Advertentie

Aspartaam: van gif- tot zoetstof!


Toen na de golfoorlog de eerste Amerikaanse soldaten terugkwamen met een ziekte, die later het ‘Golfoorlog-syndroom’ is gaan heten, kon niemand bevroeden dat de oorzaak  lag in de Pepsi-Light die de soldaten al die tijd in Irak en Afghanistan hadden gedronken.. De zoetstof die in de cola aanwezig is, ‘Nutrasweet’ of gewoon Aspartaam geheten, bleek aan de basis te liggen van een giftige cocktail die de Pepsi-light had omgevormd tot een uiterst giftige cocktail.

Doordat de dozen met Pepsi-light ongekoeld lagen opgeslagen in deze brandende hitte, ontstond een puur-giftige verbinding in de frisdrankflesjes en -blikjes. De zoetstof Aspartaam viel namelijk bij deze hitte uiteen in giftige bestanddelen. Uit het methanol-deel van de chemische Aspartaam-verbinding ontstond mierezuur en formaline. Formaline is bekend geworden als sterk giftige stof, een dodelijk zenuwgif, dat in het lichaam niet kan worden afgebroken. Het gevaar van het uit elkaar vallen van Aspartaam in deze 2 componenten, bestaat echter niet alleen bij stérke verhitting van o.a. dieetproducten waar aspartaam in zit, maar deze verbinding wordt ook al instabiel bij 30 graden Celcius. Vanaf die temperatuur ontstaat dus al het levensgevaarlijke goedje formaline.

Het bijzondere in relatie tot onze gezondheid blijf toch hoe je als overheid een giftige stof kunt toelaten onder het mom:

“Het is veilig, zolang je er maar niet te veel van neemt, want dan is het wél giftig”…!?

Welk gezond mens is überhaupt in staat zijn dagelijks hoeveelheid aspartaam bij te houden, vanuit de 6000 producten waar dit smerige goedje al in zit…

Maak je niet dik, aspartaam is de mode!
Maak je niet dik, aspartaam is de mode!

Deze temperatuur wordt natuurlijk gemakkelijk bereikt in het spijsverteringskanaal, waardoor de giftige stof in het menselijk lichaam pas ontstaat ná het consumeren ervan. Hoe is het dan mogelijk vraag jij je natuurlijk af, hoe deze stof dan in hemelsnaam gewoon in allerlei voedsel en drank zit? Een schepje er bovenop? Wist je dat aspartaam oorspronkelijk als gifstof werd ontwikkeld, voor ‘de vijand’…? Toch is dat zo! Lees verder en huiver. Niet om je hier bang te maken, we willen je bewust maken van de achtergronden van dit gifstof die tot zoetstof werd.

Laten we gewoon beginnen met een lijstje van officieel toegegeven bijwerkingen van aspartaam; dit is een lijstje dat door de Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA) zelf is opgesteld. Hoe is het mogelijk; dezelfde organisatie die het goedje natuurlijk wel goedkeurde.. Kijk ajb even op de site van de FDA, want alle bijwerkingen hier over te gaan schrijven, is ondoenlijk en maakt de auteur van dit stuk  op zich al misselijk! Inmiddels weten we dat de FDA haar taak om te waken over het voedsel en de medicijnen die de Amerikanen krijgen aangeboden in winkels en drogisterijen, niet zo nauw neemt. Kijk hier naar een recent stuk over fraude bij deze FDA op WantToKnow.

De historie van Aspartaam.

Het was in de jaren ’70 van de vorige eeuw, dat enorme voorraden aspartaam waren opgeslagen als gifstof voor biologische oorlogsvoering. Deze sterk geconcentreerde voorraden aspartaam lagen in de opslagplaatsen van de CIA. Slimme chemici van Searle & company hadden rond 1965 ontdekt dat deze stof ook een zoetheidsgraad had en maakten binnen de korste keren van deze gifstof een zoetstof. Toen ging alles in een stroomversnelling, want het meest gehate chemieconcern ter wereld, MONSANTO, kwam ter oren wat hier was ‘ontdekt’ en Searle en Co. werd opgeslokt door MONSANTO.

