Advertentie

De griepprik: juist de weerstand ertégen, groeit..!


 

“Wij hebben momenteel geen SPAT van bewijs dat vaccinatie preventief werkt op longontsteking en sterfte.” Dat zijn de niet mis te verstane woorden van epidemioloog Dr. Luc Bonneux, die we hier ook al eens aanhaalden.

Wetenschappers weten dus al lang dat de griepprik dus helemáál niet goed werkt..! Wat is hier dan aan de hand? 4 miljoen griepvaccinaties die weer worden vergoed door de zorgverzekeraars en gewoon niet werken..!! Wordt het niet eens tijd dat de zorgverzekeraars een halt toeroepen aan deze waanzin..? Want het is toch schandalig dat er NOG NOOIT GOED ONDERZOEK naar (de werking van) het griepvaccin is gedaan, en dat de Coutinho’s en Osterhausen van deze wereld, met ook nog eens dubbelfuncties als adviseur van de grote farmaceuten, gewoon keihard beweren dat de vaccins wél werken..?

Huisarts Hans van der Linde
Huisarts Hans van der Linde

Huisarts Hans van der Linde in de ban door het RIVM
“Er zijn geen overtuigende onderzoeken die aantonen dat ouderen die een griepprik krijgen minder vaak ziek worden dan zij die dat niet krijgen.” Deze uitspraak van huisarts Hans van der Linde deed hij op 26 Oktober in het EO-programma ‘Moraalridders.’
Toch wordt de prik al jarenlang voorgeschreven, omdat de geneesmiddelenindustrie dat graag wil. Huisartsen zijn zelfs verplicht hun patienten de griepprikoproep toe te sturen, waardoor het lijkt alsof de oproep van de huisarts zélf komt, terwijl deze door het RIVM verplicht is gesteld…!
Jaarlijks krijgt Van der Linde zo’n 600 patiënten in zijn praktijk die hem vragen om de griepprik. De huisarts uit Capelle aan den IJssel geeft die weliswaar zonder morren, maar hij verbergt niet dat hij de werking ervan in twijfel trekt.: ‘Morele discussies moet je niet over de hoofden van je patiënten voeren.’

Volgens Van der Linde is de griepprik een typisch voorbeeld van ‘als het kan, dan moet het ook’. ‘Virologen zijn trots op hun product en ijveren ervoor dat de prik gebruikt wordt. De farmaceutische industrie onderhoud goede banden met instituten als het RIVM. Die bevelen de griepprik dan weer hartelijk aan. Ik zeg niet dat het allemaal handjeklap is, maar Roel Coutinho zal zijn zakelijke relaties nooit voor het hoofd willen stoken. Een lippendienst is zo gedaan. Dat is in de afgelopen dertig jaar heel langzaam zo gegroeid.’

Inkomsten
Huisartsen verdienen per uitgedeelde griepprik zo’n € 8 à € 10. De jaarlijkse prik zorgt op deze manier voor enkele duizenden euro’s aan inkomsten voor de huisartsenpraktijken. Dr. Van der Linde: “Een collega zegt altijd: ‘U wordt er niet ziek van’, maar ik roep altijd: ‘Ik wordt er beter van.'”

Resultaten al in 2006 bekend..!
Maar het was al in 2006 dat de Cochrane Collaboration, een onafhankelijke organisatie waarbij wetenschappers van over de hele wereld zijn aangesloten, hierover een vernietigend artikel publiceerde. Ze hielden alle onderzoeken tegen het licht en kwamen tot de slotsom dat er helemaal geen bewijs is dat de griepprik doet waarvoor die is bedoeld, namelijk longontsteking en sterfte voorkomen. Deze conclusie heeft de Cochrane Collaboration in juni van dit jaar in een nieuw artikel bevestigd. (KLIK HIER VOOR EEN VORIG HOOFDARTIKEL OVER DIT GEDEGEN ONDERZOEK OP WANTTOKNOW)

Medische biotechnoloog Prof. Dr. Huub Schellekens

Medische biotechnoloog Prof. Dr. Huub Schellekens is hoogleraar innovatie en medische biotechnologie. Hij verklaart hierover in het VARA-programma ‘ZEMBLA’: “De noodzakelijke studies die de werking van de griepvaccins moesten aantonen, bleken zó slecht uitgevoerd, dat ze nauwelijks bruikbaar zijn..! En van die studies die wel bruikbaar waren, luidt de conclusie dat het griepvaccin eigenlijk niet werkt.” Schellekens noemt het onethisch een hele bevolkingsgroep te vaccineren met een vaccin dat bijna niets doet.

