Advertentie

Dendritische cel en hyperthermie: ’n ‘ongewenste’ kankertherapie? (UPDATE)


Onderstaand artikel bevat de ingezonden brief van Jacqueline over een bijzondere methode om kanker succesvol te behandelen. Het klinkt vrij ingewikkeld, maar toch is het ook weer niet zo bijzonder.. Want het komt neer op een vrij simpele behandeling, waarbij een zg. ‘Dendritische celtherapie’ wordt toegepast, in combinatie met hyperthermie.

Wij vinden het van belang dat deze informatie bij een groter publiek bekend wordt en plaatsen daarom de brief van Jacqueline.
(Toevoeging 20-12-2010: Ing. Harry Zandvliet, lid van de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP), heeft een uitmuntend artikel geschreven, waardoor het proces, dat Jacqueline hier feitelijk beschrijft, als bijzonder WERKZAAM kan worden beschouwd. We praten in feite over een ‘koortsachtige situatie van het lichaam’, die het immuunsysteem helpt indringers te bestrijden.! Zie HIER het artikel van eind December 2010)

* * *
UPDATE 29 April 2011

x

VERVOLG VEHAAL DENDRITISCHE CELTHERAPIE EN HYPERTHERMIE VAN JACQUELINE

Tot 24 januari 2011 leek alles goed, ik moest weer voor een CT scan bij mijn oncoloog in Holland. De uitslag was niet goed, de tumoren in mijn lever waren erg gegroeid. terwijl ik de behandeling gewoon had gecontinueerd in Duitsland. Mijn oncoloog stelde voor om een andere hormoonremmer te proberen, en dat werd Faslodex, dat zijn injecties die ik om de 2 weken moest nemen en dan 500 mg , dat zijn 2 injecties.

Na deze injecties van 6 stuks zou er een nieuwe scan gemaakt worden. Ondertussen zijn we ook in gesprek gegaan met Dr Gorter en hij adviseerde om even te stoppen met het toedienen van de dendritische cellen, maar wel door te gaan met de hyperthermie.

Daar ik erg blij was dat de laatste maanden de hyperthermie om de 2 weken werd gedaan ipv iedere week 2x, was ik wel weer teleurgesteld dat ik nu weer 2 x per week naar Keulen moest.

Ik zei dat ik dat niet meer kon opbrengen en heb toen besloten om naar het hyperthermiecentrum in amsterdam te gaan. (half uurtje rijden). Had ik veel eerder moeten doen, wat een verademing dat je geen 600 kilometer hoeft te rijden en de methode is precies hetzelfde en de prijs ook. Ik ben dus daar begonnen met de hyperthermie eind januari t/m eind maart 2x per week. inclusief die injecties Faslodex.

Eind maart werd er weer een controlescan gedaan en wat bleek, niets had aangeslagen, het was nog veel erger geworden. De lever zat helemaal vol met tumoren, en de lever was opgezet. Ik voelde ook steeds meer pijn in mijn buik en dat straalde behoorlijk uit naar mijn rug en schouderblad. Mijn tumormarkers waren inmiddels gestegen van 25 naar 450, en er moest nu acuut iets gebeuren. Een andere alternatieve behandeling, die er legio zijn, had ik geen tijd meer voor, omdat je te lang moet wachten op resultaat.

Mijn enige optie was chemotherapie, anders zou ik binnen een half jaar en misschien niet meer zijn, dit ook ivm de pijn, waardoor ik dan steeds meer morfine nodig had om dit te bestrijden, en dan ga je daar nog aan ten onder.

Ik had geen keus, mijn familie heeft mij over te streep gesleept om toch die chemo te starten, wat ik absoluut niet wilde, want het helpt toch niet en is ook alleen maar uitstel van excecutie. Maar ja, wat doe je, als je een prognose hoort en als je voor de chemo kiest je tijd toch wel langer kan worden.
Ik zei op een goed moment, oke bestel die rommel maar en ik ga er wel voor, maar ik had mij wel voorgenomen dat als ik teveel bijwerkingen zou krijgen, ik er meteen mee zou stoppen.

