Advertentie

Tessa: ‘Wat is waarheid en over de ultieme doofpot: de kracht van ons eigen gevoel’


Nu WantToKnow.nl dagelijks steeds meer bezoekers trekt en er hier en daar ook weerstand komt, lijkt mij een mooie aanleiding om een uitgebreid artikel te schrijven over ‘Wat is waarheid’? We leven in een informatie- en netwerk maatschappij. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om toegang te krijgen tot informatie en deze groots te verspreiden. De verwarring onder de mensen is echter ook steeds groter te noemen. Niet alleen door de wereld om ons heen, niet alleen door desinformatie op talloze websites maar vooral omdat we zijn vergeten wie we zijn. En dat is misschien nog wel de allergrootste doofpot. Wie weet is ons eigen gevoel wel de sleutel naar de ultieme waarheid.    

Datgene wat wij niet onder ogen zien in onszelf,
zullen we tegenkomen in de vorm van het lot.
Carl Jung 

‘We know, for those who know’

Tessa Koop
Tessa Koop

“Hoe meer aandacht je krijgt, hoe meer mensen er op je gaan lopen kakken,” zei een goede vriend van mij vanmiddag door de telefoon. Ja, daar zit wel wat in. Toch valt het niet mee om het zelf te ondervinden. Vooral omdat je de beste intenties hebt. Maar het inspireert mij wel om dit artikel te schrijven. Want waar gaat het nu allemaal om?

In feite zijn we allemaal ontdekkingsreizigers op zoek naar de waarheid. Maar ja, wat is waarheid? En stel dat ik de ultieme waarheid zou ontdekken, dan is dat toch weer een waarheid temidden van al die andere miljoenen waarheden. Dus dan zijn we nog geen steek verder. Het team van WantToKnow.nl zegt ook niet de waarheid in pacht te hebben, anders had de website wel ‘We know, for those who know’ geheten, toch? 

‘We zoeken naar de waarheid buiten onszelf’

Wat ik merk is dat er heel veel mensen zijn die behoefte hebben aan harde bewijzen. Bijvoorbeeld harde bewijzen dat UFO’s en buitenaardse wezens bestaan, hard bewijs dat er leven is na de dood, hard bewijs dat er zoiets bestaat als de illuminati, hard bewijs dat de VS betrokken waren bij de 9/11-aanslagen, enzovoort.

En wat ik ook merk is dat veel mensen denken in termen van ‘goed’ of ‘slecht’, ‘zwart’ of ‘wit’. Terwijl er toch ook zoveel nuances zijn. Is de waarheid soms Eenheid? Het ‘warme’ en het ‘koude’, het ‘goede’ en het ‘kwade’? Wanneer wordt het warme koud? Op welk punt is dat exact? Is het niet gewoon ‘iets anders’ van ‘hetzelfde’? Dualiteit komt immers in alle dingen voor. 

Als het ons lukt om die dualiteit te overstijgen, hebben we een prachtig stuk gereedschap in handen voor transformatie. Als alles immers iets anders is van hetzelfde, dan kunnen wij dus zelf kiezen wat we wensen te ervaren. Ik citeer The Kybalion: ‘Roei het ongewenste uit door de polariteit ervan te veranderen.’

Ik moet in dit verband ook denken aan de zoektocht naar de Heilige Graal. Eeuwenlang hebben we gedacht dat dit de beker was waar Jezus uitdronk tijdens het Laatste Avondmaal. Maar steeds meer komen we tot inzicht dat het gaat om het vinden van de verborgen schatten in onszelf! Hebben we toch al die eeuwen gezocht naar iets buiten onszelf! En doen we nu niet precies nog steeds hetzelfde om te begrijpen wat er in de wereld om ons heen gebeurt? 

Als het ons lukt om die dualiteit te overstijgen, hebben we een prachtig stuk gereedschap in handen voor transformatie.

Als alles immers iets anders is van hetzelfde, dan kunnen wij dus zelf kiezen wat we wensen te ervaren. 

 The Kybalion: ‘Roei het ongewenste uit door de polariteit ervan te veranderen.’

Iets over mijn queeste naar de waarheid

De waarheid buiten onszelf?
Speurend naar de waarheid BUITEN onszelf?

Dat snap ik heel goed hoor. Ik zal je eens vertellen hoe het bij mij ging. Ik had altijd al het onderbuikgevoel dat er iets niet klopte in de wereld. Ik kon er alleen mijn vinger niet opleggen. Wat ik via media en politiek kreeg voorgeschoteld, voelde als halve waarheden. Dus zo nieuwsgierig als ik ben, ving mijn queeste naar de ‘waarheid’ aan. Die zoektocht vond vooral plaats op internet.

En zoals je weet is de digitale snelweg net zo lang als hij breed is, dus het is makkelijk om jezelf te verdrinken in al die informatie. Bij veel websites kreeg ik ook het gevoel alsof ik werd meegezogen in een zwart afvoerputje, terwijl ik ook merkte dat er heel veel mooie en goede dingen gebeuren. 

Maar ik las vooral veel over The New World Order, geheime genootschappen, chemtrails, UFO’s en enge grijze buitenaardse mannetjes (greys), een mogelijke watersnoodramp, vaccinaties, enzovoort. Al deze informatie kwam zo bij me binnen, dat ik in de angst schoot.

Ik was bang voor… voor van alles eigenlijk. Ik dacht: ‘Shit die machtselite timmert aardig aan de weg. Alles loopt precies volgens hun agenda.’ Je hoeft immers maar naar de wereld om je heen te kijken om te denken dat dit zo is. Het scheelde maar een haartje of ik liet me volledig leiden door angst. Ik voelde me totaal machteloos om ook maar iets aan de situatie in de wereld te veranderen. Niet wetende dat ik op die manier zelf bijdroeg aan het in standhouden ervan! 

Ik was bang voor… ja, eigenlijk voor van alles. Ik dacht: ‘Shit die machtselite timmert aardig aan de weg. Alles loopt precies volgens hun agenda.’ Je hoeft immers maar naar de wereld om je heen te kijken om te denken dat dit zo is.

Het scheelde maar een haartje of ik liet me volledig leiden door angst.

‘Hoe weet ik of de info op uw site klopt?’

Franklin D. Rooselvelt – de 32ste president van de VS – zei eens: ‘Je hoeft nergens angst voor te hebben, behalve voor de angst zelf.’ Nu ik een aantal jaren verder ben in mijn speurtocht, voel ik hoe waar deze woorden zijn. Misschien ben jij zelf zo iemand, of ken je mensen in je omgeving die of het geluk aan hun kont hebben hangen. Of precies het tegenovergestelde aantrekken? Is dat gewoon het ‘lot’? Of klopt de uitspraak van Carl Jung (zie boven).

Wat voor mij een geweldige openbaring was, in alle informatie die ik tegenkwam, was het inzicht dat (tot voor kort) door geen wetenschapper bewezen kon worden. Namelijk dat alles energie is en dat we allemaal deel uitmaken van deze immense energetische bewustzijnsoep. En laat nu net dit inzicht van cruciaal belang zijn…

Terwijl ik dit schrijf komt er een mailtje binnen, dat van toepassing is op wat ik hier allemaal uiteenzet. Een fragment: ‘Mijn vraag, hoe kan ik meten welke info op uw site nou echt betrouwbare feiten zijn? Gewoon feiten, de harde waarheid zonder het enge woord “geloof”, “geloven” te gebruiken?’ Hij refereert naar ‘de rare, gevoelsmatig onbetrouwbare handelswijze van de regering in Nederland, betreft de aanpak van de crisissituatie’. Hij schrijft: ‘Verweer van de oppositie is buiten spel gezet. Gevolg; de PVV van Dhr. Wilders verlaat zelfs het 2de kamer debat. Vreemd.’ Ik zag het gisteren inderdaad ook op het NOS Journaal. Je zou nu mijn artikel ‘Mondiale Financiële Stabiliteit’ kunnen gaan lezen, dat hier voor een deel antwoord op geeft. 

Zou jij harde bewijzen herkennen?

Ontwikkel je onderscheidingsvermogen
Ontwikkel je onderscheidingsvermogen, vooral in het licht van alledag!

Maar je kunt het ook anders aanpakken. Deze meneer heeft duidelijk een ‘onderbuikgevoel’ dat er zaken niet kloppen, maar hij wil graag ‘harde bewijzen’ hebben. Die harde bewijzen zul je op WantToKnow.nl niet altijd vinden.

We komen met al onze artikelen voor mijn gevoel wel in de buurt van de waarheid, maar zelfs al hadden we harde bewijzen – zoals ik al schreef – zou jij ze dan herkennen? Toen ik met WantToKnow begon half december, had ik absoluut de ambitie om doofpotten open te trekken. Nu merk ik: dat regelt zich vanzelf. De waarheid komt vanzelf aan het licht. Daar hoeven jij en ik geen ene bal aan te doen. Ik zal je zo uitleggen hoe ik denk dat dit komt.

