Advertentie

BBC News: VS plannen om ‘het Internet te bestrijden’ onthuld


internet1‘We Must Fight the Net’,  staat er letterlijk op pagina 6 van het ‘ontmaskerde’ document Information Operation Roadmap (zie pdf). Dankzij de Freedom of Information Act (soort Wet Openbaar Bestuur) kreeg het Nationale Veiligheids Archief van de George Washington Universiteit in 2006 toegang tot een stuk uit de Pentagon archieven dat uitgegeven was in 2003 en ondertekend door oud-minister van Defensie Donald Rumsfeld. Zo schrijft BBC News in dit artikel uit 2006. Via een WTK-bezoeker werden we gewezen op dit interessant bericht op onze moedersite WantToKnow.info. Hieronder de vertaling.

Vertaling: René Huyskes

Vijandige netwerken vernietigen

Het document biedt een inkijk in de denkwereld van de Amerikaanse militaire beleidsmakers. Er worden systemen in beschreven hoe hoge officieren en ambtenaren journalisten van informatie voorzien. Het maakt melding van  speciale ‘psychologische eenheden’, die het denken en geloof van de vijand proberen te beïnvloeden. Het gaat over computernetwerkspecialisten, die proberen  ‘vijandige netwerken’  te vernietigen en over de militaire psychologische activiteiten (psycops) , die in toenemende mate hun weg naar de computer- en tv-schermen van de gewone burger zullen vinden.

Gedachtegoed andersdenkenden

Deze  z.g. ‘psyops berichten’ zullen ook in toenemende mate via de media aan een veel groter publiek worden doorgegeven. ( Noot redactie: Het betreft hier nieuws berichten waarvan de beleidsmakers het nuttig achten dat het volk er kennis van neemt. Ze hebben niets te maken met  objectieve verslaggeving van werkelijk plaatsgevonden gebeurtenissen).De vijandige systemen hoeven niet per se die van buitenlandse machten te zijn. Het kan ook het gedachtegoed van alle andersdenkenden betreffen.

‘Het Amerikaanse leger zou in staat moeten zijn om alle wereldwijde communicatie netwerk systemen, die deel uitmaken van het elektromagnetisch spectrum uiteen te rukken en te vernietigen.’

Internet is een vijandig systeem

De strategie is gebaseerd op de aanname dat  het Ministerie van Defensie internet beschouwd  als een ‘vijandig systeem’ en het als zodanig zal bestrijden. In het document wordt de overheid aangeraden om te proberen ‘maximale invloed op het totale elektromagnetische spectrum’ uit te oefenen. ‘Het Amerikaanse leger zou in staat moeten zijn om alle wereldwijde communicatie netwerk systemen, die deel uitmaken van het elektromagnetisch spectrum uiteen te rukken en te  vernietigen’. Het feit dat de Information Operations Roadmap persoonlijk door de Minister van Defensie  is goedgekeurd geeft aan hoe serieus het Pentagon deze zaak opneemt.

Commentaar Tessa Koop

img_1767Ik weet niet in hoeverre deze plannen nog op het programma staan. Zo las ik laatst in NRC dat Brussel wil gaan investeren in Internet. Maar ik ben hier niet gerust op, want volgens een persbericht van Stichting Vrijschrift (juni 2008) willen de EU, VS en Japan via het Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA, zie pdf) het internet aan banden leggen. Lees hieronder meer over het BBC News artikel over de Information Operation Roadmap.

Gerelateerde artikelen op internet:

Security.nl: Pentagon: Internet is de vijand
Vrijschrift: “Geheim ACTA-verdrag beoogt internet aan banden te leggen”
BBC News: VS plannen om ‘het Internet te bestrijden’ onthuld

2 gedachten over “BBC News: VS plannen om ‘het Internet te bestrijden’ onthuld

  1. Het is misschien wel interesant om te weten dat de voorspellingen van de web-bot “moderne profeet heeft ook 9-11 voorspelt” (lees hier meer over op niburu.nl) aangeeft dat er eind 2009 bijna geen internet activiteiten meer zijn in Amerika, de voorspellingen betreffen alleen Amerika dus ik weet niet hoe het zit met heel de wereld, heeft dit er wat mee te maken misschien????

    Gr, Hans

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.