Advertentie

Waar rook is, is vuur..! Aspartaam is gif..


 

 

x

Waar rook is, is vuur..

x
De grote dekmantel rondom het giftige Aspartaam

Citaat uit het boek ‘Als de wetenschap slaapt’ (‘When Science sleeps’)
van Dr. Woodrow C. Monte:

 

De cover van het boek van Dr. Woodrow Monte. Klik op de illustratie voor een hoofdstuk uit dit boek. (pdf)

De introductie van Aspartaam in de Amerikaanse voedselketen begon in de zomer van 1981. Sinds die tijd is het aantal doden als gevolg van de ziekte van Alzheimer met een factor 100 (dus 10.000%) gestegen. Autisme is met 2500% gestegen en auto-immuunziekten, waaronder MS, zijn zonder enige schijnbare aanleiding, tot epidemische proporties gestegen. Kankergevallen, een ziekte die bij blootstelling aan formaldehyde, altijd direct een kenmerk is van blootstelling eraan, zijn ook geëxplodeerd. Huidkanker is met zo’n 400% gestegen, leverkanker is verdriedubbeld enz. enz. 

Dr. Woodrow C. Monte, is emeritus-professor ‘Food Science and Nutrition’ (voedselwetenschap en voeding) aan de Arizona State University en hij heeft als wetenschappelijk onderzoeker, een ervaring van tientallen jaren op dit gebied, maar ook als leraar, uitvinder en industrieel consultant, waarbij hij zich ook heeft opgeworpen als expert op het gebied van voedseladditieven, stoffen, vaak chemische, die dus industrieel aan voedsel worden toegevoegd, zoals geur-, smaak- en kleurstoffen. Hij specialiseerde zich ook op het gebied van de veiligheid en preventie van lichamelijke en geestelijke gevolgen van het innemen van deze stoffen door mensen.

In het geval van kunstmatige zoetstoffen heeft hij meer dan 30 jaar lang de relatie onderzocht tussen deze zoetstoffen en de explosie van de huidige ziekten, zoals geboorte-afwijkingen, Alzheimer, hart- en vaatziekten, MS en vele verschillende vormen van kanker.

Gevaarlijk? Maak je niet dik, aspartaam blijkt steeds meer trendy te worden. Lekker zo’n rosébiertje..!

Dr. Monte: “In een artikel uit 1985, waarin ik waarschuwde voor de potentiële gezondheidsrisico’s die optreden door het innemen van de methanol in Aspartaam, beweerde ik dat de wetenschappelijke literatuur geen studies bevatte, die verwezen naar de kritische vraag of Aspartaam (of methanol) geboorte-afwijkingen veroorzaakt. Maar ik was onvolledig geïnformeerd op dat moment, wat veroorzaakt werd, doordat mij willens en wetens informatie werd onthouden over deze materie..!

Mij werd een sleutelnotitie onthouden van de FDA (Food- and Drug Administration), de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit. Dit memo, gedateerd 11 September 1978 (!), beschrijft gedetailleerd de geboorte-afwijkingen én de serieuze ontwikkelingen in hersenbeschadigingen, die werden gevonden bij pasgeboren konijnen, waarvan de moeders als laboratorium-testkonijnen werden blootgesteld aan voedsel met Aspartaam tijdens hun zwangerschap.

Dit memo en alle onderzoeksgegevens zijn 30 jaar geheim gehouden, tot Januari van het vorige jaar, 2011. Uiteindelijk werd dit memo geopenbaard, nota bene onder druk van de ‘Freedom of Information’-act. Wat speelt hier in hemelsnaam allemaal achter de schermen..?!”

Wij schreven hier op de site al eerder artikelen over de achtergronden van Aspartaam, waarbij we ook ingaan op de inhoudelijke vraag, wie er achter deze ongelooflijke cover-up zit. De naam van Donald Rumsfeld valt daarbij keer op keer. Hij was destijds de grote baas van Searle, de ‘uitvinder’ van Aspartaam.. Kijk voor een volledig verhaal over de smerige streken van deze, latere minister van Defensie, de man die zo sluw en leep de invasie in Irak wist te verkopen aan het Amerikaanse volk, HIER en HIER op de site.

