Advertentie

Ja… laten we de Afghanen gaan trainen..!


 

A picture paints a thousand words?

Er is nieuws is dat er in de politieke wandelgangen een compromis in de maak zou zijn, betreffende een opvolging van de Afghaanse missie, jeweetwel de Afghaanse ‘vredesmissie’, waarbij 24 jonge Nederlandse jongens het leven verloren..! Reden genoeg voor ons, om hier in een hoofdartikel bij stil te staan.

Een missie die maar niet tot een einde gebracht leek te mogen worden, want zelfs het laatste kabinet Balkenende struikelde erop. Want we zijn natuurlijk een trouwe bondgenoot, wij doen het zo verschrikkelijk goed in Afghanistan… ‘Wat moeten ze zonder ons’..?

Het compromis waarover gesproken wordt, bestaat eruit dat we van plan zijn de Amerikanen en andere landen te gaan helpen met het trainen van het Afghaanse leger.. Hoe nobel.. Het trainen van het Afghaanse leger en de Afghaanse politie, als we er toch zijn..

Maar blijft de hele simpele vraag niet gewoon -boven alles uit- wat wij als Nederlanders in hemelsnaam te zoeken hebben in dat land. Een land waar volgens de geruchten, de leider van Al Quaida zich schuil zou houden.De Grote Boze Wolf achter de verschrikkelijke ‘Warrrr on Terrrorrrr’..

Laten we nog even feitelijk zijn: Er is nog nooit enig bewijs overlegd over de FEITELIJKE betrokkenheid van Osama Bin Laden bij de aanslagen van 11 Septemer; dat schijnt niet te tellen. Schuldig zonder bewijs..
Grote broer de VS zegt dat het zo is, dan is het zo. Jaap de Hoop Scheffer was de grote broer van Balkenende en dus was het zo..

Je vindt hier op WantToKnow genoeg informatie over het doen-en-laten van Osama Bin Laden (OBL). Dat OBL niet eens gezocht wordt door de FBI voor de 11 Septemberaanslagen enof dat OBL zéér waarschijnlijk al lang overleden is.

De steeds maar jonger wordende figuur (of zijn het 2 verschillende?) die Osama Bin Laden moet voorstellen.. Oorlogspropaganda van het zuiverste water, zo lijkt het.

Maar het zijn vooral de krampachtige, en inmiddels bewezen leugenachtige pogingen van vooral de superboeven Dick Cheney en Donald Rumsfeld om OBL in verband te brengen met de aanslagen van 11 September, die ervoor zorgen dat veel mensen gebrainwashed blijken. De helft van de Amerikanen brengt de oorlog in Irak en Afghanistan wél in verband met Sadam Hoessein en OBL..

Kijk eens naar een groter verband!
Wij zien dat grotere verband in de vorm van een Amerikaans defensiebudget dat sinds 2001 gegroeid is van 400 Miljard US$ naar ruim 700 Miljard US$ in 2011.. En dat allemaal om een ‘man op zijn ezeltje’ te bestrijden, in een land waar dan ‘plotseling’ enorme hoeveelheden grondstoffen blijken te zitten…?!

Een ontdekking trouwens van de Amerikanen, die dit in een memo van nota bene het Pentagon (Ministerie van Defensie!) laten weten. Naar schatting praten we over bodemschatten in orde van grootte van zo’n 1.000 MILJARD US$ (HIER de lead))

Dus daar waar in Irak de olie voor het inschenken ligt, daar liggen in Afghanistan de bodemschatten voor het oprapen. Het lijkt een ‘bijkomend voordeel’ van het plan van de Amerikaanse havikken, die eind jaren 1990 een plan schreven over een ‘sterkere Amerikaanse aanwezigheid in het Midden Oosten’..

Het kaartje dat het Amerikaanse ministerie van Defensie vrijgaf naar aanleiding van haar Afghaanse-bodemschatten-memo

Zou het dan niet kunnen zijn, dat de aanwezigheid in Afghanistan gewenst is, niet om de Taliban terug te dringen, niet om de corruptie van Karzhai en consorten te bestrijden, niet om agenten te trainen, maar ‘gewoon’ om er een Westers georiënteerd land van te maken, via de weg van ‘de langste adem’…?

Je begrijpt natuurlijk dat als de Amerikanen nu uit Afghanisan vertrekken, dat ze ook geen aanspraken meer kunnen maken op deze ‘bodemschatten’.. En dat is natuurlijk wel mogelijk als je daar een permanente ‘heerschappij’ kunt uitoefenen.

Alleen is dat niet helemaal netjes te verkopen aan een wereldbevolking die het niet meer pikt als je een ander land leegrooft, met een soort ouderwetse VOC-mentaliteit..! En dan moet er dus een ander ‘verhaaltje’ voor gemaakt worden.. Het verblijf in Afghanistan moet op een andere wijze worden verkocht.

Het gaat dan om de ‘veiligheid’ van de Afghaanse burgers. Het gaat er dan ineens om dat ‘De Afghanen weer voor zichzelf kunnen gaan zorgen’, dat ‘wij onszelf overbodig maken’; door het trainen van politie én leger..

Terug naar die opleiding van het Afghaanse leger..
Laten we in de verband even een grote stap maken, gewoon even een citaat van een Amerikaanse trainingsofficier uit de onderstaande YouTube halen: “Het is net of je met een schoolklas van 28 leerlingen op stap bent”

En wat dacht je van dit citaat:
“Als er een drugstest zou komen onder de Afghaanse soldaten die we opleiden, dan zou 75% van deze ‘soldaten’ door de mand vallen”.

Een triest verhaal over ontheemde jongens, die als een soort laatste redmiddel, kennelijk hun handtekening hebben gezet onder een Afghaanse-leger-rekruten-contract. Het is bijna een slapstickfilm waar je naar gaat kijken. Als het niet te treurig was voor woorden, zou je er smakelijk om kunnen lachen. Afghaanse soldaten die na 7  jaar nog  steeds bezig zijn, de basisprincipes van het leger onder de knie te krijgen. Hun toevlucht nemen tot ‘hasjiesh’ om de idiotie van dit leven te verzachten.

En of dan de 4000 extra legertrainers, die Obama gaat sturen, enig nut hebben, dat valt ernstig te betwijfelen. En wat het Nederlandse leger daar dan zou moeten doen..?!

YouTube staat vol met dit soort filmpjes. En hoe is het dan mogelijk dat wanneer zelfs Amerikaanse soldaten, officieren zelfs, waarschuwen voor de grootste flop van de politieke besluitvorming: het ’trainen’ van het Afghaanse leger, wij toch doorwillen.. Tjongejonge, wat ongelooflijk naïef en ver van de realiteit ben je dan verwijderd, wanneer je uit je ’torentje’ deze beslissing gaat nemen die dit soort mistoestanden alleen maar zal versterken.  Of kunnen wij iets bijzonders, wat de Amerikanen e.a. niet kunnen, in het opleiden van soldaten..? Ná de 9 jaar die ze daar al zitten!

