Advertentie

Schade en schande rondom Big Pharma..!


schippers tweede kamer
Een symbolisch beeld van VVD-minister Edith Schippers? Ze lijkt volledig de weg kwijt te zijn, wanneer we naar haar schandalige optreden en uitspraken kijken en luisteren..

Waar een minister zich op de vlakte dient te houden over haar persoonlijke voorkeuren, lapte Edith Schippers deze regel volledig aan haar laars in haar toespraak voor het anti-kwakcongres. (HIER) De schandalige wijze waarop ze met name natuurgeneeskunde afschildert als een behandelwijze voor wanhopige patiënten, is gewoon schokkend..

Laten we daarom eens wat feiten op een rij zetten.. Wat te denken van al die miljardenboetes die de farmaceutische industrie continue opgelegd krijgt, ondanks het leger van uiterst geraffineeerde advocaten dat ze heeft rondlopen om hen uit de gevarenzone te houden. Deels vergeefs, maar deels succesvol! Want wij zien alleen maar de boetes en vanzelfsprekend niet die zaken die worden geseponeerd en/of totaal onbekend blijven..

En wat dacht je bijvoorbeeld van de schadegevallen van ‘chemische medicijngebruik’. Dat zijn dus medicijnen, die veelal worden geproduceerd op basis van aardolie en synthetische componenten bevatten. De eigenschappen van deze medicijnen zijn niet of nauwelijks te vergelijken met de ‘medicijnen van moeder Natuur’, zoals deze in de complementaire gezondheidszorg worden toegepast. Bijvoorbeeld in de homeopathie en de orthomoleculaire geneeskunst. We zetten gewoon wat cijfers op een rij. Om het nieuwe jaar met de stand van eind 2013 te hervatten:

x

* * *
x

Schade en schande rondom Big Pharma..!

2013 © WantToKnow.nl/be (dank aan Ellen!)

x

Het aantal slachtoffers van reguliere medicijnen bedraagt zo’n 300.000 slachtoffers per jaar; mensen die stierven naar aanleiding van ‘medicijnen-op-voorschrift’, alleen al in de Verenigde Staten jaarlijks.. Slachtoffers van een plots overlijden blijken steeds vaker zwaar onder de zware medicijnen te zitten. In Amerika is de sterfte door misbruik van medicijnen zelfs doodsoorzaak nummer één. Gegevens rondom deze sterftegevallen stonden niet ‘zomaar’ in de kranten.. Ze kwamen naar voren bij het proces tegen Conrad Murray, de lijfarts van Michael Jackson.

pharma money handsEn natuurlijk blijven deze heftige gegevens niet tot de VS beperkt! Want ook in ons land en omringende landen is het aantal sterfgevallen door medicijnen sterk toegenomen, aldus toxicoloog Jan Tytgat van de Katholieke Universiteit in Leuven (B). Hij voert op verzoek van het Belgische gerecht geregeld lijkschouwingen uit op mensen die zonder aanwijsbare reden overleden zijn. Hij stelde vast dat steeds meer slachtoffers onder de slaapmiddelen, kalmeermiddelen, stimulantia, antidepressiva en antipsychotica zitten. Enkele aanvullende cijfers in dit kader?

Frankrijk: Per jaar belanden zo’n 140.000 personen in het ziekenhuis door ongewenste bijwerkingen van farmaceutische medicijnen.

Nederland: Ieder jaar belanden er ruim 40.000 mensen in het ziekenhuis omdat ze verkeerde medicijnen of een gevaarlijke combinatie of dosis van pillen slikken. Ruim 1200 patiënten overleven een dergelijke misser niet. 1800 mensen blijven last houden, ook na ontslag uit het ziekenhuis.

België: Geen gegevens beschikbaar (te vergelijken met het ontbreken van officiële statistieken aangaande medische fouten ? Men weet niet wat er waar fout gaat, hoe vaak en in welke omstandigheden, om de heel eenvoudige reden dat er nog geen systematisch onderzoek werd gedaan).

Heel Europa: Jaarlijks sterven 194.500 Europeanen aan de medicijnen die hen hadden moeten genezen (niet geupdate cijfers 2009): het gebruik van verkeerde geneesmiddelen, het verkeerd gebruik van de juiste geneesmiddelen, over- en onderdosering, niet-gebruik en ongewenste nevenwerkingen. Dat berekende de Pharmaceutical Group of the European Union (PGEU) in hun rapport ‘Targeting adherence’ : http://www.pgeu.eu/policy/5-adherence.html

Aantal slachtoffers homeopathie : niet van toepassing..! 

* * *

x

 Fraude en misdaad in de farmaceutische industrie..

x

Vanuit de gedachte dat achter elke boete die door een overheid wordt opgelegd, een ernstig vergrijp schuilgaat, dat willens en wetens gepleegd is, zijn de onderstaande feiten schrikbarend.. In de serie ‘Altijd Wat Wijzer’ van de NCRV, is een uitzending te zien over alle strapatzen van de farmaceutische industrie en hun producten: medicijnen. Hoeveel winst wordt er gemaakt? En is het wel verstandig om onze medicijnen te laten maken door commerciële instellingen?

