Advertentie

Tessa: ‘Wat is waarheid en over de ultieme doofpot: de kracht van ons eigen gevoel’


Nu WantToKnow.nl dagelijks steeds meer bezoekers trekt en er hier en daar ook weerstand komt, lijkt mij een mooie aanleiding om een uitgebreid artikel te schrijven over ‘Wat is waarheid’? We leven in een informatie- en netwerk maatschappij. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om toegang te krijgen tot informatie en deze groots te verspreiden. De verwarring onder de mensen is echter ook steeds groter te noemen. Niet alleen door de wereld om ons heen, niet alleen door desinformatie op talloze websites maar vooral omdat we zijn vergeten wie we zijn. En dat is misschien nog wel de allergrootste doofpot. Wie weet is ons eigen gevoel wel de sleutel naar de ultieme waarheid.    

Datgene wat wij niet onder ogen zien in onszelf,
zullen we tegenkomen in de vorm van het lot.
Carl Jung 

‘We know, for those who know’

Tessa Koop
Tessa Koop

“Hoe meer aandacht je krijgt, hoe meer mensen er op je gaan lopen kakken,” zei een goede vriend van mij vanmiddag door de telefoon. Ja, daar zit wel wat in. Toch valt het niet mee om het zelf te ondervinden. Vooral omdat je de beste intenties hebt. Maar het inspireert mij wel om dit artikel te schrijven. Want waar gaat het nu allemaal om?

In feite zijn we allemaal ontdekkingsreizigers op zoek naar de waarheid. Maar ja, wat is waarheid? En stel dat ik de ultieme waarheid zou ontdekken, dan is dat toch weer een waarheid temidden van al die andere miljoenen waarheden. Dus dan zijn we nog geen steek verder. Het team van WantToKnow.nl zegt ook niet de waarheid in pacht te hebben, anders had de website wel ‘We know, for those who know’ geheten, toch? 

‘We zoeken naar de waarheid buiten onszelf’

Wat ik merk is dat er heel veel mensen zijn die behoefte hebben aan harde bewijzen. Bijvoorbeeld harde bewijzen dat UFO’s en buitenaardse wezens bestaan, hard bewijs dat er leven is na de dood, hard bewijs dat er zoiets bestaat als de illuminati, hard bewijs dat de VS betrokken waren bij de 9/11-aanslagen, enzovoort.

En wat ik ook merk is dat veel mensen denken in termen van ‘goed’ of ‘slecht’, ‘zwart’ of ‘wit’. Terwijl er toch ook zoveel nuances zijn. Is de waarheid soms Eenheid? Het ‘warme’ en het ‘koude’, het ‘goede’ en het ‘kwade’? Wanneer wordt het warme koud? Op welk punt is dat exact? Is het niet gewoon ‘iets anders’ van ‘hetzelfde’? Dualiteit komt immers in alle dingen voor. 

Als het ons lukt om die dualiteit te overstijgen, hebben we een prachtig stuk gereedschap in handen voor transformatie. Als alles immers iets anders is van hetzelfde, dan kunnen wij dus zelf kiezen wat we wensen te ervaren. Ik citeer The Kybalion: ‘Roei het ongewenste uit door de polariteit ervan te veranderen.’

Ik moet in dit verband ook denken aan de zoektocht naar de Heilige Graal. Eeuwenlang hebben we gedacht dat dit de beker was waar Jezus uitdronk tijdens het Laatste Avondmaal. Maar steeds meer komen we tot inzicht dat het gaat om het vinden van de verborgen schatten in onszelf! Hebben we toch al die eeuwen gezocht naar iets buiten onszelf! En doen we nu niet precies nog steeds hetzelfde om te begrijpen wat er in de wereld om ons heen gebeurt? 

Als het ons lukt om die dualiteit te overstijgen, hebben we een prachtig stuk gereedschap in handen voor transformatie.

Als alles immers iets anders is van hetzelfde, dan kunnen wij dus zelf kiezen wat we wensen te ervaren. 

 The Kybalion: ‘Roei het ongewenste uit door de polariteit ervan te veranderen.’

Iets over mijn queeste naar de waarheid

De waarheid buiten onszelf?
Speurend naar de waarheid BUITEN onszelf?

Dat snap ik heel goed hoor. Ik zal je eens vertellen hoe het bij mij ging. Ik had altijd al het onderbuikgevoel dat er iets niet klopte in de wereld. Ik kon er alleen mijn vinger niet opleggen. Wat ik via media en politiek kreeg voorgeschoteld, voelde als halve waarheden. Dus zo nieuwsgierig als ik ben, ving mijn queeste naar de ‘waarheid’ aan. Die zoektocht vond vooral plaats op internet.

En zoals je weet is de digitale snelweg net zo lang als hij breed is, dus het is makkelijk om jezelf te verdrinken in al die informatie. Bij veel websites kreeg ik ook het gevoel alsof ik werd meegezogen in een zwart afvoerputje, terwijl ik ook merkte dat er heel veel mooie en goede dingen gebeuren. 

Maar ik las vooral veel over The New World Order, geheime genootschappen, chemtrails, UFO’s en enge grijze buitenaardse mannetjes (greys), een mogelijke watersnoodramp, vaccinaties, enzovoort. Al deze informatie kwam zo bij me binnen, dat ik in de angst schoot.

Ik was bang voor… voor van alles eigenlijk. Ik dacht: ‘Shit die machtselite timmert aardig aan de weg. Alles loopt precies volgens hun agenda.’ Je hoeft immers maar naar de wereld om je heen te kijken om te denken dat dit zo is. Het scheelde maar een haartje of ik liet me volledig leiden door angst. Ik voelde me totaal machteloos om ook maar iets aan de situatie in de wereld te veranderen. Niet wetende dat ik op die manier zelf bijdroeg aan het in standhouden ervan! 

Ik was bang voor… ja, eigenlijk voor van alles. Ik dacht: ‘Shit die machtselite timmert aardig aan de weg. Alles loopt precies volgens hun agenda.’ Je hoeft immers maar naar de wereld om je heen te kijken om te denken dat dit zo is.

Het scheelde maar een haartje of ik liet me volledig leiden door angst.

‘Hoe weet ik of de info op uw site klopt?’

Franklin D. Rooselvelt – de 32ste president van de VS – zei eens: ‘Je hoeft nergens angst voor te hebben, behalve voor de angst zelf.’ Nu ik een aantal jaren verder ben in mijn speurtocht, voel ik hoe waar deze woorden zijn. Misschien ben jij zelf zo iemand, of ken je mensen in je omgeving die of het geluk aan hun kont hebben hangen. Of precies het tegenovergestelde aantrekken? Is dat gewoon het ‘lot’? Of klopt de uitspraak van Carl Jung (zie boven).

Wat voor mij een geweldige openbaring was, in alle informatie die ik tegenkwam, was het inzicht dat (tot voor kort) door geen wetenschapper bewezen kon worden. Namelijk dat alles energie is en dat we allemaal deel uitmaken van deze immense energetische bewustzijnsoep. En laat nu net dit inzicht van cruciaal belang zijn…

Terwijl ik dit schrijf komt er een mailtje binnen, dat van toepassing is op wat ik hier allemaal uiteenzet. Een fragment: ‘Mijn vraag, hoe kan ik meten welke info op uw site nou echt betrouwbare feiten zijn? Gewoon feiten, de harde waarheid zonder het enge woord “geloof”, “geloven” te gebruiken?’ Hij refereert naar ‘de rare, gevoelsmatig onbetrouwbare handelswijze van de regering in Nederland, betreft de aanpak van de crisissituatie’. Hij schrijft: ‘Verweer van de oppositie is buiten spel gezet. Gevolg; de PVV van Dhr. Wilders verlaat zelfs het 2de kamer debat. Vreemd.’ Ik zag het gisteren inderdaad ook op het NOS Journaal. Je zou nu mijn artikel ‘Mondiale Financiële Stabiliteit’ kunnen gaan lezen, dat hier voor een deel antwoord op geeft. 

Zou jij harde bewijzen herkennen?

Ontwikkel je onderscheidingsvermogen
Ontwikkel je onderscheidingsvermogen, vooral in het licht van alledag!

Maar je kunt het ook anders aanpakken. Deze meneer heeft duidelijk een ‘onderbuikgevoel’ dat er zaken niet kloppen, maar hij wil graag ‘harde bewijzen’ hebben. Die harde bewijzen zul je op WantToKnow.nl niet altijd vinden.

We komen met al onze artikelen voor mijn gevoel wel in de buurt van de waarheid, maar zelfs al hadden we harde bewijzen – zoals ik al schreef – zou jij ze dan herkennen? Toen ik met WantToKnow begon half december, had ik absoluut de ambitie om doofpotten open te trekken. Nu merk ik: dat regelt zich vanzelf. De waarheid komt vanzelf aan het licht. Daar hoeven jij en ik geen ene bal aan te doen. Ik zal je zo uitleggen hoe ik denk dat dit komt.

Wat is dan het nut van een website als WantToKnow? 

Ik vind het belangrijk om te laten zien ‘dat wat is’: zowel positief als negatief. Het kan jouw zoektocht naar de waarheid kracht bijzetten. Wij van WantToKnow.nl zijn mensen, die vanuit pure passie en het streven naar een betere toekomst voor ons allemaal, werken aan het schrijven en verzamelen van informatie. Wij gebruiken daarbij ons eigen onderscheidingsvermogen.

Wij vragen jou precies hetzelfde te doen, gebruik JOUW onderscheidingsvermogen, BIJ ALLES WAT JE ZIET. HOORT, LEEST EN VOELT. Vooral dat laatste: Wat voel jij als je bepaalde artikelen leest? Hoe bepaal jij of het voor jou waardevolle informatie is? Ikzelf luister naar mijn ‘innerlijke stem’. Als ik het gevoel heb dat iets desinformatie is, dat mij de angst op de stuipen jaagt, dan ‘zap’ ik weg en is het kennelijk niet voor mij bedoeld. 

Wij gebruiken daarbij ons eigen onderscheidingsvermogen. Wij vragen jou precies hetzelfde te doen, gebruik jouw onderscheidingsvermogen, BIJ ALLES WAT JE ZIET. HOORT, LEEST EN VOELT.

Vooral dat laatste: Wat voel jij als je bepaalde artikelen leest? Hoe bepaal jij of het voor jou waardevolle informatie is?

Ikzelf luister naar mijn ‘innerlijke stem’.