Een Amerikaanse officier verklaart dat 75-80% van de Afghaanse soldaten zou afvallen, wanneer er drugstests zouden worden gehouden onder deze  soldaten..!

Maar wellicht gaat een van onze volksvertegenwoordigers dit filmpje afdraaien in de Tweede Kamer, wanneer ze gaan debatteren over het vervolg van de Afghanistan Missie..! Misschien dat ze onder het ‘genot van een ‘hasjiesh’ de sfeer helemaal te pakken kunnen krijgen…! Het is tenslotte bijna carnaval..

Overigens blijken steeds meer zelfmoordaanslagen het werk te zijn van vrijheidsstrijders die zich verkleden in gestolen uniformen van politie of leger en op deze wijze vrij rond kunnen lopen op plaatsen waar zij hun afschrikwekkende daden verrichten.

Last but not least.. ‘Depleted Uranium‘!
En dan is er nog het geval van het verarmde uranium, of in het Engels ‘Depleted Uranium’. Mocht je onze artikelen hebben gemist over de ongelooflijke rotzooi die in Irak en Afghanistan is ontstaan door het gebruik van munitie en mortieren die voorzien zijn van dit verarmd uranium, dan raden we je aan deze artikelen te bekijken HIER, HIER, HIER, HIER en het artikel over het FEIT dat er meer slachtoffers aan stralingskanker overlijden in Irak dan dat er waren in Hiroshima.. HIER..

Het Amerikaanse leger heeft bewust de gevaren van DU-munitie verzwegen. Hoe lang kan dit nog doorgaan..?

Want wat voor garantie krijgen onze ‘legertrainers’ en de ‘politie-instructeurs’, dat zijn niet ook het slachtoffer worden van deze radio-actieve rotzooi..? Want dát is een van de gevaren die iedereen loopt die in Afghanistan in de stof gaat rondlopen. Het vreselijk scenario dat zich ontvouwd in Irak EN Afghanistan op het gebied van geboorte-afwijkingen en kankergevallen, naar aanleiding van deze DU-munitie, is afschrikwekkend. Zo simpel is het. Loop je dus in deze gebieden rond, dan loop je een onaanvaardbaar risico op ernstige lichamelijke schade-op-termijn..!

En moeten onze mensen nou worden blootgesteld aan deze gevaren? Wist je dat inmiddels een Italiaanse rechtbank al vonnis gewezen heeft in de toewijzingsclaim van een schadevergoeding van € 500.000,- aan een Italiaanse soldaat, die een bewezen vorm van uraniumkanker had ontwikkeld naar aanleiding van zijn verblijf in het voormalige Yoegoslavië.? En dat 8 andere Italiaanse soldaten waarschijnlijk zijn overleden aan de gevolgen van blootstelling aan DU?

Maar het probleem wordt opgelost hoor.. Want is Italië is nieuwe wetgeving onderweg, op grond van deze gevallen, die het VERBIEDT om over de gezondheidsrisico’s van verarmd uranium te rapporteren.. Iemand die deze wet breekt, riskeert 20 jaar militaire gevangenisstraf..

Als je nog meer informatie over dit Depleted Uranium wilt hebben, kijk naar dit 10-minuten durende filmpje waarin allerlei experts aan het woord komen over dit uiterst giftige materiaal. Veel Amerikaanse soldaten komen al thuis met ‘mysterieuze aandoeningen’, die zeer waarschijnlijk het gevolg zijn van blootstelling aan DU. Maar het uitvoeren van een test hieromtrent kost rond de US$ 1000,- en ‘dus’ laten veel soldaten deze test achterwege.

Een overheidsstudie van de VS, toonde aan dat maar liefst 67% van de babies die geboren zijn uit vaders en/of moeders die in de Golf hebben gediend, geboorte-afwijkingen hebben of serieuze ziekten bij zich dragen..!

Kortom, alleen al op grond hiervan: thuisblijven!

x

‘Humankind has never experienced such horrible damage of war’

professor dr. Yagasaki Katsumu (nucleair fysicus)

x

(dit artikel is een gereviseerde versie van februari 2010)

x

82 gedachten over “Ja… laten we de Afghanen gaan trainen..!

 1. Oke, Het is duidelijk dat we onze soldaatjes daar weg mnoeten, maar wat moet er dan wel gebeuren? Het Afgaanse volk aan hun lot over laten? iemand enig idee?

  1. Ja aan hun lot overlaten… hebben ze een naam voor… natuurlijke selectie..

 2. Het volk aan zijn ‘lot’ overlaten.. De vraag stellen is het antwoord weten.
  Wat is ‘lot’, weegschaal? Zijn wij de hoeders van het Afghaanse volk? Zijn de Taliban, Al Qaida, of hoe de boemannen ook allemaal heten, de bozen die zo boosaardig zijn, dat ze bestreden moeten worden. Zijn wij zo wijs en zonder zonde, dat wij de eerste steen mogen gooien? Zeg het maar.
  En dan alle dubbelspelletjes die gespeeld worden, en waarvan de oppervlakkigheid door 90% van de wereldbevolking geslikt wordt als ‘de waarheid’, omdat het in het nieuws komt..! Weet je wie de grootste financier is van de Taliban..? DE VS! Het internet staat vol bewijzen. Vooraanstaande journalisten roepen dit al jaren, maar het is té ongeloofwaardig in vergelijking met de waarheid die we liever geloven.
  Het enige doel van de VS, is hegemonie verkrijgen in Centraal Azié, zoals geschreven in het rapport van de haviken in de VS. Zij hadden een soort New Pearl Harbour nodig (dat staat er verdorie letterlijk!!). (Zoek in DEZE PDF gewoon eens naar ‘Pearl Harbour’!)

  En laat dát ‘Pearl Harbour’ nou precies plaatsvinden..! Bijzonder nietwaar? Of noem je dat ’toeval’…?
  9/11 Pastte vervolgens PRECIES in het straatje van dezelfde boeven, die aan de oppervlakte het ‘schone-schijn’-spelletje spelen. De hele Amerikaanse bevolking stond achter haar president, om die gasten uit hun holen te roken..! Stel je voor een land met een defensiebudget van 700 MILJARD PER JAAR.. Gepakt door een stelletje woestijnrovers.. geloof jij het..?
  Natuurlijk, want het paspoort van de ene kaper lag toch op straat…? hahahhahahhaa

  1. @ guido de helft van de öpgeleide “politie mensen (mannen ) die worden voorzien van een wapen taaid na 6 weken af en sluit zich aan bij de taliban. Wie leiden wij dan op?