En toen was er ook de brief van Elly Bezemer, een doktersassistente, die zich duidelijk uitlaat over de griepprik.

x

* * *

Brief van een bezorgde doktersassistente

Elly Bezemer (Bron: Argusoog)

x

“Het is mij uit het hart gegrepen. Graag wil ik mijn bevindingen met u delen. Ik ben werkzaam als dokterassistente voor een ziekenhuislaboratorium/trombosedienst. Ik kom door mijn werk veel in aanraking met de oudere mens, want ik prik veelal de mensen  aan huis die zelf niet in staat zijn te  komen.
Zodoende zie en hoor ik veel. En soms doet dat mijn haren ten berge rijzen.

Vorige week ben ik 2 schrijnende gevallen tegen gekomen waarbij m.i. de griepprik een rol speelt.

Mevrouw 1: Een vrouw van begin tachtig die net uit een diep dal was opgeklommen, een dal waarin ze ontzettend was afgevallen van maat 48 naar maat 40/42. Ze had tijdenlang amper kunnen eten vanwege een schimmel in haar mond. Ze was dus een tijdlang ernstig verzwakt.
Maar ze was uit dat diepe dal weer aardig opgeklommen. Vorige week was ik bij haar en ze deed de deur open, en ze vertelde dat ze doodziek was, ze had de griep, en ze had zich nog nooit zo ziek gevoeld. Toen vertelde ze tot mijn verbijstering dat ze 1,5 dag daarvoor door haar huisarts  was ingeënt tegen de griep.  Nou zei ik dat komt dan van die griepprik, nou dat dacht ze zelf ook wel. Want een arts mag sowieso nooit vaccineren als de patiënt verkouden is of griepverschijnselen heeft.  

Heer 2: Ik kwam bij een mevrouw in de rolstoel die altijd heel liefdevol verzorgt wordt door haar man. Deze keer trof ik hem niet thuis, en ze vertelde dat hij plotseling opgenomen was in het ziekenhuis. Hij had een ernstige reactie (ademnood) van zijn longen, een lichte longaandoening . Ik vroeg of hij soms kort daarvoor een griepprik toegediend had gekregen; dat bleek ook zo te zijn. Zelf had hij de vaccinatie ook de schuld gegeven. Mensen zijn niet gek, die voelen de dingen vaak heel goed aan.

Old people killer
Meerdere jaren ben ik werkzaam geweest als doktersassistente bij de bedrijfsarts op de Glasfabriek in Leerdam. En daar werden alle arbeiders gevaccineerd tegen de griep, maar het hele jaar door hoorde ik van vele arbeiders als ze bij de medische dienst aanklopte  de klacht dat ze juist ná de griepspuit de hele winter  aan het kwakkelen waren geweest. Mijn vader een boer die nooit geen griep heeft gehad in zijn arbeidzame leven haalde voor de eerste keer de griepspuit, en meteen die winter kreeg hij pleuritis..!

Ik heb ooit eens ergens gelezen dat Amerikaanse verpleegkundigen de griepprik betitelen als de old people killer, nou dat kon wel eens waar wezen. Want ik geef hier slechts een paar voorbeelden, maar ik zou nog veel meer voorbeelden uit mijn directe omgeving kunnen opsommen, waaronder ook een geval van kippen eiwit intolerantie.

Nog iets wat ik heel vreemd vind. Ik kom door mijn werk ook vaak in verpleeg/bejaarden huizen. En ik zie daar de oude mens die bezig is aan (soms) zijn/haar laatste jaartjes, maandjes, weken, dagen en deze mensen zijn omgedoopt tot de zogenaamde ‘risicogroepen’. Inmiddels kunnen we ons beter gaan afvragen of ze die vaccinatie wel zullen overleven.
En ik kan het niet nalaten  om te denken dat die arme oudjes handig door de farmaceutische industrie worden gebruikt  voor hun omzet. Dan brengen ze nog wat op, op hun oude dag.

