Advertentie

Anti-depressiva verslavend! Dus: ‘afkicken’..!


“Als ervarings-deskundige met anti-depressiva en het stoppen daarmee, wil ik alles op alles zetten, om te voorkomen dat kinderen en volwassenen, zonder grondige diagnose, Ritalin of een ander AD voorgeschreven krijgt !!!”

Zo begint de reactie van Annelies op ons artikel over Ritalin. Wij vinden deze reactie inhoudelijk dermate van belang, dat we het als los artikel hier onder je aandacht willen brengen. Het is geen leuk verhaal, maar de waarheid is vaak niet ‘leuk’. Is dat daarom een reden om onze koppen in het zand te steken en een schandalig proces van ‘officiële verslaving’ en kinderen geweld aandoen, te laten voortduren..???!

 

Annelies gaat verder: “Op mijn web-site over anti-depressiva verwijs ik regelmatig naar het feit dat steeds meer kinderen Ritalin krijgen. Kinderen mogen geen kinderen meer zijn. In Amerika zijn het al leraren en leraressen die , zonder medische opleiding, een kind aan de Ritalin ‘helpen’.

Zelf ben ik, vooral door de artikelen van oud-apotheker Fernand Haesbrouck, vanaf april 2009 gaan afbouwen van Anti-Depressiva die ik slikte.

Nu, na ruim 10 weken volledig van de Anti-depressiva af te zijn, garandeer ik , dat een kind NOOIT kan doormaken waar ik nu doorheen ga. De regelmatig terugkerende gedachten aan zelfdoding en het gevecht daartegen is voor een kind niet te doen !! Ik weet, dat het afkick-verschijnselen zijn en dat houdt mij in leven, maar geen arts zal je vertellen, dat stoppen met AD en ook Ritalin, niet te doen is/onmogelijk is !!! Hierbij wil ik duidelijk stellen, dat mijn ervaring GEEN incident is, maar een algemene ervaring van iedereen die afbouwt /stopt met AD.

Op 21-juni j.l. heb ik onderstaand blog geschreven op Hyves:

Miljoenen mensen ter wereld , slikken dagelijks anti-depressiva ofwel SSRI’s ( Selectieve serotonine-heropnameremmer ). Kinderen worden al snel gediagnosticeerd met oa. ADHD als ze maar even uit de toon vallen en worden ook aan deze drugs bloot gesteld. De afgelopen 6 jaar is er een schrikbarende toename in het aantal, ongecontroleerde, voorschrijvingen door huisartsen van anti-depressiva. HIER op HuisartsVandaag.nl

 

 

U krijgt anti-depressiva, gaat naar de apotheek en vervolgens hoeft U slechts eens in de drie maanden een telefoontje te plegen naar de recepten-herhaal-lijn en U krijgt weer voor drie maanden.

Niemand stelt vragen; uw huisarts niet, uw apotheker niet, uw psychiater niet , of wie dan ook. En zo gebeurt het dat miljoenen mensen wereldwijd zwaar, gelegaliseerd, gedrogeerd zijn.

Wat is het geval?
U gaat naar uw arts met klachten over slapeloosheid, angstaanvallen, somberheid, hartkloppngen en U krijgt te horen, dat uw hersenen niet voldoende serotonine aanmaken. “Gelukkig” zijn daar medicijnen voor, genaamd anti-depressiva !!!

Het spul blijkt ook nog eens te helpen dus wat is het probleem?

Tot op heden is er nog geen enkel bewijs gevonden dat het serotonine-level in het menselijk lichaam, de oorzaak van depressies is. Het tegendeel echter wel:

Van een onderzoekende natuurarts had ik al vernomen dat zij bij patiënten die Prozac of een andere SSRI kregen voorgeschreven een klinisch onderzoek liet verrichten naar de serotoninespiegels bij deze depressieve mensen. Zij liet bloed en urine (metabolieten-bepaling in urine) onderzoeken en moest tot de conclusie komen dat er geen 1 op 1 relatie te vinden was tussen depressie en verlaagde serotoninespiegels. Mensen konden dus depressief zijn en toch hoge serotoninespiegels hebben.

En omgekeerd ontdekte dr. Sascha Russo dat mensen wel een verlaagde serotoninespiegel konden hebben en toch niet depressief zijn. Neem eens een kijkje op deze website ADHD-fraude

Over de bijwerkingen van anti-depressiva
En dan zijn er vanzelfsprekend bijwerkingen van anti-depressiva. Wat artsen vaak over het hoofd zien, maar absoluut vermeldenswaard is het feit, dat er herhaaldelijk gewaarschuwd wordt, voor geweldadigheid en zelfdoding bij gebruik van anti-depressiva en in verhevigde mate bij het afbouwen ervan. Kijk hier op de website van Anti-Depressant Facts.

Kortom: U kreeg het ‘medicijn’ voor angstaanvallen, hartkloppingen, depressie, slapeloosheid en bij het afbouwen van het middel gaat er iets grondig mis. De farmacie heeft dat een naam gegeven: SSRI Discontinuation Syndrome (het anti-depressiva afbouw syndroom). Zie HIER.

Uit eigen ervaring kan ik vrijwel alle reactie’s die hier op de website van Dokter.nl staan, bevestigen:

 

Wat gebeurt er namelijk? U komt weer terug in de werkelijkheid!!! U was een ZOMBIE en de realiteit slaat U nu hard om de oren als U afbouwt van anti-depessiva. Dan blijkt, dat het middel helemaal niets heeft opgelost, integendeel U bent verder in de narigheid dan U daarvoor was. Er is nl. helemaal niets opgelost !!!
Ja, uw angstaanvallen , hartkloppingen e.d waren weg, maar………… de redenen waardoor U deze verschijnselen kreeg, zijn niet weggenomen !!

Vervolgens blijkt ook nog eens, dat het gebruik van anti-depressiva zeer gevaarlijk is voor zwangere vrouwen en hun baby’s. Dierproeven hebben aangetoond permanente veranderingen in specifieke delen van de hersenen en veranderd gedrag op volwassen leeftijd na perinatale blootstelling aan SSRI’s. Kijk op deze Amerikaanse overheidswebsite: HIER.

Een speciale blog over Anti-Depressiva
Dit blog en ondergenoemde (in aanbouw zijnde) web-site heb ik gemaakt, naar aanleiding van waar ik nu zelf doorheen ga. Mijn zorg gaat uit, naar iedereen die nu antidepressiva slikt en vooral de kinderen die op zeer jonge leeftijd aan deze gelegaliseerde drugs raken.
Ik raad iedereen aan hier eens goed de informatie tot zich te nemen, of mensen alert te maken op deze site, wanneer ze problemen hebben met anti-depressiva. Mijn website over dit onderwerp vind je HIER.

Ons dagelijks voedsel, de strijd is begonnen..

De oorzaak van het zogeheten ADHD ligt vaak in ons dagelijks voedsel. Dat weet ‘men’ ook heel erg goed, dus daar wordt ook iets aangedaan. Amerika ligt een klein stukje voor op Europa , maar daar gebeurt dit al, kijk deze YouTube, waarin een inval te zien is in een RawFood-groothandel..

x

x

In maart 2009 heeft Obama HR875, (Food Safety Modernization Act.) ingediend, die de aanloop is, tot een volledig verbod op organisch voedsel.

E op 10 juni j.l. heeft Obama Executive Order #13544 ondertekent, waardoor alle vitaminen en mineralen, evenals alle vormen van natuur geneeswijzen/middelen, verboden gaan worden. Het is duidelijk , dat dit de Codex Alimentarius betreft en dan weten we ook, dat het hier hetzelfde toegaat. Dus qua gezond voedsel hebben nog maar kort tijd om kinderen van ADHD af te helpen. Laten we die tijd optimaal benutten.

* * *

Tot zover de reactie van Annelies. Hieronder het aanvullende verhaal over de druk die in de VS wordt uitgeoefend op de aanbieders van vers voedsel. Heftig!

* * *

Er is een schokkende ontwikkeling aan de gang in de VS. De politie doet invallen in organische voedselwinkels in de VS, groothandels en winkels. Hier een voorbeeld van een gefilmde inval in Californië. Je ziet George Hemminger (George4Title) in zijn auto een telefoongesprek hebben over deze invallen met de eigenaar  van de winkel ‘Rawsome’. Deze winkel zit in Los Angeles aan Venice Beach.

Online is er een storm opgestoken nadat de Los Angeles Times’ berichtte over deze invallen in ‘raw-food-store’. Veel bloggroepen zijn bezorgd over het misbruik dat de politiemacht uitoefent, gebaseerd op onnodige veiligheidseisen met betrekking tot de consumptie van ‘raw-foods’.

x

x

Het is voor veel mensen ongelooflijk, ze worden wakker geschud door dit gedrag van de overheid! ‘Hoe is het mogelijk dat ik niet zélf mag bepalen wat ik eet?’ is een veelgehoorde kreet. Overheden wijzen op het bestaan van regels voor de veiligheid en vanuit gelijkheid.

Maar invallen zónder enige vergunning, waarbij met een getrokken pistool en met veel manschappen een zaak wordt overvallen, zijn natuurlijk volledig krankzinnig. Er dient natuurlijk een ander doel te worden verwezenlijkt, het bangmaken van bezoekers van deze winkels en het ‘verdedigen van belangen’ van grote voedselfabrikanten, die deze nieuwe ‘raw-food’-ontwikkelingen met lede ogen aanzien.

Met hun getrokken pistolen, deden 4 politiemensen een inval, dit keer met huiszoekingsbevel, in de ‘Rawesome Foods’-winkel in Venice. Uiteindelijk vonden ze, na een korte zoektocht, waar ze voor gekomen waren.. Ongeïdentificeerde jerrycans met rauwe melk.

 

“Ik kan er nog steeds niet over uit, dat ze onze yoghurt meegenomen hebben” zegt Rawesome-vrijwilliger Sea J. Joners, een paar dagen na de inval. “Er is nota bene een medische marihuana winkel een paar kilometer verderop, maar ze doen bij óns een inval omdat wij rauwe versproducten verkopen?”

Kijk hier in het artikel in de LA-Times.

Dit soort invallen hebben een uiterst ontnuchterend effect op sommige winkeliers. Whole Foods Market had tot voor kort allerlei rauwmelkse producten in de schappen in Californië en 3 andere staten. Maar in Maart van dit jaar haalde deze keten alle rauwmelkse producten van de schappen, behalve een paar specifieke kazen.

In een verklaring hiervoor gaf Whole Foods te kennen: ‘De oorzaak ligt hiervoor in de realiteit van de extreem hoge kosten voor aansprakelijkheidsverzekering die gerelateerd zijn aan de potentiële risico’s van het verkopen van ongepasteuriseerde melk en melkproducten.” …

Het bedrijf ‘Rawesome’ is geboren uit de pure frustratie van consumenten. In 1998 kon James Stewart -een vegetariër die wel rauwe melk dronk- deze niet meer vinden in de winkels van Zuid-Californië.

Daarom begon hij zelf te reizen langs verswinkels in Noord-Californië en hij ging naar Whole Foods in San José, dat toen nog rauwe melkproducten verkocht. Daar kocht James Stewart wat hij nodig had, en het woord ging al snel rond en familie en vrienden wilden ook weer de rauwe melkproducten. James zag een gat in de markt en begon zijn ‘Rawesome’.

Volgens George Hemminger (George4Title) is deze ‘oorlog om organische producten’ verhit aan het raken omdat grote landbouwbedrijven en corporaties zich bedreigd voelen door locale samenwerkingsverbanden tussen winkeliers. Zij hebben zich daarom weten te verzekeren van de steun van de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit, de FDA. Maar ook andere overheidsdiensten die werkzaam zijn op dit gebied, zijn door hen gemobiliseerd. Zie hier een ander artikel in de LA-Times.

104 gedachten over “Anti-depressiva verslavend! Dus: ‘afkicken’..!

 1. Tja, een oude discussie. Anti-depressiva helpt veel mensen. Natuurlijk zullen er bij onzorgvuldige diagnoses fouten worden gemaakt, maar in de regel is anti-depressiva voor veel mensen een godsgeschenk. Het levert die extra stofjes waarvan het brein te weinig aanmaakt. Vergelijk depressie met diabetes, waarbij men ook extra insuline moet nemen. Ik beschouw de grondslag van depressie dan ook als een somatisch ziekteproces die op het psychische vlak doorwerkt.