 3. @weegschaal
  Hoe naief kunnen mensen zijn?
  Denk je nou echt dat de internationale strijdmacht daar zit voor het welzijn van de afghanen?
  Nog nooit ’n fractie van ’n momentje durven denken dat de soldaatjes daar voor andere doelen zijn dan humanitaire?
  Zou olie misschien( wat de US niet heeft) ’n drijfveer kunnen zijn?
  En de humanitaire bla bla kreten zijn om te sussen.

 4. Zou kunnen Ad. Maar wanneer de internationale strijdmacht daar weggaat, komt de Taliban denk ik weer aan de macht en of de gewone Afgaanse bevoling daarop zit te wachten betwijfel ik.

 5. Het lot is Guido dat het Afgaanse volk erg te lijden heeft gehad onder de Taliban. Dus voor de tijd de Amerikanen het land binnen vielen. Wij zijn niet zo wijs om de eerste steen te mogen gooien. (soldaten er heen sturen om oorlog te voeren) maar helemaal niets doen vind ik ook niet goed. “We” hebben de Haitianen toch ook niet aan hun lot overgelaten. Overigens hoop ik ook dat de wereldgemeenschap iets positiefs voor bijvoorbeeld Noord korea kunnen betekenen.

  1. @ weegschaal hoeveel procent van het opgehaalde geld voor haiti is daadwerkelijk gebruikt daar? Hoezo hebben we ze dan niet laten barsten?

  2. @ weegschaal

   Hoeveel landen zijn er in de wereld waar dagelijks aardbevingen te betreuren zijn, waar de mens onderhevig is aan Natuur rampen en dan daar aan dood gaan.
   Hoeveel geld stroomt daar niet naar toe voor hulp?! Hoeveel geld stroomt er dan niet de andere kant op naar plekken die niks te maken hebben met de castrofale gevolgen door natuurverschijnzelen?

   Ga eens kijken op vliegvelden waar voedsel en levensmidelen pakketen staan weg te rotten die door jou en al die andere schenkers bij elkaar zijn gebracht en niet verder tot het droppoint bezorgd worden is enorm, te gek voor woorden.

   Er zit iets anders achter, Afghanistan is de achter deur naar iran, het land waar High-tech wapen worden uitgetest op holbewonders met een houtenkarabijntje, laat me nou niet verder lachen dan de gemoederen zo dom te laten.

 6. Wil je een lijstje weegschaal, van landen waar ‘we’ niets doen..? Waar toevalligerwijs ook geen strategische belangen liggen? Waar mensenrechten geschonden worden alsof het de normaalste gang van zaken is?
  Selectieve perceptie brengt ons nergens. Je wilt toch niet zeggen dat we daar zitten, omdat de Taliban hun vrouwen in een Burka stoppen..??!
  Om de eerste steen te ‘mogen’ gooien..?? Snap er niets van.

 7. Laat ze het zelf maar uitzoeken de hulp die al jaren gegeven is doet er niets meer toe ! Helpt niet !
  Zo komen we er niet uit en terug onze jongens die zijn alleen maar kannonnenvlees. Allemaal terug naar huis dit valt niet op te lossen jammer genoeg.

 8. Het begon met de invasie van de Russen, die zijn weggejaagd door de Taliban.
  Nu trainen we een Afghaans leger die vecht met Russische wapens en zetten ze op tegen een “onzichtbare” Taliban.
  mmmhmmm.
  Of denkt iedereen dat ze erbij lopen zoals O(b)sama bin laden uitgebeeld wordt met een lange baard.
  Alles wordt inwerking gesteld om de “vijand” onder vuur te nemen maar, wie is hier de vijand?
  Geen chemishe wapens gevonden in Irak, een aanslag op het WTC was ook twijfelachtig.
  Het enige waar dit toe lijdt is dat de wapens als warme broodjes over de toonbank gaan en het geld blijft rollen.
  Lang leve de Master of puppets

 9. Guido, ik zou graag een lijstje van je willen zien.
  Maar begrijp me goed. Ik heb niet gezegd dat ik voor deze missie ben, maar we mogen wel omzien naar onze medemens. Alleen vraag ik me soms af hoe je iemand op een humanitaire wijze kunt helpen.
  Nogmaals ik weet heel goed dat de belangen vaak anders zijn dat wat men ons doet geloven. Anders zou ik ook niet dagelijks op deze site komen.
  Sterker nog. Ik heb me sterk afgevraagd waarom de Amerikanen er zo snel bij waren om Haiti te helpen. En dat bedoel ik namelijk de manier waarop. Ik heb een gevoel dat er meer achter zit, ook al weet ik nog niet wat, maar misschien komen we dat de komende tijd (via deze site?)wel te weten.

 10. Maar Taliban was toch al door US opgeleid en toen “keerden ze” tegen de US? en Tony Blair van de GrootBritanie die zit toch in de wapenhandel? waarbij het commentaar op tv is dan, ja, Tony Blair is niet alleen een politicus hij is ook ondernemer, wapenhandelaar. En Balkende was toch die ene meeloper en ja knikken, dat is wat die deed?

 11. Morgen gaat het kabinet vergaderen over hun reactie op het David commissie rapport. Er zijn 1,3 000 000 bij omgekomen, velen zijn verminkt geboren, wat kan je nog van zeggen?

  Missie in Afganistan, ga je schamen beste politici…!

 12. Wat moeten die Afghanen dan nog leren op het gebied van oorlogvoeren? Ze hebben de Engelsen er uit gegooid, de Russen zijn er met de staart tussen hun benen vertrokken en nu hebben ze de Amerikanen en hun bondgenoten in de tang. Als er één volk is dat je niets hoeft te leren over voeren, zijn het de Afghanen lijkt me.

 13. Wij leven echt in de waan dat Afghanistanin in mum van tijd om te vormen is tot een soort westerse democratie (incl. op westerse leest geschoeid leger..)
  Ik snap ook niet waar wij in het westen de arrogantie vandaan halen om te denken dat wij wel weten wat het beste is voor deze mensen.
  Deze mensen hebben nooit vrijheid gekend en ze leven maar naar 1 wet en dat is de wet van de koran. In hun ogen zijn westerlingen ongelovigen. Het lijkt mij daarom beter om de moslim landen dit ‘probleem’ te laten oplossen.
  Anders vechten onze kleinkinderen straks nog tegen de Taliban..

