Advertentie

De Telegraaf nu eindelijk ‘neutraal’..??


De wagon met persoonlijke bezittingen, verzameld en bewaakt door separatisten, staat nu onbeschermd op het station van de Oekraïense plaats Torez. Wat gaat het regeringsleger met deze wagon doen..??
De wagon met persoonlijke bezittingen, verzameld en bewaakt door separatisten, staat nu onbeschermd op het station van de Oekraïense plaats Torez. Wat gaat het regeringsleger met deze wagon doen..??

Vanochtend, op maandag 28 juli komt het bericht naar buiten, dat Nederlandse en Australische experts die onderzoek doen in het gebied waar de MH17 van Malaysia Airlines is gecrasht, ‘zojuist’ teruggekeerd zijn naar Donetsk, omdat het té gevaarlijk zou zijn in de conflictzone. Deze groep van 26 mensen was onderweg naar het rampgebied gestopt, omdat er er volgens hun berichten: ‘Explosies waren en waarschuwingen werden gegeven, dat er gevechten gaande zijn”.  De NCTV-leider (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) blies vervolgens de tocht af, omdat de reis niet veilig genoeg werd bevonden..!

Het Oekraïense leger is in het gebied in het oosten van het land bezig met een offensief tegen separatisten. Het is bizar te zien waarom precies op dit moment dit offensief moet plaatsvinden..! Onbekend is hoever de Nederlands-Australische groep van het front en de rampplek verwijderd was, maar ook zondag mislukte een poging het gebied te bereiken…!

Verscheidene plaatsen rond de rampplek zouden al zijn veroverd door de regeringstroepen, zoals een strategische heuvel en de plaats Torez. Dit was de plaats van waaruit de stoffelijke resten van veel inzittenden van de Malaysia Airlines-boeing 777 per trein naar Charkov werden vervoerd. En het is ook de plek waar de wagon staat met de bagage en persoonlijke bezittingen van de slachtoffers..!

Ook in de nabijgelegen plaats Snizjne zouden heftige gevechten plaatsvinden..De Nederlandse missie staat onder leiding van de Amsterdamse politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg, die de leiding heeft over het team van het Landelijke Team Forensische Opsporing (LTFO) en marechaussees die als beveiligers optreden. Het LTFO gaat zich bezighouden met het vinden van de achtergebleven lichamelijke overschotten en deze naar Nederland te brengen.

Maar het is maar zeer de vraag of het daar überhaupt van gaat komen, als het Oekraïense regeringsleger doorgaat met deze aanvallen, … Hopelijk lukt het Frans Timmermans om de afgetreden regering in Kiev te ‘overtuigen’ van het Nederlandse belang.  Of spelen er voor Kiev andere belangen, eigen belangen..!!? Misschien is in dit verband wel de ‘mooiste’ valsheid die je de laatste anderhalve week te zien hebt gekregen in dit verband, door Kiev gevat in deze woorden:

x

De Oekraïense strijdkrachten proberen het rampgebied in Oost-Oekraïne
te heroveren op rebellen.

Dit zei zondag een woordvoerder van de
‘Oekraïense nationale veiligheidsraad’.

Hij zei dat de plek zo toegankelijk wordt voor
de internationale onderzoekers van de vliegramp.’

x

x

* * *

x

Waarom NU..??

x

Maken Kiev en de krachten achter de regering ‘ruimte’ voor een nieuwe valse-vlag..??

x

De Telegraaf nu eindelijk ‘neutraal’..??

2014 © WantToKnow.nl/.be

x

Het is zélfs de Telegraaf, zoals je hieronder kunt zien, die op haar website, op zondag 27 juli de ruimte geeft aan een ander geluid, dan wat deze krant tot nu toe liet horen, in het kader van meehuilen met de wolven in het bos. De roep om agressie tegen Poetin en separatisten.. Komt er nu eindelijk nuance in de berichtgeving? Waar er eerst alleen maar plaats leek voor ‘spierballentaal’ en vooringenomenheid over de daders..? Omdat bijvoorbeeld ‘ CNN dit berichtte’… Daarmee wraak en haat zaaiend onder de Nederlandse bevolking..

