Advertentie

Met drones gespeeld; 1626 mensen omgebracht..!


Een drone, in dit geval een 'Predator' vliegt op enorme hoogte, bijna niet zichtbaar voor het menselijk oog. Uitgerust met uiterst kostbare high-tech, is dit vliegtuig in staat om objecten ter grootte van een golfbal op de grond waar te nemen. Zwaar bewapend met precisie-wapens, is dit vliegtuig in staat zijn verwoestende werk te doen.
Een drone, in dit geval een ‘Predator’ vliegt op enorme hoogte, bijna niet zichtbaar voor het menselijk oog. Uitgerust met uiterst kostbare high-tech, is dit vliegtuig in staat om objecten ter grootte van een golfbal op de grond waar te nemen. Zwaar bewapend met precisie-wapens, is dit vliegtuig in staat zijn verwoestende werk te doen.

x

x

Met drones gespeeld; 1626 mensen omgebracht..!

2013 © WantToKnow.nl/.be

x

Ook ‘killers op afstand’ kunnen een oorlogstrauma oplopen. Ook al lijkt het besturen van de zogenaamde ‘drones’ en het daarbij doden van mensen via deze onbemande vliegtuigen, een beetje op het spelen van een computergame. Maar wat op een simulatie lijkt, is wel degelijk echt en uiterst dodelijk. Dat het werk van de drone-piloten vele doden oplevert, lijken steeds meer ‘drone operators’ zich eindelijk en intens te realiseren. Spiegel International, de Engelstalige uitgave van Der Spiegel, schrijft over Amerikaanse drone operators die gestopt zijn met hun werk omdat ze zich getraumatiseerd voelen. Posttraumatic stress disorder (PTSD) komt ook bij drone bestuurders voor…! Een onderzoek én een nieuwe documentaire proberen iedereen wakker te schudden..!

Brandon Bryant vertelt het allemaal: de diep indringende moordpartijen die hij diende te plegen met 'zijn drone'..
Brandon Bryant vertelt het allemaal: de diep indringende moordpartijen die hij diende te plegen met ‘zijn drone’..

Brandon Bryant werkte vijf jaar lang als zo’n drone operator in een soort container op een luchtmachtbasis in New Mexico. Te midden van maar liefst 9 beeldschermen, doodde hij mensen in Afghanistan, tienduizend kilometer verderop. Maar soldaat Bryant trok zich het lot van de mensen die hij doodde en hun nabestaanden zó aan, dat hij inmiddels last heeft van posttraumatische stress. In het artikel ‘The Woes of an American Drone Operator’ beschrijft Spiegel International gedetailleerd over de missies die Bryant vanuit de VS uitvoerde en wat hij daarbij voelde.

Brandon Bryant vertrekt in de lente van 2011 bij de US AirForce en krijgt een lijstje mee met de resultaten van 6 jaar ‘vliegen met drones’. En wat een lijstje om trots op te zijn.. Zijn totale score? 1626 Gedode ‘vijanden’. Maar het commentaar van Brandon Bryant lieft er niet om: ‘Dat getal maakt me misselijk.’ Mensenrechtenorganisaties noemen de Amerikaanse aanvallen met drones een regelrechte oorlogsmisdaad. Tussen 2004 en 2013 zouden zo’n 3500 mensen zijn gedood, en daarvan kwamen zo’n 900 burgers om in landen als Jemen, Irak en Afghanistan.

Brandon Bryant zoekt nu de media op met zijn openhartigheid en geeft de hightech aanvallen met de onbemande, zwaarbewapende hight-tech vliegtuigjes, een menselijk gezicht. Bryant is een jongen die opgroeit Montana, in armoede wordt hij alleen door zijn moeder opgevoed; bij toeval komt hij door een vriend bij de luchtmacht terecht. Hij is dan net 21 jaar als hij met de drones ‘mag’ gaan werken. Ergens op een basis in een van de woestijnen in Nevada, bestuurt naast hem, de piloot de drone. Hij wordt geacht, in een walm van zweet en sigarettenrook, naar de beelden te turen, op de 9 schermen, op zoek naar ’terroristen’ of ‘elk gevaar voor Amerikaanse troepen op de grond’…

