Advertentie

De ontwikkeling van insecten-drones..!


nano bug cartoon

x

De ontwikkeling van insecten-drones..!

x
2014 © WantToKnow.nl/.be

x

x

Nee dit is geen mug (foto), het is een ‘Insect-Drone’.. Een apparaatje -zeer high-tech- dat al lang in productie is en gecontroleerd kan vliegen en op verre afstand bediend kan worden. Het is uitgerust met een cameraatje, een uiterst gevoelig microfoontje en het kan landen waar het wil. Op je rug, je tas, in je auto, in je tuin, en mogelijk op je huid als je slaapt bijvoorbeeld.

mug drone
Jazeker, dit is een drone.. Een klein, op afstand bedienbaar, spionagevliegtuigje. Uitgerust met een steeknaald, voor het afnemen van DNA (bloed of weefsel) en het injecteren van bijvoorbeeld een (nan0-)chip..

Maar deze Mosquito (mug)-DRONE heeft ook een steeknaald, om heel simpel een DNA-sample van je te nemen, door middel van… inderdaad, een ‘muggensteek’. En door dezelfde naald kan -indien gewenst..- ook een RFID-chip in een lichaam worden ingebracht, tot vlak onder de huid. En natuurlijk komt er dan een beetje brandend zuur mee, zodat het werkelijk lijkt alsof je door een mug gestoken bent.

Zie je dat onze privé-kaders wel heel klein worden..? Of vind je het allemaal nog steeds best..? Omdat ‘de overheid’ ons toch dient te beschermen, tegen het ergste soort agressie.. Dat hebben we hen toch gevraagd, om dat ergste soort ‘buiten te houden’, die terroristen.. Want dat heeft de regering toch beloofd, na die verschrikkelijke aanslagen van 11 September 2001..? Toen heeft in ieder geval het Amerikaanse volk massaal haar kracht uit handen gegeven aan ‘de overheid’ (Who-ever that may be…?) en deze zorgde voor ‘bescherming.. Althans beloofde dat te doen..

Het Amerikaanse leger onthulde op basis van deze ontwikkeling overigens nog een nieuwe spionage-drone-techniek. Namelijk de mogelijkheid om met deze minuscule drones ook projectielen te kunnen afschieten..! En ook ‘vijandige manoeuvres’ te kunnen observeren. Het is overigens al heel bijzonder dat het leger dit allemaal toegeeft, of ‘onthult’. Maar uit het feit dát dit gebeurt, kun je ook afleiden dat deze techniek inmiddels al weer achterhaald is.. Want natúúrlijk gaat het leger geen informatie over top-secret technologie informatie weggeven..!

Een soldaat in Afghanistan houdt een drone in zijn handen, klaar voor de lancering.
Een soldaat in Afghanistan houdt een drone in zijn handen, klaar voor de lancering.

De geruchten gaan dat er al technologie is, op nano-niveau. Waarschijnlijk wist jij al dat er kleine motortjes zijn op nano-niveau, maar spionage technieken schijnen al zover te zijn, dat het mogelijk is om huizen te penetreren met apparaatjes op het niveau van super-nano-technologie. Deze zouden dan via electriciteitskabels binnenkomen..! Maar goed dat is waarschijnlijk uit de categorie ‘samenzweringstheorieën’.. En daar moeten we met z’n allen niets van hebben immers..!

Maar heb je dan wellicht wat aan de feiten, zoals die al in de MSM (main stream media) te vinden zijn, zoals dit artikel..?

* * *

WRIGHT-PATTERSON AIR FORCE BASE, Ohio
Zo’n twee mijl van de koeienboerderij waar de Wright Brothers leerden hun eerste vliegtuigcapriolen uithaalden, zijn nu militaire onderzoekers aan het werk om een andere revolutie te bewerkstelligen: steeds kleiner wordende, onbemande drones, van het soort dat projectielen in Pakistan kan schieten en rebellen kan bespioneren, maar dan van het formaat van insecten en vogels.

Het indoor-vluchtlaboratorium heeft de naam ‘micro-aviary’ gekregen en dat kreeg het lab niet ‘zomaar’. De drones die hier worden ontwikkelt, zijn ontworpen om de mechanische vluchtbewegingen van motten, haviken en andere natuurlijke vliegende dieren te imiteren. “We kijken naar camouflage ‘in plane site’, oftewel ‘recht onder je neus”, aldus Greg Parker, een luchtvaart-ingenieur van het lab, terwijl deze een prototype van een mechanische havik toont, die in de toekomst mogelijk spionagevluchten kan uitvoeren of aanslagen kan plegen.