‘Waarom voel ik mij zo somber over de toekomst’

Maar ja… luisteren naar je gevoel… Heb jij daar veel ervaring mee in het dagelijks leven? Ik denk dat heel veel mensen door de eeuwen heen zijn vergeten hoe dat moet. We zijn toch vooral ‘getraind’ om dat wat we voelen ver weg te stoppen: oude trauma’s uit het verleden, onverwerkte emoties, oude gedragspatronen, oude overtuigingen… In mijn ogen zorgt dit verdringen ervoor dat we onze intuïtie onder een dikke laag stof wegstoppen.

We vragen onszelf soms af: ‘Waarom overkomt mij dit steeds? ‘Waarom vind ik nooit geluk?’ ‘Waarom voel ik mij zo somber over de toekomst en alles wat er in de wereld gebeurt?’ Ik kan je vertellen; een groot deel van die laag stof lost op als jij alleen al de keuze maakt aan jezelf te werken. Het werken aan jezelf is – in mijn ogen – het meest cruciale wat je kunt doen in je zoektocht naar de ‘ultieme waarheid’. Bereid je hierbij maar voor op grote veranderingen! 

Het is ontzettend moeilijk uit te leggen aan mensen, die naar de wereld kijken vanuit hun verstand, dat er meer is tussen Hemel en Aarde. Hun motto is: ‘Zien is geloven’. Mijn motto is precies het omgekeerde…

Parallel aan mijn zoektocht naar de waarheid, ging ik mij ook verdiepen in allerlei mysteries. Daarbij kwam ik niet om mezelf heen. Ik vroeg mezelf af: ‘Wie ben ik?’ Ik mocht allerlei interessante mensen interviewen, met de meest onverklaarbare ervaringen en telkens dacht ik: ‘Ik zou willen dat ik dat eens mocht beleven’. Want ergens had ik het gevoel dat het ons geboorterecht is om zoveel meer te zijn dan alleen ons lichaam, ons verstand en datgene wat we zien. 

Stukje bij beetje veranderde mijn perceptie

Helpende hand van 'hoger hand'?
Komt er 'n helpende hand van 'hoger hand'?

En ja hoor naarmate ik schoon schip maakte met mezelf, veranderde stukje bij beetje mijn perceptie. Ik kreeg een ruimere blik op de werkelijkheid. Naast alleen het stoffelijke kwam er nog iets bij, een verdieping. Laat ik het ervaringen van een ‘niet gewone werkelijkheid’ noemen. Het is net alsof ik het verloren deel van mezelf, steeds meer aan het her-ontdekken ben. Zie het als een ui die langzaam wordt afgepeld, terug naar de essentie, naar zijn kern. Een fijn gevoel, dat absoluut!

Maar hoe die wereld eruit ziet, leg dat maar eens uit aan iemand die alleen zijn nuchtere verstand gebruikt. Maar ja: ik snap die persoon wel, want ik ben daar ook geweest. Bereid je er maar op voor dat je inzichten op basis van voortschrijdend inzicht steeds zullen veranderen. Dan merk je ook dat het geen zin heeft om andere mensen te veroordelen, die nog door die ‘ik geloof wat ik zie’-bril naar de wereld kijken.

Hoewel het mij natuurlijk persoonlijk raakt als iemand dingen over mij schrijft, die ik heel anders zie en beleef, weet ik ook dat dit een mening temidden van vele meningen is, of een waarheid temidden van vele waarheden. Maar ik leer er ook nog eens heel veel van, van alle reacties op wat ik doe, zowel positief als negatief. Dus bedankt daarvoor! Ik probeer alleen geen energie te stoppen in mensen die mij omlaag halen. Ook al doen ze dat wellicht niet bewust, het geeft alleen maar weerstand.

Bereid je er maar op voor dat je inzichten op basis van voortschrijdend inzicht steeds zullen veranderen.

Dan merk je ook dat het geen zin heeft om andere mensen te veroordelen, die nog door die ‘ik geloof wat ik zie’-bril naar de wereld kijken.

Alles in het universum is energie

Dan even terug naar wat ik net zei over ‘doofpotten die aan het licht komen’, waar jij en ik eigenlijk niets aan hoeven te doen. Omdat het zich in feite vanzelf regelt. Het enige wat jij en ik werkelijk hoeven te doen is onszelf focussen op liefde. Ik herinner je nog even aan de uitspraak: ”Roei het ongewenste uit door de polariteit ervan te veranderen.’

De oude Egyptenaren onderwezen het al in hun mysteriescholen: alles in het universum is energie, die trilt op een bepaalde frequentie. Licht (synoniem voor liefde!) is de hoogste frequentie, angst heeft een lage frequentie. Daarbij heeft ook materie een frequentie; de tafel, de stoel maar jij ook, en jouw gedachten, jouw woorden en daden. ALLES. Alles is onderling met elkaar verbonden. Probeer jij maar eens te ontkomen aan die grote zee van energie. Het zal je niet lukken, want je bent er zelf een onlosmakelijk onderdeel van! Dit is geen zweverige prietpraat, lees dit wetenschappelijke artikel maar eens. 

Kies je voor angst of liefde?

Angst of liefde?
Angst of liefde?

Energie vergaat nooit, het draait in spiralen rond en verplaatst zich alleen van de ene vorm naar de andere vorm. Voor jouw eigen gedachten, woorden en daden mag jij zelf kiezen welke kant je het opstuurt. Niet op een willekeurige manier, maar precies volgens een aantal Universele Wetten. De wereldberoemde uitspraak van Jezus beschrijft één zo’n wet: ‘Wat je zaait zul je oogsten.’ Realiseer je dus hoe belangrijk het is wat jij uitzendt? En hoe belangrijk het is wat we als collectief uitzenden? De wereld om ons heen is in feite dus onze eigen creatie!

Waarover in allerlei heilige geschriften al is gesproken, maar wat ook steeds meer wetenschappers ontdekken is dat in deze unieke periode van de menselijke geschiedenis de frequentie op aarde stijgt. Voor de kenners onder ons: we verschuiven van de derde (dualiteit) naar de vijfde dimensie (eenheid). Het universum is niet een plek van a naar b, maar het universum is opgebouwd uit verschillende dimensies. Allemaal lagen energie, die trillen op een bepaalde frequentie. Dat kan lastig te bevatten zijn, nietwaar? Wat hoger trilt dan onze dimensie, kunnen wij niet waarnemen. Tenzij we zelf meegaan op die hogere trilling. Mensen die dat wel kunnen, kunnen dus meer waarnemen dan ‘de gewone werkelijkheid’.

Nu de trilling op aarde stijgt, komt alles wat lager trilt aan de oppervlakte. Het is een eenvoudig rekensommetje.

De chaos in de wereld om ons heen heeft daar voor een bijzonder groot deel mee te maken. In feite staan jij en ik voor twee keuzes: kies je voor angst of liefde?

Wat ik al schreef: licht is de hoogste frequentie. Nu de trilling op aarde stijgt, komt alles wat lager trilt aan de oppervlakte. Het is een eenvoudig rekensommetje. De chaos in de wereld om ons heen heeft daar voor een bijzonder groot deel mee te maken. In feite staan jij en ik voor twee keuzes: kies je voor angst of liefde? Ga je hoog trillen of blijf je in de lagere trilling? Trek je mensen, situaties en andere zaken aan vanuit angst of liefde?

Weet je wat zo jammer is: dit facet van de waarheid krijg je niet ieder half uur te horen, zoals dat met andere nieuwszaken gebeurt via de media. Jee stel je eens voor dat we ieder half uur zouden worden verblijd met positief nieuws, en te horen krijgen hoeveel macht we hebben als mens met alleen al onze gedachten, die werken als magneten… 

De allergrootste doofpot is de kracht van ons gevoel

Ik zie ik zie wat jij niet ziet...
Ik zie ik zie wat jij niet ziet...

Helaas moet je veel van deze infomatie zoeken op sites als wantToKnow.nl, Niburu.nl, Argusoog.nl… Dat is op zich mooi, maar als je nou nog steeds alles vanuit je denken benaderd? En dus dit soort artikelen onzin vindt en jezelf alleen voedt met informatie van buitenaf? Want op deze websites en in het nieuws lees je dat allerlei systemen, die we de afgelopen eeuwen hebben opgebouwd, als kaartenhuizen in elkaar storten.

Denk aan ons economisch stelsel, maar ook de politiek, wetenschap, gezondheidszorg, onderwijs, enzovoort, staan op hun grondvesten te schudden. Je leest over griepvaccins waarin het vogelgriepvirus is gestopt, je leest over Bush senior die de nazi’s heeft gesteund, je leest over Obama die misschien wel net zo ‘slecht’ is als voorganger Bush, etc.

De paniek, de angst, het cynisme slaan toe.  Ik denk dat de mensen, die puur vanuit hun verstand op zoek gaan naar de waarheid, het de komende tijd heel zwaar krijgen. Niet zozeer door de zojuist genoemde grote doofpotaffaires, die aan het licht zullen komen. Maar doordat ze in al deze chaos geen toegang hebben tot hun eigen kracht.

In mijn ogen is de allergrootste doofpot de kracht van ons eigen gevoel. En dan heb ik het niet over emotioneel en labiel, nee dan heb ik het over onze intuïtie. Dat niet is verbonden met ons ego (lees ons verstand) maar met onze ziel of Hoger Zelf, net hoe je het wilt noemen. Duistere (=lagere) krachten hebben geen macht over ons, tenzij wij hen die macht geven! Wat als we vandaag nog allemaal tot dat inzicht komen en collectief op dit moment van het NU kiezen voor verandering?

Die man vroeg me in dat mailtje van vandaag tot slot:

‘Denkt u bij machte te zijn dat er naar u geluisterd wordt, dat u verandering kunt laten plaatsvinden in onze samenleving middels dialoog? Ik heb het gevoel dat de algemene media, en het volk via die media, in dit land allen ‘roepende in een woestijn’ zijn.’

Laat ik het zo zeggen: ik ben bij machte om mijn eigen werkelijkheid te scheppen. En het is mijn wens dat jouw leven op dezelfde manier mag veranderen als het mijne. Ik heb geen angst. Ik houd mijn focus gericht op datgene wat ik in mijn leven wil creëren. In mijn persoonlijke leven ervaar ik wonderbaarlijke dingen en ik voel me veilig en beschermd. Dat er mensen zullen zijn die helemaal niets met mijn inzichten kunnen, dat is ook goed, want ik hoef niet die roepende in de woestijn te zijn. En in dat verband staat, wat mij betreft, die woestijn symbool voor je eigen leegte. Ga op zoek naar de verborgen schatten in jezelf, houd het licht op voor de wereld en geniet van het leven. Wat mij betreft kunnen we met elkaar de Hemel op Aarde creëren. Waar kies jij voor?