Je kunt die korte uitzending hierboven zien, maar dit zijn de hoofdzaken:

Omzet farmaceutische INDUSTRIE : US$ 300.000.000.000,- en aan fraude-boetes betaalden dezelfde farmaceuten het krankzinnige bedrag van: US$ 11.000.000.000,-  Waaronder:

 • Novartis : US$ 420.000.000
 • Pfizer : US$ 2.300.000.000
 • GSK : US$ 3.000.000.000

We hopen dat je er niet vanuit gaat, dat deze farmaceuten zich deze boetes ‘zomaar’ laten aanleunen.. Want natuurlijk kennen ook zij -en vooral zij- de wettelijke regels omtrent het verkopen van farmaceutische middelen. Je kunt er dus gevoegelijk van uitgaan, dat vóór het tot deze boete-schikkingen kwam, deze industriële bedrijven álles in het werk gesteld zullen hebben, om te frauderen, tussen de mazen van de wetsregels dóór. En dát ze alle juridische advieskosten zullen hebben geaccepteerd van raadgevende advocatenkantoren, om de pakkans te verkleinen van een nauwkeurig uitgestippeld fraudebeleid. En ‘last but not least’: besef alsjeblieft dat deze industrie wel degelijk WILLENS EN WETENS deze fraude OPZETTELIJK uithaalt..

‘We eten er goed van hoor..’
Bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk ‘beter maken‘-proces bij mensen, maar ze worden niet beloond voor de mensen die zij beter gemaakt hébben. Dat is feitelijk vreemd, want daardoor is het die bedrijven er veel aan gelegen dat proces van ‘beter-maken’ maar te rekken en te rekken.. En wist je dat het jaarlijkse marketingbedrag, van de farmaceutische industrie ALLEEN al in Nederland (in 2008, ruim 5 jaar geleden dus) een slordige € 1.300.000.000 bedroeg? Kijk naar deze korte TROS-Radar uitzending over ‘Corruptie in de farmaceutische industrie’:

* * *

x

Boetes, boetes en nog eens boetes..

x

Wie brengt de volksgezondheid nou schade toe, mevrouw Schippers..? De homeopathische geneeskunst, of de farmaceutische INDUSTRIE.. Met haar geraffineerde marketing, vervalsingen en lobby-werk? Een INDUSTRIE die een volledig ander belang heeft, zelfs een totaal omgekeerd belang, dan de mensen die hun producten dienen te consumeren..?

Expensive medicineVoor burgers/mensen is het NIET of ZO WEINIG mogelijk gebruiken van geneesmiddelen de essentie (en natuurlijk vanuit hun gezondheid en niet alleen vanuit het eigen risico van hun gezondheidsverzekeringen.)
Voor de farmaceutische industrie is het ZOVEEL MOGELIJK verkopen en een ZO HOOG MOGELIJK GEBRUIK van hun poeiers, pillen en drankjes de essentie van hun INDUSTRIËLE activiteiten..!

Maar wist je dat de farmaceutische industrie ook beschermt wordt door overheden, zoals ook in Nederland bleek, toen minister Ab Klink het verdomde om democratisch inzage te geven in de contacten en contracten rondom de Mexicaanse griepvaccinaties..? HIER

En wist je dat in de VS de farmaceuten VOLLEDIG GEVRIJWAARD zijn van eventuele schade die zou blijken voort te komen bij burgers, door vaccins die deze industrie produceert..? HIER

De farmaceutische industrie heeft in de afgelopen drie jaar voor meer dan US$ 11 miljard aan boetes gekregen wegens criminele activiteiten. En in totaal hebben maar liefst 26 bedrijven, waaronder acht van de 10 grote spelers op de markt, zich schuldig gemaakt aan fraude (‘Criminele activiteiten‘ , zoals ‘The New England Journal of Medicine’ het noemt).

Janssen Pharma (2011-2013) : boetes (wereldwijd) wegens onrechtmatige verkoopspraktijken geneesmiddelen : +/- US$ 3.500.000.000.

Pfizer werd aangeklaagd door apothekers voor het feit dat ze cholesterol medicijnen van de markt af houden, zodat hun eigen winst gestimuleerd wordt. (HIER)

.
.

Merck : Mega vaccinfraude onthuld: mazelen- en bofvaccins worden ontworpen om te  falen.. Merck vervalste regelrecht de efficiency-resultaten, aldus voormalige werknemers. En deed dat door vaccin-testresultaten te fabriceren, die een 95% efficiency-graad aantoonden.

Merck betaalt US$ 950.000.000 aan schadevergoeding en om verdere vervolging te voorkomen naar aanleiding van Vioxx, een pijnstiller die in 2004 van de markt gehaald werd nadat was aangetoond dat het middel een verhoogd risico op hartfalen veroorzaakte. (HIER artikel op de site)

Bayer : Het Duitse chemie- en farmaconcern Bayer staat op het punt een rechtszaak rond zijn aspirine te schikken voor US$ 15.000.000 in de VS.

Abbott : betaalt de Amerikaanse overheid, 49 staten en Washington D.C. een schikkingsbedrag van US$ 1.600.000.000. Met deze schikking wil de farmaceut de vier jaar durende claims voor illegale vermarketing van hun epilepsiemiddel Depakote oplossen. Abbott wordt ervan verdacht ernstige bijwerkingen van het middel te hebben verzwegen.