Ik ben een paar dagen later begonnen met de 1e kuur van Taxol met Avastin, ik krijg dit iedere week en de Avastin om de week, en , ja je leest het goed, nu na 5x dit gehad te hebben, heb ik helemaal geen bijwerkingen, ik voel mij goed, doe gewoon alles en voel mij fit om de dagelijkse dingen te doen. Wel kaal natuurlijk.

De tumormarkers zijn tot nu toe gehalveerd tot 235, dit was 2 weken geleden en hoor volgende week weer hoe het er verder mee staat. Zo zie je maar het valt mee deze kuur, en de pijn is weg, met af en toe een Tramal 50 mg, red ik het prima. Verder slik ik op advies van Dr Valstar in Den Haag nog wel allerlei orthomoleculaire supplementen om mijn conditie op peil te houden en de bijwerkingen van de chemo te laten verminderen.

Ik kan wel zeggen dat ik heel erg boos en teleurgesteld was en ben dat ik na 1 1/2 jaar naar Keulen te hebben gereden 2x per week, dit resultaat heb moeten horen. En dan nog wat het allemaal heeft gekost. Dat loopt wel in de 10 duizende euro’s, ik denk tot nu toe wel 60 á 70 duizend euro in keulen neergelegd en geen resultaat. Misschien is de Femara die ik toen slikte, ook een hormoonremmer, wel de oorzaak geweest dat alles onder controle bleef, ik weet niet waarom ik zo een terug val heb gekregen.

Ook de behandeling bij Dr. Vögl in Frankfurt kan een oorzaak zijn geweest, deze heeft de laatste tumor weggelaserd, maar heeft wel in de tumor een paar keer geprikt en misschien is het daardoor wel verspreid. Al met al, je krijgt er geen antwoord op, het feit ligt er. Soms denk ik, misschien heb ik gewoon pech omdat ik ook nog het BRCA 2 heb, of te wel het borstkankergen, daar is waarschijnlijk geen kruid tegen gewassen.

Van Dr Gorter heb ik na het gesprek af en toe nog eens een SMS-je gekregen met de vraag hoe het met mij gaat, maar dat is alweer 2 maanden geleden. Daarna bleef het stil. Ik begrijp het niet en heb zo mij vraagtekens , maar er zijn ook heel veel mensen die goede resultaten hebben gehad bij hem, maar ik ben misschien weer de pechvogel.

Nou, tot nu toe dus de update en ik ga voorlopig door met de kuren, we wachten af, ben benieuwd wanneer ik mijn stoffelijk jasje uitdoe en overga naar de geestelijke wereld. Ik wil niet, heb net weer een kleinkind erbij, maar ik ben wel nieuwsgierig hoe het daar zal zijn. Dan maar op naar een nieuw avontuur!!!!

Lieve mensen allemaal het allerbeste en misschien zal ik over een paar maanden weer eens een update schrijven.

Groeten Jacqueline

x

* * * * * * *

X

De dendritische celtherapie en de hyperthermie.

door Jacqueline, april 2010.

x

Ik zat opeens te denken; men wil deze therapie nog niet als regulier beschouwen, omdat er geen bewijzen zouden zijn dat deze helpt.. Hoewel? En ook omdat ‘men’ niet weet wat de gevolgen zijn op de lange termijn.. En daarom verbaas ik mij erover dat op dit moment bij bosjes wel jonge meisjes ingeënten worden tegen baarmoederhalskanker, met een EXPERIMENTEEL vaccin, waarvan ze ook de gevolgen niet kunnen weten. Bovendien is de werking ook niet helemaal duidelijk. En toch praten we hier over een ‘reguliere preventie’.. Dat is toch vreemd, nietwaar??