De 'cockpit' van een van de drones.. Niet in het vliegtuigje, maar aan de andere kant van de wereld, waarbij legersatellieten de communicatie verzorgen. Deze militairen zitten 'veilig' op een basis in Nevada in de VS, in tegenstelling tot de burgerslachtoffers die zij met hun high-tech-wapens maken..
De ‘cockpit’ van een van de drones.. Niet in het vliegtuigje, maar aan de andere kant van de wereld, waarbij legersatellieten de communicatie verzorgen. Deze militairen zitten ‘veilig’ op een basis in Nevada in de VS, in tegenstelling tot de burgerslachtoffers die zij met hun high-tech-wapens maken.. Ze worden ook wel ‘cubicle warriors’ genoemd, naar de kleine werkhokjes die in de Verenigde Staten zo populair zijn om werknemers in te laten werken..

De computer is zijn wapen, en hij zweeft soms wekenlang -samen met de piloot- volledig virtueel boven een doelwit in Irak of Afghanistan. Wat Brandon Bryant doet is doden met een ‘joystick’.. Een afstandsbediening, waar iemand van vlees en bloed op de knop drukt. Maar jongens als Bryant worden door ‘échte soldaten’ voor watje uitgemaakt, want hoe kan iemand nou oorlog voeren vanuit een luie stoel. Maar dat ook deze jongens lijden, dat is inmiddels overduidelijk.

Bij Brandon Bryant wordt namelijk ‘PTSS’ vastgesteld: het posttraumatisch stresssyndroom. Een heftig psychische aandoening, die het leven van oorlogsveteranen tot een hel kan maken. Dát dit wordt vastgesteld, is een ‘verrassing’, want deze stoornis is binnen het Amerikaanse leger eigenlijk alleen maar het doorstáán van doodsangsten gekoppeld. Maar nu blijkt dus ook dat hevige gewetensnood de oorzaak van PTSS te kunnen zijn.

Maar officieel zou uit een Amerikaans onderzoek uit 2011 blijken, dat gehouden werd onder ruim 800 bestuurders van ‘Predators’ en ‘Reapers’, dat ‘slechts’ 4% van deze ‘dronesoldaten’ kans zou maken op het ontwikkelen van PTSS. In tegenstelling tot soldaten die fysiek bij een missie worden ingezet, waar dat geldt voor 10 tot 20%. Eerder onderzoek zou aantonen dat er op grotere afstand een beperktere morele betrokkenheid is bij de daden.. Waar die cijfers op gebaseerd zijn, weet niemand, maar het is in ieder geval iets wat door Bryant wordt tegengesproken!

Hoe de regering Obama met de cijfers rotzooit is duidelijk, wanneer je naar deze grafiek van CNN kijkt. Terwijl het 'Drone-programma' zwaar is geïntensiveerd, lopen officiële cijfers van de slachtoffers van deze aanvallen terug.. Opnieuw een bewijs hoe het nieuws over de waarheid, wordt verkracht..!
Hoe de regering Obama met de cijfers rotzooit is duidelijk, wanneer je naar deze grafiek van CNN kijkt. Terwijl het ‘Drone-programma’ zwaar is geïntensiveerd, lopen officiële cijfers van de slachtoffers van deze aanvallen terug.. Opnieuw een bewijs hoe het nieuws over de waarheid, wordt verkracht..!

En het is ook niet moeilijk om hem te begrijpen, zeker als je leest hoe hij in 2007 zijn eerste aanval uitvoert. Het is een aanval op twee mannen in de Afghaanse provincie Kunar. Ze zijn gehuld in traditionele kledij en dragen allebei een geweer over de schouder, zo krijgt hij te horen. Dat het voor Bryant meer lijkt op een herdersstaf, doet er even niet toe..