Wat is dan het nut van een website als WantToKnow? 

Ik vind het belangrijk om te laten zien ‘dat wat is’: zowel positief als negatief. Het kan jouw zoektocht naar de waarheid kracht bijzetten. Wij van WantToKnow.nl zijn mensen, die vanuit pure passie en het streven naar een betere toekomst voor ons allemaal, werken aan het schrijven en verzamelen van informatie. Wij gebruiken daarbij ons eigen onderscheidingsvermogen.

Wij vragen jou precies hetzelfde te doen, gebruik JOUW onderscheidingsvermogen, BIJ ALLES WAT JE ZIET. HOORT, LEEST EN VOELT. Vooral dat laatste: Wat voel jij als je bepaalde artikelen leest? Hoe bepaal jij of het voor jou waardevolle informatie is? Ikzelf luister naar mijn ‘innerlijke stem’. Als ik het gevoel heb dat iets desinformatie is, dat mij de angst op de stuipen jaagt, dan ‘zap’ ik weg en is het kennelijk niet voor mij bedoeld. 

Wij gebruiken daarbij ons eigen onderscheidingsvermogen. Wij vragen jou precies hetzelfde te doen, gebruik jouw onderscheidingsvermogen, BIJ ALLES WAT JE ZIET. HOORT, LEEST EN VOELT.

Vooral dat laatste: Wat voel jij als je bepaalde artikelen leest? Hoe bepaal jij of het voor jou waardevolle informatie is?

Ikzelf luister naar mijn ‘innerlijke stem’.

‘Waarom voel ik mij zo somber over de toekomst’

Maar ja… luisteren naar je gevoel… Heb jij daar veel ervaring mee in het dagelijks leven? Ik denk dat heel veel mensen door de eeuwen heen zijn vergeten hoe dat moet. We zijn toch vooral ‘getraind’ om dat wat we voelen ver weg te stoppen: oude trauma’s uit het verleden, onverwerkte emoties, oude gedragspatronen, oude overtuigingen… In mijn ogen zorgt dit verdringen ervoor dat we onze intuïtie onder een dikke laag stof wegstoppen.

We vragen onszelf soms af: ‘Waarom overkomt mij dit steeds? ‘Waarom vind ik nooit geluk?’ ‘Waarom voel ik mij zo somber over de toekomst en alles wat er in de wereld gebeurt?’ Ik kan je vertellen; een groot deel van die laag stof lost op als jij alleen al de keuze maakt aan jezelf te werken. Het werken aan jezelf is – in mijn ogen – het meest cruciale wat je kunt doen in je zoektocht naar de ‘ultieme waarheid’. Bereid je hierbij maar voor op grote veranderingen! 

Het is ontzettend moeilijk uit te leggen aan mensen, die naar de wereld kijken vanuit hun verstand, dat er meer is tussen Hemel en Aarde. Hun motto is: ‘Zien is geloven’. Mijn motto is precies het omgekeerde…

Parallel aan mijn zoektocht naar de waarheid, ging ik mij ook verdiepen in allerlei mysteries. Daarbij kwam ik niet om mezelf heen. Ik vroeg mezelf af: ‘Wie ben ik?’ Ik mocht allerlei interessante mensen interviewen, met de meest onverklaarbare ervaringen en telkens dacht ik: ‘Ik zou willen dat ik dat eens mocht beleven’. Want ergens had ik het gevoel dat het ons geboorterecht is om zoveel meer te zijn dan alleen ons lichaam, ons verstand en datgene wat we zien. 

Stukje bij beetje veranderde mijn perceptie

Helpende hand van 'hoger hand'?
Komt er 'n helpende hand van 'hoger hand'?

En ja hoor naarmate ik schoon schip maakte met mezelf, veranderde stukje bij beetje mijn perceptie. Ik kreeg een ruimere blik op de werkelijkheid. Naast alleen het stoffelijke kwam er nog iets bij, een verdieping. Laat ik het ervaringen van een ‘niet gewone werkelijkheid’ noemen. Het is net alsof ik het verloren deel van mezelf, steeds meer aan het her-ontdekken ben. Zie het als een ui die langzaam wordt afgepeld, terug naar de essentie, naar zijn kern. Een fijn gevoel, dat absoluut!

Maar hoe die wereld eruit ziet, leg dat maar eens uit aan iemand die alleen zijn nuchtere verstand gebruikt. Maar ja: ik snap die persoon wel, want ik ben daar ook geweest. Bereid je er maar op voor dat je inzichten op basis van voortschrijdend inzicht steeds zullen veranderen. Dan merk je ook dat het geen zin heeft om andere mensen te veroordelen, die nog door die ‘ik geloof wat ik zie’-bril naar de wereld kijken.

Hoewel het mij natuurlijk persoonlijk raakt als iemand dingen over mij schrijft, die ik heel anders zie en beleef, weet ik ook dat dit een mening temidden van vele meningen is, of een waarheid temidden van vele waarheden. Maar ik leer er ook nog eens heel veel van, van alle reacties op wat ik doe, zowel positief als negatief. Dus bedankt daarvoor! Ik probeer alleen geen energie te stoppen in mensen die mij omlaag halen. Ook al doen ze dat wellicht niet bewust, het geeft alleen maar weerstand.

Bereid je er maar op voor dat je inzichten op basis van voortschrijdend inzicht steeds zullen veranderen.

Dan merk je ook dat het geen zin heeft om andere mensen te veroordelen, die nog door die ‘ik geloof wat ik zie’-bril naar de wereld kijken.

Alles in het universum is energie

Dan even terug naar wat ik net zei over ‘doofpotten die aan het licht komen’, waar jij en ik eigenlijk niets aan hoeven te doen. Omdat het zich in feite vanzelf regelt. Het enige wat jij en ik werkelijk hoeven te doen is onszelf focussen op liefde. Ik herinner je nog even aan de uitspraak: ”Roei het ongewenste uit door de polariteit ervan te veranderen.’

De oude Egyptenaren onderwezen het al in hun mysteriescholen: alles in het universum is energie, die trilt op een bepaalde frequentie. Licht (synoniem voor liefde!) is de hoogste frequentie, angst heeft een lage frequentie. Daarbij heeft ook materie een frequentie; de tafel, de stoel maar jij ook, en jouw gedachten, jouw woorden en daden. ALLES. Alles is onderling met elkaar verbonden. Probeer jij maar eens te ontkomen aan die grote zee van energie. Het zal je niet lukken, want je bent er zelf een onlosmakelijk onderdeel van! Dit is geen zweverige prietpraat, lees dit wetenschappelijke artikel maar eens. 

Kies je voor angst of liefde?

Angst of liefde?
Angst of liefde?

Energie vergaat nooit, het draait in spiralen rond en verplaatst zich alleen van de ene vorm naar de andere vorm. Voor jouw eigen gedachten, woorden en daden mag jij zelf kiezen welke kant je het opstuurt. Niet op een willekeurige manier, maar precies volgens een aantal Universele Wetten. De wereldberoemde uitspraak van Jezus beschrijft één zo’n wet: ‘Wat je zaait zul je oogsten.’ Realiseer je dus hoe belangrijk het is wat jij uitzendt? En hoe belangrijk het is wat we als collectief uitzenden? De wereld om ons heen is in feite dus onze eigen creatie!

Waarover in allerlei heilige geschriften al is gesproken, maar wat ook steeds meer wetenschappers ontdekken is dat in deze unieke periode van de menselijke geschiedenis de frequentie op aarde stijgt. Voor de kenners onder ons: we verschuiven van de derde (dualiteit) naar de vijfde dimensie (eenheid). Het universum is niet een plek van a naar b, maar het universum is opgebouwd uit verschillende dimensies. Allemaal lagen energie, die trillen op een bepaalde frequentie. Dat kan lastig te bevatten zijn, nietwaar? Wat hoger trilt dan onze dimensie, kunnen wij niet waarnemen. Tenzij we zelf meegaan op die hogere trilling. Mensen die dat wel kunnen, kunnen dus meer waarnemen dan ‘de gewone werkelijkheid’.

Nu de trilling op aarde stijgt, komt alles wat lager trilt aan de oppervlakte. Het is een eenvoudig rekensommetje.

De chaos in de wereld om ons heen heeft daar voor een bijzonder groot deel mee te maken. In feite staan jij en ik voor twee keuzes: kies je voor angst of liefde?

Wat ik al schreef: licht is de hoogste frequentie. Nu de trilling op aarde stijgt, komt alles wat lager trilt aan de oppervlakte. Het is een eenvoudig rekensommetje. De chaos in de wereld om ons heen heeft daar voor een bijzonder groot deel mee te maken. In feite staan jij en ik voor twee keuzes: kies je voor angst of liefde? Ga je hoog trillen of blijf je in de lagere trilling? Trek je mensen, situaties en andere zaken aan vanuit angst of liefde?