Groenteconserven, marmelade, snacks, desserts, limonade, bier (rosébier!), cola’s, mosterd, kauwgom (!), vruchtensappen, noem het maar op; er is werkelijk geen voedsel of drank die niet in een aspartaam-uitvoering op de markt is.

Alle wetenschappelijke bewijzen voor zoetstof = gifstof ten spijt! En op deze manier zit je zo aan je maximale hoeveelheid per dag, toch?

Maar voordat MONSANTO tot overname van Searle overging, was het zaak voor Monsanto om deze zoetstof door de  FDA-keuring te loodsen. Wat daar toen voor een ongelooflijke frauduleuze procedure werd gevolgd, is tot op de dag van vandaag niet geëvenaard! Een afwijzing van deze stof was natuurlijk de meest duidelijke conclusie van de onderzoekingen, die meer dan 7000 bezwaren voortbrachten, vanuit de diverse instanties die onderzoek verrichtten.

Maar toen werd de oud-directievoorzitter van Searle, ene meneer Donald Rumsfeld, toen ook al oud-minster van defensie, lid van het overgangsteam van president-elect Reagan en hij bazuinde toen tegen zijn vriendjes rond, dat het hooguit een jaar zou duren, vóórdat aspartaam door de FDA zou worden goedgekeurd. Het was vervolgens president Reagan persoonlijk, die Dr. Arthur Hull Hays, oud-defensiespecialist, aanstelde als hoofd van de FDA. En deze man presteerde het om aspartaam vervolgens zonder nadere onderzoeken toe te laten tot de voedselketen.

Zoetje in de koffie?
Zoetje in de koffie?

Meneer Hull Hays lag in die tijd overigens al zwaar onder vuur wegens de verdenking die hij op zich had geladen, dat hij ongeoorloofde giften had aangenomen… Kort ná zijn beslissing om aspartaam toe te laten tot de voedselketen, we praten dan over slechts enige maanden, stapte deze zelfde Dr. Arthur Hull Hays met een arrogantie op bij de FDA; hij kon immers een directiezetel in de raad van bestuur van chemiereus MONSANTO ’toch niet weigeren’..! Monsanto nam vervolgens Searle definitief over en die meneer Rumsfeld, die het hele circus had opgestart, ontving als oud-directievoorzitter van Searle,  een bonus van maar liefst US$ 12 miljoen. Boefje Rumsfeld was vanaf die tijd ‘ The Aspartame Man’.

En Monsanto had weer een schitterende coupe gepleegd. Wat een succesvol bedrijf, nietwaar aandeelhouders? Jaarlijks consumeren alleen al de Amerikaanse burgers zo’n 3.500.000 kg aspartaam via hun voedsel en dranken. Er is werkelijk geen enkel dieetprodukt of calorie-arm produkt, waar geen aspartaam in zit. Leidinggevende wetenschappers uit de hele wereld blijven onvermoeibaar en met een monniken-toewijding op de gevaren wijzen van aspartaam. Ook wij van WantToKnow doen dat hier daarom nog maar eens; een ongelooflijke doofpot. Een advies dus: laat die rotzooi staan..!

Wellicht heb je weleens iemand hierover horen praten of ben je al redelijk ingevoerd met deze materie. Ook dan zou ik je dan willen adviseren eens op de onderstaande links te klikken. Het is werkelijk ongehoord wat je aantreft aan wetenschappelijke bewijzen en leads. Als bijvoorbeeld van de 90 onafhankelijk onderzoeken naar de mogelijke negatieve invloeden van aspartaam op onze gezondheid er maar liefst 83 een probleem meldden, dan hebben we met z’n allen toch een megaprobleem. Of zitten wij hier nu vredig pannenlappen te borduren?

Kijk op de onderstaande leads, zeker wanneer deze informatie nieuw voor je is. Want ook jij wil dit toch wéten..? De leads laten geen onduidelijkheid bestaan over de kankerverwekkende invloed van aspartaam op ons lichaam; dus niks geen ‘Golfsyndroom’…

HIER en HIER

En zelfs de Universiteit van Amsterdam lijkt all helemaal te zijn gebrainwashed door Monsanto..! Kijk maar eens op deze  ‘lesbrief’ over de ontdekkingen en toepassingen van aspartaam! HIER

Het resultaat van een eigen aspartaamproef!
Het resultaat van een eigen aspartaamproef!

