Advertentie

Een boek voor alle ouders die van hun kinderen houden!


Dit is een aanbeveling van gerespecteerd arts Dr. Hans Moolenburgh over dit boek:
Onder de vele boeken die door tegenstanders van de wildgroei van vaccinaties zijn geschreven, is
‘Vaccinaties doorgeprikt’ werkelijk een topprestatie. Niet alleen geeft het in onderkoelde taal een schat aan informatie over de wereldwijde massavaccinaties met hun huiveringwekkende aantasting van de immuniteit van een hele generatie kinderen, maar ook komen wereldbeschouwelijke aspecten –zoals de manier waarop je tegen de natuur kunt aankijken – en psychologische  inzichten, zoals de ten dele bewust opgezweepte angst, aan de orde.

De huisarts-in-ruste Dr. Hans Moolenburgh is een uitermate erudiete voorvechter van het natuurlijke evenwicht. Hij is de man die er o.a. voor heeft gezorgd dat jij niet elke dag fluoride via je drinkwater naar binnen krijgt.

Opvallend is daarbij de mildheid van de auteurs ten aanzien van de in verwarring gebrachte ouders, die met veel begrip worden benaderd en aan wie nooit een advies wordt opgedrongen, maar aan wie slechts verzocht wordt zich zelf een overwogen oordeel te vormen.

Ik heb persoonlijk gedurende tientallen jaren vele honderden kinderen met deels lastige chronische en deels zeer ernstige nawerkingen van de vaccinaties met succes mogen behandelen en kan volledig bevestigen dat wat de auteurs hier vertellen waar is.

Ik ben persoonlijk tot de conclusie gekomen dat de massa-inentingen een hele generatie kinderen ernstig in hun weerstand ondermijnen en dat deze massa-inentingen berusten op een tragische medische misvatting.

De schrik slaat je om het hart als je leest dat de entingen, waarvan de kinderen nu al 28 porties krijgen, door de planmakers nog zullen worden vermeerderd.”

X

“Ik vind dit boek een noodzaak voor alle ouders die van hun kinderen houden.”

Hans C. Moolenburgh, Arts / April 2010

* * *

X

Vaccinaties doorgeprikt

Informeer je en kies dan het beste voor jouw kind

Cisca Buis/ Noor Prent/Tineke Schaper

X

Met het boek ‘Vaccinaties doorgeprikt’ willen de auteurs afrekenen met het idee dat een kind alleen maar veilig kan opgroeien als het voor 100% meedoet aan de vaccinaties, zoals die worden aangeboden in het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Vanuit de overheid wordt de illusie in stand gehouden dat het hier om een verplichting gaat.

Toch is deelname aan dit collectief aangeboden programma een individuele beslissing en de verantwoordelijkheid van de ouders zelf. Om hierover een weloverwogen beslissing te kunnen nemen dienen ouders wel goed te worden voorgelicht, hetgeen de overheid nalaat. De auteurs hebben een jarenlange kennis opgebouwd over alles wat met vaccinaties te maken heeft en bieden met dit boek achtergrondinformatie en inzichten voor iedere ouder die zich over dit onderwerp wil informeren teneinde een verantwoorde en gezonde keuze te kunnen maken.

De waarheid over vaccinaties voor een gezond nageslacht

Over de auteurs:

Cisca Buis, klassiek homeopaat, begeleidt in haar praktijk mensen met gezondheidsklachten en vaccinatievraagstukken.

Noor Prent, arts, in haar praktijk voor antroposofische ouder- en kindzorg staat het behouden van natuurlijke weerstand en bevorderen van eigen geneeskracht centraal.

Tineke Schaper, in haar praktijk voor klassieke homeopathie hebben vaccinaties bij kinderen, de mogelijke bijwerkingen en bewustwording van een vrije keuze, veel aandacht.

Vaccinaties doorgeprikt, informeer je en kies dan het beste voor jouw kind

Door: Cisca Buis/ Noor Prent/Tineke Schaper (Paperback geïllustreerd, 160 pagina’s  € 17,90 (ISBN: 97890 202 03738))

* * *

Heb je interesse in het boek, klik op de cover hieronder voor een lead naar Bol.com

Vaccinaties doorgeprikt
Vaccinaties doorgeprikt
Buis, C. & Schaper, T.

219 gedachten over “Een boek voor alle ouders die van hun kinderen houden!

 1. Dank je Guido dat je het boek onder de aandacht brengt.

  Ik zou zeggen: Mensen gaat u binnenkort op kraamvisite? Geef dan de moeder dit boek kado. Zij, maar ook het kindje zullen u er dankbaar voor zijn.

  Enne als ik nog een advies mag geven? Als u niet weet wat u iemand kado moet doen voor een verjaardag? Geef een rook melder. Er gaan nog veel te veel mensen maar vooral kinderen dood door brand. Een rookmelder redt levens! Een mooier kado kan je toch niet geven lijkt mij? Je feliciteerd iemand en wenst hem/haar nog vele jaren. Zo’n rookmelder mag dan wel geen fancy kado zijn maar het staat wel symbool voor dat je iemand bij het feliciteren ook echt nog meer jaren gunt.

  1. Koetsier schrijft in ‘Sylvia Millecam (10/04/2008) – Woensdag 03 September 2008 21:11’ het volgende

   “Onlangs (2008) kwam ik een artikel tegen van de Italiaanse oncoloog (=officiële kanker-arts) Simoncini. Deze reguliere medische specialist heeft een aantal mogelijk goede argumenten om te veronderstellen dat kanker het gevolg is van de schimmel Candida in samenhang met een verzwakte weerstand van het aangetaste orgaan. Dat zou betekenen dat de officiële geneeskunde op een fout spoor zit met de veronderstelling dat kanker het gevolg is van genetisch wangedrag van cellen in ons lichaam. De therapie met cytostatica zou dan eerder slecht dan goed zijn. Dit zijn natuurlijk zeer bedreigende gedachtes voor de medische en farmaceutische wereld. Vooral ook omdat Natriumbicarbonaat een zeer goedkoop medicijn is tegen Candida, waarop bovendien geen patent te vestigen valt zoals op de cytostatica.”

   hoe kunt u dit soort dingen zeggen meneer koetsier ?
   bent u zo tegen vaccinaties en reguliere zorg dat u uw eigen geloofwaardigheid in de waagschaal legt ?

  2. jannes op je site staat een disclaimer, maar als je al niet kunt garanderen dat je adviezen correct zijn , waar ben je dan me bezig ?

   Bij het ontwikkelen en onderhouden van deze website, kijken we uiterst zorgvuldig naar de inhoud en links naar andere websites. Toch kunnen we niet garanderen dat de informatie compleet, actueel en/of correct is.
   Schade ten gevolge van inhoud website
   Jannes Koetsier is niet aansprakelijk voor schade veroorzaakt door de inhoud van degezondepatient.nl en sites waarnaar wordt gelinkt. Het opvolgen van adviezen geschiedt op eigen initiatief en op eigen risico.

   conclusie mocht je je kind op advies van jannes niet vaccineren en het kind krijgt kinkhoest en gaat dood , moet je niet komen zeuren bij jannes , het zelfde geld voor polio mazelen enz enz enz

 2. Voormalig bestuurslid Noor Prent-Tromp liet zich ook niet onbetuigd met het verspreiden van selectieve informatie. In Trouw van 9 december 2000 zei ze bijvoorbeeld dat de vaccinatie tegen kinkhoest niet goed werkt, omdat er toch kinkhoestepidemieën waren geweest in Nederland, waarbij ze verzweeg dat die zich in de bijbelgordel hadden afgespeeld.

  http://www.kwakzalverij.nl/844/Kritisch_Prikken_homeopathische_mantelorganisatie

  is die Noor een beetje dubieus bezig ?

  1. Het boek deugt daarmee ook niet Gait? Misschien inhoudelijk iets over het boek te melden?

  2. Ik woon niet in de bijbelgordel mijn zoon kreeg ook de kinkhoest en was wel gevaccineerd!!!! Zo ook drie andere kinderen bij hem in de klas!

  3. @ fan
   toch bijzonder dat je je kinderen wel laat vaccineren ?
   ben je er niet op tegen dan ?

   Het effect van vaccinatie
   Voordat er grootschalig gevaccineerd werd stierven in Nederland elk jaar ongeveer 200 mensen aan kinkhoest. Daarna daalde de sterfte in Nederland drastisch en was kinkhoest bijna verdwenen. Sinds 1996 zijn er weer meer ziektegevallen. Dat komt doordat de bacterie is veranderd en doordat vaccineren niet levenslang beschermt. De ziekte verloopt bij gevaccineerde personen wel minder erg. De vaccinatie tegen kinkhoest zit sinds het begin in 1957 in het Rijksvaccinatieprogramma. De duur van de bescherming is niet bekend, maar is in ieder geval enkele jaren.

 3. @ Gait,

  Ik ben tegen overvloed van vaccinaties en niet tegen de standaard die al generaties gegeven werd maar het begint uit de hand te lopen, er komen steeds meer vaccinaties bij. De cocktails die er gegeven worden, het is gewoon belachelijk. En nu wil men ook baby’s vaccineren tegen Hepatitis B. Wat je kan krijgen door bloedcontact en onbeschermde sex, of tatoeages zetten. Nou, ik zie een baby nog niet zo gauw sex hebben en tatoeages bij baby’s heb ik ook nog nooit gezien.
  Dat er risicogroepen zijn die zwanger willen worden en dat dan de moeder het kind zou kunnnen besmetten daarvoor zou ik een vaccinatie wel ok vinden. En mensen die met bloedproducten werken kunnen zelf inschatten of zij een vaccin willen. Ook mensen die risicovolle sex bedrijven kunnen beter een vaccin nemen, lijkt mij. Maar om alle baby’s te vaccineren? Ze lijken wel gek om met dit voorstel te komen zeg?

  DKTP zoals vroeger lijkt mij voldoende.

  Mijn zoon kreeg ook alle prikjes maar zou ik opnieuw voor de keuze staan dan kreeg hij er een aantal niet en zeker zou ik cocktails weigeren!!!!!!

  Ik ben voorstander van zoals men in Japan doet. Kinderen vanaf twee jaar pas vaccineren.

  En over die kindersterfte. Ik denk dat verbeterde omstandigheden, armoedebestrijding, betere voeding, de komst van riolering en waterleiding, betere huizen en verwarming een heel groot aandeel heeft gehad in de gezondheid van mensen en dat de gezondheidszorg misschien wel meelift op die successen en graag met die eer wil strijken? Ik weet niet of dat wel eens onderzocht is maar ik zou dat wel eens willen weten.

  Gisteren nog gekeken naar TV Gelderland een wekelijkse uitzending over spoedeisende hulp. Een patiënte met een vestandelijke beperking werd terug gebracht naar de instelling waar hij woonde. Er was een kort gesprek met een van de familieleden, die vertelde dat de broer op zes jarige leeftijd een pokkenvaccinatie had gehad en daarna vestandelijke gehandicapt is geworden.

  Mijn oudste zus haar tweede kindje kreeg toen hij 3 maanden was een vreselijke huilbui ’s nachts en wilde op eens niet meer op zijn rechterzijde liggen. Na een aantal maanden begonnen hij scheef te groeien en kreeg stuipen en toevallen. Dit werd toegeschreven aan de geboorte. Over vaccinaties werd niet gesproken. Hij woont nu in een instelling voor gehandicapten en functioneert op zeer laag nivo, hij is bijna 40 jaar maar een nivo van een baby. Ik vraag mij dus echt af of hij zo geworden is door vaccinatie. Ik heb al vaker verhalen van mensen gehoord dat kinderen opeens veranderen. Maar aan vaccinaties ligt het nooit. Hier moet onderzoek naar komen vind ik en wel onafhankelijk onderzoek!! Niet en nooit door het RIVM. Ouders moeten als er na vaccinatie iets aan de hand is meteen ergens melding kunnen maken en er moet als eerste gekeken worden naar de vaccinatie!! Zo zou het moeten.

  Ik zou wel eens wilen weten hoeveel kinderen er dan gehandicapt zijn geraakt door die vaccin’s? Maar dat is niet meer te onderzoeken lijkt mij.
  En die twee honderd kinderen die door kinderziekten doodgingen die zouden wellicht door iets anders doodgegaan zijn misschien? Er zijn natuurlijk altijd erg zwakke kindertjes die aan een verkoudheid nog kunnen overlijden natuurlijk.

  1. Fan,

   De Hepatitis-B vaccinatie wordt aanbevolen door de Hepatitis-vereninging, niet door de overheid. Overigens ziet u over het hoofd dat Hepatitis-B door de moeder kan worden doorgegeven aan het kind. Het vaccineren van risisogroepen en pasgeboren kinderen van risicogroepen lijkt mij daarom zinvol.

   Met betrekking tot het vaccinatieprogramma in Japan blijken veel misverstanden te bestaan. Het is niet zo dat men daar pas gaat vaccineren als het kind 2 jaar is. De eerste vaccinaties, waaronder die voor DTP Difterie, Tetanus, Pertussis (Kinkhoest), starten al vanaf 3 maanden. Polio wordt apart gegeven, ook daarmee start men al op een leeftijd van 3 maanden.

   Hepatitis B wordt sterk aanbevolen voor kinderen van moeders uit de risicogroepen.
   Zie voor meer informatie over het vaccinatiebeleid in Japan het volgende document: http://technet21.org/technet21/Tools_and_resources/pdf_file/JapaneseVaccinationPolicy.pdf

  2. Er zijn geen wetenschappelijke gegevens waaruit blijkt dat het aantal gehandicapte kinderen is toegenomen sinds men is begonnen met vaccineren. Het lijkt er juist op dat vaccineren het aantal gehandicapte kinderen juist sterk heeft doen afnemen, zowel in absolute als in relatieve zin.

  3. Fan,

   U zegt:

   “En over die kindersterfte. Ik denk dat verbeterde omstandigheden, armoedebestrijding, betere voeding, de komst van riolering en waterleiding, betere huizen en verwarming een heel groot aandeel heeft gehad in de gezondheid van mensen en dat de gezondheidszorg misschien wel meelift op die successen en graag met die eer wil strijken?”

   Dat is zeker waar, al ziet u over het hoofd dat de geneeskunde hierin een drijvende kracht is geweest. De inspanningen van de betreffende artsen hebben geleid tot het ontstaan van de vakdiscipline van de sociale geneeskunde zoals wij die nu al tientallen jaren kennen.

   Het is echter niet zo dat alleen deze omstandigheden hebben geleid tot de sterke terugdringing van kinderziektes. De grote teruggang in incidentie is toch echt tot stand gekomen nadat men is begonnen met vaccineren. Vanaf dat moment ziet men ook een sterke daling van het aantal gehandicapte kinderen.

 4. Ls,

  Ook mijn kinderen zijn niet gevaccineerd! Dit hebben we gedaan omdat we ons in de ziektes hebben verdiept. En ook in de vaccinaties. We kwamen door het doorlezen van zeer veel informatie van zowel de NVKP / Tinus Smits / RIVM / RVP enz. erachter dat het een keuze was uit 2 kwaden.Je wil niet dat je kind difterie krijgt, maar je wil ook niet dat je kind beschadigd wordt door alle troep wat in de vaccins zit.
  Aangezien niemand wilde controleren of mijn kind genoeg antistoffen had aangemaakt na al die prikken, iets wat mij zeer verbaasde, heeft ons doen besluiten niet te vaccineren.
  Ik heb altijd geheel achter deze keuze gestaan en ik heb 2 gezonde jongens die nog nooit een anti biotica kuur nodig gehad hebben. Ja dat kan toeval zijn, maar wat als dat niet zo is? wat als ze dus inderdaad een veel betere weerstand hebben? Iets over na te denken dacht ik zo.

  De arrogantie van de arts op het CB die ons bijna afschreef als slechte ouders en ons mega onder druk gezet heeft dat wil je niet weten. De spuit is al klaar dus ik moet ‘m zetten! Ook dat was een argument. Gelukkig dat we sterk in onze schoenen stonden en dus weggegaan zijn, om nooit meer terug te komen!

  Ik verbaas me erover hoe ouders inderdaad niet doordenken aan de gevolgen vaccinaties bij ziekte van hun kind. En als je erover begint dan willen ze het niet weten.
  waar komt dat vandaan? En waarom mogen ouders niet zelf beslissen wanneer ze willen beginnen. Weet je waarom? Omdat het te lastig is voor de cb’s!!!! En dit is geen fabel, dit is bevestigd door het CB en later ook door het RIVM / RVP toen ik er mijn beklaag over deed!

  Op mijn vraag aan het RIVM, op een beurs in Amsterdam, waarom ze na 1 of 2 prikken niet controleren of de kinderen wellicht al voldoende anti stoffen hebben aangemaakt en dus niet nog meer prikken hoeven te ontvangen kreeg ik als antwoord dat dit TE DUUR WAS! Ze gaan uit van gemiddelden en daarop is het aantal prikken gebaseerd!
  Toen was het voor mij al helemaal duidelijk! Ik was zo boos want omdat het dus voor het RIVM te duur en ook te omslachtig is worden alle kinderen via een standaard gevaccineerd. Mijn kind is geen standaard, mijn kind is uniek en moet ook zo behandeld worden! kom op zeg!

  Kijk ook naar het hele verhaal rondom de mexicaanse griep. Wat een geld heeft dat gekost, voor wat? Voor een milde griep waarbij ze de zwakke medemens wilden vaccineren met een vaccin waarvan het niet bekend was of het zou werken ( het virus zou kunnen muteren) hoelang het zou werken en welke bijwerkingen het had. En hup als makke schapen liepen we bij de centra naar binnen……………..
  Zucht, mensen denk eens na! Kijk naar je kind en vertouw op de gezondheid van je kind! Het mag ziek zijn, neem verlof vertroetel het want daar ben je ouder voor!

  Dus dit boek is inderdaad echt een aanrader! En geef het door aan een ieder!!!!!!!!!!!

  1. Dankjewel voor je waardevolle, gepassioneerde bijdrage Helena! Je raakt in mijn gevoel exact de rode draad bij het hele vaccinatie-vraagstuk!!

   ‘Waarom weigert het politiek/medisch-reguliere machtsblok zich te verdiepen in de uitermate ernstige signalen en vraagtekens, die ontstaan zijn rondom de vermeende essentiële werking én de vermeende negatieve bijwerkingen van vaccinaties’!!!

   M.b.t. die verschrikkelijke, zwaar dodelijke, de SpaanseGriep-in-de-schaduw-zettende pandemie rondom de Mexicaanse griep wordt het ijzig stil vanuit dit ‘machtsblok’. Hoe veel duidelijker willen we het nog aangereikt krijgen..?

  2. helena
   jij zegt
   “Kijk ook naar het hele verhaal rondom de mexicaanse griep. Wat een geld heeft dat gekost, voor wat? Voor een milde griep waarbij ze de zwakke medemens wilden vaccineren met een vaccin waarvan het niet bekend was of het zou werken ( het virus zou kunnen muteren) hoelang het zou werken en welke bijwerkingen het had. En hup als makke schapen liepen we bij de centra naar binnen……………..”

   voor de variant van de mex griep die actief was had men een vaccin , men wist in het begin niet exact wat het verwachte dodental van de griep zou zijn dus is er op deze manier ingezet

   en trouwens door antigene shift kan een virus muteren mede vandaar ook de jaarlijkse griep prik.

   de spaanse griep begon ook relatief mild maar kwam de 2de ronde zwaar dodelijk terug.