Weet je wat zo jammer is: dit facet van de waarheid krijg je niet ieder half uur te horen, zoals dat met andere nieuwszaken gebeurt via de media. Jee stel je eens voor dat we ieder half uur zouden worden verblijd met positief nieuws, en te horen krijgen hoeveel macht we hebben als mens met alleen al onze gedachten, die werken als magneten… 

De allergrootste doofpot is de kracht van ons gevoel

Ik zie ik zie wat jij niet ziet...
Ik zie ik zie wat jij niet ziet...

Helaas moet je veel van deze infomatie zoeken op sites als wantToKnow.nl, Niburu.nl, Argusoog.nl… Dat is op zich mooi, maar als je nou nog steeds alles vanuit je denken benaderd? En dus dit soort artikelen onzin vindt en jezelf alleen voedt met informatie van buitenaf? Want op deze websites en in het nieuws lees je dat allerlei systemen, die we de afgelopen eeuwen hebben opgebouwd, als kaartenhuizen in elkaar storten.

Denk aan ons economisch stelsel, maar ook de politiek, wetenschap, gezondheidszorg, onderwijs, enzovoort, staan op hun grondvesten te schudden. Je leest over griepvaccins waarin het vogelgriepvirus is gestopt, je leest over Bush senior die de nazi’s heeft gesteund, je leest over Obama die misschien wel net zo ‘slecht’ is als voorganger Bush, etc.

De paniek, de angst, het cynisme slaan toe.  Ik denk dat de mensen, die puur vanuit hun verstand op zoek gaan naar de waarheid, het de komende tijd heel zwaar krijgen. Niet zozeer door de zojuist genoemde grote doofpotaffaires, die aan het licht zullen komen. Maar doordat ze in al deze chaos geen toegang hebben tot hun eigen kracht.

In mijn ogen is de allergrootste doofpot de kracht van ons eigen gevoel. En dan heb ik het niet over emotioneel en labiel, nee dan heb ik het over onze intuïtie. Dat niet is verbonden met ons ego (lees ons verstand) maar met onze ziel of Hoger Zelf, net hoe je het wilt noemen. Duistere (=lagere) krachten hebben geen macht over ons, tenzij wij hen die macht geven! Wat als we vandaag nog allemaal tot dat inzicht komen en collectief op dit moment van het NU kiezen voor verandering?

Die man vroeg me in dat mailtje van vandaag tot slot:

‘Denkt u bij machte te zijn dat er naar u geluisterd wordt, dat u verandering kunt laten plaatsvinden in onze samenleving middels dialoog? Ik heb het gevoel dat de algemene media, en het volk via die media, in dit land allen ‘roepende in een woestijn’ zijn.’

Laat ik het zo zeggen: ik ben bij machte om mijn eigen werkelijkheid te scheppen. En het is mijn wens dat jouw leven op dezelfde manier mag veranderen als het mijne. Ik heb geen angst. Ik houd mijn focus gericht op datgene wat ik in mijn leven wil creëren. In mijn persoonlijke leven ervaar ik wonderbaarlijke dingen en ik voel me veilig en beschermd. Dat er mensen zullen zijn die helemaal niets met mijn inzichten kunnen, dat is ook goed, want ik hoef niet die roepende in de woestijn te zijn. En in dat verband staat, wat mij betreft, die woestijn symbool voor je eigen leegte. Ga op zoek naar de verborgen schatten in jezelf, houd het licht op voor de wereld en geniet van het leven. Wat mij betreft kunnen we met elkaar de Hemel op Aarde creëren. Waar kies jij voor?

Lieve groet Tessa

Kom je ook?!

Ik nodig je hierbij uit om op 8 april of 13 mei in Heemstede (vlakbij Haarlem/Amsterdam/Leiden) met mij en andere aanwezigen in gesprek te gaan over wat er gaande is in de wereld. Klik hier voor meer informatie. Wat zo mooi is dat er heel veel mensen zijn die met positieve verandering bezig zijn, ieder vanuit zijn of haar eigen talent en passie. Dus als je denkt dat je een roepende in de woestijn bent, verbind je dan met gelijkgestemden!

128 gedachten over “Tessa: ‘Wat is waarheid en over de ultieme doofpot: de kracht van ons eigen gevoel’

 1. Judith: waarbij jouw trillingsfrekwentie ongetwijfeld hoger zal zijn dan de mijne. Wanneer je over morfogenetische velden spreekt, dan verwacht ik dat je daarbij aangeeft dat het om prachtige doch niet bewezen theorieen gaat. Ik ken Sheldrake uit z’n boeken, heb een hoge dunk van zijn filosofie, maar erken dat zijn gedachtengoed slechts speculatie is. Dat maakt humble.

 2. Beste Jan,
  Ik ben op de eerste plaats een maatje van mezelf en filter alle informatie die ik lees op sites.
  Zou de vraag ook heel goed aan jou kunnen stellen: “Benieuwd hoe je reageert Jan wanneer de schaduwzijde van het leven onverbiddelijk toeslaat en trillingsgetallen veranderen in realiteit en als de schijnbare zekerheden wegvallen”.
  Ik heb er zelfs zin in.

 3. En wat als speculatie goed voelt en goed doet, zonder dat iets te bewijzen is? Wat als er bij een natuurgenezer 99 van de 100 mensen blijvend verbetereing ervaren?
  Moet er dan toch nog wat bewezen worden? Voegt dat iets toe?
  Voor mij niet, ik heb geen bewijzen nodig, ik heb b.v. geen bewijs nodig dat mijn kind me graag ziet. Droom je wel eens
  Waarom zou een mens dromen. Wat is het nut daarvan. Sommige dingen zijn nou eenmaal niet met zekerheden te benaderen.

 4. Deze hele discussie toont duidelijk twee totaal verschillende manieren van manifesteren/zijn binnen ieders werkelijkheid.

  Een behoudende tegenover een progressieve energetische visie.

  Bij de behoudende visie wordt de energie zo ingekaderd dat er weinig ruimte overblijft voor spontane nieuwe ontdekkingen.

  Het is het zich laten manifesteren van energie binnen randvoorwaarden.
  Waardoor de trilling/energie niet de mogelijkheid heeft zichzelf totaal te ervaren, in zijn eigen unieke zijn.

  Door het laten vallen van deze zogenaamde “zelf beschermende” begrenzingen, creëer je ruimte.

  Door de vrijkomende energie de flow te geven die inherent is aan haar essentie, heb je de optimale condities gecreëerd om je ware zelf in ultieme energetische waarheid te ontmoeten.

  En deze zijns toestand is wondermooi!

  Het is het werkelijk verbonden zijn met Al dat is, zonder oordeel en begrenzingen.
  Gewoon een gelukkige staat van Zijn!

  LICHT IS WANNEER GOD ADEMT.

  Tessa, het is jouw eigen unieke wondermooie zoektocht!

  Succes
  Henk

 5. HomeOver OnsContactSponsor
  Search for: Go NieuwsPolitiek

  9/11OorlogVerkiezingenGezondheid

  CodexWetenschap

  EnergieKlimaatEconomie

  Geld – geldRijk & ArmDuurzaamCommentaarGeschiedenis

  Geheime GenootschappenUniversum

  ETUFO5e DimensieInspiratie

  MensenOverig

  Mind ControlMediaBoeken

  TijdschriftenLinks// U leest… 5e-DimensieTessa: ‘Wat is waarheid en over de ultieme doofpot: de kracht van ons eigen gevoel’
  Door Tessa Koop ⋅ March 27, 2009 ⋅ Reageer
  Tools
  Email Artikel Print Artikel Rss Feed Bookmark
  Digg Itdel.icio.usStumbleupon.Nu WantToKnow.nl dagelijks steeds meer bezoekers trekt en er hier en daar ook weerstand komt, lijkt mij een mooie aanleiding om een uitgebreid artikel te schrijven over ‘Wat is waarheid’? We leven in een informatie- en netwerk maatschappij. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om toegang te krijgen tot informatie en deze groots te verspreiden. De verwarring onder de mensen is echter ook steeds groter te noemen. Niet alleen door de wereld om ons heen, niet alleen door desinformatie op talloze websites maar vooral omdat we zijn vergeten wie we zijn. En dat is misschien nog wel de allergrootste doofpot. Wie weet is ons eigen gevoel wel de sleutel naar de ultieme waarheid.

  Datgene wat wij niet onder ogen zien in onszelf,
  zullen we tegenkomen in de vorm van het lot.
  Carl Jung
  ‘We know, for those who know’
  Tessa Koop
  “Hoe meer aandacht je krijgt, hoe meer mensen er op je gaan lopen kakken,” zei een goede vriend van mij vanmiddag door de telefoon. Ja, daar zit wel wat in. Toch valt het niet mee om het zelf te ondervinden. Vooral omdat je de beste intenties hebt. Maar het inspireert mij wel om dit artikel te schrijven. Want waar gaat het nu allemaal om?