 14. hoe je t ook bekijkt..kijk es goed naar het afghaanse leger!? het blijven sjappies ! de meerderheid gebruikt drugs ,en de meeste jongeren die in t leger zitten zijn uit hun eigen dorpen getrapt .de taliban is super gemotiveerd en getrained…haha wat denk je nou zelf..het is 1 grote leugen dat afghanistan heet..we moeten daar gewoon zo snel mogelijk weg

 15. Ja Nimlok de taliban is getraind dat is waar jammer genoeg door mensen zoals Bush en zijn vader jammer toch dat er zoveel tegenstrijdigheid is toch ?? Maar ja wat doen we, we verspreiden dit nieuws onder elkaar maar komt het ook verder want de pers is niet te vertrouwen alhoewel de laatste tijd er meer uitlekt dat geeft mij weer vertrouwen.
  Misschien langzaam aan gaat het beter worden laten we maar vertrouwen hebben. Geloof mij de pers zit ook op de sites waar wij op zitten wees daar maar zeker van.
  Uit betrouwbare bron weet ik dat de Haagse Courant alles volgt.
  Dus er is hoop.

 16. zou de pers niet zelf op onderzoek uit moeten gaan dan deze sites bezoeken en daar eventueel hun nieuws op baseren ?? waarom gaan de journalisten niet zelf op onderzoek uit ??

  alle bullshit verhalen die je in de media hoort zijn ook geschreven nadat men ze had gelezen op een “betrouwbare” nieuwssite

  1. Hugo, de mensen van de pers zijn veelal
   1. onwetend van grote zaken door beroepsdeformatie. Ze kijken ahw maar één richting in.
   2. Ze zijn daarnaast ook vaak nog eens niet dapper genoeg om onderwerpen aan de orde te stellen en zaken die wel ‘revolutionair’ zijn. Deze onderwerpen komen dan niet aan de orde in in redactievergaderingen, waar over onderwerpen wordt gesproken die behandeld worden. Wellicht dat ze dat niet doen vanuit de angst niet (mmer) voor vol aangezien te worden.
   3. Daarnaast, (zie mijn artikel over journalistiek!!) is een grote club journalisten, doelbewust bezig met het versterken van the powers that be! Doen dit dan vanuit punt 1 wederom, of weten het wel, maar gaan gewoon door vanuit angst voor..
   4. willens en wetens worden mensen, de klanten, de kopers van het nieuws, om de tuin geleid. Het mediaconsortium van Rupert Murdoch wordt hier van verdacht; er zijn ook vele sprekende voorbeelden van!

 17. @weegschaal:
  …”3. De aardbeving werd niet door Moeder Natuur gemaakt. Het was het opzettelijke werk van degenen onder jullie die de technologie hebben om dergelijke catastrofale planetaire omwentelingen te scheppen. In dit geval was het een poging te verbergen dat er een groot fortuin werd vervoerd door Haïti van de ontdekte schuilplaats naar een geheime bestemming. Als er een splinter of een zilveren lijntje in die duivelse daad kan zitten, is het dat de waarheid over de technologie van weerscontrole en het verdorven gebruik ervan niet langer verborgen is – die informatie zit al op het internet voor iedereen om te zien. Het gebruik van dit soort “gerichte-energiewapens” kan niet worden voorkomen, en als dit eenmaal in beweging is gezet, kan er alleen verzachting gebracht of stappen gezet worden om het te nivelleren. Zo verwoestend als de aardbeving was, zonder tussenkomst van onze ruimtefamilie zou de impact op Port-au-Prince, het aantal doden en verwoesting nog groter geweest zijn.
  4. Het beste in de mensheid was de onmiddellijke compassie vanuit jullie hele wereld en de uitstorting van hulp. Dit schept licht om Haïti’s grond, water en lucht van negativiteit te ontdoen wat veroorzaakte dat het een van de armste landen van de wereld werd. Despotische dictators die in overvloed leefden ontzegden hun landslieden zelfs de basische levensstandaarden, dus leverden ze hen over aan verzwakkende ziekten en feitelijk geen gezondheidszorg, geen educatieve gelegenheid of bron van levensinkomen. Leningen die deze condities en hun lijden dat zij veroorzaakten, lichter konden hebben gemaakt, gingen in de zakken van de dictators, en de bevolking voelde zich hulpeloos om hun leven of het leven van hun kinderen te verbeteren. Toen deze decades van angst en onderdrukking enkele jaren geleden eindigden, werd het land bestookt met politieke wanorde en al gauw werd de hoop op verbetering van de Haïtianen verpletterd.”…
  Bovenstaand citaat heb ik gehaald uit de website van Niburu.nl en het geheel zelf komt weer uit: http://www.matthewbooks.com
  Vertaling: winnyd@stralendetoekomst.nl
  Bron: matthewsindutch.blogspot.com
  Grotjes van Willie

 18. de staat heeft ons besodemieterd de nwo heeft een depopulatie programma, op ons uitgevoerd is nog gaande trouwens ik ben het zat we hebben 9 miljoen bezoekers nodig op de sites die strijden tegen de staat en de nwo wantoknow is er 1 niburu is 2 en klokkenluider is 3 de laatste word momenteel aangevallen door trollen we kunnen ieders hulp gebruiken als we met 9 miljoen mensen zijn kan de politiek vertrekken teken de petitie tegen pedofilie op klokkenluideronline of bezoek het ook af en toe de strijd tegen dit alles is vermoeiend.

 19. Gisteravond, helaas laat, was er een zeer schokkende docu op de VPRO. Ging over een Afghaanse jongen(15 jaar) die onschuldig gevangen zat gemarteld werd en psychisch kapot gemaakt in Guantanamo bay. De beelden waren van de beveiligingscamera´s in de cel dus het was reality TV waar iedereen zo gek op is. Kon er slecht van slapen.
  Zou de VPRO die 9-11 docu van Jesse Ventura uit durven zenden? En alle andere zeer goede Youtube filmpjes hierover ter ondersteuning? In lijn van de docu van gisteravond? Het moet gewoon onder de aandacht. Ik wordt ook met grote ogen aangekeken als je het gesprek over 9-11 houdt. Sommige zeggen, er zit wat in, maar kruipen later tegen hun vrouw aan en slapen verder. Kom je er later op terug dan is het van heb je hem weer.
  Met eenzelfde soort marketingmechanisme als achter de MSN moet het mogelijk zijn een tegenstroom te krijgen. Zoals Peter de Vries aankondigt, nooit vertoond, schokkend, etc. als bij de zaak van der Sloot moet het ook mogelijk zijn een 9-11 docu onder de aandacht te brengen. Welke omroep zou dat durven? Hoeveel miljoen kijkers trok die uitzending ook al weer?
  Daarbij vraag ik me ook af waarom de zogenaamde allochtonenknuffelaars, de zogenammde linkse omroepen en presentatoren en alle politieke partijen die tegen de oorlogen waren nooit de 9/11 rapporten(op deze site bv) en de zogenaamde complot theorien hebben opgepakt om hun argumenten te ondersteunen en bv Wilders de genadeklap te geven… Waarschijnlijk omdat het 1 pot nat is. Of zijn ze bang om uitgelachen te worden? Egootjes dus. Ik denk beiden.

