Advertentie

Dr. Rauni Kilde: de Mexicaanse Griep Samenzwering


De voorstanders van vaccinaties lijken de tegenstanders weg te gaan zetten als complotdenkers… Dat voelt voor hen wellicht veilig, zoals dat ook bij de 9/11 aanslagen het geval is, maar hier ligt de ‘waarheid’ gewoon voor het oprapen. De bewijzen liggen om ons heen; het is onze taak deze stukjes in elkaar te passen en vervolgens naar het grotere plaatje te kijken.

En wie kunnen we dan beter het verhaal van ‘de conspiracy’ laten vertellen dan een een universitair geschoold, ervaren arts en staatsvrouw. Opnieuw dus een vrouw die een dienaar is van een oprechte zaak en vandáár uit haar verhaal vertelt.

Zondag a.s. wordt deze vrouw 70  jaar.  Da’s een leeftijd waarop je een ruim arsenaal van kennis, ervaring en inzichten heb verworven; het lijkt meer dan waardevol dus, om haar verhaal aan te horen. Voor haar is angstgedreven politiek uit den boze. We hebben het hier over Dr. Rauni Leena Luukanen (1939), ervaren arts, voormalig diplomaat en een minister van Gezondheidszorg van het Finse Lapland. Toch niet de eerste de beste.

Laten we gewoon deze vrouw haar verhaal vertellen in het kader van de Mexicaanse griep. De vertaling van het transcript van deze video is van Jan Smith. Bedankt Jan!. Wij komen snel met een compleet verhaal over Dr. Luukanen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dr. Rauni Kilde over de Mexicaanse Griep Samenzwering

Transcriptie en vertaling: Jan Smith, Zoetermeer

 

Dr. Kilde: “…..Eigenlijk leggen de Amerikanen ons dit op, al die genetisch gemanipuleerde voedingsmiddelen en niemand weet precies welke gevolgen op de lange termijn kunnen optreden, omdat er op de lange termijn wordt geëxperimenteerd. We hebben geen idee wat er gebeurt over één jaar of over twintig jaar. Net als het feit dat we helemaal niets weten –hoewel dat nu begint te veranderen- over mobiele telefoons over twintig jaar. Je weet wel: hersentumoren, blindheid, gehoorstoornissen en kanker enz. Het is allemaal al lang bekend, maar het zijn lange termijn experimenten.”

Vraag: “Denkt u dat die frequenties en apparaten speciaal werden gekozen om op mensen uit te proberen? Denkt u dat wordt geprobeerd onze soort te veranderen? Of proberen ze ons te doden? Of wat?”

Dr. Kilde: “Nou, in ieder geval maken ze ons ernstig ziek. En sinds ik heb gelezen dat het de bedoeling is van de ‘elite’, als ik dat woord mag gebruiken, om de bevolking van de planeet met tenminste tweederde te laten afnemen, mogelijk zelfs met vijf miljard, dan vind ik dat zeer ernstig.”

Vraag: “Kunt u daar wat dieper op ingaan? We hebben nu te maken met die nieuwe ziekte die op uitbreken staat…..

Dr. Kilde: “De Mexicaanse griep?” Ha, dat is onzin. Klinkklare onzin. Dat is in een woord complete nonsens. Weet u, het is niet die Mexicaanse griep die gevaarlijk is, maar het zijn de inentingen. Omdat het vermoedelijk niet alleen gaat om het varkensgriepvirus alleen. Het is menselijk virus vermengd met vogelgriepvirus en varkensgriepvirus. En de achterliggende gedachte hebben te maken met de reductie van de wereldbevolking – het vaccin is namelijk zeer giftig – en ook om vele miljarden te laten verdwijnen in de zakken van de mensen die ze produceren. Rumsfeld is zelf eigenaar van een groot farmaceutisch bedrijf. En omdat ze proberen de wereldbevolking te reduceren zijn ze begonnen met te zeggen dat kinderen en zwangere vrouwen het eerst moeten worden gevaccineerd. Ze elimineren de volgende generatie alvast.”

Vraag: “Dus u heeft geprobeerd bepaalde regeringen te alarmeren?”

Dr. Kilde:Nee, maar ik heb informatie gestuurd naar die van Finland omdat ik denk dat het niet gaat werken. Zelfs wanneer de WHO….”