Kijk hier naar een stukje van de presentatie van Dr. Woodrow Monte, waarin hij vertelt over het verhaal van de moeder van Joy, die met een ernstig geboorte-afwijking werd geboren. (engelstalig). In dit artikel toont hij ook het memo uit 1978 waarin de FDA duidelijk maakt dat geboorte-afwijkingen tot de risico’s behoren van het gebruik van Aspartaam.


x
Van Aspartaam naar ‘Aminosweet’.. Alias voor dezelfde misdadiger 

De ‘krachten’ achter de verwoestende werking van Aspartaam beseffen dat deze stof in de negatieve belangstelling staat.. Een verandering van naam, zoals zeg maar oorlogsmisdadigers ook hun leven veilig stellen, is kennelijk de ‘way-to-go’ voor deze krachten.. In plaats van de naam Aspartaam, komt sinds een jaar of twee de naam ‘Aminosweet’ naar voren… Zelfde boef in andere kleren, zullen we maar zeggen, ondanks de ‘blij-springende’ kindertjes… De Japanse firma die het ‘patent’ op Aspartaam heeft overgenomen, Ajinomoto, probeert het blazoen van Aspartaam op te poetsen en de miljarden die het voor het patent betaalde, weer terug te verdienen..
x

Gewoon nog steeds Aspartaam dus, ook al heet het anders! (klik op foto voor artikel)

 

 

 

 

38 gedachten over “Waar rook is, is vuur..! Aspartaam is gif..

 1. ik probeer een buurman/vrouw hiervan ook te overtuigen dat dit spul hartstikke verkeerd is maar zij zeggen gewoon het is niet bewezen of het kwaad kan ja dan nee .zo eigenwijs als de t…ng .maar ik hoop dat hij dit nu vandaag ook gelezen heeft .

  1. Tenzij mensen acute hoofdpijn krijgen, van eten/drinken waar aspartaam in zit, zullen ze ons niet geloven. Het gif werkt immers alleen op lange termijn.

   Het ergste vind ik dat ik er nu achter kom dat ik het jarenlang zelf aan mijn kinderen heb gegeven, met het idee dat het een veilige suikervervanger was. Denk ook eens aan de (gif)fluorbehandelingen onze kinderen hebben ondergaan… 🙁

   Ik vraag me af of de overheid aansprakelijk gesteld kan worden voor het opzettelijk misleiden van de consument door het achterhouden van informatie waardoor opzettelijke schade aan de gezondheid werd toegebracht. Er was nergens te vinden of het veilig was.

   Mij moeten ze niks meer wijsmaken over de “zorgstaat” die Nederland zegt te willen zijn voor haar burgers.

  2. Ach ik ken dat, familie rondom mij wilt er ook niet aan en dan moeten ze het maar voelen, de mindless sheople wordt zo makkelijk van de wereld verwijdert door hun onbewuste consumptie gedrag en wat over blijft is de moeite waard om een nieuwe wereld samen mee te creeeren.
   Een ding is wel, diegene die dan overblijven zijn niet de schaapjes die volgzaam de elite volgen maar zelfdenkende individuen waar de elite het flink moeilijk mee gaat krijgen.
   Elk nadeel heb zijn voordeel, het is nog waar ook.

  3. @Lillian: ook ik was altijd heel bewust bezig met gezonde voeding. Maar in de tijd dat mijn kinderen nog heel jong waren wist ik niets van aspartaam en glutaminaat e.d. Dus ook ook ik ben er in gestonken, wat ik heel erg vind. Achteraf weet ik waardoor mijn kinderen vervelend werden van het drinken van Fristi bijv. Frisdranken kregen ze niet en ik dacht dan dat Fristi geen kwaad kon. Wel degelijk dus. Eigenlijk dien je alles te wantrouwen wat op de schappen van de supermarkten staat en duurzaam houdbaar is bijvoorbeeld. Echt, het zijn eigenlijk misdadigers die over jouw rug heel veel geld willen verdienen en niks te maken hebben met het vervaardigen van gezond voedsel. Ze hebben geen verantwoordelijkheidsgevoel, hebben geen empathie, gewetenloos, ze dienen zichzelf: psychopaten. Alle bedrijven die groot worden zijn verdacht; ze nemen ook heel graag succesrijke kleine en op ideale basis gestarte bedrijven over en dan krijgen we weer de poppetjes aan het dansen.