Maar er zijn ook mensen die het verstandiger vinden de zichtbare bewijzen te delen..? Deze doktor in de wiskunde stelde zijn eigen proefopstelling op met ratten en stelde ze bloot aan een dagelijkse portie aspartaam in het drinkwater. De resultaten waren op zijn zachtst gezegd schokkend.. HIER DE LEAD.

Hier een .pdf met heel veel verwijzingen en onderzoeksresultaten. aspartaam-een-geschiedenis-van-fraude-en-oplichting

Als je nog 10 minuten van je tijd kunt besteden aan deze YouTube, die over deze ‘gezondheidsdoofpot’ gaat, doe het dan, want  deze nederlands-ondertitelde YouTube is het waard!

45 gedachten over “Aspartaam: van gif- tot zoetstof!

 1. Ook de medicijnen, zoals Rennie en sommige soorten paracetamol bevatten aspartaam . het superdrankje Yakult heeft ook al een tijd een LIGHT variant:wat denk je wat er in zit? ASPARTAAM!Op een brief waarin gevraagd werd hoe ze in zo’n “gezond” product als Yakult GIF kunnen stoppen, kreeg ik als antwoord dat ze dat zouden gebruiken zolang de Europese Unie het zou blijven goedkeuren.

 2. ik begrijp iets niet, er staat in het artikel hierboven dat je als gezonde mens vlug je dagelijkse portie gif binnen hebt, maar dat moet toch niet
  je kunt toch bio-voeding eten
  (voor de prijs van een dure vakantie per jaar minder zit je aan de gezonde kost, en het is nog goed voor het milieu ook (de afgezegde reis en de bio-kost)

  maar dat doen mensen niet, wel zagen over mensen die bio-voeding eten:
  “is dat wel veilig”
  ik weet 1 ding, ik eet al jaren bio, en ik eet al jaaaaren een pak minder rommel
  wil je gezonder eten,
  eet dan anders
  de eko-kontroles zijn niet meer wat ze geweest zijn,
  door overheidsbemoeienissen,
  maar het is nog steeds heel wat beter

 3. mooi gezegd,Peter!Je bent verplicht “hun” spelletje mee te spelen.Heel Nederland(halve wereld?) leeft en is opgegroeid met voedsel uit verpakking.Nog even en zelfs ons dagelijkse portie vlees gaat letterlijk geproduceerd worden.

 4. Ik schreeuw eigenlijk al jaren dat ik geen light produkten wil.
  Ik wil gewoon suiker.
  Gewoon gezond verstaand.

  Na dit gelezen te hebben ben ik verder gaan kijken.
  Zoek op zoetstoffen.
  Cyclamaat en Sagerine zijn ook niet vrij van verdenkingen.

  En wat mij de laatste tijd opvalt is dat de suiker in de goedkoopste ranja worden vervangen door deze troep.

  Ik heb een geluk ik proef de zoetstoffen meteen dus herken ze als de suikers worden vervangen.

  Je zou bijna geloven dat het met opzet wordt gedaan.

 5. @peter, je hebt gelijk. Voedsel vanuit armoede wordt ook armer.
  @dendino, het is gewoon zaak zelf het goede te blijven doen; gezond eten van gezonde bronnen. met liefde bereiden en met focus nuttigen. je lichaam is je huis.
  @reqin, ken je Stevia? Natuurlijke zoetstof, die natuurlijk lange tijd verboden is geweest..! kijk bijv. eens hier: http://www.stevia.nu

