Advertentie

Kunnen kleine deeltjes zulke grote gevolgen hebben? (O.a. 9/11!)


Heb je weleens gehoord van Nano-technologie..? Zo ja, dan ben jij een van de weinigen. Maar dan vragen we ons af, of je al op de hoogte bent van de ongelooflijk verreikende consequenties van deze technologie.. Maar laten we vooraan beginnen. Dus ook voor diegenen die nog nooit van dit verhaal hebben gehoord, en dat zijn toch écht de meesten onder ons.

We praten over een revolutionaire uitvinding, die ongelooflijk verreikend, óver alle industrieën en over alle wetenschappelijke disciplines heen, haar invloed heeft. Je zonnebrand, je energy-drink, je sportkleding en nog zo’n 800 andere consumentenproducten die je gewoon al in de winkel koopt, zijn al gebaseerd op dit idee. Dus ga je ervan uit dat deze techniek veilig is.. Niet dus.. Is ie dan onveilig..? Nou daarover is men het nog niet eens.. Er zijn wel tekenen die wijzen op een mogelijk gevaar van sommige producten, maar het ‘onderzoek loopt nog’. Of het moet gewoon nog starten! Lees rustig verder en verbaas je..

Wat is Nano-technologie?

Een goede definitie te geven van Nanotechnologie en Nanodeeltjes is moeilijk. Het woord ‘Nano’ heeft namelijk geen betrekking op een eigenschap van iets, maar op een afmeting. Nanotechnologie is daarmee eigenlijk een wetenschap van ‘de kleine deeltjes’.

Een was waarin nano-deeltjes zijn opgesloten, maakt deze veel meer waterafstotend.
De auto-industrie is één van de velden waar nano-technologie al volop wordt toegepast. Een was waarin nano-deeltjes zijn opgesloten, maakt deze een veelvoud meer waterafstotend en lakbeschermend.

Ofwel: bepaalde stoffen worden zodanig bewerkt tot atomen en moleculen, dat deze in ons ‘voordeel’ werken. Het is namelijk zo, dat wanneer je een stof bijzonder klein maakt, op nano-niveau, dat de eigenschappen van die stof op een volledig nieuwe wijze versterkt of ‘veranderd’ worden.
Nanodeeltjes zijn dus héél klein en zijn zo’n 10.000x dunner dan een mensenhaar; ze zitten tegenwoordig in de meest uiteenlopende producten: Van autobanden tot kleding, van tennisrackets tot medicijnen, maar ze komen ook al voor in sommige zonnebrandcrèmes en cosmetica. Op internet staat een lijst van een Amerikaans onderzoeksinstituut met producten waarin nanotechnologie wordt gebruikt. Kijk er maar eens rustig naar HIER.

Laten we een voorbeeld geven.

Zilver heeft een sterk anti-bacteriële werking. Maar als je zilver in nano-vorm gebruikt blijkt de anti-bacteriële werking vele malen heftiger tevoorschijn te komen, dan wanneer je zilver in grovere vorm gebruikt. Nano-zilver kun je daarmee vrij eenvoudig (door zijn microscopisch kleine omvang) en dus ook relatief goedkoop verwerken in bijv. sportsokken. Om maar eens wat te noemen, maar ook in andere producten, zoals mondkapjes en verband.

Maar laten we bij de sportsokken blijven: door het toepassen van dit procedé heb je sportsokken gemaakt, die veel minder geur afgeven dan ‘reguliere’ katoenen sokken. Gewoon door letterlijk een kleine aanpassing aan dit product. Maar ook deodorant met nano-zilverdeeltjes werkt een stuk heftiger tegen die transpiratie dan ‘gewone’ deo’s..

Nanotubes, zoals die op microscopisch niveau worden geproduceerd.
Koolstof nanotubes, zoals die op microscopisch niveau worden geproduceerd. O.a. om producten lichter en tegelijkertijd veel sterker te maken.

En wat voor zilver geldt, geldt voor heel veel andere stoffen; eigenschappen van stoffen gaan in turbo-drive doordat ze in nano-vorm worden gebruikt. Tennisrackets met nano-deeltjes koolstof, maken het racket bijna onbreekbaar en heel buigbaar; veel krachtig-flexibeler dan een ‘normaal’ carbon-racket.