 2. Waarschuwing zwangere vrouwen : ‘light’ producten (aspartaamhoudend) af te raden vanwege risico op vroeggeboorte en miskraam… http://www.elsevier.nl/web/Stijl/Gezondheid/298395/EU-vervroegt-onderzoek-naar-risicos-aspartaam.htm

  Recente reactie van een 19-jarig zwangere jonge medepassagiere in trein : “waarom WETEN we dit NIET, waarom vertelt men ons dit NIET” (want ‘light’ werd haar zelfs dringend aanbevolen door de gynaecoloog)!

 3. Mijn familie en vrienden vragen mij vaak om light frisdrank als ze bij me op bezoek zijn, ik heb al meerdere keren het verhaal verteld maar ze willen echt niet luisteren, maar ik heb het niet in huis en ben dus een flauwe ****
  Nu ben ik enige tijd geleden gestopt met proberen hen te overtuigen, het heeft toch geen nut. Maar waar ik dan echt kwaad om kan worden is dat mijn ouders steeds light frisdrank aan mijn zoon proberen te geven. Mijn zoon zegt dan Oma/Opa ik drink geen gif/aspartaamdrankjes, dan ben ik de kwaaie piet die haar kind zit op te jutten met een onzinverhaal. Niet leuk!
  Ik hoop dat er binnenkort eens wat meer in de reguliere media komt over het negatieve van aspartaam, misschien geloven ze het dan.

  1. Nance, je bent een volwassen vrouw. Je hoeft van niemand de gifbeker aan te nemen. Neem je eigen spullen mee als ze je geen keuze laten, die keuze heb jij wel. Zet je schouders er onder en glimlach, je hebt ze gewaarschuwd, toch? Intuïtief weet je heel goed wat je moet laten staan, daar ben je -oersterk!- in. Laat nooit met je sollen door wie dan ook. Heel veel succes.

  2. Aspartaam moet gewoon uit onze voeding verdwijnen. Die discussie hoort niet bij de consument, omdat we onvolledig geïnformeerd zijn. Nederland loopt enorm achter op andere landen zoals Azië en USA, waar het spul al jaren verboden is.

   Er gloort overigens hoop, omdat er nu onderzoeken gestart zijn naar aspartaam, maar wanneer het echt uit onze voedingsmiddelen verdwijnt is niet duidelijk. Tot die tijd opletten!

  3. @Lilian : “Aspartaam in de USA verboden” ? Waar heb je dat gelezen ?

  4. @Lillian: het spul komt uit Amerika en is ons opgedrongen door lobbyisten en dwangelanden uit Amerika. Het is een heel sterke industrie met “nare gifluchtjes/smaken”. Ik ben nog niet zo lang geleden 3 maanden in Amerika geweest en daar is het een en al aspartaam. Dus ik begrijp ook niet waar je dit vandaan hebt. Frankrijk is wel weer heel kritisch en onderneemt al een tijdje actie. Hoe het er mee staat nu weet ik niet. Nederland slikt alles wat Amerika voorschrijft. Je zou bijna denken dat Nederland wat te verbergen heeft omdat Amerika ons land zo in de tang of greep heeft en houdt.

 4. De harde feiten, zonder insinuaties. Een memo van de FDA waarschuwde inderdaad in 1978 dat hoge concentraties van aspartaam geboorte-afwijkingen en dergelijke kon veroorzaken. Het artikel hierboven “vergeet” echter wel om een referentie hiernaar te geven, dus kun je niet nagaan wat een “hoge concentratie” juist is. Dankzij Google heb ik toch wat stukjes van deze memo teruggevonden HIER
  Wat lees je daar? Dat het pas gevaarlijk wordt bij 2 g/kg/dag. Konijnen en muizen die 1 g/kg/dag kregen, hadden geen afwijkingen. Als dat ook zo is voor mensen, dan betekent dat dus dat je elke dag 2 gram aspartaam moet innemen, per kilo dat je weegt, om afwijkingen te hebben. Een persoon van 75 kg moet dus elke dag 150 g aspartaam innemen. In de meeste producten zit er minder dan 0.1 gram aspartaam, dus je zou bvb elke dag 1500 glazen (=30 emmers vol) cola-zero moeten drinken!
  Ter vergelijking: gewoon keukenzout is acuut toxisch bij 3 g/kg/dag (http://www.ch.ntu.edu.tw/~genchem99/msds/exp28/HCl.pdf).
  Dus, beweren dat normaal (of zelfs vrij overmatig) gebruik van aspartaam tot geboorteafwijkingen leidt, is paniekzaaierij.