Abbott : betaalt US$ 5.500.000 (27/12/13) als afkoopsom om verdere vervolgingen te vermijden bij het omkopen van artsen in Amerika.

Foute farma Boekcover Ben Goldacre
De boekcover van ‘Foute farma’.. (Klik evt. voor een link naar Bol.com)

Roche : De ‘Financial Times’ meldt dat de firma Roche geneesmiddelautoriteiten niet geïnformeerd heeft over de dood van meer dan 15.000 Amerikaanse patiënten die de afgelopen vijftien jaar geneesmiddelen van dit bedrijf gebruikten.

GlaxoSmithKline (GSK) China : naast de 4 aangehouden medewerkers van de farmagigant vanwege omstreden omkooppraktijken, zijn er vorige week nog eens 18 werknemers gearresteerd. Ook zij worden beschuldigd van het overhandigen van douceurtjes aan artsen met het doel meer medicijnen voor te schrijven en zodoende de verkoopcijfers op te schroeven. (HIER o.a.)

Een van de boeken die verschenen zijn (in het Nederlands) is ‘Foute farma’ van arts en auteur Ben Goldacre. Hij legt in dit boek haarfijn uit hoe farmaceutische bedrijven de testresultaten van hun medicijnen manipuleren en schadelijke neveneffecten wegmoffelen, dokters misleiden en patiënten oplichten. En wat het meest verontrustend is, is dat dokteren niet precies weten wat de echte gevolgen van deze behandelingen zijn met de medicijnen van de farmaceutische industrie..

Want medicijnfabrikanten voeren structureel slechte experimenten uit op hun medicijnen, verhullen nadelige uitkomsten en verdraaien goede uitkomsten. Schadelijke praktijken, die ieder jaar levens van vele patiënten kosten. Arts en schrijver Ben Goldacre licht de farmaceutische industrie door, een branche waar miljoenen in omgaan en waar wij allemaal mee te maken hebben.

Lobbywerk bij de EU in Brussel en Straatsburg
Farmaceutische organisaties en bedrijven geven jaarlijks zeker € 90 miljoen uit aan lobbyactiviteiten in de Europese Unie. Volgens het ‘Transparante Lobby Register EU’  wordt door grote farmaceuten en industriële conglomeraten  heel veel lobby-werk verricht; hier een paar van de bekende namen en de lobby-personeelskosten:

 • GlaxoSmithKline heeft 3,2 lobbyisten full-time in dienst en dat kostte hen een kleine €  1.000.000 euro in 2012
 • Monsanto heeft 2 personen op de lobby-loonlijst die € 450.000 kosten
 • Nestlé : 3 personen, kosten € 250.000
 • Johnson & Johnson : 11 personen, € 400.000
 • Danone : 2 personen die € 450.000 kosten.
Volgens dit krantenartikel van 2 Juli, zou Big Pharma een budget van maar liefst € 90 miljoen hebben liggen om, net als in de VS, de politiek te beínvloeden..!
Volgens dit krantenartikel van 2 Juli, zou Big Pharma een budget van maar liefst € 90 miljoen hebben liggen om, net als in de VS, de politiek te beínvloeden..!

 

Wil je meer weten over de ongelooflijk misdadige praktijken van de farmaceutische industrie. Praktijken waar we al meer dan 5 jaar over berichten, dan kun je uit de lijst hieronder je eigen keuze maken om -aanvullend op dit artikel- je nader te informeren over dit onderwerp. Hoe spijtig het ook is om te melden, maar wellicht is het van levensbelang..!

Relevante artikelen hier op WantToKnow.nl:

* Geneeskunde: van kunst naar kunde en geknutsel HIER

* Onderzoeker van BigPharma geeft fraude toe HIER

* Journalistieke hoerderij, het geval Simon Roozendaal HIER

* Journalisten gemanipuleerd en HPV-campagne van start HIER

* Medische promotie-onderzoek door ‘ghostwriting’: SCHANDALIG! HIER

* Klokkenluider zet medische wereld te kijk HIER

* Medicijnen: meer doden dan heroïne en cocaïne samen! HIER

* Belangenvertrengeling vaccinatie-adviseurs HIER

* Hebzucht versus Gezondheid HIER

* Tamiflu is een hoax; Tamiflu is dus fraude HIER

* Megacorruptieschandaal in de WHO (De Wereldgezondheidsorganisatie) HIER

* En dan nu… Het vaccin voor een ‘rusteloze vagina’.. HIER

* De leugen regeert: De grote grieppropaganda! HIER

* Dr. Rauni Luukanen: een bijzonder verhaal.. HIER

* De Poolse minister spreekt zich WEL uit, meneer Klink! HIER

* Onnodige vaccinaties; een insider klapt uit de school.. HIER

* Dr. Ghis doet haar mond open! HIER

* Het griepvaccin: belangstelling of belangenverstrengeling HIER

* Farma probeert met eigen tijdschriften haar verhaal officieel te doen lijken! HIER

* Geld bepaalt uitkomst Griepvaccin-studies HIER

* Farmaceutische industrie woekert binnen de overheid HIER

* Nu alle jongens aan het HPV-vaccin..? HIER

* Farmaceuten krijgen juridische opdoffer in de VS! HIER

* 40 Miljoen mensen gebruiken Prozac! Maar het werkt niet, zeggen wetenschappers..! HIER

* De FDA blijkt corrupt! HIER

* * *

56 gedachten over “Schade en schande rondom Big Pharma..!