We gaan dus met Nanodeeltjes een nieuwe toekomst tegemoet, aldus veel  wetenschappers, maar over de mogelijke risico’s is echter nog maar heel weinig bekend. Is het niet bizar.. Een revolutie staat voor de deur, wat zeg ik.. Een revolutie is volop aan de gang en bijna iedereen in het land vraagt waar het geknal op straat vandaan komt..

Want ook jij weet  waarschijnlijk niet eens dat het bestond, maar ondertussen sta je het zelfs wel onder je arm te smeren.

Er zijn natuurlijk ook volop aanwijsbare slimme en nuttige toepassingen te vinden van deze technologie. Zonnepanelen die efficienter gemaakt worden, met een hogere energie-opbrengst tot gevolg. Waterfiltersystemen die veel efficienter werken, maar er wordt ook al gesproken over ‘slimme nano-deeltjes’ die ingespoten worden in het menselijk lichaam en in staat zijn kankercellen te herkennen en deze op een uiterst efficiente wijze te bestrijden. Chemokuren lijken dan overbodig en op slag ‘ouderwets’.. (zo ze dat al niet waren!)

Maar er zijn natuurlijk ook andere onbekende kanten van het gebruik van nano-deeltjes. Om even een blik open te trekken: Wist je dat een paar maanden geleden, in restanten van de 9/11-puinhopen, nano-deeltjes van termiet zijn gevonden..? Een hoogst-explosieve stof. En ook nano-deeltjes van aluminium, waarvan bekend is dat dit een verhittingsproces een enorme ‘boost’ kan geven.. Hierover later meer.

Uit onderzoek blijkt inmiddels ook dat deze nano-deeltjes zichzelf kunnen reproduceren, en dit dus ook doen. Dat geldt dus ook voor het menselijke lichaam en onze natuurlijke omgeving. Wat doen deze deeltjes als ze uit onze kleren gewassen worden, uitgeplast worden of weggegooid bij het afval..?

Wat dit impliceert, wat de gevolgen dus zijn van deze technologie, daar wordt zeer weinig onderzoek naar gedaan. Voorlopig is het veilig verklaard, dus de ‘industrie’ mag zijn gang gaan. Of moeten we zeggen, het is nog niet Onveilig verklaard, deze nano-technologie.

Het is kennelijk al lang niet meer zo, dat de Onschadelijkheid van stoffen bewezen dient te worden. Het lijkt er steeds meer op tegenwoordig, dat de schadelijkheid bewezen moet worden, terwijl ondertussen de stoffen gewoon gebruikt worden. Natuurlijk zijn er allerlei tests, op basis waarvan producten worden getoetst aan de Warenwet, maar goedkeuring van aanwezige Nano-deeltjes, dáárover wordt in de Warenwet niet gesproken.. We lopen dus weer eens achter de feiten/bewijzen aan. Hoe kan het ook anders.. Nano-technologie komt in de hele Warenwet niet voor!

We zitten midden in de ontwikkeling van sterkere materialen, nieuwe energiebronnen, supersnelle computers en baanbrekende medische toepassingen. Volgens veel onderzoekers gaat nano-technologie ons leven drastisch veranderen.

Maar inmiddels is ook ontdekt dat vooral Koolstof nano-tubes (zie foto) in staat zijn door te dringen in longen van onbeschermde werknemers in de productie van vooral deze koolstofnano-partikels. Het bizarre feit wil, dat deze tubes eenzelfde effect hebben op de longen als asbest! Mesiothelioma is de naam van longkanker die inmiddels gelinkt is met asbest. Asbest blijkt namelijk op micro-niveau dezelfde werking te hebben op bijv. longblaasjes. Proeven zijn al afgerond met het bestuderen van de effecten van nano-tubes op proefdieren en de resultaten zijn bevestigd zoals beschreven hierboven; nano-koolstof is in staat, wanneer het in de verkeerde situatie ontsnapt, asbestkanker-achtige verschijnselen te doen optreden!

In het TROS-programma RADAR (video) kwamen in mei jl. een 2-tal experts aan het woord, die hun bedenkingen uitten.