  In feite zijn we allemaal ontdekkingsreizigers op zoek naar de waarheid. Maar ja, wat is waarheid? En stel dat ik de ultieme waarheid zou ontdekken, dan is dat toch weer een waarheid temidden van al die andere miljoenen waarheden. Dus dan zijn we nog geen steek verder. Het team van WantToKnow.nl zegt ook niet de waarheid in pacht te hebben, anders had de website wel ‘We know, for those who know’ geheten, toch?

  ‘We zoeken naar de waarheid buiten onszelf’
  Wat ik merk is dat er heel veel mensen zijn die behoefte hebben aan harde bewijzen. Bijvoorbeeld harde bewijzen dat UFO’s en buitenaardse wezens bestaan, hard bewijs dat er leven is na de dood, hard bewijs dat er zoiets bestaat als de illuminati, hard bewijs dat de VS betrokken waren bij de 9/11-aanslagen, enzovoort.

  En wat ik ook merk is dat veel mensen denken in termen van ‘goed’ of ’slecht’, ‘zwart’ of ‘wit’. Terwijl er toch ook zoveel nuances zijn. Is de waarheid soms Eenheid? Het ‘warme’ en het ‘koude’, het ‘goede’ en het ‘kwade’? Wanneer wordt het warme koud? Op welk punt is dat exact? Is het niet gewoon ‘iets anders’ van ‘hetzelfde’? Dualiteit komt immers in alle dingen voor.

  Als het ons lukt om die dualiteit te overstijgen, hebben we een prachtig stuk gereedschap in handen voor transformatie. Als alles immers iets anders is van hetzelfde, dan kunnen wij dus zelf kiezen wat we wensen te ervaren. Ik citeer The Kybalion: ‘Roei het ongewenste uit door de polariteit ervan te veranderen.’

  Het is niet moeilijk om die dualiteit te ontstijgen, want ‘koude’ is het ontbréken van ‘warmte’, ‘kwaad’ is het ontbréken van ‘goed’, ‘donker’ is het ontbréken van ‘licht’. Er bestaat dus geen dualiteit (meer).

 6. Andres:
  De Geet is erg interessant maar moet nog worden uitgekristaliseerd. De techniek moet beter onderzocht en bewezen worden. Wat komt er precies uit de uitlaat? Het zakdoekje is welliswaar schoon maar dat zegt niet alles natuurlijk. Wat gebeurd er precies scheikundig in die Geet? En zo wat meer vragen.

  Robert Boerman is hard met die vinding en nog andere zaken aan de slag. Puur voor het goed der mensheid. Hij doet dat al jaren. Dat vind ik een prachtige bevlogenheid die ondersteuning verdiend. We moeten zoveel mogelijk zelfvoorzienend worden in onze energie behoefte. Dus als je wilt en de buidel laat het toe, kun je hem steunen via een donatie op http://www.geet.nl Want dat heeft ie keihard nodig om zijn werk te kunnen voortzetten.

  Jan en ik lijken het op aardig wat punten met elkaar eens te zijn. Maar ja, we trillen overduidelijk in het oude 3D paradigma geloof ik. Wellicht dat velen na 2012 van ons verlost zullen zijn en het daglicht van de nieuwe 5D werkelijheid zullen aanschouwen. Ik gun het iedereen die dat wil bereiken, van harte. Leuk dat ik even de ruimte kreeg om mijn visie enigszins over de zaak te laten schijnen. Nu hou ik er over op. En kijk het proces hier verder aan.

 7. Hallo Tessa
  Er zijn al velen voor me, die het hebben uitgedragen, dus ik ga daar niet zo op in. Het enige wat ik je wil meegeven, is, dat ik me helemaal herken in jou verhaal over zoektocht naar waarheid . De waarheid, in mezelf.
  All lezende alle verhalen van de reacties op jou artikel, zie ik , dat we allemaal een deel van de waarheid hebben. Dat is het mooie er aan.
  Waarom zou je iemand proberen te overtuigen. Overtuigen hoeft namelijk helemaal niet.
  Alles is bewustzijn en Bewust Zijn. De moeilijkheid is echter, dan het hebben over thema’s als deze. Want dat is een kwestie van op welk bewustzijnsniveau je zit. In welke energie je zit. Je kan dan op een totale andere golflengte met elkaar zitten. In dat geval is bijvoorbeeld begrip hebben moeilijk, en overtuigen van je “gelijk” en “harde” bewijzen geven ,al helemaal ondoenlijk.

  Overigens wat zijn harde bewijzen? Worden ze geloofd, op het moment, dat ze gegeven worden? Waarom wil een mens op aarde zo graag harde bewijzen hebben? Bang voor je eigen intuïtie? (schreef Tessa ook al in haar stuk)

  Overtuigen hoeft dus helemaal niet.
  Je eigen gelijk hoef je niet meer te tonen. Is dat even mooi meegenomen. Scheelt weer veel stress. Open staan voor elkaar neemt de plaats in en bewustwording vindt plaats. Wederzijds. Welke bewustwording het ook is. In jouzelf altijd….

  Maar voordat dit plaats kan vinden, in jezelf.. Kijk in je Spiegel. En dat is het punt bij velen: is heel, en heel moeilijk!!! Dan kan je namelijk heel en heel diep gaan.
  Herbert

 8. @Henk: “Door de vrijkomende energie de flow te geven die inherent is aan haar essentie, heb je de optimale condities gecreëerd om je ware zelf in ultieme energetische waarheid te ontmoeten.”

  Je ware zelf ontmoeten, of het ultieme zijnsgevoel ervaren, daar zijn 1001 begeleidingstrajecten voor, mochten mensen dat willen.

  Tessa heeft het hier over ‘de doofpot over ons gevoel’. Niet over hoe we bij ons gevoel terecht moeten komen.

  Tessa refereert aan iets heel essentieels, dat een stap verder is dan de innerlijke zoektocht. De onuitgesproken vraag: ‘Waarom zou die innerlijke wereld nu toch verborgen moeten zijn gebleven. En Wat KUNNEN we met onze innerlijke kracht?’

  Het is natuurlijk niet voor niets dat de kracht van onze innerlijke wereld verborgen is geweest. Omdat DAAR onze wezenlijke krachten liggen. Maar ook al weten mensen dat, dan nog durven ze de kracht ervan niet te aanvaarden, door er wezenlijk aan te refereren. Tessa durft het ook niet. Tessa verpakt alles nog dualisme, waardoor ze alles precies nog dezelfde patriarchale kant opstuurt als waar het al eeuwen lang naar toe geduwd wordt; het wordt onderdeel van de strijd tov de macht. Heel subtiel allemaal. Het accepteert dat de macht er is, en de innerlijke kracht zal de machtsfactor dan wel even op laten lossen…………

  Dat zijn allemaal zeer subtiele slachtofferschaps-escape-mechanismen.

  Dingen werken heel subtiel.
  Als je bijvoorbeeld niet van jezelf mag aanvaarden dat je pissed-off bent over de gang van zaken in de wereld, omdat je ‘er’ dan niet boven lijkt te staan, dan moet het ergens naar toe gekanaliseerd worden. Het stuk van Tessa staat bijvoorbeeld boordevol gekanaliseerde negatieve dingen, maar mensen ervaren het als iets positief, omdat het zo’n herkenbare mantra is:
  ‘wat je zaait zal je oogsten’ en “realiseer je dus hoe belangrijk het is wat jij uitzendt?”
  ‘Roei het ongewenste uit door de polariteit ervan te veranderen.’

  Uitroeien nog wel liefst.
  ‘realiseer je hoe belangrijk het is wat jij uitzendt’?

  Geloof het of niet: dit is allemaal slachtofferschap. Alsof de wereld het niet kan verdragen dat je bent wie je bent, en jij de wereld dus moet oplossen, door aan jezelf te werken. Alsof de teringzooi op aarde komt door wat je uitstraalt, ipv doordat je gewoon de moed niet hebt om te stoppen met het betalen van belastingen. Dat is eng. He bah, angst. Nee, niet kiezen voor angst. Wat zou er nu toch onder die angst liggen? Dat je de gevangenis in gaat? Oh, en accepteer je dat, dat het zo werkt? Ja, dat accepteer ik. Ik roep ter compensatie wel even dat mensen goed moeten uitkijken met wat ze uitzenden.

  Niet kiezen voor angst…. liefde noemen. Tja….

  Ook het refereren naar ‘alles is energie, echt, je ontkomt er niet aan’

  is verkapt slachtofferschap. We hoeven niet naar het onzichtbare te gaan om te verklAren dat we in alles verbonden zijn. Het wEten dat we onzichtbaar verbonden zijn, is niet het grote gemis in alles. We zien de hele dag voor ons ogen dat we over de hele wereld verbonden zijn.

  Het VOELEN dat het dood maken van ander mensen ONS raakt, dat maakt wel uit ja.

  De mensen die in Irak dood gemaakt worden, bewijzen zichtbaar dat wij in de fysieke wereld in alles verbonden zijn. Volledig onterecht verbonden; tentakels van ons belastinggeld, waar mensen GEEN verantwoordelijkheid voor willen nemen, en ontsnappingen gaan zoeken in het onzichtbare.