  NB: als je het met mijn stelling niet eens bent, geef dan onderbouwde tegenargumenten. Begin niet rond de pot te draaien.

  1. Koen, ik vraag me af hoe je erbij komt dat schadelijk stoffen gewoon ingenomen kunnen worden.. Totdat ze de grens van schadelijkheid overtreffen natuurlijk.. Hoe kom je erbij dat gif pas gif is als je de grens overschrijdt..?? Is het niet slimmer gif überhaupt niet te laten consumeren..? ’t Is maar een vraag hoor!

   Want Koen, het gaat erom wie het bijhoudt, hoeveel Aspartaam bijvoorbeeld je achter je kiezen krijgt..?? Dat doe je dus zelf.. Als burger zeg maar.. Je telt simpelweg de hele dag de cc’s dieetcola/frisdranken, de grammen in de ongeveer 400 andere producten waar Aspartaam gewoon in voor komt en klaar is Kees/Contra.. Want gif Koen, is pas gif als je de norm overschrijdt.. Toch Koen? Je hebt namelijk NIET ontkent DAT het gif is.. En idd, zo is het met ALLES Koen.. Ik ben namelijk al een hele tijd over mijn Koen-normering heen.. Voel het in m’n hele systeem..

   Maar het is met Álles Koen.. Met medicijnen (bijwerkingen), fluor in water (het liefst natuurlijk), geur-, kleur- en smaakstoffen in voedsel, Elektro-magnetische straling bij alles wat draadloos is.. ALLES dient door burgers zélf bijgehouden te worden.. Gewoon lekker bijhouden of je ‘de Norm’ niet overschrijdt, zeg maar per kilogram lichaamsgewicht dus.. Koen, gewoon simpel de vraag: ‘Zie je nu een groter plaatje of zie je dat niet..?’

   En dan is er nog de uiterst sympathieke GMO-club die we Mount Satan zouden moeten noemen, maar vriendelijk gewoon Monsanto noemen..

  2. Mag ik de handschoen oppakken, Koen.

   In tegenstelling tot zout, wat in een hoge dosering ook toxisch is voor het lichaam, is aspartaam van een geheel andere orde. Het doet meer in je lichaam dan “aanwezig zijn”.

   Ik vond deze tekst:

   “Door onze stofwisseling verandert aspartaam van methanol, naar formaline, naar mierenzuur, naar kooldioxide. Aspartaam brengt een indrukwekkend hoeveelheid giftige zware metalen in het lichaam en veroorzaakt ook giftige superoxide vrije radicalen in de stofwisseling. Een goed overzicht van de aspartaam problemen staat in mijn boek “Miljarden slachtoffers” dat vrij verkrijgbaar is op veel informatieve websites. Daar het uitleg geeft over chemische overgevoeligheid, is het belangrijk om het onderwerp van plotselinge dood door aspartaam volledig te kunnen begrijpen.”

   Voor wie meer wil lezen, de tekst is afkomstig van http://annawaterkristal.mijnwebadres.nl/homepage/show/pagina.php?paginaid=157053

  3. @koen
   gewoon keukenzout is ontdaan van alle wezenlijke mineralen en is teruggebracht tot een “smaakstof”. Dat heeft helemaal niets meer te maken met de lichamelijke behoefte aan zout en andere mineralen ,vandaar mijn keuze voor himalaya zout of zeezout( waar dus nog wel de benodigde mineralen in zitten.)Kortom een koen waardige vergelijking vergelijk de ene bagger met de andere allebei hebben ze niets met gezondheid te maken.