Lieve groet Tessa

Kom je ook?!

Ik nodig je hierbij uit om op 8 april of 13 mei in Heemstede (vlakbij Haarlem/Amsterdam/Leiden) met mij en andere aanwezigen in gesprek te gaan over wat er gaande is in de wereld. Klik hier voor meer informatie. Wat zo mooi is dat er heel veel mensen zijn die met positieve verandering bezig zijn, ieder vanuit zijn of haar eigen talent en passie. Dus als je denkt dat je een roepende in de woestijn bent, verbind je dan met gelijkgestemden!

128 gedachten over “Tessa: ‘Wat is waarheid en over de ultieme doofpot: de kracht van ons eigen gevoel’

 1. je stuk en mijn recente ervaringen zijn een voorbeeld van synchroniciteit

  heb de laatste 4 jaar besteed aan verduurzamingsprojecten, gericht op een systeemverandering a la Wijffels en Wilber

  in toenemende mate realiseer ik me dat deze materiële veranderingen uitsluitend obv bewustzijnsverandering plaats kan vinden

  ik heb daar op aangestuurd waar ik kon en gehoopt op respons bij mensen die in de materiële wereld invloed hebben. Met verwaarloosbaar merkbaar effect

  eergisteren was ik in Brummen en zag daar een motor met GEET processor draaien. Toen ik dat enthousiast meldde in mijn netwerkje van mensen die electrische auto’s (EV) in NL op grote schaal wil introduceren, kwam er geen enkele reactie

  ik vermoed dat velen vrezen dat ik uit het raam gevallen ben

  nu lijkt dat ook niet zonder zin, nu ik merk dat business as usual partijen bezit hebben genomen van het fenomeen EV en daarbij de systeemveranderende potentie ervan niet -willen- snappen, cq negeren

  mijn vrouw is altijd al bezig met readings, frequenties enz en ik zie steeds meer dat deze insteek veel duurzamer, effectiever is als dat ik aan heb willen/kunnen nemen

  alleen een wal heeft mij kunnen keren (nou vooruit, bijsturen) en ik buig diep voor de onwetendheidheid van ons allen en de liefde die ons zoveel kansen geeft

  Emil Möller
  http://sargasso.nl/archief/author/emil/

 2. Emil, neem nou jezelf eens. Kijk eens naar die kanjer in de spiegel!!! Wie ben jij dat je die man elke morgen scheren mag.. ;-)) Celebrate life, yours favourably!
  Prachtig verwoord man. Vroeg of laat breekt het licht bij iedereen door.
  Duurzaamheid staat op de ene kant van de munt, spiritualiteit/geestelijke groei op de andere. Op de zijkant staat:
  WEES BEWUST – WEES BEWUST – WEES BEWUST –

 3. Dank je Tessa, voor deze woorden recht uit je hart/ziel! Wat een zegen dit schrijftalent met anderen te kunnen delen… Ik ga het allemaal nog eens rustig doorlezen en op me in laten werken… Jouw waarheid zou best wel eens ook onze waarheid kunnen zijn!

 4. Je schrijft mooi Tessa en eerlijk; ik deel een aantal van je uitgangspunten niet, maar kom daar via ufowijzer op terug. Overigens heb ik er wat moeite mee dat je reacties ‘weerstand’ noemt. Ik zou het eerder kritische feedback noemen waar je je voordeel mee kunt doen. Ik ben een criticaster maar bewonder je lef en persoonlijkheid.

  Regards en altijd met respect,

  Jan Blei

 5. Met respect voor alle bezoekers van je site; laten we het vooral emotioneel neutraal houden. Wanneer de inhoud van een bericht niet bevalt, is het verstandig om met argumenten te argumenteren en niet met onderbuikgevoelens. Met andere woorden: “don’t shoot at the messenger”. Ik hou van discussie maar kan weinig met insunuaties en verdachtmakingen.

 6. Hoi Tessa,

  Prachtig!
  Ik sluit me helemaal bij je aan en hoop dat steeds meer zoekenden jouw website zullen vinden om vervolgens met hernieuwde kracht en hoop een positieve manier van kijken en denken gaan ontwikkelen die daardoor bij zal dragen aan (bespoediging van) een mooie toekomst van deze aarde.
  Laten wij allen een steeds groter morfologisch veld vormen door bewust te zijn van onze gedachten en deze positief af te stemmen op alles om ons heen. We moeten ons gaan realiseren dat we met een toename van (en het bundelen van) liefdevolle gedachten velen kunnen meenemen in een hogere trillingsfrequentie op weg naar de 5e dimensie.

  Liefde licht en kracht voor ieder

  Judith

 7. Gaan we weer; de prachtige theorieeen van Rupert Sheldrake zijn niet bewezen en trillingsfrequenties en vijfde dimensie behoren niet tot het geaccepteerde gedachtengoed van nuchtere medelanders. Veel New Age; weinig grondslag. Benieuwd hoe je reageert Judith wanneer de schaduwzijde van het leven onverbiddelijk toeslaat en trillingsgetallen veranderen in realiteit.

 8. Lieve Tessa,

  Je stuk beschrijft ook zo mijn persoonlijk gevoel/situatie, maar ik zou het nooit zo mooi beschreven kunnen hebben…

  Gelukkig merk ik ook op onze website (zeitgeistmovement.nl)dat er steeds meer mensen dit gevoel voorop zetten. En daar worden mooie dingen mee bereikt!

  Wel wil ik zeggen dat het voor mij persoonlijk en/en is… Ik kan niet stil blijven zitten en mij alleen maar richten op de positieve energie, wil/moet ook aan de slag!

  Tessa, bedankt voor deze boost (die ik niet geheel ontoevallig nodig had!)

 9. De Waarheid bestaat wel degelijk (‘ieder mens z’n eigen waarheid’ is onderdeel van het stichten van verwarring en chaos) – alleen is het niet mogelijk je daar van bewust te worden als je je bewustzijn alleen richt op deze mensenmaatschappij, die slechts een illusie is en gericht op het gevangen houden van de mens in negatieve emoties. Als je werkelijk, oprecht De Waarheid wilt weten, er écht om vraagt, dan zul je vanzelf die informatie op je pad krijgen, concreet: je weer herinneren waarom je ooit naar deze planeet bent gekomen, namelijk om het jongste kind van de Zon op een hoger bewustzijnsniveau te tillen door het Licht te geven. En dat kunnen wij mensen alleen als wij ons weer herinneren wie we werkelijk zijn, en weer gaan leven vanuit onze Lichtkern. We hoeven dus niets te leren, maar ons ‘slechts’ weer te herinneren, want alle bewustzijn c.q. kennis is al in onze Lichtkern aanwezig.

 10. @Hij refereert naar ‘de rare, gevoelsmatig onbetrouwbare handelswijze van de regering in Nederland, betreft de aanpak van de crisissituatie’.

  Je kunt BINNEN dit gegeven op zoek gaan naar wat er binnen de politiek wel een betrouwbare handelswijze is. En je kunt je daarbij beroepen op je intuïtie (aanvoelen wie in de politiek of op allerlei websites wel de juiste antwoorden heeft op de crisis?).

  Zo gebruik je je intuïtie, om de wereld af te scannen, vanuit een ongeëmancipeerde positie; je stelt je afhankelijk op van de buitenwereld.

  Je kunt aan de hand van het intuïtief aanvoelen dat de politieke oplossingen niet kloppen, ook een enorme positioneringssprong maken, naar een soort 5e dimensie diepte in jouw zelfbewustzijn, naar het besef dat politieke oplossingen NOOIT zullen werken. Dat het uitbesteden van je kracht, keuze, geld, aandacht, tijd, stem, aan een politiek apparaat, nu juist de rotzooi op aarde creëert.

  Dan richt je misschien je intuïtie niet meer op het scannen van de wereld, maar op dat wat je wilt brengen in de wereld, en verlang je innerlijk naar sociale structuren die bij dit ‘elkaar iets te brengen hebben’ mensbewustzijn passen.

  Aan Tessa vragen of zij er voor kan zorgen dat er naar haar wel geluisterd zal worden, is een zeer ongeëmancipeerde vraag.

  Het barst op aarde van de mensen die allang een andere keuze hebben gemaakt in de manieren waarop ze met elkaar en met geld om willen gaan. http://www.basisinkomens.nl/index.php?pag=artikel&art_id=73&tel=0 (is natuurlijk nog maar het topje van de ijsberg).

  Mensen die daar niet bij aansluiten op de 1 of andere manier, niet de eigen voeten willen verplaatsen, maar alles weer buiten zichzelf leggen en aan iemand zoals Tessa vragen: ‘Kan jij dan iets voor ons betekenen’, kan je natuurlijk beantwoorden met ‘zoek het in jezelf, daar ligt je kracht’. Je kunt ook ronduit zeggen wat die persoon op dat moment DOET; een ongeëmancipeerde, afhankelijke positie innemen. Je kunt dus ook even reflectie bieden. Doet soms au, vaak zelfs, maar daar komen we dus op de betekenis van liefde terecht. Ben je daartoe bereid? Of vind je liefde vooral dat jezelf altijd aardig gevonden moet blijven worden?

  In deze tekst zie ik niets van de innerlijke kracht terug. Ik zie een mindmodel over dualisme en over liefde. Ik zie een hoop gerefereer aan bekende autoriteiten. Ik zie dat de uitdaging die Jan Blei biedt, niet wezenlijk opgepakt wordt. Iets laten schuren, samen,
  daar kunnen mooie dingen uit ontstaan. Niet vanuit strijd, maar vanuit laten schuren. Transformatie kraakt.

  In dit stuk wordt terecht gerefereerd aan het feit dat uiteindelijk alles in onszelf zit.

  Toch gaat dit stuk aan 1 stuk door over dingen die van buiten komen. De aanname dat we het dualisme moeten ontstijgen, komt ook van buiten. Alle termen zoals ‘ontstijgen’, ‘ascentie’, zijn allemaal patriarchale aannames dat wij niet in orde zijn als mens.

  In dit stuk zie ik ook dat angst als iets laags beschouwd wordt. So much voor ‘het ontstijgen aan dualisme’. Angst kan een geweldige transformatiekracht bieden.