 20. All over Afghanistan
  We live in the hills
  Move in the wastelands
  The deserts are filled
  We are the shadows
  That won’t go away
  The ghosts of the past
  The future someday

 21. Punt blijft natuurlijk dat de Westerse legers de oorlog tegen de Taliban aan het verliezen zijn. Net als bij de Russen lukt het de amerikanen en hun bondgenoten niet om dat gebied zeker te stellen.

  Echter, deze oorlog gaat niet over Bin Laden, maar over moslimfundamentalisten die steeds dichter bij de rode knop van de pakistaans kernwapenarsenaal komen. De ware strijd bevindt zich in het onherbergzame gebied tussen de grens van Afghanistan en Pakistan. Iran (een mogelijke kandidaat voor een nieuwe kernmacht) grenst daar weer tegenaan, alsmede India wat ook een kernmacht mag worden genoemd. Zowel Pakistan als India staan als buurlanden op slechte voet met elkaar. Kortom, de hele regio is een kruitvat van kernwapens te noemen waar revaliserende stammen vechten om de macht.

  Daarom is het Westen daar aanwezig en daarom wilde Bush twee democratisch gekozen regeringen naar Westers model daar neerzetten. Helaas bleek dit moeilijker dan gedacht, maar weggaan en afwachten is ook geen optie. Ook Israël zal zich ermee gaan bemoeien en bereidt een nieuwe oorlog voor tegen Hamas en Hezbollah.

  Met de spanningen in het aziatische deel van de wereld (Noord-en Zuid Korea, China en Japan) alsmede de naderende oorlog in de Ivoorkust in Afrika staat de wereld mijnsinziens aan de vooravond van een misschien wel een allesvernietigende derde wereldoorlog. Nog nooit was de dreiging van een kernoorlog zo groot als vandaag.

  1. Idd Guido, zijn hele verhaal lijkt ook zo op Verweghistan, niet gestoelt op een CIA ‘Al Queda’ data bestand maar uit eigen werk, F001 is onze gezochte WTK B(in)Laden errorist.

  2. Geen enkel van de beide heren weet echter op inhoudelijke feiten het bovenstaande weer te spreken. De politieke gespannen situatie zoals boven geschreven is zoals het is op de dag van vandaag.

   Vroeger bestond er een kernwapenwedloop tussen de VS en de USSR met de kans dat dit conflict uitliep op een allesverwoestende kernoorlog.

   Vandaag zien we steeds vaker nieuwe spelers op het wereldtoneel komen met kernwapentechnologie. Noord-Korea, Pakistan en India zijn bekende voorbeelden, maar ook Syrië en Iran zijn in het geheim bezig met het ontwikkelen van kernwapens. Het is een publiek geheim dat Israël ook kernwapens heeft en natuurlijk China.

   In al die regio’s is het momenteel hommeles en in al die regio’s zitten westerse soldaten gestationeerd. Vooral Pakistan is een zeer gevaarlijk kruitvat. De kans dat daar moslimextremisten de westers gezinde regering omver werpt is groot te noemen. Dan zitten de verkeerde handen op de verkeerde rode knop. Dat kan leiden tot een oorlog tussen Pakistan en India die strijden om Kasmir. Niet voor niets zitten westerse soldaten in buurland Afghanistan, want Pakistan binnenvallen is (nog) geen optie. Daarom ondersteund het Westen de huidige pakistaanse regering in hun oorlog tegen het terrorisme. (lees geld geven)

   Israël zal het niet toestaan dat Iran een kernmacht wordt want dan verliest Israël zijn dominante positie in de regio. Er volgde al een schaduw-oorlog met Iran via Hezbollah. (Libanon-oorlog die heimlijk werd gesteund door Syrië en Iran) Iran voerde al een schaduwoorlog tegen de amerikanen en hun bondgenoten in Irak door de opstandelingen te steunen.

   De oorlog tussen Noord en Zuid Korea kostte zo’n 2 á 3 miljoen slachtoffers. Indien er opnieuw een conflict komt is de verwachting dat het aantal wederom in de miljoenen gaat lopen. Daarbij dreigt Noord-Korea met nucleair geweld tegen Zuid-Korea.

   Dus de werkelijkheid is nog veel spannender dan het complot. We leven momenteel echt op een kruitvat. Ook over Afrika maak ik me zorgen. Een oorlog op de Ivoorkust zou weleens kunnen uitmonden in een voor Afrika kenmerkend bloedbad of genocide.

  3. Weetje F001 Guido en ik zijn 2 handen op 1 buik, die meesterlijk zijn in het aanhalen van stukjes tekst waar bevoorrechte mensen zoals jij al te happige op inspringen en hun geroemde straatje vol ovetuiging hier komen schoon spuiten.

   Wat een heerlijke lust heb je toch om de verrukking van de schoonheid van je eigenspiegel hier weer te komen opfrissen.

  4. Ach Paul, wederom vertoon je vervolgens hetzelfde intellectuele onvermogen om ook maar één geloofwaardig tegenargumen hier tegenover te zetten.

  5. @f001 nou vooruit dan maar even inhoudelijk op jouw post reageren .

   maar ook Syrië en Iran zijn in het geheim bezig met het ontwikkelen van kernwapens.
   Als dat zo geheim is, hoe weet jij dat dan?

   (Libanon-oorlog die heimlijk werd gesteund door Syrië en Iran)
   Kan je dat met feiten materiaal ondersteunen, Of heb je dat van horen zeggen in de MSM, en hoe waar zal dat dan zijn?

   Kortom de typering van guido vind ik erg passend, jouw hele verhaal hier is (net als bij GBJ)een eigen interpretatie van zaken die je niet bewijzen of ondersteunen wilt of kan. Aan waarheidsgehalte valt nog wel wat af te dingen dus. Of ga je nu met het ondersteunend materiaal komen, in tegenstelling tot jouw normale manier van handelen?

  6. @ F001

   Ooit van schutterputjes gehoord?

   Daar zit ik nu weer de hele dag in , dat jij hier langs komt met je bergbommetjes, doen mij geen deuk.

   Het onderleggende bewijs materiaal is dat ik daar niet ter plekke ben maar dat ik hier op het buro me verslag schrijf.

   Nu jij weer op jou jip en janneke niveau…

  7. @f001 zoals je merkt ben je tegen een tacteam aan het optrekken ,en zelfs jouw achterban kan je daar niet tegen helpen .Alleen jezelf zijn ,das je redding. Maarja daarvan wordt angstig en verkrampt.