  4. Marcel, de vergelijking van zout met gif komt voort uit de vochtonttrekkende eigenschap van zout uit de lichaamscellen. Als je er teveel van binnenkrijgt, kun je niet tegenop drinken, omdat je cellen die gigantische uitwisseling niet aankunnen.

   Daarom is het raadzaam te voorkomen dat huisdieren hun pootjes schoonlikken na een wandeling op besneeuwde en met zout bestrooide stoepen en paden. Ze gaan er letterlijk aan dood.

  5. @ lilian
   dat is zo, alleen is dat geen ondersteuning voor het punt dat ik wilde maken, en derhalve even niet van belang in mijn betoog . Toch bedankt voor de aanvulling.

  6. Marcel, Guido, Lilliane, jullie zijn allemaal overtuigd dat aspartaam gevaarlijk is. Maar het enige wat je als “argumenten” kunt aanhalen in je reacties is wat rond de pot draaien, en pseudowetenschappelijke babbel, zoals de website waarnaar Lilliane verwijst (vanwaar komen plots die zware metalen???). Maar kun je ook maar enige geloofwaardige onderbouwing geven?
   @Guido: drink jij af en toe een biertje of een glas wijn? En leef je nog? Probeer ook eens een hele liter zuivere alcohol te drinken. Dan besef je wanneer iets wel en niet een gif is: elk product kan giftig zijn als je een bepaalde grens overschrijdt. Aspartaam leidt pas tot geboorte-afwijkingen als je onrealistisch hoge hoeveelheden hebt ingenomen. Ik heb inderdaad niet onkent dat het een gif is (wel dat het niet tot geboorte-afwijkingen leidt), maar jij hebt ook geen argumenten aangehaald waarom het wel een gif zou zijn. Wil je echt die discussie aangaan? Geef dan eens goede argumenten!

  7. @ koen
   Hoe bevalt dat nou dat trollen? En hoe vaak ben je nou al niet inhoudelijk onderuit geschoffeld? Geeft nix hoor Koen , ik stel mijn observatie van jou gewoon bij, je bent gewoon het sop niet waard.
   Ik spreek je wel weer na zo’n ,pak hem beet , 100.000 incarnaties binnen die periode kan jij nog veel leren ,en je zult het nodig hebben Koen.

 5. Mijn boek ‘Aspartaam: de Zoete Wraak’ is nu voor het overgrote deel af, nu op zoek naar een uitgever om het snel op de markt te brengen (en zo het weerzinwekkende Aspartaam van de markt te krijgen…)

  Vol met geschiedenis, feiten mbt belangenverstrengeling en draaideurenpolitiek en vooral veel indirect en direct bewijs van neurotoxische effecten en vrije radicalen productie met desastreuse effecten voor de gezondheid, zelfs al bij minimale innames (via ‘light’ producten, verkeerde vitamine pillen, kauwgom, medicijnen en vele andere vormen).

  Misschien hoeft Autodrop niet echt verboden te worden, Aspartaam en MSG echter zeker wel!!!

 6. Waarom niet meteen een lijst waar het in zit ,zit het alleen maar in light dranken of ook in eten?

  Ik drink roos vicee daar staat op zonder kleurstoffen.

  is dat wel gezond.?

  1. Van de “light” zuivelprodukten, die wij verwerken (drinkyoghurts, fruit yoghurt light) vindt op dit moment substitutie plaats naar sucralose. Ook sucralose is nog steeds chemisch en ook daar kleven nadelen aan http://www.earth-matters.nl/24/3671/e-nummers/gevaren-in-ons-voedsel-aspartaam.html
   Echter, ik begrijp dat als we bijvoorbeeld stevia zouden gebruiken dat er in dat geval suiker moet worden toegevoegd om het produkt op de gewenste smaak te houden (en dan is het niet meer light). Wordt vervolgd!