En nu nog een gedachte die mij aangaande de griepspuit parten speelt:
Ons lichaam houdt niet van vreemde indringers, dat is gewoon een medisch dogma: Ga maar eens een avondje verkeerd tafelen, en zie hoe ons lichaam reageert. Krijg maar eens een doorn of houtsplinter in de huid, het lichaam slaat alarm, dmv een ontsteking. Krijg maar eens een glas splintertje in je vinger, als je deze niet verwijderd dat gaat het lichaam dat zelf inkapselen. Het lichaam zegt eigenlijk, je hoort hier niet, ik accepteer je niet.
Wat vindt het lichaam eigenlijk van al die vaccinaties? Wie kan me dat vertellen, ik ben bang van niemand. Hebben we daarom zo veel van al die onverklaarbare ziekten en aandoeningen, waarvan de medische sector moet zeggen, we weten niet hoe dat komt.”

Vriendelijke groeten ,

Elly Bezemer

 

30 gedachten over “De griepprik: juist de weerstand ertégen, groeit..!

 1. Wederom weer een mooi stuk, Guido. Ook perfect dat steeds meer medewerkers in het medische circuit ook de klokken gaan luiden. Prachtig wat Van der Linden’s collega zegt: Ik word er beter van. (dat u er niet ziek van wordt…. daar twijfel ik ten stelligste aan. Gek dat mensen zo makkelijk zijn dat als iets gratis is, dat men het dan moet hebben zonder erover na te denken. Of een gratis Ipod… pure omkoperij.

 2. In de jaren 70 van de vorige eeuw heb ik via het bedrijf waar ik werkte de eerste griepprik gehad. Ik was toen halverwege de twintig en had nog nooit griep gehad. Na die griepprik wel. Sinds die tijd heb ik het nooit meer laten doen.

 3. Ook al zou het wel werken is het middel m.i. erger dan de kwaal vanwege de giftige conserveringsmiddelen zoals Formaldehide (kankerverwekkend) en aluminiumverbindingen (aantasting van de hersenen)die in het vaccin zitten en die je gratis mee ingespoten krijgt.

 4. Laten we niet vergeten dat er ook met RNA geklooit wordt, dat is helemaal gevaarlijk. Gardisil of HPV vaccin heeft in Engeland vele problemen met zich mee gebracht. Dus wat stoppen ze nog meer in die vaccins? Chemisch afval is ook al ontdekt uit de hoogovens.

 5. Bij mij exact hetzelfde verhaal. Na een lange en zeer zware revalidatie periode werd door de huisarts de griepprik geadviseerd .Ik ben nog nooit zo ziek geweest als na die prik en gooi de oproep nu iedere keer met een zwaai in de houtkachel!

 6. Ik kom door mij werk ook dagelijks bij ouderen over de vloer, vorige winter zijn een aantal van hen na de gifprik niet alleen vreselijk ziek geweest maar net toen ze leken op te gaan knappen werden ze gewoon weer ziek!

 7. Ook ik werk met ouderen en ook daar is grote weerstand tegen de griepprik omdat ik dit jaar nog meer klachten hoor dan voorgaande jaren.
  Mijn moeder van 87 laat zich ook nooit inenten.
  Het is jammer dat juist de mensen die al ziek zijn en toch al overmatig veel medicijnen gebruiken vaak deze prik wel/niet vrijwillig nemen.

 8. Ehm, ik ken meerdere ouderen waarvan spontaan hun geheugen dusdanig achteruit gaat dat het heel opvallend is. De enige vraag die ik hoef te stellen: hebt u meerdere malen een griepspuit gehaald en dan is het antwoord steevast: ja.

  Stel deze vraag zelf ook maar eens bij ouderen met geheugenproblemen, echt een eye-opener voor de slachtoffers.
  Ja ouderen hebben wijsheden en opgedane kennis die beter niet gebruikt kan worden en dan is dit een ‘mooie’ manier om van ze af te komen voor de farmamafia.