 1. Kan er nix an doen en mot ut ff kwijt; als ik die foto van Frau Schippers zie dan krijg ik rechtstreekse associaties met een opblaaspop zoals die in de cartoons van Joop Klepzeiker zou worden getekend. Einde bericht

 2. heel goed dat jullie dit aan het licht blijven brengen.
  de mensen moeten wakker geschud worden uit hun pharma-coma.
  en weer naar planten-kruiden kennis toe.

  moeder natuur geneest ons al duizenden jaren.en wij genezen ons
  zelf ook als we de kennis hebben.

  fff

 3. Persoonlijk denk ik dat de cijfers van overlijden door medicatie maar een klein topje van de ijsberg zijn.
  Vreselijk, medicatie kan je veel langer ziek houden terwijl je er heel wat bijwerkingen bij krijgt. Heb het zelf ondervonden. Wat was ik snel herstellende nadat ik, tegen het advies van de artsen in, mijn medicatie afgebouwd had. Het waren klachten waar ik al 5 jaar mee liep!

 4. http://www.healingsoundmovement.com/news/125/nieuwe-boek-aspartaam-de-zoete-wraak-15-september-2013-via-ons-verkrijgbaar.html

  Alle donkere geheimen van zowel de farmaceutische, als ook de voedingsindustrie, vind je ook in mijn boek ‘De Zoete Wraak’ (met ook veel verwijzingen naar alle studies, achtergronden en andere literatuur, waardoor het ook een soort naslagwerk is geworden over de zorg die wij niet dienen te wensen). Niet alleen alles over de enorme belangenverstrnegeling en geheimhouding die deze industrie (en de ‘handlangers in ziekte’ zoals de regelgevingsautoriteiten…) zo kenmerkt, maar ook de ongelofelijke onderzoeksfraude, corruptie, omkoping en draaiderenpolitiek. Het boek is ook via WantToKnow site te koop: http://bookshop.wanttoknow.nl/de-zoete-wraak.html

  Zie ook artikel hier op WTK voor wat achtergrond: http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/draaideurpolitiek-in-de-farmaceutische-en-voedingsindustrie/

 5. Ik ben benieuwd als ze zelf ziek zou worden wat ze dan kiest. Zij weet nl. Als geen ander hoe giftig deze big pharma troep werkt.zij wil dat de gewone domme mensen dit gebruiken maar ik denk dat de zeer geleerde elite het wel voor zichzelf gebruikt ,maar het stiekem in een doosje doen van Bayer ofzo.

 6. Dit is treurig. Actie is op zijn plek. Maar dit is niet haar ware gezicht. Kijk eens naar haar ogen, haar angst, inderdaad is ze de weg kwijt….ware gezicht? Nee juist niet. De arme ziel staat in mijn beleving niet dicht bij zichzelf…door allerlei redenen. Waaronder druk van buiten. Hallo farmaceutische bedrijven. Laten we liefde sturen, en actie voeren. Beide. Nadruk op ‘schandalig’ houdt ons vast in 3D denk ik…

  1. Sorry hoor Marnix, met dit soort mensen die zich inlaten met de cabal, hoef je geen medelijden te hebben. Het is haar eigen keus geweest zich daar toch mee in te laten.

  2. Nou Marnix Lamers, U vergist zich schromelijk, dit zijn wolven in schapenhuid, en dan is de wol van die schapen ook nog eens geverfd met leugen en bedrog.
   Heb er in mijn tijd mee te doen gehad in het gewestelijk bestuur van een grote politieke partij, niets is deze dames vreemd, van het slechte in de mens, ze werken net zo hard met hun ellebogen als hun k.., in een normale samenleving is er geen plaats voor dit soort, dus wat blijft is de politiek, of een bordeel.

 7. Als homeopathische middelen alleen voor wanhopige mensen is, zijn reguliere medicijnen voor gestoorde bedenkers van dit soort uitspraken, nietwaar mw Schippers!!!

  Misschien kan ze dan eens uitleggen waarom ik na het gebruik van Nisyleen van VSM (iets te veel gebruikt) nooit geen griep meer heb gehad?
  En dan praat ik over 30 jaar. Nou mevrouwtje Schippers????

 8. Beseft mevrouw Schippers waardoor er “wanhopige patiënten” ontstaan?
  Hoe durft iemand zo te spreken over mensen die volledig in de steek zijn gelaten door een beroepsgroep (artsen) die zichzelf al jaren voor de gek houdt. Heel veel mensen zien ‘alternatieve’ geneeswijzen als een laatste strohalm, als een laatste redmiddel. Ik hoop de dag te beleven waarop de mensheid primair kiest voor gezondheid, en pas als laatste redmiddel zich richt tot de proefkonijn-benadering van Big-Pharma.
  De beroepsgroep (artsen) heeft zelfs de eed van Socrates afgeschaft. Zou dat zijn om niet nog verder in de knel te komen met de ethiek van die eed?
  Ik heb het eens aan een arts gevraagd: “hoe kunt u, na het afleggen van de eed van Socrates, met droge ogen cytostatica (chemokuren) voorschrijven? Zijn antwoord: “omdat ik het protocol moet volgen”. en daarmee was zijn geweten schoon…

  1. Was in 2013 ook zo’n “wanhopige patiënt”
   na 5 jaar van alles te hebben geslikt van Big Pharma kwam ik erachter dat ik daar echt niet beter door zou worden.
   Toen duidelijk werd dat ik, tegen het advies van de professionals in, alle medicatie begon af te bouwen. Lieten deze deskundigen mij compleet in de steek.
   Wat ben ik blij dat ik die stap heb genomen!
   Zonder medicatie en hulp van artsen en verpleegkundigen ben ik aan het herstellen.
   Intuïtief begon ik Magnesium te nemen en dat was mijn redding!
   Voor mijn gevoel wordt ik nu iedere dag wat jonger, terwijl ik mij voor die tijd oud en afgeschreven voelde!!!!

