwacht geen ontboezemingen retour. 🙂

 19. wat ook raar is. als ik het heb over de nieuwe media. dan denken veel mensen dat het gaat over sociale media, maar dat bedoel ik niet.

  ik bedoel met de nieuwe media te zeggen er sites zijn die anders en open staan voor een andere wereld zoals UFO waarneemingen, verbanden tussen aanslagen, toestand op planeet aarde.
  de oude media geeft geen informatie. het geeft een passieve berichtgeving zoals:

  Klaas heeft de beker in handen of de Snelwegen zijn drukker geworden tussen 1995 en 2010.
  dan vraag ik me dan echt af: wat heb ik aan deze informatie? wordt ik er zelf beter van? en worden er andere beter er van?

  meestal is voor mij de antwoorden: heel soms, nee (negatiever), nee (negatiever)

  ik weet niet wie HAVO doet of kent, maar is het jullie opgevallen dat bij wiskunde A
  precies doet wat de oude media ook doen? een product maken van een voorwerp, dier, mens om zo in een lineare formule toe te passen. grafiekn zeggen bijna niets over de werkelijkheid omdat het altijd gaat over aantallen (producten). en het aantal is gelijk aan elkaar (zelfde bewustzijn niveau).

  Klaas is een product en de auto’s zijn een product. hierin zie ik iets onmenselijk in, want het gevoel wordt hierin weg gelaten.
  in het echt zijn we alle maal uniek inclusies materie dus hoe kan dat in een formule proberen te proppen?

 20. Heb geen facebookpagina en zal er nooit een aanmaken. Er bestaan genoeg websites waar je je mening met anderen kan delen (zoals hier) of info kan vinden of verspreiden. Met het internet is de wereld toch ook klein. Vanwaar die behoefte om jezelf uitgebreid in de kijker te plaatsen, of is het de verkapte vorm van exhibitionisme die de meesten verleidt ?

 21. Is het maar niet net hoe je met FaceBook om gaat? Sommige mensen posten inderdaad achteloos alles wat ze doen en denken. Maar er bestaat ook zoiets als selectieve informatie. Je moet letten op wat je post en hoe je je privacy-instellingen hebt staan. Wanneer je met dat soort aspecten rekening houdt heb je, naar mijn idee, niet zoveel te vrezen van de Amerikaanse Inlichtingendiensten.

  1. Wat heeft een inlichtingendienst er aan om informatie te vergaren die iedereen heeft ? Draai het nou eens om; als jij informatie verbergt dan is een inlichtingendienst er om te doen alsof ze belangrijk zijn dankzij jouw verbergen en dus niet:
   andersom !
   Er is helemaal niets (om je voor) te verbergen; het is een gedachtespinsel van 1 of andere …. zwarte spin ? 🙂

  2. Zwart of wit? Wit? Mag jij beginnen!
   Het gaat natuurlijk om de combinaties mijn beste Yge. Mensen hun huis wordt al leegehaald omdat hun kinderen, waar slimme facebookers zijn achtergekomen, al 2 weken aan het OH-en zijn dat ze zo lekker 3 weken naar de Canarische Eilanden zijn.
   En het woord ‘combinatie’ zou jou als schakert toch wel aan moeten spreken..?!

  3. Het is idd belangrijk hoe je met FaceBook omgaat, maar eigenlijk wil ik reageren op de zwarte spin van Yge.
   Het zegt waarschijnlijk ook wel wat dat hij nu juist voor een zwarte spin kiest, maar dit terzijde, vind het interessanter wat deze zwarte spin vermag:

   Ik heb mijn web geweven
   met draden van pure zijde
   Alle kleuren van de regenboog
   worden door het web
   ontelbare malen weerkaatst

   Ieder levend wezen
   kiest zo zijn eigen kleur
   om het eigen web te maken
   gesponnen van draden van
   Liefdevolle fantasierijke gedachten
   Oh, Heerlijk wat een wondermooie
   Werkelijke illusie.