  Ik heb zelf een familielid die een zeer kleine dosering slikt. Het werkt perfect wanneer het in de bloedspiegel is opgenomen. Vaak worden patienten overmoedig en menen te kunnen stoppen. Omdat het medicijn nog enkele weken doorwerkt in de bloedspiegel beschouwen patiënten dit veelal als hun bevestiging. Niets is minder waar. Vaak sluipt de depressie ongemerkt weer binnen. Voor de patient vaak niet herkenbaar, maar voor de omgeving meestal wel. Dan begint het spel van de ontkenning weer van vooraf aan. Indien iemand een antiobioticakuur neemt, moet je deze ook afmaken. Want ongeacht iemand zich beter voelt, het virus of bacterie kan later weer de kop opsteken.

  Wetenschappelijk is bewezen dat het concentratievermogen en het geheugen door medicatie als ritalin juist verbeterd. Maar ik deel de mening dat men voorzichtig moet zijn dit soort medicatie bij jonge kinderen te verstrekken. Want hun lichaam zit nog in de groei. Te snel wordt er allerlei etiketten op het gedrag van kinderen geplaatst. Feit is dat de wereld van vandaag totaal anders is geworden dan de wereld waarin we zelf als kinderen zijn opgegroeit. Kinderen van nu krijgen veel meer input te verwerken.

  1. F001: je voorzichtige en omzichtige omschrijvingen doen voor mij volledig onrecht aan de krankzinnige situaties die hierboven beschreven zijn EN het immense leed dat mensen wordt aangedaan. Ik kan me niet vinden in jouw bizarre ‘loopje-op-eieren’.. Voor mij is het struisvogelpolitiek.
   Het is bovendien geen oude discussie, zoals blijkt uit de vele, vele actuele heftige situaties. Die vers-voedsel-raids is óók een oude discussie..? Wake up man, probeer het grote(re) plaatje eens te zien, of: ‘Sleep well’!

  2. @ f001 He ja dat doet me denken aan die “kuurtjes”van een jaar of 5 achtereen (geen ongebruikelijke termijn voor AD gebruikers)Of de handel in ritalin in de U.S Maar als de dokter het voorschrijft tja dan moet je het “kuurtje “wel afmaken natuurlijk! Volledig gedrogeerde afhankelijke gebruikers creeeren zo doe je dat! Ik heb mensen volkomen zien veranderen door die troep ,werden hele andere mensen . Die gevaren opleverden voor omgeving en hen zelf,andere karakter eigenschappen ineens. Mensen zelfmoordneigingen zien krijgen van de medicatie, hele gezinnen gesloopt zien worden. Maar we kunnen veilig een “kuurtje”halen bij de witte jas. Nouja voor wie dus wil verkeren in een gedrogeerde schijnwerkelijkheid dan toch, want mag ik een beurdje overslaan bij deze? Zoals alles in ons lijf, gebruik je het niet ? Gaat het achteruit. Ga je dus stofjes toevoegen ,zeg je tegen je lijf “hou maar helemaal op met die stofjes zelf aan te maken”. Hadden we het al over genezen /helen gehad? Nee ,nou bij deze dan , voorgaande duidt mijns inziens aan, dat deze vorm van medicatie contraproduktief werkt, in termen van genezing/heling.

   Nouja een heel betoog en eigenlijk maar met een boodschap,AD is een hoofdpijnpoeier met als bijwerking ( in veel gevallen) een stevige doorlopende zeurende koppijn. Maar wie het slikken( ook in overdrachtelijke zin) wil staat het wat mij betreft vrij. Maar zullen we dan ook gezonde middellen vrijgeven?

  3. tja marcel , mischien is het wat om allemaal lekker aan de mms druppels te gaan die zijn pas gezond

  4. @ henk bij mijn weten promoot ik geen enkel middel, maar jouw oordeel hangt gelijk boven mij? wonderlijk! en welke drugs gebruik jij dan zoal?(eventueel op dokters voorschrift)

  5. als jij in de middle of no where ligt te ijlen van de malaria en je leven zou gered kunnen worden door wat mms druppels voor een paar dollar dan wil ik jouw stoere praat nog wel eens zien Henk

  6. Wat ik nu niet snap in deze discussie is het volgende , het is allemaal anti regulier gebabbel , maar toch laat meniggeen zich ad voor schrijven door arts en appotheker , een persoon schijft zelfs dat ze na 12 weken stoppen weer depressief werd, mischin is het een idee om dan niet nar je arts te gaan als je zijn advies toch niet op wil volgen ?

  7. Heya Henk. Het geheel beschouwend is dit een juiste Wenk.
   Doorvorsend het reguliere komen we tot andere maniere.
   Ervaringen worden hier opgeslagen, opborrelend strandden dan nieuwe vragen.
   Waardoor vernieuwde antwoorden zullen oplichten om het depressieve anders toe te lichtten.
   http://www.youtube.com/watch?v=A08_nlku8kc

  8. Hah die Henk ik snap er eigenlijk ook geen hout van al die horden die zich bij herhaling tig keer die a.d. tabletten laten aansmeren en voorschrijven en dan vervolgens weer hier en daar de alternatieveling gaan uithangen…

   Achteraf is er geen vriendin geweest die ik mij kan herinneren die die dingen niet in het keukenkastje had staan en dan verbaast was dat ze nergens meer van konden genieten, ik had altijd nog wel plezier van het 1 en ander maar faken en tabletten slikken vaak in het geniep en dan zie ik vaak wel vreemde persoons veranderingen optreden waar ik dan god en de duivel in probeer te duiden maar het blijkt nu dusz dat ze in meerderheid gedrogeerd zijn met allerlei legale dope, met dank aan de dokters romannetjes en de soap dokters, de DIABLO pammetjes vliegen je om je oren en dan zijn ze ook nog verbaasd dat ze ineens een ongezond kind op de wereld moeten zetten, goh hoe kan dat nou die geboorte afwijkingen, chimpansees zijn nog slimmer geloof ik, om hopeloos van te worden…

   Nee ik ben technisch nog kinderloos gelukkig in deze zin, wat een ellende al die operaties op een pasgeborene met allerlei geboorte afwijkingen…

  9. http://i1210.photobucket.com/albums/cc411/Budhymann/GreenMann.jpg
   Hihi! Nou ik snap het wel De meeste meiden zitten psychisch in de knel.
   Als je van Monarchiesche Vaticanistische Semi-Nazisten kan houden ben je niet meer te verbouwen.
   Ik blijf het niet vertellen dat ze aan de T.H.C.Delta9 moeten lellen.
   Ze wanen allemaal hun gezichten te verliezen als ze voor het Moederkruid moeten kiezen.
   Laat ze dan maar gaan in hun maatschappelijk pillen bestaan.
   Ik kan me er geen zorgen meer over maken Geestelijke Dooien kun je toch nergens meer raken.
   http://www.youtube.com/watch?v=I0wt4G1U0H4

  10. haah ik had ook een storing, 2 berichten tegelijkertijd overkruis en ik sta ineens boven aan in plaats van hier…

   Jah mooi gezegd Bud!

   Ik kwam net nog een mooi draadje tegen over speed en overheidsONDERwijs. Met veel mooie clipjes en commentaren!

   http://www.anarchiel.com/display/wat_er_hopeloos_mis_is_met_ons_onderwijssysteem

   Oh jah Bud jij zou nog proberen of Ritaline hetzelfde effect geeft als straat speed, ik ben wel benieuwd maar misschien beter om het bij je plantjes te houden, ik bedoel stel dat je erg beroerd wordt van die Ritaline dat is het dan ook weer niet waard.

  11. Dan weet jij niet wat Ritalin doet F001 het tast juist de hersenen aan, ik kom hier nog op terug met een korte aanvulling.

 2. F001: je voorzichtige en omzichtige omschrijvingen doen volledig onrecht aan de krankzinnige situaties die hierboven beschreven zijn EN het immense leed dat mensen wordt aangedaan. Ik kan me niet vinden in dit ‘loopje-op-eieren’..
  Het is bovendien geen oude discussie, zoals blijkt uit de vele, vele actuele heftige situaties. Sleep well!

 3. Dit onderwerp zouden de psychiaters eens moeten lezen!

  3 jaar geleden slikte ik nog 37.5mg efexor. Psychiater zei dat dit zo’n lage dosering was dat ik direct kon stoppen.
  Ik blij en was gestopt, en na korte tijd werd ik depri, agressief en spier en hoofdpijn en kreeg suïcidale gedachten. Na 2 maanden was het niet meer te harden. Tijdens crisisdienst bij psychiater was ik vreselijk verbaal opstandig en kortaf. (zo ben ik anders nooit!!!!). Ik kreeg de opmerking dat ik moest dimmen anders kon ik vertrekken(??)Hebben ze bij de crisisdienst niet door waarom ik daar nu juist zit?? Om geholpen te worden en dan willen ze me weg sturen daar ik opstandig was. Zijn ze helemaal gek geworden?
  Afijn,ik Ik kreeg mijn pilletje weer, en na 1 week was ik weer het manneke.
  En dat is een teken van ontrekkingsverschijnselen!!!!! Waarom wist de psychiater daar niets van?????? Had me een hoop ellende kunnen schelen!

  Dit heeft niks te maken dat ik was teruggevallen of dat ziekte er weer door heen gekomen was, dit waren de smerigste onttrekkingsverschijnselen die ik ooit gevoeld hebt! (nog erger dan mijn echte depressie-angstgevoelens!).

  Ik had er van geleerd. Nu 3 maanden gelden komt er weer een psychiater die tegen me zegt dat ik gerust met die 18mg mag stoppen.(ben bezig heel langzaam af te bouwen en elke keer als ik weer een paar korrels eraf haal krijg ik weer last van ontrekkingsverschijnselen) Ik wijs hem op wat ik heb meegemaakt, maar meneer zei dat 18 mg zo laag is dat dat niet kan!

  Dan breekt echt mijn klomp!!!!! Ik ben dus een leugenaar, wat hij eigenlijk zegt. Van dit soort mannen moet je het nu hebben! Ze leren helemaal niks van wat mensen meemaken!
  Triest!!!!

 4. Fijn dat jullie dit ‘fenomeen’ opnieuw onder de aandacht brengen.

  Zelf ben ik afgekickt van lithium, na 7 jaar gebruik. (Lithium wordt vaak verondersteld een ‘natuurlijk’ product te zijn dat manische en / of depressieve episodes voorkomt.)
  Ik gebruik hier bewust het woord afkicken omdat het -hoewel niet lichamelijk of geestelijk verslavend- de nodige ontwenningsverschijnselen teweeg kan brengen. Als je zoals ik het middel voorgeschreven hebt gekregen vanwege een zgn. manie, kun je er vrijwel zeker van zijn dat wanneer je het middel staakt, dit symptoom direct weer de kop op steekt.

  Maar is het een symptoom van een ziekte? Of is het een ontwenningsverschijnsel omdat je je hersenen 7 jaar aan een geestvernauwende substantie hebt blootgesteld?

  Het is belangrijk oorzaken te onderzoeken en ik ben van mening dat een proces zich moet voltooien om het te kunnen integreren en zeker niet onderdrukt moet worden. Daarbij is één van de lange termijn gevolgen van lithium vroegtijdige dementie. (dit staat natuurlijk niet in de bijsluiter…)

  Het boek dat mij de ogen geopend heeft, is ‘Your drug may be your problem’ van Peter Breggin en David Cohen.

  Hieronder een stukje vertaling uit het boek:

  http://psychoseanders.wordpress.com/2010/01/12/je-medicijnen-kunnen-je-probleem-zijn-beslis-zelf/

  Op http://psychoseanders.wordpress.com zijn o.a. meerdere afkickverhalen te lezen m.b.t. anti-psychotica.

  Een waarschuwing vooraf: nooit zomaar stoppen met medicijnen!!! Laat je goed informeren, doe het zeer geleidelijk en bereid je goed voor. (Ik heb er bijvoorbeeld ruim een jaar over gedaan en er alles over gelezen dat ik kon vinden.)