  2. Mijn reactie 11, had hier moeten staan, het is niet de eed aan Socrates, maar de eed aan Hippocrates de bescher heer van de geneeskunde.

 9. Ingrid, wat zal die Doktor, later gelachen hebben de eed van Socrates, nou de bescherm heer van de Medicus is Hippocrates,
  en het is dus de eed gedaan aan het denken van Hippocrates.

  1. Precies, Jenne, Hippocrates onderwees zijn leerlingen onder de plantaanboom. Händel heeft er een hele beroemde aria aan gewijd.

   Cecilia Bartoli – Ombra mai fu-

   http://www.youtube.com/watch?v=MugXdU-h6UU

   Ik schreef er vanmiddag ook al even over. Belangrijk is in mijn visie dat we niet uitgaan van of-of (westerse wetenschap of natuurwetenschap), maar van en-en. Het is de kunst om de westerse geneskunst te verbinden met de natuurgeneeskunst, zoals die bijvoorbeeld vanuit China en India of bij de sjamane natuurvolkeren al eeuwenlang wordt toegepast. Dit vergt echter veel van het Ego…… daarom zie je niet alleen hier op WTK, maar ook in de daadwerkelijke praktijk nog steeds Strijd om welke wetenschap nu meer de gezondheid dient. Terwijl het juist in het belang van de Mensheid is dat alle Kennis wordt Samengebundeld en dat men gaat Samenwerken! Alleen op die wijze kunnen we het Holistische principe gestalte geven!

   Hyppocrates begreep dit. Hij was geinspireerd door de Chinese en Indische geneeskunst en probeerde daar iets extra aan toe te voegen, waaruit de westerse geneeskunst is ontstaan….. Echter, we zijn in het westen doorgeslagen en hebben de oeroude (holistische) kennis, beter gezegd wijsheid, van bijv. onze Indische en Chineze voorvaderen, totaal ontkend. We zijn teveel op de stoel van God gaan zitten!

  2. Dick, mooi geschreven jonge, zo is het, de wijsheid ligt altijd in het midden, je hoeft het een niet weg te gooien, om het andere te omhelzen, maar we zijn in de tijd van geld en machts misbruik aangeland, dit moeten wij ombuigen, en te niet doen, door onze dagelijkse persoonlijke inzet.

 10. Het is te gek voor woorden. Eigenlijk zouden ze allemaal aangeklaagd moeten worden met dood door schuld!
  Ik hoef die troep ook niet, als het even kan is het homeopatisch.

 11. Je kunt toch gewoon radikaal stoppen met het gebruik van pharma medicijnen, dan ga je ten minste dood als een principeel mens.
  Er moet toch voor de verstandigen onder ons een middenweg bestaan, waardoor je als mens profiteerd van al het goede.

 12. Ik zal het wel weer te simpel zien als ik stel: Big pharma krijgt de klanten die ze verdient.
  Ik kan er lang over uitweiden en ik kan het ook bij die ene zin laten, bij dezen duszz.

 13. De term kwakzalver is vele eeuwen ouder dan de moderne “geneeskunde” http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/kwakzalver
  Het gezelschap dat zich tegenwoordig geneeskundig noemt wil dat graag als een beschermd beroep houden, gelijk de paus en zijn priesterorde. Geld en macht, daar houden ze van, het gaat niet over geneeskunde , maar over het recht om te heersen en veel te verdienen. En dan heb ik het niet over een toegewijde arts of pastoor, maar over de heersende kliek die zo vet lobbiet om de rest tot kwakzalvers te degraderen.

  1. Paracelsus (arts) had al eeuwen geleden zo zijn ideeën over geneeskunde.

   De deugd van de arts

   Hij drong bij het beoefenen van de geneeskunde aan op het geweten van de arts, zijn eerlijkheid, zijn verantwoordelijkheidsgevoel, zijn missie. Een arts moet zich onthouden om fortuin na te streven, moet gratis zieken behandelen en tevreden zijn met een dankbaar woord

   Een van zijn quotes:
   “THE ART OF HEALING COMES FROM NATURE, NOT FROM PHYSICIAN.
   THEREFORE THE PHYSICIAN MUST START FROM NATURE, WITH AN OPEN MIND”

   Jammer dat nu deze wijsheid in de politiek erg ver weg is gezakt!