 9. Volgzame ouderen laten zich inenten met wat dan ook . Als de dokter, de verzorging of een familielid het zegt doen ze het.
  Aan de andere kant heb je mensen die op hun vrijheid zijn gesteld en dus vast houden aan zelfbeschikking en dus eigen beslissingen.
  Die laten zich zelden inenten. En zeker niet omdat een dokter dat zegt.
  Dit is mijn ervaring tenminste. Ga maar na. Mensen die altijd al voor zichzelf na kunnen denken blijven dat doen zo lang het kan en laten nooit anderen beslissen over hun welzijn.
  Deze mensen worden wel eens als dwars gezien maar ik ervaar ze altijd als sterke en wijze mensen. En fantastische gesprekspartners.

 10. Mijn moeder haalde ook ieder jaar de gifprik, maar op mijn advies doet ze dat al een aantal jaren niet meer, ik heb met haar ook verschillende medicijnen die ze nam onder de loep genomen, i.p.v. de arts gaat ze nu naar een zeer goede iriscopist en het gaat lichamelijk en geestelijk heel goed met mijn moeder, ze is tachtig jaar en onderneemt nog van alles. Hiervoor kwakkelde ze regelmatig met haar gezondheid en ik weet zeker dat die vervuilende rommel daar een grote veroorzaker van was.

 11. In 1969 heb ik op 19-jarige leeftijd op eigen inititatief een griepprik genomen. Ik begon toen te werken als leerkracht op een school met veel leerlingen met het Syndroom van Down. Ik had geleerd dat veel van deze leerlingen vaak doorlopend verkouden zijn en had bedacht dat ik me daar tegen wilde beschermen. Ik was zo gezond als een vis en dat wilde ik graag zo houden.
  Na die griepprik heb ik flink de griep gekregen. Ik was hondsberoerd.
  Het is de enige keer dat ik de griepprik heb genomen en ook de enige keer dat ik griep heb gehad. Inmiddels ben ik 58 jaar en dus – zonder griepprik – al bijna 40 jaar griepvrij.
  Gelukkig ben ik inmiddels een stuk kritischer dan op mijn 19e.

 12. Heb ook 1 maal de griepprik gekregen onder druk van mijn “baas” ben ook ziek geweest daardoor, doe het ook nooit meer ! Want mijn “baas” zei als je de prik niet neemt dan nemen we je vakantiedagen in als je ziek wordt ! Heb direct mijn rechtbijstandverzekering gebeld en toen bleek dat ze het niet van je mogen eisen ! Want hoe in vredesnaam kunnen ze weten wat voor soort griep je hebt ???? Het kan toch niet bewezen worden welke griep je krijgt ! Daarom het is allemaal onzin !! Laat me ook nooit meer inenten ! NOOIT het is allemaal rotzooi ! Maar op deze manier leggen de fharmaceuten je aan de ketting geef in vredesnaam nooit toe ! Voor mij is 1 maal al genoeg ! Mijn collega’s gaan gretig naar de injectienaald toe heb het hun gevraagd maar er komt geen zinnig woord uit het zijn allemaal lammeren naar de slachtbank ! Jammer hoor !

  Welterusten allemaal !

  1. Ik heb ook al regelmatig aangegeven op mijn werk aan collega’s dat die prik niks doet, en dat het op tv en in de krant heeft gestaan, en dat er zat te vinden is over de griepprik, vooral ook negatieve berichten, maar het lijkt wel of ze het niet willen horen. Inderdaad allemaal lammeren die achter elkaar naar de slachtbank lopen!
   Mensen vertrouwen teveel op wat het RIVM zegt. Net als die mexicaans griep, ook bangmakerij! Wat mijzelf betreft, de spuit blijft eruit (elke spuit trouwens, niks vaccinaties)

 13. ook mijn vrouw nu 72 jaar heeft al een paar jaar de griepprik genoten omdat het zo nodig moet omdat zij een zwakke hart problemen reactie heeft omdat zij nogal ziekelijk zou zijn maar ook zij is constand verkouden en ze heeft ook steeds pijn in haar ledematen sinds ze deze griepprik krijgt .na haar hartklachten 2x in 4 dagen waarbij zij 8 minuten dood,s ervaring had is het steeds meer ber afwaards gegaan .zij is dus een wrak onder de mensheid .ook door medicijn gebruik kan zij maar moeilijk buiten komen omdat de zon/ harde wind/het weer haar byzondere klachten geeft .waarvan zij nog zieker word .ps laten de artsen nu maar eens de koppen bij mekaar steken en die farma chemie een halt toe roepen en eens achter de arts gaan staan die ook vind dat dit medich niet verantwoord is om de mens,h nog zieker te maken.en zorg ervoor dat ziek en misselijk makende figuren aan de schandpaal gezet moetenen kunnen WORDEN!