Het is naar mij idee weer zo’n voorbeeld van de ‘Omgekeerde wereld’ zou ik zeggen, maar ja, het gaat waarschijnlijk weer om, dat er goed geld verdiend wordt. Big Pharma verdient er weer miljarden mee. Maar laat ik vertellen over mijn verhaal. De kankertherapie op basis van de Dendritische cel in combinatie met hyperthermie.

Wat is een dendritische cel?

“Dendritische cellen zijn afkomstig van de myeloide progenitor cellen van het beenmerg, die op hun beurt weer afkomstig zijn van de hematopoietische stamcellen.

Dendritische cellen zijn actief als antigeen-presenterende cellen (APC’s) die in lymfeklieren antigenen presenteren aan naïeve CD4 T-cellen en CD8 T-cellen, waarna deze prolifereren in volwassen, voor dat antigeenspecifieke, T-cellen. Ze liggen daarom op plaatsen waar ziekteverwekkers binnendringen, zoals huid (ze worden daar Langerhanscellen genoemd) en slijmvliezen. Dendritische cellen spelen ook een rol bij negatieve selectie, waarbij T-cellen die autoreactief werken (en dus eigen weefsel aanvallen) apoptose ondergaan bij binding aan het auto-antigeen in de thymus.

De immuunstimulerende en -regulerende capaciteiten van dendritische cellen kunnen in de toekomst mogelijk een belangrijke rol spelen in de behandeling van verschillende maligniteiten (onder andere melanomen, longvlieskanker). Momenteel lopen er verschillende klinische studies waarin men wisselende successen heeft behaald met deze alternatieve vorm van immunotherapie.”

Zie Wikipedia HIER. Categorie: Immunologie

Hoe werkt het?

Laat ik allereerst even iets over mijn situatie vertellen, zodat het hele verhaal wat persoonlijker wordt.

In 2002 werd er borskanker ontdekt. De therapie hiervoor, bestond uit amputatie en een aanvullende chemotherapie. Nou dat heb ik geweten, dat werkelijk nooit meer!!

Om een eventuele volgende keer uit te sluiten, heb ik mezelf in de VUMC in Amsterdam laten onderzoeken op het borstkankergen, en de uitslag was dat ik inderdaad dit gen heb. De kans op terugkeer van de ziekte was zo’n 80% en om dat te voorkomen, heb ik mijn andere borst ook preventief laten amputeren.

Omdat de tumor oestrogeen gebonden is, dit betekent dat de tumor het lekker vindt als er zoveel mogelijk vrouwelijke geslachtshormonen in de buurt zijn -want daar groeien ze van-, besloot ik ook om mijn eierstokken te laten verwijderen. Dit allemaal zonder dat ik wist dat ik toen al uitzaaiingen had… Want die chemo had de eventuele loslopende kankercelletjes dus niet allemaal kapot gemaakt!

Nadat ik 5 jaar de hormoonremmers had geslikt, moest ik stoppen, omdat dit ook weer problemen kan opleveren, vooral bij langdurig gebruik. Toen hebben de kankercellen de kans weer aangegrepen om toe te slaan. Ik voelde op een dag een knobbeltje bij mij sleutelbeen, en ben naar de oncoloog gegaan. Deze heeft een punctie laten doen en toen bleek dat er een uitzaaiing zat van zo’n 7 jaar daarvoor.

Vervolgens een CT-scan, uitslag 5 uitzaaiingen in de lever. Onnodig te vertellen dat je wereld instort. Ik had zoveel ondergaan om het te voorkomen en nu dit. Mijn oncoloog wilde 2 maanden hormoonremmers geven en dan een scan, en dan evt aan de chemo. Nou, dat verhaal was snel klaar; dát wilde ik niet. Toen kwam ik via een kennis bij Dr. Gorter in Keulen terecht.

Hoe gaat Dr. Gorter in Keulen te werk?