Vraag: “Het is toch al eens eerder geprobeerd aan het eind van de jaren zeventig…?”

Dr. Kilde: “Ja, in ’76 hadden ze in de VS varkensgriep en de vaccinaties werden na 3 weken gestopt omdat er zoveel mensen stierven aan het syndroom van Guillian-Barré, hun zenuwstelsel was vernietigd. Dus nu wordt er een kleine aanpassing gedaan aan het vaccin en doen ze het opnieuw. Bovendien heeft men er nu in de VS voor gezorgd dat er geen schadeclaims kunnen worden ingediend in geval van schade aan de gezondheid van de mensen.
In 1976 moesten er wel schadevergoedingen worden uitgekeerd, hele grote sommen geld werden toen uitgekeerd. Maar nu is er in de VS een wet die zegt dat die bedrijven niet kunnen worden aangeklaagd en dat er geen compensatieregelingen zijn. Niet in geval dat de patiënt overlijdt of voor de rest van zijn leven doodziek blijkt te zijn geworden. Ze hebben er dus heel goed over nagedacht.”

Vraag: “Dus ze vergiftigen ons, vermoorden ons en kunnen er ongestraft mee wegkomen?”

Dr. Kilde: “Dat klopt.”

Vraag: “Hoe is dat mogelijk? Hoe kan het zo zijn dat zoveel regeringen toestaan dat dit gebeurt?“

Dr. Kilde: Ze laten het nog niet toe, want niemand heeft tot nu toe al iets gedaan. Ze hebben wel al een angstaanjagend programma in de massamedia gelanceerd. Alle media roepen dat het heel erg wordt en dat het nu heel bla bla bla. Het is angstaanjagende propaganda waardoor veel mensen erg bang worden omdat ze niets te weten krijgen. De WHO heeft bevolen dat iedereen verplicht moet worden gevaccineerd. Voorheen had de WHO deze bevoegdheid niet maar deed slechts aanbevelingen.

Maar in ’97 of ’98 geloof ik, nee in ’94 werd een verklaring gepubliceerd dat als er sprake zou zijn van een pandemie, een ernstige pandemie, dat ze dan gewoon een bevel kunnen geven dat moet worden opgevolgd. Begin juni van dit jaar gaven ze de hoogste alarmfase af, fase 6, dat is de hoogste fase. Maar als je kijkt naar welk land dan ook, dan kun je vaststellen dat er helemaal geen mensen ziek zijn. Er is geen sprake van dat miljoenen mensen de Mexicaanse griep hebben. Dat werd alleen maar gedaan om mensen en regeringen te dwingen over te gaan tot vaccinatie. Maar het gaat volgens mij niet werken. Ik denk niet dat …”

Vraag: “Denkt u dan dat de cijfers van de WHO vervalst zijn?”

Dr. Kilde: “Natuurlijk, natuurlijk, natuurlijk. Maar men moet zich goed realiseren waarom ze dat doen. Je moet je altijd afvragen wie hiervan profiteert. Wie wordt er rijk van. Er is volgens mij sprake van dwang, van een opgelegde maatregel om dit te doen. En door wie? Door BIG PHARMA, Big Pharma die zich bemoeit met de wereldbevolking, en met veel geld. Het gaat hier om vele miljarden.”

Vraag: “Wat is volgens u hun ultieme strategie, wat is het doel, wat is hun bedoeling?”

Dr. Kilde: “Hun doel is om van zoveel mogelijk mensen af te raken en om zoveel mogelijk geld voor hen te ontvangen, maar ik denk dat ze deze keer hun hand hebben overspeeld. Want tijdens de Bilderbergconferentie op 14 en 15 mei van dit jaar in Hellas, was bijna sprake van verdeeldheid toen ze dit onderwerp bespraken. En ik kan me heel goed indenken dat mensen die daar voor normale redenen aan deelnemen het niet altijd met de plannen van meneer Kissingers om een groot gedeelte van de mensheid uit te roeien eens zijn.