Bijv. Cees Dekker van de TU-Delft sprak zich als volgt uit:
Je kunt nooit stellen dat iets alleen maar voordelen heeft en geen nadelen.’ Zilver is een goed voorbeeld. Iedereen kent zilver als een mooi en ongevaarlijk metaal waar we allemaal wel eens mee in contact komen. Maar als je zilver verkleint tot nano-niveau, krijgt het een bacteriedodende werking. Vanwege deze eigenschap zitten zulke miniscule zilverdeeltjes in crèmes en wondkompressen die in ziekenhuizen gebruikt worden.

En daar houdt het niet op. Om dezelfde reden vindt zilver de laatste tijd zijn weg naar meer producten, zoals deodorant, tandenborstels en sokken. Er is zelfs een wasmachine die bij elke wasbeurt een dosis nanozilver aan het water toevoegt om bacteriën te doden. De vraag is of het een goede ontwikkeling is om jezelf te omringen met bacteriedodende middelen. En bovendien spoelt dat zilver uiteindelijk het milieu in en veel wetenschappers vrezen dat de minuscule zilverdeeltjes daar bacteriën blijven doden, hetgeen dan weer problemen kan opleveren voor bijvoorbeeld de waterzuivering en de hele biotoop in de natuur. Daar spelen bacteriën immers een sleutelrol..”

Met ultra-technieken is het mogelijk op celniveau robots te bouwen die bijv. kankercellen elimineren.
Met ultra-technieken is het mogelijk op celniveau robots te bouwen die bijv. kankercellen elimineren.

De toxicoloog Paul Borm denkt dat het nog zo’n 5 tot 10 jaar zal duren voordat we zicht krijgen op de gevaren van het gebruik van nana-technologie-stoffen. Volgens Kartika Liotard van de SP moeten producten, die gebaseerd zijn op deze revolutionaire nano-technologie, uit de winkels, totdat is bewezen dat deze producten onschadelijk zijn en geen gevaar opleveren. Gelukkig is het Europese Parlement daar met een ruime meerderheid mee akkoord gegaan. Maar nu moeten de ministers van de 27 EU-leden zich hierover nog uitspreken.

Het krankzinnige is ook dat bij de producenten van de nieuwe producten ook geen duidelijkheid heerst over de gevolgen van de toepassingen van nano-technologie; zij wachten op regelgeving op dit gebied.. Het probleem hierbij is heel eenvoudig: het gaat om de eigenschap van een stof die verandert, naarmate hij kleiner of groter wordt gebruikt in het product in kwestie. Er is gewoon geen definitie.. Met andere woorden: “Waar hebben we het eigenlijk over…?”

Maar de wetenschap davert gewoon door, want iedereen heeft het erover.. ‘Nanodeeltjes hebben de toekomst’

Bedrijven en regeringen zijn gewoon miljarden aan het investeren in deze revolutionaire techniek. Voor 2008 wordt een cijfer gehanteerd van 18,2 miljard dollar, wereldwijd en naar verwachting zal dit bedrag in 2015 rond de 3,1 biljoen dollar zijn.. (1 biljoen is één miljoen X één miljoen). Wist je dat Nederland in de Europese top zit qua investeringen? Maar wat Nederlandse bedrijven dan precies DOEN op dit gebied is gewoon niet bekend; bedrijfsgeheim zullen we maar zeggen.

Terug naar 9/11.

Het zou hier té ver voeren om een heel opstel o.i.d. te gaan maken over nano-deeltjes. De schoolvakantie is immers begonnen, dus we hopen dat je met de bovenstaande informatie een goede start hebt om je voortaan in nano-technology niet helemaal een vreemde te voelen!

Maar even terug naar 9/11; wist jij dat slechts een paar maanden geleden, hét definitieve bewijs is geleverd, dat de aanslagen van 9/11 het werk waren van binnen-uit.. Niet de vliegtuigen waren de oorzaak van het instorten van de twin-towers, maar nano-explosieven. Microscopisch kleine deeltjes die ervoor zorgden dat 2 van de hoogste torens en een ander gebouw (WTC7) die dag instortten. Wellicht lees je het hier voor het eerst, maar het is toch écht waar.