  Hoe diep je ook beseft dat wij allen in een prachtig onzichtbaar bewustzijnsveld verbonden zijn, dat verandert helemaal niets aan de onterechte fysieke doods-verbinding, als je het bewustzijnsveld slechts als je wereld van ‘escape’ gebruikt. Net zo goed als het je voortdurend bezig houden met het uitpluizen van de werking van de macht achter de macht achter de macht niets verandert, maar een wereld van escape wordt: mensen worden niet meer aangesproken hoe ze ZELF steeds weer mee blijven doen aan die machtsconstructies, maar binden samen in gedeeld slachtofferschap: ‘Oh nou, erg he, van die machten, en de rest die het niet zien, dat zijn schapen. Wij niet, want wij wEten. En verplaatsen onze voeten ook niet, maar doen alsof wij de redders zijn van de NIET-weters.’. Tja.

  En dat patroon waart hier ook rond, maar nu onder de connotatie van ‘liefde’.

  Uiteindelijk telt er maar 1 ding. De keuzes die je werkelijk maakt in je leven. Of je nu wel of niet verlicht bent, of je nu wel of niet in contact staat met je innerlijke kracht.

  Tessa, het is niet

  ‘Wat kies je?’
  maar
  ‘Jij kiest’.

  Een wereld van verschil.
  Hou alles volledig bij een persoon zelf. De meeste mensen vinden dat ondraaglijk, en gaan ontsnappingen zoeken. Jij biedt heel graag een ontsnapping aan.

  Dat ‘kiezen voor liefde’ noemen, daar durf ik zomaar een streep door heen te zetten.

  @Duistere (=lagere) krachten hebben geen macht over ons, tenzij wij hen die macht geven! Wat als we vandaag nog allemaal tot dat inzicht komen en collectief op dit moment van het NU kiezen voor verandering?

  Er is geen verandering nodig.
  Dat is nu juist die grote valkuil.

  Volledige verantwoordelijkheid WILLEN nemen voor je EIGEN keuzes, (misschien wel vanuit de vreugde over de eigen innerlijke kracht).

  Maar heel weinig mensen willen dat, en zoeken een mooie escape: ‘we moeten nog iets veranderen aan de wereld, of aan ons zelf, of aan de hoogte van ons bewustzijn’. Samen binden in ‘een item’ is ook een escape. Dan hoef je niet tegen je medeburger te zeggen: ‘Hoe haal je het eigenlijk in je hoofd om te gaan stemmen en om met een belastingensysteem mee te willen doen, mij ergens voor te willen belasten? Get off my back.’.

  Nee, dat zou alleen maar negatief overkomen. Samen binden in gedeeld slachtofferschap, en dat liefde noemen, dat scoort beter.

  Werkelijk je voeten verplaatsen naar het volledig verantwoordelijkheid nemen voor je eigen keuzes. Dat maakt mensen bang. Angst. Goh………., nee, liever kiezen voor liefde…

  Jij kiest.

 9. Beste Astrid,
  Ik heb het gevoel, dat Tessa hetzelfde bedoelt, ze geeft er andere woorden aan. Haar woorden… En jij geeft vanuit jou perceptie jou woorden aan. Het is zoals het is.
  Jou waarheid.Haar waarheid. Wel voor bewustwording van jou en Tessa en iedereen.
  Ik kies er ook voor om eerst te zeggen: wat kies je/waar kies je voor. En als je kiest, kies je, inderdaad.Eerst moet je jezelf de vraag stellen, voordat je kiest.

  Herbert

 10. angst en liefde bijden straalt het hier uitbundig naar buiten en zo als ik het zie is deze hele discussie een mooi voorbeeld van de problematiek in deze wereld, vijand denken zij tegen ons enz enz ipv je eigen dualiteit es te ontstijgen en elkaar es te omarmen

  beste jan zelf doe je al die dingen waar je een ander van loopt te beschuldigen in je reacties beetje krom en meten met 2 maten maar goed zo bied de een contrast en de ander inzicht

  mind vs hart een zinloze discussie hiero welke alleen maar verder de uitersten laat zien van beleving van realiteit en dat niet alleen het werkt voor de hart mensen als een draaikolk die je weer terug zuigt als ze niet opletten en voor de mind mensen wat zit er in het vat voor jezelf na het ventileren van…. (weet jij het? ik niet), ik las jan bvb zeggen constructief bezig zijn, het lijkt erop dat je dezelfde les weer tegengekomen bent ik zie hier niets constructiefs gebeuren in je reacties, enige wat ik zie is wiggen drijven en persoonlijke aanvallen overigens na aanleiding van JOUW EIGEN geschreven stuk, wat een wonder hoe de dingen weer bij je terugkomen, maar evengoed een les voor bijde partijen

  dikke plus voor wanttoknow voor het plaatsen van je artikel, voor mij een sterk staaltje van omarmen vanuit tessa al denk ik dat ze zich de volgende keer nog wel eens achter de oren krabt er zit een mooie les in verborgen dit alles voor hen die op het hart varen namelijk: emotionele betrokkenheid kun jij die helicopter view behouden in dit alles of laat je je meeslepen door je emoties en word je zo deel van de voeding van het geheel

  en verder hou ik me er maar buiten vind het een behoorlijk lege “discussie” dit

  hartegroet ALLEMAAL we are one

 11. Oeps, foutje.

  Het gaat niet om de vraag,
  het gaat er om DAT je kiest.

  En dat is niet bedoeld als ‘je moet iets kiezen’.

  Het IS zo dat je kiest.

  Je kunt mensen dus gewoon naar het proces in hunzelf laten kijken, rondom hun keuzes.

  Geen dualistische spelletjes nodig. Geen ‘weet je wel wat je uitstraalt’ nodig. Geen vlieden naar euforie nodig. Helemaal niets nodig.

  Mensen naar henzelf laten kijken, rondom de keuzes die ze maken.

  Zeggen ‘zoek alles in jezelf’ is lekker gratuit. Dat scoort wel, dat wel ja.

  Zeggen dat ik wel zo’n beetje hetzelfde zeg als Tessa, is ook gratuit. Ik zeg heel iets anders dan Tessa. Ik zeg dat Tessa in haar eigen patronen vastloopt. Ik geef haar zicht op haar patronen.

  Tessa verkoopt euforie.
  Ik patroon herkenning.

 12. bewijzen is des wetenschaps
  die geloven in materie en pas dan bewustzijn
  ik niet
  daar kun je al of niet blei mee zijn
  tessa, ik ben alleszins heel blij
  dat jij er bent, en guido, en de site
  heerlijk!!!

 13. Ik heb met veel herkenning je verhaal gelezen… een fijn gevoel overigens.
  Dit is nu precies wat ik niet onder woorden kan brengen maar van binnen wel voel…

  Waar ik wel nog vragen over heb is dat, wat er gebeurt in de wereld WEL gebeurd… we hebben het allemaal over wakker worden… hebben de meeste mensen het dan over…zichzelf of over de buitenwereld?… Dingen die niet kloppen… je bent je ervan bewust en dan?…Daar sta je dan… je bewust te zijn….

 14. Lieve Astrid,
  jij en ik bedoelen hetzelfde. Ik gebruik mijn woorden ervoor. jij de jouwe! Weet je, om zuiver de woorden te gebruiken voor wat ik bedoel, is al een heel karwei. 3D taal is slechts een luttel deel van de communicatie. Rest is energie.
  Het gaat om de intentie, en ik voel en weet, dat Tessa dezelfde intentie heeft als jij en ik.

  Het enige woord, dat ik liever niet had willen gebruiken is:`moet`
  Groet
  Herbert

 15. Jan, Astrid en Mosselman,
  Ik heb respect voor het feit dat u ook een mening hebt en dat u dit op dit ‘forum’ ventileert. Maar houd het daarbij. Chatten kan je op Skype of whatever.

 16. @Astrid

  @Henk: “Door de vrijkomende energie de flow te geven die inherent is aan haar essentie, heb je de optimale condities gecreëerd om je ware zelf in ultieme energetische waarheid te ontmoeten.”

  Je ware zelf ontmoeten, of het ultieme zijnsgevoel ervaren, daar zijn 1001 begeleidingstrajecten voor, mochten mensen dat willen.

  Hallo Astrid,

  Jezelf ontmoeten in ULTIEME ENERGETISCHE WAARHEID was de essentie van mijn betoog.
  Dit is voor mij een wereld van verschil.
  Het is een kijkje achter de sluier van hoe wij deze werkelijkheid ervaren.
  Mijn inzicht is dat het er allemaal uiteindelijk niets toe doet.
  Op het moment dat je oplost in het (n)iets, kun je alleen maar zijn.
  Dat zijn is ervaren zonder er een waardeoordeel aan vast te koppelen.
  Alles wat is mag er zijn.
  Iedere gebeurtenis is een enorme zachte energetische expressie.
  Het raakt je, maar ook weer niet.
  Je kunt alleen maar bewust aanwezig zijn.
  In dit schouwspel van energie ervaar je dat ieder deeltje(mens) zijn eigen unieke uitdrukkingsvorm
  probeert te realiseren.
  Het zoeken naar volledigheid, terwijl dit al aanwezig is.
  Ja, het gaat terdege over bewust zijn en in liefde.
  In liefde zijn naar de scheppingsvorm die zich op dat moment aandient.