Gisteren bijvoorbeeld heeft de Finse regering een besluit genomen en de wet veranderd. Ze hebben de varkensgriep of Mexicaanse griep geschrapt van de lijst van gevaarlijke ziekten met ernstig besmettingsgevaar. Dat betekent dat de mensen nu zelf moeten gaan betalen, het is ook weer een geldkwestie. Maar volgens mij, en dit is natuurlijk een juridische aangelegenheid, betekent het dat wanneer een ziekte niet meer wordt aangemerkt als gevaarlijk en besmettelijk, het onmogelijk wordt om te verplichten tot vaccinatie.

Dus ik denk dat men hier in Finland heel slim heeft gehandeld. Ik heb daarnaast ook gelezen dat de directeur van het Volksinstituut voor Gezondheid in Noorwegen heeft gezegd dat men daar nooit van plan is geweest om inentingen te verplichten en iedereen vrijlaat dat zelf te beslissen. Maar ik hoop van harte dat met name kinderen en zwangere vrouwen hieraan niet zullen meedoen. En eigenlijk NIEMAND.

Underground Video UK Presentation

© Copyright Miles Johnston / Undergroundvideo(uk) 2009

11 gedachten over “Dr. Rauni Kilde: de Mexicaanse Griep Samenzwering

 1. 200 Doodziek…….enkele doden na begin vaccinaties!

  Ess Gett losss !!!.. Vaccinaties gestart en de eerste vallen neer … precies Zoals voorspeld!:
  http://www.dimitri.nu/site/content/view/7066/1/

  OPROEP: “WAKE” SLACHTOFFERS IN DE GEZONDHEIDSZORG! 7 DECEMBER 2009 OM 19.00 UUR TE NIJMEGEN
  We roepen iedere burger in Nederland op om met ons op deze dag een “WAKE” te houden om hiermee alle slachtoffers in de gezondheidszorg te ondersteunen en te herinneren.

  Slachtoffers in de gezondheidszorg zoals medische fouten, kindermisbruik, jeugdzorg, verzorgingshuizen, verpleeghuizen, GGZ, second victims, nabestaanden, huisartsen, priveklinieken, huisartsen, farmacie, tandartsen etc etc etc etc…..

  Klik hier voor de volledige oproep:
  http://www.dimitri.nu/site/content/view/7063/1/

  Dit is de site van de vader van Dimitri…. Van deze vaders zijn er al TE VEEL te vinden. En JUllie achterlijken die zelf in een zorginstelling werken en dus; of collega’s of concollega’s hebben die een ieder op zichzelf wel een verhaal van deze strekking kan vertellen, moet toch met z’n botte debiele verstand nog begrijpen dat de stoffen in veel van deze vaccins schadelijk zijn voor het lichaam PUNT. Jullie zeggen eigenlijk mwaah er zitten een stukkie of 20 bestanddelen in zo’n spuitje, 12 er van zijn echt slecht voor het lichaam, maar ach door die andere 8 erbij word de gemiddelde lichamelijk last beperkt dus is het wel te trekken door de meerderheid( de sterkste lichamen…) Bij een eventuele juiste samenstelling voor het creeren van een anti-virus… welk mens(groep mensen..), die de verantwoordelijkheid moet dragen om een anti-iets te produceren om een wereldwijde griepepidemie ( die inmiddels al een jaar aan de gang is als ik mag geloven….)tegen te gaan, grijpt naar een samenstelling van meerdere lichaamsvreemde stoffen? Waarom niet het lichaam versterken dmv lichaamseigen stoffen te nemen die op natuurlijke basis niet in grote hoeveelheden worden aangemaakt door het lichaam zelf…! Een Atleet die wil groeien of zijn gemiddelde kracht wil verhogen, die zal zijn lichaam STERKER willen krijgen en meer POWER willen opbouwen en ook moeten… om zijn TEGENSTANDERS te kunnnen verslaan gaat, toch ook meer TRAINEN dan en zichzelf beter VOEDEN naar de vraag voor de doelen die hij zich stelt.., meer bezig zijn met zijn HYGIENE dus en wat meer letten op zijn te nemen RUST en eventueel als toevoeging SUPPLEMENTEN nemen om het proces nog grootser en gedetailleerder aan te pakken en te versterken.