  Transformatie is niet per se ‘innerlijk een beter of rustiger of bewuster mens worden’.

  Een transformator zet de ene energie om in een andere. Zet bijvoorbeeld stromende electriciteit om in licht.

  Tessa, niets in jouw schrijven blijkt met transformatie energie te willen werken.
  Wat ook niet hoeft. Je bent er niet toe verplicht.

  Maar dat is wel vaak de reden waarom mensen euforie voelen en willen applaudiseren. Je kunt euforisch geraakt zijn door het feit dat je totaal niet wezenlijk geraakt wordt.

  Mensen die ‘net zo ver zijn als jij’ kunnen iets herkennen en van daaruit blij zijn. Hebben ook geen transformatie energie nodig.

  Maar, ik wil wel mee geven, dat deze tekst volledig in een patriarchale conotatie staat, zoals ik hierboven schreef.

  Het zoeken naar de waarheid buiten, over de werking van de machten, dat is ook alleen nodig door mensen die niet geëmancipeerd zijn. Mensen die geëmancipeerd zijn, WILLEN hun eigen keuzes maken en dragen. En het spirituele element erbij is dat je het zelf afschuwelijk kan vinden dat er van jouw verplichtte belastingenafdrachten, mensen in Irak dood gemaakt worden.
  Dat alleen al is voldoende om te beseffen dat je niet mee wilt doen aan dat ‘systeem’, en op zoek gaat naar manieren om volledig verantwoordlijkheid te kunnen dragen voor de vreugde van de ‘werk’energie die je op aarde komt brengen.

  Je hoeft niet eerst alle doem van de wereld te zoeken om te beseffen dat het wel heel erg is dat je je eigen energie moet laten belasten door mensen die er lelijker dingen mee doen dan dat je er zelf mee zou doen.

  Behalve, als je niet zo’n geëmancipeerd persoon bent. Dan heb je blijkbaar eerst een massale wake-up call nodig door het zien hoe erg alles in de wereld is of zo? En hoe machteloos de macht achter de macht je maakt, …. en vervolgens weer naar een stemhokje gaan om je stem weg te geven aan mensen die je helemaal niet kent…..?

  De wereld mist geen spiritualiteit. Maar geëmancipeerdheid. De wereld kan het prima verdragen dat mensen niet de 5e dimensie van verlichting bereikt hebben (wat dat ook moge zijn). Waar de wereld niet tegen kan, is dat mensen geen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen energie/geld/keuzes/stem. Daarvan worden mensen gedood.

  Kiezen voor liefde of voor angst?
  Tessa, je kiest voor angst.
  Je bent bang voor transformatiekracht.

  Mensen die jou naar beneden willen halen, daar hoef je inderdaad geen energie in te steken.

  Maar mensen die schuren, die willen jouw kracht aanspreken.

  Je loopt er voor weg.
  Je blijft hangen in dualisme.

  http://www.thefemininetouch.nl/index.php?pag=artikel&art_id=120&tel=50

 11. Met bovenstaande schrijver ben ik het niet eens.
  Als iemand de confrentatie zoekt, dan zoekt die zich zelf, daar hoef je niet in mee te gaan.
  Dat is dualiteit, waarom schuren als je helemaal niet hoeft te schuren.

  Door helemaal niet te schuren , wordt er niet meer geschuurd.
  Wat jij als oplossing ziet, dat je met een beetje schuren iemand kan mee nemen, die tijd is eigenlijk geweest.
  Want de 1 schuurt een beetje, de ander al wat meer .
  En de gene die daarna komt, die schuurt nog veel meer, dat werkt niet meer.
  Er zijn genoeg waarheden te zien dat dualiteit niets oplost, maar creert, waarom dan daarin mee gaan.
  Het hele politieke systeem lijd tot verdeeldheid en daar zal dan ook niet de oplossing liggen.
  De oplossing ligt in je zelf en daar moet je het zoeken.
  Je kan je afstemmen op je verschillen en je zult er steeds meer zien.
  Je kan je ook afstemmen op de goddelijke overeenkomsten en je zal er ook steeds meer zien.

  Ik zie het nut van dualiteit ook niet meer in, het zaait verdeeldheid.
  Dat er gezegd wordt dat Tessa voor angst kiest, dan vraag ik mij af hoe je tot die conclusie komt.
  Dan snap je de boodschap van het leven niet , de kern ervan tenminste niet .

  Tessa voelt zich gesteund door het grotere geheel en dat kent geen angst.
  Haar liefde is oneindig en haar gedachten zijn niet vergankelijk.
  De mensen die het nog in dualiteit blijven zoeken, zullen nooit de eenheid ervaren.
  Het is maar wat je zelf wilt, dat is het mooie in het leven , dat je kan kiezen.

 12. Hoi Tessa, ik vind t supergoed van je dat je om mensen bewust te maken je zo’n grote stap in t diepe durft te nemen. En ik zeg dit omdat ik de afwijzigen en negatieve reacties ook meemaak bij de mensen om mij heen. Je wordt min of meer voor gek verklaard omdat je conspiracy theorien geloofd, in UFO’s, in bilderberg, in the black hole,in greys, in the galactic federation of light..enz enz. T is net of dat mensen alleen dingen geloven als ze óf op tv komen (want dán is t waarheid…) of als ze keiharde bewijzen hebben. Ik ben sinds al deze informatie via internet tot mij is gekomen, veel gelukkiger geworden omdat ik wéét dat alles wat nu gebeurd niet interessant is, want het licht gaat het van het duister overwinnen binnenkort en dan, dan kan iedereen spiritueel groeien. Iedereen om mij heen concentreert zich op werk, op “de crisis”, op alle nare dingen die in het nieuws worden uitgezonden, en ik weet gewoon niet hoe ik ze op dit pad brengen moet. Zoals jij het doet, open en bloot met je gezicht op internet, vind ik zo dapper!! Ik heb een site op hyves en facebook opgericht (anoniem) om de berichten die mij aanspreken hierop te zetten. In de hoop dat ik misschien een aantal mensen kan helpen bewust te worden. Ik wil helpen, maar ik weet niet hoe. Dus ik lees maar zoveel ik kan op niburu en nu ook jullie site, want knowledge is power. Ik ben ook in de val van de illuminatie geweest door angst gedachtes, maar ik weet nu dat ik nooit maar dan ook nooit meer in hun val zal lopen. Ik kan niet wachten tot de dag van “first contact”. Het lijkt me zo’n fantastische gebeurtenis voor iedereen!

 13. De veelheid aan onderwerpen maken dat je er de vinger niet achter krijgt toch blijf ik me voor heel veel onderwerpen interesseren vooral omdat ook niet bewezen kan worden dat alles uit de lucht gegrepen is.
  Zo ook met de vrije energie met de geet processor of diverse ontwerpen van de magneet motor.
  Dit nadert het stadium dat het tot een productie lijn kan komen, of het ooit zover komt? Ik weet het niet, het moet nu toch snel tot een doorbraak komen anders houd mijn geloof hierin op.
  Van het al dan niet bestaan van Ufo’s lijkt me door de grote hoeveelheid van filmpjes en commentaren vooral vanuit Mexico bewezen. Ik persoonlijkben wel om.
  Ook wat betreft de oude beschavingen, onze geschiedenis zou wel eens herschreven moeten worden, echter zolang de wetenschap niet thuis geeft blijft dit een twijfel geval.
  Vaak is het zo dat je een wetenschapper moet zijn om te weerleggen wat er op sommige sites beweerd word en zelfs dan sta je soms met de mond vol tanden zoals op de lezing in de TU Delft http://collegerama.tudelft.nl/mediasite/Viewer/?peid=28639eb121ca4b34bd4015023dbe4b83
  Anton Teube eigenaar van w.w.w. niburu.nl versus Dap Hartmann astronoom en als universitair docent innovatiemanagement en ondernemerschap werkzaam aan de TU Delft.

 14. weer een stuk waar ik mezelf in terugzie.
  “grappig” om te zien dat je min of meer dezelfde ontwikkeling doormaakt als ik; een paar jaar geleden bij de discussies op Nib. nog overweldigd door de niet aflatende stroom van, voor mij, nieuwe informatie en werkelijkheden. Nu, een paar jaar later, heeft de overweldiging, verwarring en onzekerheid plaats gemaakt voor rust en berusting in het feit dat ik ervan overtuigt ben op de goede weg ben met een helicopterview waardoor ik nu aardig de waarheid kan overzien.
  af en toe nog wel een terugval, maar ben op de goede weg, net als jij lees ik, jammer genoeg nog met te weinig medestanders die nog vastzitten aan aardse zaken.
  ga zo door, dan doe ik ’t ook

 15. Er bestaan in de wereld ook ‘Meesters van Stilte’.
  Je zult hun niet zo makkelijk herkennen.
  Zij doen niets, zij kijken alleen.

  Niets blijft ongezien aan wat de wereld ondergaat.
  Het Universum heeft echter ogen nodig om te kunnen zien wat er gebeurd en in welke richting de volgende stap dient te worden gezet.

 16. Tessa,
  Wat je beschrijft is voor mij waarheid. In feite is dit steeds al verkondigd in mysterieleringen en de gnosis. Ieder van ons heeft dat licht in zich, noem het iets Goddelijks, een Goddelijk vuurtje wat ons allen verbindt. Helaas lijkt het dat de mensen dit niet mogen weten. Zoals je zelf beschrijft als de grootste doofpot aller tijden.Zie de geschiedenis! We worden opgevoed in een “verhaal” waar we zelf een rol in spelen. Dat verhaal wordt gevormd door onze opvoeding, opleiding, cultuur en de media. Helaas zitten we vaak ook vast in dit verhaal met onvermogen de andere kant van het verhaal te zien. Mensen laten zich leiden door het verstand niet door de intuitie, het innerlijk stemmetje, het weten. Verstand is betrekkelijk en kan men heel makkelijk beïnvloeden. Naar mijn gevoel is de strijd die nu woedt als zijnde de mondiale crisis,angst voor een pandemie, Al-Qa’ida, op gebied van religie, niets anders is dan een strijd om te voorkomen dat “men weet” . Het lijkt ook dat men naar een climax toe komt richting 2012.
  Maar voor te strijden heb je twee partijen nodig, en waar men tegen strijdt woekert men aan. Men moet zich inderdaad niet laden leiden door angst want dan zit je vast in je verhaal. Luister naar je stemmetje en kies voor licht. En Tessa onderschat je rol niet, kijk naar de reacties en weet; een vlinderslag aan deze zijde kan een orkaan veroorzaken aan de andere zijde.