 6. Er is een klein boekje te koop onder de naam, wat zit er in uw eten. O.a verkrijgbaar bij http://www.bouillonmagazine.nl.
  Wij hebben daar alleen de goede E-nummers uitgehaald en op een kaartje gedrukt. Als wij boodschappen gaan doen gebruiken wij alleen producten waar de goede E-nummers in staan.
  Als je daarop gaat letten, zul je zien dat vaak bij het eigen merk van b.v AH, het meest goede product is. Na het lezen van het boekje zijn wij erg geschrokken en hebben het gewoon, om te kijken of het waar is,,,,,,uitgeprobeerd.
  Mijn zoon, ADHD geconstateerd, we wilden geen medicijnen maar nadat wij echt gingen leven op basis van dit boekje, is onze zoon inmiddels handelbaar, en van ADHD is geen sprake meer????
  Ook had hij last van astma, vreemd genoeg is ook dit verdwenen.
  Bij mij was 18 jaar geleden de ziekte van crohn geconstateerd, jarenlang prednison gebruikt, entocort e.d. Na een jaar geleefd te hebben volgens het boekje, ben ik nu 11 maanden medicijn vrij!!
  Het is dus niet zozeer aspartaam (E951) Maar wat dacht u van glutamaat (E621)!!! of wat dacht u van deze, formaldehyde (E240) in b.v kaviaar???? Dit boekje is echt een aanrader en kan uw leven totaal veranderen. ;o)

 7. Het Golfoorlogsyndroom is precies dat: een syndroom. Verschijnselen door een samenkomen van meer factoren.
  De als mierengif inzetbare suikervervanger aspartaam is een zenuwgifstof.
  Het bisfenol A dat uit het plastic flesje naar de zoetzure inhoud lekt is een oestrogeen nabbotser.
  Bisfenol A (BPA) werd destijds ontwikkeld als een concurrerend product van diethylstilbestrol (DES), het synthetisch hormoon dat zwangere vrouwen tussen 1938 en 1971 tijdens de zwangerschap kregen voorgeschreven om een miskraam te vermijden. De stof leverde vooral voor de desbetreffende dochters desastreuze gevolgen op, onder meer in kanker en steriliteit.

  Voor de veteranen van de Golfoorlog )en alle andere belachelijke oorlogen die Amerika de wereld denkt te moeten opdringen’ zijn de (experimentele)vaccins de hoofdoorzaak van hun klachten. Alle chemische troep die daar nog bijkomt, is extra belasting.
  Pikant detail is dat de oorlog in Afganistan ging over opium. Olie en opium zijn onontbeerlijke basismaterialen voor de farmaceutische industrie. In protest tegen de Amerikaanse weigering om een hogere prijs te betalen, heeft de Taliban de gehele opiumoogst verwoest…

 8. dankjewel Desire & Skunk. Over rotzooien met mensen gesproken.. Binnenkort hier op WantToKnow: DU, Depleted Uranium. Verarmd uranium als wapentuigverharder. Resultaat: radioactief stof..!

 9. @ Guido

  Ik wilde al net zeggen, aspartaam tijdens deze oorlogen? Wat dacht je van alle DU munitie die tijdens de 2 golf oorlogen daar zijn gedumpt in de vorm van kogels, bommen en granaten 😐 Het is daarom ook waarschijnlijk zo dat het een combinatie is van DU munitie en de hoeveelheid cola light de soldaten hebben gedronken want thuis deden zij dit ook. Ik heb het complete artikel niet helemaal gelezen maar om nu de vinger te wijzen naar aspartaam vind ik wat overdreven als je kijkt wat de gevolgen zijn van blootstelling aan DU voor een geruime tijd. Ik verwacht dat dit effect vele malen erger is dan wat aspartaam drinken

 10. Jochem, het gebeurt me niet vaak; maar ná het schrijven van het stuk over DU, ben ik de hele dag al misselijk..! We plaatsen het snel. Het is werkelijk een grote doofpot, zoals je zelden zult tegenkomen! Maar het proces in Italië is een doorbraak!
  Dank voor je reactie!

 11. Uit plastic flessen lekt de giftige chemische stof bisfenol A (BPA, een hormoon nabootser) vanuit het plastic de desbetreffende vloeistof in: (1) wanneer deze zuur is, en/of (2) wanneer de fles warm is geworden, bijvoorbeeld in de zon.