  Astrid, het is helemaal niet zo dat ik de hele tijd vanuit dit bewustzijn opereer.
  Ik heb het alleen 3 keer heel bewust mogen ervaren.
  En ben hier heel dankbaar voor!

  Verder ervaar ik dit leven ook nog steeds vanuit de dualiteit.
  Vandaar mijn zoektocht naar waarheid.
  Terwijl de heeheid er dus gewoon al is.
  En dit noemen we strijd.

  Groetjes Henk.

 17. Goed. Zeer interessante discussie die hier is onstaan. Aangezien tessa in haar artikel Jung heeft geciteerd is het verstandig om het gedachtengoed van Jung een beetje uit te diepen. Laten we eens kijken wat Jung echt bedoeld met: Datgene wat wij niet onder ogen zien in onszelf,
  zullen we tegenkomen in de vorm van het lot.

  Goed daar gaan we. Om te beginnen heeft Jung de mens ontleed in 5 archetypes:
  1. de persona
  2. de anima/animus
  3. de schaduw
  4. het ego
  5. het zelf

  Het ego: Volgens Jung is het ego het MIDDEN van het bewustzijn. Het is de identiteit. Het ego kan rare neigingen vertonen in tijden van bedrijging. Het kan in ontkenning schieten over bepaalde fundamentele waarheden en zo zijn groei in de weg staan in de ontdekking naar het zelf!

  Het zelf: Het zelf is eenvoudigweg het midden en de totaliteit van de psyche. Het is een centrum wat zowel het bewuste als het onbewuste omvat. Het is het archetype dat alle andere archetypes bevat. Het is een soort van paradox en EXTREEM moeilijk voor het bewuste ego om aan te nemen!

  De schaduw: De schaduw bevat niet ontwikkelde kanten van ons zelf. Kanten die we niet willen kennen en niet durven zien of erkennen. Het is de laag van het onbewuste Zelf welke het bewuste EGO niet DURFT te integreren.

  Goed. Nu we dit weten gaan we een 2e blik werpen op het citaat van tessa:
  Datgene wat wij niet onder ogen zien in onszelf,
  zullen we tegenkomen in de vorm van het lot.

  Tessa spreekt hier over de keuze voor liefde maar negeert hier het uiterst belangrijke feit dat die keuze gemaakt kan worden door het ego in combinatie met het zelf. Dit hoeft niet zozeer puur rationeel te zijn maar is het combinatie van rationele en gevoelsmatige processen. Wanneer het ego puur en alleen het gevoel volgt welke de kant van liefde op wijst zonder bewust te zijn van het gevoel dat wijst naar de kant van de schaduw staat het ego zoals ik eerder heb omschreven dus zijn groei in de weg naar het ZELF. Het houd hiermee een beperkt bewustzijn in stand. Een bewustzijn dat enkel en alleen positieve oplossingen zoekt binnen zijn eigen domein. Het domein daar buiten, de onderontwikkelde kant, de niet erkende kant, word genegeerd. Dit is wat tessa doet. Dit is wat zei ook aanhaalt als advies en wat ik volledig af wil wijzen.

  De collectieve schaduw van ons allen in deze westerse maatschappij is dat wij verbonden zijn aan een systeem van Slavernij welke ons in afhankelijke positie bij laat dragen aan het vernietigen van de harmonie op aarde. Het zelf in zijn volledige glorie zou enkel en alleen kunnen schitteren wanneer het VOLLEDIG bij zou dragen aan deze harmonie. Wanneer men deze kant niet erkent, en de positiviteit, liefde, zoekt binnen een beperkt bewustzijn handelt men nog steeds vanuit het positieve EGO en is men bang voor de schaduw.

  Ik moet ook Astrid hier dus gelijk geven. Tessa je kiest voor de angst.

  Of we het nou willen weten of niet. Dit systeem maakt de aarde kapot en wij dragen daar aan bij. Het erkennen van dit zou een goede stap zijn. Hiermee zijn we er niet vrij van maar hebben we de eerste stap gezet. Maar het positieve zoeken binnen de systeem structuren en tegelijkertijd de collectieve prestatie van dit systeem buiten beschouwing laten is uit den boze! Hiermee negeren we onze schaduw.

  Dus wat bedoelt jong met: Datgene wat wij niet onder ogen zien in onszelf,
  zullen we tegenkomen in de vorm van het lot.

  Het volgende: Mensen die niet willen erkennen dat niet alles licht en liefde is maar we ook een verantwoordelijkheid hebben voor de vernietigende bijdrage die leveren aan deze wereld zullen zichzelf (de schaduw) tegemoet komen in de vorm van het LOT. Kortom: oorlog, ziekte, natuurrampen, slavernij. enz.

  Erken dat liefde ook in dienst kan staan van JEZELF. Dat positieve daden onbewust bedoeld zijn om je zelf te dienen in plaats van het grotere geheel. De schaduw maakt dit kenbaar. Het ego ontkent dit.

  En dan sluit ik nu af met de volgende tekst van een wijze man:

  Er zal geen vrede onder de mensen zijn
  zolang er geen tuin van broederschap
  op aarde is.
  Want Hoe kan er vrede zijn
  als ieder mens uit is op zijn eigen voordeel
  En zijn ziel in slavernij verkoopt?
  Jij, kind van licht
  verenig je met je broeders en zusters
  en ga dan samen op weg
  om de paden van de Wet te onderrichten
  aan hen die willen horen.
  Hij die vrede heeft gevonden
  met de broederschap der mensen
  heeft zichzelf gemaakt
  tot medewerker van God.
  Ken deze vrede met je geest,
  Verlang naar deze vrede met je hart,
  Vervul deze vrede met je lichaam.

  Jezus

 18. Beste henk. Ik ben het wel eens met wat je schrijft. Alleen het perspectief van de waarheid blijkt groter.

  Jij zegt dit: Astrid, het is helemaal niet zo dat ik de hele tijd vanuit dit bewustzijn opereer.
  Ik heb het alleen 3 keer heel bewust mogen ervaren.
  En ben hier heel dankbaar voor!

  Ik zeg het volgende: Ik zelf heb het ook meerdere malen mogen ervaren. Maar ben mij daarna iets gaan afvragen.

  Is het jou opgevallen welke factoren er voor verantwoordelijk zijn dat je vanuit die ervaring weer terug keert in dualiteit?

  Dit is de DE balangrijke vraag.

  Antwoord: De Schaduw

  Vandaar dat het negatieve een essentieel onderdeel is van de waarheid. En dat een focus gericht op de illuminatie en hun masterplan helemaal niet zo negatief hoeft te zijn.

  Het Zelf word in zijn natuurlijke ontplooiing beperkt door de gevangenismuren van dit systeem. Het houd ons gevangen in het ego.

  Het zelf zal zijn spirituele verbinding telkens opnieuw verliezen omdat men weer in de oude patronen terug treed. Het is heel leuk om over 2012, 5d, eenheid te praten terwijl je zelf je basisbehoefte verkrijgt doormiddel van een onrechtvaardig systeem van verdeeldheid.

 19. Hoi Stefan,

  Bedankt voor je verhaal.
  Voelt volgens mij wel goed.
  Ik zal nog wel verder op je verhaal reageren.
  Heb nu even geen tijd.
  Tot later.

  Groetjes Henk

 20. Bladluis schept er Vreugde in aan deze woorden- en overwegingenbrij een indirekt met dit onderwerp van doen hebbende inval toe te voegen:

  Soms inspireert de Visie van een ander tot woorden van weergaloze Wezenlijkheid en Schoonheid.
  ‘k Ben zo aanmatigend te menen, dat dat me de afgelopen nacht overkwam, want de Eerlijke ontboezeming van een door mij Geliefd, Mooi Meidje ontlokte me wat gezwets, dat bij nader inzien best wel Leerzaam Inzicht kan bieden ???

  Zo bewoordde ze het volgende:
  “Ik zelf ben niet van mening dat we onze zielen moeten redden en dat mensen slecht worden geboren, omdat ik geloof dat de aarde is Herself Goddelijk en wij zijn een deel van haar, niet van elkaar gescheiden. Hell, eeuwige verdoemenis, en andere oneindige straffen bestaan niet in mijne overtuigingen.”
  http://degrotemoedertempel.hyves.nl/blog/21784124/De_3_Grati_n/5cRl/?pageid=5J8JQL8HTRC4SC080

  Waarop de volgende woorden uit me rolden:

  Komt overeen met de uiteindelijke Konklusie, die zich in juni 1972 na diepste Introspektie vormde:

  Ik ben Karma-Vrij geïnkarneerd
  en heb een Blanco Volmacht mijn ZIJN vorm te geven …

  Mijn ZIJN blijft Karma-Blanco door de Intuïtieve stem(het geWETEN) te volgen en die adviseert Waarheid te dienen …

  Waarheid (gesymboliseerd door de Egyptiese Godin Ma’at) adviseert: strelend de Overvloed te delen …

  In Grace (Genade) gevoel ik mij sindsdien gebed …

  DANK Hemel en Aarde voor dit Gelukkig makend Inzicht mij geschonken …
  =====

  Mag ik je uitnodigen deze woorden wat dieper door te denken, want naar ik meen, geldt deze bewering voor iedereen …
  echter onder druk van de kollektieve misleiding is niet ieder bij machte zijn/haar Karma-Vrije, van de Kosmos gegeven Autonomie te ontsluieren !! ??