  Hier een link naar een pdf bestand waar zeer veel informatie gebundeld is door professionals en ervaringsdeskundigen: (40 pagina’s)

  http://theicarusproject.net/HarmReductionGuideComingOffPsychDrugs

 5. Sharon en Theo,

  Over alle soorten AD wordt gesteld door de farmacie, dat ze NIET verslavend zijn.

  Elke vorm van AD is verslavend op vergelijkbaar niveau met heroine.

  Ik vraag me serieus af, of artsen en psychiaters wel weten wat het betekent om af te bouwen/stoppen met AD. Ik heb tientallen verhalen gelezen van mensen die wilden afbouwen, deze verschijnselen kregen, waardoor hun arts/psychiater opnieuw de volledige dosis voorschreef , omdat “kennelijk de aanvankelijke klachten niet verdwenen zijn.”

  Dat is de valkuil !!

  Theo, jij weet het nu. Ik kan je een aantal goede tips geven die helpen je klachten voor een behoorlijk deel te verlichten. Maar jouw kracht ligt nu vooral in de wetenschap, dat het puur en alleen afkick-verschijnselen zijn. Mogelijk kan ik je helpen bij het afbouwen. Mijn web-site is:

  http://www.Antidepressive.Come2me.nl

  Via de site kun je ook contact met mij opnemen.

 6. Ik wou dat ik dit artikel een half jaar geleden had gelezen.
  Toen ben ik met mijn AD gestopt. Na precies 12 weken (is je bloed weer schoon en leeg van AD) ging ik weer onderuit. Of dat de afkickverschijnselen zijn of het realiseren dat er werkelijk geen fuck aan je problemen is gebeurd weet ik niet. Wat ik wel weet dat is dat het in deze maatschappij niet geaccepteerd word dat je levensverdriet hebt. Dat je jezelf jaren voorbijloopt om maar te werken en te kunnen “meedoen” wordt niet als probleem gezien.
  Maar als je laat weten hoe hypocriet, zinloos en onrechtvaardig deze maatschappij is, dan heb je wel een probleem.

  P.S. Theo, ik heb dezelfde ervaring met mijn huisarts die zegt dat een halve dosering niet kan werken omdat er dan te weinig stofjes binnenkomen, terwijl mijn ervaring precies het tegenovergestelde is. Hele dosis = zombie, halve dosis = helder hoofd en energie + contact met mijn gevoel, waardoor ik beter in staat ben verdriet te handelen.

  1. Als de kinderen tegenwoordig zichzelf al mutileren om te voelen dat deze poppenkast hier écht is.. Dat zegt voor mij al genoeg. En dat zijn dan nog de kinderen die een bepaald ‘bewustzijn’ voelen en hebben. Maar het onbestemde gevoel van ‘dit klopt niet’ is een veel te onderschat probleem. Maar laten we dat niet vergeten, ook van die mensen zélf. Ga op onderzoek uit, vertrouw je gevoel..! Lees het artikel eens van Steve Rother, over ‘Schoonheid als Anker voor Licht’.
   Mensen zijn idd zoals jij het zegt, ‘niet alleen hier om te werken en hun mond te houden’..!! Dank voor je reactie; je bent niet ALLEEN!!

  2. @ een ieder: Ik copy/paste maar even een deel van de post die ook bij het Diabetesverhaal staat, omdat deze hier mogelijk net zo relevant is…

   De meeste reguliere artsen hebben helaas zeer weinig kennis (verkregen)over de preventieve werking van bepaalde essentiële voedingsstoffen.

   Er is een overweldigende hoeveelheid bewijs dat juist gezonde voeding (en essentiële micronutriënten, mineralen, vitamines, spoorelementen en diverse antioxidanten-in relatie tot vrije radicalen) een belangrijke bijdrage vormt aan zo,n beetje alle ziekten, zelfs chronische ziekten! Naast overgewicht en erfelijke factoren, blijkt bijvoorbeeld uit studies alleen al Vitamine D een belangrijke rol te spelen bij het ontstaan van Diabetes type 2 (en zo,n beetje elke andere ziekte overigens)!

  3. Ja John, zo zijn er ook veel vrouwen die door eigenlijke ondervoeding niet zwanger kunnen worden.
   En dan heb ik het niet over graatmagere vrouwen.
   Er mist het een en ander in het voedsel heden ten dage.

 7. Nog even wat belangrijke info over antideppresiva…

  Net zoals bij de vaccin en voedingsindustrie het geval is, is bekend dat er nauwe banden zijn tussen de psychiatrie farmaceutische industrie. Een kleine selctie uit mijn boeken hier die dit uitvoerig beamen:

  Allemaal aan de medicijnen van Ray Moynihan en Alan Cassels,
  Slikken van Joop Bouma,
  Alarm, u wordt vergiftigd van Ine Veen,
  De medicijnenmafia van Jeffrey Robinson,
  Big Pharma van Jacky Law,
  On the take van Jerome P. Kassirer,
  The truth about the drug companies van Marcia Angell,

  etcetera…!

  Vele wetenschappers, onderzoekers en artsen blijken kritisch over de nauwe banden met de industrie en de blikvernauwing tot chemische oorzaken (en ik kan dit beamen als neuropsycholoog, een vakgebied waar ook de nadruk ligt op biologische determinanten van gedrag!)

  Niet alleen Dr. David Healey, maar ook psychiater Loren Mosher en vele anderen betogen dat vroegere theorieën waaruit zou blijken dat een serotoninetekort de oorzaak is van depressie niet door later onderzoek zijn bevestigd. Hoewel Healey biologische oorzaken niet uitsluit, betoogt Healy dat de serotoninetheorie is overdreven om de SSRI’s te helpen verkopen, waaronder prozac, paxil/seroxat en zoloft…

  Het beschikbare bewijsmateriaal via onafhankelijke analyse’s wijst erop dat de kinderen en adolescenten die deze medicijnen slikken, waarschijnlijk een verhoogd risico op suïcidale gedachten en gedrag lopen (ook al zijn de oorzaken van elk afzonderlijk geval van depressie bijna altijd zeer ingewikkeld)!

  1. Uit het boek ‘Allemaal aan de medicijnen’:

   “Zo groot was de publieke verontwaardiging over de kwestie van het suïcidale gedrag (na SSRI’s!) dat zelfs de industrie-vriendelijke FDA (een beetje zoals ons ‘altijd nuchter en neutrale’ RIVM) zich gedwongen zag bijeenkomsten van haar adviseurs te organiseren om die te onderzoeken.”

   “Uiteindelijk zou de analyse van alle bedrijfsproefnemingen bij kinderen en volwassenen, inclusief de niet gepubliceerde tests (!), door de FDA uitwijzen dat de antidepressiva het risico van suïcidaal gedrag en suïcidale gedachten verdubbelde”…

   “Bovendien leverden de klinische proefnemingen bij kinderen bij vrijwel geen een van de middelen, enig bewijs op dat de antidepressiva depressie beter bestrijden dan een placebo of neppil.”

  2. Ook ‘interessant’: Ok de psychiatrie doet in de DSM -net als de vaccinindustrie bij een ‘pandemietje’- ook definitie verschuiving, waardoor in het geval van bijv. ADD/ADHD hierdoor aangetoond is dat de aantallen kinderen met deze diagnose met…60% is toegenomen…

   En als je wenst aan te nemen dat alleen chemische engineering de oplossing is voor depressie (en de middelen dus ‘slechts’ bedoeld zijn om depressie gericht aan te pakken!), lees dan het volgende:

   “Meer dan 20 jaar geleden was het Rappoport die enig baanbrekend onderzoek deed waaruit bleek dat amfetaminen niet alleen bij hyperactieve kinderen effect had…maar ook bij normale (!)”

   “Amfetaminen lijken ieders aandacht te verbeteren-of ze een probleem hebben of niet…Wat de taak ook is, je doet het beter. Rugbyers en renpaarden weten dit al lang.”

   Wat is de volgende logische stap? Ook paarden en rugbyers als depressief beschouwen (een beetje de standaard werkwijze van de farmaceutische industrie bij ons gezonde mensen, als we niet iets mankeren wordt ons dat wel als zodanig verkocht…)? Of eindelijk inzien dat er meer drugdealers rondlopen in witte jassen (onwetend of wetende)?

  3. Psycholoog Ty C. Colbert is auteur van het boek met de veelzeggende titel: ‘Rape of the Soul: How the chemical imbalance model of modern psychiatry has failed its patients’.
   Hij legt hier onder andere uit dat Ritalin de bloedtoevoer naar de hersenen beperkt. Ik hoop dat ik niet verder hoef uit te wijden, energietekort in de hersenen leidt tot ernstige schade (en dus direct of indirect tot diverse ziekten-niet alleen neurologische…)

 8. Soms denk ik weleens dat er oneindig veel zaken zijn die gebruikt worden om ons minderwaardig te laten voelen t.o.v. de elite….

  Waarom niet door middel van de famaceutische industrie? Hersenactiviteiten beïnvloeden om ons allemaal in hun plaatje te doen passen?

  Slaven die taken uitvoeren zonder er verder over na te (kunnen) denken. Afwijkende gedachten worden gevat in een ziektebeeld. Wel zo makkelijk……………….

  http://www.argusoog.org/2010/10/is-vrij-denken-een-mentale-stoornis/

  1. Ja, zo gaat dat. Langzaam maar zeker iedereen in het plaatje laten passen. Als mindcontrol niet werkt, dan eerst verdoven, dan zijn het weer makke schaapjes. Komt weinig uit oke maar wel meegaand. Boetseren van mensen zou verboden moeten worden.

  2. Over het hoe en waarom van het ondermijnen van het menselijk ras, wijst veel dezelfde kant uit..! Krachten achter de schermen..!
   Spreek je over krachten ‘achter de schermen’, dan kom je onherroepelijk bij David Icke terecht. Sowieso is het belangrijk zijn visie te bekijken. Negatief of positief, probeer bij jezelf te blijven.
   David Icke heeft niet voor niets steun gevonden bij sjamaan Credo Mutwa, een zeer gerespecteerd mens. Lees het hele verhaal van David Icke’s presentatie vorig jaar in de RAI. Een onvergetelijke dag voor mij, die me 3 dagen kostte, om alles in dit artikel samen te vatten..!!
   http://www.wanttoknow.nl/overige/david-icke-wonderen-zijn-heel-gewoon-zo-krachtig-ben-jij/

  3. Ik zal je artikel lezen, was nog voor mijn tijd.
   Wel eens een 8 uur durende show op youtube gezien. In Australië? Erg boeiend.

  4. Het is zo dat we uit onze kracht gehaald kunnen worden doordat we denken ons lichaam en geest te zijn.
   Helaas is dit net als de rest ook illusie.
   Onze essentie achter de waarnemer (lang voorbij verstand en ego) is liefde en licht. Dit is de kracht om in te gaan staan en laat alles hierdoor transformeren.

   Doorzie het niet alleen, doorleef het.
   In essentie zijn we niet te manipuleren.

  5. @ Guido,

   Zeker; David Icke! Ik heb inmiddels 4 boeken van hem gelezen en ben nu bezig in zijn nieuwste: ‘Human Race Get Of Your Knees’. Een echte aanrader.

  6. het feit is dat we uit een bepaald patroon gehaald worden, men mag niet verder denken dan een artsen of specialisten het bekijken. Komt men zogezegd boven een bepaald maaiveld uit in het bewust zijn, kennis en wijsheid, wordt men over ’t algemeen te snel op Antidepressiva gewezen, en wordt al vrij snel uitgeschreven door doktoren, wat meer blokkades met zich teweeg brengt dan dat het echt werkend is. Het denkvermogen, de concentratie gaat ook ten delen ten kosten van onze gezondheid. Men kan er zelfs meer toe leiden om juist paniekaanvallen erdoor te krijgen en angsten te creëren die er niet zijn.

   @Martijn Het is inderdaad zo dat we uit onze kracht gehaald worden doordat we juist meer tot conclusies komen dat er meer is dan we ervaren met bepaalde geneeskunde, en er hiernamaals achter beginnen te komen dat we meer bewust gaan worden van lichaam en geest, wat voor gevolgen Antidepressiva juist op de mens kan hebben en tot gevolg wellicht meer in de ellende raakt dan dat een medicijn daar tegen zou helpen.
   Inderdaad is veel illusie.
   “Onze essentie achter de waarnemer (lang voorbij verstand en ego) is liefde en licht. Dit is de kracht om in te gaan staan en laat alles hierdoor transformeren.” mooi gezegd Martijn.