Het is de ruimte die De Telegraaf geeft aan het persbericht van het Russische persbureau Itar-Tass, dat wordt geciteerd.. Waarom nu ineens een persbericht van de Russen plaatsen..? In dit bericht de melding van separatisten-leider Aleksandr Borodaj, dat het Oekraiense leger een offensief is begonnen, preciés gericht op het gebied waar 1,5 week geleden de MH17 neerstortte..  En dát ze dit doen om voor de hand liggende redenen..!

Kan het Oekraiense leger geen respect tonen voor de werkzaamheden van het Nederlandse onderzoeksteam…?
Wat is de reden nu ineens dat dit gebied weer onder vuur moet komen te liggen..? Kan het niet even ‘wachten’…??? Eerder was het president Petro Porosjenko die nota bene zelf een wapenstilstand afkondigde..! Een gebied betreffende van 40 kilometer rondom de rampplek, zo’n 50 kilometer ten oosten van de stad Donetsk. Waarom nu een ‘change of plan’…?! Het is Aleksander Borodaj, die weet waarom Kiev nu de situatie onveilig wil maken, en ook daadwerkelijk het gebied in handen wil krijgen.. ‘HET OFFENSIEF IS BEDOELD OM BEWIJS TE VERNIETIGEN’… Tja, weet jij een andere motivatie te noemen..?? Alsof de separatisten niet al 1,5 week de tijd hebben gehad om ‘bewijs te vernietigen’..?? Nu ineens moet de crashplek worden ‘veroverd’…??

Is dit ook de reden dat de agressieve toon van bijvoorbeeld ‘De Telegraaf’ ineens plaats maakt voor de opmerkingen van deze Borodaj, de leider van de separatisten, die tot nu toe ALLE MEDEWERKING heeft gegeven, ondanks alle roddels en misleidende berichten over deze separatisten . Zij overhandigden onder andere toch netjes de zwarte dozen van het vliegtuig. En zeg eens eerlijk: zou jij dat doen als je schuldig was..??) Daarnaast bewaakten ze de wagon met persoonlijke bezittingen van de Nederlanders, zoals je die hierboven kunt zien.

trofee of respect
Hoe een oprecht verhaal volledig werd verkracht door internationale persbureau’s: Een commandant van de separatisten toont de journalisten een knuffel, die tussen de wrakstukken ligt. Het is geen troffee, het is de vermoorde onschuld’ die hij wil laten zien. Wat de media niet toonden, is dat hij vervolgens zijn petje afneemt en een kruisje slaat..

En dan is er natuurlijk het volledig 180° gedraaide verhaal van de separatist hier op de foto. Hij haalt -onder het oog van de toeziende journalisten- een knuffel uit de wrakstukken en toont deze aan de pers. Niet als ’troffee’ zoals veel ophitsende kranten het brengen, maar uit ontzetting en respect voor het ongeluk, zoals blijkt uit het hele filmpje dat je op internet en op deze foto kunt zien..!!

Verslaggever Jaap van Deurzen
Verslaggever Jaap van Deurzen

Verslag van Jaap van Deurzen (RTL)
28 juli 10:33 Vanuit het rampgebied in Oekraïne. Volgens hem is het er ‘absoluut niet veilig’. “Er wordt gevochten. Het Oekraïense leger voerde net luchtaanvallen uit. Van de plek waar eerder de trein met de lichamen stond, in Torenz, stijgen nu rookpluimen op.” “Het bewijsmateriaal wordt steeds dunner zo. Iedereen loopt over het terrein.” Volgens Van Deurzen is ‘iedere dag die verloren gaat niet goed voor het onderzoek’.