 22. Beste allen,

  Het is niet om het een of ander maar,
  Alle websites zijn te kraken en worden in de gaten gehouden., denk je nou echt dat de elite niet in de gaten houden wat er op sites als wijwordenwakker.org, wanttoknow.nl, niburu.nl, alienshift.com etc, etc, gebeurd??
  Het is naief om te denken dat er toch niets gebeurd op zeer belangrijke sites als deze.
  En SO WHAT… Ik voel me geestelijk vrij en niemand kan me breken op deze aardselijke planeet, het is tijd om je geest vrij te zetten en je niet bezig te houden met alle negatieve energie die hier op het moment van Kali Yuga aanwezig is.
  Het is belangrijker om de “God” in jezelf te ontdekken en je los te koppelen van het systeem, die hebben we namelijk helemaal niet nodig.
  Als toch iedereen dat zou doen dan zou deze zeepbel nog sneller klappen.

  WORDT WAKKER MENSEN,

  Verandering staat voor de deur.

  Robert

  1. Inderdaad helemaal waar. Maar het is voor veel mensen nogal lastig om de “God” in zichzelf te ontdekken omdat ze teveel met materiële zaken bezig zijn. Mensen worden vastgehouden door het systeem d.m.v. het systeem. We moeten geld verdienen om te overleven. Men kan niet meer zelfvoorzienend zijn. De “God” in jezelf ontdekken gebeurt maar op één uitzonderlijk moment, een openbaring bij wijze van spreken. Dit is niet voor iedereen weggelegd.

   Om even terug te komen op het originele onderwerp. Wat is er negatief aan d.m.v. een site als Facebook jezelf een beetje te uiten? Er zijn een heleboel positieve dingen aan Facebook zoals: zelfpromotie voor artiesten, het delen van moeilijke gedachten en niet te vergeten het onderhouden van (belangrijke) contacten.

  2. Laat het nou NIET om de leuke dingen gaan, dit artikel, maar gewoon over de nadelen, waarover veel mensen zelden hebben nagedacht!

  3. @ Eggnator.

   Dat ben ik met je eens, het moet ook niet overtrokken worden, het probleem vind ik eigenlijk dat er heel veel in een negatief daglicht komt te staan terwijl het inderdaad ook een zeer positieve uitwerking kan hebben.
   Degenen die websites als deze bezoeken zijn al “wakker” of aan het “ontwaken” maar dat wil niet zeggen dat zij geen gebruik hoeven te maken van netwerken als Facebook.
   De CIA mag van mij alles weten, ik heb niks te verbergen, er is een ding wat ze niet kunnen controleren en dat is je eigen gevoel.

   Overal tegenaan schoppen heeft geen zin, bekijk de wereld eens vanuit de ogen van de toeschouwer en maak bewust je eigen keuze.
   Je ziet al dat er wereldwijd verandering plaatsvind en we gaan steeds sneller.

   @ GuidoJ.

   Er wordt al teveel nagedacht in de negatieve zin van het woord.
   Daar moeten we juist vanaf, draai het om zou ik zeggen, begin bij jezelf, dat is de wortel van alles.

  4. @Robert,

   Helemaal mee eens, of zoals C.J. Jung het zei: je eigen innerlijke duisternis oplossen, dit maakt het Licht en de Liefde in het Universum groter. Steeds maar weer kijken naar wat er fout gaat, dat is problemen vergroten en lost dus niets op. We moeten juist oplossingsgericht te werk gaan. Maar toch moet een ieder vooral doen waar hij of zij in gelooft.
   Maar net als jij zegt we moeten het binnenin ons zoeken. Eerlijkheid en dan vooral naar mezelf toe vind ik het allerbelangrijkste. Het is zo fijn als je bij jezelf te rade kan gaan, als je merkt dat daar een grote wijsheid zit.
   “verbeter de wereld begin bij jezelf” vind ik nog steeds een steengoeie. Evenals deze: Behandel de ander zoals jezelf behandeld wilt worden.
   Hartegroet Alice

  5. @GuidoJ

   Ik neem, net als Robert zegt, niet aan dat de CIA daadwerkelijk moeite gaat doen om heel Facebook (dat is volgens jou ruim 800 miljoen mensen) te bespioneren. Bovendien betwijfel ik dat Facebook daadwerkelijk op is gericht door de instanties op bovenstaande afbeelding. Ik ben erg nieuwsgierig naar je bronnen, al hoef je jezelf niet tegenover mij te verantwoorden, dit is je eigen keus.