  Elk mens met een arbeidsgerechtigde leeftijd, die normale conditie heeft door regelmatig sporten, die normale voeding hanteert conform de dagelijkse aanbevolen hoeveelheden, voldoende zuiver water drinkt 1,5 a 2 liter per dag, en voldoende fysieke rust neemt/slaapt. VOLSTAAT perfect om griepen te overleven…Om eventuele besmetting door een verhoogde besmette omgeving te ontlopen is tot op bepaalde hoogte te realiseren, men kan wel met enkel de extra toevoeging van bv colloidaal zilver( een natuurlijke antibioticum ) in de dagelijkse voeding voor de periode van enkele weken al volstaan…Moch besmetting toch plaatsvinden, zal het lichaam dit op natuurlijke wijze te bovenkomen, waarna het lichaam NOOIT meer door dezelfde variant besmet kan raken….

  Een mens in zijn eerste en laatste levensjaren behoort tot een risicogroep dmv de zwakkere fysieke toestand op voorhand….. Die Spuit zal een zwakker lichaam zwakker maken, en een sterker lichaam ook zwakker…Is heel nare gevallen word dit direct zichtbaar, in andere gevallen tot jaren later en in nog meer andere gevallen word de kern niet eens gevonden of een lichamelijk euvel aan een andere oorzaak toebedeeld…FEIT blijft willen WIJ als MENSHEID echte zorg realiseren om het WELZIJN van de MENS te verhogen, dan zullen we van onze huidige medische en pharmaceutische bestel af moeten, want die is a gericht om de commercie en b gebonden aan de regels van het kapitalisme en C niet voorzienend in het vergroten van menselijk lichamelijk welzijn. Onze zorginstellingen moeten als leidraad het welzijn van de mens hebben en enkel dat, dat is nu niet zo, zij hebben keuzes in afname van producten die zij moeten maken op basis van GELD dat is namelijk het DOEL geworden en niet meer HET MIDDEL om te realiseren… en zolang er mensen als f001 en gait de blijkbaar zelf mensen in de zorg zijn die als eerste de stappen moeten nemen om deze malefiede praktijken daglicht te geven, dit niet doen omdat ze desinformatie als waarheden aannemen en hun naaste verzieken die tegen de tijd dat ze achter het grote plaatje zijn gekomen te verzakt zijn om nog iets te doen of zijn overleden en dus niet meer kunnen spreken, zal mijn hart blijven huilen om al die mensen die nooit zullen weten maar wel zullen lijden…. Enkel om de portomonnaie van een enkeling te vullen….

  Was getekend de GalliLéon

 2. Prachtig dat het interview met Dr. Kilde nu op de website staat.
  Wat een mooie vrouwen die zo openlijk naar buiten durven komen.

  Er is echter iets dat ik hierboven niet terugvind.
  Voor zover ik het originele interview goed heb begrepen en de ondertiteling juist is heb ik Dr. Kilde horen zeggen dat de EMEA voor 2/3 door farmaceuten wordt gefinancierd.
  Als dit waar is lijkt het mij van het grootste belang dat dit in breder publiek bekend wordt. Het is nogal wat als het instituut dat door de overheid zelf wordt aangewezen als het geeigende orgaan om de ‘juiste’ informatie over vaccinaties te geven eigenlijk door farmaceuten wordt gerund.

  Is er hier iemand die daar helderheid over kan verschaffen?

 3. Er van uitgaande dat er 470 mensen werkzaam zijn bij de Emea, deze gemiddeld 50.000,- EU p/jaar verdienen met hen werkzaamheden.. komen we op loonkosten
  van ongeveer 23.5 miljoen per jaar. Volgens het Budget rapport van 2008,
  http://www.emea.europa.eu/pdfs/general/manage/2008/EMEA_bud_de.pdf
  hebben ze ongeveer 173 miljoen in omloop waarvan 73% komt uit heffingen voor het afhandelen van verzoeken tot registratie van geneesmiddelen.
  Ze zijn door die vreselijke EU in het leven geroepen, opgericht met EU subsidie’s
  en worden nu in stand gehouden door de Farmaceutische industrie.
  http://www.anarchiel.com/display/het_verborgen_gezicht_van_de_europese_unie

  Nou is dit nog geen hard bewijs, maar het zegt mij genoeg. dit soort instituten zijn er om regels aan te vechten ofwel in stand te houden.. om ons met een heleboel rommel op te zadelen.

  Meer helderheid hierover ?.. Ja graag!