 17. Wat ik helaas mis is compassie op jouw website, Tessa. Want op jouw site, en op meerdere van hetzelfde type, staan verhalen en conspiracy theorieën die over bepaalde mensen gaan. In die verhalen staan beweringen die verregaande beschuldigingen uiten naar mensen op bepaalde machtsposities, mensen in de medische zorg en mensen die bijvoorbeeld werken in de media. In bovenstaand stukje zeg je zelf dat er uiteindelijk ‘geen echte waarheid is’ en dat je die voor jezelf maakt. Maar je moet wel dondersgoed weten dat mensen schade kunnen ondervinden van je uitspraken en beweringen (ook al geef je die ‘slechts’ door van andere bronnen). En als je niet met absolute zekerheid en échte bewijzen kunt komen om dat soort theorieën te staven, vind ik het zéér onethisch dat je tóch die beweringen doet, zonder de schade in acht te nemen die je kan aanrichten. Daarom spreek ik hier de hoop uit, dat je niet alleen argumenten voor je theorieën en stellingen op het internet gaat zoeken als je weer iets post, maar ook de kritische kant opzoekt (die óók voorhanden is), zonder deze gelijk af te doen als ‘mensen die hun kop in het zand steken’, of nog erger; ‘mensen die ook in het complot zitten’.

 18. Hoi Tessa,

  Je heb het geweldig geschreven
  Ik kan er zelf niets aan toe voegen Kan er zelf ook wel honderd A viertjes mee vullen Maar iedereen maakt zijn eigen keus in deze
  Werk al twintig jaar op deze manier hoe jij je dit artikel schrijf. Werkt echt heel goed. Op je gevoel werken luisteren en horen zo trek je ook de juiste mensen aan en artikelen en boeken. De tv en krant kun je beter links laten liggen scheelt je een hoop ergenis .Liefe en licht is nog steeds een goede leidraad om door het leven te gaan

  Succes met deze mooie side !

  Vriendelijke Groet

  Licht en kracht

  Gerrit

 19. mooi stuk tekst Tessa, alles begint bij onszelf. Ken je gedachtengang, omring je met positieve gedachten en ontvang positiviteit zodat je het positieve ziet, voelt en beleeft.
  zo zie je de waarheid in een mooier daglicht en komen we in globale positieve energie.
  grtz barre

 20. Vandaag in TROUW, uit het interview met ex-psychiater Jan Foudraine:
  “We leven in een woordenwereld, in een conceptuele werkelijkheid. De ‘werkelijke werkelijkheid’ kan zich plotseling, met een flits openbaren. Dan stopt op een of andere mysterieuze wijze, die THOUGHT FLOW, en BAM! Dan kom je in de werkelijke werkelijkheid waar in feite alles nog een godswonder is.

  Dan zijn je pantoffels God, de contouren van je venster, of de roodbruine vloerbedekking. Op dat moment ben je beyond Mind. Dus weg van de woorden, weg van de labels en etiketten. Begrijp je?

  Kortom de werkelijke werkelijkheid openbaart zich aan de mens indien er een enorme revolutie heeft plaatsgevonden die een radicale wijziging van perspectief geeft! Dan komt ‘Lazarus uit zijn symbolische graf’. Het graf is dus het door de Mind gedomineerde zelfbewustzijn, het IK-bewustzijn, het EGO.

  Jezus heeft gezegd: “Wie het zelf behoudt, verliest het leven”. We zijn aan het einde gekomen van door de Mind gedomineerde Ik-bewustzijn. Dát is de essentie van de vele vormen van crisis waar we nu middenin zitten en die zich op alle fronten openbaart. Ze zijn allemaal gecreëert door de mens, want een paard en een madeliefje hebben geen Mind. De mens is de enige die ligt begraven in de mind.

  Er moet dus een radicale wijziging komen, maar daarin zijn helaas niet velen geïintresseerd. Want we houden teveel van onze ‘conceptuele werkelijkheid’. Als je echter de transcendentale sprong beyond the Mind waagt, dan ben je weg. En dat willen we niet, ‘weg zijn’, want we zijn teveel verliefd op onze eigen aanwezigheid, is ’t niet zo? In feite is er dus maar één goddelijk gebod: Ontwaak!”

 21. Emotioneel neutraal houden…..
  Dat is niet het leven!!!
  Alle emoties zijn trillingen, energie en dus liefde. Noordpool + zuidpool, zwart + wit, Liefde + haat, het één hoort bij het ander. Zonder die tegenpolen is alles vlak en levenloos, dood. Met boosheid verbrand je die negatieve energie, met huilen maak je het schoon, met lachen en liefhebben laat je je weer op. Alles hangt samen, vormt een geheel.

  Met die emoties voel je wat goed of slecht is. Dus Tessa, dank je voor het opschrijven van je emoties. Iets wetenschappelijk bewijzen… prima… maar het leven is voor niemand helemaal te bevatten. Neem je verantwoordelijkheid over je eigen leven, handel vanuit je hart en heb respect voor iedereen. Pas als je in de schoenen van een ander staat kun je over diegene oordelen. De regering over je keuzes in je leven laten beslissen….NEE…pas als ze me met respect behandelen en ze niet meer vanuit eigenbelang handelen, kunnen we de zogenaamde leiders gaan geloven. Of beter gezegd, naar hun raad luisteren. En zolang geld voor velen het doel is en niet een middel, zal de wereld blijven zoals die nu is.

  Door te zijn wie je bent, door te laten zien hoe je in het leven staat, verander je je wereld en die om je heen. Een langzaam proces, maar het werkt. Als iedereen zo in hun eigen leven gaat staan, veranderd de wereld sneller en dat is wat er nu gebeurt, hoe je het ook wil noemen. Als het beestje maar een naam heeft….

  De waarheid komt altijd boven en nu is het de tijd dat alle rotzooi boven komt drijven. Sites zoals deze helpen, maak je eigen schifting daarin en leef elke dag alsof het je laatste is. Ga je dan nog van huis zonder een kus te geven aan je geliefden? Zonder ze nog even in de ogen te kijken om te kijken of het goed met ze is?

  Voor iedereen veel liefs Anneke

 22. dankjewel tessa voor je heldere schrijven,je verwoord wat ik 5 jaar geleden ervaren heb,na een zoektocht van jaren naar mij zelf.
  mijn motto is dan ook ‘ken jezelf” want als je jezelf kent(weet) ken je de ander,de wereld,het universum.alles is een en dan weet je dat liefde de weg is. mijn zoektocht was een hel maar door te vertrouwen op al wat is ervoer ik de hemel en ik wist ik kan alleen maar voorbeeld zijn,liefde en licht zijn en dan zal de wereld om me heen veranderen in licht en liefde.De kring zal groeien…
  confusius schreef al:”in de stilte van je eigen innerlijk wordt je duidelijk wat waar is”.
  als je de vrede in jezelf hebt gevonden,voorbij het denken,zul je zien horen voelen wat waar is,dan komt er een energie vrij die zuiver en krachtig is.
  alles begint bij jezelf,jij bent de wereld!
  groetjes marianna

 23. Tessa bedankt voor je mooie indrukwekkend verslag.
  Kom graag op je site ondanks, dat ik er soms wat anders over denk. Echter, daar gaat het niet om; het gaat over hoe we onvoorwaardelijk lief kunnen hebben en elkaar niet nawijzen omdat we “anders” denken. Dus geen voorwaarden scheppen aan onze liefde.
  We zijn immers een eenheid, komen daar vandaan en keren er weer naar terug.Dit proces van zoeken naar die eenheid of het los laten van de dualiteit doen we net zo lang tot we het begrepen hebben. De hemel of hel ligt in ieders hart en nergens daar buiten; het is maar wat men verkiest. Heb 1 ding geleerd: geloven in mij zelf en steun niet meer op andermans gedachten of wetten. De waarheid zijn we immers zelf! “Ye are Gods”

  Ja, ik ben de wereld, ik ben mijn eigen schepper. I AM.

 24. HET GROTE TABOE

  Hoewel iedereen overal een mening over heeft en dat ook overal, veelal schaamteloos ongenuanceerd, kan ventileren, levert het zelden iets constructiefs op.
  En steek je je nek uit dan valt je eerder een genadeloos hakblok ten deel, dan een empathisch meedenken en voelen om tot vruchtbare ideeën en/of oplossingen te komen.
  Juist inzake een taboe is het de bedoeling openheid te creëren om datgene bespreekbaar te maken, dus laat ik het maar eens op dit podium proberen.
  Het gaat over STILTE, beter gezegd, het gebrek eraan, oftewel: onnodig lawaai.
  Stilte is niet de afwezigheid van geluid en lawaai hoort tot op zeker hoogte ook bij bepaalde aspecten van het leven. Stilte bestaat uit een scala aan natuurlijke geluiden en daar gaat het nu juist om: natuurlijke geluiden steeds minder kunnen ervaren werkt vervreemdend en maakt ziek.

  Omdat iedere geluidsbeleving een subjectieve ervaring is en niemand voor een ander kan bepalen wat aangenaam, irritant, mooi of lelijk, hard of zacht is, moeten we ons, als het om zo’n delicaat en fijngevoelig zintuig als het oor gaat, extra fijnzinnig opstellen.
  Horen is namelijk net zo goed voelen, omdat geluid uit trillingen bestaat en ons oor het evenwichtsorgaan huisvest en verbonden is met onze ziel en al haar roerselen. Daarbij zijn ze willoos en dus altijd “in gebruik.”
  Letterlijk en figuurlijk niet gehoord worden grijpt dan ook danig diep in!

  Er zijn miljoenen mensen die op dagelijkse basis in meer of mindere mate te lijden hebben onder lawaai in al zijn verschijningsvormen en er zijn bergen (medisch/wetenschappelijke) onderzoeksrapporten die staven dat blootstelling aan lawaai niet alleen heel ongezond is maar ook tot de dood kan leiden, dat het nooit went en dat het alleen maar toeneemt door de bevolkingsgroei, de verstedelijking, de technische en industriële ontwikkelingen, de weg- trein- en luchtverkeerstoename.
  Daar moeten we niet lichtvaardig over denken, laat staan het op persoonlijk niveau ridiculiseren en bagatelliseren van degenen die hier ongevraagd en ongewenst mee opgezadeld
  worden.