De dag ervoor: 27 juli 20:45 Oekraïne en de separatisten hebben afgesproken dat ze in het gebied rond de ramp niet vechten. Maar daar lijken de partijen zich niet aan te houden. Kiev probeert de rampplek op de rebellen te veroveren, naar eigen zeggen zodat het in het gebied veilig wordt voor internationale onderzoekers. Maar de separatisten zeggen dat Kiev dat doet om bewijs te vernietigen van de Oekraïense schuld aan de ramp. Verslaggever Jaap van Deurzen, die in het gebied is, ziet de tanks van het Oekraïense leger langskomen. Maar door die gevechten is het in het gebied te gevaarlijk voor Nederlandse onderzoekers. Die bleven noodgedwongen in hun hotel in Donetsk. Ze hopen dat ze morgen alsnog naar de rampplek kunnen.

Nieuwe Valse Vlag..??
Hoezeer het ook te prijzen valt wat Rutte en het kabinet besloten hebben, om geen wapens mee te nemen om niets te willen provoceren, het lijkt het er toch naar uit te zien, dat de situatie -zeker zoals die nu ineens is ontstaan- een nieuwe aanslag-met-valse-beschuldigingen kan opwekken..! Een vals bericht als: ‘Onbewapend onderzoeksteam van Nederlanders en Australiërs  aangevallen door separatisten’..

Een plan van de Oekraiense regering om bijvoorbeeld een BUK-installatie buit te maken, die de separatisten gebruikt zouden hebben, maakt natuurlijk ook een goede kans de wereldpers te halen als propaganda-doel..! Dan zijn er geen Amerikaanse satelliet-beelden meer nodig.. Toch?

Dus waarom slaagt Timmermans er niet in, om in Kiev de machthebbers ervan te overtuigen dat het regeringsleger in het oosten zich een paar weken koest moet houden..?? In het belang van IEDEREEN, behalve van Kiev kennelijk..?! In dat opzicht wordt het goede voorbeeld al ruim 1,5 week door de separatisten gegeven..! Ook al kunnen veel mensen dat maar niet gelóven, want het waren toch van die boeven..??

 

Telegraaf oekraiense leger offensief 27 7

x

x

dont believe what is true

23 gedachten over “De Telegraaf nu eindelijk ‘neutraal’..??

 1. Hier is wederom sprake van de blame-game.

  Eerst kregen de separatisten de schuld dat ze het onderzoek op de crash site zouden hinderen volgens de formele onderzoekers die naar de site afreisden. Toch zagen we omwonenden dagelijks door de resten lopen en lichamen verplaatsen. Journalisten die daar iedere dag verslag deden, Australische nabestaanden die door lokale mensen naar de rampplek werden gebracht. Sight seeing on demand, maar het ligt eraan wie het vraagt volgens mij.

  “Nee hoor”, zegt Borodaj, “we verhinderen niemand de lichamen te repatrieren en onderzoek te doen”, terwijl filmpjes -waarbij mensen door andere mensen met geweren op hun schouder worden tegenhouden- zijn woorden lijken te weerleggen. Vergeet hij er bij te zeggen dat het onder voorwaarden is toegestaan? Of wil hij rechtstreeks benaderd worden door buitenlandse vertegenwoordigers, wat zoveel betekent als erkenning van zijn regime. Dus op oneigenlijke gronden een officiele status bemachtigen. Wederom politieke spelletjes over de lijken van MH17.

  De vraag van Nederland als aanvoerder van deze onderzoeksoperatie, is om ongestoord onderzoek te kunnen doen. Met Kiev (= inmiddels afgetreden coupe-regime van de Ukrain) wordt driftig onderhandeld over het hoe en wanneer de crash site bezocht en veilig gesteld kan worden. Dus neemt nu Kiev het heft in eigen handen om dat te doen, inplaats van een internationale politiemacht in het gebied brengen? Of heeft Borodaj gelijk, dat er niets van mogelijk te vinden bewijzen mag duiden op Ukrainse betrokkenheid bij het neerhalen van MH17?