 4. Zondagavond Argusoogradio 20:00 – 22:00 Gezond & Wel
  – over leven in balans -(live te volgen), http://www.argusoogradio.org

  Deze week:

  De leugen regeert: over vaccinatie propaganda en de ’tegenaanval’ van Minister Klink

  Een paar dagen terug stond er opnieuw een enorm ‘demoniserend’ stuk in de Telegraaf met het
  kopje ‘Weg met de angstprofeten’: “Minister Klink opent frontaal de aanval op lieden
  die doelbewust bezig zijn de landelijke vaccinatiecampagne tegen de Mexicaanse griep
  te torpederen. De bewindsman komt in geweer tegen wat hij noemt “vaccinatiefabels
  en-geruchten” die inmiddels overal de ronde doen op het internet. De dirigent van
  onze volksgezondheid ergert zich langzamerhand geel en groen aan de zelfuitgeroepen
  waarheidsverkondigers, rampspoedpredikers en complotzieners die volgens hem de
  grootst mogelijke onzin over de influenza-pandemie verspreiden.”

  De suggestieve taal liegt er niet om. Socioloog Klink is nu zelf stemmingmakend
  bezig en verspreidt Klink-klare leugens door te stellen dat geen van deze ‘verhalen’
  op wetenschappelijke feiten berusten. De “dirigent van onze volksgezondheid” heeft
  misschien dan wel nog wat noten op zijn staf, maar zet hier echter wel een valse
  grondtoon. De toon is gezet, maar de dirigent is de controle over het arrangement
  kwijtgeraakt.

  Tijd voor een nieuwe compositie dan maar? Blijkbaar, want “Niet alleen wil het
  ministerie van VWS nu banners plaatsen die verwijzen naar de website waarop de
  overheid zelf informatie geeft over de Mexicaanse griep.” Lees: censuur en
  manipulatie dus, en dat voor de goedbedoelde ‘vrijwillige’ vaccinatie in onze
  ‘democratie’ waar ‘vrijheid van meningsopvatting’ zo hoog in het vaandel staat! “Ook
  zullen ambtenaren actief gaan reageren op websites waar kul en larie worden
  uitgekraamd.”

  Vanavond hoort u meer over de ware achtergrond van de ‘vaccinatiepolitiek’ en de
  vele bewijzen dat vooral deze vaccinatie tegen de Mexicaanse griep ineffectief en
  potentieel levensgevaarlijk is! Ook worden aantoonbaar alle spreekbuizen van de
  officiële instanties die de laatste paar maanden op de buis en in de krant
  verschenen ‘ontmaskerd’ vanwege hun belangenverstrengeling en onobjectiviteit als
  het om de veiligheid van vaccinaties gaat. Deze avond zal Argusoog radio-host John Consemulder ook special ingaan op de sociale en emotionele aspecten van de keuze om wel of niet te vaccineren. Ook de ‘schuldvraag’ en de ‘angst’ die mogelijk een rol spelen bij deze keuze, komen aan bod! Een eerlijke en positieve discussie over wel of niet vaccineren.

  Met speciale gasten: Guido Jonkers (www.wanttoknow.nl) en Caroline en Karel van
  Huffelen(onder voorbehoud) (www.karelencaroline.nl ), ook onder voorbehoud de huisarts van de ingezonden
  huisartsbrief.Host: John Consemulder

 5. Waarom, weer, een wake houden? We moeten onderhand de straat op voor een vreedzame demomstratie. Dit kan tijdens een stille tocht, desnoods, maar wel met spandoeken! We moeten weer eens goed de trom roeren en de hoge hotemetoten laten weten dat we dit niet met ons laten doen!
  Gaat Klink zelf de spuit halen en raadt hij mensen in de familie, oud-jong-zwanger, aan om de spuit te halen? Dat hij zelf maar eens het ‘goede’ voorbeeld geeft, door een prik te halen die hij ons ook wil geven. Ik zal hem zeker niet volgen.

 6. Het interview met Dr. Kilde heeft voor mij nu wel heel duidelijk gemaakt dat ik die prik echt niet ga halen. Hoop dat er meer mensen zijn die wakker worden en zich niet door de media laten beinvloeden. Tip!!! In de boeken van Benjamin Creme kon je laren geleden al lezen over deze crisis en de boeken van Patricia Cori, The cosmos of soul a wake-up call for humanity en No more secrets en No more lies liegen er ook niet om. Dus mensen word wakker en laat u vooral NIET inenten.