  Het is onbegrijpelijk dat gezondheid altijd alleen maar over ons fysiek gaat en dat het trainen van de geest in de stilte alleen als iets voor monniken, geestelijken en andere wereldvreemden wordt gehouden, waarbij ook nog eens de vraag wordt gesteld: wat heeft het voor zin om biddend en mediterend, een teruggetrokken bestaan te leiden?Dat wordt toch veelal als tamelijk egoïstisch bevonden.
  Als ik diezelfde vraag dan eens loslaat op de doorsnee levenswijze van de meerderheid:
  Wat is de zin van al die massaal bezochte feesten, evenementen, popconcerten en parades in de open lucht, die allemaal op dezelfde voorspelbare wijze verlopen, met veel drank, geschreeuw, gehos, die een hele wijde omgeving in gijzeling nemen met de volumeknop als ultieme wapen. Feest is het vooral voor de commercie die er dik aan verdient en er wel bij vaart. Het zal hen een rotzorg zijn dat drank- en drugs levens verwoesten, dat te veel decibels gehoorschade veroorzaakt, dat het agressie, vernielzucht, vechtpartijen en heel veel troep oplevert. Een batterij aan medische hulp- en veilgheidsdiensten moet eraan te pas komen en kosten noch moeite worden gespaard om het eenieder naar de zin te maken.
  Wat is daar in vredesnaam de zin van?

  Ik kom tot de treurige constatering dat er voor de weldenkende, zintuiggevoelige en stiltebehoeftige mens geen ruimte meer is, omdat de muZIEKTE overal dominant aanwezig is in de openbare en voor publiek toegankelijke ruimte. Voor ons is helemaal niets geregeld en opkomen voor ons grondrecht op stilte wordt zelfs tegengewerkt dan wel onmogelijk gemaakt. De toenemende lawaai-economie heeft een louter egoïstische, consumerende mens gecreëerd die geen idee meer heeft dat stilte de basis is voor een zinvolle SAMENleving.

  Vrijheid betekent niet maar kunnen doen waar men zin in heeft, maar gaat juist over het kennen van de eigen grenzen en daar bewust naar leven.
  Het verschil weten tussen privésfeer en publieke ruimte, waardoor iederéén in vrijheid kan leven verandert “ik heb er geen last van” in “wat erg dat je er last van hebt.”
  Die basishouding heet innerlijke beschaving en zorgt voor de terugkeer van het fatsoen.
  Dan weet je vanzelf wat juist is om te doen en wat je behoort te laten.

  Aan elke activiteit behoort stilte vooraf te gaan.
  We hebben op dat vlak nog héél veel in te halen om de dolgedraaide herriemaatschappij weer tot rust te brengen en het evenwicht te herstellen.
  Het goede nieuws is dat we helemaal niet op zoek hoeven naar stilte zoals de geestelijken dat doen, als we op heel gewone dagelijkse basis de stilte durven toe te laten.
  Het is niet eng maar ons medicijn.
  Want stilte is vrede. Wie wil dat nu niet?

 25. Het zoeken naar mijn eigen waarheid is ook voor mij een innerlijke strijd.
  Aan de ene kant de ongerustheid dat we met te weinigen zijn en te weinig tijd hebben om het tij te keren. Het is ook niet niks, al die invloedrijke instanties / partijen / mensen die de wereld en alles wat daarop en daarin leeft aan het vernietigen zijn en de dreiging van het gedeeltelijk of geheel verdwijnen van het internet, waardoor je niet meer op de hoogte zult kunnen blijven van wat er echt speelt in de wereld.
  Aan de andere kant zijn er ook veel positieve zaken, zoals de Free Hugs Campaign en sites zoals deze waarop mensen met vergelijkbare ideeën elkaar toch nog steeds kunnen vinden.

  Maar als overdag de zon schijnt is het een stuk gemakkelijker om positief te blijven dan wanneer je ’s nachts in het donker wakker ligt en je afvraagt of de hele wereld gek is geworden of dat alleen jijzelf niet (meer) spoort :-))

 26. Ik heb net dit artikel van Tessa Koop gelezen en constateerde al meteen dat in zijn geheel misleidend is. Alhoewel de hoofdboodschap in essentie waar is, word een essentieel onderdeel van deze waarheid in het artikel van Tessa volledig buiten beschouwing gelaten. Namelijk dat de polarisatie tussen ansgt en liefde overstegen word door een innerlijk transformatie proces. Dit komt langzaam tot realisatie in jouw eigen innerlijke kracht. Het is niet simpelweg een keuze. Wanneer men dit werkelijk denkt, is een nieuw standvastig EGO geboren.

  Transformatie vind plaats door daadwerkelijke oprechte waarneming van de innerlijke ervaringswereld. Uiteindelijk zal inderdaad de keuze zich aandienen een nieuw positief pad in te slaan, om onzelfzuchtig ten dienste te staan voor het hoogste goed van ons allemaal. Alleen dit creëren we niet zomaar even door er blindelings voor te kiezen. Dat is namelijk dezelfde schijnpositiviteit waar de hele maatschappij op functioneert. Een collectieve illusionaire positieve persoonlijkheid word hiermee in stand gehouden. Carl Jung noemde dit archetype de persona. Wanneer men daadwerkelijk denkt de persona te zijn, verandert de persona in een echt EGO.

  Ik kan er ook eigenlijk niet vaak genoeg op aandringen dat we allemaal waakzaam moeten zijn voor de misleidende glorie van de New Age. Wanneer men de New Age verhalen echt serieus neemt dan vervalt men uiteindelijk in de houding waarin men in positieve houding af gaat wachten tot het Groote feest in 2012 zal losbarsten.

  Men moet zich gaan beseffen dat machthebbende op deze aarde volledig bekend zijn met onze schrijnende verlangens naar het goede/positieve en hier heel doelbewust op inspelen. De New Age euforie is het gevolg. Wanneer men dagdelijks deze new age zonnebril opzet is men blind voor de collectieve schaduw kant van het leven.

  Tessa, ik wil je boodschap niet geheel afwijzen maar wil zeggen dat het de essentie van de waarheid niet raakt. Positiviteit kan namelijk bij het verkeerd toepassen ervan jouw eigen schaduw verhullen.

  Herken het licht in jezelf, maar ook je schaduw. Niemand KIEST zomaar even voor het goede.

 27. Een interessante en naar mijn idee belangrijke discussie die hier is ontstaan. Vermoedelijk ben ik die ene negatieve schrijver geweest van een lange mail aan Tessa waarin ik haar uitleg waarom ik me zorgen over haar maakte en vermoedde dat ze richting een psychose leek te gaan. Dat vermoeden heb ik ook geprobeerd om via een inhoudelijke opbouw van mijn ideeen duidelijk te maken.
  Heb niet gesteld dat ze psychotisch geworden was. En ook heb ik het gehad over Niburu-geleuter. Waarmee ik inderdaad op de 5D-verhaaltjes en dergelijke doelde.
  Tessa is een schat van een meid, kan niet anders zeggen. En ze bedoeld alles oprecht. Van meet af aan heb ik haar ‘gevoel’ zullen we nu maar zeggen ipv gedachten, verkeerd ingeschat wat betreft al deze theorieen en verhalen.
  Ik was daardoor erg geschrokken van de manier waarop er naast de ogenschijnlijk meer onderbouwde en serieuze informatie, de info van channelings en het ‘alles op gevoel’ gebracht werd. Over de ‘kwade elite’ en weet ik wat. Vind dat erg jammer omdat ik zo had gehoopt op een meer nuchtere uiting omtrent o.a. het ufo-fenomeen en andere zaken, waarmee er meer een brug gebouwd zou kunnen worden naar de reguliere media en wetenschap. Maar ja, dat is mijn waarheid.
  Hoe het ook zij: Tessa heeft zichzelf weer bij elkaar geraapt en is op volle kracht verder aan het gaan en dat vind ik fijn voor haar.

  Jan Blei had een goed kritisch stuk geschreven en ik vind het van grote klasse getuigen dat dat gewoon hier geplaatst wordt.
  Als je het niet eens bent met bepaalde ideeen over trilling en energieen wordt je door aardig wat bezoekers hier al snel gezien als iemand die daar helemaal niet voor open staat. Zo blijkt uit de reacties op Jan Blei. Maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Iemand kan wel degelijk voor al deze zaken openstaan mits het maar goed onderbouwd wordt en op zijn minst voor een deel bewezen. Maar ja, da’s wel erg 3D gedacht van me dan? Geen ascensie voor deze jongen. En ik ‘zal het wel voelen in de toekomst’, heel moeilijk gaan krijgen(lees: straf omdat je er niet in gelooft. Hebben vele religies uit de kast gehaald, dat truukje).
  Ik heb Tessa een lange mail geschreven en haar blijkbaar gekwetst aangezien er inhoudelijk nauwelijks tot niet op in is gegaan. Behalve een duidelijk ‘onze wegen scheiden zich inderdaad’ of zo, met een uitroepteken er achter.

  Kan me er wel iets bij voorstellen want die mail heeft vast niet ‘goed gevoeld’. Dus niet waard om nog energie in te steken.
  En nu blijkt dus dat dan alles maar overboord gegooid moet wordt wat niet goed voelt.
  Wat zegt dat over een kritisch denkvermogen? Over zaken fundamenteel kunnen onderbouwen? Dat dit niet meer uitmaakt. Dat er van alles geroepen kan worden als het maar ‘goed voelt’.
  Nou ja, dat is jullie(Tessa en Guido) goed recht. Ik herken het ergens ook wel. Want al dat 5D-geleuter, Illuminati-gezever en weet ik wat allemaal nog in die hoek ligt, daar ben ik klaar mee. Omdat het veelal niet klopt en er veel wordt afgelogen en gemanipuleerd. Nog vele malen meer dan in de reguliere media gebeurd. Datgenen waar bepaalde sites ‘de media’ altijd van beschuldigen beoefenen ze zelf in het kwadraat.
  Dit voelt allemaal niet meer zo goed voor me. Dus Tessa heeft groot gelijk in: Ieder zijn eigen waarheid.

 28. dankjewel Edwin voor het delen. Is dat uiteindelijk niet de essentie? Delen wat je voelt! Dan kan die ander zich in jou spiegelen, jij in zijn reacties. Dát is dus ook de essentie van deze discussie, en hoe gek het ook klinkt wellicht: Toch echt de essentie van wat wij met WantToKnow willen bewerkstelligen. Nog een keer vertellen dan maar..?