Aan de andere kant van de wereld, in Afghanistan, verbazen mariniers zich over spionagebalonnen, die aan een buis verbonden, zo’n 5.000 meter hoog in de lucht hangen, boven een van de bloedigste fronten van de Afghaanse oorlog, Sangin in de provincie Helmand. Deze ballon, die in vaktermen een ‘Aerostat’ heet, is in staat om live-videobeelden door te sturen, van gebieden die op zo’n 30km afstand liggen. Daarmee opstandelingen in beeld brengend, die bijvoorbeeld bermbommen op stille plaatsen langs doorgaande wegen aan het plaatsen zijn. Volgens kapitein Nickoli Johnson hebben deze ballonnen voor een fundamentele verschuiving gezorgd:  “Ik wil dat we nog een hele boel van die spionageballonnen aangeleverd krijgen.”

Van ballonnen tot insecten, er vindt een explosie plaats op het gebied van drones en in de manier waarop Amerika vecht en hoe het tegen ‘oorlogvoeren’ aankijkt. ‘Predator’-drones, de ‘werkpaarden’ die van het formaat van een eenpersoonvliegtuig de onbemande vluchten hebben gedomineerd, sinds de aanslagen van 11 september 2001, is nu een merknaam geworden.. En deze vliegtuigen zijn beroemd en berucht over de hele wereld. Maar veel minder bekend zijn de afmetingen, variëteiten en onbevreesdheid van een zich snel ontwikkelend leger van drone-apparaten. En daarmee de groei op eenzelfde schaal van de dilemma’s die gelijk opgaan met deze drone-ontwikkeling.

Een drone-controle-centrum, waarbij de 'piloten' drones besturen, die aan de andere kant van de wereld kunnen vliegen!
Een drone-controle-centrum, waarbij de ‘piloten’ drones besturen, die aan de andere kant van de wereld kunnen vliegen!

Volgens officiële cijfers heeft het Pentagon nu zo’n 7000 verschillende drones in haar ‘arsenaal’. Vergelijk dat eens met de 50 stuks, die het 10 jaar geleden had. In het komende decennium wil de Amerikaanse luchtmacht het aantal bemande vluchten sterk doen afnemen.

Maar tegelijkertijd verwacht men dat het aantal ‘multi-functionele’ drones, zoals de ‘Raper’, het vliegtuig dat van grote hoogte spioneert én tevens kan aanvallen, en de ‘Predator’ zal verviervoudigen, naar zo’n 536.

De luchtmacht is in overeenstemming met die ontwikkeling al begonnen met de opleiding van meer piloten die deze drones op afstand kunnen bedienen. Het gaat alleen al om 350 van deze mensen in 2014. En dat zijn er méér dan de opleiding van normale piloten van gevechtsvliegtuigen én bommenwerpers gecombineerd.

* * *

tekst
Van klein naar groot; het is bijzonder’ om te zien hoe ‘de overheid’ zich bewapend. Dit is de, op de Predator ná, grootste drone in het arsenaal van het Pentagon, de ‘Global Hawk’. Deze drone kan wel twee dagen in de lucht blijven. En hoewel hij vanaf de grond wordt gestuurd, zijn deze Global Hawks volledig zelfstandig in het opstijgen, landen en het vliegen van hun route, die is gebaseerd op het GPS-satellietsysteem.

We laten je hier graag een paar video’s zien over de krankzinnige ontwikkeling van de nano-technologische en drone-industrie:

Op deze manier worden met promotiefilmpjes de drones verkocht aan het grote publiek, zo die er al interesse in hebben.. En wéér gaat het om de terroristen te pakken te nemen.. Weer gaat het om de veiligheid van de burgers. Maar kan het zijn dat JUIST de veiligheid van deze burgers in gevaar komt, door deze ontwikkeling van drones..?

x

x

De precisie waarmee drones vliegen, is in dit filmpje perfect te zien. Want natuurlijk zijn er ook ontwikkelaars van besturingsprogramma’s voor de kleine moordmachinetjes..

x
Diverse andere links in de MSM, over deze ontwikkelingen:

http://www.nytimes.com/2011/06/20/world/20drones.html?pagewanted=all

Insect Spy Drones coming near you More Pictures Of Drones

Mini Insect Robocops: Engineers, Government Work on RC Insects

Military Mosquito Robots Collecting DNA Blood!