  De Golfoorlogsoldaten hebben naast het drinken van aspartaamhoudende drankjes, ook talloze (experimentele) vaccins gehad. Prof. Garth Nicolson ontdekte dat de door de Amerikaanse overheid gepatenteerde ziekteverwekker ‘Mycoplasma fermentans incognitus’ één van de boosdoeners was voor het Golfoorlogsyndroom.
  Deze vaccins waren eerst getest op gevangenen in Texas, deze besmetten de bewakers, die de besmetting vervolgens mee naar huis namen. En zo had de civiele bevolking van een stad in Texas het Golfoorlogsyndroom, lang voordat er een Golfoorlog was, en zonder dat deze patiënten ooit Texas uit waren geweest…

 12. De chemicus Leonard Dietz heeft spijt als haren op zijn hoofd voor het toepassen van DU in wapens en tanks. Hij kwam erachter dat het Amerikaanse leger tijdens de Golfoorlog zijn gebruiksaanwijzingen en waarschuwingen niet doorgaf aan de soldaten. Wellicht i.v.m. schadeclaims achteraf. Velen van hen kregen bij brand te maken met de effecten van het vrijkomende gif en werden ziek (Golfsyndroom). Dietz trok uiteindelijk ten strijde tegen zijn eigen opdrachtgever. http://www.antenna.nl/nvmp/200305.htm

 13. en het zijn weer de dieren die het moeten ongelden van onnodige testen
  omdat de mens weer ff zijn eigen belangen voor op stelt bah
  denk zelf maar eens na …ipv onschuldige dieren zo te laten lijden
  gewoon kappen met dat gif is toch wel duidelijk of gaan we nog ff door met testen?????

 14. Indd ik vind de opmerking van riek wel heel makkelijk als ze zegt dat we maar een vakantie moeten laten.
  Ik ben al niet meer op vakantie geweest sinds 1998 en zelfs die vakantie was voor mij betaald.
  Ik heb gewoon geen geld voor al dat dure biovoedsel, en bovendien zit er wel meer in ons voedsel dan alleen aspartaam. Zogoed als al het voedsel wat je in supermarkten vind zijn vergiftigt met van alles en nog wat. Ik heb namelijk dat boekje met die E nummers. Het komt er op neer dat je feitelijk niks meer kan eten uit de supermarkt.

  Alles moet vers, en bio voedsel. Nou dat kan ik niet betalen. Dus vergiftigen dan maar.. Met of zonder vakantie…

  Lang leven onze wereld.. Het geldsysteem..
  Daar zit het probleem.

  Francis.

 15. Aspartaam is rommel dat is allang duidelijk maar waarom prive testen op ratten uitvoeren??
  Hiermee verlagen jullie je tot het niveau van de fabrikant van aspartaam!

 16. Aspartaam is dus een heel gewild goedje, omdat je wilt afvallen. Maar wat blijkt: al die dieten helpen maar tijdelijk. En ondertussen slik je gif :-((
  Inmiddels ben ik overgestapt op Atkins. Dat helpt en je hoeft je niet meer met dat soort rare stofjes bezig te houden!!

  Groeten, Irene

 17. Juist Ja Rumpsfeld is een Echte Duitse naam, zegt u dat wat?? Monsanto en Codex Alimentarius, zijn ex Oorlog Misdadigers, wist U dat?/
  Deze hebben de kretologie wanneer je de Voedsel keten beheerst, beheers je de Wereld, nog even zoALS U WEET GAAN ZE DE WERELD VOEDSEL PRODUCTIE, besproeien met Radiation wist U dat?? zelfs de Vis de en al het andere vlees wat u en ik consumeren

  Juist je dan kunnen ze hun gang gaan de Wereld bevolking te decimeren, laten we dat gebeuren.??

  Ook onze regering doet hier aan mee, ga uw gang en stem weer op het CDA VVd PVDA, Balkenende Verhagen Koenders zijn lid van de Illuminati , ga maar eens Googlen

  1. Monsanto en Codex Alimentarius, zijn ex Oorlog Misdadigers

   kun je die stelling bewijzen met bv links ?