   Mijn partner heeft gisteren een medicijn van een neuroloog voorgeschreven gekregen wat ook voor depressies voorgeschreven wordt, en staat in de bijsluiter dat je er juist manisch depressief van kan worden, hoe wordt een mens depressief, agressief gemaakt en bij vele zelfs misschien zelfmoord tot gevolg.

   Doorzie het niet alleen, doorleef het.
   In essentie zijn we niet te manipuleren.

  7. @ Sharon (en andere WTK lezers), ik heb zeer binnenkort een radio-special over en een gesprek met David Icke, zeer interessant en belangrijke informatie (zelfs als je bepaalde delen niet voor waar wenst aan te nemen!).

   Volg de aankondiging op (daar staat ook ene link naar Purity Events, wees er snel bij als je naar kaarten wil, vorig jaar waren er meer dan 1200 mensen…):

   http://www.healingsoundmovement.com/radio.html

 9. http://www.youtube.com/watch?v=SZyu7KyD9ew
  Anti-Depressiva hebben we nu Absoluut nodig vanwege depressieve onderdrukkers zijn we bijna overbodig.
  U Zult afkicken v/d Welvaart en Uw Baan, Veligheid en Rijkdom zullen Rationeel van U Heengaan.
  Chique en Shock zullen U Wellicht Overmeesteren & iedereen Traumatiserend Begeesteren.
  Weest Gereed voor De-Trauma? Uwen innerlijke Gnosis Ontwaakt Weldra.
  Liefde overdonderd met Doornen en in cosmisch fatsoen,
  leer opkicken met Anti-Depressief Groen,
  http://www.youtube.com/watch?v=VjxY7xmhJ6o

 10. http://i1210.photobucket.com/albums/cc411/Budhymann/GreenMann.jpg
  Hihi! Nou ik snap Het Wel Die Meiden zitten psychisch in de knel.
  Zijn ze niet ongesteld dan maken ze op uitzonderingen na wel weer ergens een slagveld.
  Ze willen De Ware Blowjob niet Blowen maar wel al hun heerlijkheden showen.
  Piemels kunnen ze toejuichen maar aan een Joint willen ze niet zuigen.
  Tja Krijg dan de Depressie maar want de overdruk is dan gaar.
  Ik Blijf het ze niet vertellen dan ze aan de T.H.C.Delta9 moeten lellen.
  Ze wanen allen hun gezicht te verliezen als ze voor het Moederkruid kiezen.
  Laat ze allen maar lekker gaan in dat pillen bestaan…
  Ze zijn al dood op sterven na Want hun kerels likken aan de monarchie als koeienvla.
  HAHAHA.!!!

 11. Jah mooi gezegd Bud!

  Ik kwam net nog een mooi draadje tegen over speed en overheidsONDERwijs. Met veel mooie clipjes en commentaren!

  http://www.anarchiel.com/display/wat_er_hopeloos_mis_is_met_ons_onderwijssysteem

  Oh jah Bud jij zou nog proberen of Ritaline hetzelfde effect geeft als straat speed, ik ben wel benieuwd maar misschien beter om het bij je plantjes te houden, ik bedoel stel dat je erg beroerd wordt van die Ritaline dat is het dan ook weer niet waard.

  1. Heya Hyper Alert
   Ik heb mijn aasje uitgegooid en mijn wens wordt spoedig voltooid
   Maak je maar geen zorgen om mij, ook al staan de Demonen op een rij.
   Als ik zo die Alternatieve media berichten lees wil ik ook weten wat is die Vrees.
   Of zijn Ze tegengas gevend postnazistje aan het spelen om Het ongenoegen te delen.
   Laten we ons niet teveel “Wijs”maken? NEE ? Dan zal ik de Waarheid meemaken.
   Ze beuken maar raak met allerlei benamingen als kindercocaïne en speed maar zelf proeven doen ze’t niet.
   Als je verhalen van patiënten doet geloven Wat doe je dan jezelf beloven?
   WEET iemand hier het verschil tussen Cocaïne, Speed, Ritalin Concerta of slechte Weed?
   http://www.youtube.com/watch?v=-tJYN-eG1zk&ob=av3n

 12. ik ben blij dat ik van deze shit af ben, en er zelfs spijt van dat ik er ooit ja tegen heb gezegd om maar braaf te slikken, ik zat totaal vast in mezelf, en ten gevolg meer bijwerkingen. Voor mij nooit meer antidepressiva, en mits ik iemand erover hoor, probeer ik het altijd tot een bepaalde hoogte degene over te halen, het niet te gebruiken of zo snel mogelijk afbouwen en te stoppen. Antidepressiva is een vorm van drugs, hoezo verslavend?????

 13. Jaren geleden zat ik ook in een zware depressie door diverse redenen en ook door een persoon op mijn werk (leidinggevende). Gezien mijn leeftijd had (en heb) ik echter niet veel te willen en koos voor absoluut niet te discussiëren hierover en braaf doen wat werd opgedragen (later kwam er genoeg uit dat ik toch gelijk had overigens en nog) er moest tenslotte brood op de plank.
  Enfin bij de dokter werd gezegd dat ik een zware AD moest gaan slikken. Immers 1 op de 10 slikt dat en dat weet je niet van elkaar werd gezegd (er liepen/lopen inderdaad een aantal zombies daar…). ’t Zou totaal geen schande zijn. Ook geen zin in die discussie met de dokter heb ik de pillen netjes opgehaald en meteen weggegooid (helaas wel zelf moeten betalen). Ben niet meer teruggegaan ook. Ik heb bewust de problemen jaren meegemaakt, alles goed kunnen laten bezinken en gerelativeerd met zelfmeditatie. lekker veel wandelen met de hond, veel van me af geschreven enz. Geen AD echter geslikt. Hooguit soms wat valeriaan om te slapen. Het idee dat ik pillen moet gaan slikken door iets wat is veroorzaakt door mijn baas! Nooit niet dus he!

  Nog meer jaren daarvoor, ook problemen met een jaren durende scheiding van mijn ouders met gewelddadige taferelen. Er werd gezegd, neem een flinke borrel. Ok, ik was jong en dronk wat. Wel een hele goede les toen al geleerd. Op dat moment voelde het even goed die drank, maar als je nuchter bent komt alles driedubbel terug. Nooit meer gedronken als ik problemen had dus! Alles met mate. En drink al jaren helemaal niets meer zelfs (p.s. mijn vader was zware alcoholist en ik was veel te bang om ook zo’n ‘raar’ gedrag te vertonen!).
  Dat voelde voor mij weer hetzelfde toen de dokter AD voorschreef. Ik laat me niet verdoven voor een grote periode van mijn leven. Dan maar af en toe heftige pieken en dalen als zijnde depressies geheten. Ik leef ook tenslotte! Een pad wat altijd over rozen gaat, is slechts maar voor weinigen weggelegd…

  1. @ santine way to go! Sterk hoor en voor een hoop mensen misschien een wijze les ,als je der voor gaat lukt het je ook. Dank voor het delen van je verhaal.

  2. @ Guido: ik ben trouwens benieuwd wat jij voor ‘subliminale codes’ in deze artikelen stopt, want zo te merken zijn ze behoorlijk verslavend…

   Ik wacht de bijwerkingen (zelfreflectie, verhoging bewustzijn, wens tot een ‘betere’ wereld, sluiers oplichten voor de fundamentelere werkelijkheid?) rustig af, we hebben nog wel tijd!

   😉

  3. Ben blij voor je, maar ook hier geldt de regel dat ieder mens verschillend is. Allereerst vind ik het raar dat jouw arts gelijk zware AD voorschrijft, want in de regel begint men met een opbouwende dosering. Angst om zoiets in te nemen komt vaak voor en is een typisch kenmerk van een onderliggende depressie.

   Een borrel kan inderdaad een tijdelijk angstremmend alternatief zijn, maar alcohol geeft geen definitieve aanvulling van die stofjes die het brein ten gevolge van een depressie juist te weinig aanmaakt. Vaak zie je dat de ‘reservevoorraad’ door een avondje drinken wordt opgebruikt en de depressie de eerste dagen zelfs toeneemt. (lusteloos, angst, ontevredenheid)

   Ik heb zelf een familielid waarbij ik juist blij ben dat ze AD inneemt. Net als jou was ze huiverig voor inname en ze hield zich niet aan de regels van de doseringstijden. Dan helpt zo’n middel natuurlijk niet. Dus ze stopte. Dat uitte zich in veelvuldig snel denken, overal iets achter zoeken en een heftige hypochondrie. (angst voor ziektes) Vooral het laatste sloeg over op haar kinderen, die ze van dokter naar dokter sleepte. Zij dacht het ook met een valeriaan aan te kunnen, maar het koste bijna haar huwelijk. Uiteindelijk ging ze overstag en ze slikt nu een milde dosering AD waar ze het prima op doet.

   Ik schrijf dit voorbeeld op omdat er ook een andere kant van het verhaal over AD bestaat.

  4. @ f001 Ik meende dat het geheel nog niet bewezen was dat depressie een ziektebeeld is ten gevolge van het minder voorkomen van “stofjes”in het brein. Vast staat dat er niet zoiets is als een correlatie tussen een tekort aan “stofjes”en het ziekte beeld depressie. Men gaat er echter wel van uit, maar bewezen is het allerminst. Bovendien geld wat je van buitenaf toevoegt aan een organisme zal het organisme in de regel niet meer zelf aanmaken,zover dus voor genezing door AD.

  5. @ Marcel: Allerminst bewezen…Sterker nog, de omgekeerde wereld geld soms ook, toch te laag serotoninegehalte in brein, maar niet depressief. of juist hoog gehalt, maar zeer depressief. Weg theorie, weg geldigheid biomedische aanpak depressie…Ik kom er zo nog op terug met ene mooie tekst van een wetenschapper die hier iets relevants over heeft geschreven, citeer ik straks…

  6. @ Marcel: ps…en alsof serotonine slechte de enige neurotransmitter in de heresenen is die bij emoties, depressies etc betrokken is. sterker nog, alsof de biomedische ‘brein engineering’ de enige methode zou zijn bij depressies…niet dus.

  7. @ john Dat was precies mijn punt ik had alleen de juiste wetenschappelijke bewijsvoering niet voor handen ,en bleef derhalve voorzichtig in mijn stelling.

  8. @Santine, het is jou goed recht de medicijnen AD voorgeschreven door de doktoren niet in te nemen, en geef ik je ook gelijk in je bewuste instelling. Jaren geleden werd na een acute blinde darm operatie ook een psychose vastgesteld, alsof ik naast mijn lichaam stond, voor iemand die dit niet ervaren heeft kan zich er mogelijk ook niets bij voorstellen. Ik had bepaalde stemmingswisselingen en werd manisch depressief bevonden. Ik kreeg toen des tijds van een Psychiater het antipsychotische medicijn Zyprexa voorgeschreven, een medicijn dat wordt voorgeschreven aan mensen met schizofrenie en mensen met een bipolaire stoornis. Ik heb dat een aantal maanden geslikt, bijwerking ik ben o.a kilo’s aangekomen die er nu eindelijk na ruim 7 tot 8 jaar langzaam af gaan. Ik heb zelfs psychologische thuiszorg toen aan huis gehad, en ik mocht niets meer in mijn eigen huis, zelfs geen kopje afwassen, en mijn partner mocht zich met mij niet bemoeien. Later heb ik van een Psycholoog waar ik zelf mee in zee ben gegaan omdat ik steeds tegen dezelfde dingen aanliep, AD voorgeschreven gekregen, ik weet niet meer welke dat was, en dat wil ik ook niet meer weten. Ik kon me later voor me kop slaan dat ik ooit in die onzin ben gestonken,gevolg tot bijwerkingen, angsten die begonnen, kreeg zelfs in die periodes van inname van AD zelfmoordneigingen, straatvrees, en durfde vrijwel niets meer alleen te doen, zelfs bepaalde angsten om alleen thuis te zijn. Godzijdank stond mijn partner geheel achter me, en heeft me eruit geholpen. Ik heb voor die tijd van een huisarts al eens AD voorgeschreven gekregen doordat mijn partner met hartfalen problemen kreeg, later mede omdat wij andere kijk op bepaalde inzichten hadden, heeft die huisarts ons zelfs uit zijn praktijk gezet, hij wilde immers geen nobelprijs winner zijn. In deze tijd slikte ik ook AD en toen het op was , weigerde hij zelfs het recept niet meer te herhalen, gevolg van de ene op de andere dag gestopt, wat meer gevolgen met zich mee bracht tot resultaat. wat doet men aan zo’n arts aanklagen, hij staat toch meer in zijn recht en praat zichzelf er altijd uit, heeft het zin om aanklacht in te dienen?? Neee, hij gaat toch vrijuit.