 

 

15 gedachten over “De ontwikkeling van insecten-drones..!

 1. Nu begrijp ik pas ten volle , waarom we een aantal jaren geleden overspoeld werden met de elektrische vliegenmepper . Daar waar het vroeger afkonden met een opgerolde krant ( worden steeds meer digitaal ) zijn we dus nu aangewezen op de elektrische vliegenmepper op batterijtjes.
  Maarja een muggedrone sla je niet zo maar plat met een krant natuurlijk …..

  1. Duidelijke réacties van mensen die ze regelmatig zien Vliegen, wakker worden!

  2. Ben zo blij dat jij tenminste wel wakker schijnt te zijn , kun je mij misschien wekken zo rond april, ben nu nog lekker in mijn winterslaapje .

  3. Ik ben het net opgwekt door een drone die me aan het jenne was. Na een klap met een wetenschappelijk tijdschrift ‘De Kijk’, gelijk ter ziele ging. Ach toch nig een zwerm met kinderziektes.

  4. ben wel benieuwd of die drones van het vliegestripje af kunnen komen dat ik hier hangen heb. Je kent ze wel van die plakstrips…..

  5. Een drone blijft langer door spartelen met duracel batterijen dan een echte soepvlieg…

 2. Het aandachtspunt ligt heel vaak bij de miltairen en het defensieapparaat, terecht. Maar laten we zeker de groot ‘verdieners’ niet vergeten. Zakenmensen die zoveel geld hebben die er mee kunnen doen wat ze willen. Al die snelle technologische ontwikkelingen zijn niet alleen afkomstig van het leger. Er lopen zat mensen rond die hun ideeën, goed of heel slecht wel eens graag verwezenlijkt willen zien en dan gebruiken of misbruiken. Misschien wel eens zover uit Area 51??? Wie weet wat voor krankzinnige apparaten er nog worden ontwikkeld om ons tot complete noobs te maken. Geld is van geen belang bij hen slechts macht, het eeuwen oude verhaal.

  1. Vernieuwingen hou je in principe nooit tegen, het is een simposium van komen en gaan. Wat je enkel uit de States ziet komen is maar een kleine fractie van wat ze in China en de rest van Azie op de markt brengen. En wij kijken enkel nog maar steeds westwaarts. De Duitsers zijn nog steeds Superior aan kennis en kunde op gebied van computers met Azie dan de NSA dat met Amerika in dit gevsl is.

 3. wie is hier nu de agressor of amerikaanse overheid ik?? denk het laatste !!en wij burgers pikken dit telkens weer en doen hier met zn allen geen moer aan .wanneer wordt de mensheid eens wakker .

 4. Best wel mooi speelgoed als je een zwerm drones op een groepje misbruikers kan afsturen aan de hand van een ISP nummer. Na enkele ogenblikken verschijnt de raddraaier dan gelijk in beeld voor de ogen van iedere wtk gebruiker die er mee gebaat is. Zeker wanneer er een speciale Guido Hornet op duikt met met een EMP uw PCtje onschadeljk maakt vanuit het raam kozijn. Mocht U een vervelende Drone voor Uw raam aantreffen dan kan het waarschijnlijk de Hper Alert drone wezen die een welgemeende boodschap komt doorgeven. Is het een Drone met een rooie neus, dan kan het wel eens eentje van Marcel W in 5D wezen!. Ook Coz drones kunnen u komen imponeren met scheldbezoekjes aan huis. Maar ook Drones die een zoemende liefde komen brengen van iemand die meer uit zijn hart wilt zijn dan voorwaardelijk geoistisch thuis blijven. Voor mij is persoonlijk een drone een soort flightsim wara ik elders eens kan rondreizen zonder dat het me een berg met duiten moet kosten. De vakantie drone is dan geboren. Eigenlijk is het gebasseerd op pure angst. Over 15 jaar of meer is het meer van weet je nog wat een angst men toen hadden de lopende wtk verhaallijn. Morgen is het heel normaal om zoiets te hebben zeker wanneer je calamiteiten zijn waar door deze inzetbaar zijn voor goede doeleinden.

 5. Dit vertelde een oom van mij die Kolonel was en die voor een bepaalde tijd in Washington in het leger zat , exact dit verhaal over de grote van een vlieg met allerlei doeleinden .
  Dit was in 2005 .

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.