  2. Als je hier gordelroos hebt, het ontsteken van de topjes in de huid zenuwen, pijnlijk tot en met, stuurd de huisdokter je stevast naar een heler, die kunnen je ook nog van andere pijntjes afhelpen, maar ook deze helers worden zeldzamer, veel van mijn oude buurtjes zijn vertrokken, dat is jammer want die gaven veel weten over de natuur hier door, wilde groenten, wilde vruchten, paddestoelen, kruiden, wilde kruiden hun smaak is intensiever, ook de Eigen gemaakte geiten kaasjes, nou ja misschien heeft God inderdaad in Frankrijk geleefd.

 14. Wil je de Vereging ‘Tegen’ Kwakzalverij een berichtje sturen, bijv naar de opvolger van Renckens?

  Catherine de Jong op Twitter (zie ook https://twitter.com/kwakzalverij):
  @Cath77777
  anesthesioloog, voorzitter Vereniging tegen de Kwakzalverij, blogger op artsennet.nl, verslavingsarts

  kwakzalverij.nl

  Even kijken of ze net zo verslaafd kan raken aan schade en schande…

 15. Ik hou me de laatste tijd o.a. bezig met heilige geometrie. De heilige geometrie zit ook in al onze lichaamscellen en zelfs in ons DNA. Het kan dus niet anders dan dat alle natuurlijke geneeswijzen en orthomoleculaire
  geneesmiddelen en/of voedingssupplementen resoneren met ons lichaam en met onze geest.
  Ik hou het maar even eenvoudig en simpel. Jullie begrijpen me wel.

 16. Alles weten over (veilige, effectieve en kostenbesparende) homeopathie!?

  Kom naar onze TV-dialoog over ‘Genzen met Homeopathie’ zondagmiddag 16 februari…

  Met o.a. de speciale gasten: drs. Peter Guineé (klassiek homeopaat en medeoprichter van Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken),

  Franc Müller (docent, homeopaat en directeur homeopathie opleiding)

  en ir. Onno Nieveen (PPD resonantie, digitale homeopathie).

 17. http://www.youtube.com/watch?v=a5oVnDzxeJA

  Ik ben diep geraakt… Met nadrukkelijke toestemming van Nelleke Bakker verneem ik zojuist van haar…dat zij de dappere step heeft gezet om ontslag te nemen hij haar werkgever RIVM (afdeling vaccinaties, zij deed eerst laboratoriumwerk, later had zij een administratieve functie)!

  Ons vaccinatie TV-debat was voor haar de druppel die de vaccinatie-emmer had doen overlopen. In haar woorden: “Ik ben ervoor om je gevoel en je hart te volgen. Ik werk bijna 25 Jaar bij Het RIVM, afdeling vaccinaties. Gisteren heb ik besloten om mijn ontslag te nemen. Omdat het voor mij niet goed meer voelt. Ik voel me nu al zo bevrijd. Misschien de beste beslissing ooit. Ik kan nu vrijuit praten, pfff. Dat alleen al voelt super. Wat een bevrijding als je je doet waar je voor staat….

  En dit : “Wat bij mij echt emoties losmaakte, is de dialoog met Desiree Rover. Te zien op haar site. De dialoog duurt 3 uur, maar ik kon wel huilen, echt. Ik heb afgelopen week na het zien hiervan gisteren mijn ontslag aangeboden. Ik kan en wil hier niet meer voor kiezen.”

  “Ik zou deel gaan uitmaken van een studie waarbij ik mensen zou moeten bellen om mee te doen. Het zou inhouden dat kinderen jonger zouden moeten geënt tegen de mazelen”

  Ik ben diep geraakt en enorm trots op de moeilijke beslissing die Nelleke heeft moeten maken, maar ben ook oprecht blij dat ons werk mensen wakker schudt en dat er positieve verandering komt.

  Nelleke krijgt nu veel reacties, maar was bereid om een voorbeeld functie te vormen, omdat zij als geen ander weet hoe het is hoe het is om er op je werk niet over te kunnen praten waar zij zelf voor stond. Ze voelt zich letterlijk bevrijd nu… Ik hoop dat deze daad van het losrukken van de ketens nog veel andere mensen zal inspireren om te kiezen om je “gevoel en hart te volgen”. Dank je wel Nelleke, voor mij ben je een ware held, want hier is LEF voor nodig!!!…

  Over lef gesproken: Arts Hans Moolenburgh schreef het voorwoord van mijn boek ‘De Zoete Wraak’. Dit waren de laatse zinnen (hoe treffend): “U machteloos? Integendeel, u bent nog de enige met macht, want de hooggeplaatsten zitten in het web van misleiding en hebzucht gevangen en kunnen er niet meer uit. U hebt maar één ding nodig: lef! Dat wens ik u van harte toe. Lef berust in onze tijd op goede informatie en daar is een boek als dit een prima opstap voor.

  Dr. H.C. Moolenburgh
  Haarlem, 2013”

  (met dank aan Desiree Rover, Door Frankema, Hans Moolenburgh en de tip van Ellen Vader!)