   “Zucht, mensen denk eens na! Kijk naar je kind en vertouw op de gezondheid van je kind! Het mag ziek zijn, neem verlof vertroetel het want daar ben je ouder voor!”

   hmm mag jou kind ook polio krijgen en kinkhoest en mazelen

  3. Tjonge jonge, het bestaat nog. Ouders die zelf op onderzoek gaan, zelf in samenwerking met de reguliere geneeskunde een oplossing proberen te vinden en zelf nadenken!!!!!
   Jammer van die oetlullen van hulpverleners.
   Maar ja, nee heb je, ja kun je krijgen….
   😕

  4. Het effect van vaccinatie
   In ontwikkelingslanden sterven per jaar meer dan 300.000 kinderen aan mazelen. In Nederland is het aantal sterfgevallen en zieken spectaculair gedaald sinds de mazelenvaccinatie in 1976 werd opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma. Eerst als los vaccin, vanaf 1987 als onderdeel van de BMR-vaccinatie. Deze geeft bij meer dan 95% van de ingeënte mensen persoonlijke bescherming. Onder bevolkingsgroepen die zich niet laten vaccineren, breken van tijd tot tijd nog mazelenepidemieën uit. Tijdens de epidemie van 1999/2000 werden 150 kinderen met mazelen in het ziekenhuis opgenomen en stierven drie kinderen aan de gevolgen van de ziekte.

  5. Hallo Gait,

   Uit al je reacties te lezen ben je een groot voorstander van het geven van vaccinaties. Prima en je mag ook met getallen gooien. Maar hoeveel kinderen sterven er per jaar aan de gevolgen van vaccinaties?? Heb je ook die getallen?
   Waar haal je je getallen vandaan? Ik neem aan via het RIVM, deze instantie ontwikkeld zelf hun vaccins en verdiend er veel geld aan. Dus hoe betrouwbaar zijn hun cijfers??

   Als je kijkt naar de getallen wat betreft difterie en polio dan is het aantal gevallen al zeer sterk gedaald sinds wij toiletten hebben, onze handen wassen en onze huizen verwarmen. En dit was al voordat men in 1956 begon met vaccineren. Hoe krijgt een kind van 2 maanden polio / of difterie? Deze informatie ontvangen ouders dus niet als ze bij het bureau komen.

   Kinderen sterven aan kanker omdat de kwaliteit van het ziekenhuis onder de maat is en ziekenhuizen niet beter samenwerken. kijk dat vind ik schokkend.
   En, ja toen zijn er 3 kinderen gestorven volgens jouw cijfers, maar net zoals met de mexicaanse griep zijn er dan vaker al onderliggende oorzaken. Bijvoorbeeld een kind met al hartfalen, of een andere ziekte. Maar dat zeggen ze er niet bij! Men kan zo met cijfermateriaal goochelen, dat weten we allemaal. waar het mij om gaat is dat alle informatie over vaccinaties gebaseerd zijn op angst. Door angst probeert men ouders over te halen om te vaccineren. Niet door kennis.

   En ja, ik zou mijn kinderen de kinderziektes laten krijgen. Want het zijn kinderziektes!! Ik heb zelf ook de bof en de mazelen overleefd!
   Polio en difterie zijn ziektes die in onze huidige leefomstandigheden niet meer voorkomen, door onze leefomstandigheden. Zelfs reguliere artsen kaarten het nut aan van die vaccins.

   Kijk en dat is wat ik bedoel! Pas de vaccins aan op het kind als je al wil vaccineren tenminste!

   Gelukkig dat steeds meer ouders “wakker”worden, en die leven niet in de bibelbelt!

  6. Gekopieerd van Wikipedia:

   “In 1978 was er in Nederland een polio-epidemie op de Veluwe en Staphorst. Op de Veluwe werden vooral de dorpen Elspeet, Nunspeet, Uddel getroffen, waarbij meer dan 100 personen besmet raakten. De laatste polio-epidemie in Nederland was in 1992 in Streefkerk. Bij alle polio-uitbraken in Nederland waren de lijders om religieuze redenen niet ingeënt: (“God brenge over mij uit wat Hij over mij bescheiden heeft”). Ook waren deze polio-epidemieën het gevolg van groepen niet-gevaccineerde kinderen die bij elkaar in de buurt woonden zodat de kudde-immuniteit niet meer voldoende aanwezig was. Andere levensbeschouwelijke groepen, waaronder de antroposofen en macrobioten, zijn eveneens tegen het inenten van kinderen tegen besmettelijke ziekten maar komen niet zozeer bijeen in groepsverband als de bevindelijk gereformeerden.”

   De laatste epidemie in 1992 had niets te maken met slechte leefomstandigheden, maar uitsluitend met het feit dat er niet gevaccineerd werd.

   Ook bij andere ziektes ziet men dat ze onmiddellijk weer de kop opsteken als de vaccinatiegraad onder een bepaald minimum daalt; we hebben dit al gezien met betrekking tot mazelen in Engeland 4 jaar geleden en we zien het nu weer in de USA. Ook zijn er alweer een aantal sterfgevallen geweest aan kinkhoest, onlangs is nog een baby overleden aan kinkhoest in een zeer welvarende gemeenschap in de USA waar de vaccinatiegraad erg laag is.

   Ook zijn er al weer kinderen overleden en gehandicapt geraakt als gevolg van zogenoemde “mazelenparties”, die georganiseerd worden door ouders die tegen vaccinatie zijn. Doel van de mazelenparties is om hun kinderen te doen besmetten met de ziekte zodat het ziek wordt en weerstand opbouwt.

   Het onrustbarende is dat u uw beslissingen neemt op basis van onjuiste informatie. U selecteert eerst op de uitkomst van de informatie en bepaalt dan of u het wel of niet gelooft. Zo gelooft u bij voorbaat onderzoeken niet die uitwijzen dat de risico’s van vaccineren veel kleiner zijn dan van niet-vaccineren.

   Als u kijkt in de VAERS database, die openbaar is en waar elke Amerikaan zijn ervaringen met vaccinaties kan melden, dan ziet u dat er nauwelijks serieuze bijwerkingen zijn van vaccinaties. Een eenvoudige vergelijking leert dat de bijwerkingen van de betreffende ziektes niet alleen frequenter waren en zijn maar ook veel vaker ernstig.

   Ook u realiseert zich blijkbaar niet dat uw kinderen beschermd worden door het vaccinatiegedrag van de omgeving. Zodra ook de omgeving stopt met vaccineren, komen de ziektes terug, zoals u heeft kunnen zien in Streefkerk in 1992 en in ons omringende landen.

   Een ieder is zelf verantwoordelijk voor wat hij doet, maar we zijn nu eenmaal ook verantwoordelijk voor anderen, of we willen of niet, door het simpele feit dat wij onderdeel zijn van een samenleving. Met uw vaccinatiegedrag brengt u willen en wetens anderen in gevaar, om te beginnen uw eigen kinderen, maar ook die van anderen, met name zeer jonge kinderen en kinderen die om medische redenen niet gevaccineerd mogen worden.

   Dat dit u en uw geestverwanten totaal niet interesseert verbijstert mij elke keer weer.

   Voor mij als arts is het in elk geval zeer moeilijk te accepteren.

  7. helena
   jij zegt “Maar hoeveel kinderen sterven er per jaar aan de gevolgen van vaccinaties?? Heb je ook die getallen? ”

   aan de gevolgen van vaccinaties is volgens mij niemand overleden, dus daar zullen ook geen cijfers van zijn want wat er niet is kun je niet becijferen.

   mijns inziens zijn de mensen die niet gefundeerde spook verhalen rond bazuinen zoals desire rover anneke blekers john consemulder. veel schadelijker voor de volksgezondheid dan de mogelijke bijwerkingen van vaccinatie.

   doordat er gevaccineerd word is het verloop van de meeste kinderziekten zo mild en of komen ze niet meer voor.

  8. Dr. Moolenburgh: “Ik heb persoonlijk gedurende tientallen jaren vele honderden kinderen met deels lastige chronische en deels zeer ernstige nawerkingen van de vaccinaties met succes mogen behandelen en kan volledig bevestigen dat wat de auteurs hier vertellen waar is.”
   Daarbij gaan ouders ook niet met ‘ernstig zieke kinderen’ naar de huisarts voor klachten ná de vaccinatie..?? Zij gaan direct naar het ziekenhuis. En daar gebeurt dan wat IEDEREEN wil vermijden.. Toch? http://www.meerwetenoverfreek.nl/

   Gait: wat blijf je toch ongelooflijk geprikkeld reageren joh, telkens als mensen hun diepmenselijke compassie m.b.t. dit soort zaken hier delen.. Alsof je persoonlijk aangevallen wordt in je levensbestaan..?! Ze doen niet anders dan waarschuwen voor.
   En jij zit maar in die dualiteit gevangen. Welles, nietes, welles, nietes.. Weleens gehoord van de ‘Gulden Middenweg?’ Misschien moet je iedereen hier toch eerst vragen of ze überhaupt tegen vaccinaties zijn.
   (Weleens gehoord trouwens van ‘energetische vaccinaties’..?)
   Kun je je voorstellen dat mensen over hun toeren raken van berichten, die volgens jou cs. berusten op onwaarheid. En dat je door je gedrag precies dát bereikt wat je NIET wilt.. Nog meer verzet..!

  9. Hallo M van de Vijver.

   Kun jij me als arts met zekerheid vertellen dat je nog NOOIT hebt gedacht dat bepaalde klachten van een kind welke je zag in je praktijk te maken hebben gehad met klachten na vaccinatie?? Ik durf te wedden dat als je ouders ervan bewust maakt dat er klachten kunnen ontstaan na vaccinaties en deze ook serieus behandelt er veel meer naar boven komt als nu het geval is! Je kunt toch niet ontkennen dat kinderen zeer heftig reageren op al die cocktails! Zelfs mijn huisarts gaf aan dat het wel erg veel vaccinaties beginnen te worden, hij staat niet achter mijn beslissing en heeft mij ook informatie gegeven welke rechtstreeks vanuit het RIVM kwamen. Maar dan nog kan ik er gewoon niet die troep in laten spuiten.

   Kijk het is aan de ouders zelf om zich als kudde dier op te stellen. Of we inderdaad wel of niet meer kinderen met mazelen of kinkhoest hebben bij wel of niet vaccineren zullen we nooit weten. ELK medicijn is getest met een placebo groep, behalve bij vaccinaties….. ELK medicijn wordt afgeleverd MET bijsluiter, behalve de vaccins. Daar moeten de ouders er zelf om vragen of via internet de bijsluiters opzoeken. Dat ik ervoor kies om dat niet te doen heeft niet te maken met het feit dat ik meelift op de gevaccineerde kinderen in de buurt. In mijn omgeving zijn zeer veel kinderen niet gevaccineerd. En het worden er steeds meer. Zolang men mij niet kan verzekeren dat vaccineren ongevaarlijk is en mijn kind wil testen laat ik het niet doen. Als ik een verzekering afsluit dan wil ik toch ook weten voor welk bedrag ik verzekerd ben, niet? Maar als het op vaccinaties aankomt tja, dan stoppen mensen met denken lijkt het wel.
   Blijf dus maar hangen in de angst, en blijf maar komen met je cijfers. Ik als moeder zijnde weet wat het beste is en ja ik ben vorige week ook naar een ” waterpokkenparty ” geweest! Maar helaas, zijn weerstand is te hoog. Geen waterpok te zien!

  10. Hallo Gait,

   Getallen van kinderen die zijn gestorven n.a.v. de vaccinaties zijn er wel. En nee ik heb ze niet, ik ben geen arts. Kijk maar eens op de site die is opgericht na het overlijden van freek. Het is erg triest voor die ouders wat je nou zegt. Er zijn zeeeer veel kinderen met vaccinatieschade en er zijn ook kinderen overleden na vaccinaties. Alleen wordt dan meestal niet gezegd dat de kinderen eraan overleden zijn, maar het kind is dan gestorven aan een longontsteking als gevolg van een virusinfectie. Waardoor deze infectie is ontstaan wordt er nooit bij vermeldt.

   Ik respecteer de keuzes van ouders die wel willen vaccineren en biedt een luisterend oor als er problemen zijn.
   Het is jammer dat er niet geluisterd wordt naar ouders die kritische kanttekeningen zetten bij het nut en veiligheid van vaccinaties. We worden heel snel in een hokje gestopt en dat terwijl we alleen maar het beste willen voor onze kinderen.

  11. Hallo Gait,

   Getallen van kinderen die zijn gestorven n.a.v. de vaccinaties zijn er wel. En nee ik heb ze niet, ik ben geen arts. Kijk maar eens op de site die is opgericht na het overlijden van freek. Het is erg triest voor die ouders wat je nou zegt. Er zijn zeeeer veel kinderen met vaccinatieschade en er zijn ook kinderen overleden na vaccinaties. Alleen wordt dan meestal niet gezegd dat de kinderen eraan overleden zijn, maar het kind is dan gestorven aan een longontsteking als gevolg van een virusinfectie. Waardoor deze infectie is ontstaan wordt er nooit bij vermeldt.

   Ik respecteer de keuzes van ouders die wel willen vaccineren en biedt een luisterend oor als er problemen zijn.
   Het is jammer dat er niet geluisterd wordt naar ouders die kritische kanttekeningen zetten bij het nut en veiligheid van vaccinaties. Kijk maar naar de woorden welke hier heen en weer gaan tussen de verschillende mensen.
   Een ieder doet wat ‘m het beste lijkt en gelukkig voelen we ons via internet veilig genoeg om onze mening te geven.
   Ik kan alleen maar dankbaar zijn dat we in dit land nog een keuze hebben!

  12. er zijn kinderen overleden NA vaccinatie niet DOOR vaccinatie en dat is een wezenlijk verschil, je zou ook kunnen claimen dat ze zijn overleden NA het ontbijt.

   de ene keer dat het waarschijnlijk leek dan een kind van 14 (dat Britse meisje) overleed DOOR de vaccinatie bleek het bij sectie om een tumor te gaan , en wederom niet DOOR vaccinatie

  13. @Helena

   Wat werkelijk triest is zijn alle beweringen die jij doet.
   Je haalt er zelfs kindjes bij die onnodig door kanker zouden overlijden en dat is pas een opwekkende boodschap voor de ouders daarvan en voor het behandelende team niet te vergeten.
   Intussen heeft Gait dus wel gelijk, want wat er door de anti-vaccinatiefanaten rondgebazuind werd/wordt is het echte probleem. Ze hebben vooral veel fantasie en erg weinig kennis van zaken; ik zou niet weten waarom daar naar geluisterd zou moeten worden

   Antivaccinanten lijken geen ENKELE bijwerking te accepteren. Ze eisen vaccins die 100% veilig zijn.

   Misschien moeten we ze even uit de droom helpen: die zullen er NOOIT komen. Geen enkel medicijn kan ooit 100% veilig zijn, om de simpele reden dat er altijd wel iemand allergisch is voor het een of ander, of iets onder de leden heeft waardoor het vaccin niet goed valt.

   Het gaat er ook niet om dat vaccins 100% veilig moeten zijn om waardevol te zijn. Zoals bij alle medische behandelingen dus ook vaccins, gaat het om de afweging van de risico’s van de ziektes tegen de risico’s van de behandelingen. Onder risico’s moeten we dan niet alleen overlijden verstaan, maar ook complicaties als hersenvliesontsteking en blijvende schade zoals verlamming, andere lichamelijke handicaps (geldt niet alleen voor polio maar ook bijvoorbeeld voor difterie), blindheid, doofheid, hartschade, enzovoorts. Als het werkelijk zo zou zijn dat vaccinaties al die bijwerkingen hebben en dan ook nog in zeer grote mate, zoals antivaccinanten beweren, dan zouden we veel meer autistische, gehandicapte en immuungecompromitteerde kinderen moeten hebben dan we hebben.

   In het leven bestaan helaas geen 100% garanties. Alle medicijnen dragen het risico in zich op bijwerkingen. Vaccins dus ook. Ouders zouden zich dan ook niet moeten afvragen of er 100% veilige vaccins bestaan. Ze zouden zich bijvoorbeeld kunnen afvragen wat ze een veiliger idee vinden: een kans van 1/1.000.000 op hersenvliesontsteking als gevolg van een mazelenvaccinatie, of een kans van 1/1000 op hersenvliesontsteking als gevolg van een mazeleninfectie.
   Mijn dochter kreeg hersenvliesontsteking van de bof, de vaccinatie kwam -jammer genoeg- enkele jaren later pas.

   Veel mensen die nu bang gemaakt worden voor de bijwerkingen van vaccinaties, realiseren zich helaas vaak onvoldoende dat de bijwerkingen van de betreffende ziektes niet alleen veel ernstiger zijn, maar als bijwerking van ziekte ook veel en veel frequenter zijn dan als bijwerking van vaccinatie. Maar ja, dat wordt hen dan ook allemaal niet verteld door zelf-benoemde experts en bepleiters van “eerlijke” informatie.

   Er sterven inderdaad volwassenen en kinderen na vaccinatie, maar om dan te mogen zeggen dat het dus door die vaccinatie komt is niet juist om het over het opzettelijk verzwijgen van al die slachtoffers maar ff niet te hebben.
   Alleen mensen met een complotschimmel vinden het héél normaal om zoiets te beweren.

   http://cryptocheilus.wordpress.com/2009/10/31/vaccinatieangst/

   Direkt na de griepvaccinatie in Nederland zal binnen één week iemand gediagnostiseerd worden met het Guillian Barré syndroom. Binnen zes weken zullen dat er vijf zijn.

   Binnen één week na de vaccinatie valt er iemand dood van z’n stoel

   Vijf vrouwen verliezen het licht in een of twee ogen binnen een week na de vaccinatie en ongeveer 30 binnen zes weken na de vaccinatie.

   Voor elke tienduizend zwangere vrouwen die gevaccineerd worden zullen er 4 de dag er na een miskraam hebben.

   Bijwerkingen van het vaccin? Nee hoor. Dat is normaal. Ook als er niet gevaccineerd zou worden zou dit gewoon gebeuren.

   Maar ja. U weet hoe het gaat. Ronkende krantenkoppen en berichten over doden, zieken en huilverhalen van familie over de complicaties van het verderfelijke vaccin. Zelfbenoemde arts-deskundigen die beweren dat complicaties t.a.v. vaccinaties onder het tapijt geschoven worden (ring a bell?). Olie op het vuur voor de antivaxhoaxers met hun sites. Zie je wel? We zeiden het toch?

   En o.a. jij Helena slikt dat alles vervolgens voor zoete koek en gaat op jouw beurt al die nonsens verder papegaaien.
   Een levensgevaarlijke besmettelijke ziekte waartegen gevaccineerd zou moeten kunnen worden en dan wèl verplicht.