De therapie begon met 2x per week een lokale hyperthermie. Daarbij wordt een apparaat op mijn buik gezet, dat de tumor verhit tot zo’n 42  graden Celcius, gezonde cellen in je lichaam kunnen hier tegen, maar kankercellen kennelijk niet. Dan 1 uur op de lever en 1 uur bij het sleutelbeen, en dat dus 2x per week.

Dan de dendritische cellen, hoe werkt dat?

Dit gebeurt 1 x per maand. Allereerst wordt er 1 week van tevoren bloed afgenomen, waar ze in het laboratorium de dendritische cellen uit isoleren en deze vervolgens gaan vermenigvuldigen, of kweken, naar een zeer hoog aantal, zo’n 10 en 15 miljoen. Deze cellen worden vervolgens samen met een eiwit inteferon weer terug gespoten in de patient, op het moment dat er een koorts aanwezig is. Hoe wordt deze koorts opgewekt?

Ik ga dan die week daarop in een tent liggen die verhit wordt tot ongeveer 65 graden, daar lig ik dan ongeveer 3 uur in en dan loopt je lichaamstemperatuur op. Zodra de koorts een feit is, spuiten ze de dendritische cellen terug. De (opgewekte) koorts is nodig om het immuunsysteem wakker te maken, zodat dit dan samen met die Killercellen, in de aanval kunnen.

3 Dagen voor deze behandeling slik ik een zeer lage dosering Endoxan, dit is een middel (chemo zonder bijwerkingen) om de foute cellen vooraf dus nog even te kop in te drukken, zodat de dendritische cellen even later vrij spel hebben.  Maar de 3 uur in de tent zijn erg zwaar en daarom krijg ik een slaapmiddel via het infuus. Daarbij lig je ook aan de monitor, zodat ze alles in de gaten kunnen houden.

Tijdens deze behandelingen, dus ook de lokale hyperthermie, krijg ik altijd een infuus met een zeer hoge dosis Vitamine C, 12.500 mg, en 500 mg selenium, en een middel Thymotec, om de thymus weer aan het werk te zetten. De thymus speelt namelijk een belangrijke rol bij de afweer en bij volwassenen werkt dit orgaan niet meer zo optimaal en intensief als het deed in onze kinderjaren.

Verder spuit ik 2x per week Maretak, oftewel Iscador. Dit is een middel om je immuunsysteem te optimaliseren en is dus gebaseerd op een extract van Maretakken. (plaatje)

In feite komen al deze stappen erop neer dat men je immuunsysteem zo goed en zo optimaal mogelijk wil laten functioneren, zodat het lichaam zelf in staat is, de kankercellen op te ruimen.

Dit gebeurt sowieso dagelijks bij ons allemaal. Want iedereen heeft kankercellen en die worden gewoon opgeruimd door de lichaamseigen dendritische cellen. Totdat.., totdat er iets fout gaat, de cellen herkennen de lichaamseigen kankercellen niet meer, misschien zouden een brilletje moeten hebben..? Oorzaak volledig onbekend tot op heden. Het immuunsysteem staat op ‘TILT’..

De stand van zaken..

Inmiddels heb ik 6 x de dendritische cellen toegediend gehad en de uitzaaiingen zijn verdwenen, op een na, maar deze is wel veel kleiner geworden, dus na 8x behandelen zou ook deze tumor (metastase) verdwenen moeten zijn. De frequentie van de behandelingen laat men afhangen van de resultaten van de scan.

Van september 2009 tot en met december 2009 ging ik 2x per week naar Keulen, en nu ga ik dus om de week. Als alles goed gaat, en de scan van mei is goed, dan zal de behandelingsfrequentie weer worden aangepast.