  Zolang iedereen blijft liegen en er duidelijk een andere agenda achter deze crash een rol speelt, zal het klootjesvolk het nooit te weten krijgen. Vreemd blijft m.i. dat er zolang gehannest wordt omtrent doden en crash-oorzaak, dat het uitblijven van antwoorden beslist een doel dient.

  “leidt ons niet in bekoring… om weer elkander af te slachten voor een doel wat niet het onze is. Amen”

 2. Met andere woorden en mijn visie op de vraag of de Telegraaf u eindelijk ‘neutraal’ is: Niets is wat het lijkt. De Telegraaf is m.i. aan het trollen in medialand. Draaien en keren met als doel iedere groep, voor- EN tegenstander, tegen elkaar op te hitsen.

  We waren het in Nederland heel lang eens met elkaar en hingen passief achter tv en pc om iets te vinden van de wereldpolitiek. Talloze malen zag ik op fora opmerkingen langskomen dat niets Nederland in beweging leek te kunnen brengen. Maar nu Nederland in het hart wordt geraakt door het overlijden van zoveel landgenoten in een conflict wat (nog) niet het onze is, komt men uit de luie zetel. Is hiermee het tijdperk van Not in my Backyard afgelopen?

  Een gewaarschuwd mens…

 3. Terwijl de kranten bezig waren de oost Oekrainers te beschuldigen dat zij de stoffelijke overschotten schandalig zouden behandelen, zag ik deze wel in de nrc:

  http://www.nrc.nl/inbeeld/2014/07/19/twee-dagen-na-de-ramp-worden-lichamen-geborgen-en-bloemen-gelegd/

  Tevens wil ik even mijn respect betuigen aan de mensen, gewone burgers, die het op zich hebben genomen de stoffelijke resten te bergen.

  Er heeft tevens zeer kortstondig een foto-sessie opgestaan van oekrainers met bordjes: HELP ONS het zijn fascisten! Die staat er niet meer op…

  1. Weet je wat ik heel erg geloof.. Dat mensen niet meer dúrven in het midden te blijven.. Gewoon rustig naar links en rechts kijkend, en HUN EIGEN RUIMTE in te nemen.. Waarom MOET er altijd een standpunt komen, van veroordelen etc. Zeker als je weet hoe de ‘krachten achter de schermne’ het manipulatieve spelletje spelen; het spel van onderdrukking, illusies, moorden en 180 graden waarheid.. Leugens dus..!!!
   Complimenteer mensen als ze dit doen… Is mijn advies. Ik ben geen Rutte-aanhanger, maar ik vind zijn optreden getuigen van wel die midden-positie. En wellicht.. Wellicht is het niet voor niets, dat NL deze rol in dit tijdsgewricht krijgt te vervullen..!

  2. Guido,
   Ik heb Rutte op dit moment niet echt gevolgd hoe hij dit doet.
   De speech die hij gaf was een vrij algemene. Maar nu is voor hem de kans om te laten zien uit welk hout hij gesneden is, ik hoop dat hij zich boven de druk van eh andere landen weet te plaatsen en doet wat goed is voor de waarlijke vrede.
   Dit is inderdaad een tijd waarin Historische keuzes gemaakt worden.
   even nog wat betreft in het midden blijven, men wordt ook een kant opgeduwd op fora ed en in nieuws berichten. Ben je onderzoekend , dan ben je een aluhoedje, ben je het niet eens met Oekraine dan ben je putin lover..
   Geen middenweg inderdaad, men krijgt een label, handig voor verdeel en heers. Een kant kiezen is voor vele die het zelf doen wellicht de makkelijkste weg. Laat mij maar lekker eigenwijs zelf m’n pad zoeken, ik kan het iedereen aanraden.
   🙂
   Guido, Ik wil eigenlijk nu even een compliment aan jou geven. Dankjewel dat jij de berichtgeving met wtk op je neemt die de pers laat liggen.
   Thanx! 🙂

  3. Ja de typische Nederlandse houding, hij stond er bij en keek er na, terwijl zijn minister van buitenlandse zaken de leugens de wereld in stond te praten, nu niks zeggen, is een heel laf standpunt, vooral als je beter weet.