Brandon Bryant krijgt te horen op zijn koptelefoon, dat hij moet schieten.Hij drukt de knop in op zijn controlestick. Een lichtflits, rondvliegende ledematen en de drone dient vervolgens nog even boven de plek te  blijven hangen, Bryant ziet iemand doodbloeden. Het zullen gewone beelden worden voor hem de komende 3,5 jaar. En soms moet hij uren kijken naar de nasleep van zijn druk op de knop…

After the strike, I see the bodies being carried out of the house. “I see the women weeping and in positions of mourning. That’s not PlayStation; that’s real. My job is to watch after the strike too. I count the bodies and watch the funerals. I don’t let others clean up the mess”

Obama_on_MissilesLiving under drones..
Living under Drones is de naam van een nieuw rapport en een website over de manier waarop de VS meent haar drones te moeten inzetten in bijvoorbeeld Pakistan. Het rapport, dat is opgesteld door onderzoekers van NYU School of Law en de ‘Stanford University Law School’, meldt dat de Amerikaanse regering elke meerderjarige Pakistaanse man eigenlijk als een ‘strijder’ of ‘rebel’ ziet en daarmee dus als een legitiem doelwit van droneaanvallen..! (Je kunt het rapport HIER als pdf downloaden..)

De VS voert volgens deze wetenschappers een waar terreurbewind in met name Pakistan, waar al veel burgerdoden gevallen zijn door droneaanvallen. Maar door de Amerikaanse overheid worden deze mensen niet als burgerslachtoffers geteld; de VS gaat ervan uit dat mannelijke Pakistanen gevaarlijke vijanden zijn…!

De onderzoekers voerden 130 interviews uit met slachtoffers van drone-aanvallen, getuigen, nabestaanden, medische professionals, politici en andere betrokkenen. De website laat de verhalen van slachtoffers lezen. In dit rapport wordt ook voorgoed de mythe doorgeprikt, dat deze drones effectieve precisiewapens zouden zijn. Machines die moeiteloos de juiste mensen doden. Dat komt vooral omdat ten eerste uiterst omstreden is wie de doelwitten zijn en ten tweede richten deze drones ontzettend veel ‘bijkomende schade’ aan. Feitelijk is er niets ‘precisie’ aan deze wapens; ze maken er net zo’n rotzooi van als reguliere oorlogsvliegtuigen, bommenwerpers en/of jachtvliegtuigen.

Workers prepare an MQ-1C Gray Eagle unmanned aerial vehicle for static display at Michael Army Airfield, Dugway Proving Ground in Utah in this US Army handout photoHet meest schokkend, zo meldt het rapport, is het feit dat ook tijdens begrafenissen van droneslachtoffers, keihard nieuwe aanvallen worden gepleegd door Amerikaanse militairen. Het gevolg is dat Pakistaanse families nu vaak té bang zijn om hun familieleden te begraven.

Kijk hieronder naar een indrukwekkende documentaire over dit droneprogramma, met de drones waarvan er in de Westerse landen ook al modellen rondvliegen. Die weliswaar niet bewapend zijn, maar dat lijkt een kwestie van tijd. Want de belangrijkste horde lijkt genomen bij de inzet van deze drones.. Jouw privacy aantasten.. Deze documentaire is geproduceerd en geregiseerd door Robert Greenwald. Iedereen ter wereld kan nu eens met eigen ogen zien, wat het Amerikaanse ‘drone-programma’ nu eigenlijk in houdt.. Deze film neemt je mee op een reis, langs burgers van Pakistan, die getroffen zijn door deze drone-aanvallen. En de gevoelens van een ‘drone-operator’ komen aan bod, wanneer hij vertelt over wat hij gedaan heeft.

x

 x

 president obama strangelove

 

26 gedachten over “Met drones gespeeld; 1626 mensen omgebracht..!

 1. Er wordt in het artikel gesproken over 3500 doden tussen 2004 – 2013. Vervolgens wordt er vermeld dat alleen deze piloot er al 1626 heeft gedood. Of hij is heel goed, of de rest enorm slecht, maar we nemen dit als gemiddelde.
  Verderop in het artikel wordt gesproken over een onderzoek onder 800 dronebestuurders, en dat zijn ze vast niet allemaal. Als je 800 vermenigvuldigt met 1627 kom je uit op 1.300.800
  Beduidend meer als een miljoen dus, hoe ze in godsnaam op 3500 zijn gekomen…..

