Advertentie

NSA: laptop-leveringen onderscheppen ter manipulatie..


NSA statue of liberty

x

NSA: laptop-leveringen omleiden ter manipulatie..

x

2013 © vertaling WantToKnow.nl/.be – Guido Jonkers

x

ron paul snowdenVolgens een nieuwe rapport uit het Duitse weekblad ‘Der Spiegel’, dat gebaseerd is op interne NSA-documenten die via klokkenluider Edward Snowden zijn openbaar gemaakt, mogen we nóg meer  op ons tellen gaan passen. Het blijkt namelijk uit dit rapport, dat de elite-hacking-unit van de NSA, de zg. ‘TAO’ (‘Taylored Acces Operations’), in staat is om uiterst geavanceerde aftapmethode toe te passen, die alle Hollywood-fantasieën hieromtrent als ‘kinderverhaaltjes’ aan de kant zet..
Het rapport toont aan dat deze NSA, in samenwerking met CIA en FBI, routine-matig en in het geheim, leveringen van laptops en andere computerapparatuur onderschept, om deze apparatuur te voorzien van afluister’bugs’, vóórdat ze de koper bereiken..! En volgens dit artikel in Der Spiegel, is deze elite-unit ‘TAO’, dit zó uit te voeren, dat de leveringsroute als het ware wordt ‘omgeleid’ naar geheime workshops, om daar door agenten te worden voorzien van malware tussen de andere en eigenlijke electronica, zodanig, dat de inlichtingendiensten van de VS in staat zijn deze computers van afstand te bedienen..!

En hoewel het rapport niet laat weten  hoe groot de omvang van dit programma is, noch wie de NSA op het oog heeft als ‘doelgroep’ van deze laptop-bestelling-intercepties, geeft het natuurlijk een creepy inkijk in bredere aanpak door een heel brede inlichtingendienstengroep, om toegang te krijgen tot communicatie hardware. Een van de producten die de NSA lijkt te gebruiken om electronica te misvormen voor inbraak, draagt de codenaam ‘COTTONMOUTH’ en is al beschikbaar sinds 2009. Het is een USB-‘hardware-implantaat’, dat volledig geheim in staat is de NSA op afstand toegang te geven tot de gekraakte computer in kwestie.

En dit apparaatje is -naast vele andere apparaatjes-  verkrijgbaar voor NSA-agenten, uit een -wat Der Spiegel noemt- postoder-spionage catalogus. Het rapport meldt dat deze catalogus achterdeurtjes aanbiedt, in de hard- en software van de meest prominente technologie-producenten. Zoals daar zijn:

 • Cisco,
 • Juniper Networks,
 • Dell,
 • Seagate,
 • Western Digital,
 • Maxtor,
 • Samsung en
 • Huawei

NSA-eyeVeel van de doelwitten zijn producten van Amerikaanse bedrijven. Het rapport stelt zelfs dat de NSA in staat is om fout-rapportages van het Microsoft Windows-operating system te exploiteren. Door deze rapportages te onderscheppen en vervolgens te bepalen wat er fout is in de betreffende computer, kan de NSA deze aanvallen met ‘Trojaanse paarden’ of andere malware..!

Als reactie op dit artikel in ‘Der Spiegel’, schreef John Stewart, de senior vice-president van CISCO, dat het bedrijf ‘ernstig verontrust is over alles wat de integriteit van klanten van CISCO kan schaden, zoals netwerken van hun klanten’..  Maar ook dat het bedrijf ‘niet in zee gaat met ongeachte welke overheid om de CISCO-producten te verzwakken ter exploitatie’.
Ook andere bedrijven in de VS hebben fel gereageerd op deze rapporten, dat de NSA bezig is met manipulaties in de afgelopen maanden. Daaronder ook Microsoft, dat de NSA het label opspelde van ‘een geavanceerde continue dreiging’ in haar pogingen om heimelijk privé-data te verzamelen binnen de interne netwerken van Google en Yahoo.  ‘Soms stapt de NSA op een FBI-vliegtuig om high-tech razzia’s te houden..’

De rapportage van ‘Der Spiegel’ geeft een brede kijk op de operationele daden van de ‘TAO’, en laat eigenlijk voor het eerst ook de samenwerkingsverbanden zien met andere inlichtingendiensten in de VS, teneinde operaties te doen, in een soort Holywood-stijl. En in tegenstelling tot inmiddels bekende, andere operaties, die van ver weg kunnen worden opgezet, ziet ‘Der Spiegel’ duidelijk dat voor de TAO-programma’s veel meer een fysieke toegang tot doelwitten nodig is.

En om deze fysieke toegang te bewerkstelligen, werkt de NSA met de FBI en CIA samen, om gevoelige missies uit te voeren, die soms ook behelzen dat NSA-agenten op FBI-vliegtuigen meevliegen om afluisterpunten te gaan plaatsen. Volgens het rapport zorgen deze vluchten ervoor ‘dat de NSA-agenten op de juiste tijd arriveren en in staat zijn op heimelijke wijze en onopgemerkt weer te verdwijnen, binnen een korte periode als bijvoorbeeld een half uurtje.’ 

Merkel mobielOp dit moment staat de NSA onder grote publieke druk, het Amerikaanse Congres, federale rechtbanken en privacy advocaten, inzake het uiterst omvangrijke spionage-programma tegen Amerikaanse burgers. Dit programma, dat o.a. bestaat uit het massaal afluisteren van telefoongesprekken van Amerikaanse burgers, zou volgens deze partijen op grote schaal de grondwettelijke rechten van Amerikanen vertrappen, en burgers aan onredelijke zoekacties blootstellen.

Al deze onthullingen zijn nog steeds het gevolg van de enorme onthullingen die klokkenluider Edward Snowden begin 2013 deed. Behalve de bewijzen voor het opscheppen van data van Amerikaanse burgers, blijken de documenten die Snowden vrijgeeft ook aan te tonen, dat het spionageprogramma van de NSA een veel bredere scoop heeft, dan men had verwacht. Het bleek een paar maanden geleden dat de afluisterpraktijken zelfs zóver reikten, dat bevriende regeringsleiders, zoals bondskanselier Angela Merkel, werden afgetapt op hun telefoons.

Wil je meer lezen over deze ontwikkelingen: HIER o.a. een artikel in de Volkskrant

 

14 gedachten over “NSA: laptop-leveringen onderscheppen ter manipulatie..

  1. kun je zelf een hoop aan doen hoor maar ja klagen van voor de pc moet je niet willen ! met zn allen de straat op dat??? koet je wel willen en er voor zorgen met?? zn allen om ook deze foute amerikaan een loer te draaien doe de pc e deur uit en ga gewoon weer een brief schrijven en per post verzenden .het zelfde doe je ook de farma chemie toe en ga weer over naar de natuurlijke BAZIS is gezonder dan al die olie producten .waar jouw drankje of pil uit gemaakt is/wordt.pas dan ? ben je een held niet nu vanvoor de pc

 1. Laten we nu net een Cisco hebben.. zucht
  Ik kan wel roepen, ach, we hebben niks te verbergen maar toch voel ik me er zeer onprettig bij dat mijn/onze privacy zo geschonden wordt…
  En voor wat???

  Raar volk…rare wereld….

  1. Yep altijd het juiste tooltje bij de hand zo kom je geheel ongeschonden door het trollenland , beste wensen paul .

  2. Beste Marcel, jij ook de allerfijnste wensen voor een bijzonder warm 2014…
   (scheelt weer stookkosten, we kunnen weer op vakantie deze zomer)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.