 

Dit is het dus: Nano-super-thermate. Een high-tech combinatie van ijzeroxide en aluminium, verspreid gevonden in het puin van de WTC-torens. Deze chips zijn de bron van de gigantische energie die architecten en ingenieurs al tekort kwamen in het hele proces van de vernietiging van de torens en WTC7.
Dit is het dus: Nano-super-thermate. Een high-tech combinatie van ijzeroxide en aluminium, verspreid gevonden in het puin van de WTC-torens. Deze chips zijn de bron van de gigantische energie die architecten en ingenieurs al tekort kwamen in het hele proces van de vernietiging van de torens en WTC7. Deze deeltjes zijn alleen onder een microscoop te ontwaren!

Dr. Niels Harrit is de wetenschapper, die met 9 andere collega’s definitief hét bewijs leverden. Dr. Harrit: “De explosieven die we ontdekten in het puin van diverse locaties van de 9/11 aanslagen, zijn ‘uitermate geavanceerd’. Journalisten zouden een onderzoek moeten starten naar de beveiliging van de gebouwen, omdat onomstotelijk vast staat, dat de 3 gebouwen (dus ook WTC7) waren ondermijnd met deze nano-explosieven. Ons werk kan gewoon aan de basis staan van een normaal strafrechtelijk onderzoek naar de 11 September aanslagen.”

Het is heel bijzonder dat deze wetenschappers nu een basis hebben gelegd voor een andere vraag die maar overend stond bij de instortingen van de WTC-torens. “Waar kwam de energie vandaan, om de torens in vrije-val te laten instorten?”

De tijd die de torens nodig hadden om de grond te bereiken, was evenveel als de tijd die bijv. een biljartbal nodig zou hebben om de grond te bereiken, wanneer deze zou losgelaten zijn op het dak van een van de torens. Er is dus een energiebron geweest die de stalen kolommen van de torens heeft opgeblazen. Anders hadden de torens én WTC7 er veel langer over gedaan om in te storten.

Bovendien is er een andere energiebron nodig die de HELE TORENS IN POEDER HEEFT VERANDERD. Er bleek namelijk geen enkel heel object meer tussen het puin te zitten. Er is dus een ‘ongelooflijke krachtbron’ werkzaam geweest, die ervoor gezorgd heeft dat puur gewapend beton, bureau’s, tafels, liften etc. etc. volledig tot poeder heeft verpulverd.

Het was al bekend dat ijzerrijke deeltjes met een chemische ‘vingerafdruk’ van thermiet-reacties waren ontdekt in de puinhopen van de WTC-gebouwen. Er zijn veel laboratoria die keer op keer deze onderzoeksresultaten bevestigen. Het baanbrekende werk van de Deense onderzoekers laat echter zien, dat bewijsmateriaal te vinden is op microscopisch niveau.

Nano-thermiet, of ook wel Super-thermiet genoemd is Thermiet in een ultra-fijne vorm. Het bestaat uit aluminium en ijzer-oxide, vaak gekoppeld aan silicium en koolstof. In tegenstelling tot gewoon Thermiet, is nano-thermiet hoog-explosief. Standaard Thermiet is alleen ontvlambaar, werkt als een ‘aansteker’. Wanneer Thermiet wordt gemengd met zwavel is het in staat het smeltpunt van staal te verlagen.. Daarom wordt dit materiaal gebruikt door slopers om massieve staalkolommen te ondermijnen in de vóórstadia van de sloop van een massief gebouw.

Kortom, zeer waarschijnlijk hebben we 8 jaar geleden al kennis gemaakt met de nieuwe nano-technologie, terwijl we dachten dat we naar brandende vliegtuigbrandstof zaten te kijken.. De giga-hitte die ontstaat bij ontsteking van deze thermate, verklaart ook de enorme hitte die nog te zien was, weken na instorting van de gebouwen, vanuit warmtefoto’s vanuit de ruimte.

Kijk eens rustig naar de filmpjes over nano-technologieën en maak het beeld compleet. Er is nog veel meer te vertellen over de mogelijke gevolgen van nano-technologieën, maar daarover wellicht een volgende keer.

20 gedachten over “Kunnen kleine deeltjes zulke grote gevolgen hebben? (O.a. 9/11!)