  1. Er zijn burgers en ‘officiële slachtoffers’.. En als je goed kunt rekenen.. Reken er dan maar niet op, dat er iets klopt van wat ‘officieel’ door je (VS) regering wordt opgespeld..
   En je rekenwerk is werkelijk indrukwekkend TSD. Geen spin tussen te krijgen.

  2. Nou dat valt nog te bezien guido meneer de spinnendokter( helpen die ook andere dieren?)heeft het eerst over 1626 en dan vermenigvuldigt hij1627 x 800 Dat is dus in zijn voorbeeld alweer 800 extra uit het niets? Lijkt wel een overheids dienaar die het niet zo nauw met de cijfertjes neemt!

  3. topscorer van Ajax scoort 80 goals , volgens de spinnendokter heeft het 11tal 880 goals gescoord, nevermind.

  4. Spinnendokter,
   Lees even het artikel opnieuw.
   Jij maakt een leesfout, geen rekenfout.

  5. @Marcel: Oke heb een typefoutje gemaakt, maar wat is nu 800 op meer als een miljoen?

   En ik ben geen spinnendokter, The SpinDoctor is mijn (dj) naam 🙂
   Ik had wat meer respectvolle reacties verwacht op dit forum, maakte alleen de constatering dat die 3500 doden wel erg weinig is in vergelijking met die andere cijfers.
   That’s all folks…

  6. @ SpinDoc
   Die 3500 kills zijn alleen al in Pakistan
   Number of Deaths from U.S. Drone Strikes in Pakistan from 2004-Present

   NAF

   BIJ

   Militant

   1,585 – 2,733

   Civilian

   258 – 307

   411 – 890

   Unknown

   196 – 330

   Total

   2,039 – 3,370

   2,566 – 3,570

   Civilian Casualty Death Rate
   Er vliegen in nog heel wat landen drones rond .
   Blijft idd lastig rekenen zonder de juiste cijfers en niet wetende of deze ‘piloot’ topscorer was of een middenmoter.

   En ja, men kan hier wel eens bot uit de hoek vliegen als men je intenties niet goed heeft ingeschat, het zijn af en toe net mensen 😉

  7. @Cozmic: Is niet eens zo gek met mijn naam natuurlijk 🙂

   Maar dan nog, ik geloof er geen snars van dat deze man (en zijn team) alleen al verantwoordelijk is voor bijna de helft van de doden in Pakistan. Dat zou betekenen dat er maar een handvol drones opereren daar, lijkt mij erg weinig.

  8. @ SpinDoc,
   Wellicht zit em hier de crux;
   ‘Brandon Bryant werkte vijf jaar lang als zo’n drone operator in een soort container op een luchtmachtbasis in New Mexico. Te midden van maar liefst 9 beeldschermen, doodde hij mensen in Afghanistan, tienduizend kilometer verderop’ Afghanistan dus 😉
   Een mengelmoesje van getallen dus waar geen hond iets mee kan, zelfs Maurice niet.
   http://www.youtube.com/watch?v=cXWbMu4PtpE 😉

  9. Klopt Coz’.. Er wordt over Afghanistan en Pakistan gesproken. Daarnaast worden deze KKV’s ingezet in Irak en elders.
   En ook… Zoals je kunt lezen in het verhaal, dat ik ook maar vertaald heb en in elkaar gestoken, is het het werk van een heel team. Ik kan me voorstellen dat dit HELE team het compliment te horen heeft gekregen, dat ze ‘maar liefst 1626 officiële doden’ op hun naam hebben staan. En dan is het moeilijk voor deze jongen en de anderen, om precies te scheiden welk aandeel jij hebt, en welk ‘deel’ de anderen..
   Zoiets zou je wellicht persoonlijk bijhouden, maar daar werd hij al kotsmisselijk van, dus die cijfers zijn hen aangereikt..
   Zoiets?

  10. Ik probeerde alleen Spindoc wat toe te schuiven omdat hij imo geen foute dude is, probeerde het artikel niet af te zeiken

  11. Hier kun je, en mag je niet over discusseren, dit is het kwaad, dit is het einde van de wereld, de humanitaire wereld zo als wij die gekend hebben, dit is de terug keer van de door Johannes beschreven
   ruiters van de apocalyps, met de grijse doder voor op, ik verwonder mij er al heel lang over dat dit niet met te vuur en te zwaard zo als dit heet wordt aangevallen en vernietigd, dit is het einde van het mens zijn.