   Tot slot: Social Media zorgt voor saamhorigheid, de afstand tussen mensen wordt zo klein als men het zelf wil hebben. Je kunt de privacy-instellingen niet voor niets zelf instellen.

  6. Een heeeeel klein beetje surfen op het internet levert je genoeg aanwijzingen op over de partijen achter Facebook; dit artikeltje is slechts een eye-opener, een beetje kinderspel. De video eronder heb je neem ik aan ook gezien? Zegt die niet genoeg? Maar wellicht heb je hier, hier en hier een aardig beginnetje..?

   Maar wat is er nou überhaupt voor heftigs aan dat grote ‘krachten-achter-de-schermen’-organisaties hier achter zitten..? Lijkt me allemaal niet zo’n openbaring; maar voor menigeen wel kennelijk.. Geschrokken?

   En het gaat er natuurlijk niet om, vrij naïef gedacht, dat de CIA al deze miljoenen mensen tegelijkertijd in de gaten gaat houden, beetje sloom gedacht. Er zijn simpeler methodes voor; het is gewoon een giga-data-base, die tientallen jaren zou vergen om als organisatie aan te leggen; nu laat je mensen zélf hun gegevens invullen. 🙄 De CIA haalt er pas wat uit als ze het nodig heeft, om het zo maar even te formuleren.

   En dan was er 2 weken geleden natuurlijk het schandaal dat Facebook cookies in je computer plaatst, zelfs NA HET UITLOGGEN, cookies die je surfgedrag blijven volgen EN RAPPORTEREN!!… Wie ziet er nu spoken?

  7. Mooi hoor nog iemand die durft zichzelf te zijn en wat is er nou mooier dan dat ? Wat je bent, ben je al. Je kan het nooit bereiken of kwijt raken. Dus van waar al die angst?? Dat kan er alleen maar zijn als je niet weet wie je werkelijk bent want wat je echt bent kent geen angst.

 23. Wat zou erger zijn? Een beetje spionage, wat op andere manieren toch wel gebeurd en in contact staan met vrienden en kennissen? Of met de gordijnen dicht binnen zitten, in ANGST?

  warme groet,
  Dzyan

  1. Dzyan.
   De nazi’s in Duitsland hadden met IBM (i-beam) samen alle data’s van de bevolking opgeslagen. Hierdoor konden ze alle tegenstanders en joden opsporen (met een match)
   Het was toen het beste systeem.
   Je hoeft toch niet perse bang te zijn, als je niet op facebook bent.
   Trouwens geloof ik dat de mens voor digitale informatie op z’n duur niet meer open zult staan. Het is teveel.

 24. Facebook is voor sukkels die graag aandacht willen. Daar wordt door de spionagediensten driftig gebruik van gemaakt. Uiteraard heb ik geen facebook.

  1. Bedankt voor je opmerking, ‘Ik had altijd al eens een sukkel willen zijn’.
   Een mooie considernatie om je handen er eens aan te verbranden. Er zijn nl meer ‘fikkie’s’ die blijkbaar ‘Hendrik Tielemanse’ (hole in one)op Feesthoek heetten.

   Ach als je daar niet durft te komen dan zit men nog wel uitgebreid op diverse Forums, Sites, Blogs, Hyves, MSN, Whatssup en of de Wordfeud chat (ook allemaal druk bezocht door de Overheid Afluister Praktijken). CyberCrime is het afspioneren van elkaars gedrag en daar aan verdienen is de vernieuwde vieze oorlogs tactieken, terug naar de Postduif of de Stadsomroeper?!?