   De jaren later heb ik AD langzaam afgebouwd en binnen 2 jaar was ik er weer volledig vanaf, ik begon me beter te voelen, meer energie, angsten verdwenen en de straatvrees verminderde en fiets nu gewoonweg overal weer heen als het moet, ik voel me nu ook zeker de laatste jaren beter in mijn vel zonder de verslavende drugs AD wat het concentratievermogen en het bewustzijnsniveau ook nog eens onderdrukt. Ik ben blij dat ik van deze “shit” afgekickt ben, zo kwam ik zelfs in de afgelopen jaren ook steeds meer mensen tegen die AD voorgeschreven kregen of al slikte. NU…zou ik het voorkomen en iemand het ten strengste afraden te gebruiken. Dit is mijn stukje van AD wat ik ervaren heb.

  9. @Marcel W: de werkzaamheid van AD ter aanvulling of beter gezegd regulering van deze stofjes is bewezen en aangetoond. Anders zou men vanuit wettelijk oogpunt het medicijn niet op de markt mogen brengen.

   Het probleem met AD is de wijze van verstrekking en het gebruik door de patient in kwestie. Klachten kunnen inderdaad bij de opbouw in de bloedspiegel tijdelijk verergeren. Dus angsten of neerslachtigheid kunnen eventjes toenemen. Dan is goede begeleiding vanuit de verstrekker zeer belangrijk. En dat blijft een punt van aandacht. Kijk, het gros merkt nauwelijks iets van die bijwerkingen en ze merken alleen het positieve resultaat wanneer het medicijn zichzelf heeft opgebouwd in de bloedspiegel. Angsten nemen af en men durft weer meer initiatieven te vertonen.

   Het verhaal omtrent AD heeft gewoon meerdere kanten en voor veel patienten is het een uitkomst gebleken. In veel gevallen moeten patienten het medicijn hun hele leven slikken. Maar men wordt overmoedig, men rommelt met doseringen of stoppen zonder begeleiding. Dan begint het verhaal weer van vooraf aan. Het is zo herkenbaar.

  10. @f001 veel patienten moeten hun hele leven lang die rotzooi blijven slikken ,zeg je . I rest my case ,AD is er dus niet om te genezen maar om afhankelijk aan te worden. En logisch ook als je je lichaam niet stimuleert om zijn eigen “stofjes”aan te maken wordt het lui en verwacht die stofjes van buitenaf(levenslang)
   Anyway je erkent in jouw comment in ieder geval dat AD niet bedoeld is om te genezen, wel om voor een blijvende inkomstenbron te zorgen.
   En wat betreft jouw geleuter over wettelijk toegestane medicijnen die dan ook dienen te werken (bewezen) hoe kan je dat met droge ogen beweren terwijl de seizoensgriepprik een slag in de ruimte is qua afstemming op de te verwachte griepstam? Dat weet namelijk geen mens precies van te voren welke stam er het komende seizoen aktief zal zijn, toch wordt daar een medicijn voor (wettelijk) toegestaan.
   En hoe verhoud zich het lijstje van bijwerkingen die het ziektebeeld lijken te verergeren zich dan op de werkbaarheid(hoofdpijnpoeier met als bijwerking hoofdpijn)
   Ook is het wel interressant om vast te stellen dat er geen enkel onderzoek wordt gedaan naar het tekort aan een stofje in het brein alvorens een AD voor te schrijven, de medicatie wordt alleen voorgeschreven op een door de arts vastgestelde diagnose ( waarvan bewezen is dat artsen er vaak naast zitten)niet op de resultaten van labonderzoek.( dat zouden ze eens met insuline moeten doen )
   Ook de differentiatie van persoonsgebonden metabolisme ,zou een vervolgonderzoek naar de werking van het voorgeschreven AD rechtvaardigen. Ik heb nog nooit meegemaakt dat dat onder labomstandigheden werd gedaan. Dus is de werking van het AD helemaal niet bekend en berust louter en alleen op aannames van de fabrikant.
   De arts gaat er dus vanuit dat patienten een eenheidsworst zijn, en geen zelfstandige entiteiten.
   Met genezing heeft dit alles heel weinig tot niks te maken ,dat is wel duidelijk. En ja er zijn mensen die er baad bij hebben ,maar die zijn er ook onder gebruikers van heroine.( vraag de eerste de beste junk maar eens)
   Nee waarde f001 je hele betoog lijkt alleen te bestaan uit het pushen van een “legale”drug, en dan nog wel aan een zeer kwetbare en beinvloedbare doelgroep.

  11. @ f001 eigenlijk is het heel simpel AD is een middel om de symptomen te bestrijden maar niet om de oorzaak aan te pakken. En gaat het uit van een mens als chemische fabriek, hetgeen een ernstige tekortkoming is in het geneeskundig denken.

  12. Volledig met je eens, Marcel het had zelfs niet eens op de markt mogen komen, het is het bewustzijn verstoren waardoor het rust geeft in het hoofd, maar bestrijdt niet de symptomen waarvoor het wordt voorgeschreven. Er zijn ook veel mensen die het überhaupt niet eens willen slikken en zelfs niet toestaan om aan hun kinderen te geven, het brengt nogmaals alleen maar meer schade met zich mee en neemt de oorzaak niet af. Het zou in zekere zin verboden moeten worden, des te meer volwassenen en vooral meer kinderen het voorgeschreven krijgen verdienen de farmaceutische business er miljoenen geld mee, terwijl wij er verder niets mee opschieten als consumenten en wellicht meer problemen of symptomen met zich teweeg brengt.

  13. @ Allen die reageerden op mijn verhaal: Gelukkig had ik een moeder die haar tijd ver vooruit was en al jaren altijd alles uitploos wat ze moest slikken van de dokter. Blijkbaar heb ik toch haar goede voorbeeld gevolgd en het met de paplepel mee gekregen. Dankzij haar heb ik bv mijn dochter ook gelukkig nooit de fluorpilletjes die we voorgeschreven kregen van de tandarts gegeven enz. enz. Zij wist dat 25 jaar geleden al dat die niet goed zijn voor je nieren. Nooit zomaar klakkeloos slikken.

   Vooral als ik de verhalen van anderen lees over hun ervaringen met AD, ben ik des te meer tevreden met mijn toentertijd genomen beslissing om ze niet te nemen! Soms kom je er niet onderuit met een infectie of zo om even (vooral dat even) een chemisch paardenmiddel te slikken, maar om je nu moedwillig zo lang te laten verdoven… nee dus. Ik ben alleenstaand moeder en had ook de zorg voor een opgoeiende dochter. Dat was voor mij belangrijker dan mijn eigen problemen! Ik leefde toen een periode echt van dag naar dag en leefde alleen nog maar voor haar. Een kind laat je niet de dupe worden met een zombiemoeder om haar heen en samen wil je ook genieten van het leven wat het allemaal nog wél te bieden heeft. Dat zijn de strohalmen en de kleine lichtpuntjes. Langzaam maar zeker werd alles weer beter. Iets in me was gelukkig sterk genoeg om toch met beide benen op de grond te blijven staan. Al heb ik ’s nachts heel wat afgehuild toen! Hup daar kwam de pen en het papier weer.
   Wat ik in mijn adultjaren allemaal heb meegemaakt, was nog veel erger en ook dat heb ik weten te weerstaan. Daarom wist ik dat ik alles kan overwinnen (zonder medicijnen). Veel boeken lezen en gaan zoeken in jezelf, het beschrijven, zelfs gedichten schrijven, zelfhypnose, een sterke wil verder ontwikkelen.
   Ja, ik weet dat niet iedereen dat kan. Soms zijn er ook hele erge moeilijke periodes. In jezelf blijven geloven. Flink huilen wil ook wel eens helpen, komt er weer een rustgevend stofje los dat je er even tegen kunt. Van tijd tot tijd moet je jezelf ook voor de gek kunnen houden dat je het wel aan kan. Het is een proces en gaat ook erg langzaam. De een heeft daar hulp bij nodig, de ander niet. Ik ben zo’n laatste en puzzel mijn leven liever zelf uit wat voor mij het beste voelt. Een dokter heb ik nodig voor een constatering van feiten/testen, vanaf daar bepaal ikzelf wat ik wel of niet doe (al zeg ik dat niet eens tegen de dokter).

 14. @ Marcel en de ‘rest’, ik had beloofd nog terug te komen op dat stukje biomedische onzin over depressies, ook diabetes kunnen we gelijk meenemen (zie andere artikel hier op WTK):

  Uit mijn boek Big Pharma van Jacky Law:

  “Even before the two critical dangers-causing suicidal thoughts in a significant minority of patients and being far harder to come off than originally thought-were officially acknowledged, there was considerable public debate about so many people taking drugs to change how they perceive the world. The good side was that it brought depression out of the closet; the bad, that it would come to be talked about almost exclusively as a condition to be got rid of, not to be understood in any social or personal context, or as something to be challenged, or in any other sense embraced for what it might reveal about one’s life, and specifically, those tendencies that lead to negative or anxious or depressed states of mind”.

  Amen, of i rest my case. Nee, het wordt nog interessanter…

  “Even if drugs help, which they seem to for may, the thinking behind the SSRIs is conceptually flawed, Valenstein argues. Consider, first, the frequently cited analogy between SSRIs for depression and insulin for diabetics.”

  Professor Elliot Valenstein (auteur van ‘Blaming the brain: The truth about drugs and mental health’) zegt vervolgens het volgende hierover:

  “Insulin corrects an identified deficiency; antidepressants are presumd to do the same. But this analogy is not valid. Depressed patients are commonly told they have a serotonin deficiency (or more generally, a biochemical problem), but no tests are performed to verify this statement (!) Moreover, unlike the case with insulin and diabetes, virtually nothing is known about the way a serotonin deficiency could cause depression (!)”

  “While on average…depressed patients may have low levels of serotonin activity, about one half of these patients have normal levels of serotonin activity…, and a few may even have levels that are unusually high (!) Other studies have found no significant relationship between serotonin activity and depression…It is also not clear that antidepressants actually increase serotonin activity (!), except for a relatively brief period. (gewoon drugs dus, iemand?)

  “Thus, there may be neither a deficiency in serotonin, nor a correction provided by the treatment (placebo, niet de oplossing dus, iemand?)”

  “Even if, for the sake of the argument, it is assumd that low serotonin activity is found reliably in depressed patients, this would not prove that the low serotonin activity caused the depression (!) It might just as well be an effect of depression as its cause. Many depressed patients live in an constant state of stress…Because many studies in both animals and humans have demonstrated that the state of stress can produce biochemical, physiological, and even anatomical changes in the brain, any unusual feature found in the brains of depressed people should not be assumed to have caused the depression.”

  Ik vermoed dat een enkeling hier ook even van moet ‘afkicken’, maar dit is de realiteit mbt SSRIs en de ‘biochemische engineering van het brein’ methode om depressies ‘aan te pakken’…

  1. @ john kijk en daar wordt ik dan weer heel blij van . Mijn stelling wetenschappelijk onderbouwd . thnx john ik had zulks al eerder gelezen nu dus voor een ieder hier.