  12. Ik wil ook wel een eigen drone hebben, om eens mee rond te vliegen. Hoe komen we anders aan interessant materiaal voor WTK. Gezien van uit een ander perspectief belicht over zaken die anderen nog niet door hebben. We zitten te veel op de Aarde vast ipv dat we zelf ons zelf uit de lucht kunnen bespioneren.

   @ The Spindocter

   Niet zo moeilijk je muziek is beter dan het gespin van sommige mensen hier. We maken allemaal wel eens foudje en dat mag want dat schijnt een menselijk karakterstieke fout te wezen. Tenzijn je van buiten de Aarde bent dan moet je wel goddelijk over kunnen komen foutloos. Je bent gewoon Okeej… 😉

   http://www.youtube.com/watch?v=jmtp65O1Jzc

  13. PAUL 3,5, voor de prijs van een kleine auto kun je ook een kleine ULM aanschaffen, ik vlieg er ook wel eens mee, makkelijk en leuk om te doen, en geeft inderdaad een dimensie meer aan je leven, een vriend van mij die ook vliegt heet Icar, van Icarus die te dicht bij de zon vloog toen smolten zijn was vleugels.

  1. De vijand is blij dat hij weer kan gaan slapen, ’s avonds. GTST kijken en dan ‘oogjes dicht, snaveltjes toe’..

 2. Over dit onderwerp kun je als weldenk en bewust levend mens niet iets zinvols schrijven, dit is zo verdervelijk en zo buiten alle wetten van de natuur en wetten van menselijk respect, buiten alle proportisch van welke religie ook.

  1. Ik vloog vroeger ook met radiografische vliegtuigjes en modelraketjes dat het een lieve lust was. Heb ooit een halve terrein aan bezoekers hard hollend achter me aan gehad om dat een 3 traps modelraket met veel vertier ten midden van deze vliegclub een krater in de grond sloeg. Het rookspoor van de raket verraden mijn positie op een hol afstand van nog geen 800 meter. Met lanceer platform en andere raketten heb ik zelf nog nooit zo hard gehold (staat ergens nog op een 8MM film) Nu is een Drone ontwijken geen hard wegrennen meer erbij, laat staan dat je er sowieso dood er bij neer valt voordat je zelfs Auw of sorry kan zeggen.
   Ik hou het nu wel op andere hobbies…

 3. En maar denken dat het schuilen achter vrouw en kind je onaanraakbaar maakt!De daders en bedenkers van boem boem, kil kil, hadden het voor de drone voor het zeggen. De èèn na de andere boemkil leider hadden het grootste woord. En toen kwam de drone.

 4. Het is ook heel bevreendend dat de UN die is gesticht om de mensheid te beschermen, zich nooit verzet heeft tegen dit moordenaars wapen, wel zich met onze zwart gesminkte pieten bemoeien.

  1. Het is niet de vraag welke UN-wetten er zijn Jenne, het gaat om de toepassing, de interpretatie en de ‘erboven’ zwevende moraliteit en ethiek. Die UN-wetten zijn voor sommigen zo bedoelt, maar anderen leggen die wetten anders uit, naar eigen goeddunken.

   Ken je het experiment van Milgram..?? Berucht. Kijk hier eens.. Over wetten en witte jassen gesproken.. Een wetenschapper in het Stanford Gevangenis Experiment.
   http://www.wanttoknow.nl/overige/mind-control/voorbij-goed-en-kwaad-dualiteit-en-polarisatie/

   De enige manier om de wetten van de UN toe te passen, is ze je EIGEN te maken. Zoals de mensen-van-vlees-en-bloed dat doen:
   http://www.wanttoknow.nl/politiek/waarom-jij-nog-staatseigendom-bent/
   Zij pakken de wetten HEEL LETTERLIJK en claimen ONDER ONZE GRONDWET DOOR, deze wetten als universeel voor hen van toepassing..

  2. Vroeger hete de UN de Volkeren bond, ja het zal allemaal wel zo zijn, maar ik vind dit dronen moord gedoe to much!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.