  8. Weet je wat er bij je -ongetwijfeld welgemeende- reacties aan mankeert F001? Je poneert de ene na de andere waarheid, nergens meld je dat het je mening is, je idee, of jouw waarheid. Het staat er allemaal als DE waarheid.
   En hier dient ieder aan te voldoen, jij twijfelt niet. Of om het met Nina Hagen te zeggen: voor mij is dat zum Kotzen! Excusez le mot..

  9. Oooh yes ik ben gek op Nina
   Zei weet als kein ander dat vrijheid van woorden en gedachten totaal niet vanzelfsprekend isz.
   Dit is Ossie power en ik wil haar elektriteit van haar stem nu even heerlijk over m’n ruggengraat voelen dansen!

   Nina Hagen – Naturträne (Rockpalast)
   http://www.youtube.com/watch?v=9xi4O4RvlnQ

  10. Hallo Globale Hiltermann TV Glotzers (zum kotzen)

   Fijn hèh al die ‘vrijheid’ in het Westen en je doet er niets mee omdat je verslaafd bent aan de dagelijkse dopaminen van de elektrische kathodische hersenen en alles verzwelgende zuigbuis

   Soms moet je eerst een gevangene geweest zijn om te weten wat vrijheid kan zijn

   Toen Nina hier aangekomen in het ‘vrije’ westen eindelijk haar ding kon doen zonder direct bedreigd te worden door het ministerie van surveilance sicherheit ‘veiligheid’ in het oosten trof ze tot haar horror ontsteltenis miljoenen ‘vrije’ glazige gelei achtige volgevreten westerse zombies aan die uit ‘vrije wil’ naar een 25 Hz mindfuk machine aan het staren waren, avond in avond uit… Nu velen jaren later ben ik er pas achter gekomen wat dat gedaan heeft met mij en m’n familie… Jah laten we op de partij stemmen die de Afghaanse windhonden willen gaan trainen…

   Sinds 1996 is er het hyper moderne internet medium waar onze bestuurders achter de schermen alle informatie sporen hebben achter gelaten over wie zij zijn en wat ze met ons doen en waarom en wat voor plannen ze met de wereld hebben en dat al onze minds en geld nep zijn geworden en dat de echte grondstoffen en echte wetenschap door hun al lang gebruikt worden voor hyper moderne kruisvaarten buiten ons zonnestelsel en dat de meesten van ons niet beseffen dat we in een kunstmatig belicht terrarium zijn opgegroeid met glimmende peperdure dysfunctionele wifi magnetron radio active plastic bisphenolA estrogen lekkende IaaaIPet kraaltjes en giftig nep voedsel met valse verklaringen en verhalen over onze afkomst en dusz intergalactische historie en geen notie van de afgrond waar de massa in geduwd dreigt te worden,

   wij hebben geen recht van spreken en handelen vinden hun omdat de meesten vanaf 1996 tot nu 2011 geen moeite hebben gedaan om de documenten te bekijken waarin te lezen is wat er (hoogst waarschijnlijk) echt aan de hand isz….

   oh jaah weet je hoe ze onze sociaal ge-engineerde nieuwe liefst onvruchtbare fully detached vrouwtjes met mannelijk bischierig gedrag noemen?! “Free Martins”; dat zijn de nieuwe wel gewenste dubbelonzijdige onverbonden wezens 2.0 die daarom overal los van kunnen staan, geen enkele binding met ouders familie relaties dorpen wijken of landen laat staan een zielig mannetje die vrij gemakkelijk goedkoop inzetbaar zijn voor The Machine; toen ik op de nos mart smeets zender die dweperige ‘I am a gurl with a mission studio scheur deun’ hoorde en de sportvvvrouw van het jaar moest gekozen worden toen dacht ik ooh nee heh toch niet Nico&Lien Sauerkraut met haar opgevoerde vet ingesmeerde nattesneeuw plankje;

   het woord sportman bestaat niet eens meer en Sven was de laatste Man met nog wat testosteron uitstraling, die kalende zwabberende groepscoach doet alsof het een ongelukje was die verkeerde baan aanwijzen, ik geloof daar niks meer van, hij heeft in het verleden te vaak met ongepaste trots laten weten dat hij niet geïnteresseerd is in het begeleiden van individueel talent, politiek correct maar oh zo schrijnend nu achteraf, laten we wel wezen onze beste voetballer aller tijden Wesley mag alleen nog maar op schoot van dergeljack de kleine kabouter spelen de stumper die het speeltje isz van dolle domina joh jooh lanter fanten van kabonken karbouw van biebelebonze mediale palingen van kotsbergen; homo gesapiens 2.01 in aanbouw; verdere updates; liever niet wat mij betreft, het stang en trens hoofdstel lijkt haar in ieder geval als gegoten te passen… (ik ben dan benieuwd wie haar de ‘hulpen’ geeft, de subtiele instructies wat waar en wanneer te doen voor het alziende hoodwinkende sterren slag camera oog…

   http://www.libellaruitersport.nl/components/com_virtuemart/shop_image/product/Stang_en_trens___4b7d96ea8ab54.jpg

   @adobePC ;

   ” – yeah, isn’t it great! She has so much energy. I remember exactly where I was the first time I heard her, decades ago. The tune was WPOD but the lyrics were in German. Much later, I learned to speak German — interesting, it’s about a couch potato who has no interested in the outside world, who just wants to watch TV (“TV Glotzer” – essentially couch potato but literally “TV starer”) and she “feels so dead” the outside world means nothing. Nina is amazing. (Heck the TUBES are amazing) “

  11. @ Hyper

   Zeg dat zelfde nog eens maar dan in 3 zinnen, te veel tekst om in lantervanten om te willen zetten, zonde van al je werk.