  14. ….dan zouden we veel meer autistische, gehandicapte en immuungecompromitteerde kinderen moeten hebben dan we hebben. ….

   Pardon, ik dacht dat er in Nederland al eeen ware epidemie gaande was met betrekking tot autistime, handicaps (whatever) en immuuncompromittasie of zoiets.
   Hebben ze me alwéér iets voorgelogen.
   Sh*t.
   😯

  15. ‘Ze’ bedoelen gewoon.. ‘Nog meer dan er al zijn’..
   Dit truucje is vol te houden tot de laatste niet autist.. Overigens!

  16. @Guido

   Geheugenproblemen?
   Ter herinnering het echec van Wakefield dat ik hier op 11 mei plaatste:

   http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/vaccins-ondergraven-onze-natuurlijke-immuniteit/#comment-35259

   Het BMR-vaccin werd door Andrew Wakefield dus onterecht aangewezen als oorzaak van autisme.

   Ter aanvulling nog een vergelijkend onderzoek onder volwassenen die nog niet de BMR-vaccinatie hebben gehad (die kwam immers pas vanaf eind jaren 80 in gebruik) en kinderen die dit vaccin wel hebben ontvangen, naar incidentie van autisme: geen enkel verschil. In beide groepen krijgt 1 op de 100 kinderen de diagnose autisme.

   http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/8268302.stm

   Wat natuurlijk ook erg wonderlijk blijft, gezien de claims van de anti-vaccinanten, is dat incidentie van autisme bij jongens constant veel hoger is dan bij meisjes. Ook dat is precies hetzelfde gebleven sinds de invoering van het BMR-vaccin. Dat verschijnsel duidt toch al vanzelf op een sterke genetische component lijkt me. Ik heb hier ook nog nooit een fatsoenlijke verklaring voor gezien van anti-vaccinanten, dit gegeven wordt doorgaans simpelweg door hen genegeerd.

   Niemand is gediend met in het wilde weg kritiek leveren op basis van onderbuikgevoelens. Ik geef dus de voorkeur aan feitelijke informatie en ben duidelijk geen fan van de indianenverhalenvertellers die medemensen steeds maar weer op het verkeerde been zetten/dat althans proberen te doen.

 5. Ik meen gelezen te heben dat Hans Moolenburgh ouders min of meer adviseert hun kinderen pas te laten vaccineren als ze twee jaar zijn. Zo ‘alternatief’ is meneertje dus ook weer niet.
  Jammer dat het artikel zich beperkt tot een open deur samenvatting en niets echt inhoudelijks prijs geeft.

  Zoals gewoonlijk uiteraard. Er moeten hier hééééél wat trollen gevoederd worden.
  😯

 6. Ik lees regelmatig artikelen op wanttoknow en moet eerlijk zeggen dat ik voorstander ben van zelf kiezen.
  Waar ik eerlijk gezegd een beetje moe van word zijn de mensen die uitgesproken voor of tegenstandere zijn. Ik ben niet opgeleid en heb me niet zover verdiept dat ik alle weet, maar sommige reacties zowel van voor als van tegenstanders snijden hout.

  @Gait ik lees op je site dat je bovenmatige interesse hebt voor alternatieve oplossingen. Mijn indruk is dat je een obsessieve drang hebt om op alles te reageren door tegenargumenten aan te dragen, die soms wel en soms niet geloofwaardig zijn.
  Ook vind ik het jammer dat je op dit forum mensen persoonlijk aanvalt.

  1. Dank JP, dat gedrag valt meerdere mensen op.. En wat denk je? Prikkelend gedrag wekt precies dezelfde reactie op.. Maar we gaan er wel komen hoor!

  2. jp dan heb je ook gelezen

   “Mocht je je aangesproken voelen, bedenk dan dat dat jou gevoel is niet het mijne.”

  3. Beste JP, je mag altijd kiezen maar de bestemming van kiezen blijft meestal altijd in het midden zweven.
   Niet omdat ze kunnen kiezen maar zo moe worden van die continue strijd en het liefst een stoeltje erbij pakken om vanaf de heuvel mee te kijken over het slagveld, welk groot strateeg deed dat vroeger ook al niet?

   Oui Bonaparte…

 7. Lees ook het gratis E-boek van Teuni Kuiper:
  De verborgen gevaren van vaccinaties Bestandsformaat: PDF/Adobe
  Voor achtergronden en werkingsmechanismen.
  Een aanrader!

  1. peter
   ik heb het eboek van kuiper gelezen, wat een hoop gevaarlijke nonsense meer is het niet , door het woord gebruik lijkt het heel wat maar meer als onzin is het niet

   ze heeft het kinkhoest virus waar haar zoontje mee besmet was laten verzwakken door bioresonatie therapie. en dat eigenlijk genoeg , de realiteitszin is ver te zoeken .
   voor geïnteresseerden heb ik de link toegevoegd

   http://www.tab2000.nl/wehaveachoice/pdf/vaccinaties_tkuiper.pdf

  2. Vraag eens aan Ir. Hans Andeweg of je een dagje mee mag lopen bij zijn cursus ‘Bioresonantie’.. En ik zit je niet te voeren, maar ik meen het serieus..!!
   Hans Andeweg verdient een hele goede boterham aan professionele bedrijven en organisaties, die bestuurd worden door universitair geschoolde mensen, door via zijn bioresonantie-methode bossen en landerijen te helpen helen. Gewoon hier even kijken, op de site van zijn opleiding. http://www.ecotherapie.org/cms/

   Als je zegt: ‘Alle realiteitszin is weg’, heb je het natuuurlijk weer over JOUW realiteit Gait. Hopelijk gaat nou toch eens het -of beter: ‘DIT’-kwartje bij je vallen.
   ER IS GEEN ALGEMENE REALITEIT…!! Er is ALLEEN een subjectieve realiteit. En daar dient ieder ‘subject’ de ‘ander’ in te respecteren! Welkom op de site, snap je!!

  3. Grappig Gait, heel grappig. Heel grappig Gait. Goed gelezen..
   Al die bestuurders van al die landgoederen en bossen die Hans behandeld zijn allemaal niet-goed-lezers.. Ze geloven meer in praktijk, dan in woorden-woorden-woorden. Dag Gait!

  4. O, help, we gaan het ook nog hebben over de zin-onzin van bioresonantie.
   Pech voor de bioresonanten:
   De uitkomst schijnt heel erg af te hangen van de achtergrondkenis en de lichameljke conditie van de bioresonanten zelf.
   Whahahahahah.
   😈

   Die sukkelaars moeten dus toch nog steeds heel veel huiswerk maken en ook goed voor zichzelf gaan zorgen. Dat wil zeggen geen uitgebeide avondjes stappen en straalbezopen worden, uitgebreid trippen op paddoos, eventuele sexverslavingen anders oplossen. Gmfffff, proest.

  5. Het is dus kennelijk niets voor jou, zo’n vibrerend cursussie? Jij vibreert kennelijk al stevig op andere middelen?

 8. Zelf helemaal niks tot stand brengen, niet één genezing, niet één ontdekking waar we een beetje beter van worden, alleen maar gratis meeliften op de inspanningen en het verantwoordelijkheidsgevoel van anderen en die intussen ook nog zoveel mogelijk zwart maken met alle leugens en verdraaiingen die je maar kunt bedenken.

  Jullie zijn niets anders dan een stel zelfingenomen, arrogante domkoppen.

  En wie draait er voor op als het misgaat, dankzij jullie egoïstische navelstaarderij? Juist ja, de reguliere geneeskunde. En dan moeten we blij zijn als we niet nog een trap na krijgen ook van jullie.

  Die laffe, hypocriete houding kenmerkt de hele alternatieve verpestkunde.

  1. Het website-programma had je reactie eerst op ‘hold’ gezet Maria.. Nu ik hem lees, snap ik waarom.. Verder alles goed met je..? En adem weer UITttttfff..
   Maar laten we vooraan beginnen? Wie is ‘jullie’..?? Of is het: Wie zijn ‘jullie’?

  2. Ik heb Dr. Hans Moolenburgh als een zeer integer arts leren kennen en met mij vele anderen.
   Ik kan al zijn boeken zeer aanbevelen.
   Natuurlijk heeft de farmacie helaas een veel te grote invloed;alleen gaat dat vaak allemaal (nog) in het geheim.
   Er kunnen niet genoeg boeken op dit gebied verschijnen.
   vr. groeten

 9. Er wordt gesproken over overlijden na vaccinatie, niet door vaccinatie.

  We zijn allemaal unieke personen en de vaccins, voor de verschillende ziekten, zijn allemaal van gelijke samenstelling. Dit gegeven kan al niet kloppen.
  Iedereen komt met een erfelijke belasting op de aarde.
  Wanneer een vaccin gegeven wordt kan zo’n onderliggende, erfelijke belasting getriggerd worden en zich dus manifesteren als een ziekte.
  Wanneer zo’n vaccin NIET gegeven was zou de onderliggende, erfelijke belasting latent aanwezig blijven en de persoon nog leven (wanneer het een ernstige onderliggende belasting betreft).
  Ik zou wensen dat mensen die gevaccineerd dienen te worden, in mijn ogen NIEMAND, eerst onderzocht worden OF een vaccin hen kwaad of goed zal doen. Voorkomen is beter dan (niet) genezen. Zo ook bij het HPV-vaccin, wanneer de meiden EERST worden onderzocht is het vaccin in vele gevallen NIET nodig, hoewel ik het dus helemaal overbodig vind en zeker door de bijstoffen die er in zitten, waarvan de maker niet alle informatie hoeft te geven onder de noemer “bedrijfsgeheim”, maar wát zit er dan nog meer in waarvan het “publiek” niet mag weten wat dat is??? Misschien wel de reinste gifstoffen die ze kwijt moeten als afval.
  Waar ik van schrok is dat er DNA van dieren in zit, ik wil GEEN ander DNA in me of mijn kinderen!! Kwik (volwassenen moeten verre blijven van de kwikthermometer wanneer deze kapot valt, maar babies vanaf 2 maanden mogen zomaar volgespoten worden met deze rotzooi. En zeg niet dat het een andere kwiksoort is, want ALLE kwiksoorten zijn giftig! en aluminium, squaleen, sv40, noem maar op. Walgelijk.
  Dan ook nog bloed en menselijk DNA (geaborteerde babies!!) Te gek voor woorden dat er nog mensen zijn die vaccins ondersteunen en vertellen dat ze goed voor je zijn.
  Wat ik al eerder heb gelezen wil ik hier nogmaals herhalen;
  de (kinder)ziektes waren al op hun retour/laagste peil VOORDAT er gevaccineerd werd. Dus de vaccins hebben GEEN positieve invloed gehad op het verminderen van het aantal ziektegevallen. En kinderziektes hebben kinderen nodig om door te maken om de erfelijke belasting weg te werken, zodat hun immuunsysteem een opkikker krijgt waarbij zij dus, op natuurlijke wijze!!, een ontwikkelingsspurt doormaken.
  Daarbij komt ook nog de vraag of zij met al het vaccineren niet andere, ergere ziekten de kans geven om zich te manifesteren; ruilen we milde (kinder)ziektes niet in voor chronische aandoeningen?
  En als er dan eens een uitbraak is van bv. de bof, dan blijkt, bij onderzoek naar de getroffenen dat deze voor meer dan de helft bestaan uit gevaccineerden. Hoezo immunisatie voor (kinder)ziektes??? Dan zouden deze uitbraken toch niet meer voor kunnen komen?, zeker niet bij gevaccineerden?!

  De farmaceutische industrie LIEGT en BEDRIEGT.

  1. Nou, jij liegt en bedriegt anders ook. Ik hoop dat je niet beter weet, dat is dan je excuus.

   Er zit GEEN dierlijk DNA in vaccins.
   Er zit GEEN gevaarlijk kwik in vaccins.
   Het is NIET waar dat alle kwik hetzelfde is en dat het allemaal even gevaarlijk is.
   Babies worden NIET volgespoten met kwik.
   Squaleen is vaccins is NIET gevaarlijk. Bovendien bevatten de meeste vaccins helemaal geen squaleen.
   Er zit GEEN bloed of DNA van geaborteerde menselijke foetussen in vaccins. Er zit helemaal niks van geaborteerde menselijke foetussen in vaccins.

   Dit zijn walgelijke broodje-aap verhalen die met de werkelijkheid niks te maken hebben. Zielig voor je dat je dat allemaal zomaar gelooft.

  2. @ Jansen,

   >Er wordt gesproken over overlijden na vaccinatie, niet door vaccinatie.
   We zijn allemaal unieke personen en de vaccins, voor de verschillende ziekten, zijn allemaal van gelijke samenstelling. Dit gegeven kan al niet kloppen.
Iedereen komt met een erfelijke belasting op de aardeWanneer een vaccin gegeven wordt kan zo’n onderliggende, erfelijke belasting getriggerd worden en zich dus manifesteren als een ziekte.
 Wanneer zo’n vaccin NIET gegeven was zou de onderliggende, erfelijke belasting latent aanwezig blijven en de persoon nog leven (wanneer het een ernstige onderliggende belasting betreft).Ik zou wensen dat mensen die gevaccineerd dienen te worden, in mijn ogen NIEMAND, eerst onderzocht worden OF een vaccin hen kwaad of goed zal doen. Voorkomen is beter dan (niet) genezen.Zo ook bij het HPV-vaccin, wanneer de meiden EERST worden onderzocht is het vaccin in vele gevallen NIET nodig, hoewel ik het dus helemaal overbodig vind en zeker door de bijstoffen die er in zitten, waarvan de maker niet alle informatie hoeft te geven onder de noemer “bedrijfsgeheim”, maar wát zit er dan nog meer in waarvan het “publiek” niet mag weten wat dat is???Misschien wel de reinste gifstoffen die ze kwijt moeten als afval.
Waar ik van schrok is dat er DNA van dieren in zit, ik wil GEEN ander DNA in me of mijn kinderen!!Kwik (volwassenen moeten verre blijven van de kwikthermometer wanneer deze kapot valt, maar babies vanaf 2 maanden mogen zomaar volgespoten worden met deze rotzooi. En zeg niet dat het een andere kwiksoort is, want ALLE kwiksoorten zijn giftig! en aluminium, squaleen, sv40, noem maar op.Walgelijk.
Dan ook nog bloed en menselijk DNA (geaborteerde babies!!)Wat ik al eerder heb gelezen wil ik hier nogmaals herhalen;
de (kinder)ziektes waren al op hun retour/laagste peil VOORDAT er gevaccineerd werd. Dus de vaccins hebben GEEN positieve invloed gehad op het verminderen van het aantal ziektegevallen.En kinderziektes hebben kinderen nodig om door te maken om de erfelijke belasting weg te werken, zodat hun immuunsysteem een opkikker krijgt waarbij zij dus, op natuurlijke wijze!!, een ontwikkelingsspurt doormaken.
Daarbij komt ook nog de vraag of zij met al het vaccineren niet andere, ergere ziekten de kans geven om zich te manifesteren; ruilen we milde (kinder)ziektes niet in voor chronische aandoeningen?
En als er dan eens een uitbraak is van bv. de bof, dan blijkt, bij onderzoek naar de getroffenen dat deze voor meer dan de helft bestaan uit gevaccineerden. Hoezo immunisatie voor (kinder)ziektes??? Dan zouden deze uitbraken toch niet meer voor kunnen komen?, zeker niet bij gevaccineerden?!<

   Jawel, dat kan. Ook het kinkhoestvaccin beschermt niet altijd volledig. De oorzaak voor de toename kan zijn dat het bofvaccin niet meer volledig beschermt, gecombineerd met een toename van het aantal infecties, mogelijk door frequent international reisverkeer. In samenwerking met de producent van het vaccin wordt onderzocht hoe dit komt en wat er aan te doen is.

  3. @ Jansen,

   Er ging iets mis met het vorige bericht. Hier

   “Er wordt gesproken over overlijden na vaccinatie, niet door vaccinatie.
   We zijn allemaal unieke personen en de vaccins, voor de verschillende ziekten, zijn allemaal van gelijke samenstelling. Dit gegeven kan al niet kloppen.
Iedereen komt met een erfelijke belasting op de aarde.”

   Er zijn maar heel weinig mensen die op basis van een vaccin geen antistoffen aanmaken. Bij meer dan 99,9 van de gevaccineerden zijn er wat dat betreft geen problemen.

   “Wanneer een vaccin gegeven wordt kan zo’n onderliggende, erfelijke belasting getriggerd worden en zich dus manifesteren als een ziekte.
 Wanneer zo’n vaccin NIET gegeven was zou de onderliggende, erfelijke belasting latent aanwezig blijven en de persoon nog leven (wanneer het een ernstige onderliggende belasting betreft).”

   Dit komt maar heel zelden voor en het zou ook gebeuren wanneer de persoon in kwestie de ziekte zelf krijgt. Voordeel van vaccineren is dat dit voor het lichaam veel minder belastend is dan het doormaken van de ziekte; de kans dat de ziekte deze problemen geeft lijkt me daarom groter dan dat vaccinatie dit doet.

   “Ik zou wensen dat mensen die gevaccineerd dienen te worden, in mijn ogen NIEMAND, eerst onderzocht worden OF een vaccin hen kwaad of goed zal doen. Voorkomen is beter dan (niet) genezen.”

   Dat is dus ook onderzocht, meerdere keren zelfs en daaruit zijn aanbevelingen voortgekomen waarin staat voor welke groepen vaccinaties onwenselijk zijn.

   “Zo ook bij het HPV-vaccin, wanneer de meiden EERST worden onderzocht is het vaccin in vele gevallen NIET nodig, hoewel ik het dus helemaal overbodig vind en zeker door de bijstoffen die er in zitten, waarvan de maker niet alle informatie hoeft te geven onder de noemer “bedrijfsgeheim”, maar wát zit er dan nog meer in waarvan het “publiek” niet mag weten wat dat is???”

   Onderzocht op wat??
   De samenstelling van het vaccin is bekend. Er zit niks bijzonders in, gewoon de gebruiktelijke adjuvanten die ook in andere vaccins zitten.

   “Misschien wel de reinste gifstoffen die ze kwijt moeten als afval.
”

   Wat voor stoffen dan? Gelooft u dit nou echt zelf? Heel onpraktisch ook om dit via vaccins te doen, met die microscopisch kleine hoeveelhden in vaccins zou dat niet bepaald opschieten. En het zou natuurlijk enorm opvallen, de eerste de beste scheikundestudent is daar zo achter. Eerlijk gezegd lijkt me dit uitermate onwaarschijnlijk.

   “Waar ik van schrok is dat er DNA van dieren in zit, ik wil GEEN ander DNA in me of mijn kinderen!!”

   Dat is helemaal niet zo, hoe komt u daarbij? Of ziet u virusen ook als dieren?
   U krijgt overigens de hele dag DNA binnen, niet alleen van dieren maar ook van planten. Ik zou maar stoppen met eten als ik u was!