 7. @GalliLeon: “En JUllie achterlijken die zelf in een zorginstelling werken en dus; of collega’s of concollega’s hebben die een ieder op zichzelf wel een verhaal van deze strekking kan vertellen, moet toch met z’n botte debiele verstand nog begrijpen”

  Ik begrijp je gevoel heel goed en de strekking van je verhaal.Om iemand achterlijk te noemen,nee dat gaat te ver.. Graag geen negatief oordeel vellen in het algemeen. Ik wil je namelijk een andere kant laten zien:
  Ik werk zelf in de gezondheidszorg. En weet, dat er veel collega’s zijn, die gezond nadenken juist ook over deze zaken. Er is meer bewustzijnsontwikkeling aan de gang bij personeel in de gezondheidszorg, dan je zou denken. Het merendeel van het personeel, waar ik werk wil de priepprik niet. Regelmatig zijn er discussies over dit onderwerp .

  Als ik de prik moeten geven aan een cliënt zou ik dit weigeren om te doen. Druist in tegen mijn gevoel, verstand etc.

  Dus Gallileon: krachttermen om je verhaal te verduidelijken oke, maar geen (negatief) oordeel vellen. So wie so geen oordeel. Daarmee ontkracht je namelijk je verhaal.

 8. ik voel mij ziek en misselijk na dit allemaal te hebben gelezen.. ik heb een dochtertje van bijna 11 maanden dus dat betekent dat zij ook haar vaccinatie heeft gekregen. Ik wist het van te voren, ik heb mijn vriendin en haar moeder erover verteld, maar ik werd voor gek verklaard en ik werd de zondebok. De vraag werd mij gesteld: ehn.. wat als ons dochtertje sterft omdat zij geen vaccinatie heeft gekregen. Die vraag deed mij totaal niks want ik geloofde nie tin de mexicaanse griep !! Ik stelde hun de vraag.. Wat zit in die vaccinatie ??? En ik kreeg natuurlijk een antwrd wat je al kan verwachten. De overheid heeft er controle op en gaat de burgers niet zomaar iets toedienen wat slecht is. ik begon keihard te lachen en ik zei.. lieve mensen jullie zijn niks meer dan een nummertje en als er geld aan je verdient kan worden dan wordt dat gedaan !! Ja, ik heb zoveeel te vertellen over het leven waar ik achter ben gekomen en dat met de mensheid heeft te maken. Zie youtube en toets in new world order, illuminatie, free masons, the truth behind hiphop,zie internetsite vigilantcitizen zal je veel details geven. Het is in het engels uitgelegd maar neem je tijd.

  DAARNAAST VERDOE JE TIJD NIET MET AL DEZE INFORMATIE, LEES JE BIJBEL EN BID !! Jezus redt, want HIJ is de weg, de waarheid en het licht tot in eeuwigheid !!

  p.s: in ZIJN NAAM, jezus christus zal ik niet vrezen want HIJ IS DEGENE DIE NAAST MIJ, ZIJ AAN ZIJ MEE LOOPT. God is sterker en in zijn NAAAM zijn wij overwinnaars daarom moeten wij ons niet druk maken om satan en zijn spelletjes.

  AHAHAHAHHAA…. PRAISE THE LORD BECAUSE HE IS MY SAVIOR

  groeten,

  1. Net deel 1 bekeken over Michael Jackson.
   Vooral de beschrijving over de ‘Corybantes’ is interessant.
   Ik heb z’n muziek en gedrag altijd als afstotelijk ervaren, ik begrijp nog steeds niet dat hele volksstammen in katzwijm gaan als ze z’n hoge gilletjes horen.

   The Truth Behind Hip-hop V – Michael Jackson I
   http://www.youtube.com/watch?v=y1H29NooPQo

 9. Wat is nu precies de waarheid? Misschien handig om te weten dat ziektes ook echt kunnen ontstaan, maar dat ze oefenen is misschien niet helemaal eerlijk. Er zijn een aantal bedreigingen voor ons op deze planeet en daar proberen we ons tegen te wapenen, maar soms zijn we zelf de grootste bedreiging. Veel dingen doen we uit angst, maar dat is niet nodig. Aan de andere kant is een beetje zekerheid wel fijn!-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.