 15. !!!~Heya~Allahmala~???
  Er is maar 1 Therapeut & Ze is Groen met een hoog Cosmisch Fat-zoen.
  Kijk uit voor allerlei Therapeuters ze willen aan je peuteren.
  Niemand dan HET Groen kan jouw genezen Jij bent je eigen Helend Wezen.
  En Met Moeder Natuur is het ook nog niet eens zo duur.
  Therapeuters zijn goed in verkapt zakken-rollen en
  Consumentensmullers die het hoog hebben in hun bollen.
  Neem Het Vrouwelijk Groen en laat die Therapeuterende peuters maar Doen.

  http://i1210.photobucket.com/albums/cc411/Budhymann/MariaJuanita.jpg?t=1289137478

 16. Tijdens het afbouwen van AD, kun je tegelijkertijd Magnesium, vit B12 en B6 nemen. De afkickverschijnselen kunnen dan stukken minder dan wel niet aanwezig zijn. Dat is tenminste mijn ervaring na 20 jaar AD geslikt te hebben. Ook 10 mg Melatonine voor het slapen gaan kunnen de verschijnselen verminderen

 17. John,

  N.a.v. artikelen van Fernand Haesbroeck, die ook beweerde dat een te laag serotonine-tekort depressie veroorzaakt, ben ik gaan onderzoeken.

  Er is idd, geen enkel bewijs te vinden, dat dat het geval zou zijn; maar dit wordt door vrijwel alle huisartsen en psychiaters verteld en ik ben erin getrapt en met met miljoenen mensen wereldwijd. SSRI’s worden nu zelfs al voorgeschreven als men met klachten van vermoeidheid bij de dokter komt.

  Het punt is, dat het aanvankelijk helpt om rustiger te worden. Dat klopt! Maar …. die tijd moet juist gebruikt owrden om de werkelijke problemen aan te pakken door bv. gesprekstherapie. Dat is nl. ook de richtlijn voor artsen als zij AD ( voor max. 6 maanden) voorschrijven, dan hoort daar gesprekstherapie bij. Onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Dat laatste wordt echter achterwege gelaten en daar gaan wij de mist in.

  Dat uiteindelijk afbouwen en stoppen bijna fataal kan zijn, dat verteld de huisarts er niet bij. Overigens lijkt het er erg op, dat huisrtasen geen flauw benul hebben van het proces afkicken en mensen op een veel te snel schema zetten. Vervolgens wordt dan ook nog heel vaak geconcludeerd door de arts, dat je er duidelijk nog niet aan toe bent om te stoppen en het beter is, de dosis maar weer te verhogen. (Valkuil)
  Ik ben geen uitzondering, mensen die stoppen met AD zonder de door mij genoemde verschijnselen zijn wel een uitzondering.

  Kinderen die nu Ritalin krijgen, komen er nooit meer vanaf en worden ongetwijfeld zombie’s of erger.

  Ik wil graag het door jou genoemde boek hebben, want wij hebben, meer dan ooit, wakkere mensen nodig voor de toekomst, geen zombie’s.

  1. @Annelies, het uitschrijven al bij vermoeidheid met SSRI’s, vindt men het wellicht niet zo vreemd gezien alle bijwerkingen van de SSRI’s (kunnen) ontstaan. Vindt men het gek dat toch relatief meer mensen verschijnselen (kunnen) krijgen van bv. angstaanvallen.

   en zie hier de lijst meer wat SSRI’s met je doen!!

   Mogelijke bijwerkingen van SSRI’s (o.a.):
   – angst
   – alertheid, verhoogde
   – bevingen
   – bloedingen: o.a. in maag en darm
   – droge mond
   – eetlust, verminderde (anorexie)
   – gewichtstoename of -afname
   – hoofdpijn (migraine-achtig)
   – maagdarm-klachten: misselijkheid, diarree of verstopping
   – opwinding (agitatie)
   – parkinson-achtige verschijnselen (met name bij Parkinson-patiënten)
   – sexuele aandoeningen: o.a. minder zin in sex (libido-verlies), erectiestoornissen (ED), vertraagde ejaculatie
   – slapeloosheid of slaperigheid (sedatie)
   – zweten.

   Lekker gemakkelijk om gelijk alleen al voor vermoeidheid zoiets voor te schrijven..!!

  2. Een tekort aan serotonine

   Bij aanhoudende klachten als depressie, slaaptekort, overgewicht, vermoeidheid of onrust ontstaat een tekort aan serotonine. Bovendien wordt bij dergelijke klachten de aanmaak van serotonine geremd, waardoor een vicieuze cirkel ontstaat en de problemen verergeren.
   Serotonine wordt gemaakt uit eiwitten die zich in onze voeding bevinden. Deze eiwitten worden afgebroken tot aminozuren. Tryptofaan is zo’n essentieel aminozuur en dient als grondstof voor serotonine. Uit tryptofaan wordt 5HTP gemaakt, dat vervolgens in de lever en hersenen wordt omgezet in serotonine.
   De aanwezigheid van grote hoeveelheden serotonine in de rest van het lichaam helpt de hersenen niet, aangezien die serotonine vanuit het bloed de hersencellen niet kan bereiken.
   Ook rechtstreekse toediening van serotonine is geen optie. Het serotoninetekort kan op een natuurlijke wijze worden opgeheven door de voeding. Innerlijke onrust remt de aanmaak ervan. Sommige natuurlijke preparaten kunnen het lichaam helpen om het serotoninetekort aan te vullen.
   Bij depressies worden daartoe vaak geneesmiddelen voorgeschreven, bijvoorbeeld ‘selectieve serotonine heropname remmers’, die ervoor zorgen dat de heropname van serotonine uit de synapsspleet geremd wordt, waardoor de werkzaamheid ervan wordt verlengd. Een dergelijk middel werkt doorgaans pas na één of meer weken en het duurt maanden voor het lichaam het tekort zelf kan aanvullen met gevolg de diverse bijkomende bijwerkingen van toepassing zijn.

 18. Ter aanvulling m.b.t. De mythe van de biochemische onbalans in de hersenen. (Uit: ‘Your drug may be your problem’ van David Cohen en de Amerikaanse psychiater Peter Breggin.)

  KUNNEN WE TESTEN OP BIOCHEMISCHE ONBALANS?

  Vanwege ethische en legale beperkingen, kunnen onderzoekers geen studies uitvoeren waarvan zeker is dat ze hersenbeschadiging veroorzaken bij menselijke proefpersonen. Het is hen bijvoorbeeld niet toegestaan elektronen te implanteren of om minutieuze hoeveelheden drugs in het hersenweefsel van levende patiënten te injecteren om de effecten van experimentele drugs te testen.

  Omdat er geen andere manier is om het te doen, wordt het basis biochemisch onderzoek met betrekking tot drugeffecten eerder uitgevoerd op dieren dan op mensen. De meeste informatie over het biochemische effect van een psychiatrische drug wordt afgeleid uit het uitvoeren van testen op levende dierenhersenen of, vaker, door het doden van de dieren om hun hersenweefsel te kunnen onderzoeken na blootstelling aan drugs.

  Bovendien mankeert er bijna nooit iets aan de dieren; de medicijneffecten worden bestudeerd in gezonde zoogdieren hersenen.

  Kortom, wanneer onderzoekers uitleggen hoe een psychiatrisch medicijn zoals Prozac of lithium de biochemie van het menselijk brein beïnvloedt, baseren zij dit bijna volledig op dierenonderzoek dat uitgevoerd is op normale zoogdieren hersenen in plaats van op studies bij mensen met veronderstelde biochemische onbalansen in hun hersenen!

  Het concept van biochemische onbalans in mensen die gediagnosticeerd zijn met depressie, angst of andere ‘stoornissen’ blijft enorm speculatief en zelfs verdacht.

  Hoewel we uitvoerige redenen hebben te twijfelen aan de betrouwbaarheid van dit concept, is er op dit moment geen manier de betrouwbaarheid hiervan te bewijzen. In het bijzonder ontbreekt het ons aan technische capaciteit om biochemische concentraties te meten in de synapsen tussen zenuwcellen. Hoewel medicatieadvocaten vaak spreken met ogenschijnlijk vertrouwen over hoe psychiatrische drugs biochemische onbalans in het brein herstelt, zijn ze vooral bezig met pure speculatie of ze gebruiken een manier van spreken waarvan ze weten dat het zal resoneren bij hun publiek.

  Er is weinig bewijs voor het bestaan van één van zulke onbalansen en absoluut geen manier om te demonstreren hoe de drugs hierop invloed hebben als ze wel zouden bestaan.

  ZE VEROORZAKEN EERDER BIOCHEMISCHE ONBALANSEN DAN DAT ZE ZE GENEZEN

  Zoals bevestigd in dierenonderzoek, hebben alle psychiatrische medicijnen een direct effect op de normale chemie van de hersenen door deze te verstoren. Van Ritalin bijvoorbeeld, is bekend dat het overactiviteit produceert in drie van de neurotransmittersystemen van het brein: dopamine, norepinephrine en serotonine.

  Maar, het feit dat een drug de hersencelactiviteit verhoogt, impliceert in geen geval dat het de gedragsactiviteit verhoogt.

  In het geval van stimulanten zoals Ritalin of amfetamine, zijn de effecten op mensen zeer gecompliceerd, variabel zelfs in dezelfde gebruiker op verschillende tijden en soms inconsistent. Vaak temperen of verdoven ze degenen die ze innemen, wat hen meer gedwee en beheersbaar maakt. Dit is precies waarom ze worden gebruikt bij het behandelen van gedragsproblemen bij kinderen.

  Maar op andere momenten, produceren stimulanten tegenovergestelde effecten die sommige kinderen en volwassenen hyperactief en impulsief maakt.

  Prozac, Zoloft, Paxil (=Seroxat) en Luvox (=Fevarin) produceren hyperactiviteit in het serotonine systeem; maar aangezien serotoninezenuwen zich uitstrekken door het gehele brein, zijn de effecten wijdverspreid en hebben uiteindelijk betrekking op andere neurotransmittersystemen zoals dopamine.

  De lichtere tranquillizers zoals Xanax, Valium, Klonopin en Ativan produceren hyperactiviteit in weer een ander neurotransmittersysteem, GABA; maar GABA activatie genereert / produceert een onderdrukkend effect op het algeheel functioneren van de hersenen.

  Het is belangrijk om dit in gedachten te houden: het brein wordt altijd beschadigd door psychiatrische medicijnen. Als een drug sterk genoeg is om een verondersteld positief effect te hebben, dan verstoort het de normale breinfunctie.

  Hoewel deze conclusie controversieel mag lijken, wordt dit ondersteund door gezond verstand en een enorme hoeveelheid wetenschappelijk onderzoek dat tot in detail de biochemische onbalans in het brein beschrijft dat gecreëerd wordt door het gebruik van psychiatrische medicatie.

  Deze door drugs geïnduceerde biochemische onbalansen veroorzaken gewoonlijk psychiatrische stoornissen in de routinematige psychiatrische praktijk. Een stuitend voorbeeld van hoe ver onderzoekers kunnen gaan om schade veroorzaakt door psychotropische drugs te ontkennen, wordt geïllustreerd door een rapport waarin onderzoekers gliosis aantroffen – littekenweefsel rondom neuronen dat een kenmerk is van celdood en degeneratie – in gezonde resusaapjes nadat ze antipsychotica kregen toegediend.

  De onderzoekers stelden desalniettemin dat gliosis ‘voordelig zou kunnen zijn voor de cordiale functie ondanks de negatieve connotatie van de term ‘gliosis’ door de lang gevestigde associatie met neurondegeneratieve processen’!
  (pp.51-53)

  (http://psychoseanders.wordpress.com/)

 19. Moos,

  Ik doe nu 8 maanden onderzoek om te bewijzen, dat serotonine-tekort een aanleiding voor depressie is. Dat bewijs heb ik nog steeds NIET gevonden. Het tegendeel wel. Punt is: dat onze huisartsen ons dat verhaal wel vertellen terwijl zij SSRI’s voorschrijven. De grote meerderheid gelooft hun onwetende huisartsen en ziet ze nog steeds als een soort authoriteit.

  Vraag mij, na ruim 10 jaar Paroxetine en nu bijna 5 maanden gestopt, wat dit met mij heeft gedaan. Maar dat weet je al, je hebt een deel van het lijstje al opgenoemd. Aanvankelijke bijwerkingen van SSRI’s komen in verhevigde mate terug bij afbouwen en stoppen. Dat weet ik nu uit ervaring. Ik heb alles gehad (hopelijk) wat in jouw lijst staat, maar de steeds terugkerende gedachten aan zelfdoding staan niet in jouw lijst, maar zijn een wezenlijk, voor ruim 80% van de mensen, onderdeel van afbouwen/stoppen van SSRI’s.