   “Kwik (volwassenen moeten verre blijven van de kwikthermometer wanneer deze kapot valt, maar babies vanaf 2 maanden mogen zomaar volgespoten worden met deze rotzooi. En zeg niet dat het een andere kwiksoort is, want ALLE kwiksoorten zijn giftig! en aluminium, squaleen, sv40, noem maar op.”

   Dit zeg ik dus wel, want het gaat om een heel andere stof dan het kwik in thermometers en er is nooit gebleken dat het schadelijk is. Ook wordt het heel snel afgebroken in het lichaam. Het kwik in thermometers is een totaal andere stof.
   Er zit geen aluminium in het vaccin. Ik denk dat je in de war bent met aluminiumzouten, die de werking van het vaccin versterken.

   Dat iets giftig is, wil overigens niet zeggen dat het meteen levensgevaarlijk is. Het gaat om de hoeveelheid die het gevaar bepaalt.

   “Walgelijk.
Dan ook nog bloed en menselijk DNA (geaborteerde babies!!)”

   Heeft u hier een bron voor? Dit wordt beweerd van alle vaccins, maar het is helemaal niet waar. Wie dit verhaal de wereld in geholpen heeft is echt ziek.

   “Wat ik al eerder heb gelezen wil ik hier nogmaals herhalen;
de (kinder)ziektes waren al op hun retour/laagste peil VOORDAT er gevaccineerd werd. Dus de vaccins hebben GEEN positieve invloed gehad op het verminderen van het aantal ziektegevallen.”

   Dat een aantal kinderziektes al op zijn retour was voor de vaccinaties is waar. Maar een groot aantal ook niet en het laagste peil is wel degelijk pas bereikt na vaccinaties.

   ‘En kinderziektes hebben kinderen nodig om door te maken om de erfelijke belasting weg te werken, zodat hun immuunsysteem een opkikker krijgt waarbij zij dus, op natuurlijke wijze!!, een ontwikkelingsspurt doormaken.”

   Welke erfelijke belasting? En waarom kan het immuunsysteem niet “opgekikkerd” worden met vaccineren?

   “Daarbij komt ook nog de vraag of zij met al het vaccineren niet andere, ergere ziekten de kans geven om zich te manifesteren; ruilen we milde (kinder)ziektes niet in voor chronische aandoeningen?
”

   Daar zijn geen aanwijzingen voor. Of heb jij die aanwijzingen wel? Die kinderziektes waren (en zijn!) overigens lang niet altijd zo mild.

   “En als er dan eens een uitbraak is van bv. de bof, dan blijkt, bij onderzoek naar de getroffenen dat deze voor meer dan de helft bestaan uit gevaccineerden. Hoezo immunisatie voor (kinder)ziektes??? Dan zouden deze uitbraken toch niet meer voor kunnen komen?, zeker niet bij gevaccineerden?!”

   Jawel, dat kan. Ook het kinkhoestvaccin beschermt niet altijd volledig. De oorzaak voor de toename kan zijn dat het bofvaccin niet meer volledig beschermt, gecombineerd met een toename van het aantal infecties, mogelijk door frequent international reisverkeer. In samenwerking met de producent van het vaccin wordt onderzocht hoe dit komt en wat er aan te doen is.

   Wees maar dankbaar dat de meeste mensen hun kinderen laten vaccineren. Daardoor zijn jij en jouw kinderen ook beschermd.

  4. Waar ik van schrok is dat er DNA van dieren in zit, ik wil GEEN ander DNA in me of mijn kinderen!!

   Aan vaccins wordt inderdaad geen DNA van dieren toegevoegd, maar naar aanleiding van bovenstaande ff een praktische vraag:
   Wat eten en drinken jij/ev. partner en jouw kinderen dan elke dag?

  5. Wij spuiten elke dag dierenvlees en ander DNA, DIRECT IN ONZE BLOEDBANEN, ZÓNDER DAT ONS SPIJSVERTERINGSKANAAL ER MEE TE MAKEN KRIJGT.
   Verder gaat het wel goed allemaal?

  6. Guido:

   Wij spuiten elke dag dierenvlees en ander DNA, DIRECT IN ONZE BLOEDBANEN, ZÓNDER DAT ONS SPIJSVERTERINGSKANAAL ER MEE TE MAKEN KRIJGT.

   Welke vaccins worden er rechtstreeks in een ader gespoten dan en in welke zit dat vermeende DNA zeker te weten en waarom?
   Je toont wel wéér erg veel kennis van zaken!
   En dan nog:
   In dat bloed zitten dus o.a. miljoenen T-cellen die meteen in actie komen.
   Het immuunsysteem zou moeite hebben met een microscopische hoeveelheid lichaamsvreemde stof?! Die kunnen ook in de bloedbaan terecht komen via verwondingen e.d..
   Dan mag het ware wonder dus wezen dat niet elke dag kinderen en volwassenen bij de bosjes dood neervallen/dat er überhaupt nog zoogdieren op deze aarde bestaan.

  7. … En dan nog:
   In dat bloed zitten dus o.a. miljoenen T-cellen die meteen in actie komen….

   In de darmwand zitten verreweg de meeste afweercellen. Dat is het meest praktisch aangezien… lijkt mij niet zo moeilijk om dat zelf te verzinnen.

   Als je lichaamsvreemde stoffen inspuit, duurt het even voordat de afweercellen ter pleke zijn. Intussen….

   Immunologie is een vakgebied dat de laatste tijd enorm is uitgebreid. Het bestaat allang niet meer uit alleen T-cellen. Wat 30 jaar geleden op de universiteit werd onderwezen, krijgen de kinderen nu in beknopte vorm op school te horen. Universiteiten zijn (gelukkig) niet altijd kommer en kwel.
   Dan is er sinds kort ook nog zoiets als neuro-immunologie, wat minstens zo belangrijk is. Zo blijkt dat bepaalde neurotransmitters (oei moeilijk woord) ook andere functies hebben.

   Dus sorry hoor, het gaat, ik blijf het zeggen, naar mijn mening weer eens helemaal nergens over.
   Lekker niet gehinderd door enige kennis van zaken fijn met de grootste stelligheid tegen elkaar aan blèren. Gaat u vooral zo door, het houdt u tenminste van de straat, denk ik dan maar.

   Nee, ik schrijf geen stukje, zomaar een ideetje, daar is de zaak veel te complex voor.

   👿

  8. O, misschien is het ook een ideetje om eens na te pluizen hoe de diverse vaccins (oeps, ze zijn niet allemaal hetzelfde)in elkaar gesleuteld worden.
   Hééé
   💡 ❗

 10. @ M v.d. Vijver

  [..]Als u kijkt in de VAERS database, die openbaar is en waar elke Amerikaan zijn ervaringen met vaccinaties kan melden, dan ziet u dat er nauwelijks serieuze bijwerkingen zijn van vaccinaties. Een eenvoudige vergelijking leert dat de bijwerkingen van de betreffende ziektes niet alleen frequenter waren en zijn maar ook veel vaker ernstig. [..]

  Als we het over VAERS hebben, dan hebben we het over een databank, waar inmiddels ook bijwerkingen van andere landen staan. O.a. van NL-lareb. Nederland dus.

  Bij het aantal sterfgetallen na HPV4 vaccinatie staat o.a. ook 1 Duits meisje vermeld. In de PEI de Duitse bijwerkingen databank staan 5 sterfgevallen gemeld. Dus eentje komt wel in VAERS voor, de andere 4 niet.

  Op vragen naar de manier van rapporteren die ik een maand geleden naar VAERS gestuurd heb, heb ik (nog steeds) geen reactie.

  Het aantal bijwerkingen dat na vaccinatie gemeld wordt ligt tussen de 1 tot 10%. Het gros wordt niet gemeld.

  We hebben de Gardasil moeders allemaal gevraagt of de bijwerkingen van hun dochter gemeld waren en wie dat gedaan had of hoe het gegaan was.
  Dan blijkt dus wel hoe slecht dit allemaal geregeld is. Er zijn artsen die nog nooit van VAERS gehoord hebben.
  We vragen de ouders ook om hun rapporten online te checken en te updaten.
  Er zijn veel rapporten die helemaal niet kloppen, als ouders daar contact over opnemen dan duurt het soms maanden voordat er gereageerd wordt.

  Als een bijwerking gemeld wordt, dan is het natuurlijk niet zo, dat daarmee het kind gelijk weer gezond is en na de melding de klachten zich niet verder kunnen ontwikkelen.
  Follow-up is vaak niet mogelijk.

  Het RIVM heeft een registratie van accute incidenten na Cervarix vaccinatie, dat is tot nu toe het enigste land, zover ik het ben tegengekomen, die dat op deze manier doet.
  En klink maar beweren dat er geen ernstige bijwerkingen zijn.

  @ Gait, jij noemde dat 14 jarige meisje uit Engeland.
  Het moet toch altijd even weer vermeld worden dat ze een tumor had en niet door de vaccinatie is overleden.
  Zo simpel ligt het helemaal niet. Het meisje was niet in orde en ze werd daarvoor onderzocht, dus ze had NOOIT gevaccineerd mogen worden.
  Binnen 1 dag was de autopsie afgerond en was het onwaarschijnlijk dat het met het vaccin te maken zou hebben. Het is nooit uitgesloten.
  De ouders van de meisjes die overleden zijn na Gardasil moeten maanden wachten voordat ze uitslag van de autopsie krijgen, dat gebeurd niet in 1 dag.

  Het rapporteren van bijwerkingen staat nog in de kinderschoenen. We hebben geen flauw idee wat er zich werkelijk allemaal afspeeld.
  Zolang dit niet goed geregeld is, dan kan niemand beweren dat vaccins veilig zijn.

  1. Het wordt inderdaad wel weer heel dol hier, dus toch weer even een oprisping.

   Om te beginnen: niemand bij zijn gezonde verstand zegt dat vaccins 100% veilig zijn. Waar het om gaat, zoals bij alles in het leven, is het afwegen van RISICO’s. Ofwel: DE KANS ÓP.

   Voor de bewering van anti-vaccers dat de risico’s van vaccineren extreem veel groter zijn – en daarom onacceptabel – dan de ziektes waartegen gevaccineerd wordt, bestaat tot op de dag van vandaag geen betrouwbaar bewijs. En we hebben al meer dan 80 ervaring met vaccineren, het is niet iets dat gisteren bedacht is.

   Ook voor de suggestie dat het BMR-vaccin autisme veroorzaakt, is geen bewijs. Iedere keer wordt er weer iets anders verzonnen om de mensen bang te maken voor vaccinaties en hen zover te krijgen dat ze hun kinderen niet vaccineren.

   Ik las dat sommige antroposofen er soms als middenweg voor kiezen om wel te vaccineren tegen DKTP maar niet tegen BMR en andere ziektes. Waarom? Toch een beetje bang voor de mogelijke vernietigende gevolgen van Polio of Tetanus? Ja, daar kan ik me wel wat bij voorstellen als je weinig weet over BMR, maar ik vind het toch niet heel consequent. Als vaccinatie echt zo gevaarlijk is, dan wijs je ze toch allemaal af en niet alleen de – in jouw ogen – gevaarlijkste?

   Een betreurenswaardige misvatting is, is dat BMR niet gevaarlijk zouden zijn. “Onschuldige kinderziektes”, goed voor het kind om door te maken. Maakt hem tot een vollediger mens, het kind wordt ineens zindelijk, gaat “beter in zichzelf passen” en dat soort redeneringen. BMR mogen dan zo op het oog minder vernietigende gevolgen kunnen hebben dan DKTP, ongevaarlijk zijn ze zeker niet. Wonderlijk genoeg hoor ik ook niemand over de risico’s van Rode Hond voor het ongeboren kind.

   Ik zou ook wel graag eens een goede wetenschappelijke onderbouwing willen zien voor dergelijke uitspraken, maar helaas, die ontbreekt. We zullen het moeten aannemen enkel en alleen op basis van de autoriteit van meneer Steiner of een andere spirituele persoon die ons dit meedeelt. Ik vind dat nogal mager en eerlijk gezegd mijn kinderen onwaardig. Mensen die zulke vergaande beweringen doen, kunnen toch op zijn minst proberen om die te onderbouwen met goed onderzoek. Maar die inspanning is blijkbaar teveel gevraagd.
   Gelukkig hebben anderen die inspanning wel gepleegd, zoals blijkt uit deze voorbeelden van goed uitgevoerd wetenschappelijk onderzoek:

   http://www.plosone.org/article/info:doi/10.1371/journal.pone.0003140
   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16818529?dopt=Abstract
   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15364187?dopt=Abstract
   http://www.bmj.com/cgi/reprint/324/7334/393.pdf
   http://www.nature.com/mp/journal/v8/n2/full/4001306a.html?file=/mp/journal/v8/n2/full/4001266a.html&filetype=pdf
   http://content.nejm.org/cgi/content/abstract/345/9/656
   http://content.nejm.org/cgi/content/abstract/347/19/1477
   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9614036?dopt=abstractplus
   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9652932?dopt=abstractplus
   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9652933?dopt=AbstractPlus

   Sinds we zijn gaan vaccineren is:
   – de sterfte aan de betreffende ziektes sterk gedaald;
   – de incidentie van de betreffende ziektes sterk gedaald;
   – het percentage geestelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen sterk gedaald;
   – het percentage kinderen met autisme niet gestegen.
   Hoe kan dat??

  2. Het smerige van de industrie op dit moment, is dat ze nu vragen om ‘bewijs dat het door de vaccinaties komt’..!! Vuil spelletje.. Er is geen bewijs, ‘laat het dan zien’, ‘het ligt ergens anders aan’.. “Het kwam ná de vaccinatie, niet door de vaccinatie”.. Mijn hemel, wat een kleuterklas..

   Softenon, DDT, DES, etc. etc. kwamen allemaal door de tests. En toch ging het heel heftig fout!!

   En wat voor tests hebben we het dan eigenlijk over..?
   Ik ben al 1,5 jaar aan het schrijven over de ongelooflijke frauduleuze troep die Big Pharma aan het creëren is. In de hele lijn van ‘bedenk een produkt (medicijn)’ tot ‘vrijwaring van claims na gebruik’.. Dat heet in marketingtermen, een ‘bedrijfskolom’.

   Verzin een medicijn. (binnenkort HPV voor jongens..!!)
   Zorg dat je goedkeuring krijgt. (Koop FDA, testlabs etc.. om)
   Fake en vervals de tests (voorvallen staan hier uitgebreid op WantToKnow.nl!!)
   Koop tijdschriftenuitgevers om, voor publicaties!!
   Lobby bij overheid, ziektekosteninstanties etc. (‘Koop ze evt. om’ via allerlei fondsen en ‘gesponsored onderzoek’..!!)
   Zorg dat je middel bekend wordt, via publieke campagnes. Laat suffe overheden helpen het ‘aan de man/vrouw te brengen’..
   Zorg voor een invloedrijke positie bij bijv. WHO.
   Roep ‘pandemieën af, verlaag desnoods het criterium hiervoor!! (Bewijzen liggen er duimendik bovenop!)
   etc. etc.

   Geen woord hierover van (vooral!) de heren ‘vaccinatie-deskundigen’.. Alles deugt, alles is wel!
   Het beeld dat ik op het netvlies heb gekregen van de farmaceutische industrie, met zijn miljardenwinsten, is een gedrocht, dat onze hele maatschappij gaat ondermijnen.
   En natuurlijk dient deze tekst niet als zwart/wit gelezen te worden, zitten er hele goede, welwillende en hardwerkende mensen tussen. Dokters zijn ook mensen; mijn beste vrienden weren in de gezondheidszorg..!

   Het is JUIST ZAAK VOOR DEZE MENSEN om misbruik aan de kaak te stellen!! Net zoals het de taak is voor socialistische partijen om het misbruik van sociale wetgeving aan de kaak te stellen!!

   Het laatste wat ik er hier over wil zeggen:
   “Hoe kan iets met elkaar accorderen, als het tegenstrijdig is..? Hoe kan Big Pharma de taak hebben om winst te maximaliseren EN tegelijk zorgen voor gezondheidszorg die gebaat is bij kostenminimalisatie, ergo zo weinig mogelijk pillenslikkerij..? Andersom gezegd: Naarmate het publiek meer pillen slikt, gaat hun winst omhoog..!
   “Zorg dat ze onze produkten slikken!” Simple as that..!
   Wie zorgt voor zelfregulering op dit vlak? Nog nooit iets over gehoord of gelezen.. Big Pharma heeft de keuze al lang gemaakt = winst maken, maximale winst!”

  3. Guido,

   De “industrie” zegt helemaal niet “bewijs maar dat het door de vaccinaties komt”.

   Er is allerlei onderzoek gedaan, geïnstigeerd door de industrie, door onafhankelijke onderzoekers en op basis van claims die zijn gedaan door tegenstanders van vaccinaties, zoals de claim van Wakefield dat vaccinaties autisme veroorzaken.

   Die onderzoeken wijzen uit dat er geen relatie is tussen vaccinaties en een toename van autisme en dat er evenmin een relatie is tussen vaccinaties en een groot aantal andere aandoeningen. Onderzoek met dergelijke uitkomsten is niet per definitie vervalst. Als dat zo is, dan moet je dat kunnen aantonen. Maar dat doe je niet, in plaats daarvan beperk je beperkt je tot algemeen heden, zoals “de” industrie die niet deugt, daarmee suggererend dat ieder onderzoek dat jouw veronderstellingen niet bevestigt, vervalst is.

   Als het werkelijk zo is dat vaccinaties autisme veroorzaken, dan moet dat ergens uit blijken en dan moet ook jij dat kunnen aantonen. Maar dat kun je niet.

   Waarom plaats je overigens mijn andere bericht niet? Dat bericht met al die links naar onderzoeken over de relatie tussen vaccinaties en de incidentie van autisme en andere aandoeningen?

  4. Heerlijke discussietechniek.. Ik haal 20 punten aan, en je neemt er gewoon 1 en lult er in algemene termen overheen. Dag Trijn, ga ergens anders trollen. Misschien goed om de artikelen die ik bedoel eens goed te lezen, voor jou kan er ook een wereld opengaan; of ben je al-wetend?!
   Niets bekend bij je over fraude, manipulatie etc. etc. ??

   Je andere reactie staat er inmiddels op; door de vele links, stond ie op ‘hold’.. Succes ermee.

   “Hoe kan iets met elkaar accorderen, als het tegenstrijdig is..? Hoe kan Big Pharma de taak hebben om winst te maximaliseren EN tegelijk zorgen voor gezondheidszorg die gebaat is bij kostenminimalisatie, ergo zo weinig mogelijk pillenslikkerij..? Andersom gezegd: Naarmate het publiek meer pillen slikt, gaat hun winst omhoog..!
   “Zorg dat ze onze produkten slikken!” Simple as that..!
   Wie zorgt voor zelfregulering op dit vlak? Nog nooit iets over gehoord of gelezen.. Big Pharma heeft de keuze al lang gemaakt = winst maken, maximale winst!”

  5. Wat voor leugens vertel jij Guido, om al je handeltjes mee aan de man te brengen?

   Het lijkt me aardig om daar eens een boekje over te schrijven.