Verder slik ik buiten de behandelingen om, zelf ook 2x per dag vitamine C 1000 mg en Femara, een oestrogeenremmer. Bijwerkingen van de lokale hyperthermie zijn er niet, maar van de dendritische cellen zij die er wel. Na de dendritische celbehandeling, heb ik een paar dagen griepverschijnselen met koorts. Op zich is dat natuurlijk niet fijn, maar in vergelijking met de chemotherapie die ik achter de rug heb, is deze koorts te verwaarlozen.

Ook ben ik op orthomoleculair gebied bezig met veel voedingsupplementen.

Ik schrijf dit artikel omdat ik vind dat eigenlijk iedereen dit moet weten. Naar mijn idee is dit een veelbelovende en relatief simpele methode om kanker te behandelen. Maar de oncologen vertellen hun patiënten niet over het bestaan van deze therapie. Dit is -naar mijn idee- op zich al een misdaad tegen de mensheid.

Verzekeringen vergoeden deze therapie niet en het is dus voor veel mensen privé niet te betalen. Zo komt een totale behandeling toch op zo’n € 50.000 euro. Het is schandalig dat het er dus op neerkomt, dat mensen alleen de keus hebben om chemo te nemen en/of te overlijden.

Er wordt momenteel wel onderzoek naar deze therapie gedaan in het Radboud-universiteitsziekenhuis in Nijmegen, alleen hebben ze daar uitbehandelde melanoompatienten met deze therapie behandeld,  maar nog steeds met zeer goede resultaten!! Men wil alleen nog tussen de 5 en 10 jaar wachten om deze behandeling regulier te maken. Dat vind ik werkelijk té gek voor woorden.

Kijk verder voor info op kanker-actueel.nl (HIER), waar je veel ervaringsverhalen over deze therapie vindt.

Ook op de (Duitse) site van het ziekenhuis in Keulen, HIER, waar ik de behandelingen volg, vind je veel informatie, die aan te raden is. Ik hoop dat ik het een en ander duidelijk heb weergegeven, anders hoor ik het graag van je als je nog vragen mocht hebben. Via WantToKnow.nl kun je eventuele vragen aan mij stellen.(e-mailadres bekend)

Groetjes van Jacqueline

135 gedachten over “Dendritische cel en hyperthermie: ’n ‘ongewenste’ kankertherapie? (UPDATE)

 1. We gaan allemaal een keer dood.
  Leef je leven, geniet ervan zolang dat het kan.

  Er kan van alles de kop opsteken, net als kanker, dat je verwachtingen compleet in de war schopt.

  Verwachtingen zijn foutieve aannames, niet reëel, geniet daarom van elk moment, het leven kan zo maar weer over zijn.

  Geniet van het leven, het is je gegeven, we hebben geen zeggenschap.

  Als je dood gaat dan kom je opnieuw tot leven of het is doorleeft en verval je in het onnoemelijke, het werkelijke zelf. Welkom thuis.

 2. Ik denk dat het iedereen duidelijk is dat trijntjewinkel andere belangen betreft dan alleen haar eigen gelijk?

  Het lijkt mij dat als je alleen persoonlijk geinteresseerd bent in dit onderwerp je jezelf niet zo furieus opsteld en zoveel tijd steekt in een discussie.

  Het is niet duidelijk of je voor de Vtdk of dergelijke organisatie “werkt”. Het is natuurlijk wel zo dat zonder kwakzalverij er ook geen vereniging tegen de kwakzalverij zou bestaan. Een hoop stichtingen en verenigingen hebben zo hun financiele voordelen bij het runnen ervan.

  (ik wilde het maar even gezegt hebben)

  1. Toch nog even een vraagje: hoe heeft de VdtK er financieel baat bij dat ik op een forum laat merken dat ik charlatans als Simoncini gevaarlijk vind??

   Wat zielig eigenlijk, dat je dergelijke insinuaties nodig hebt om mij te diskwalificeren. Waarom reageer je niet gewoon op de inhoud van wat ik zeg?