  SSRI’s zijn ontwikkeld om gevoelens te onderdrukken en dat is precies wat ze doen. Er zijn geen emotionele ontladingen meer, maar ondertussen gaat het echte leven door met alle bijbehorende spanningen. Door de SSRI’s worden deze spanningen in de hersenen niet meer waargenomen, terwijl ze er wel zijn. Dan ben je een robot/zombie geworden.

  Dat was ik !! Mijn problemen zijn nu aanzienlijk groter dan voordat ik aan de AD ging en daar ga ik nu de confrontatie mee aan. Dat is heel erg moeilijk, maar als ik kan stoppen van dit vreslijke gif en alle dagen door heb kunnen komen, ondanks mijn zelfdodings-gedachten, dan ben ik heel erg sterk; zo sterk dat ik nu mijn onzekere toekomst durf aan te gaan.

  Nu wetend, dat meer dan 1 miljoen mensen in Nederland ,waarvan heel erg veel kinderen (Ritalin) deze SSRI’s gebruiken, vind ik dit een onderwerp dat heel erg veel aandacht verdiend.

  1. Even ’n updatetje van mijn “aan de bel trekken” bij de Ombudsman in Nederland/België/EU over de Ritalinproblematiek. Van alle drie een min of meer positief antwoord gekregen dat zij zich hiermee bezig zullen houden (mijn argument : nooit één enkele reactie van de kant van overheidsinstanties op het regelmatig onder de aandacht brengen van bezorgde en verontrustende informatie). Daarnaast nog verheugende mailtjes van verschillende europarlementariërs met de belofte deze problematiek binnenkort aan te willen kaarten. Gevoel dat het binnenskamers aan het rommelen is….

  2. Wat een negatieve verhalen weer allemaal over een middel dat het leven van vele mensen gered heeft, waaronder het mijne.
   Dat het voorgeschreven wordt aan mensen die niet pathologisch/disfunctioneel depressief zijn is volgens mij de reden voor al de ophef over dit medicijn, en niet de effectiviteit van het middel zelf.
   Natuurlijk zijn er vervelende bijwerkingen en afkickverschijnselen, maar je moet nooit uit het oog verliezen dat het een hoop mensen uit de hel bevrijd heeft.
   Daar zijn de bijwerkingen peanuts bij.

  1. Dusz die paar relaties die ik geprobeerd heb waren meer een Zoloft Fluoride Nazie Zombie Experiment?
   Beter een gezonde herfst dip dan een chronisch gedrogeerd gemedicaliseerd dumbed down super model?!
   Waarom is iedereen tegenwoordig standaard mediaal gestuurd ‘bise*ueel’?
   Komt dat ook door dat spul?
   Voorlopig blijf ik nog maar even single, ik heb voorlopig geen zin meer om bij verrassing bepaalde tabletten doosjes in het keukenkastje te ontdekken bij een op zich leuke vrouw.
   Voor iedereen die denkt dat NIEMAND nooit in de gaten heeft dat je die rommel slikt; er zijn mensen die nogal scherp op details zijn, voor dat soort mensen hebben ze vaak ook stempels klaar liggen op scholen; ons soort kan heel goed merken dat er iets niet klopt; incongruent gedrag en te veel onlogische gedachte kronkels en zeer vreemde stemmingswisselingen en nog veel meer waar ik niet eens de woorden voor kan vinden, ik onthou ook vrijwel alles wat iemand ooit een keer gezegd heeft; de puzzelstukjes passen niet?; zombie state alarm…

  2. Dank je Bob voor deze belangrijke link !

   Ik heb dit direct doorgestuurd aan Fernand Haesbrouck, zal hem zeker interesseren….

  3. Ons soort Hyper?? Geweldig!!
   😉
   Maar ik denk dat ze er niets aan kunnen doen. Ze weten niet beter? Goddank dat ik mijn vriendin van de rommel heb kunnen afpraten. Zit zo nu en dan wel in een kleine depressie maar leert er anders mee omgaan. Wat is dat toch tegenwoordig dat niemand een depressie mag hebben, of griep mag hebben of geen slapeloze nachten mag hebben?

   g**verdomme, dat maak ik zelf wel uit! Duszzz mensen en zombies wtf maakt het uit als je af en toe je dag niet hebt? Dat is heeeeeeel normaal! Dat heet E-motie.
   (ga me nu weer stilletjes beheersen en me pillu slikku 😉 )

  4. Ja iedereen is wel eens depressief, niks aan de hand toch ?!

   Dat hoort nu eenmaal bij het leven, niks is perfect, wel als je in een goede bui bent en je wilt iemand dan ook verassen met een mooi bloemetje…

   Wie is Anti-depressief genoeg om ‘JA’ te zeggen ?! (met gebruik van medicijnen geen deelname mogelijk)

  5. Ik heb 7 dagen dit medicijn genomen en werd suïcidaal. Heb het medicijn bij de dokter op haar bureau gezet en gezegd dat ik wilde stoppen. Het was nog niet aangeslagen en ik ben dus meteen gestopt. Door de site http://ssristories.com weet ik dat ik dat niet was die die gedachten had maar dat dat een gedrogeerd iemand was. Het helpt mij om dit achter mij te laten. Dank voor de link.

  6. Dit is toch wel overtuigend, maar ergens wisten wij dit wel, ik voel al heel lang dat onze wereld vreselijk wordt beinvloed, beste mensen het is mooi om elkaar op de hoogte te stellen, maar er moet toch echt iets aan gedaan worden, al die zielige mensen die zo misbruikt worden, door hun medische vertrouwens man of vrouw, die artsen moeten benaderd worden, en op de hoogte worden gesteld, maar ja dat zijn ze denk ik al wel, spelen het spelletje mee, ook de lobbyisten van de grote fabrikanten zijn goed op de hoogte, zijn een soort heel goed betaalde afgezanten van Satan, de zogenaamde artsen bezoekers met hun kleine cadeautjes.

 20. Bob,

  Ik heb die link en diverse andere links op mijn web-site staan. Het is een veelzeggende link. Ik hoop nu de meeste afkick-verschijnselen gehad te hebben na ruim 4 maanden anti-depressiva-vrij te zijn. Ik ben door een hel gegaan; de regelmatige gedachten aan zelfdoding hebben het mij niet makkelijk gemaakt. Ik heb nu zorgen en maak daar druk over, maar dat zijn terechte zorgen en ik zou niet “normaal” zijn, als ik me daar geen zorgen over zou maken. Ik ben nu letterlijk de schade van mijn voormalige zombie-bestaan aan het opruimen. Dat brengt heel erg veel spanning mee, maar dat ga ik nu aan, zonder dat gif.

  Antonie Kamerling gebruikte 5 soorten medicijnen, waarvan er tenminste 2 anti-psychotica/anti-depressiva waren.

  Een kind aan de Ritaline, komt er niet meer vanaf; een kind kan NOOIT doorstaan wat ik heb doorstaan na zorgvuldige afbouw en stoppen van Paroxetine. De gruwelijke waarheid is, dat onze overheid schuldig is aan het verstrekken van legale drugs op zeer grote schaal.

 21. paroxentine is ook wel echt de vuile onder de ssri s.
  en de serotine in voorhoofdskwab van je hersenen is belangrijk volgends mij kan
  dat niet gelijk zijn aan wat je in je lichaam aantreft.

 22. Het schijnt dus zo te zijn dat AD weinig of niet werken tegen depressies bij de meeste mensen. Maar een andere functie van AD is het tegengaan van angsten.

  Zelf heb ik al vele jaren last van een sociale fobie, een extreme verlegenheid zou je het kunnen noemen. Ik heb in het verleden meerdere psychologen bezocht en heb daarmee wel iets van vooruitgang geboekt. Echter ik heb nog steeds significante problemen in mijn functioneren in het dagelijks leven. Ik voel me erg onzeker in veel situaties waarin ik in het gezelschap van anderen ben en ben daardoor eigenlijk nooit in staat om mezelf te zijn, mezelf te uiten.

  Nu is mij door een goede vriend die hetzelfde probleem heeft aangeraden om een tijdje AD te slikken, welke mij iets zelfverzekerder zullen maken. De theorie is, dat ik tijdens het slikken van de AD mij zelfverzekerder zal voelen, ik daardoor ook zelfverzekerder zal handelen, en nadat ik gestopt ben met het slikken van de AD heb ik eenmaal nieuw gedrag aangeleerd en kan ik dit ook volhouden. Gesteld wordt ( http://www.gezondheidsplein.nl/dossier/31/428/antidepressiva-bij-sociale-fobie.html ) dat 60 tot 80% van de mensen met een sociale fobie positief resultaat heeft van een dergelijke behandeling.

  Nu vraag ik me dus af, hoe betrouwbaar zijn die statistieken, is er echt een significante kans dat mijn klachten hierdoor afnemen? En is het de bijwerkingen van het medicijn waard? Heeft iemand hier misschien ervaring met het gebruik van AD voor dit doel?

 23. Denken, bedenken en om anderen denken is iets om over na te denken…
  Ik sta altijd open voor een reactie, maar wat is de mens een egoïstisch ondankbaar en ook naief leven op deze aarde.
  Want we zijn er met zn allen om de zelfde reden en met allemaal hetzelfde doel.
  Dus doe elkaar niet na en ieder mens is in staat alles zelf te kunnen bedenken wat en hoe
  alles werkelijk is en moet . En met het behulp en vertrouwen van je medemens in je
  omgeving

 24. Antidepressiva zijn troep.
  Maar: als het leven ondraaglijk is, dan kan een antidepressivum levens redden. Maar ja, met slikken van dit spul moet je vaak veel inleveren.
  Artsen zeggen, dat antidepressiva niet verslavend zijn.
  Ik heb ervaring met afbouwen van benzodiazepinen en met antidepressiva.
  Toen ik de benzodiazepinen afbouwde voelde ik mij een junk.
  Toen ik de antidepressa afbouwde voelde ik mij doodziek, maar anders ziek, dan met die benzo’s.Mijn hersenen moesten zich weer aanpassen aan de oude situatie.Het was ook heftig maar minder heftig.
  Bij verslaving aan benzootjes heb je steeds meer nodig, om het zelfde effect te bereiken en dat is bij antidepressiva niet het geval.
  Afbouiwen moet altijd gradueel gebeuren! Hardlopers zijn doodlopers.
  Artsen zijn vaak niet op de hoogte van het belang van langzaam afbouwen. Gradueel minderen kan veel leed/complicaties voorkomen.
  Als het te snel gaat en je wordt suïcidaal, dan krijg je al snel te horen, dat je : of te snel gestopt bent of dat het bij jouw problematiek hoort. Ook al zeg je, dat je nooit eerder in deze rollercoaster hebt gezeten.
  Ontkennig binnen de psychiatrie viert hoogtij. Ik ben geschrokken van de onwetendheid, domheid, die ik tijdens een opname tegenkwam.
  Als je antidepressiva nodig hebt en het helpt je, om het leven vol te houden, dan zou ik het blijven slikken.
  Als je zonder kunt leven, stop er dan mee.

 25. Wij zijn net een vrij forum gestart met als doel een peer to peer (lotgenoten) ondersteuning te bieden aan mensen die antidepressiva (SSRI/ SNRI) of antipsychotica alsook benzo’s nemen en/of willen afbouwen.
  De hoofddoelen zijn informeren en bijstaan (door lotgenoten) van anderen in dit moeilijke proces. Zo kan je een dagboek aanleggen met je vorderingen bij het afbouwen (ANderen kunnen je daar dan in bijstaan of raad geven). Er is een gedeelte voor familie/partners/ vrienden die iemand willen bijstaan , maar niet goed weten hoe. Er ligt ook een focus op de invloed van Antidepressiva op relaties, libido en verliefdheid. Daar hier nu al geruime tijd veel nieuwe inzichten op komen (Afvlakking en persoonlijkheidsveranderingen).
  OP de site kan je als bezoeker lezen, maar om te posten moet je wel een (gratis & volstrekt anonieme) gebruiker aanmaken.
  Misschien tot ziens op http://antidepressivahulp.free-forum.net/

  1. Karel, wat kun je de mensen verder bieden aan informatie over zelfhulp als medicijnen niet hebben gewerkt? Is dat ook onderdeel van de ondersteuning, of is het puur om het afkicken van de medicijnen te doen?