  6. Afwegen van RISICO’S??

   Hoe doe je dat??? Je kunt niets afwegen als je niet alle risico’s kent.

   De ouders van de inmiddels overleden Jenny Tetlock hebben veel stampij moeten maken en daardoor is er onderzoek gekommen naar het HPV vaccin en ALS. Dat was niet gebeurd als die ouders zich stil gehouden hadden.

   Het heeft 3 jaar geduurd voordat de bijsluiter van Gardasil aangepast werd, omdat het flauwvallen van meisjes gezien werd als “bang voor de prik”.
   Een verkeersongeval wordt niet in verband gebracht met vaccinatie, maar kan wel heel goed het gevolg zijn van een vaccinatie.

   Als een meisje/vrouw (na haar HPV vaccinatie) vlak voor het instappen flauw valt en met haar hoofd op de motorkap klapt en daar nekletsel aan overhoud, dan was daar ook het risico geweest dat ze net op de weg zat. Een ongeluk veroorzaakt en daar ook anderen in betrekt.
   Dat geld hier in Nederland voor meisjes die op de fiets het verkeer in moeten. Verkeers ongevallen zijn veelvuldig gemeld.

   Anti-conceptie is geen contra-indicatie voor de HPV vaccins, maar als je een bloedstolsel krijgt dan blijkt dat juist de risico factor te zijn en niet het vaccin.

   Zolang er in beperkte mate bijwerkingen gerapporteerd worden, weten we niet wat de risico’s zijn en kun je nooit een afweging maken.

   Er zijn nog zoveel vaccins in ontwikkeling, dus het wordt echt wel tijd dat hier serieuzer mee omgegaan wordt.
   Hoe meer vaccins je krijgt hoe groter je risico op bijwerkingen.

  7. TW, wat een heerlijk voorspelbaar gedrag.. Ontwijken door over ‘de ander’ te gaan praten.. Succes joh!
   Lange verhalen over sussemeso, maar gewoon rechtstreeks een antwoord geven, is er voor deze ‘expert’ niet bij. Je zou zomaar de broer van Gait kunnen zain..

   Dankje Janny voor je gefundeerde reactie!

  8. @Guido

   Waar ik persoonlijk zo doodmoe van wordt is dat o.a. ik steeds maar weer opnieuw op dezelfde punten in zou moeten gaan alsof daar eerder nog nooit iets over gezegd is.

   Om te voorkomen dat deze site op tilt slaat door de tientallen links/de hele research die ik daar gepost heb, lees je die zelf maar:

   http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=45&t=80442

   Nogmaals:
   Kritiek op de reguliere geneeskunde mag/is in mijn ogen zelfs zéér wenselijk, maar dan wel op basis van aantoonbare feiten en niet op die van o.a. roddel en achterklap of erger!

   De farmaceutische industrie mag van mij snoeihard op de vingers getikt worden/graag zelfs, maar niet op basis van praatjes/indianenverhalen, dus duimzuigerij.

   Het is zonder al dat -vooral het complotgerichte- gebazel voor de leek/patiënt/cliënt/consument al moeilijk genoeg om het kaf van het koren te scheiden en nog ergens vertrouwen in te hebben en te houden.

  9. Janny,

   Het vaccin is nu bijna 8 jaar geleden getest op meer dan 20.000 vrouwen uit de doelgroep. Daaruit zijn geen onaanvaardbare veiligheidsrisico’s aan het licht gekomen:
   http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6T1B-4NVVDHV-12&_user=4932790&_rdoc=1&_fmt=&_orig=search&_sort=d&_docanchor=&view=c&_acct=C000050221&_version=1&_urlVersion=0&_userid=4932790&md5=da4a71d71e259309ee903475d8ac3f18

   Die uitkomst is vervolgens bevestigd in in meerdere onderzoeken na het op de markt komen van het vaccin. Die onderzoeken hebben betrekking op in totaal meer dan 23 miljoen toegediende vaccins:
   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19690307?ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DefaultReportPanel.Pubmed_RVDocSum

   Wat vind je daar dan van? Of geloof je die uitkomsten sowieso niet? Of vind je wellicht ieder risico, ook het kleinste, onaanvaardbaar?

   The fact is that it was tested on over 20,000 women in stage 3 trials where both its safety and efficacy profiles were excellent while identifying a few rare but legitimate side effects, and that post-licensure studies after over 23 million doses have supported the original licensure data (I covered this topic at some length here, as has Dr David Gorski here).

  10. Ik ben persoonlijk niet heel erg onder de indruk van de bruikbaarheid van VAERS, dit omdat er geen eisen worden gesteld met betrekking tot controleerbaarheid en verifieerbaarheid. Dit betekent ook dat iedereen alles kan melden in VAERS. Nu was het ook niet de bedoeling dat VAERS een database zou worden op basis waarvan conclusies zijn te trekken met een grote mate van betrouwbaarheid. Niettemin kan VAERS een nuttige functie vervullen, je moet je alleen bewust zijn van de beperkingen.

   Daaro vind ik dat ook goed gekeken moet worden naar de informatie in de “CDC’s Vaccine Safety Datalink (VSD)”: http://www.cdc.gov/vaccinesafety/Activities/VSD.html
   Dat systeem biedt een betrouwbare basis voor het doen van epidemiologische studies over de vraag of vaccins bijdragen aan dan wel de oorzaak zijn van bijwerkingen of complicaties, dit omdat in deze database alleen bijdragen worden geaccepteerd die zijn voorzien van uitgebreide, controleerbare en relevante documentatie.

  11. Daar heb je ook met de VAERS data te maken.

   The Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) is a national vaccine safety surveillance program co-sponsored by the Centers for Disease Control and Prevention (CDC) and the Food and Drug Administration (FDA). VAERS is a post-marketing safety surveillance program, collecting information about adverse events (possible side effects) that occur after the administration of vaccines licensed for use in the United States.

   Er is ontzettend veel kritiek op de data in VAERS.
   Toch heeft dat nog niet voor veel veranderingen gezorgd.

   De zoek mogelijkheden worden verbeterd, dat dan weer wel.

   Met een aantal extra personeelsleden en wat extra regels zouden al een hoop problemen opgelost zijn.

   Alleen rapporten opnemen die gecheckt kunnen worden scheeld al een hoop onzin.
   Maar ja, als je nagaat dat in Slade et al, al geconstateerd werd dat 89% van de door de fabrikant aangeleverde rapporten onvoldoende gegevens had, dan zullen daar ook de nodige regels aangescherpt moeten worden.

  12. “…Daar heb je ook met de VAERS data te maken.”

   Ja Janny, maar met de database van de CDC zelf niet. Daar mogen alleen professionele gezondheidswerkers data invoeren en alle invoer moet zijn voorzien van juiste en volledige documentatie, anders wordt het niet geregistreerd.

 11. Vraagje: als vaccineren nou niet goed is voor je kinderen. Hoe weet ik dan zeker dat bijv. homeopatie wel iets tegen de nekkramp of baarmoeder kanker kan doen? Of moeten we eerts kanker en bof krijgen om dan iets homeopatisch te doen? het is allemaal wat verwarrend.

  1. Met homeopathie kun je helemaal niks doen, behalve een placebo-effect opwekken. Dat heeft bij infectieziektes niet zoveel zin.

 12. “…Het smerige van de industrie op dit moment, is dat ze nu vragen om ‘bewijs dat het door de vaccinaties komt’..!! Vuil spelletje.. Er is geen bewijs, ‘laat het dan zien’, ‘het ligt ergens anders aan’.. “Het kwam ná de vaccinatie, niet door de vaccinatie”.. Mijn hemel, wat een kleuterklas..”

  Nee Guido. Tegenstanders van vaccinatie stellen dat vaccinaties autisme veroorzaken. Zij hebben hiervoor echter geen enkel bewijs en zie ook eerlijk gezegd niet dat ze zich heel er inspannen om dat te leveren. Degene die de bewering doet, levert normaal gesproken ook het bewijs. In jullie wereld is dat echter niet zo. Daar wordt iets beweerd en vervolgens gaat men met de armen over elkaar zitten en afwachten tot anderen de claim onderzoeken. Blijkt uit het onderzoek dat de claim niet kan worden onderbouwd, dan wordt geroepen dat “de” industrie, of “de” wetenschap of “de” medische wereld corrupt is.

  Tja.

  De farmaceutische industrie is overigens niet verantwoordelijk voor het betaalbaar houden van onze gezondheidszorg. De financiële risico’s van het ontwikkelen van geneesmiddelen zijn dermate groot dat onze overheid ooit heeft besloten deze af te wentelen op de industrie – zoals de meeste van de ons omringende landen – en de overheid de positie van toezichthouder te geven en niet van risiconemer.

 13. Ik lees hier al enkele dagen alle berichten met zeer veel verbazing. De mensen die voor de vaccinaties zijn reageren op een artikel dat gaat over een boek welke ze nog niet eens gelezen hebben. Ik vind persoonlijk dat zij spreken vanuit opgedane kennis, ervaring en theoretisch cijfermateriaal. De mensen die hier tegen vaccinaties zijn spreken vanuit kennis, ervaring?
  En komen wellicht minder met cijfermateriaal en wetenschappelijke feiten. Maar wat doet het ertoe als je als ouder de praktijk hebt meegemaakt…..

  Feit is dat ik dus thuis een kind heb welke na de DKTP /BMR vaccinatie dood en dood ziek is geworden. Ik wil hier niet het hele verhaal gaan vertellen, maar feit is wel dat zij al heftig op de DKTP enz. vaccinaties reageerde, maar volgens de artsen was dit normaal en hoefde dat ook niet geregistreerd te worden. Na de combinatie DKTP / BMR vaccinatie ging het helemaal mis. En ja, de artsen hebben uiteindeijk na een zeer lange en moeilijke strijd toegegeven dat zij de prikken niet op dat moment hadden mogen geven. Ons meisje is veel te vroeg ter wereld gekomen maar daar goed doorheen gekomen. 8 weken na de geboorte was het tijd voor de eerste prik volgens het cb. Wij vonden dat te vroeg en hebben daarom gewacht tot ze wat groter en sterker was. Uiteindelijk hebben ze dus de BMR en de DKTP ( ze was toen 15 maanden) samen gegeven. En toen ging het mis, epileptische aanvallen, koorts wat niet naar beneden te krijgen was en ga zo maar door.
  Toeval? Nee, en ons geval staat ook niet alleen. Wij horen van heel veel ouders de verhalen dat hun kind het prima deed totdat de vaccinatie om de hoek kwam kijken.

  Ik ben geen tegenstander van vaccinaties! Maar ik ben wel een tegenstander van onnodige vaccinaties en vooral van cocktails. Wat ons is overkomen had voorkomen kunnen worden. Maar nee, wij zitten nu met een gehandicapt kind. De artsen hebben dan wel hun fout toegegeven maar daar is het dan ook bij gebleven. En ja het is gemeld geworden bij het RIVM maar daar is het ook bij gebleven. NOOIT hebben wij een reactie ontvangen of hebben zij ons meisje onderzocht. En dat mag je toch wel verwachten, niet? Dus ik vraag me af: wat moet er gebeuren met een kind wil het RIVM wel onderzoek doen en de melding oppakken???

  Jullie kunnen mooi vanachter je pc je voors en tegens opwerpen, maar in de praktijk werkt het al snel heel anders!

  Ik wil hier geen nieuwe discussie op gang brengen want die zijn er al genoeg. Laten we luisteren en leren van elkaar.

  1. @Linda
   Trek je niets aan van nietszeggende reacties, voor sommige meelezers maar niet reageerders valt misschien eindelijk het kwartje definitief en weten eindelijk dat ze NIET gek zijn.

  2. @ Reptielo,

   Het ene wordt zonder meer voor 200% geloofd, het andere wordt zonder meer terzijde geschoven. Op basis waarvan dat gebeurt is mij alleen volstrekt onduidelijk.

  3. @Linda

   Dus jij wil liever tranentrekkende ervaringsverhalen Linda?
   Daarnaast ben je helderziend? Je weet wat o.a. ik wel of niet gelezen heb of meegemaakt?

   Die ronkende verhalen kan ik je wel leveren hoor, maar daar heb ik niet zo’n behoefte aan.

   Ik had b.v. al aangegeven dat mijn dochter hersenvliesontsteking kreeg van de bof en als je mijn omstandigheden van dat moment wist, zou je vannacht wellicht niet zo lekker kunnen slapen.

   In mijn familie is b.v. 7 jaar geleden Bram op de wereld gekomen; hij woog 775 gram.
   Ik kan dus vanuit ervaring met gemak gaten schieten in jouw beweringen rondom o.a. vaccinatie voor prematuren.

   Zo ken ik er nog een paar, maar laat ook maar!
   Blijven jullie elkaar maar fijn sprookjes vertellen.

  4. @wilmamazone, wat mij opvalt aan je reactie van 14.17 op het verhaal van Linda is vooral je niet emphatische en egocentrische reactie. Eeerlijk gezegd krommen mijn tenen omdat je het leed van Linda niet serieus neemt, haar reactie zelfs verwijtend beantwoord en het vervolgens hebt over je eigen verhaal! je mag je eigen verhaal vertellen en daar begrip voor verwachten, datzelfde wordt van jou verwacht ten aanzien van een ander verhaal. Wil jij serieus genomen worden? Zo te zien wel omdat je het steeds weer hebt over die virale meningitis die over het algemeen een gunstig verloop heeft. Heb jij er een gehandicapt kind aan over gehouden dan? Ik krijg het idee dat het vooral over jouw gelijk gaat maar zo heeft iedereen hier zijn eigen verhaal. Graag een beetje respect, dat is toch niet zoveel gevraagd?

  5. Ach Kritisch, zie het maar als een les in vergeving.
   Het enige wat wilma en trijntje willen is dat wij onze tenen krommen.Jij bepaalt zelf of ze dat gaat lukken!

  6. @Kritisch

   Ik heb al eerder mogen ervaren dat jij vooral ‘goed’ bent in de interpretatiekunde. Een opmerkelijke eigenschap voor een docent verpleegkunde net als o.a. het posten van een bericht uit HET wetenschappelijke tijdschrift de Telegraaf.

   Zeker leef ik met Linda mee, maar dat wil niet zeggen dat ik haar ook moet gaan pamperen en/of naar de mond praten.
   Ik gaf die twee voorbeelden slechts om aan te geven dat ik maar al te goed weet hoe het voelt uit persoonlijke ervaring en niet van horen zeggen of ergens gelezen.

   Vreemd trouwens dat ik dat uit moet leggen, want een goed verstaander heeft maar een half woord nodig.

   Op deze misselijkmakende opmerking wens ik niet eens in te gaan en wie probeert er dan precies een competitie van te maken wie het meeste recht heeft op het meeste leed?
   Heb je daar als docent verpleegkunde een puntensysteem voor of wat?

   Zo te zien wel omdat je het steeds weer hebt over die virale meningitis die over het algemeen een gunstig verloop heeft. Heb jij er een gehandicapt kind aan over gehouden dan?

   Mijn dochter heeft er inderdaad wat aan overgehouden, punt.

   Maar we hadden het over Linda en die opent haar reactie zo:

   Ik lees hier al enkele dagen alle berichten met zeer veel verbazing. De mensen die voor de vaccinaties zijn reageren op een artikel dat gaat over een boek welke ze nog niet eens gelezen hebben. Ik vind persoonlijk dat zij spreken vanuit opgedane kennis, ervaring en theoretisch cijfermateriaal. De mensen die hier tegen vaccinaties zijn spreken vanuit kennis, ervaring?
   En komen wellicht minder met cijfermateriaal en wetenschappelijke feiten. Maar wat doet het ertoe als je als ouder de praktijk hebt meegemaakt…..

   Linda mag dit allemaal uit de losse pols beweren omdat ze zo zielig is?
   Linda mag daarom wetenschappelijke feiten naast zich neerleggen?
   Linda mag daarom overtuigingen/onderbuikgevoelens benoemen als vaststaande feiten?
   Linda mocht op welke basis doktertje spelen met notabene een prematuur kind?
   Linda mag suggereren dat vaccineren voor prematuren levensgevaarlijk is?
   Linda mag beweren dat deskundigen DUS niet weten wat ze doen bij deze groep kinderen?

   Door Bram van 775 gram wist ik al dat haar verhaal niet klopte en dat staat ook hier te lezen:

   http://www.kenniscentrumprematuren.nl/thema/medisch/inentingen

   In het algemeen geldt dat een baby, ook een te vreog geboren baby, wordt ingeënt volgens het schema van de RIVM. Dat wordt gedaan omdat de antistoffen die het kind van de moeder meekrijgt, uitgewerkt raken, en om de baby toch te beschermen is het nodig het normale schema aan te houden.
   Vaak zal een kind de eerste vaccinaties al in het ziekenhuis krijgen.

   Het complete vaccinatieschema vind je hier.

   Maar ja.. Linda weet het uiteraard allemaal beter als zelfbenoemd deskundige.

  7. @Lianne, je hebt inderdaad gelijk. Eigenlijk zijn zij het in het geheel niet waard te reageren op de commentaren die zij leveren. Ach we weten ook wel dat de wereld vol zit met dit soort “mensen!!??” koudbloedig (of blauw bloedig?) van aard:-)

  8. Op de 1e plaats wil ik Linda veel sterkte toewensen.
   Ik kan begrip voor haar opbrengen, maar ben het niet maar eens.

   @Kritisch

   Naar Wilmazone toe:

   “Wil jij serieus genomen worden? Zo te zien wel omdat je het steeds weer hebt over die virale meningitis die over het algemeen een gunstig verloop heeft. Heb jij er een gehandicapt kind aan over gehouden dan? Ik krijg het idee dat het vooral over jouw gelijk gaat maar zo heeft iedereen hier zijn eigen verhaal. Graag een beetje respect, dat is toch niet zoveel gevraagd?”

   Was jij niet docent verpleegkunde Kritisch?
   Dan mag je toch enig niveau verwachten.

   Hoor je niet graag dat kinderziekten inderdaad ernstige bijwerkingen kunnen hebben en het jouw kind(eren) het leven kan kosten?
   Is een virale hersenvliesontsteking eigenlijk de moeite van het praten niet waard? En vooral als je kind er niet dood van gaat of er een handicap, vaak doofheid, aan overhoudt?

   Dat is wel respectvol naar Wilmazone toe?
   Of eigenlijk gewoon een misselijkmakende sneer?

   Voor jou staat al rotsvast dat het kind van Linda door vaccinatie’s gehandicapt is geraakt?

   Heb jij er een gehandicapt kind aan over gehouden dan?

   Op basis van een testimonial?
   Dit hoor je gewoon veel liever?
   Dat vaccinatie erger is dan de ziekte?
   Net als veel anderen op deze site?

  1. En misschien kun jij hier eens op een rijtje gaan zetten hoe al die vaccins gemaakt worden, als je dat zo’n goed idee vindt.

  2. Volgens mij ben jij véééél beter ingelezen in de materie, moet een fluitje van een cent zijn. Of andere met alle pubmeds en plosdingessen is ’t ook zo gepiepst.
   😆

  3. Ik had ook al verwacht dat je het mooi niet zelf ging doen.
   Puh.
   😈

  4. Het leek jou een goed idee Reptielo, weet je nog?

   Voor mij hoeft het niet hoor.