  Een diepere wereld laten zien, een alternatief bieden voor de buitenwereld. Wat speelt daar buiten, dat invloed heeft op jou. Waarom wordt daar zo heftig over JOUW ESSENTIE, JOUW OERKRACHT gedaan..! Er zijn ONMISKENBAAR krachten in de wereld, die JOU JE KRACHT WILLEN ONTNEMEN, waardoor zij kunnen (over)heersen.

  Dat is 1.

  De andere kant van de medaille is natuurlijk ‘empowerment’. Hoe kun je als mens je eigen essentie weer be-krachtigen? De essentie waarvan sommigen niet willen, dat jij die erkend, herkend, laat staan bekrachtigd..
  Je kunt als mens jezelf bekrachtigen, door heel simpel je ‘bewust’ te worden. Maar dat dat soms niet zo simpel is als het lijkt, zegt meer over degene die in de struggle van bewustzijn zit.

  Wij proberen op WantToKnow mensen 2 kanten van de dualiteit te laten zien, waardoor ze in staat zijn zich daarbovenuit te tillen. Want heel stiekem, ontstaat door een discussie over welles, nietes, goed of kwaad, of ‘dat zie je verkeerd, ik zie dat anders’, een trialiteit. Een positie die uniek is voor de beschouwer. JIJ. IK.
  Dan wordt je niet meer verscheurd door 2 standpunten, waarvan lijkt alsof je er 1 MOET kiezen… Dan kun je in alle rust wegen, wegen en blijven wegen. (Inderdaad, als je dat wilt, tot je een ons weegt..) Waarbij de balans de ene keer naar de ene kant, de andere keer naar de andere kant LIJKT DOOR TE SLAAN. Maar de ontdekking, het bewustzijn is geboren.

  In die trialiteit zit JIJZELF, jij bent toch degene die de balans vasthoudt, sterker nog: JIJ BENT DE BALANS.

  Dat is wat wij proberen bij WantToKnow, met een hele grote dosis openheid, liefde en toewijding. En natuurlijk Edwin, hoort dan jouw verhaal hier ook. Ik ben helemaal blij dat je hier je stem verheft. DANKJEWEL!

  WantToKnow is een poging een platform te creëeren van oprecht delen. Dank dat jij deze woorden leest..!!!

 29. En hoppa, er wordt nu ook een modelletje over Edwin heen gelegd.

  Guido en Tessa, jullie hebben volgens mij geen idee wat de betekenis van ‘innerlijk ervaren’ is, en wat het betekent, om te verbinden met iemands boodschap.

 30. Jezus wat een hoop irritante wijsneuzen met een hoop negativiteit weer. Ik ga daar maar niet eens meer op reageren. Zal er proberen bij te zijn op 8 april maar denk niet dat het gaat lukken. 13 Mei moet wel lukken. Goed initiatief dit soort acties, beter dan al dat slappe geouwehoer van sommigen hier.

 31. Dag Guido,

  Hartelijk dank voor je constructieve commentaar. Ik ken je alleen bij naam en weet hoe je eruit ziet. Daar is het wel mee gezegd. De ventilatie van je ideeen ken ik van deze site. Daarop moet ik mijn oordeel over jou(sommigen zeggen gevoel), op basseren.
  Feit is dat ik gewoon een verkeerde inschatting gemaakt heb van zaken aangaande Tessa’s denken. En daar heb ik van geleerd.
  Ik geloof wel degelijk in een drie-eenheid die de mens naar mijn idee is: geest, ziel en lichaam.

  Ieder legt die drie-eenheid voor zichzelf uit. Mijn uitleg is dat de ratio(de hersenen, het ego) onlosmakelijk verbonden is met het lichaam en de ziel. Sterker nog: je geforumuleerde gedachten voeden deze ziel. Tegelijkertijd besef ik me ook dat de ziel een ‘gewenst’ onderdeel kan zijn. Omdat het geloof in het hogere en betere nu eenmaal sterk verankerd ligt in onze hersenen. Wij hebben die spirituele ‘placebo’ keihard nodig. Om te overleven in vreugde om het zo maar te zeggen.
  Dat zegt mijn ratio dan weer. Het ‘systeem’ van geboren worden en doodgaan wordt dan dermate gerelativeerd dat het allemaal 1 compleet toeval is. We zijn biologische entiteiten en that’s it. Dat is niet zo’n opbeurende gedachte. Want dan kom je weer op de aloude vraag: Waar is het allemaal voor?
  Die vraag kan echter wegvallen als je compleet uitgaat van ‘we zijn geboren biologische entiteiten die puur op overleving van de soort uit zijn’. Ook die mening moet gerespecteerd. Ik ‘voel’ dat echter heel anders. Maar besef tegelijkertijd dat mijn gevoel ernstig is verbonden met mijn hersens(ratio/geest). Dus ik beredeneer toch echt wel dat ik zoiets wil voelen.
  Ook ik heb iets wat men als ‘intuitie’ aanduidt. Wat dat nou precies is: Joost mag het weten. Het zou een combinatie kunnen zijn van bliksemsnelle receptoren in de hersenen, gebouwd op levens-ervaring en daaropvolgend een al- of niet- juiste inschatting van situaties in micro-seconden.
  Daaropvolgend dingen die je ‘wilt voelen’ omdat je wilt dat dat graag de waarheid is.
  Ik geloof in trilling en frequentie en zo. Dat deze mensen kunnen beinvloeden. In de toekomst zal duidelijk worden hoe ik daar tegenover sta.

  Maar om er nu direct een gids, buitenaardse sturing of wat dan ook aan te koppelen, daar ben ik heel sceptisch in. Omdat ik ernstig wil waken voor een tweedeling terwijl dat in mijn optie niet de samenstelling vertegenwoordigt die ik naar mijn idee ben: geest, ziel en lichaam. En sluit die geest(lees hersenen) niet teveel uit.

  Hierdoor lijken juist de theorieen over dualiteit en dergelijke, pure kul omdat we nu eenmaal altijd een afweging maken van zaken. In combinatie met ons gevoel en onze hersens. De hersens worden veel te makkelijk uitgevlakt. Maar die hersens bezorgen je toch echt een gevoel. Niet andersom. Tenzij je het over een reflex hebt.
  En het lijkt me dat dit hier wel sterk gesuggereerd wordt. Maakt niet uit want dat is nu eenmaal de insteek van ventilatie. De vertekening ontstaat bij kennisneming. Hoe absurd tegenstrijdig deze situatie ook lijkt. Ik sluit zeker niet uit dat Tessa in een proces zit waarbij zij innerlijk verborgen kracht en weten ontsluit. Ook sluit ik niet uit dat zij ditzelf allemaal kan aanpraten. Ofschoon dit puur op gevoel geschoven wordt denk ik dat de hersenen wel degelijk een heel grote rol in dit geheel spelen. En dat is dus ego.
  En ‘ego’ schijnt nogal een scheldwoord te zijn in de zogenaamde ‘spirituele wereld’, al weet ik dat Tessa het niet zo op heeft met het plakkaat ‘spiritueel’.
  Maar dat ego kan verdomde hard nodig zijn in onze Westerse maatschappij. Zonder dat sneeuw je onder. Verzuip je.
  Kijk Guido, je hebt je schaapjes geloof ik op het droge. Dat schept behalve een veilig gevoel, meer vrijheid in denken en opties. Had je dat gered als je pakweg 20 jaar geleden de instelling had gehad die je nu hebt? Ik weet het niet. Je ego kan dus wel degelijk een instrument zijn dat je op andere hoogten/denkwijzen gaat tillen. Omdat je dat ego gaat herprogrammeren(neurolinguistiek).

  Het ego valt simpelweg niet uit te sluiten omdat je daarmee je gedachten formuleerd. En als je andere denkwijzen toelaat ben je wel degelijk bezig om een automatisme in je hersenen om te gooien op een heel rationele manier. Dus die ratio is nog zo slecht nog niet. En wil helemaal niet zeggen dat je ‘verlichting’ kunt vinden als je dat uitsluit.
  Je hebt het keihard nodig. Vandaar mijn idee van de 3-eenheid.

  De ‘harde’ info op deze site gaat denk ik lijden onder de ‘gesuggereerde emotionele info’ die regelmatig in artikelen geventileerd wordt. Maar nogmaals: jullie zijn de beheerders en de invullers, ik niet. Natuurlijk vind ik het fijn als zoiets als de Geet Fuel Processor geintegreerd wordt op deze site. Liefst met een artikel, wat dan ook nog gebeurd. En dat is alles wat ik wil bewerkstelligen. Meerdere malen zijn Tessa en ik via een compleet andere persoonlijke bocht op hetzelfde uitgekomen. Ieder zijn bocht dus. Maar ik schrok gewoon. Dacht van ‘allejezus meissie waar ben je nou mee bezig?’. Hoort allemaal bij ieders’ proces denk ik.
  Dit is een heftige website. Informatie in artikelen en persoonlijke geluiden die naar mijn idee flink clashen met elkaar.
  Maar zo is het nu eenmaal. Zo kristalliseert dat zich uit en dat is an ‘sich’ een mooi en interessant proces. Buiten dat: jullie bedoelen het naar mijn idee wel eerlijk en staan open voor tegengeluiden. Blijf dat vooral houden. Je hebt permanent gezever(aaahhh ze willen niet meetrillen en zullen boeten en alles op Niburu is waar en we worden domgehouden hoor echt hoor), en je hebt een meer constructieve dialoog.
  Deze website is daar een luikend voorbeeld van. We schrijven, aanschouwen en luisteren. Geven antwoord en mening. En dat vind ik een erg goed gegeven op zich!

  Jullie blokken niet af, klappen niet dicht en blijven open staan. Inderdaad, zo hoort het naar mijn idee.
  Chapeau voor deze openheid.
  Ik heb een hoop zaken aan de kant geschoven aangaande illuminati, kwade ontwrichtende krachten en weet ik wat. Omdat het me geen zier opbrengt behalve irritatie en een hoop vragen. Ik ben zoekende. Niet zozeer naar het geheim van het leven of zo, of naar een welbesteede functie van mijn ziel.