  Ben je je Bewust, dat je Karma-Vrij en met Blanco-Volmacht de mogelijkheid hebt om mede een wereld te kreëren, waar je vervuld met en gedreven door Waarheid en Genegenheid, ‘strelend’ de Overvloed kunt delen, zodat wat Utopies geacht wordt Realiteit mag zijn ???

 21. Ja bladluis inderdaad. We worden geboren met de mogelijkheid karmavrij te leven. Te leven volgens de waarheid.

  Waarom leeft vervolgens niemand karmavrij?

  Omdat een mens gebonden is aan het willen overleven. Overleven in een wereld van overvloed stelt men in straat vrije keuze’s te maken. Maar om hier temidden van een wereld van schaarste te overleven moet men de patronen van de leugen betreden welke ons word gepresenteerd door dit systeem. Naarmate men dit gedaan heeft en hieraan gewend geraakt is zal men moeite hebben daarna nog van dit pad af te gaan. En zo zijn wij karmisch verbonden met de slavernij. Met dit systeem. Met deze gemanipuleerde maatschappij. En verdient dus o.a. de slavernij, het negatieve, de volle aandacht.

  Om dit aan te wijzen als de bron van alle kwaad.

  Overvloed -> vrijheid in keuze -> karmavrij leven

  Schaarste -> keuze’s worden opgelegd door de staat -> Zondig leven en karmische gebondenheid

  Conslusie: kennis gericht op het negatieve is uiterst belangrijk. Mensen die menen dat dit bijdraagt aan de creatie ervan zien de essentie ervan niet in.

  Wanneer je kennis opdoet wil dat niet zeggen dat men die kennis meteen creëert. Een zeer misleidende gedachte.

  Dus nogmaals. Positiviteit is goed. Maar richt je positviteit niet op het negatieve om dit vervolgens te verhullen.

  Onderzoek het negatieve en vraag het negatieve om te keren. Maar benader niet het negatieve door je zelf een rad voor ogen te draaien waarin je onderstelt dat negativiteit niet meer bestaat en alles positief is.

 22. QUOTE:
  Waar ik wel nog vragen over heb is dat, wat er gebeurt in de wereld WEL gebeurd… we hebben het allemaal over wakker worden… hebben de meeste mensen het dan over…zichzelf of over de buitenwereld?… Dingen die niet kloppen… je bent je ervan bewust en dan?…Daar sta je dan… je bewust te zijn….
  Posted by Judith P | March 29, 2009, 11:45am
  / UNQUOTE

  Ik zit eigenlijk met hetzelfde.
  Ik realiseer me dat er veel dingen op de wereld niet goed gaan, en dat die dingen vaak met opzet gebeuren.

  Maar wat dan?
  Je kunt je wel bewust zijn, maar wat verandert dat?
  Gaan zitten wachten tot een ander de problemen oplost is ook geen goede optie, want dat het zo’n rotzooitje is, komt juist OMDAT we al die tijd hebben goedgevonden dat anderen beslissingen voor ons namen.

  Maar nogmaals, wat dan?
  Ik probeer zo vriendelijk mogelijk tegen iedereen te zijn en anderen te helpen zoveel in mijn vermogen ligt, maar of dat genoeg is om de New World Order en een bepaalde vorm van slavernij voor het overgrote deel van de wereldbevolking te voorkomen, betwijfel ik toch wel ernstig ………..

 23. Precies Irma. Hier raak je de kern.

  Manifestatie van het wezenlijke, de ware mens. Dat is het enigste dat de doorslag kan geven.

  De mens moet onafhankelijk kunnen leven van dit systeem.

 24. Beste Tessa,

  Volledig eens met je vsie. Een aardige ontleding van het Engelse woord FEAR False Evidence Appearing Real. Stond in het werk Jin Shin Yutsu.
  Ik ben van mening fdat wij ons te lang door onze angsten hebben laten leiden.
  Heb vertrouwen in jezelf en je verandert e wereld op een positieve manier.
  Groetjes,
  Alfred

 25. @ Stefan en Astrid
  Ik moet zeggen – ook al begrijp en herken ik veel in Tessa’s artikel- dat jullie beide op een nuchtere en duidelijke manier de andere kant van de medaille uitleggen. De “negatieve waarheid” om het maar zo te zeggen. Mijn dank hiervoor, want het verbreedt mijn visie. Mijn vraag aan jullie beiden – en de is eigenlijk het zelfde als die van Judith en Irma- wat doe je eraan? Specifieker wat doen jullie eraan? Zijn jullie bijvoorbeeld gestopt met het betalen van belastingen omdat die uiteindelijk gebruikt worden om in Irak mensen te doden?
  Ik worstel namelijk echt met dit dilemma. De bak in voor weigering of gewoon betalen maar bewust weten dat ik aan de ellende bijdraag (afgezien van de goede dingen die met belasting gedaan worden) Ik probeer al wat werk betreft zo bewust mogelijk te kiezen..geen commerciële bedrijven die alleen winst voor ogen hebben of verzekeringsmaatschappijen of energiebedrijven of telecomgedoe (ik veroordeel niemand die daar wel werkt overigens ;)). Dussss, hoe gaan jullie met dit bewustzijnsdilemma om?

 26. hallo Tessa,

  Mooi stuk en dankje dat je me deelgenoot maakt van je zoektocht naar de ‘waarheid’!
  Mijn gevoel is dat je intentie zuiver is.
  Voor de mensen die deze waarheid niet als voldoende bewijs zien zou ik willen zeggen: ga zelf op onderzoek uit!

  Groet, Alwin

 27. @Sam

  Inderdaad, zo ervaar ik het ook, het is ook voor mij een dilemma.
  Ik denk dat burgerlijke ongehoorzaamheid alleen ergens toe leidt als het massaal gebeurt. Als je het in je eentje doet werpt het geen vruchten af en breng je jezelf misschien (maatschappelijke) schade toe terwijl niemand anders er ook maar iets mee opschiet.
  Maar hoeveel mensen hebben het lef om daartoe over te gaan zonder zeker te weten dat de anderen meedoen? Ik weet zelfs niet van mezelf of ik dat aan zou durven zonder die zekerheid……..
  Ik denk dat ik stiekem naar een sterke leider verlang, hoewel ik weet dat ik dan weer de oplossing buiten mijzelf zoek.

 28. Hi Tessa,
  Dank voor het maken van de website en delen van jouw verhaal. Je bent echt goed bezig!

  Het is echt goede houding alles wat je naar beneden probert te halen, links laten liggen!

  Niet alle reacties zijn altijd liefdevol of begripvol en als gevoelsmens is het echt een uitdaging niet geraakt te worden.

  In het leven gaat het niet over wat de ander doet, maar wat jezelf doet!

  In je eigen ogen kijken en weten dat je achter jezelf staat in alles wat je doet!

  Ik ben echt heel trots op jou en op mensen zoals jij die openlijk met eigen visie komen en bezig zijn.
  Informatie is licht en dat telt! Juist in de tijd dat er zoveel disinformatie verspreid wordt door de media. Ik spreek natuurlijk uit ervaring!

  Websites zoals Niburu en ook jou site zijn echt noodzaakelijk voor mensen die zowel de First contact ervaren in het dagelijks leven als de Illuminaty en nog heleboel andere belangrijke zakken.

  Ik heb lang over na gedacht wat ik mede zou willen delen als reactie op het geschreven stuk!

  En kan het niet laten je hartelijk te danken voor de moed!

  Voor sommige mensen zoals ik is het echt super dat de dagelijkse taferelen belicht worden in de web media.

  Zelf liep ik op een klaar lichte dag in de stad Utrecht en toen verscheen er een UFO, zo maar overdag midden in de stad.

  Heleboel helicopters eromheen, chemstrails achtige sterpen in de lucht, maar de UFO bleef gewoon even hangen in de lucht, zomaar.
  Ik kreeg tranen in mijn ogen en het enige wat er in mij aanwezig mij was, REUNION.

  Sinds die tijd zie ik vrij regelmatig UFO en onderhoud bijna dagelijks contact met de starnations. Helemaal normaal en is mijn dagelijks leven.

  Toen het zo openlijk begon, de first contact, was het echt een hele opluchting de site van Niburu tegen te komen met alle info over de first contact enzo.