 14. @Wilmamazone
  Dit is een reactie op
  http://www.wanttoknow.nl/boeken/expert-aan-het-woord-over-vaccinaties-doorgeprikt/#comment-35820
  Ik wil ‘m graag lekker apart even bovenaan hebben staan.

  ….Waar ik persoonlijk zo doodmoe van wordt is dat o.a. ik steeds maar weer opnieuw op dezelfde punten in zou moeten gaan alsof daar eerder nog nooit iets over gezegd is.
  Om te voorkomen dat deze site op tilt slaat door de tientallen links/de hele research die ik daar gepost heb, lees je die zelf maar:
  http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=45&t=80442

  Als je behoefte hebt de discussie verder uit te bereiden, dan weet ik hier http://www.zaplog.nl/zaplog/article/griepliegen_als_kunstvorm_geen_onderzoek_dat_er_op_wijst_dat_vaccins_schade ook nog wel een fijne plaats om door te discussiëren. Alhoewel de discussie daar al weer een beetje over is.

  Verder zou ik een reactie van je op http://www.wanttoknow.nl/boeken/expert-aan-het-woord-over-vaccinaties-doorgeprikt/#comment-35815
  ook errrug interessant vinden.

  Ook is er een prima reactie van Linda binnen gekomen: http://www.wanttoknow.nl/boeken/expert-aan-het-woord-over-vaccinaties-doorgeprikt/#comment-35817

  1. @Reptielo

   Ook is er een prima reactie van Linda binnen gekomen: http://www.wanttoknow.nl/boeken/expert-aan-het-woord-over-vaccinaties-doorgeprikt/#comment-35817

   Ik heb inmiddels al op dat bericht van Linda greageerd Reptielo:
   http://www.wanttoknow.nl/boeken/expert-aan-het-woord-over-vaccinaties-doorgeprikt/#comment-35841

   Maar je mag me aanvullend vooral eens uitleggen wat je zo prima vindt aan de Linda-story. Dat rammelt namelijk aan meerdere kanten.
   Vooral bij prematuren is het niet verstandig om zelf doktertje te gaan spelen of vind jij van wel?

  2. Reptielo kan enkel zijn gif spuien Trijnje, soms kan dat ook nog wel eens een goed vaccin (antidote) zijn tegen allerlei integere kwaaltjes.

  3. @Wilmamazon
   Linda schreef:

   …Ons meisje is veel te vroeg ter wereld gekomen maar daar goed doorheen gekomen. 8 weken na de geboorte was het tijd voor de eerste prik volgens het cb. Wij vonden dat te vroeg en hebben daarom gewacht tot ze wat groter en sterker was….

   Jouw reactie was:

   …Vooral bij prematuren is het niet verstandig om zelf doktertje te gaan spelen of vind jij van wel?

   Ik moet je deze keer gelijk geven Wilmamazon. Één spuitje en de ouders waren van alle ellende af geweest.
   Vraag het gerust na bij de echte artsen.

   Liever niet bij de artsen die Linda zoet hebben gehouden met een sprookje (

   En ja, de artsen hebben uiteindeijk na een zeer lange en moeilijke strijd toegegeven dat zij de prikken niet op dat moment hadden mogen geven

   )
   want dat waren natuurlijk geen echte artsen.

   Ben je al bij Zaplog langs geweest? Daar zijn ze echt veel slimmer en aardiger.

  4. @Guido, kunnen we, in ieder geval de reactie van @wilmamazone, in reactie op @ Linda deleten? Het is namelijk te erg voor woorden of in ieder geval voor het verspillen van woorden aan een aanhanger van……. Volgens @ Lianne ter vergeving en wat mij betreft L.N.D.H., de plek waar zij (of hij?) mogelijk vandaan komt. Ik hoop één ding, dat zij (of hij?) niet werkzaam is in het medische circuit……….

  5. Zeg Kritisch,

   Was jij niet docent – of coach of zoiets – in een verpleeginrichting?

  6. Kritisch, we deleten hier alleen obscene verhalen, scheldpartijen en.. inderdaad…
   Totale nietszeggende reacties, zoals de mijn hier. Maar die moet dan weer blijven staan, zodat jullie weten dat er ook weer uitzonderingen zijn.
   Maar de TW hierboven, is een volstrekte kanshebber op deze actie!!

  7. De waarheid blijft de waarheid al is die soms hard.

   Mensen monddood maken is de gemakkelijkste weg als je de waarheid niet onder ogen wil zien.

   En zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

  8. @Lianne

   De waarheid is dat Linda zich wenst vast te houden aan vanalles dat niet waar is en dat jullie haar daar in steunen.
   Net deze houding kan haar kind het leven gaan kosten.

  9. Wat gij niet wilt dat u geschied,doe dat ook een ander niet!

   Ik hoor liever meteen de waarheid, dat is dan soms wel ff slikken, maar daar heb je uiteindelijk meer aan.

   Voor Linda en haar kleine meid zou ik vanalles willen doen, maar overal zomaar ja en amen op knikken is daar niet bij.
   Dat dat door sommigen respectloos wordt gevonden is dan jammer, maar helaas.
   In dit geval maken zachte heelmeesters dan inderdaad stinkende wonden.
   Ik wens Linda en haar dochtertje het allerbeste dat mogelijk is en Linda héél véél wijsheid.

  10. @Reptielo

   Jouw reactie was:

   …Vooral bij prematuren is het niet verstandig om zelf doktertje te gaan spelen of vind jij van wel?

   Ik moet je deze keer gelijk geven Wilmamazon. Één spuitje en de ouders waren van alle ellende af geweest.
   Vraag het gerust na bij de echte artsen.

   Er heeft een eerder bericht van mij achter het filter gehangen:
   http://www.wanttoknow.nl/boeken/expert-aan-het-woord-over-vaccinaties-doorgeprikt/?replytocom=35828#comment-35855

   Vooral voor jou lijkt het me niet gek om eens goed rond te kijken in dit kenniscentrum; leer je nog eens wat:

   http://www.kenniscentrumprematuren.nl/thema/medisch/inentingen

   In het algemeen geldt dat een baby, ook een te vreog geboren baby, wordt ingeënt volgens het schema van de RIVM. Dat wordt gedaan omdat de antistoffen die het kind van de moeder meekrijgt, uitgewerkt raken, en om de baby toch te beschermen is het nodig het normale schema aan te houden.
   Vaak zal een kind de eerste vaccinaties al in het ziekenhuis krijgen.

   Het complete vaccinatieschema vind je hier.

  11. @ Wilmamazone

   [..]Wat gij niet wilt dat u geschied,doe dat ook een ander niet!

   Ik hoor liever meteen de waarheid, dat is dan soms wel ff slikken, maar daar heb je uiteindelijk meer aan.[..]

   Uit jouw reacties op Trosradar concludeer ik dat jij voor het RIVM werkt!

  12. @Janny

   Uit jouw reacties op Trosradar concludeer ik dat jij voor het RIVM werkt!

   Rotfl :mrgreen:

  13. Gewoon even googlelen Janny. Als je het zelf opzoekt blijft het veel beter hangen!
   rotfl!

 15. @ TW

  [..]http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19690307?ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DefaultReportPanel.Pubmed_RVDocSum[..]

  Zie hier de youtube over dit onderzoek.

  http://www.youtube.com/watch?v=2BDDq-LXmfM&playnext_from=TL&videos=K9kpItzIuWo

  Ze weten niet eens hoeveel vaccins er gegeven zijn, ze weten alleen het aantal verspreide vaccins. Hier wordt ook duidelijk verteld dat rapporteren aan VAERS vrijwillig is.

  Hier
  http://www.wanttoknow.nl/overige/hoe-je-wordt-voorgelogen-door-klink-en-coutinho/ schreef ik het volgende over dit onderzoek.

  In Augustus 2009 werd in JAMA (Journal American Medical Association.) een onderzoek gepubliceerd over de bijwerkingen van het HPV-vaccin ‘Gardasil’.
  Dit onderzoek wordt ook door Nederland gebruikt om aan te tonen hoe veilig de vaccins zijn.
  Er werden 12.424 rapporten onderzocht. 86% (8471 rapporten) daarvan was aangeleverd daar de fabrikant van het Gardasil-vaccin, de firma Merck. Van deze door Merck aangeleverde rapporten had maar liefst 7561 (89%) insufficient identifying information to permit clinical follow-up or review.
  Of in goed Nederlands: deze rapporten, die dus door de fabrikant zélf aangeleverd waren, bevatten onvoldoende te identificeren informatie die het mogelijk zou kunnen maken om een klinische follow-up of nader onderzoek te doen..!!

  Daarnaast werd het percentage van bepaalde bijwerkingen berekend op basis van het aantal verspreide vaccins. De US is groot en artsen en gynaecologen hebben het vaccin op voorraad in de koelkast liggen. Dus hoe kun je nu het aantal bijwerking gaan berekenen VAN VACCINS DIE NOG NIET ZIJN GEGEVEN..??! Als dat niet naar oplichting ruikt..?

  En hoeveel ongebruikte vaccins er zijn weet niemand, dat kunnen gewoon 1 miljoen zijn, maar ook 3.000.000. Een vaccin in een koelkast kan dus geen schade aanrichten, en mag daarom natuurlijk ook niet meegeteld worden.
  Hoe is het mogelijk, dat overheidsinstanties als de FDA en het CDC (Centre for Disease Control) zó slordig zijn.. Tegen alle wetenschappelijk BASIS-regels in..! De conclusies die men dus trok uit dit manke onderzoek, was dat het aantal serieuze bijwerkingen van het HPV-vaccin niet groter was dan dat van andere vaccins..!

  (Bron: Slade BA, Leidel L, Vellozzi C, Woo EJ, Hua W, Sutherland A, et al. Postlicensure Safety Surveillance for Quadrivalent Human Papillomavirus Recombinant Vaccine. JAMA 2009; 302:750-57.)

  Wat moet je hier nu mee als ouder, als overheden in andere landen, vrolijk fluitend het HPV-vaccin willen gaan invoeren..?!
  Als buitenstaanders en ouders kun je alleen aantonen dat dit hele onderzoek niet klopt door zelf onderzoek te gaan doen en zelf bijwerkingen van de meisje te verzamelen. Wat een onzin nietwaar, en toch was dit wat we gingen doen..! Daar is maanden werk in gaan zitten. Werk dat bijv. de Nederlandse overheid, in ieder geval op initiatief van minister Ab Klink had moeten laten uitvoeren. Nalatigheid van deze man, of spelen hier andere zaken?

 16. Pfffffffffff,

  Wat een welles, nietes spelletjes hier zeg…..
  Persoonlijk ben ik erg blij met deze site en ik zou zeggen:
  Laat je niet zo opfokken allemaal en neem niet zo maar alles aan!
  Vind je eigen waarheid, volg je eigen gevoel…..in mijn geval is dat zeker niet zomaar blindelings laten vaccineren zonder te overwegen wat nu echt de voor en nadelen zijn.
  En ja , ik heb de bof,de mazelen en de rode hond gehad en i am still alive and well!
  Er is zoveel informatie en tegenstrijdigheid omtrent vaccinaties dat het een hele klus is om je eigen antwoorden te vinden maar het is zeker de moeite waard om je er in te verdiepen!
  Ik moet eerlijk zeggen dat als het er op aan komt ik liever op mijn eigen immuunsysteem vertrouw dan op Big pharma …

  1. Jeetje, bof jij even met zoveel mazzel.. Je hebt zeker een teckel, zo’n langharige rode hond. 🙄
   Dank je Jeetje, prima verhaal!

  1. @Janee, off topic, gewoon leuk, hihihihi
   beide kanten helemaal!

 17. Aristoteles heeft ooit in nabijheid Heraclitus gezegd ‘De werkelijkheid is geen statisch, onveranderlijk geheel, zij bevindt zich in een proces van voortdurende verandering’

  Deze verandering ziet Aristoteles als een vooruitgang. En zo is het, verandering is de enige zekerheid die we kennen ook als het over inzicht van zin/onzin vaccinaties gaat.
  We hebben hier een mogelijkheid van elkaar te leren ipv elkaar te bestrijden.

  Als aristoteles deze discussie zou aanschouwen zou hij denk ik ernstig zijn wenkbrauwen hebben gefronst.

  De werkelijkheid of waarheid zoals hij bedoelde is vloeibaar kent geen duale trekken, kent geen voor en tegen, verdriet of blijdschap, gelijk of ongelijk hebben, beledigen of paaien.

  Dat ik de bof heb gehad vroeger en geboft heb er verder niets aan over te houden is mijn geluk en waarheid, maar er zijn er zovele. Er zijn er velen die niet geboft hebben.

  Ik zou zeggen “you’re own (not the) truth will set you free”.

  Het enige wat je hoeft te doen is je ogen open te doen en doen wat je denkt wat bij jou past.

  1. Dat is toch prima Burke
   er is niemand die zegt dat je je zelf of je kinderen moet vaccineren voor wat dan ook. je kan en mag weigeren en niemand houd je tegen, het zelfde geld voor je geloof, je eten, medicatie die je wil gebruiken enz enz enz enz je bent in nl vrij om te doen en laten wat je wil, maar gaat het mis bij de homeopaat, bv de tumoren maken van de borsten van je vrouw een groot bloederig papje en ze sterft ook nog eens een gruwelijke dood om dat ze van de zelfde homeopaat ook geen pijnstiller mag, ga dan niet janken dat is het logisch gevolg van een behandeling die niet werkt zo als de onzin van GNM !!!!

   “EEN TRAGE PIJNLIJKE DOOD
   De Duitse ingenieur Aribert Deckers strijdt al jaren tegen dokter Hamer en GNM. ‘Op een gegeven moment kon je er in Duitsland niet meer naast kijken’, zegt Deckers. ‘Ze infiltreerden werkelijk alle zelfhulpgroepen op het internet. De GNM heeft veel weg van een gevaarlijke sekte, die over heel Europa en verder uitzwermt. Hamer is erin geslaagd een heel netwerk van believers rond zich te creëren, die liever aan de realiteit ontsnappen dan hun leven te redden. Hij speelt handig in op hun angst voor doktersbehandelingen en de dood.’

   Op zijn blog publiceerde Deckers een lijst van 150 kankerpatiënten die de biologische natuurwetten van dokter Hamer hebben toegepast en dat met hun leven moesten bekopen. Hij beseft ten volle dat niet elke familie en elke nabestaande er wat voor voelt om te koop te lopen met dit leed. ‘Ik vrees dat dit het topje van de ijsberg is’, zegt Deckers. ‘Het kunnen er makkelijk twee- of driemaal zoveel zijn. Dit is de officiële lijst. De data zijn afkomstig van volksgezondheid of van getroffen families waarmee ik via het internet in contact ben gekomen. De slachtoffers zijn Duitsers, Fransen, Italianen, Belgen… De GNM zweert het gebruik van morfine af, waardoor volgelingen een immens pijnlijke dood sterven.'”

  2. @ Gait

   Niet alles is afgeveerd aan homeopatisch beleid als het om kanker draait, wel eens stil gestaan dat het ook kan gebeuren onderling in de reguliere zorg waar artsen het niet eens zijn over behandel methodes laat staan over de werkelijke diagnose zonder dat er ooit een alternatief onderzoek is geweest.

   Onderzoek na onderzoek, operatie na operatie en medische fouten die zich dan ook opstapelen, en toch blijft de patient in leven, ook na een chemokuren en andere toepassingen om dan ff later na alle pijn een vraag wordt gesteld voor een beetje morfine om te kunnen slapen, blijkt de dood tot gevolg te hebben, na overdosis…

   Praten we dan nog over iemand die homeopatisch bezig is geweest of over alternatieve geneeskunde???

   Als de opeen gestapelde nog eens worden door gelopen dan schokt men her en der aan de slordigheid van reguliere geneeskunde op grote schaal, verzwegen de kosten van medicijnen die bleken als proef medicijn en welke nog geen paar weken na dato alsmede weer uit de gratie zijn genomen als niet werkend en te gevaarlijk middel voor de gezondheid.

   Dan is Burke daar nog een geboft voorbeeld van, denk ik.

  3. Nog maar even wat studeren op Aristoteles zou ik zeggen!
   :-))

  1. die gast zeg dat er konijnen hersenen en cellen van foetussen
   in de vaccinaties zitten neem je die onzin echt serieus joh ? apen nieren ? tuurlijk

  2. @B.Janssen

   Ik moet toegeven dat het knap is om zoveel broodjesaap in ’n filmpje van 9.33 min. te stoppen.

   Als je echt goed, eerlijk en onderbouwd geïnformeerd wil worden kan je beter de moeite nemen om hier alles eens aandachtig door te nemen:

   http://cryptocheilus.wordpress.com/2009/11/22/kinderen-vaccineren-en-autisme-thimerosal-kwik-guillian-barre-syndroom-squaleen-wiegendood-adjuvans-en-andere-fenomenen-verklaard/

   Kinderen vaccineren en autisme, thimerosal, kwik, Guillian Barré- syndroom, squaleen, wiegendood, adjuvans en andere fenomenen verklaard

   Hallo, verontruste ouders met een kindje dat gevaccineerd gaat/kan gaan worden! U komt massaal bij mij kijken voor een klein beetje onderbouwde info m.b.t. vaccinatie en vaccinatie voor u en uw oogappeltje in het bijzonder.

   Dat is mooi. U wordt op het internet bestookt met griezelverhalen en angstzaaierij. Thimerosal, thiomersal, squaleen en andere toevoegingen van het vaccin. Wiegendood, autisme, Guillian Barré- syndroom en auto-immuunziektes. Van alles komt langs.

   Vaak volledig ongegrond en geschreven door roeptoeters die net zoveel verstand hebben van vaccinaties dan van chemtrails, de NWO en andere complotten waarvan u tot nu toe niets wist en die zich nu, ‘for the time being’, gestort hebben op de bangmakerij t.a.v. vaccinaties.

   Crypto en anderen hebben al een aantal artikelen geschreven die u misschien zullen interesseren. Lees even een samenvatting onder de streep.

  3. Tuurlijk Janny en daarom zit het standaard in alle vaccins, altijd, expres.
   *zucht*

  1. Hele enge man dat.

   Over die apennieren enzo: dat geen leugen die mensen te min is, daar blijf ik me over verbazen.

 18. Leuke discussie.

  Is iemand op deze site bekend met het werk van Eustace Mullins (met onder andere boeken zoals: murder by injection)?

  Kent iemand hier mensen die in sales of management hebben gewerkt in de pharmaceutische industrie?

  Iedereen heeft recht op zijn eigen waarheid, en ik ben in pricipe niet tegen vaccinaties of voor vaccinaties.

  Zoals er geen harde bewijzen zijn over autisme door vaccinatie zijn er ook geen harde bewijzen dat vaccinaties werken.

  Iemand die mij een rapport kan laten zien (of link op het internet) dat heeft aangetoont dat vaccinaties werken – laat het mij zien aub.