  Ik wil graag een bewijs zien van beweringen en de Geet is daar een onderdeel van. Er lijkt iets goeds te functioneren en hoe zit dat dan? Oh zo makkelijk om naar de vermaledijde groot-industrieelen te wijzen en al hun ‘complotterige spelletjes’ van dien.
  Maar je kunt ook denken:
  Misschien weten ze dit gewoon niet? Hebben ze er geen idee van? Buiten dat kun je simpelweg op je vingers natellen dat een ongewenste factor in handel en winst zijn intrede doet.
  Maar waar je je ook niet in moet vergissen is een in eerste instantie schijnbaar ongewenste factor die uiteindelijk een win-win situatie voor jan en alleman opleverd.
  Daar is het bedrijf mee gebaat en de mensheid nog ook. Leuker kunnen we het niet maken.
  Dus fuck die Illuminati, of ze nou wel of niet bestaan, mijn rug op met de verborgen machten en krachten achter het wereldtoneel, zou mij een worst wezen. DOE iets.
  Maar niet in paniekzaaierij, angstschepping en stelling van ‘jullie zijn je nog niet bewust van deze materie – lees: je kent deze alternatieven nog niet – en bent dus niet ‘wakker’. Pfff. Een veroordeling van mensen alszijnde makke schapen die niet voor zichzelf kunnen denken. Ernstig hooghartig en zeker geen onvoorwaardelijke liefde voor den buur geloof ik…
  Maak je buur blij, geef een zoen aan je moeder of je zus of een kind daarvan. Laat je respect en liefde in praktijk blijken want dat zet namelijk zoden aan de dijk. En dat is simpel oorzaak en gevolg. Meer niet…maar meer is ook niet nodig. Heb je naaste lief, al of niet met af en toe ongenadig commentaar.

 32. Ik ben het in grote getalen eens met Edwin. Ik zelf ben ook iemand die graag bewijzen ziet. Conspirencies en dergelijke schieten niet op. Zolang je de waarheid niet kent kun je er ook niet naar gissen zonder jezelf voor de gek te houden. Uiteindelijk zullen bepaalde zaken wel ontdekt worden, als het nu niet is dan wel voor de volgende generatie. Wat ik wel geloof is dat geld in deze wereld een grote rol speelt, zelfs zo’n grote rol dat het een beperking in onze ontwikkeling veroorzaakt. Neem nou zo’n Geet ontdekking, waarom word hier niet direct door de industrie ingesprongen? Het zou een perfecte uitkomst zijn om de CO2 uitstoot te minderen, en ik neem aan dat ook de grote “jongens” graag betere lucht willen ademen. Of zijn deze mensen “gek” geworden door het geld? Dit zijn dingen die mij erg bezig houden. Zolang geld onze manier is om iets voor elkaar te doen denk ik dat het nog heel lang gaat duren voordat iedereen op deze planeet minimaal 3 keer per dag een maaltijd kan nuttigen en een dak boven zijn hoofd heeft.
  ,, just adding my two cents”

 33. De ‘makke’ van deze tijd is dat iedereen van alles en nog wat kan publiceren op internet; het is een ‘groot goed’ en tegelijkerttijd een drama. Een groot goed omdat iedereen gehoord kan worden en alternatieve visie’s op wat voor werkelijkheid dan ook het levenslicht zien. Een drama omdat slecht geinformeerde burgers graag hun onderbuikgevoelens gebruiken om (het liefst anoniem), van alles en nog wat te roepen zonder zich verdiept te hebben in de materie waarover zij spreken.

  Het UFO fenomeen heeft hier last van. Wie UFO sites in de Lage Landen bezoekt, heeft een beperkt aantal keuzes; UFO wijzer van Paul, UFO Plaza van Rick, Niburu van Anton en Grenswetenschappen van Jurgen en consorten. De rest opereert in de kantlijn. Een situatie om licht ontsteld van te worden; we kennen geen rijke UFO traditie en algemeen geaccepteerde woordvoerders. Over Plaza kunnen we kort zijn; wanneer Rick niet snel terugkeert in het land der levenden, gaat de site naar de knoppen. UFO wijzer van Paul koerst autonoom en zonder ‘gezeur’ van derden door UFO land, er wordt veel aandacht besteed aan de artikelen en het voordeel is dat er geen forum is waarop ‘posters’ hun eigeel kwijt kunnen. Dat is soms een groot goed. Grenswetenschap voert een UFO pagina, maar niet als ‘header’ voor de site. Niburu tenslotte zit volkomen op de conspiracy- en inwijdingstoer; mogelijk geinteresseerde wetenschappers zetten geen stap meer in UFO land wanneer ze daar per ongeluk hun speurtocht beginnen.

  Wanttoknow is een nieuwe loot aan de boom; Tessa Koop volgt haar eigen queeste, koerst op liefde, inzicht, wijsheid en het vertrouwen dat haar innerlijk kompas de juiste richting aangeeft. Tessa noemt kritische kanttekeningen ‘weerstand’; ik noem het gewoon feedback. Als reactie op de vorige column voor UFO wijzer die ze op haar site plaatste, schreef ze een uitgebreid artikel waarin ze haar innerlijke motivatie als richtsnoer gebruikt; dat is prima, maar wie Jung citeert kent ook de theorie van de ‘schaduw’ die altijd bij ons in en zich niet laat knechten. In rustige tijden kun je prachtige woorden aan de liefde wijden als de belangrijkste kracht in het universum. Helemaal mee eens; ik word er echter onrustig van omdat de schaduwzijde nooit ver weg is. Je draait mensen een rad voor ogen wanneer je beweert dat ze hun intuitie moeten volgen en dat het dan vanzelf goedkomt. Bij de minste of geringste weerstand schiet de schaduw tevoorschijn en volgen verbaal- of anderszins ongelukken. Ik vermoed dat ze in den lande een hoop ‘verdoolden’ aantreft die haar beschouwen als ingewijde. Het gevolg laat zich raden; veel wijsheid toegewenst bij het overstijgen van polariteit, het voor de wind zeilen op ‘morfogenetische velden’ en het binnenwandelen van de vijfde dimensie. Tessa is van de zachte krachten; ik ook, maar ik laat ze graag opereren aan de hand van rationele controle. Wie die controle opgeeft belandt in een wereld van niet te controleren schimmigheden en wordt vanzelf ongeloofwaardig, hoe loffelijk het liefdevol streven ook. Waarvan akte.

  Blijft over de vraag hoe we dat UFO fenomeen het liefste benaderen; vooral rationeel lijkt me. Gevoel en intuitie zijn bijzonder waardevol, maar slechte raadgevers. Laten we realistisch blijven: geen hond maakt zich druk over UFO’s, we vormen een volstrekte minority. En over die conspiracy-movement: in Nederland we worden ouder en ouder, dus met die gezondheidspsychoterie valt het wel mee. Ook de crisis waait over en op 1 januari 2013 worden we gewoon weer wakker en regent het pijpestelen.

  Hoe ik aan die wijsheid kom? Gewoon kijken naar het verleden; nog nooit is ook maar één van de grote conspiracy ideeen uitgekristalliseerd tot waarheid, het is lekker zielevoer om je al scheldend en orerend onwezenlijk druk over te maken maar levert uiteindelijk niets op. Idioterie dus. Zelfs de Maya’s waren een barbaars volkje (met een haperende kalender) . Mijn motto zou zijn: geniet van het leven met al z’n goede dingen, maak je druk over UFO’s, maar gebruik alsjeblieft je verstand en doe niet te hoogdravend over liefde en New Age achtige inzichten. Het leven is er veel te kort voor.

  Prediker (Salomo) sprak hier (tegenwoordig) weinig gewaardeerde woorden over: “er is niets nieuws onder de zon”. Blijkbaar zijn Blavatsky, Gurdjieff, Ouspensky, Carl Gustav Jung, Steiner en andere spirituele belangrijkheden meer leidend in deze rommelende tijden. Kijk vooral naar boven, misschien zie je een UFO, maar vergeet de opstekende stoeptegels niet. Voor je het weet lig je op je snuit en lacht de rest van de wereld zich een ongeluk. Humor zal ons redden; over 100 jaar zijn we allemaal vergeten. Lang leve het (nuchtere) leven. Word wakker mensen! Welke datum gebruiken we na 2012 trouwens om onze onbedaarlijke conspiracy onbenulligheden aan op te hangen?

  Dream vooral on,

  Jan Blei

 34. Hey Andres,

  ‘Greed’ is het toverwoord, het maakt deel uit van de menselijke natuur en laat zich lastig in bedwang houden. Wie een miljoen voor het oprapen heeft, moet bijzonder sterk in z’n schoenen staan om het te laten liggen. Dit geldt voor iedereen; zelfs voor new age mensen, de dromers onder ons zullen we maar zeggen. Heiligen gaan er aan voorbij; het jammerlijke van onze tijd is dat je heiligen met een lampje moet zoeken.

 35. Misschien gewoon ‘ik’ gebruiken, als je ‘we’ of ‘je’ zegt Jan..? Je praat over jezelf!
  En volgens mij hoef je heiligen niet met een lampje te zoeken, die ‘zijn’ toch een lampje..? Of is dit ‘new age-gedroom’?
  Gezellig hier op WantToKnow, vinjeniet?

 36. Beste Jan,
  Mijn reactie op de volgende woorden van jou: “Benieuwd hoe je reageert Judith wanneer de schaduwzijde van het leven onverbiddelijk toeslaat en trillingsgetallen veranderen in realiteit”.
  Spreekt hier wellicht jouw onderbuikgevoel??
  Zou je willen adviseren om te proberen, onbevooroordeeld iemands woorden tot je te nemen.
  Dan uit je je ook zachter.
  Dat heeft met respect te maken.
  Ik heb al voor hetere vuren gestaan. In mijn relatief korte leven al dingen meegemaakt die zich bij een ander enkel op t.v. afspelen in een enge film. Echter ik heb me nog nooit uit het veld laten slaan omdat (dat eerste zal je wel verbazen)ik met beide voetjes op de grond sta EN met mijn koppie (“boven”) verbonden ben met de Hemel. Daarom zal ik alles overwinnen, zelfs mijn eigen dood.
  Liefde maakt blij, geeft kracht en overwint. Dat is mijn ervaring. Ik ben in ieder geval niet bang voor wat er komen gaat. (Als er al wat komen gaat hè Jan?)
  Maar ik denk dat het weinig zin heeft, wel verschillen echter van trillingsfrequentie…
  Hartelijke groet Judith

 37. gezien eerdere postings neem ik aan de je aan site-maatje bent; even onder ons: wanneer je discussies helder wilt houden en niet belasten met emo-materiaal, is het wellicht verstandig op inhoud in te gaan zonder te insinueren. Doorgaans kom ik tegen dat mensen afhaken wanneer ze dit soort feedback ontvangen; dat zij dan maar zo. Ik ben hier om argumenten uit te wisselen, niet om emo-boodschappen te incasseren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.