  2. Dick
   Je bedrijf zet al een stapje naar een verbeterd product. Doch is sucralose allesbehalve onschuldig. Lees hieronder.

   http://www.aspartaam.nl/artikelen/sucralose.html

   Helemaal light eten is erg onverstandig. Het lichaam heeft suiker nodig, niet enkel de zgn. trage suikers. Voor de goede werking van de hersenen is glucose (en ook water en vet) van zeer groot belang.
   Toch verheugt het mij dat jullie op zoek gaan naar gezondere additieven. 🙂

  3. Waar ik mijzelf weleens over verbaas is dat de mensen niet van binnen voelen dit is giftig dit moet ik niet eten. Veel dingen die de mensen als lekker ervaren is vaak slecht voor het lichaam. Ook komt dit voor bij dieren denk maar eens aan de patat etende duiven in Amsterdam.

  4. @Dick: hallo Dick, wat te denken van moutstroop; er zijn ook andere producten hoor. Misschien eens VNR of dergelijke bedrijven raadplegen? Wat ik zelf weet van Stevia is dat het zeer zeer zoet is. Begrijp ik nou dat de producten niet zoet gehouden worden, dus het zoet van Stevia is niet bestendig en verdwijnt?

  5. 2JaNee 7.4: Ja Jan, dat begrijp ik ook niet. Mijn smaakpapillen alarmeren mij onmiddellijk als er iets chemisch in voedsel zit. Blijkbaar een hoogontwikkeld vermogen hahahahahaha. En die patat etende duiven, dat is natuurlijk pure degeneratie hè. Mijn katten en mijn hond eten biovoedsel en ze zijn bijzonder kieskeurig als ik bijvoorbeeld eens vergeten ben eten te kopen voor hen en dan voor hen uit de supermarkt voer haal.

  6. @ Willy
   Daar ben ik even in Geïnteresseerd; wat voor een voedsel is dat ,wat je jouw dieren geeft? gewoon van de slager, of iets anders? Ik wil mijn dieren beter gaan voeden maar ben nog aan het zoeken( budgetair past ook niet alles en heb grote honden)

  7. @ Willie, ons bedrijf levert alleen producten onder huismerk aan bijna alle supermarktketens in Nederland. We proberen vaak wel pro actief zaken veranderd te krijgen, maar het zijn de supermarkten die de veranderingen moeten accepteren. Erg belangrijk is daarbij de smaak. Deze wordt door de supermarkten getest onder de consumenten. Supermarkten willen bij “light” produkten alleen maar veranderen als de gewenste smaak blijft gehandhaafd en tegelijkertijd het etiket “”light”in stand blijft. Ik zal de komende maanden met onze produktontwikkelaar in gesprek blijven en haar jullie adviezen aanreiken. Daar mag je op rekenen!

   En, Willie, over het zelfregulerend systeem van het lichaam gesproken. Ik was vroeger een enorme bourgondier. Ik mocht heel graag uitgebreid eten met een lekker glas en liefst nog een sigaartje na de maaltijd. Ik begon echter een aantal jaren geleden te merken dat m’n lichaam niet meer het roken toestond. Als ik weer gerookt had, voelde ik me een aantal dagen heel rot. Ik kon op een gegeven ogenblik ook geen vlees meer verdragen. Dus, daar ben ik ook mee gestopt. En ik kon op een gegeven ogenblik niet meer goed tegen veel wijn, terwijl ik echt een groot liefhebber was. Dus, ik ben ook gestopt met thuis wijn drinken, alleen buitenshuis neem ik bij speciale gelegenheden nog een glas bier of een glas wijn, zoals vanavond tijdens een gezellig diner in de sauna met leuk gezelschap! Ik weet echter wel dat ik dat morgen weer moet bekopen!
   Nadat ik afgestapt was van het thuis drinken van alcoholische drankjes, heb ik een tijd ’s avonds een paar glazen cola light gedronken. Ook daarvan voelde ik me lichamelijk slecht. Ik had ook het gevoel dat ik daardoor vocht vasthield in m’n lichaam. Nadat ik ’s avonds alleen nog maar thee en water dronk begon ik me veel beter te voelen en viel ik ook behoorlijk af. Ik had het gevoel dat het lichaam het veel beter verwerkte. O ja, koffie verdraagt het lichaam ook slecht. Ik drink op mijn werk overdag nog alleen kruidenthee en water uit de kraan!