  Wat mij wel skeptisch stemt is het principe dat de medische industrie (niet alleen pharma, maar de hele medische industrie), feitelijk wordt afgerekend op het maken van winst.

  Dit principe staat recht tegenover de doelstelling van de medische zorg – in dat er zo min mogelijk zieken zouden moeten zijn.

  Nu ben ik zelf in de verkoop (IT diensten, geen medisch), en ik weet uit ervaring dat als je mensen ergens voor beloont, dan krijg je ook de resultaten.

  Met andere woorden, we zouden de medische industrie moeten belonen als er minder patienten komen. Nu wordt deze hele industrie-tak beloont als er meer patienten komen.

  Mijn eigen standpunt/mening: Zolang de medische industrie wordt betaald om meer mensen ziek te maken – en de media en financiele wereld onderdeel uitmaken van dezelfde wereldwijde conglomeraten, zal ik alles wat in de (mainstream)media wordt gepubliceerd met een zware korrel zout nemen. De enige mogelijkheid om informatie te vinden van enige waarde is zelf onderzoek doen en kritsch denken.

  Over de (mainstream) media: Die leven allemaal van advertenties. Denk je echt dat die iets negatiefs/critisch zouden schrijven over bedrijven die advertenties bij hun plaatsen?? Denk eens goed na.

  Als je zelf niet bereid bent om serieus wat tijd te steken in het onderzoeken van informatie – zelfs al staat het ‘in de krant’ – en er dan kritisch over na te denken, doe dan ook geen uitspraken van: dit is niet waar, en er is geen bewijs voor. Allemaal loze woorden.

  In mijn eigen opinie: Zolang de medische industrie niet rijk kan worden door werkeloos thuis te zitten (wellicht wat botbreuken en wonden behandelen), ga ik ervan uit dat aan de basis iedereen erop uit is om geld te verdienen.

  Over de fantastische pharmaceutische industrie: Noem mij 1 ziekte die de pharma industrie heeft kunnen genezen in de laatste 50 jaar. Graag – ik wil er een paar horen, want ik weet zeker dat er een zou moeten zijn ergens. Ik weet niet welke, maar ik zou het graag weten.

  Wat ik wel zie is dat ze alleen bezig zijn met het bestrijden van symptomen. “Heb je pijn in je hoofd? Hier heb je een pijnstiller.”
  Waar is de winst van een middel vinden tegen Migraine? Ze worden rijk van de pijnstillers, waarom zouden ze?

  Onderzoek naar kankerbestrijding is een miljarden industrie. Het ergste wat die industrie kan overkomen is dat er een middel tegen kanker wordt gevonden. Het klinkt raar – maar denk er eens kritisch over na?? Hoeveel alternatieve behandelmethoden voor kanker bestrijding zijn er niet?? Allemaal kwakzalvers? Ik weet het niet. Ik kan alleen maar zelf onderzoeken wat die alternatieven proberen te bereiken (in de meeste gevallen het versterken van de gezondheid), en zien wat de ‘geclaimde’ resultaten zijn.

  Tijd om kritisch na te denken…..

  1. Tijd om kritisch na te denken…

   Vaccins tegen kanker maken chemotherapie en bestraling overbodig. Na 25 jaar verloopt het patent en mag iedereen het maken, tegen lage kosten. Dat lijkt toch veel op snijden in eigen vlees.

   Hoe moet de farmaceutische industrie zorgen dat er minder zieken zijn als ze geen medicijnen mogen maken?

   Hoe moet de farmaceutische industrie geld verdienen voor de ontwikkeling van nieuwe medicijnen als ze niks op hun producten mogen verdienen?

   Vertellen de universiteiten soms ook alleen maar wat de studenten willen horen omdat die collegegeld betaald hebben?

   Wat is er eigenlijk mis met geld verdienen? Doe jij soms alles gratis? En lever je per definitie een slecht product omdát je er aan verdient?

   Ik heb laatst mijn aannemer heel dik betaald. Maar hij heeft dan ook prachtig werk geleverd. Is dat verkeerd?

   Verplegend personeel wordt ook gewoon betaald – vind je dat wel deugen? Die moeten toch ook zorgen dat mensen beter worden? Mogen zij zich daar wel voor laten betalen?

   Zou het niet beter zijn om de uitwassen in de farmaceutische industrie te bestrijden in plaats van de industrie overbodig te verklaren?

   Ik persoonlijk heb er geen moeite mee dat ze veel verdienen. Dat is zo overeengekomen met ze, de eerste 25 jaar van een nieuw product mogen ze van de overheid aan winstmaximalisatie doen. Dat is in andere landen overigens ook zo.

   Het enige waar ik moeite mee heb is als ze onwaarheden vertellen over hun producten, waardoor de gezondheid van mensen in gevaar komt. Daar moeten strenge maatregelen tegen genomen worden (die zijn overigens al in gang gezet) en streng bestraft worden wat mij betreft.

  2. @Richard:

   Wat ik wel zie is dat ze alleen bezig zijn met het bestrijden van symptomen. “Heb je pijn in je hoofd? Hier heb je een pijnstiller.”
   Waar is de winst van een middel vinden tegen Migraine? Ze worden rijk van de pijnstillers, waarom zouden ze?

   Deze site eens goed doornemen en voor eventuele aanvullende vragen contact opnemen met LUMC zou je blikveld mogelijk al een heel stuk kunnen verruimen:

   http://www.lumc.nl/con/5035/

   Hoofdpijn onderzoek

   In het LUMC wordt klinisch wetenschappelijk onderzoek verricht naar hoofdpijn. Dit is met name gericht op migraine en clusterhoofdpijn. De hoofdpijn onderzoeksgroep ‘LUMINA’ bestaat uit internationaal gerenommeerde artsen en onderzoekers van verschillende afdelingen van het LUMC.

   Op deze website vindt u informatie over enkele belangrijke onderzoeken naar de oorzaken en behandeling van migraine en clusterhoofdpijn. U kunt zich via deze website ook aanmelden voor het onderzoek.

   Verder in dit onderdeel ……

  3. Eerste transplantatie van eilandjes van Langerhans in Nederland

   Voor het eerst is in Nederland een transplantatie uitgevoerd van eilandjes van Langerhans. Dat zijn cellen die insuline aanmaken. De transplantatie is uitgevoerd in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Het transplantatieprogramma wordt financieel mogelijk gemaakt door het LUMC, met een bijdrage van het Diabetes Fonds.

   Dit is de eerste transplantatie van eilandjes van Langerhans in Nederland. In Amerika en in een aantal Europese landen gebeurt dat al. In totaal hebben wereldwijd ongeveer 600 mensen met diabetes type 1 eilandjestransplantatie ondergaan. Voor sommige mensen met sterk wisselende bloedglucosewaarden die vaak een hypo hebben (te lage bloedglucose) en die niet voelen aankomen, is dit een goede optie.

   http://www.cyberpoli.nl/diabetes/forum/viewtopic.php?t=68

  4. Tijd om kritisch na te denken…

   Over de fantastische niet-reguliere behandelmethoden: Noem mij 1 ziekte die alternatief heeft kunnen genezen in de laatste 50 jaar. Graag – ik wil er een paar horen, want ik weet zeker dat er een zou moeten zijn ergens. Ik weet niet welke, maar ik zou het graag weten.

  5. Collega van mij. Jaren lang gedonder met maagzuur, kon bijna nix meer eten, vrat handen vol pillen. Ging met tegenzin op aandringen van zijn vrouw naar een homeopaat. Was na drie bezoeken en een paar minuscuul pilletjes van z’n maag problemen af.
   Worden successen in de alternatieve geneeskunde ergens geregisteerd?

  1. Ja dat is een mooi verhaal maar het heeft niks te maken met de vraag of vaccinaties effectief en veilig zijn. Ik zie de relevantie ervan daarom niet zo.

  1. @ Female US of A,

   Nee, wij geloven het inderdaad niet, omdat het niet zo ís.
   Er staan namelijk twee aantoonbare onjuistheden in het door jou gelinkte artikel, te weten de volgende:
   1. er staat dat de Amish niet vaccineren, maar dat doen ze wel degelijk;
   2. er staat dat er onder de Amish geen autisme voorkomt, maar óók bij de Amish komt autisme voor.
   http://autism.about.com/b/2008/04/23/do-the-amish-vaccinate-indeed-they-do-and-their-autism-rates-may-be-lower.htm

  2. Heb een reactie gepost op dit bericht maar dat zit in het moderatiefilter, dat komt misschien omdat er een link in staat.

   Ik probeer het dus nog eens, nu met incomplete link, misschien dat het dan wel lukt (wil je het artikel bekijken, kopieer dan de link naar je zoekbalk en typ er http voor):

   Nee, wij geloven het inderdaad niet, omdat het niet zo ís.
   Er staan namelijk twee aantoonbare onjuistheden in het door jou gelinkte artikel, te weten de volgende:
   1. er staat dat de Amish niet vaccineren, maar dat doen ze wel degelijk;
   2. er staat dat er onder de Amish geen autisme voorkomt, maar óók bij de Amish komt autisme voor.
   ://autism.about.com/b/2008/04/23/do-the-amish-vaccinate-indeed-they-do-and-their-autism-rates-may-be-lower.htm

 19. Als het een beetje tegen zit dan krijgen deze kinder 5 vaccins.

  Teenagers: Sports physicals and immunizations
  Posted: Wednesday, May 19, 2010 – 10:06:17 am PDT
  By DR. JOYCE GILBERT

  The physicians, nurses, and support staff of Sandpoint offer a sports physical clinic twice a year for the athletes of our community.

  The clinic is an excellent, inexpensive way to meet the state requirements for a physical exam to play any school-sponsored sport in middle school or high school.

  The state of Idaho requires a physical exam at seventh grade, ninth grade, and eleventh grade. The sports physical clinic meets this requirement by examining all athletes, checking blood pressure, height and weight, and reviewing immunizations.

  The athletes best suited to have their exams done in this clinic should not have any chronic diseases such as diabetes, severe asthma, or any other disease best managed by their own personal physician, who can also fill out their sports participation form.

  Many parents are unaware of the need for immunizations for their teenagers.

  Over the years there has been an ability to decrease many life threatening illnesses by routine immunizations, and this is also true for the adolescent population. A brief review of the shots available for teens follows.

  A combination vaccine covering tetanus, diphtheria, and pertussis (whooping cough) is routinely given to all babies and at kindergarten age.

  There is now a very effective booster shot for these diseases recommended for all children age 11-12 and older, called TdaP (pronounced “tee-dap”). All teens who have not received a TdaP should be given this booster, which is good for 10 years.

  Bacterial meningitis is an infection of the lining of the brain, which causes brain damage and death.

  A vaccine against the bacteria Neisseria meningitidis is available for teens and is a one-time shot for all those over 11 years old.

  Hepatitis A vaccines are now routinely given to young children to prevent a viral infection of the liver caught from contaminated food or water. Teenagers missed this vaccine and should receive the series of 2 shots spaced 6 months apart, which will give lasting immunity.

  All children need 2 doses of MMR (measles, mumps, and rubella) and varicella (chicken pox). If these were not given during early childhood, they should be given during the teen years.

  And the Gardasil vaccine against human papilloma virus, which causes cervical cancer and genital warts, has now been approved for both boys and girls in the teen years. This is a series of three vaccines given over 6 months with lasting immunity.

  All teenagers attending the sports physical clinics should bring their immunization records with them. We will have all these vaccines available that evening.

  The clinics will be held Wednesday, May 26, 6-9 p.m. and Wednesday, Aug. 4, 6-9 p.m. at the Family Health Center in the Pinegrove Medical Building, 606 N. Third Ave., Suite 101, Sandpoint.

  The cost is $10 per athlete, and all money collected is donated to the athletic department for medical supplies.

  n Dr. Joyce Gilbert, M.D. is a medical staff member at Bonner General Hospital.

  http://www.bonnercountydailybee.com/articles/2010/05/19/columns/doc4bf37f1524b15106313225.txt

 20. Janny in eerder bericht:

  Vaccine Contamination: Pig Virus DNA Found in Rotarix

  http://journalclubnl.wordpress.com/2010/05/17/fda-rotavirusvaccins-veilig-ondanks-sporen-vreemd-dna/

  FDA: rotavirusvaccins veilig ondanks sporen vreemd DNA

  De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) beveelt opnieuw het gebruik aan van Rotarix en zegt dat ook RotaTeq veilig blijft, ondanks het feit dat in beide rotavirusvaccins DNA werd aangetroffen van andere virussen.

  In maart raakte bekend dat door een nieuwe technologie sporen werden ontdekt van het obscure porcien circovirus 1 (PCV1) in Rotarix. Later bleek ook RotaTeq sporen van PCV1 en PCV2 te bevatten. Deze virussen zijn geen gekende ziekteverwekkers bij de mens en na een breed onderzoek besluit de FDA dat bijkomende voorzichtigheid niet langer nodig is.

  De rotavirusvaccins voorkomen hospitalisaties voor ernstige diarree in Westerse landen en mortaliteit in ontwikkelingslanden. Hun voordelen wegen niet op tegen een zuiver theoretisch nadeel van viraal, niet-pathogeen DNA, aldus de FDA.

  Bron:
  http://www.fda.gov/Safety/MedWatch/SafetyInformation/SafetyAlertsforHumanMedicalProducts/ucm205640.htm

  1. Tja – en dat vertellen we er natuurlijk allemaal niet bij.

  2. Tja..Janny/Mw. Stokvis lijkt bij voorkeur een ronkende-verhalen-vertelSTER en ik sta liever met beide benen op de grond.

  3. Nou volgens mij zit jij met beide benen aan één kant van je paard.hihihihihihihihihiihihihi

  4. Blij dat er zelf zo om moet lachen, dan vindt tenminste nog iemand het leuk.

  5. hi, hi, hi……… maar dan sneller.
   Paardentaal?
   trouwens…..heet jij wilma?

  6. @Lianne

   Het woord Amazone heeft ook een mythologische betekenis en dat is de reden waarom die in mijn naam verwerkt zit.
   Paardrijden doe ik dus niet.

   Verder kun je er -naast Wilma- ook nog Mama in lezen en moeder ben ik wel.
   Mama/mamma heeft ook nog een andere betekenis, vandaar de term Mammapoli.

   Zoek het voor de rest zelf maar even uit, dankjewelasteblieft.

  7. By the way (Bij de weg):

   Janny vroeg zich hier in een ander draadje af wat Rotfl in goed nederlands betekende, maar kwam daar zelf niet uit:

   Janny
   09:29 19 mei 2010
   ROTFL Range Over Test Frequency Level ??

   Dus ff voor de goede orde/dat er geen losse draadjes blijven hangen:

   (Internet slang) Rolling On The Floor Laughing; indicates great amusement at something in a discussion group, etc.

   *over de grond rollen van het lachen
   *in een deuk liggen

   En waarom overkwam mij dat?
   Dat kwam door deze serieuze conclusie van Janny:

   Uit jouw reacties op Trosradar concludeer ik dat jij voor het RIVM werkt!

   Ik ben op fora al eerder benoemd als medewerker van het RIVM, maar ook als wetenschapper en arts.

   Het komische is dat het eigenlijk een compliment is en een bijkomende giller is dan dat ik nog nooit een universiteit van de buitenkant heb gezien/laat staan van binnen.

   Tja…dan komt die rotfl soms vanzelf, niet persé om iemand uit te lachen, maar vanwege de humor die ik er in zie.

   En een dag niet gelachen is………juist ja! 😆

  8. Met beide benen op de grond staan?
   Dus niet!
   Je blijft halstarrig vasthouden aan alles wat ooit ‘goed’ was en wilt niet verder kijken dan je neus lang is.

 21. Een klein artikeltje in de franse krant van vanmorgen:

  “Het toedienen van het hepatitis B vaccin voor kinderen is in 3 jaar tijd (2004-2007) met 21,4% gestegen, nog steeds “te weinig” (sic..). In 2007 had 41,9% van de kindjes op tweejarige leeftijd inmiddels al 3 doses van dit vaccin ingespoten gekregen”.

  We zijn nu in 2010……

  1. “sic”?

   Schrijven ze Nederlands in Franse kranten?

  2. @Trijntjewinkel

   Ellen is de vaste buitenlandcorrespondente(uit Frankrijk)van Ron Fonteine, dus Ellen is het niet zo gewend om te nuanceren.

   Help ik haar maar ff een handje:

   http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBD7b.htm

   Wat is hepatitis B?
   Hepatitis B is een besmettelijke leverontsteking. In landen buiten West-Europa, Canada, de VS, Australië en Nieuw Zeeland komt hepatitis B veel voor. Daar worden mensen vaak al bij de geboorte of op jonge leeftijd met de ziekte besmet. In Nederland vinden de meeste besmettingen op volwassen leeftijd plaats.

   Wat zijn de klachten?
   Een infectie met hepatitis B kan op verschillende manieren verlopen.

   Vaak geeft de infectie helemaal geen klachten.

   Sommige mensen krijgen binnen twee tot drie maanden na besmetting last van moeheid, verminderde eetlust, misselijkheid, koorts, en pijn rechts boven in de buik. Het oogwit en de huid kunnen geel worden (geelzucht). De urine kan donker zijn (de kleur van sterke thee) en de ontlasting heel licht van kleur (stopverfkleur). U kunt ook jeuk hebben. De geelzucht verdwijnt na enkele weken. De moeheid kan weken tot maanden duren.

   Wanneer u op jonge leeftijd besmet raakt, blijft het virus vaak in uw lichaam aanwezig.

   Wanneer u op oudere leeftijd besmet raakt, is de kans groot dat het virus uit uw lichaam verdwijnt.

   Pas als het virus helemaal uit uw bloed is verdwenen, bent u genezen.

   Wanneer het virus langer dan 6 maanden in uw lichaam aanwezig blijft, dan noemen we dat een chronische infectie met hepatitis B. De meeste mensen met chronische hepatitis B hebben weinig klachten of zijn alleen wat moe.

   Hoe ontstaat hepatitis B?
   Hepatitis B wordt door een virus veroorzaakt. Het virus zit in……….

   quote:
   Als u zwanger bent en u heeft hepatitis B, dan zal uw kindje direct na de geboorte worden ingeënt.

   quote:
   Kinderen waarvan tenminste een ouder afkomstig is uit een land waar hepatitis B veel voorkomt, krijgen van de GGD een oproep om zich in te enten tegen hepatitis B.

   eindquote:
   Voor meer informatie kunt u ook kijken op de site van het Nationaal Hepatitis Centrum http://www.hepatitis.nl.

   http://www.rivm.nl/cib/infectieziekten-A-Z/infectieziekten/HepatitisB/index.jsp

   1.Algemeen
   2.Ziekte
   3.Diagnostiek
   4.Besmetting
   5.Desinfectie
   6.Verspreiding
   7.Behandeling
   8.Primaire preventie
   9.Maatregelen naar aanleiding van een geval
   10.Overige activiteiten
   11.Versiebeheer
   12.Bijlage I Hepatitis B en zwangerschap
   13.Bijlage II Praktische uitwerking ‘Bepaling anti-HBs-titer na vaccinatie’
   14.Bijlage III Risicogroepen en vergoedingensysteem voor vaccinatie
   15.Bijlage IV Toelichting bij de vragenlijst over hepatitis B
   16.Bijlage V Overzicht HBV-markers en testsituaties

  3. Goed werk mede-trollen.
   Keep on the good work (houdt nabij het goede werk)
   😆 😆 😆 😆

  4. jaaaaaa we hebben vandaag wat af gelachen! We hebben zelfs crypto-les gehad(uuuh… mensen met een bep IQ noemen dit slang)……. kan Jochem Meijer nog iets van leren.