   23:31 Heit de klok!

  2. Het schijnt dat door de vibratie verhoging van de aarde de mensen telepatisch worden. Kunnen we alles van elkaar zien. 🙂

  3. nou Tielemanse,
   dan zou ik maar ook die pc uit het raam gooien of als dat te radicaal is bij uitstaan de stekkers eruit halen. Ook u pc kan zowel in aan en uitstand gescand worden op harde schijf en bij aanstaan uw keyboardhandelingen. Dus niet ‘I spy’ bij alleen Facebook. Ook Google wordt verdacht samen te werken met diverse spionagediensten. Zo draait bij iPad gebruik een ‘onderwater’ programma om het eea van je harde schijf en werkproccesor te imagen (kopiëren) zodat derden( wie dat ook zijn) uw gegevens kunnen uitlezen.

  4. Klopt helemaal Lezer wat je zegt het is niet alleen facebook, met alles wat men doet op de pc of via Iphone op het internet is “Big Brother watching you op bepaalde sites of ook o.a facebook kom je wel leuke mensen tegen waar men mooie dingen mee kan delen en krijg je ook mooie vrienden “gelijkgestemde” ervoor terug. Het hele internet is een bron van spionage bij alles wat we doen op dat internet of het nu faceboek is of hier o.a op WTK….wordt men overal in de gaten gehouden

 25. Ook ik heb een facebook account. Ik weet alleen nog niet wat ik ermee doen moet. Zie die paar vrienden maar achter elkaar van alles plaatsen en zeggen, ik heb niet zo veel te zeggen op zo’n lege dode plek als facebook. Hier kom ik veel beter uit mijn woorden, al is dat ook wat minder dan het was. Te druk met het leven leven of zo…

  1. Heb niet de minste behoefte aan sites als facebook, doe niet aan internetbankieren of betalen via het internet (woon dicht bij mijn bank, dat helpt natuurlijk).
   Wanneer ik niet rembours of met een bankoverschrijving kan betalen, laat ik die webwinkel links liggen.

  2. Ach, internet bankieren heeft ook zo zijn voordelen. Wij verkopen veel via internet en dan is het toch wel makkelijk om te zien of iets al betaald is of niet voor je het opstuurt. Tis maar net hoe je je leven invult. Het heeft zo zijn voordelen, voor ons dan he.

  3. @Martijn
   Uiteraard is voor een bedrijf internetbankieren onontbeerlijk… geworden, of liever : gemaakt en best handig (had er beroepsmatig ook mee te maken).
   Mijn standpunt hierboven geldt alleen voor mij als particulier.

  4. Anelle,
   in Nederland kunnen we onze girootjes overschrijfkaarten blijven gebruiken tot 2019. Wat er dan gebeurt is van latere zorg. Ik ben ook niet zo van dat internetbankieren, ik doe lekker ouderwets met pen en papier. Maar als iemand een eigenbedrijfje heeft biedt internet wel uitkomst.

 26. Dat facebook in handen is van de corupte overheid is gedocumenteerd en al,helaas voor de koffietijd kijkers en de Barracuda lezers die denken gelijk te hebben gefeliciteerd jullie staan in de idioten top 10.Guido heeft met dit verhaal toch een punt van waarheid.

 27. Zeg Guido Barracuda heeft een artikel over je geschreven waarin hij denkt de waarheid te verkondigen,punt is dat jij gelijk hebt en hij voor lul wordt gezet door zijn eigen aanhang Ziva die bevestigd dat er wel degelijk conecties zijn tussen Facebook en bovengenoemde in het artikel.Guido Barracuda probeert je onderuit te halen maar hij gaat ten onder aan amateurisme van de bovenste plank.Die man verdient toch echt een plek in de top 10 idioten.