  12. en nu over hoe het voelt om voor altijd stuurloos zonder balletjes door het leven te moeten glibberen
   de half jaar jonge kater van m’n ouders moest vandaag ‘geholpen’ worden, vanaf 6 weken oud heel veel aandacht aan besteed,
   verschrikkelijk vond ik het
   ik was het er niet mee eens
   heb er over gepraat als brugman
   alle ins en outs voordelen nadelen ethiek praktiek risico kosten buren overlast the whole shjebeng over and over again
   heb geen zin, weet ik wel, ik heb gedaan wat ik kon, het is geen ingeklemd rijteshuis weet je…
   het was het meest levendige leukste lenigste bruisendste levenslustigste inventieVste beestje dat ik ooit gezien heb
   zat vandaag zwaar onder de verdoving zag ik toen ik vanmiddag even langs kwam kijken
   verschrikkelijk om te zien
   de onderbetaalde dieren arts was vrouwelijk, as usual, mijn zus bepaald wat m’n vader moet vinden en als dat niet werkt m’n moeder en ik als oudste zoon moet de sukkel spelen zoals gewoonlijk; mijn stem telt niet maar dat ben ik al lang gewend, soms voel ik even of mijn apparatuur er überhaupt nog wel is, niet dat ik verwacht dat ik het ooit nog nodig heb, ze doen het tegenwoordig alleen met elkaar, dat is de programmering in de media, het is nog veel erger dan ik hier beschrijf, daar ga je als ‘onnozele oudere’ nog wel achter komen als die opgehokte doorgefokte meelworm kleurige ritalin beeldbuiskippen over een paar jaar ‘functioneel’ naar buiten gaan treden in het nieuwe digitale dichotome opgetoomde controle EUssr regiem

   The Datsuns – MF From Hell
   http://www.youtube.com/watch?v=4E1ptItaRR4

  13. Nou jah Paul ik ben de moderne Gee Bee Jee Hypermann, de wereld verklaard volgens mijn cirkel redenaties, alles met alles verbinden.
   Om even af te kicken een krachtig Neerlands product dat het om duistere onbegrijpelijke redenen in de jaren negentig nooit heeft mogen maken in het land van de ‘vrijheid’, jaren voor het succes van de buitenlandse rat rage against the machine machinaties… U weet wel ‘I won’t do what you tell me’; nee ik ga niet vrijwillig naar blAFghanistan om royale papaver velden om te spitten
   In ons armzalige wanstaltige smakeloze cultuur arme lady blabla tv staatsradio gieldebiel gaga land van 2011 zijn dit soort energieke artiesten nauwelijks meer te vinden? Dat duurt altijd precies 10 jaar, dat is om éénheden van gehele generaties te desoriënteren in vals chronologische cultuur verbonden tijdsgevoel… De jonkies kunnen niet begrijpen dat die Urban Dance Squad al Oer Oud is en zelfs hier van Neerland’s bodem komt. Het is niet te begrijpen dat zo een Hollands Deutsche WElle ook zo maar ineens weer helemaal weg is. Dat is overigens ook kort geleden gebeurt met onze opbloeiende Nederhop… Tv zender The Box werd daarom om zeep geholpen…
   Jah het was een onstuimig muzikaal tijdperk toen opa nog muziek maakte.

   Urban Dance Squad – Demagogue
   http://www.youtube.com/watch?v=oSBNURD7uKQ

   Appa ft. Sjaak – Ik Heb Sch**t
   http://www.youtube.com/watch?v=0NkMTXBKAWI

  14. Vandaag in het nieuws dat jonge Nederlandse Marokkaanse Meisjes (vaak heel hoog opgeleid) vluchten naar bilaterale multinationale Turkse Business Mannen in Turkije!!! (ik zeg niet welke soorten prevalente Business)

   Hoezo alleen maar brain drain, it is also a rigged anti ball game.
   Met andere woorden als je hier nog bent ben je niet meer je van het, zer0zer01 F001, dus stumpers onder elkaar F001 wat willen wij hier eigenlijk nou nog?! Opbouw Missies in Irak en Kazachstan, Pakistan, cholera uitdeeldekens in Haïti bedoel je ?!; m’n Hoella Hoep, je snapt wel dat 1 deel van dat eiland volledig weggevaagd is door een kunstmatig opgewekte Haarp aardbeving en dat de andere kant van het eiland, de Dominicanen niets maar dan ook niets te lijden hebben gehad, isz wetenschjappelijk onmogelijk maar het gebeurt toch; waar is al het internationale ingezamelde geld voor Haïti gebleven?! Eerlijk antwoorden…

   Met veel moeite zoeken heb ik dan toch nog deze power clip weer gevonden; Vol Gas!

   Elke culturele energieke opleving wordt geforceerd voortijdig gecoupeerd, volgens mijn gemankeerde waarneming in de tijd…

   Metz – Gooi die wielen in de lucht
   http://www.youtube.com/watch?v=Dq4K4N9TuE4

  15. Geweldig Hyper, maar zeg eens zit jij al in 5D ?!

   Dat is de nieuwe rage die vandaag zijn intrede gaat doen op wtk, weg met 3 en 4D, ze vertragen alleen maar de boel op het 5D gevoel.

  16. Waanwijsheid….mmmh zelfde als je een ufo hebt zien vliegen?! Wie gelooft je nog ?1 nemand, alleen degene die het ook waarnemen…

  17. Ik zal jullie iets vertellen vanuit mijn 3-D ervaring. Wat je ziet is normaal gesproken geen zinsbegoocheling. Met me eens of niet? Ik wees ooit mensen op iets wat ik dacht te zien, iets vreemds in de lucht.
   Iedereen zag het en iedereen had zijn eigen interpretatie. Er waren slechts weinigen die ook hetzelfde zagen als wat ik zag. Er was niemand die zei dat het allemaal niet vreemd was wat we met z’n allen hadden gezien. Het viel mij voornamelijk op dat deze mensen de gebeurtenis die ze zelf hadden meegemaakt probeerden in te kaderen. Referenties zochten bij zichzelf, en ja dan wordt objectieve interpretatie wel heel erg moeilijk, dunkt mij.

  18. Weet je Wattenstaafie, ik zie zo vaak dingen die er voor anderen er niet zijn, enkelen daarvan komen altijd exact op het zelfde tijdstip aanzeulen met de zelfde verhalen, weet je ik kijk er niet meer van op dat het bijzonder is, nee nee juist het is heel erg normaal aan het worden, omdat je er gewoon voor open staat.
   Ik geloof je niet in de trand van, maar weet het zeker dat wat jij ervaren hebt, dat dat ook zo is, alleen kan nog niet het vanuit jou perceptie ervaren zoals het behoort te zijn, al zou ik dat heel heel graag willen.
   Ieder zijn eigen verhaal en perceptie vormen de basis van dat er toch iets bijzonders gaande is, ik onderstreep zoiets altijd met een vleugje humor dat het zo is, al lijkt het misschien dan wel niet serieus genomen.

  19. Ik moest het wel 3 keer lezen voordat ik enig begrip kreeg. (net als met die UFU’s, referentiekader, ik ben niet anders dan de rest, zeg maar). Ik richt mezelf al een tijdje op de dingen die ik nog niet zie en wanneer ze komen maakt mij niet uit. Ik wil er bij zijn wanneer ze gebeuren wat kan ik er voor de rest aan doen. Ik bepaal niet de geschiedenis, niet het heden, en al helemaal niet de toekomst. Alhoewel we op het laatste samen, met z’n allen deze nog wel vorm kunnen geven, denk ik.