 7. Ik gebruik niets eigenlijk van die lijst zoals ik even gekeken heb alleen soesjes uit de diepvries maar zal hem nog eens goed doorlezen.
  in ieder geval bedankt voor het erop zetten hoop dat meer mensen het zullen lezen zal ze er zeer zeker attent op maken

  1. @Ida, nee ik gebruik ook niets van die lijst. Heerlijk hoor om een heleboel van die ordinaire producten in de supermarkt te laten staan en linea recta naar de schappen te gaan met de voor mij gebruikelijke producten en verder naar de natuur- of reformwinkel.

 8. Volgens mij wordt het allemaal een beetje te veel overtrokken.
  Gebruik zelf al vanaf de komst van aspertaam producten met aspertaam. Cola light,suikervrije snoepjes, etc.etc. Nog nooit geen gezondheidsklachten gehad. Mijn zoontje wilde er niet eens te vroeg uit gingen hem zelfs halen bij 43 weken. Ook hij compleet gezond, nog steeds. Voor mij dus allemaal klinkklare onzin!

  1. @ jacqie
   Nog nooit geen gezondheidsklachten gehad schrijf je , besef je dat die dubbele ontkenning mij als een erkenning in de oren klinkt ?( nooit geen = altijd)Nou maar hopen dat dat niet een freudiaanse verspreking van je was…..

  2. @Jacqie: dat denk ik toch niet. Toen ik van toeten noch blazen wist at ik (dacht ik) heel gezond. Maar op een gegeven moment ging het mij toch opvallen dat ik telkens migraine kreeg na bepaald soort voedsel, althans: ik ging de link leggen en ging dus opletten. Ook vond ik voedsel met aspartaam niet natuurlijk en niet lekker smaken, en veel te zoet. Waarom moet dat allemaal die zoetheid? Mijns inziens kwestie van een slechte culinaire smaak of geconditioneerdheid, maar ja, wie ben ik! Ook ging ik soms slechter zien en werd snel vermoeid na bepaald soort eten. Hyperventilatie kwam toen ook voor. Mijn jongste zoon werd altijd heel erg druk door de aspartaam en niet door (oer)suiker wat hij wel eens op zijn boterham kreeg om aan zijn zoetbehoefte te voldoen. Let nu heel erg op wat er in het eten zit, ben zoiezo zoals gezegd al heel kritisch geweest dus nu nog meer. Ik weet nu exact wat ik inkoop aan boodschappen, het is voor mij geen crime meer. Maar toch blijf ik opletten, want zo af en toe stopt men toch hier en daar weer dat spul erin en waarom? Als je je suikergebruik miniseert is het helemaal niet nodig en je smaakpapillen gaan weer zuiverder en meer proeven.
   Dito met mono-natrium-glutaminaat ofwel V-tsin en er zijn nog een paar benamingen: E-nummer 621. En dan gebruikt men (de onderzoekers) wel het smoesje dat dit stofje ook van nature in tomaten, vis etc. voorkomt, maar dan is het VAN NATURE en dus niet chemisch nagemaakt; daar hebben we het weer, men denkt net als Big Pharma/Chemie dat nabootsen precies dezelfde effecten geeft: niet dus.
   Ook van dit goedje krijg ik opgezette benen, moe, traag, verlaagd bewustzijn en enorme koppijn alsmede ook hevige kiespijn. Ik kwam erachter omdat ik eens in de 3 weken naar een conferentie ging alwaar dit in de keuken werd gebruikt. In de sausjes, vegetarische lapjes, soep, etc. etc. Op een gegeven moment sprak ik over die klachten tegen een vriendin en voila, zij maakte mij op die glutaminaat/E 621 attent. Bovendien beaamde mijn tandarts dat die kiespijnen van de V-tsin kunnen komen; het schijnt in de tandheelkunde bekend te zijn. Ben er op gaan letten waar het allemaal in zat. Uitgeprobeerd met spul wat ik nog thuis had en ja hoor, BINGO. Telkens wanneer ik bijvoorbeeld Maggi en/of bouillontabletten gebruikte was het prijs. Ben mijn vriendin dan ook uiterst dankbaar. Ik heb werkelijk alles het huis uit gesodemieterd waar het in zat en gebruik alleen nog maar natuurlijk spul in huis, eet eenvoudiger en ook lekker. En die klachten, nee, die heb ik niet meer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.