 3. lees ook eens op deze link:

  http://mijnstrijdtegenkanker.wordpress.com/2010/04/11/oprichting-actiegroep/#comment-2

  Deze dame heeft een actiegroep opgericht.
  Zelf heeft zij borstkanker en lees hoe zij genezen is.

  Initiatieven als deze juich ik toe. Er komen steeds meer geluiden uit onze samenleving dat zaken anders moeten en dat we het anders willen. Hoe meer kabaal hoe beter het is. We moeten van ons laten horen. Ooit komt de tijd dat het zal veranderen en figuren als Trijntje zullen er alles aan doen om het te dwarsbomen omdat zij andere belangen hebben.

  1. Mevrouw zegt dat zij heeft afgezien van de standaardbehandeling voor kanker, maar dat is helemaal niet zo: haar kanker is namelijk operatief verwijderd en operatief verwijderen van kanker is het eerst-aangewezen en meest effectieve onderdeel van de standaardbehandeling van kanker. Dat zij adjuvante behandelingen heeft afgewezen doet daar niets aan af.

   Het is dus helemaal niet waar dat zij “de” standaardbehandeling voor kanker afgewezen.

   Je insinueert steeds dat ik “andere” belangen heb en dat daarom mijn woorden onbetrouwbaar zouden zijn. Ik heb echter maar één belang: dat mensen met kanker die behandeling kiezen die hen de meeste kans geeft op genezing, dan wel een zo lang mogelijk leven na de diagnose.

 4. TV – Het kankerdoolhof

  Zondag 9 mei om 21.45 uur bij de VARA/NPS op Nederland 2

  Een speurtocht naar de kwaliteit van kankerzorg

  Wie wil weten wat de veiligste auto is of de zuinigste koelkast kan overal terecht. Maar voor een borstkankerpatient of iemand met een dikke darmtumor die op zoek is naar het ziekenhuis met het beste resultaat, is Nederland een doolhof.

  De ZEMBLA-aflevering Het kankerdoolhof; is te zien op zondag 9 mei om 21.45 uur bij de VARA/NPS op Nederland 2. In de Verenigde Staten is van elke chirurg bekend hoe goed hij of zij het vak verstaat. De kwaliteit van het werk van een chirurg is van groot belang, zeker bij de behandeling van kanker. Maar Nederlandse ziekenhuizen publiceren nauwelijks of geen cijfers. Hoeveel patiënten na een slokdarmoperatie overlijden of welk ziekenhuis weinig ervaring heeft met een gecompliceerde blaaskankeroperatie wordt wel bijgehouden en geadministreerd, maar niet openbaar gemaakt.
  Zonder contacten in de medische wereld is het daarom nagenoeg onmogelijk om uit te vinden waar je moet zijn voor bijvoorbeeld een dikke darmoperatie of welk ziekenhuis je maar beter kunt mijden als het om een borstbesparende operatie gaat. De gemiddelde patiënt gaat ervan uit dat de kankerzorg in Nederland overal even goed is. Maar klopt dat ook? Zijn de resultaten van de kankerbehandelingen in ziekenhuizen overal gelijk? In ZEMBLA een speurtocht naar de kwaliteit van de kankerzorg.

 5. Hallo Jacqueline

  Ben blij met je opsteker wat betreft Dr. Gorter.Ben daar 2 jaar geleden ook geweest en had er ook een goed gevoel bij. Was op dat moment aan de chemo en aan de mineralen en vond dat ik met te veel dingen bezig was. Nu 2 jaar later denk ik er toch weer aan om alsnog naar hem toe te gaan voor Dendritische cellen en Hyperherrmie…
  Heb leverkanker met uitzaaiingen van.Wil mijn imuunsysteem weer oppeppen.
  Wens jouw ook veel succes met je ziekte en ben blij dat je opgeknapt bent

  vriendelijke groeten

  Gerda van de Werd

  1. Hallo Gerda, beetje een late reactie.
   Ik denk dat het goed is om weer eens contact op te nemen met Dr Gorter. Al begin je bijvoorbeeld alleen maar met Iscador, dat pept je immuunsysteem al goed op.
   Je kunt mij mailen hoor. Vraag mijn email adres maar aan Guido.
   Succes en sterkte