 18. Omdat aspartaam geen natuurlijke voedingsstof is, wordt er veel onderzoek naar gedaan. Een fabrikant wil natuurlijk niet dat zijn product mensen vergiftigt. Over het algemeen komt uit die onderzoeken dat aspartaam niet schadelijk is voor mensen, mits ze er niet teveel van gebruiken (40 mg/kg lichaamsgewicht per dag). Een persoon van 60 kilogram kan dus veilig 2,4 g aspartaam per dag gebruiken en dat zijn hele leven lang. Een zoetje geeft 18 mg aspartaam en in light-frisdrank zit maximaal 0,6 g per liter.

  1. En iedereen houdt keurig bij dat hij niet ’teveel’ gebruikt. Het klinkt vrij onnozel in mijn gevoel. De omgekeerde bewijslast.. Hou jij bij wat je de hele dag aan aspartaam binnenkraigt Gait?
   Kijk jij op elke verpakking OF er aspartaam inzit. Wat een domme, domme opmerking. GIF IS GIF. Dat hoort in levensmiddelen..? “als je maar niet teveel eet..” Mijn hemel..!!
   Kijk naar het artikel hier op WantToKnow. Waarom zijn die ratten zo dik. KANKERGEZWELLEN door kunstmatige zoetstof. Heb je daar nog wat aan toe te voegen.
   Nog weer zo’n onnozele opmerking: “Een fabrikant wil natuurlijk niet dat zijn product mensen vergiftigt.” Heb je daar bewijs voor?

 19. Het probleem zit hem niet echt in het geldsysteem,,, Het is een keuze die je maakt, de verleiding voor al dat lekkers met al die foute nummers die het juist zo lekker maken.
  Uit jouw reactie kan ik opmaken dat je het boekje alleen doorgelezen hebt, maar het niet daadwerkelijk uitgeprobeerd hebt.
  Uit ervaring kan ik zeggen dat sinds ik jaren geleden volgens “het boekje” ben begonnen ik juist geld overhoud!
  Ik laat namelijk alle “foute producten” liggen, soms ook biologische producten, het is alleen even wennen aan de nieuwe levenstijl en zeker niet makkelijk om de verleiding te weerstaan van al dat lekkers.
  Er zijn uitzonderingen natuurlijk.
  Ook kan ik zeggen dat wij als gezin al die jaren nooit meer ziek zijn geweest en dat scheelt natuurlijk weer ziektekosten en houden wij dus nog meer geld over ;o)

 20. Goed natuurlijk dat er sites zoals hier waarschuwen tegen rommel dat niet
  in onze levensmiddelen horen. Echter chemisch gezien is alcohol ook puur gif kan je ook kanker en allerlei ernstige aandoeningen van krijgen toch vreemd dat we ons daar niet druk over maken. Goed het zit in drank en een aantal voedingswaren als smaakmaker. Maar toch ook dit zou niet getolereerd moeten worden.

  1. Inderdaad Jan , maar kijk is op infowars.com.
   Daar gaat het nog verder en zie je hoeveel gif er
   Overal word ingedaan.
   Hij zegt ook dat de overheid dat allemaal wil zodat ze de wereld
   Voor hun eigen kunnen hebben.
   Over fluoride gesproken , hitler deed ook in de tweede wereld oorlog ook
   Fluoride gebruiken ,de mensen in auswitz zaten daar dus aan water waar dosering
   Fluoride in zat , dat deed hij zodat de mensen makkelijker werden en beter luisterde.
   Nu heeft Amerika ook fluoride in het water.

 21. Ik ben blij met deze onthullingen, helaas staat er steeds in de brochure van de apotheken dat aspartaan ‘veilig’ is. Maar zij krijgen steekpenningen om dergelijke leugens te verspreiden.
  Nel van As

 22. Because there is a war on for your mind!!!! Ben bekend met de site Michel 🙂 Maar zeker goed om daar andere mensen ook op te wijzen zoals je ook doet.

  Om in de lijn van Infowars door te gaan mocht je Nigel Farage nog niet kennen geef maar eens een zoekterm op in Youtube.com Vooral dit filmpje http://www.youtube.com/watch?v=2gm9q8uabTs zeker het kijken waard.