  1. Ha, ha, Barracuda, voorheen Billy The Kid, schiet weer eens in zijn eigen voet.
   Deze dacht mij als 9/11 vliegerij onderzoeker en “oud zaplogger” in 2007/2008 ook al eens publiekelijk te kakken te zetten met exacy hetzelfde resultaat. Gaat lekker zo, al die debunkers halen momenteel aan alle kanten bakzeil…

 28. Geloof me, die Cabal Yankees weten al heeeel veel over ons en zal met jullie een eigen ervaring delen hoe ik daar achter ben gekomen,

  In 2006 werkte ik aan een Interim klus bij een IT detacheerder die nogal wat systeembeheerders wegzette bij bijv. de KLPD. Deze systeembeheerders moesten eerst een “security check” ondergaan en het verkrijgen van een “clearance” duurde gemiddeld 3 weken en werd uitgevoerd door de BVD.

  Ikzelf moest in die tijd een bezoek afleggen bij een onderdeel van Group4Security (één van de grootste particuliere US beveiligingsbedrijven met nauwe banden met CIA NSA etc.) in de Waardepolder in Haarlem waarvoor ik eveneens een Security Check moest doorlopen, echter deze was binnen 24 uur geregeld. Ik hoefde alleen maar even mijn paspoortnummer door te geven. Bij aankomst was mijn gastheer zo vrij (of loslippig zo je wenst) om mij het navolgende te vertellen waardoor ik vervolgens bijna van verbazing van mijn stoel rolde,

  Exacte data over mijzelf, mijn vrouw, mijn ouders, haar ouders en broer, welke scholen/opleidingen/werkervaringen van ons allemaal, welke auto’s in bezit gehad enz. enz. enz.

  Moraal van het verhaal, in een database in de USA staan al onze gegevens en opvraagbaar met een enkele muisklik voor diegene die toegang hebben.

  Privacy? Waar?…

  1. Dat klopt helemaal, wat dacht je van je Windows programma?! Redmond draait nl een LOG file script die elke keer bij het opstarten van je windows wordt gecheckt op het hebben van een gecertificeerde versie maar ook het LOG bestand wordt steeds ge uploaded. In dit Log bestand staan alle handelingen, die je op je PC hebt verricht tijdens een bepaalde tijd van gebruik. Ook alle bezochte sites, programma’s die je officieel gekocht of gejat of eerlijk gedownloaded hebt, wordt door gegeven. Krijg je zo’n mooie BSOD (Blue Screen Of Death) dan wordt er ook van alles verstrekt zonder dat je het weet, om de volgende keer op de 2de dinsdag van de maand weer je auto updates in ontvangst te mogen nemen. Werk je met Linux, hahaha niet denken dat je veilig bent, want dat is wel freesoftware, minder hack en crack gevoelig, minder virussen enz, toch werkt dat ook met log-scripts die anderen maar al te graag uitlezen via zelf ontwikkelde spy-bot software.

   Na 35 jaar Computeren weet ik wel hoe een vonkendoos zo’n beetje werkt, dus over Facebook ben ik niet zo bang te krijgen, anders hadden ze me allang bezocht voor een onder onsje.

