Advertentie

Hoe Irak inmiddels structureel wordt verkracht..


 

Voor het eerst in 10.000 jaar is Irak niet meer in staat om zichzelf van voedsel te voorzien. Een uiterst vruchtbaar land is overgeleverd aan de waanzin van de nieuwe wetten, opgesteld door de Amerikaanse overheersers die het land binnenvielen en verkrachtten. Zo simpel is het, ook al klinkt dat je onwaarschijnlijk in de oren.

In het land waar de landbouw als het ware is uitgevonden, is het bijna niet meer mogelijk voor boeren om hun eigen kost te verdienen, met eígen zaden, met hun eigen methodes van landbouw..!!

Kijk naar deze korte documentaire en je zult zien waaraan wij hebben meegeholpen, met onze ‘opbouwmissies’ en ‘steun aan de inval’..! Wij van WantToKnow schamen ons in ieder geval het schaamrood op de kaken voor de ondersteuning door Nederland van deze rigoureuze onderdrukking!

En hoe het verder ging met de -door de Amerikanen aangestelde ‘Koning van Irak’, de man die het allemaal zo netjes voor mekaar kreeg voor de Amerikanen? De oud-Amerikaanse ambassadeur in Nederland Paul Bremmer III? Nou deze ’trouwe overheidsambtenaar’ is inmiddels gedecoreerd door George W. Bush. ‘Voor bewezen diensten’…

(Onder dit filmpje staat het vertaalde transcript.)

x

Coming to a country near you (transcript)

“Mijn vader heeft me deze boerderij als erfenis nagelaten. In tijden dat het boerenbedrijf nog winstgevend was.
Maar sinds de invasie, zijn de prijzen huizenhoog gestegen. Ik weet niet waarom dat is gebeurd.”


Er zijn zoveel boeren al gestopt met het boerenbedrijf, ze kunnen het gewoon niet meer betalen. Op dit moment zijn de prijzen voor kunstmest krankzinnig hoog.  En zijn de prijzen voor zaden vervijfvoudigd. Met al die geïmporteerde gewassen in dit land, speel je als boer niet eens meer quitte.

“Ik heb meer dan 22 jaar gewerkt. Vóór de invasie kwamen de meeste producten uit Irak zélf. Het was vaak zelfs 100% Irakees. We importeerden minder dan 2% van ons fruit en groenten. We importeerden alleen appels en bananen. Op dit moment is er nog maar weinig Irakese productie over. Nu komt slechts 25% van de productie uit Irak..! Boeren vertellen ons dat de prijzen niet eens meer de kosten kunnen dekken.

Graan, rijst, sojabonen en andere gewassen worden hier nu niet meer verbouwd, door alle import. Om kort te zijn: de kosten van het zélf verbouwen, is het niet meer waard.”

“Zelfs als ik geld verlies, zal ik mijn spaargeld gebruiken om het boerenbedrijf in leven te houden. Het land is kostbaar, zélfs als we geld verliezen, zullen we het niet opgeven.”

97%  Van de Irakese boeren gebruikte -voor de Amerikaanse overheersing, zijn eigen zaden voor de gewassen die ze verbouwden. Maar nu, tijdens de Amerikaanse bezetting, is dit ILLEGAAL geworden..!!!

Dit alles door de grondwettelijke ‘Order #81’, van kracht geworden, onder supervisie van Paul Bremmer, de door Bush aangestelde ‘Keizer van Irak’.  Irak, dat bekend stond als de ‘broodmand’ van de wereld, werd hierdoor in enkele jaren volledig afhankelijk gemaakt van (natuurlijk Amerikaans) importvoedsel; Irak is inmiddels, door de enorme afname van de landbouw, niet eens meer in staat zichzelf te voeden.

Een Irakese boer met een paar Amerikaanse soldaten; bevrijders óf bezetters..?

Een tienduizenden jaren oude landbouwcultuur is geraffineerd en met juridisch geweld, vakkundig de nek omgedraaid. Bovendien is ruim de helft van de vruchtbare landbouwgrond, ten prooi gevallen aan droogte door het vernietigen en falen van de watgerbevloeiingsystemen.

Goedkope voedselimporten en hemelhoog stijgende prijzen (zaden, brandstof, mest, allemaal geleverd door ‘het Westen’) hebben het economische landbouwsysteem van Irak volledig vernietigd.

De VS heeft er bijna alles aan gedaan, behalve dan nog nét geen koelbloedige moord.., om Irakese boeren de nek om te draaien. Nu lijkt het erop dat de federale overheden in de VS, indirect gecontroleerd door de corporate businesslieden, erop uit zijn om de achtertuinen van de VS-burgers te ‘reguleren’..!

* * *

Irak is inmiddels de 4e markt voor de Amerikaanse rijstverkoop in de wereld, en de 5e grootste afnemer van graan en pluimvee..! De zoektocht naar de dader van deze verkrachting van de Irakese landbouw toont daarmee de overduidelijke dader.

Irakezen worden door deze ontwikkelingen ook nog eens van hun land(bouw)gronden verdreven; ze kunnen er gewoon niet overleven. Veel families trekken naar de steden, om daar naar banen te zoeken, die  er niet zijn; op deze wijze bijdragend aan de ghetto-vorming in de steden.

7 gedachten over “Hoe Irak inmiddels structureel wordt verkracht..

 1. Deze video schreeuwt: MONSANTO !

  Niet alleen worden deze boeren hun land ontnomen, ook zijn ze nu, met behulp van onze voormalige ambassadeur Bremmer, verplicht het GMO-voedsel van Monsanto te slikken.

  Hoe intens triest dit ook is, het is wel een heel erg duidelijk voorbeeld van wat de Amerikaanse overheid en Co. aan het doen zijn.

  Vergeet niet, dat er India nog steeds duizenden mensen per jaar suicide plegen, alleen door het fenomeen Monsanto en hun wurg-contracten.

  De Amerikaanse overheid doet binnenlands exact hetzelfde; niet alleen op het gebied van voedsel, maar ook het gebied van gezondheid en energie-voorziening.

  Het blijkt nl. dat de Amerikaanse overheid waivers (vrijstelling) verstrekt aan alle grote bedrijven die de Amerikaanse regering steunen:

  We hebben reeds gezien dat Obama reeds aan 733 multi-nationals dispensatie ofwel akte van afstand verleend heeft aan bedrijven met miljoenen werknemers, zoals Mc.Donalds, zodat zij geen verplichte ziekenkosten verzekering hoeven af te sluiten. Hun competitie dient deze mensen wel te verzekeren.

  De grote, pro-Amerikaanse energie-bedrijven, hoeven zich, dank zij de door Obama verstrekte waivers, niet aan het Kioto-verdrag te houden. De kleinere energie bedrijven moeten wel hoge belastingen betalen waardoor er geen concurentie meer is en zij het onderspit delven, hetgeen dan ook volop gebeurt.

  Zo is het spel en zo wordt het gespeeld.

 2. Dit is nou Amerika voor je.Amerika…. een land dat ongeveer 500 jaar bestaat en denkt even het recht te hebben om een ander land dat al duizenden jaren bestaat binnen te vallen onder het mom van terrorisme.

  Doe me een lol

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.