 14. Dit jaar geen griepprik ondanks dat ik met mijn diabetes op 35 jarige leeftijd wel een oproep heb gekregen. Mijn huisarts was het volledig met mij eens om geen griepprik te nemen. Voorgaande jaren heb ik wel de griepprik gehaald en iedere keer was het ellende. Kende ik voorheen geen griep of hooguit 1 keer in de twee soms drie jaar een keer een goede griep. Door de griepprik een aantal malen per maand keelontsteking, verkouden en koorts, waardoor mijn suikerwaarden iedere keer omhoog schieten. Die griepprik mogen ze van mij houden, is voor mij gezonder.

 15. Ik ben zelf al jaren diabetespatiënt en krijg dus al jaren een oproep voor een griepprik. Mijn huisarts is er zelfs zeer op gekant dat ik hem neem en nu snap ik waarom. Alleen heb ik hem al die jaren geweigerd. Net zoals toen we allemaal de oproep kregen die Mexicaanse griepprik te komen halen. Gevoelsmatig voelde het gewoon niet goed om die troep in me te laten spuiten. Daar reageert mijn huisarts altijd zeer kregelig op. Maar dat is jammer voor hem. Het zegt overigens ook meer over hem dan over mij. Ik blijf wat dat betreft op mijn gevoel afgaan. En tot nu toe heb ik toch gelijk gekregen. Ik vind het overigens schandalig dat op deze manier geld wordt verdiend. Ik zou me in ieder geval kapot schamen, als ik dat op mijn geweten zou hebben.

 16. Ik werk bij de Thuiszorg. Ik heb ook verhalen gehoord van mensen die doodziek werden na de griepprik. Daarna hebben ze de prik nooit meer gehaald. Hun huisarts was op de hoogte (dat ze doodziek waren geweest na de griepprik) en toch belde de “bezorgde” huisarts hen op om te zeggen “ik heb u nog niet gezien op het griepprikspreekuur. U weet toch wel dat u als oudere zijnde tot de risicogroep behoord?” Gelukkig zijn die oudjes er niet nog eens ingetrapt. Walgelijk en weerzinwekkend vindt ik die griepprikstunt.

  1. Bij mij hetzelfde verschijnsel: na het halen van de griepprik krijg ik júist de griep na 3 weken, terwijl ik normaliter gezond door het leven ga en nog fulltime werk in het onderwijs!!!!
   Voor mij nooit meer die prik!

 17. Dit jaar heb ik voor het eerst de griepprik gehaald. Ik ben 63 jaar en werk nog fulltime in het onderwijs.
  Na een week of 3 kreeg ik een behoorlijke griep, óndanks dus die prik!
  Hoewel ik altijd zeer gezond ben merk ik nu dat mijn lichaam vreemd reageert; keelpijn, zeer zware verkoudheid en bijholtes die verstopt raakten, grieperig gevoel en alleen maar naar bed willen.
  Ik ken deze verschijnselen helemáál niet!! Ben hoogstens 1 x per jaar ziek tot nu toe en nu ineens al 3 weken na die griepprik?
  IK vertrouw het voor geen meter meer en zéker niet meer na het lezen van dit artikel.
  Voor mij dus géén griepprikken meer in de toekomst! Ik blijf liever gewoon gezond!

  1. Vertel het verder Lucie. Dit is een heel normaal verhaal bij veel mensen; ik heb het in mijn omgeving al vaak meegemaakt..! Ernstige griepverschijnselen, zelfs iemand die overleed 1 week na deze griepprik. ‘Natuurlijk is er geen verband; ze gaan toch niet mensen neerspuiten?’ en ‘Kun je nagaan wat een griep ik gehad zou hebben, als ik NIET gevaccineerd zou zijn!’, zijn dan 2 van de keiharde dooddoeners (!), die je dan vaak te horen krijgt..!

   Het blijkt maar weer oh zo vaak: laat de natuur zijn werk doen. En zorg voor een goed immuunsysteem: voeding, de natuur in, bewegen, goede rust, niet te veel stress!