  2. Zie daar maar 1 patient staan, Karel is zijn naam, de rest is zeker allang genezen verklaard ?! 😉

  3. Ik ben niet gaan kijken naar de site, Paul. Zonder medicijnen is het probleem niet opgelost, toch? En dan? Ik heb geen flauw idee hoe afkicken in z’n werk gaat, maar weet wel dat mensen met psychische nood echt hulp nodig hebben om inzicht te krijgen in hun situatie en hoe ze er mee om kunnen gaan. Dan bedoel ik niet alle ellende van nu, maar hoe ze daar in terecht zijn gekomen.

  4. Ik denk in zulke gevalletjes altijd aan Patch Adams…. En weg is het geval van depri willen te zijn. Zonder gebruik van één medicijn.

  5. Heel heel moeilijk onderwerp, ach ik wilde iets vertellen maar ik weet niet of het zinvol is, wat ik wel kwijt wil, is ga de natuur in slurp hem/haar op, de elementen kunnen je ook redden, tegen de regen Wind in fietsen, het zijn de simpele dingen die je helpen, ja en bij mensen die je kunt vertrouwen je hart uit storten, liefst geen pillen, maar soms kan het niet anders, een tijdje je lekker warm voelen, en als de diepte gepasseerd is over hele lange tijd er mee stoppen, dit via een systeem, van lange en korte tussen posen, en nooit de moed opgeven ook niet bij een lange of kortere terugval,
   schaam je niet, en maak er het beste van, en denk maar zo we hebben allemaal onze problenen beste mensen, je moet leren met je problemen om te gaan, en er mee te leren leven, bewust leven met je zelf en die hele grote wereld vol liefde, tederheid, kwaad en haat, ja het één hoord bij het ander, vriendelijke groet!

  6. Ik kan me niet anders herinneren dan dat ik bij vlagen depressief ben geweest, ook als kind zijnde al. Soms meer, soms minder, maar het ligt altijd op de loer. Zijn het schommelingen van hormonen? Ben ik hsp en dat ik daardoor eerder stemmingen overneem? Of lag er bij mij iets anders aan ten grondslag? Terugkijkend zou het best weleens een voedingsstoornis geweest kunnen zijn. De zo ‘begripvolle’ huisarts stuurde me naar huis met vitamine B complex. Een keer ben ik doorverwezen naar de psych en heb ik -naast de afgemeten babbel-half-uurtjes- medicijnen gekregen waar ik helemaal dizzy van werd en me voelde alsof ik mijn leven vanuit een film waarnam en niet adequaat kon reageren. Kan geen kwaad hoor, nee, mijn huid reageerde erop alsof ik spontaan psoriasis kreeg. Hoppa, weg er mee!

   Na die muur van onbegrip en niet afdoende behandeling, ging ik op eigen houtje verder zoeken. Ook in het woud van alternatieve hulp is het lastig een goeie oplossing te vinden. Overal in de zorg zijn lieve goedwillende mensen aan het werk, een enkeling daargelaten. Maar daar schuilt ook een gevaar. We zijn geleerd om hulp buiten onszelf te zoeken, terwijl we het antwoord alleen en uitsluitend bij onszelf kunnen vinden. Veel mensen vluchten momenteel weg in alles wat het nare gevoel maar kan verdoven. Been there, done that. Tot het moment dat je ook last krijgt van de verdoving, bovenop je depressiviteit die er niet van oplost.

   Een van de therapeuten zei eens tegen me dat ik de slachtofferrol moest loslaten. Ik denk dat je me op dat moment niet kwader kon maken! “Hoezo ligt het aan mij wat mij overkomt!” Ik denk dat het me zeker 30 jaar speuren heeft gekost om te komen waar ik nu ben. Nee, het boos maken heeft mij niet geholpen. Wel het inzicht helpen verschaffen op een geduldige en niet-aflatende manier waardoor je aansporing voelt om verder te onderzoeken. Is er sprake van gebrek aan kennis en inzicht bij de professionele hulp? Of een niche in onze opvoeding waardoor we geleerd worden alles buiten onszelf te zoeken? Uiteindelijk kom je toch weer bij jezelf uit en zodra je dat kan accepteren, ben je op de goede weg.

   Momenteel lees ik een boek van Steve Rother: Spirituele psychologie en de twaalf primaire levenslessen. Een hele mond vol, maar het leest als een trein. Veel herkenbare passages, met name het doorlopen van de levensfasen, die hij uitvoerig belicht. Ik herken nu voor mezelf in welke levensfase mijn depressiviteit is ontstaan. Ja, ontstaan! Het is een mechanisme dat, zodra je je niet naar buiten toe kan uiten, het naar binnen keert en daar schade aanricht voor je verdere leven. Dat lezende gaf mij voldoende inzicht om het te herkennen en te herschikken, te genezen.

   En genezen gun ik iedereen, vandaar dat ik mijn verhaal hier deel met een van de oplossingen die mij heeft geholpen om dat nare stuk in mijn leven af te kunnen sluiten en door te kunnen gaan. Ook besef ik dat niet iedere dag even goed is en ik soms het leven beleef ter grootte van die troosteloze stoeptegel. Maar wetende dat er een oorzaak/bron is en dat ieder van ons daar zelf een keuze in heeft gemaakt en dat die keuze tot zekere hoogte iedere dag weer bijgesteld kan worden (immers ligt niks vast in het leven) stemt mij hoopvol naar de toekomst. Als we elkaar dat mee kunnen geven, wordt het leven in deze soms extreem nare realiteit, draagbaar. Met dank aan de spar-sessies met de forumleden van WTK 🙂

  7. Allaya, je moet het zelf oplossen, tenminste als je daar de kracht voor hebt, goed om te lezen, mijn vrouw doet op dit gebied veel, liever gezegt deed, kost veel energie, en ze is bijna 80, dus de bezinnings tijd, de meeste mensen kunnen er mee leven tot, het rond de 50 zich verdiept door de lichamelijke chemie, zij deed het met dieet en lichaams beweging, zij bracht het geestelijke probleem over naar een lichamelijk probleem, het verzetten van de bakens, anders levens ritme, duurd lang, maar het werkte wel.

  8. Dankje jenne, gaat zeker lukken 🙂 Dikke knuffel voor jou en je vrouw!

  9. Allaya, waardevolle woorden van jou en ook van Steve Rother uit het boek van de twaalf spirituele lessen. Ik wil een stuk bijvoegen van een zekere Ton die ook een waardevolle les heeft gegeven.

   Gedachten, Toen ik echt van mijzelf begon te houden begreep ik, dat ik altijd en bij elke gelegenheid op de goede plek ben en dat alles wat er gebeurt goed is. Vanaf dat moment had ik rust. Vandaag weet ik – dit is wat men “zelf respect “noemt. Toen ik echt van mijzelf begon te houden erkende ik dat emotionele pijn en leed waarschuwingen waren om niet tegen mijn eigen waarheid in te leven. Vandaag weet ik – dat is wat men “authentiek zijn “ noemt. Toen ik echt van mijzelf begon te houden begreep ik hoe kwetsend het voor een ander kan zijn als ik mijn wensen opdring, terwijl ik weet dat de tijd nog niet rijp is – ook al was ik zelf deze persoon. Vandaag weet ik – dit is wat men “zelf respect “ noemt. Toen ik echt van mijzelf begon te houden ben ik er mee gestopt te verlangen naar een ander leven en kon ik zien, dat alles om me heen een oproep tot groei was. Vandaag weet ik – dat is wat men “rijpheid” noemt. Toen ik echt van mijzelf begon te houden ben ik er mee gestopt om mijn vrije tijd te stelen, ben ik er mee gestopt grote projecten voor de toekomst te ontwerpen. Tegenwoordig doe ik alléén dingen waar ik plezier en vreugde uit schep, dingen waar ik van houd en die mijn hart raken, op mijn eigen manier en in mijn eigen tempo. Vandaag weet ik – dit is wat men “eerlijkheid “ noemt. Toen ik echt van mijzelf begon te houden heb ik mij vrij gemaakt van alles wat niet gezond voor me was – voeding, mensen, dingen, situaties, en van alles wat mij steeds weer naar beneden trok, weg van mijzelf. In het begin noemde ik dit “Gezond egoïsme”, maar vandaag weet ik – dit is wat men “eigenliefde” noemt. Toen ik echt van mijzelf begon te houden ben ik er mee gestopt altijd gelijk te willen hebben, op deze wijze heb ik minder vaak ongelijk. Vandaag weet ik – dit is wat men “eenvoud” noemt. Toen ik echt van mijzelf begon te houden heb ik geweigerd om in het verleden te leven en om mij zorgen te maken om de toekomst. Nu leef ik op het moment waar de dingen gebeuren en op deze wijze leef ik elke dag. Ik noem het “perfectie.” Toen ik echt van mijzelf begon te houden erkende ik dat mijn manier van denken mij ziek kan maken. Toen ik de kracht van mijn hart inschakelde kreeg mijn verstand een belangrijke partner. Deze verbinding noem ik de “wijsheid van het hart”. Wij hoeven niet bang te zijn voor conflicten en problemen met onszelf en anderen, want soms botsen zelfs de sterren op elkaar en er ontstaan nieuwe werelden. Vandaag weet ik: DIT IS HET LEVEN. Bewustzijn is het beste instrument voor veranderding!

   En ikzelf wil natuurlijk ook een heerlijk stukje muziek er aan toe voegen 😉 http://youtu.be/1xG11Peay7E
   Hartegroet Odette

  10. Oh, wat lief, odette 🙂 Wat een mooie woorden van deze Ton en stuk voor stuk doel treffend en spiegelend. En ik maar denken dat ik niet genoeg van mezelf hield… 🙂

  11. De scope van het forum omvat ook hoe om te gaan ermee los van medicatie.
   Het is nu net het doel van het forum om op alle gebieden lotgenoten met elkaar in contact te brengen.
   Dus naast het afbouwen, omgaan met symptomen en bijwerkingen is er
   Ruimte voorzien om te delen met elkaar hoe je het “naast medicatie” aanpakt.
   Dat er op dat moment maar 1 lid was ligt aan het feit dat het forum nog maar gestart is ( het zou raar zijn een lotgenoten forum te starten met 100 leden nietwaar ? 😉
   Daarom deze oproep om meer leden te verwerven.

   De uitspraak “zonder medicatie is het probleem niet opgelost” : ik hoop dat ik het correct Interpreteer.
   De ervaring en de nieuwste onderzoeken leren ons dat pillen op zich geen oplossingen bieden. Hoewel ik er het nut van in zie is het tevens ook dat mensen na een bepaalde tijd niet meer van de medicatie af geraken, al hebben ze via allerhande andere wegen ( therapie, sport, vriendschap, … hun leven en situatie al veranderd hebben. In veel gevallen is het zelfs zo dat mensen ervaren dat de bijwerking van de medicatie het genezingsproces in de weg staat. ( afvlakking, constante vermoeidheid, intense dromen, fysieke bijwerkingen, ene )
   Dus stoppen met medicatie is in vele gevallen een begin, geen eind.

 26. Hallo, ik zit vanaf mijn 15e aan de antidepresiva ben nu 26 nu 6 weken gesopt. En dat het niet verslavend is, is echt onzin heb constant last van koude rillingen, verwardheid, soort stroomstootjes in mijn hoofd en nog wat dingen die ik niet kan plaatsen. Er is ook zo weinig te vinden over stoppen dan maar eigen ervaring doormaken.. het word nu wel echt moeilijk maar wil toch doorzetten met stoppen. Idd heeft voeding ook veel invloed en sport sinds ik fitness heeft dat een goede uitwerking veel beter als medicijnen. Ben benieuwd hoe het verder gaat verlopen maar moet doorzetten en op mijn tanden bijten. Ben je ook gestopt met antidepresiva of andere mensen en wat voelen jullie en denken jullie erover. Groetjes 🙂

  1. Hallo,

   Ben ook aan het afbouwen van de antidepressiva. Om te beginnen. Later nog de pammetjes eraf hoop ik. Ik heb mij aardig ingelezen en doe dit met behulp van vitaminen en supplementen.Deze helpen wel voor de stroomstootjes, (denk ik)niet voor de hittegolven en koude rillingen.Een griepgevoel. Verder lukt het redelijk. Bij de psychotherapie zijn ze het er helaas niet zo mee eens.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.