 1. ik had al van NANO deeltjes gehoord en dat via een een (jeugd)
  feuilleton “Stargate SG1”. Daarin is al veel onthuld (voor diegene die erin geloven en er meer over weten) wat er ons niet verteld , of voor ons verzwegen wordt in het dagelijks leven. Ook in het feuilleton laten ze de voor en nadelen van NANO technologie zien.

 2. Ja door middel van StarTrek (Super serie!!!) de Borg die andere soorten assimileren dmv Nano-technologie.
  Dit is een heel verkeerd gebruik…

  Maar zoals in het artikel ook gezegd word kan nano-technologie ook goed gebruikt worden
  Bijv: ziekten genezen

  Mits goed gebruikt zou nano-technologie een leuke toekomst tegemoet kunnen gaan.

  Wat ik uit het artikel opmaak is dat super-kleine deeltjes als Nano-technologie word aangemerkt.

  Ik weet het niet zeker maar is Nano-technologie niet een ultra klein machientje die iets repareert of vernietigd??? Zo was de omschrijving in een boek dat ik ooit heb gelezen.

 3. hallo guido,

  dank voor je enigszins begrijpelijke uitleg. ik ben hier zelf ongeveer 2 jaar van op de hoogte en er gingen toen geruchten en die worden luider en concreter, dat een gewone inplantbare chip niet meer gebruikt hoeft te worden
  maar dat er al een nanochip bestaat die heel simpel in een vaccin kan worden verwerkt. dat zou betekenen dat als iemand wordt ingeent hij of zij zonder het te weten controleerbaar word.
  ik zeg dit nu omdat het hele pandemiegebeuren behoorlijk wordt gepusht en heel veel landen vaccins inslaan om direct te kunnen vaccineren in nederland nog niet verplicht, maar de who heeft al zoveel macht dat ze zonder meer een regering kan verplichten om de vrijwilligheid om te zetten in verplichting.
  nanotechnologie biedt geweldige mogelijkheden als het ten goede wordt gebruikt!!!!

  aram

 4. @ aram.
  Dat is juist het probleem, waarvoor denk ik o.a. M.Messing al gewaarschuwd heeft: nano-chips in vaccinaties. I.p.v. de gewone chip (zoals men bij dieren gebruikt) En nu men zo die vaccinaties voor de mex griep aan het “promoten” zijn, wordt het helemaal verdacht. Ik denk dat het promoten van een gewone chip trouwens niet echt veel succes zou hebben om mensen te lokken om die te laten plaatsen (tenzij met vele voordelen, zoals vnl financiële dan voor de grote massa). Maar via een vaccin voor een griep, waar men iedereen bang probeert voor te maken, zullen veel meer mensen zich laten strikken. En dan nog niet gesproken over het feit of men dit al dan niet zal verplichten.

 5. Beste mensen,

  Laten we ons niet meer bang laten maken door alles wat nu allemaal duidelijk gaat worden. Het is heel veel wat de laatste tijd aan het Licht komt en dat is goed, want Liefde is de sleutel voor alles! Wijzelf zijn Liefde van goddelijke omvang en daardoor kunnen we alles keren en transformeren. Vertroetel je eigen bange innerlijke kind, geef het je liefde en laat het weten dat je er altijd zal zijn. Zo komt alles goed! Liefs

 6. Ik vind het eerlijk gezegd een slecht onderbouwd artikel, zonder bronvermeldingen. Die Dr. Niels Harrit schrijft voor complottheoriesite http://www.911truth.org, niet bepaald wetenschappelijk te noemen. En wat is nu het punt van het artikel?
  Nanotechnologie is ook gevaarlijk, kijk maar want de twintowers zijn ermee opgeblazen?

 7. @Bart,

  Jouw reactie is nogal eenzaam onder het geheel van de andere reacties.
  Wat wil je bereiken met jouw reactie?

  De website die je noemt vermeld eerlijke onderzoeken waar mensen recht op hebben omdat er zeer veel corruptie en machtsmisbruik is, en dat op ongekend grote schaal.
  De enigen die het woord complottheorie verzonnen hebben zijn de kwade groepen zelf, zoals Bilderbergroep, om zichzelf in een onschuldige hoek proberen te manouvreren.