  1. Ben erg blij met die “kwik-Zalverij”club. Overal waar zij tegen ageren is de moeite waard om je in te verdiepen! Heb veel geleerd van de onderwerpen die zij verketteren. Ha ha

 18. En jullie denken nog steeds dat de media ‘onafhankelijk is’ (misschien wel als wij inderdaad ‘onnozel’ zijn)!? Let wel; is getekend door Simon Roozendaal, het farma-koorknaapje van de net nog niet misdadige RIVM directeur Roel Coutinho (herinneren jullie nog zijn schandalig onethische ‘Aidsonderzoek’ en de vaccinatie-propaganda in de Rode Hoed te Amsterdam, waar Coutinho van mij het boekje ‘Indianenverhalen’ mocht ontvangen? http://www.elsevier.nl/Wetenschap/blogs/2014/1/Petitie-tegen-minister-toont-onnozelheid-van-alternatieve-genezers-1440475W/#.Us1tScAZ6Qg.twitter Kom allen naar ons Homeopathie TV-dialoog 16 februari om meer te vernemen over de wetenschappelijk aangetoonde (Veilige, Effectieve en Kostenbesparende) Homeopathie (en Biofysische en Levensconforme Geneeswijzen…).

  http://www.healingsoundmovement.com/news/140/7e-hsm-tv-dialoog-over-homeopathie-met-gastsprekers-peter-guine-e-franc-m-uller-en-onno-nieve.html

  http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/is-dit-de-coutinho-van-de-aanklacht/

  1. Wat is die Simon Roozendaal toch een onbeschoft varken.

   Gisteren nog op nu.nl. Meditatie verlicht depressieve klachten.
   “Er zijn veel mensen die mediteren, maar het wordt nooit als medische therapie gebruikt”, vertelt hoofdonderzoeker Madhav Goyal.

   “Ons onderzoek laat echter zien dat meditatie net zo goed bepaalde spannings- of depressieve klachten kan verminderen als antidepressiva. Dit geldt niet voor mensen met ernstige klachten.”
   Bron: http://www.nu.nl/gezondheid/3669324/meditatie-verlicht-depressieve-klachten.html

   En dit is maar slechts 1 ding. De wetenschap staat bomvol van dit soort artikelen over allerlei zaken en ook gewoon te lezen in de reguliere media.
   Dat ook nog steeds acupunctuur hier als kwakzalf wordt genoemd is gewoon diep triest. Zeer veel mensen hebben daar baat bij en dat is absoluut niet het placebo-effect.
   Zoals terecht veel wordt aangehaald is het ronduit beschamend dat Simon en aanhangers er steeds Silvia Millecam bijhalen. Eén overlijden tegen duizenden en duizenden doden per jaar die alleen al in Nederland sterven aan kanker binnen de reguliere zorg en juist dat vaak op de meest beestachtige wijze. Om dan de dood van Silvia Millecam gruwelijk te noemen kan misschien zo zijn, maar ligt niet aan de alternatieve behandeling en dit staat bovendien in schril contrast met de schade en gruwelijkheid die chemotherapie veelal veroorzaakt.

   En dan het liegen over de alternatieve zorg.
   Ellen heeft in haar opmerking elders dit gepost:

   In de vergelijkingen van Independer voor zorgverzekeringen, zien we dat vorig jaar fors meer aandacht was voor alternatieve geneeswijzen – van 11% gestegen naar 13%: http://weblog.independer.nl/statistieken/meer-aandacht-voor-alternatieve-geneeswijzen-bij-zorgverzekering/

   Dat is toch heel wat anders dan Simon beweert. Namelijk:
   Het gaat overigens de goede kant op met de strijd tegen kwakzalverij. Sinds 1993 is het aantal bezoeken aan alternatieve artsen voortdurend gedaald. Minder dan 1 procent van de bevolking ondergaat nog alternatieve behandelingen.

   En dan gaat hij verder:
   Maar we zijn er nog lang niet. Bij ongeveer 40 procent van de Nederlandse bevolking bestaat enig vertrouwen in alternatieve artsen.

   Met de nadruk dus op WE ZIJN ER NOG NIET…..Wie zijn WE? Want onafhankelijk is deze gozer zeer zeker niet en hij heeft dus regelrechte banden met de farmacie. En dat is duidelijk uit zijn taal op te maken. Van enige nuance is niets te bespeuren. Regelrechte riooljounalistiek.
   En dat 40% van de Nederlandse bevolking alternatieve zorg wel vertrouwen zegt toch ook iets over de kortzichtigheid van Simon zelf.
   En continu dat liegen dat het niet wetenschappelijk bewezen is allemaal, is gewoonweg dikke zever.

  2. Zoals je zei: “Ons onderzoek laat echter zien dat meditatie net zo goed bepaalde spannings- of depressieve klachten kan verminderen als antidepressiva. Dit geldt niet voor mensen met ernstige klachten.”

   Wil ik even melden dat ik jaren ernstig depressief was, inclusief suïcidaliteit, gedwongen opnames etc.
   Ondanks de ernst van de depressie heeft mediteren mij heel wat beter geholpen dan alle psycho beïnvloedende medicatie, waaronder anti depressiva.

   Nadat ik begon te mediteren schoot plotseling in mijn hoofd dat ik magnesium nodig had.
   Nadat ik met magnesium ben gestart, verdwenen de depressieve klachten en suïcidaliteit die ik al 5 jaar had als sneeuw voor de zon.

   Voor mij begon een nieuw leven!