  20. @ wattenstaafie daar ga je denk ik nou juist de fout in ( bedoel het niet verwijtend hoor) maar je bepaald wel zelf je eigen toekomst in veel meer manieren als je denkt.
   Jij bent bepalend voor je verleden ,heden en toekomst ,het is immers allemaal nu. En zoals je pas fietsen leert door op een fiets te gaan zitten ,verander je je perceptie door je perceptie gewoon te veranderen. Niet denken maar doen!
   En zeker niet lijdzaam zitten wachten op de verandering wees hem zelf(die verandering).

 22. de web info oorlog is nu echt begonnen (11 11 11 11)
  willekeurige websites worden Nu zonder tussenkomst van de rechter uit de lucht gehaald!!!

  Quote Haddock;

  “11 januari 2011 om 23:04

  Beste mensen ,het gaat gebeuren…er wordt censuur ingezet inzake de sites van Micha Kat.

  Hoe lang kunen we hier op Argusoog nog misstanden aan de kaak stellen?

  Micha Kat geeft aan op twitter,dat zijn websites nu geblokkeerd zijn. ”

  http://www.argusoog.org/2011/01/ontmaskering-van-jordan-maxwell-als-valse-profeet/#comment-21146

  1. Dat zag je toch al aan komen Hyper. Je bent niet de enige die weet welke kant het op gaat. Voorspelbare zaken hoeven niet altijd uit te komen maar als ze wel uitkomen zegt ook iedereen van ‘ik wist het wel’ snap je..
   Ik wordt er een beetje moe van dat we met z’n allen maar achter de feiten blijven aanlopen en als het dan werkelijk zo is zeggen van ‘wat heb ik je gezegd?’ zie je nu wel, ik zei het toch? ipv dat we onze vrees bundelen en gestalte geven geeft iedereen straks wanneer het fout is gegaan iedereen elkaar in het zelfde schuitje gezeten de schuld, let maar op. Agchhh waarom laten we het zo ver komen. Weet jij ’t? Maak ze de dan wakker. Het is mij tot noch toe niet gelukt.

  2. Het lukt mij ook maar heel matig om mensen wakker te schudden Wattenstaaf.
   Maar goed volgens Infowars Alex Jones is er nu wel reden voor optimisme omdat er toch een hele grote groep mensen het spelletje beginnen te doorzien, daarom reageren schaduw bestuurders nu zo paniekerig met steeds meer false flag incidenten, wel of niet met behulp van mkultra mind geprogrammeerde daders en steeds draconischer vrijheidsbeperkende maatregelen, alles gaat nu in een stroomversnelling, het goede en het kwade…
   Politici in Amerika vragen nu om op het opheffen van free speech naar aanleiding van de laatste schiet partij in Amerika.
   Infowars Alex Jones spreekt de schaduw regering en het grote publiek toe van hoe het nu verder moet.
   Ben benieuwd wat jullie van deze toespraak vinden…

   Emergency: Politicians Call for End of 1st & 2nd Amendments
   http://www.infowars.com/emergency-politicians-call-for-end-of-1st-2nd-amendments/

   A Warning To Enemies Of The 1st and 2nd Amendments
   http://www.youtube.com/watch?v=hDuss7e1GzY

  1. Eeen 5D internet aansluiting Janee, Sommige van ons zitten daar al en dat schijnt heel goed te bevallen, vraag marcel het maar even!

  2. Wie weet begrijpen we uiteindelijk elkaar allemaal. Zijn missies in Afghanistan ook niet meer nodig. Is toch nog steeds het topic, waarom dwalen we af, hierboven en hieronder?

  3. Misschien is het wel omdat we er schoon genoeg van hebben en verlangen naar de Liefde.

  4. Weet je ik wil niks anders meer dan enkel nog 5D, ga morgen alles wat 3D + 4D eens weg gooien, opgeruimd staat dan netjes.

  5. @ janee ik denk dat je daar de spreekwoordelijke spijker op zijn kop slaat. We zijn het zat we weten dat we dit niet willen, laten we dan een nieuwe keuze maken en daarna handelen . En wij kiezen voor liefde als de nieuwe 5D oplossing.

  1. Arundhati Roy – Come Septmeber Speech:

   In this acclaimed Lannan foundation lecture from September 2002, Roy speaks poetically to power on the US’ War on Terror, globalization, the misuses of nationalism, and the growing chasm between the rich and poor. With lyricism and passion, Roy combines her literary talents and encyclopedic knowledge to expose injustice and provide hope for a future world.

   http://video.google.nl/videoplay?docid=945405493000735497&total=31&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=6#

 23. Het sleutelwoord is en blijft Pakistan en niet Afghanistan. Recent was bij Buitenhof een gast die precies dezelfde motieven aanhaalde die ik hier al eerder opschreef.

  De amerikanen zijn doodsbang dat moslimfundamentalisten de totale macht grijpen. Het waren ook de pakistaanse Taliban die mbv. de financieële steun van Saoedie Arabië Afghanistan overnam. We spreken over een land met 180 miljoen inwoners waar de strenge conservatieve Islam de boel overneemt. Pakistan is een kernmacht en dit kan leiden tot een militair concflict met buurland en aardsrivaal India, ook een kernmacht.

  Israël heeft een aantal jaren geleden een bombardement uitgevoerd op een kerncentrale in opbouw in Syrië. Israël heeft in samenwerking met de amerikanen een computeraanval gedaan op iraanse kerninstallaties. Het bewijs dat er twee nieuwe spelers zijn die trachten een kernmacht te worden. Iran is een grote kanshebber. Iran is tevens een bondgenoot van Rusland, Amerika’s voormalige rivaal. De laatste jaren zien we een verslechtering van de moeizame relatie tussen beide kernmachten.

  China is een bondgenoot van Noord-Korea. Beide kernmachten. De VS is de bondgenoot van Zuid-Korea. Beide Korea’s staan op slechte voet met elkaar en we kunnen spreken over een dreigende oorlogssituatie. De vorige oorlog betrof 2 miljoen(!) slachtoffers.

  Afrika is een continent waarbij er een conflictsituatie bestaat met de Ivoorkust en omringende landen. Het is de vraag of de onafhankelijkheid van Zuid-Soedan niet opnieuw zal leiden tot een oorlog met Noord-Soedan.

  Dus we zien wereldwijd veel internationale conflicten in de dop. Wanneer je het goed analyseert zie je overduidelijk als in een schaakspel de stukken verschuiven naar een strategische zet. De run van kleinere landen om een kernmacht te worden zou weleens het grote conflict van de directe toekomst kunnen worden.

  De trainingsmissie van nederlandse agenten in Afghanistan is symboolpolitiek. De amerikanen willen koste wat het kost voorkomen dat andere bondgenoten Nederland volgt door hun militairen uit Afghanistan terug te trekken. Dat is de hele gedachte erachter.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.