  5. “Zouwie”?
   Is dat echt Nederlands, Frans?
   Wilmamazoneïaans!

  6. http://medischcontact.artsennet.nl/nieuwsartikel/Meer-GGDs-verwijzen-zelf-bij-hepatitis.htm

   20 mei 2010

   Meer GGD’s verwijzen zelf bij hepatitis
   Steeds meer GGD’s verwijzen zelf patiënten met chronische hepatitis B naar de specialist.

   Dit is het gevolg van het zogenaamde Korte Ketenproject, opgezet om zorg en verwijzing van deze patiënten en hun contacten te verbeteren. De hoop van de verschillende partijen die aan het project meewerkten, is dat hiermee meer patiënten tijdig verwezen worden.

   Centrale regie
   Hepatitis B is een meldingsplichtige ziekte. GGD’s horen bron- en contactonderzoek te doen, voor te lichten, en mensen door te verwijzen naar de huisarts voor serologisch onderzoek. Die moet vervolgens zo nodig naar de specialist verwijzen. Bij dit lange traject vallen nogal eens mensen uit.

   Het Nationaal Hepatitis Centrum, Erasmus MC en GGD Rotterdam-Rijnmond hebben hierom………

  7. @Reptielo

   Inderdation, das onvervalst Wilmamazoneïaans.

   Rotflderotfl!!

  8. G,IMZHLDIEIMBP.

   Ik zal het even decoderen! want hier moet je wel een héél hoog IQ voor hebben.

   Goh, Ik moet zo hard lachu dat ik ervan in mijn broek pies.

   oja en als je er een medische benaming voor wilt weten……..incontinentie!

  9. @ lianne

   om precies te zijn het het Stressincontinentie. incontinentie is een algemene term.

  10. ja het is erg, alvast sorry, maar in je eentje lachen is ook zowat!
   dus hier komt ie…….

   Ze hadden mij trouwens als eerste gevraagd voor die durex reclame, maar er werd geklaagd dat in de tunnel de ruitenwissers aan moesten

  11. Ze hadden mij trouwens als eerste gevraagd voor die durex reclame, maar er werd geklaagd dat in de tunnel de ruitenwissers aan moesten

   Hallo?!
   Wat een zeikerds. Ruitenwissers èn een regenjasje aan en dan nog niet tevreden. Tis toch wat!

  12. @Gait

   om precies te zijn het het Stressincontinentie. incontinentie is een algemene term.

   Vrouwen zijn over het algemeen niet zo goed in droge humor Gait!

  1. Dome vragen bestaan niet, domme antwoorden wel, is mij altijd geleerd. Maar misschien is dit wel een domme opmerking.
   Het zou niet best zijn als resultaten uitsluitend door belanghebbenden worden bijgehouden. De bakker beoordeeld z’n eigen baksels, de farmaceut z’n eigen pillen.
   Je begrijpt me best wel, gewoon een objectief overzicht van resultaten opgesteld en bijgehouden door een onbevooroordeelde club. Ik twijfel er overigens sterk aan of zoiets wel bestaat.
   De bewering dat homeopathie onzin is, is nog helemaal niet zo zeker:
   http://noorderlicht.vpro.nl/artikelen/12492215/

  2. Ik begreep je verrektes goed Albert, en hoopte meer respons. En gelukt!
   😎

  3. @Albert

   Quote uit het bericht van Richard:

   Over de fantastische pharmaceutische industrie: Noem mij 1 ziekte die de pharma industrie heeft kunnen genezen in de laatste 50 jaar. Graag – ik wil er een paar horen, want ik weet zeker dat er een zou moeten zijn ergens. Ik weet niet welke, maar ik zou het graag weten.

   Daar reageerde ik op met:

   Tijd om kritisch na te denken…

   Over de fantastische niet-reguliere behandelmethoden: Noem mij 1 ziekte die alternatief heeft kunnen genezen in de laatste 50 jaar. Graag – ik wil er een paar horen, want ik weet zeker dat er een zou moeten zijn ergens. Ik weet niet welke, maar ik zou het graag weten.

   Het ging/gaat er m.i. om en over of er de laatste 50 jaar een ziekte volledig de wereld uit geholpen is en zo ja: welke en door wie.

   Jij reageerde hier op met een verhaaltje over brandend maagzuur.
   Dat is weliswaar vervelend voor degene die het treft, maar het zal in de meeste gevallen niet de bijwerking zijn van een ernstige ziekte, maar wel van eetgedrag en in dit geval ook nog eens het onoordeelkundig gebruik van maagzuurremmers.

   vrat handen vol pillen

   .

   Brandend maagzuur is m.i. dus geen ziekte, maar om het ff simpel te houden en terug te komen bij de kern van de zaak:

   Heeft homeopathie ervoor gezorgd dat brandend maagzuur voltooid verleden tijd werd en komen ze met die doorbraak in het medisch-geschiedenisboek te staan?
   Vanaf het jaar X werden er wereldwijd geen meldingen meer gedaan van brandend maagzuur.

  4. @Albert

   Guido heeft vandaag -speciaal voor/door jou zo lijkt het- een apart artikel over Homeopathie gepost. Dus als je daar verder nog energie in wilt steken, weet je waar je terecht kan:

   http://www.wanttoknow.nl/wetenschap/energie/homeopathie-verdient-extra-aandacht/

   Energie :Homeopathie verdient extra aandacht..

   Wij dienen in deze tijd van veranderingen onszelf te dwingen ‘open’ te staan voor deze veranderingen. Omdat we de verandering ZELF zijn! Dat betekent dat onze ‘vaste kernwaarden’, ook onderhevig zouden moeten zijn aan een kritische blik. Zo ook de waarden waar we al die tijd zo rotsvast in geloofden!

   Eén van de gevolgen van deze tijd, is de grotere focus op ‘energetische processen’.. Deze processen, die plaatsvinden ‘achter’ de dagelijkse, fysieke werkelijkheid, verdienen onze aandacht, omdat we er steeds meer achter komen, dat niet de fysieke wereld het fundament is van ons bestaan, maar juist dát energetische aspect van ons leven.

   Homeopathie is voor die mensen, die onherroepelijk geloven in een materiële wereld, een verschrikking. De discussie splitst zich dan vaak toe op………

  5. Dank voor de tip Wimamazone, gezien mijn opleiding niet een geneeskundige richting heeft gehad lijkt het mij niet verstandig te pogen heel diep op deze materie in te gaan dus ga ik gewoon af op mijn dagelijkse waarnemingen. Het kan mij ook niet zoveel schelen of het genezen van een kwaal langs alternatieve of reguliere weg plaatsvindt, belangrijk daarbij vind ik wel dat het werkt er geen nare bijverschijnselen zijn waaronder ik ook wil vatten een vacuüm getrokken portemonnee.

   Ik twijfel er niet aan dat er aan vaccinatieprogramma’s integere motivaties ten grondslag liggen maar er moet niet uit het oog verloren worden dat er vermogens in omgaan en dat er spelers zijn die er (grof) geld aan verdienen. De belangrijkste is natuurlijk de farmaceutische industrie.
   Hoe integer deze ondernemingen zijn staat nogal ter discussie. Een ding is zeker dat als deze industrie daadwerkelijk ‘genees’-middelen gaat maken, zij in elk geval de eigen afzetmarkt aantasten en wellicht zichzelf op den duur overbodig maken. De zieke mens is een inkomstenbron, als ze genezen zijn hebben ze de producten van deze industrie niet meer nodig.
   De laatste tijd zijn er nogal wat berichten in de media langsgekomen die het ergste doen vermoeden, farmaceutische ondernemingen worden geleidt door directies die alles met markt en weinig met geneeskunde op hebben.
   Beluister dit eens, vier delen:
   http://www.youtube.com/watch?v=QgshXrMVajI
   Het zal toch niet allemaal uit z’n dikke duim gezogen zijn.
   Het programma Radar heeft ook al eens laten zien hoe graag en makkelijk er nieuwe kwalen worden verzonnen met bijpassende behandeling om de ‘genees’-middelenstroom aan de gang te houden/uit te breiden.
   Wat betreft bijvoorbeeld swine flu:
   Toen hier de paniek langzaam aangejaagd werd huppelde het Mexicaanse jongetje, bij wie als eerste het virus was ontdekt, alweer gezond en wel op straat rond. Ook hier in Nederland waren deskundigen die vonden dat een en ander zwaar overtrokken werd, daar werd minder naar geluisterd dan naar Oosterhaus en Coutinho. Van Oosterhaus is inmiddels wel bekend dat hij belangen had bij groots inkopen van vaccins. Onze (demissionaire) minister Klink weigert inzage te geven in de kosten van het aankopen van die ruim 30 mln vaccins.
   Waar veel geld te halen valt kom je steeds weer dezelfde soort mensen tegen en als je de markt vrijgeeft zorgen zij er wel voor dat ze op de posities komen waren ze ruimschoots over dat geld kunnen beschikken. Ze zitten zeker in de directies van de farmaceutische ondernemingen.
   Doel en middel zijn van plek verwisseld: doel is marktaandeel/omzet/winst, en middel is het ontwikkelen en verkopen van ‘genees’-middelen.
   Preventief vaccineren is een megabusiness hoe je het ook bekijkt.

  6. Niet verdrietig/boos worden Wilmamazone, waarschijnlijk haal ik mijn informatie uit een andere hoek dan jij en daar is de belangenverstrengeling van Ab Osterhaus echt nog niet weerlegd.
   Op de kleuterspeelplaats kom je al de eerste kleine complotjes tegen. In de wereld van de volwassenen kunnen ze uitgroeien tot angstige omvang. Bij mijzelf groeit de argwaan als er heel grote geldbedragen gaan spelen.

   Je hoeft hierop niet te reageren, ik vind mijn weg zelf wel.

  7. @Albert

   Je hoeft hierop niet te reageren, ik vind mijn weg zelf wel.

   Ook een manier om niet inhoudelijk op mijn research te hoeven ingaan.
   Ff een rondje losseflodderen en dat was het dan.

   Zorg er vooral voor dat je niet te ernstig besmet raakt met complotschimmels, want dan ben je in no-time compleet van het padje af en dat gun je niemand.

   Dag Albert.

  8. Nou zeg, reageer je toch!

   Ik twijfel er geen moment aan dat je uitgebreid en gedegen research hebt gedaan en dat er geen speld tussen te krijgen is (behalve misschien over belangenverstrengelingen). Mocht ik zin krijgen ga ik je werk wel eens doorworstelen.

   Begrijp ik goed dat je niet in zoiets als complotten gelooft? In welke sprookjeswereld leef je dan?
   Lees even de definitie van ‘complot’ en zet je zintuigen dan nog eens aan het werk. Ik kan mij niet voorstellen dat je helemaal niets tegenkomt.
   Ikzelf ben al besmet met die complotschimmel maar heb een immuunsysteem die dat prima onder controle heeft. Als je besmet raakt, maar een gezonde afweer hebt, krijg je er hooguit een paar slapeloze nachten van, daarna is er goed mee te leven. Sterker nog: als er weer zo’n schimmel langskomt slaap je er geen minuut korter door.
   Geloof me, als er geld en macht in het spel komt worden er zaken afgesproken. En het lijkt een soort wetmatigheid dat er onevenredig veel niet zo integer volk op posities terecht komt waar je deze mensensoort nou juist niet nodig hebt.

   Gezond wantrouwen is niet ongezond.

   Nu ga ik echt wat leukers doen.
   Dag Wilmamazone.

 22. Ff een stok in het anti-vaccinatiehok.
  *zich alvast bukt*

  http://medischcontact.artsennet.nl/nieuwsartikel/Vaccinatie-mazelen-te-laat.htm

  21 mei 2010

  Vaccinatie mazelen te laat
  Antilichamen van de moeder bieden baby’s slechts 1 tot 4 maanden immuniteit tegen de mazelen, terwijl ze pas met 14 maanden worden ingeënt. Zuigelingen zijn dus 10 tot 13 maanden onbeschermd tegen de ziekte.

  Recentelijk zijn er een paar uitbraken van de mazelen geweest in landen met een vaccinatieprogramma. Wellicht is dit te wijten aan deze immuniteitskloof. Dat schrijven Elke Leuridan c.s. in BMJ naar aanleiding van een studie onder 207 zwangere vrouwen.

  eindquote:
  De Wereldgezondheidsorganisatie WHO streeft ernaar om de mortaliteit door mazelen te reduceren. Door een mondiaal vaccinatieprogramma van 2000 tot 2007 daalde het aantal sterfgevallen met 74 procent.

  BMJ 2010; 340: c1626, doi: 10.1136.bmj.c1626: ,a href=”http://www.bmj.com/cgi/content/full/340/may18_2/c1626?maxtoshow=&hits=10&RESULTFORMAT=&fulltext=leuridan&searchid=1&FIRSTINDEX=0&sortspec=date&resourcetype=HWCIT”> Early waning of maternal measles antibodies in era of measles elimination: longitudinal study

 23. Alhoewel ouders natuurlijk zelf mogen beslissen over het inenten van hun kinderen, is het verspreiden van disinformatie over vaccinaties te walgelijk voor woorden (en er reclame voor maken zoals Guido hier doet ook). Als ik morgen een boekje schrijf dat vitamines en vers fruit kankerverwekkend zijn kan ik dan ook mijn bankrekening spekken met de verkoop van kwakzalverpraat ? Waarschijnlijk wel, zolang er nog genoeg onverantwoordelijke ouders zijn die er intrappen en met wat hulp van geldbeluste mede-kwakzalvers die graag reclame maken voor gemeenschappelijke onzin.
  Als er een kind onnodig overlijdt omdat een goedgelovige ouder is beinvloedt door dit artikel dan ben jij daar verantwoordelijk voor, Guido.

  1. Ha die Henk..
   Wat is het punt man, noem man en paard. In deze of omgekeerde volgorde..! Hier gaat het over het boek ‘Vaccinaties doorgeprikt’.. Waar maak ik dan ‘reclame’ voor of tegen vaccinaties..? Vreemde wijze van discussiëren heb je Henk, in mijn ogen!

  2. @Guido Lees je eigen aanbeveling nog maar eens goed door.wat staat daar dan ? Goed zo…Iets over huiveringwekkende aantasting…..
   Ik stop maar.

 24. Heb het boek gelezen, en ben onder de indruk van de inhoud en de zorgvuldige manier waarop de auteurs het onderwerp ‘vaccinaties’ bespreken; een eye-opener! Dit boek is niet alleen interessant voor ouders, maar voor iedereen die gezond door het leven wil gaan.

 25. http://nos.nl/artikel/159468-britse-arts-geroyeerd-om-nepstudie.html

  Britse arts geroyeerd om nep-studie

  Een Britse arts is uit de medische stand gezet omdat hij het aanzien van de beroepsgroep heeft geschaad. Andrew Wakefield werd in 1998 bekend toen hij een verband suggereerde tussen het vaccineren tegen kinderziekten en het ontstaan van autisme bij kinderen.

  Omdat duizenden ouders daardoor hun kinderen niet lieten inenten, ontstond er direct een stijging van het aantal gevallen van mazelen en de bof.

  Het onderzoek van Wakefield kreeg veel kritiek. Er bleken maar elf kinderen aan het onderzoek te hebben meegedaan, en die waren allemaal aangeleverd door letselschade-advocaten.

  Wakefield vindt de aantijgingen “ongefundeerd en onrechtvaardig” en gaat in beroep.

  1. Of de anti-vaccinatiefanaten hierdoor van hun geloof afvallen valt nog te bezien.

  2. Bovendien bleek Wakefield zelf ook belanghebbende, want hij had een patent ingediend voor een alternatief mazelenvaccin. Het was dus in zijn belang om de bestaande cocktail te diskwalificeren. Deze belangenverstrengeling kwam pas later aan het licht, Wakefield had er voor het gemak maar niets over gezegd.

 26. Ik heb wéér wat door te prikken:

  Reuters

  Many vaccines at once OK for kids’ brains: study

  Parents can rest assured that getting kids their vaccine shots on time will not hurt their mental skills later on, doctors said on Monday.

  “A lot of parents are concerned that children receive too many vaccines too soon,” said Dr. Michael J. Smith, of the University of Louisville School of Medicine in Kentucky. Some parents skip recommended vaccines out of fear of autism, for instance, and some choose to space out shots.

  eindquote:
  But until now, nobody had studied whether getting several vaccinations in a short time could have negative consequences, for instance by overloading the immune system, as many parents believe, according to Smith. He found that receiving as many as 10 different shots — including flu and whooping cough — had no impact.

  A Centers for Disease Control and Prevention researcher said the new findings send an important public health message.

  “Parents that are considering delaying vaccination should realize that there aren’t any specific benefits, and that they are putting their child at risk, and not only their child but also the community,” said Dr. David Sugerman, of the CDC’s Epidemic Intelligence Service in Atlanta.

  SOURCE: http://www.pediatrics.org/cgi/doi/10.1542/peds2009-2489 Pediatrics 2010.

  1. Geloof je dat nou echt Wilmamazone, gij voorvechtster van de farmaceutische industrie???????
   Hoeveel zouden ze deze dokter hebben toegeschoven om ‘zijn’ verhaal te doen.
   Big Pharma has a lot of power and money.
   En wie denk je met al je uitleg en verwijzingen naar links te overtuigen?
   Je maakt er een dagtaak van en het roept alleen maar ergernis op.
   Of is dat de bedoeling?

  2. Je valt in herhaling.
   Geloof jij maar lekker in sprookjes.

  3. @Female US of A

   Waar is/blijft een deugdelijke onderbouwing van al jouw punten? Zomaar wat roepen kan iedereen.

  4. Je bent het levende bewijs daarvan Wilmamazone.. Je lijkt precies op Gait. Kopieert hele stukken, plakt ze in een reactie, en vervolgens meld je er NIETS bij.
   Totaal irrelevant. Gelukkig zien steeds meer mensen dat hier!

   Tijd voor een andere Nick? Gaitie2?

  5. @Guido

   Ik vind deze studie met name een hele geruststelling voor ouders die zich – onnodig zo blijkt- bezorgd maakten/maken over het huidige vaccinatieschema.

  6. Tijd voor een andere Nick? Gaitie2?

   @Guido Het lijkt mij eerder tijd dat je hier o.a. leert om op relevante wijze een discussie te voeren:

   -niet-post-relevante link verwijderd-

 27. zo heb alle reacties gelezen, en vind het fijn om even stil te staan bij het feit dat we,al lijkt de eenheid ver te zoeken, gelukkig toch allen een (lees 1) zijn.
  X

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.