  3. Het laatste wat men zou moeten doen (want hoogst onverstandig..) is tegen deze groep ‘onnozelen’ (let wel: er wordt gerefereerd naar zowel de onnozelheid van de behandelaars als die van de hulpzoekenden!) aan schoppen en meer ‘olie op het vuur’ gooien…

   Maar ja, de PR-opaganda machine van de industrie (en handlager regelgevingsautoriteiten) die is vastgelopen in het web van leugens en deceptie probeert nog een paar mechanische radslagen, voordat het zichzelf lam legt…En ook dit opent weer prachtige deuren 😉

   En die Renckens? Tja, voor de kenners is die goede man een karikatuur van zichzelf geworden (de nieuwe voorzitter van deze ‘Kwik-Zalverij’ club is goed op weg), ben hem zelfs dankbaar voor de helderheid die hier tentoongesteld wordt van het feit dat de industrie niet ‘VIT’ (Verantwoordelijk, Integer en Transparant’ wenst te zijn…

   “They ARE getting desperate…”

  4. Ik zie deze aanval eigenlijk ook heel positief. Dit is allemaal zo doorzichtig dat steeds meer mensen dit gaan zien. En ze geven er juist meer aandacht aan op deze manier. Heel goed allemaal. Ga zo door Simon zou ik zeggen.

  5. Simon gaat wel door Ger. Hij is namelijk niet ‘onnozel’

   😉

  6. Hij vindt zichzelf niet onnozel nee…..maar daar zijn de meningen toch echt over verdeeld.

   Wat Silvia Millecam betreft nog een opmerking.
   Waar haalt men het lef vandaan om zo uit te halen naar de alternatieve hoek?
   Zoals eerder gezegd, de reguliere is geen haar beter, maar wel zoveel slechter als het op kankerdoden aankomt.
   Maar als Silvia Millecam regulier behandeld zou zijn was zij misschien ook dood geweest. Er is helemaal geen zekerheid dat ze dan nog wel geleefd zou hebben. Dus ze zouden toch wel wat minder hoog van de toren mogen blazen, zeker gezien het nog steeds stijgende aantal kankerdoden. Zo goed zijn ze dus werkelijk….het valt gewoon vies tegen. Regulier heeft het antwoord ook niet.

 19. Beste Guido,
  Op 08/01 kreeg ik de kans om iets terug te doen aan de uitval van Schippers.
  Ik ben die anti-kwakkers dan ter hulp gesneld ter gelegenheid van hun tussenkomst in Groningen met een stukje waaraan ik wel een beetje werk heb gehad.
  (http://t.ymlp262.net/ymhalauewjjagaesuaoauujh/click.php)
  Daarmee konden ze uiteindelijk tot het besluit komen dat zijzelf het zijn, die kwakkers moeten genoemd worden.
  Ik genoot eergisteren van de paniek die daar toen heerste.

  1. Dit klinkt interessant. Ik heb het boekje van deze Belgische apotheker Fernand Haesbrouck dat over ADHD medicatie gaat, medische megablunder.
   Echter de link werkt niet en zowat alles van adhdfraude.net niet.
   Is er een probleem met de site of is er iets ergers aan de hand?
   Een goed verhelderend boek overigens, zeker de moeite waard.

  2. Ik heb vrind Fernand zojuist gemaild; hopelijk krijgen we de goeie link te pakken. Ben ook razend benieuwd!

  3. Bedankt Guido.
   Hopelijk kan hij ons ook een beetje laten meegenieten door een omschrijving te geven van de panieksfeer ter plaatse.
   Een beetje leedvermaak moet toch kunnen….

 20. In mijn praktijk waar ik als natuurgeneeskundige werk, komen heel veel wanhopige mensen. Vooral wanhopige mensen. Ze hebben in het reguliere werkveld geen ondersteuning en hulp kunnen vinden, dus komen uiteindelijk bij ons, waar veelal hun klachten verminderen. Het zou beter en goedkoper zijn wanneer mensen eerst naar een geneeskundige gaan en wanneer na 3 behandelingen er geen verbetering is, ze daarna naar de huisarts gaan. Ik stuur er trouwens altijd op aan bij cliënten dat de reguliere arts op de hoogte is van hun klacht. En bij mijn weten iedere goed opgeleide natuurgeneeskundige.

 21. Bigpharma is het kwaad. Het omgekeerde van het goede. Wolven in schaapskleding. Ze maken zwaar zwaar misbruik van het vertrouwen van mensen. En niet zomaar… Och een dode meer of minder…
  Ik heb ziekelijke buren. Laatst zag ik de apotheek langskomen, met werkelijk waar een tas vol medicijnen.

  Het zal wel lekker schuiven… waar, mevrouw schippers?
  Maar blijf van de homeopathie af. Je doet het moedwillig of uit onwetenheid. Beiden zijn schadelijk.

 22. Echt om bang van te worden hoe ikzelf als kind door de maagzuurremmers werd aangetrokken.. rennie … Ikzelf had toen last van de maag door bepaalde zaken en voeding is dan hoofdoorzaak nr. 1 alsook externe oorzaken/invloeden/omgeving … Simpel stress bv. van welke aard dan ook. Je houd het niet voor mogelijk dat een mens zich op den duur zelf terug vind door opzichzelf even tot bezinning te komen. Daar bestaan gewoon geen pillen voor en terug in contact komen met de aardse wezens zoals bomen etc …. is gewoon een medicijn op zich dat niet patenteerbaar. klinkt cru maar uzelf af en toe aarden is een basis onderdeel van je gezondheid. Bestaan ook geen pillen voor 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.