   Je kúnt aan de griep overlijden, maar dan was dat niet de griep, maar de griep die het laatste duwtje gaf..! Op een al heel instabiele gezondheidsituatie, een ondermijn immuunsysteem, etc.

  2. Dank je wel, voor je reactie Guido!
   En dan te bedenken dat ik mijn héle leven al ‘anti pillen’ ben geweest!
   Heb nog nooit een slaapmiddeltje, of ander medicijntje willen innemen, ik liet altijd mijn lichaam het werk doen. Ging altijd goed.
   Het enige middel dat ik wel móest innemen indertijd was Ramipril tegen hoge bloeddruk (spanningen op werk) Dit heb ik weten af te bouwen in een paar jaar tijd gelukkig.
   Alleen nu, door inmenging en opdringing van buitenaf is mijn afweersysteem in de war!!!
   Wat is vooral schokkend vond om te lezen was dat de heren huisartsen hier per patient zo’n 8 á 10 euro mee verdienen!!

  3. Tja Lucie, die huisartsen hoeven dat natuurlijk niet voor niets te doen. Maar weet je, het RIVM maakt het gewoon aantrekkelijk om zoveel mogelijk van die prikken te geven, de huisarts daarmee in een dilemma brengend.
   Er zijn heel veel (huis)artsen die geen enkele vaccinatie nemen, er ook niet over durven praten dat ze hun bedenkingen hebben. Net als bij kleine kinderen, is dat er bij hun helemaal uitgedrild..!!

 18. Mijn man heeft zich een paar jaar geleden door mij laten overhalen om toch maar eens een griepprik te halen. Vlak daarna, kreeg hij klachten. Hij had watten in zijn hoofd zei hij. Hij begon slecht te kunnen drinken. Hij kreeg allerlei ouderdomsklachten volgens de huisarts. Nu 2 jaar later, is hij dood. Ik voel mij schuldig omdat ik hem heb overgehaald om een prik te halen. De dokter zegt dat hij toch wel dood had gegaan door zijn ouderdom. Ik vind dit een schandelijke uitspraak. Ik ging ook regelmatig voor de prik. Nu ga ik nooit meer.
  Als ik dood moet gaan, kan dat ook wel zonder die prik.

 19. Mijn Vader heeft al vanaf 2007 de griepprik gekregen in al die jaren longontsteking gekregen waarvan 5 x op sterven gelegen vorig heb ik het verpleeghuis geweigerd de griepprik te geven ook niet gehad mijn vader kreeg geen longontsteking , dit jaar 2014 heeft de verzorgende van verpleeghuis zonder toestemming van arts en mij toch een griep injectie gegeven , resultaat mijn vader ligt weer in het ziekenhuis met een dubbele longontsteking of hij het overleeft ???????????????

 20. Ik en nu mijn vrouw zijn weer behoorlijk ziek, keelpijn hoesten neus verkouden, we zijn er al 3 weken mee bezig, we nemen geen griep prik meer,
  was ook niet goed bevallen, of het griep is weet ik niet, volgens mijn huisarts en pharmacist is het een virus, in de regel komt dit binnen via de klein kinderen, via hun school, ze zijn ook wel een beetje ziek, maar de ouderen krijgen de klappen, we proberen ons op de been te houden met homeophatische middelen en het maar uit zieken, we verheugen ons op de komende familie feesten, druk met surprises en cadeautjes kopen, van de week gaan de kertkaarten de deur uit, de goede waarden moet je instand houden, verrijkt je leven, en dat van anderen, vriendelijke groet Jenne

 21. Op 1 november 2014 griepprik gehad.
  Tegen eind november begon ik spierpijn te krijgen, soms zo hevig dat ik niet meer uit de bank kon opstaan, door een warenhuis lopen was een kwelling.( Verder ben ik erg ziek geworden, griep- verschijnselen.)
  Deze spierpijn heeft aangehouden tot rond 22 mei j.l.
  Ik moet erbij vermelden dat ik in november nog een cholesterolverlager nam, daar ben ik mee gestopt omdat statines ook spierpijn veroorzaken, hoewel ik voor de griepprik geen last van spierpijn heb gehad. Mijn vermoeden is dat die HEVIGE spierpijn door de gripprik is gekomen. Kan ik gelijk hebben?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.