  Wat jij “wetenschappelijk” noemt schetst de huidige oude en corrupte kliek van “wetenschappers” die sponsoring aannemen van de grote en vuile industrie, om nieuwe producten door te drukken alszijnde integere onderzoeken.
  Daar is zoveel bewijs van…

 8. Nano technologie is heel nuttig.
  Net als veel andere technologiën.
  Het potentiële nadeel is dat je iets positiefs als iets negatiefs gaat gebruiken.
  Positief is dat je bv nano termiet erg goed kunt gebruiken bij het slopen van gebouwen. Deze imploderen voorbeeldig met nano termiet.
  Alleen als je het gebruikt op gebouwen waar nog 3000 mensen in zitten dan wordt het negatief gebruik. Misbruik gewoon dus.

  Dat negatief gebruik ligt niet aan het spul zelf, dat ligt aan de “mensen” die het gebruiken.

  En zoals bij de meeste dingen kan je iets positief gebruiken maar ook negatief gebruiken.
  Wederom is de “mens zelf” doorslaggevend…

 9. De nanotechnologie is een mooi gegeven,MAAR…het blijft een voorgeprogrammeert stukje technologie, dus het kan ook OMgeprogrammeert worden! Wat dan? Stel dat je dmv nanodeeltjes weer beter wordt, waar blijft het als je genezen bent? Over niet al te lange tijd kunnen de heren doktoren bepalen of iemand blijft leven of niet. Als je niet meer productief kunt zijn, ben je een last voor de maatschappij en eigenlijk overbodig. Stel dat je een behandeling hebt gehad met nanotechnologie is het een fluitje van een cent om de zaak om te draaien. Dat is de andere kant van de medaille. Een X aantal doden door medisch falen is ingecalculeerd door de geneesheren, daar hoor je niets over.
  Nee, aan mijn lijf geen polonaise!

 10. Net het boek ‘Worden We Wakker’ van M. Messing gelezen. En ik heb meteen een andere kijk op de wereld. Ik laat me niet bang maken, want angst brengt je niets goeds. Maar ben wel allerter ook mbt vaccinaties. Ik heb twee jonge kinderen en moet toch nog wel heel goed nadenken of ik hun ooit nog een keer laat vaccineren. Straks zijn ze gechipt zonder dat we het weten?

 11. Waarom moet een artikel over nanotechnologie nu weer besluiten met 911 complotterigheid? De link met de rest van het artikel is op z’n zachtst gezegd zwakjes en lijkt vooral bedoeld om de angst-factor er nog wat dikker bovenop te smeren. Het is geen voorbeeld wat betreft de gevaren van NT.

  Ik kwam een beter artikel tegen over dit onderwerp. Het gaat o.a. over de maatschappelijke en economische implicaties van NT (ontbreekt totaal in het artikel hier)en nog veel meer. Voor de mensen die zichzelf graag bang maken: wel eens van Grey Goo gehoord? Veel plezier!

  http://www.crnano.org/dangers.htm#products

 12. 1: Nanotechnology. 2009 Feb 25;20(8):85102. Epub 2009 Feb 2.Links

  Food storage material silver nanoparticles interfere with DNA replication fidelity and bind with DNA.

  we found that nanosilver materials bind with genomic DNA under atomic force microscopy, and this might be an explanation for the compromised DNA replication fidelity.

  Compromised DNA replication doesnt sound very healthy

 13. Hallo allemaal ik wil graag weten welke filters ik moet bestellen om mijn water te kunnen zuiveren o.a. voor chemo narigheid. Hoop dat iemand mij zou kunnen helpen want weet je 1/4 van de bevolking heeft (helaas) chemo en dat gaat allemaal in onze water voorziening zou heel graag weten hoe dat te zuiveren is, als het al kan want ja je weet het niet ! Graag een antwoord en alvast bedankt want de laatste 2 jaar heeft geloof ik iedereen om mij heen kanker en eerlijk gezegd wordt ik er een beetje gek van, van alles wat er in een toilet terecht komt ok ze moeten 2 x doortrekken maar ja dan nog gaat alles weer hetzelfde systeem in toch ??? Dan komt het weer terug in onze kraan eerlijk gezegd en dan drinken wij het vrolijk weer op met welke consequenties ???? Dat weet niemand nou ja sommige onder ons wel natuurlijk maar ja misschien dat iemand op deze site meer weet ik hoop het .

  Groetjes
  pietje

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.