  4. Beste GUIDO.J, het rijk van het midden het al oude China, naar binnen gekeerd, bemoeiden zich met hun Eigen zaken, mooie tijd voor dit land en zijn inwoners, als Rutte dit voorstaat ben ik zijn man!

 4. Onderop mijn commentaar geef ik aan dat de Oekraïne, als 3e partij, ook niet echt bewijzen aandraagt en of zij misschien bang zijn voor iets wat op de “blackboxes” staat en hierbij een kleine onderbouwing die mij toch wel achter mijn oren doet krabben:

  Oekraïne: rebellen manipuleerden zwarte dozen
  KIEV –
  Oekraïne heeft aanwijzingen dat pro-Russische rebellen met de zwarte dozen van het rampvliegtuig hebben geknoeid. Dat heeft de Oekraïense vicepremier Volodimir Groysman maandag gezegd.
  Hij liet tijdens een persconferentie weten dat de rebellen „bepaalde dingen” hebben gedaan met de apparatuur. „Er is informatie dat de recorders al deze dagen in handen zijn geweest van de rebellen”, zei hij ook. Hij kon niet zeggen op welke manieren de rebellen met de zwarte dozen zouden hebben geknoeid en uit welk bewijs dat zou blijken.
  In zwarte dozen worden de vluchtgegevens en de gesprekken in de cockpit opgeslagen.
  Hier wordt duidelijk gezegd dat de “rebellen” met de uitkomst van de boxen geknoeid hebben en dat de Oekraïne hier bewijs van heeft.
  Echter er wordt niet aangegeven waaruit het “bewijs” bestaat en welk gegeven gewijzigd is.
  Als nu blijkt dat uit de gesprekken op de boxes anders zijn dan de Oekraïne zou willen heeft men nu al een drempel opgericht met deze opmerkingen,
  Komt erop neer dat men kan zeggen: “ziet de wereld wat wij bedoelen? De gesprekken zijn gemanipuleerd om ons, de Oekraïne in een kwaad daglicht te zetten”.

  Hoop dat ik het mis heb maar wachten af.

  1. Zoek maar even op de recente geschiedenis van de daden door Oekraine.
   Er is daar een holocaust gaande, waar niemand over praat.

  2. @ Kukumatz, dit is het spel wat er wordt gespeeld, is nooit anders geweest, en zal ook niet veranderen, de waarheid is voor deze lieden als een besmettelijke ziekte, die ze in quarantaine houden, bang dat hij hun zieke geest besmet.

  3. Kukumatz, verwachten we van Kiev dat ze gaan toegeven..?? Zelfs als ze met het bebloede slagersmes in handen staan, handen en kleding vol bloed, dan nog zullen ze zeggen dat ze onschuldig zijn. Dat het een mes is wat ze buitgemaakt hebben van de separatisten en die hebben het mes van Poeting. Dus die is schuldig..!!

  1. Op een Duitse site, uit de bijbel een citaat 5:12 Hesekiel, Ebola, Chikungunya, Pest, plus Anthrax oorlogs gebruik, 1/3 zal sterven aan de niet te bestrijden ziektes, 1/3 wordt gedood in/door de oorlog, en de rest van de mensheid 1/3 zal zich zelf verstrooien over de wereld, tja het staat in de Bijbel, het gevaar bestaat dat van die laatste 1/3 een groot gedeelde zal worden gewurgd met de blote handen, als hun schuld vasstaat aan deze Genocide.