  Barosso Maoistische(Orthodox communisme) denkbeelden, Oprichter IMF schijnt ook communist te zijn. Bilderbergers Club van Rome, cfr. Etc etc jouw niet onbekend.

  Het zit allemaal met elkaar verweven! Niet voor niks is de wortel van al het kwaad de geldzucht vandaar ook die zoetstoffen. Op suiker kan je geen pattent krijgen.

 23. Ik lees hier veel over bio ,alleen als je het zelf kweekt of teelt is dit echt bio !de naam bio word dikwijls gebruikt om dingen duurder te verkopen !gewoon consuminderen kan ook en dan kan dat cola lightje af en toe heus geen kwaad .In de dosering ligt het geheim!

 24. weet iemand ook of Aspartaam (en hoe)te maken kan hebben met mijn vit.B12 en B6(=foliumzuur)tekort? Ik ben daar nl. uiteindelijk 100% op afgekeurd toen ik 45 jaar was en heb sindsdien nog maar een 1/3 van mijn inkomsten over. kan ik dat ook ff verhalen op die lui die daar het groffe geld mee verdienden terwijl ik mijn eigen medicatie moet betalen?

  1. Hoop dat je inmiddels wel bent gestopt met aspartaam (en andere zoetstofjes), Rita! Begrijp niet helemaal goed waarom je zou worden afgekeurd op een tekort aan vit.B12/B6, terwijl ze dit toch simpel hadden kunnen oplossen….

   Lees je even in over aspartaam, o.a. hier op WTK : http://www.wanttoknow.nl/overige/mind-control/aspartaam-van-gifstof-tot-zoetstof/
   http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/116661-vermijd-e951-aspartaam-om-vele-aandoeningen-te-voorkomen.html
   http://www.aspartaam.nl/

   De symptomen van een Vit.B12 tekort worden regelmatig verward met andere aandoeningen :
   http://stichtingb12tekort.nl/
   http://www.vermoeidheidcentrum.nl/behandeling/vitamine

  2. Beste Rina,

   Als je een probleem hebt met vitamine B12 moet je zeker eens op deze website kijken:
   https://vitamineb12nu.nl/
   Mijn ervaren is dat cyanocobalamine niet voldoende werkt. Het is niet de actieve vorm (een verouderde vorm) van vitamine B12. Als je over gaat stappen is het wel belangrijk dat je tot die tijd cyanocobalamine blijft gebruiken (want een klein deel wordt wel door het lichaam gebruikt). Veel succes,
   Met vriendelijke groeten,
   Arent

  3. Beste Rina,

   Ik probeer nogmaals, want die link ging geloof ik niet helemaal goed, d.w.z. niet automatisch, maar wel als ik hem eerst kopieer. Dus misschien moet je de link eerst kopiëren en dan plakken (in een nieuw tabblad):
   https://vitamineb12nu.nl/
   Ik weet niet precies waarom die dat zo doet,
   Met vriendelijke groeten,
   Arent

 25. http://www.gewoon-nieuws.nl/2014/07/het-schokkende-verhaal-achter-de-goedkeuring-van-aspartaam

  Als mensen meer willen weten over de vermeende ‘veiligheid’ (van het aantoonbaar genetische gemanipuleerde, neurotoxische, kankerverwekkende en vele ziekte veroorzakende of verergerende) Aspartaam en MSG… dan kun jij mij benaderen om over dit onderwerp een professionele lezing/presentatie over te geven. Ontdek alle ware feiten, de werkelijke geschiedenis, de valse wetenschap met dubbele standaarden en natuurlijk de echte onafhankelijke studies die allemaal de ‘veiligheid’ van deze giftige excitotoxine in twijfel trekken!

  Ook in juli en augustus zijn er nog dagen in te boeken… Lees meer over Aspartaam en MSG in het boek ‘de Zoete Wraak: Aspartaam en het Ware Gezicht van de Farmaceutische – en Voedingsindustrie’ (Drs. John Consemulder)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.