  2. Niet zo moeilijk Simba,

   1) Altijd je eigen PC helemaal bouwen dan weet je precies wat er in gaat en hoe dat werkt.
   2) Bij elke schone Windows install zorgen dat je zelf de eind Admin bent en NIET Redmond.
   3) Installeer nooit Internet Explorer (tenzij je van open riool houdt), maar meer FireFox met zelf te installeren addons en filters.
   4) Passwords altijd zorgen voor kleine en grote letters gemixed met cijfers met een lengte van minimaal 13 combinaties.
   5) Naast router en je eigen PC altijd dubbele firewall gebruiken en dubbele anti virus tool
   6) Gebruik never nooit geen NORTON shit tools of software die er standaard bij geleverd zit.
   7) Koop nooit een laptop of een ander te makkelijk bedienend uitziende computer
   8) Vraag altijd aan een expert welke software het best is en laat je niet misleiden met verkeerde shit software
   9) Windows updates nooit auto doen maar altijd handmatig of via een tooltje
   10) Zelf Mind control wezen en goed diverse goede computersites in de gaten houden zoals bv http://www.tweakers.net, http://www.guru3d.com/
   11) Zorg wel dat je altijd de nieuwste drivers heb voor je grafische kaart, geluidskaart, DirectX 9.0c/10/11 en diverse drivers die gemakkelijk te hacken zijn.
   12) Installeer een trace tool wanner men probeert via je ISP + port probeert binnen te komen en van je PC een maze maakt.
   13) Sta in geschreven bij de Sp@mcops, voor meuk waar je niet mee geconfronteerd wil worden
   14) Haal een PC Bible en lees en ontdek eens voor je zelf hoe windows nou precies werkt en hoe je kan programmeren
   15) Door er een paar programmeer taaltjes bij en tja wie wil nog met je in zee, een piraat zeker wel.

   Verder valt het wel mee hoor wat veel dingen zijn ook weer verzonnen door Conspiracy Dreamers die angst willen veroorzaken. Wel zit er iets van Seti I in je PC verborgen…

 29. Jullie maken het veel te belangrijk en maken mensen zo bang om gewoon volgens hun hart te leven en te reageren. Rijkdom zit in de mens zelf en heeft niets met geld te maken. Dat weten WAKKERE mensen en ik vraag mij wel eens af hoe dom de mensen zijn die alleen maar met GELD en hebzucht bezig zijn ….hoe arm ben je dan! De evolutie van de mens is dat ze straks helemaal geen GELD,MOBIELTJE,AUTO, ENZ… meer nodig hebben…wij zijn allen lichtwezens alleen weten nog veel mensen het nog nietmaar dat is nog maar even zo…het tijdperk van het licht komt, een tijdperk van onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en je medemens een leven in overvloed voor iedereen….love & light

 30. Is het dan ook niemand opgevallen dat er overal webcams ingebouwd worden? In je laptop terwijl geen ene fabrikant een goed marketingonderzoek kan overleggen waaruit blijkt dat iedereen die een laptop nodig heeft tevens ook echt die ingebouwde webcam nodig heeft. Sterker nog ga eens een zo`n elektronica winkel binnen en vraag of de technische dienst dat ding voor je kan verwijderen uit ja laptop, je zult verbaasd staan wat voor antwoorden je dan krijgt ban ronduit bot tot zelfs gekrenkt of smoesjes van je hoeft hem niet te gebruiken want je kan hem ook uitzetten.

  Zo staan ze aan te kijken met hun waterige blauwe oogjes of ze de wijsheid in pacht hebben. Webcams zitten in tablets zelfde laken en pak als voor laptops, de all-in-one pc`s of te wel de computer voor dummies, je GSM telefoon daar zit ook al een webcam is, wie gebruikt hem? en als klap op de vuurpijl Is/wordt je smart-TV ook al uitgerust met een webcam en dan heb ik het al helemaal nog niet gehad over Kinect met camera zo`n leuk spel joh.
  maar de ironie is we liggen wel wakker over de camera`s die ons elke dag bespieden als we op straat lopen maar niemand die zich druk maakt om de camera`s die we willens en wetens naar binnen halen als speeltje c.q. gadget zie mijn vorige voorbeelden en dat is ronduit griezelig hoe naïef of beter gezegd hoe infantiel we geworden zijn Dit is pas echt griezelig zeker als men beweerd dat we tegenwoordig steeds beter opgeleid zijn/worden, waarom handelen we dan zo achterlijk?

 31. Een grotere lul als Obama is er niet,deze oom Tom van de facisten- staat Amerika doe ik de groeten.
  Om er zeker van te zijn enige aantreklijke woorden;bommen granaten,atoombommen in het midden oosten en een zwarte lul die de USA naar de kloten leid ,het naar de zin te maken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.