  2. Je ziet ook duidelijk dat die mensen helemaal niets om de door het westen geïnstalleerde boevenbende geven. Het was gewoon een putsch…en daaruit komt nu al dat ellende voort in deze regio. Heftig.

 5. Vandaag stond er weer een treffende column van Youp van ’t Hek in de NRC onder de titel “SBS Knevel” over de excuus-truus na zijn op sensatie beluste vragen aan een nabestaande van een slachtoffer van de vliegramp met de MH17

  http://www.nrc.nl/youp/2014/08/02/sbs-knevel/

  De slottekst van Youp luidt, duidend op een mogelijke overname van NRC door De Telegraaf:

  “Dus mocht NRC Handelsblad overgenomen worden door De Telegraaf, dan heeft u op zaterdag van mij geen last meer. Zonder rancune en met opgeheven hoofd zal ik dan de krant verlaten. En ik ga ervan uit dat ik dat niemand hoef uit te leggen. Niet aan SBS Knevel, niet aan Jozias van Aartsen en zeker niet aan mezelf. Ik wens deze mooie krant dan een schitterende toekomst, maar dat gebeurt wel zonder mij.”

  Youp kan gerust zijn… er zullen dan zeker meer zijn voorbeeld volgen, waaronder ondergetekende

  1. Youp schrijft ook dat het meer in de lijn had gelegen om afgelopen week de burgemeester Jozias van Aartsen uit te nodigen in zijn programma om hem ter verantwoording te roepen en zoals hij schrijft hem te vragen ” waarom een Scheveningse strandtent moet sluiten omdat er een klant met een handvol xtc-pillen is betrapt, terwijl hij het verder binnen de gemeente niet zo nauw neemt met wetsovertreders. Een gezellig Hitlergroetje is geen enkel probleem in deze gemeente. Wat zeuren we dan over wat zomers spuit- en slikwerk aan het Scheveningse Zwarte Pad? Heb Jozias gisteren per kerende post het standaardwerk van Jacques Presser gestuurd. Kan hij nog eens rustig nalezen hoe het vorige keer ook alweer precies begonnen en afgelopen is.”

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Ondergang:_De_vervolging_en_verdelging_van_het_Nederlandse_Jodendom_1940-1945

 6. Het is toch te gek voor woorden dat de media voortdurend wegkomen met het verspreiden van aperte leugens. Welke omroep en krant breekt nu eens met dat beliegen en bedriegen van het volk. Ik schaam mij als christen dood voor het gedrag van de EO. Telegraaf, breek de beerput nu eens open voor de waarheid ook naar de slachtoffers van de MH17 ramp. Zij hebben er recht op om de waarheid te horen. En waar blijft Wilders?

 7. 2 augustus staat er op teletekst van de NOS op pagina 130:V.S wil troepen Oekraine opleiden(dus nu denk ik dat ze de nazi beweging bedoelen).
  Dit zou een reactie zijn op steun van Rusland aan de rebellen.(hier denk ik dat is een reactie op steun van Rusland aan zijn eigen bevolking woonachtig in het oosten van de Oekraine,de V.S zou hier een voorbeeld aan kunnen nemen).
  Het congres zou nog goedkeuring moeten geven(hier denk ik die goedkeuring is er allang,want de V.S is het congres).

 8. Van wat ik heb kunnen filteren uit het nieuws welke van alle kanten op mij afkwam,
  kan ik met grote zekerheid zeggen dan nog Putin noch de rebellen verantwoordelijk zijn voor het neer halen van het passagiers vliegtuig!
  Beiden waren met zo’n actie niet gebaat! Oekrainiche regering echter wel!
  Het is jammer dat we zulke zulthoofden in Den Haag hebben zitten. Net hondjes die aan de leiband van Amerika lopen.
  Veel zal afhangen van wat Putin gaat doen!
  Maar dan zal er wel weer een volgende (aanslag) komen vrees ik met grote vreze.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.