  2. hy
   ben je er al geweest
   kan je mij je ervaring vertellen over dr Gorter ?

   hoe de stand van zaken?Heeft het baat gehad
   Ik zit er ook over te denken om naar dr Gorter te gaan
   veel geld maar z n theorie is aannemelijk
   m.v.g.
   graafmans

 6. Jacqueline vertelde mij over deze website waar zij bovenstaande brief plaatste. Op kanker-actueel.nl heb ik een videoreportage van Jacqueline geplaatst. Misschien wel aardig om deze eens te bekijken als haar verhaal je aanspreekt. Klik op: http://www.kanker-actueel.nl/NL/video-jacqeline-komt-in-totale-remissie-van-erfelijke-in-lever-en-lymfklieren-uitgezaaide-borstkanker-door-combinatie-van-dendritische-celtherapie-en-hyperthermie-in-het-medisch-centrum-keulen-van-dr-robert-gorter-plus-rfa-bij-dr-vogl-in-frankfurt.html

  Kees Braam

  1. er is geen aanvulling op de film gemaakt, het komt allemaal erg positief over, maar wel rekening mee houden dat de kanker dus weer terug is.

 7. Hoi Jaqueline,

  ik zit in het zelfde schuitje. 32 jaar, moeder van 3 kleine kinderen en borstkanker met uitzaaiingen in de lever en long. Tja, mijn wereld stort in. Heb 1 reeks chemo achter de rug en ben net weer begonnen met de tweede reeks. De tumoren waren weer erg gegroeid. Wat nu/straks…. weer wachten tot ze gaan groeien…… Nee, dat niet. Toen kwam ik info over Gorter tegen. Verschillende verhalen. Ben blij om jou verhaal te lezen. Een stukje hoop dat onmogelijk lijkt door de kosten. Zou graag meer van je horen.

  groetjes Nardie

  1. @Nardie, kun je mij mailen, vraag mijn email adres even aan Guido en dat geldt natuurlijk ook voor alle andere mensen die mij iets willen vragen

   Jacqueline

 8. Vandaag met bewondering het verhaal van Jacqueline gelezen. Allereerst hoop ik dat het nu, een jaar later, nog steeds goed gaat!

  2 weken geleden kreeg mijn tante te horen dat zij galblaaskanker met uitzaaingen in de lever heeft, prognose 6 maanden. Wij denken er nu over om naar Keulen te gaan om met Robert Gorter te praten. Bovenstaand verhaal is positief en ik vroeg mij af of er verder nog positieve reacties zijn van mensen die recentelijk bij hem zijn geweest voor een behandeling. Wie kan mij verder helpen?

  1. Ja, ik ken dit artikel, maar chemo helpt ook niet, het is een tijdelijke oplossing om nog wat tijd te rekken. Het helpt dus maar even.
   Maar inmiddels ben ik er dus ook achter dat dat andere ook niet helpt.

 9. Ik heb het artikel gelezen van Harry Zandvliet. Maar hoe kan het dan, dat bij mij na al die koortsbehandelingen de ziekte toch in alle hevigheid terug is, of misschien wel nooit is weggeweest.
  Kan iemand mij dit uitleggen?
  Ook de theorie die achter de toediening van de dendritische cellen zit, het opleiden van je eigen dendritische cellen, zodat zij op den duur weer zelf de kankercellen herkennen en zullen opruimen, gaat bij mij dus ook niet op.
  Dus begrijpen jullie nu mijn twijfel.
  Het is allemaal mooi gezegd, maar het geldt dus niet voor iedereen.
  Dus de keus is moeilijk, welke therapie ga je volgen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.