  In die tijd en nu nog ben ik geen UFO fanaat, maar het is wel prettig af en toe meer mensen over te horen.

  Dat zelfde geldt voor de Illuminaty, op een dag stopte er een auto voor mijn deur en uit het autoraampje werd er medegedeeld, wij zijn Illuminaty en wij kiezen niet voor licht, maar voor macht.

  De auto reed gewoon door en ik bleef achter met de verbazing over wat was dat nou?

  Nou weer op onderzoek, wie zijn Illuminaty en wat willen ze van mij? Dat laaste is tot op heden niet duidelijk, maar
  wie de Illuminaty zijn in Nl, rolde direct uit, dat zijn mensen die wij allen kennen en aan wie wij als bevolking ons volste vertrouw hebben gegeven, dat zijn dus de bekende namen zoals Lubbers, Beatrix en jammer genoeg nog een heleboel mensen in de tweede kamer en het kabinet.

  Op deze manier heb ik in praktijk kennis gemaakt met die kwalijke geesten, die zich verzameld hebben onder de zwarte vlag van fascisme.

  Dit alles speelt zich af in min of meer openbare ruimte en als men vraagt naar bewijzen, harde bewijzen die zijn er ook te leveren.
  Ik moet altijd zelf een beetje lachen als men met de Hollandse nuchterheid of bewijzen deze tijd probeert te benaderen. Hollandse nuchterheid is niets anders dan jaren lange conditionering van de geest!

  Daarbij komt ook nog eens bij dat gemiddeld mens gebruikt maar 10% van de hersenen en dat is genetisch bepaald. Dus als je van nature meer dan 10% van je geestelijke en lichamenlijke capaciteit gebruikt dan ben je of gek of verdacht en zo en zo per defenitie gevaarlijk.

  Koningin als de aanvoerdster van de strijd tegen de mensheid en ook de menselijkheid houdt allen van domme, dikke niet nadenkende mensen, alles wat er buiten valt moet worden bestreden.

  Dus beste mensen denk na en onderzoek, gebruik je hersenen en energie, want de waarheid is mooier, maar ook veel heftiger dan zlefs zo een open mindend geest als ik heb kunnen vermoeden.

  De websites zoals Wanttoknow is een hele verademing!

  Het is echt belangrijk als informatie gedeelt wordt te beseffeen en neutraal te blijven omdat wij op dit moment te maken hebben met een hele bijzondere tijd, waarin heleboel zakken zowel aan het licht komen als verzwegen worden.

  De lezer van de informatie heeft eigen kijk op de werkelijkheid en dus neemt waar op het niveau waar die zelf op dit moment is in de ontwikkeling.
  De een is ontwaakt, de ander is zoekende, iemand anders wil alleen maar bewijs of iets wat er op lijkt.

  Uiteindelijk als we het over bewijzen hebben, dan zijn meer dan genoeg bewijzen geleverd dat 9/11, maar ook de aanslagen in Engeland zijn allemaal hoax!
  Bewijzen zijn er genoeg!

  UFO waarnemingen is een ander goede voorbeeld, sommige mensen zijn gewoon nog niet in staat om de UFO’s te zien. Raar he, vooral in de tijd waarin een deel van de bevolking al helemaal full time in the first contact is. Dagelijks dus!

  Ik vond het leuk gevonden want to know is not we know for those we know. Het lijstje op dit moment zou kunnen zijn:

  We do know, but do not want to know.

  We do not know but think that we do know.

  We want to know and love to know!

  Mooi toch!

  Iedereen zijn eigen ding!

  Er is zoveel meer licht op deze aarde sinds de tijd dat de verandering bezig is en dus de reacties zijn vaak helemaal op het niveau van persoonlijke ervaringen en staat van bewustzijn.

  Vroeger, nog niet zo lang geleden, pak weg tien, twintig jaar geleden, toen was er nog niet al die info over de 5 dimensie, UFO’s of Illuminaty, nu staat internet er bom vol van.

  Zoek en gij zult vinden, de waarheid, bedoel ik.

  Dank Tessa voor alle moeite informatie met ons allen te delen!

  Succes met alles dat je doet en volgen van je eigen gevoel of hart is meer dan waardevol!

  Mischien gebruik je gewoon meer van je god given abilities, dan de gemiddelde 10% van de hersenen.

  In iedere geval dank en succes!

  Met vriendelijke groet,

  Ea

  P.S.Wat echt belangrijk is dat er informatie bestaat over van alles wat je in deze tijd tegen kan komen in het dagelijks leven en de sites die informatie geven zijn echt belangrijk.

 29. Enigste waar ik me soms wel aan erger is dat vele mensen zich voor doen dat ze het *beter* weten, in principe weet niemand het 100% zeker, of die denkt het 100% zeker te weten. Voor mij persoonlijk staat vrede op nummer 1, en ik denk dat dat bij vele mensen zo is, en ik DENK dat dat het uiteindelijke doel is. Daarom willen wij de waarheid weten, zodat wij het kwade kunnen bestrijden(denk ik) en dat is wel positief bedoelt dus. Maar alsnog, wij weten nog steeds niet of het 100% wel zo is, dus God van mij mag u komen, en ons uit ons lijden verlossen. Ben nooit christelijk opgevoed, maar na al die jaren verdiepen in het leven is God en Jezus mijn enigste optie..

  Ik zelf vergelijk ons met mieren… mieren kunnen niet beseffen wat wij zijn, en wij kunnen niet beseffen wat God is. Ook experimenteren wij met mieren, ik zie ons ook als een tijdelijke experiment. Nogmaals ik zelf weet het ook niet 100% zeker , maar wat als ik dichtbij de waarheid zit?! lol

  Vrede mensen, en straal de vrede uit!

 30. Jan Blei is een prima schrijver. Hij laat de andere kanten zien. Maar Tessa jij schrijft ook fantastisch. Alleen informatie van alle kanten bezien is voor de geinteresseerde waardevol. Anton Teuben mag dan wel een beetje knots zijn, de site van Niburu blijft interessant genoeg om vaak op te kijken. Net als Ufowijzer en Wanttoknow.nl.
  De Boeddha heeft gelijk met zijn uitspraak: Geloof in datgene, wat jij Zelf als waarheid beoordeelt.

 31. To all,

  I honor the place in you
  in which the entire universe dwells.

  I honor the place in you
  which is of love, of truth, of light, and of peace.

  When you are in that place in you
  and I am in that place in me
  ~
  we are one.

 32. Geven om iedereen
  is geven om jezelf
  Is acceptatie wat het is
  Is loslaten
  Is betekenis laten zijn,
  is betekenis laten gaan
  Is genieten van het heel al wat het is
  Ik,jij die er bent, hier en nu, ieder moment opnieuw.

 33. Ok bedankt voor de doorverwijzing Guido. Eerste bron spreekt mij ook aan, maar het gedeelte over channeling vind ik weer niets voor mij. Voor mij is dat gewoon praten tegen jezelf, en word er weer een mening gevormd, maar ik zeg niet dat het slecht bedoelt is.

  Zoveel mensen zitten te gissen, maar bedoelen het goed. Wel interessant het woord ‘alleen’ , dat we met ze allen 1 zijn, nooit bij stil gestaan.

  vrede

 34. OK Rootje, dank. Al Een lijkt eenzaam. Een-Samen. Tja, reflectie in en van de wereld-daarbuiten is fijn om jezelf te spiegelen. De eerste bron komt van de Wingmakers, een diepe spirituele bron, kosmische bron, aardse bron. Het ‘lusje’ is daarmee het Heel-Al! ZON!
  @Bernie: WAUW! De deuren van ons hart gaan inderdaad naar binnen open..

 35. Beste Stefan,

  Ik wil even reageren op je volgende opmerkingen:
  Is het jou opgevallen welke factoren er voor verantwoordelijk zijn dat je vanuit die ervaring weer terug keert in dualiteit?

  Dit is de DE balangrijke vraag.

  Antwoord: De Schaduw

  Stefan, na lang invoelen kom ik tot de volgende conclusie.
  Omdat het een piekervaring was en nog geen staat van zijn.

  Mijn laatste ervaring heeft in totaal 3 maanden geduurd.
  Dit is inclusief de aanloop naar het één zijn.
  De resonantie met je omgeving raak je totaal kwijt.
  Omdat je omgeving resoneert op een andere golflengte/trilling.
  De beleving is zo groots dat je het niet in woorden kunt vangen!

  Je slaapt niet meer, genotmiddelen hebben geen effect meer en je zit in een hoge energie.
  Je ademt licht en daarmee antwoorden.
  Je weet gewoon!
  Ga dat maar eens delen met je omgeving!
  Dit gaat dus niet.
  Ze horen je woorden, maar tegelijkertijd blijft het leegte.
  Al denk ik wel dat de beleving iets van hetzelfde verlangen in hun ziel aanraakt.
  Volgens mij is een weg naar dit soort ervaringen, de zogenaamde werkelijkheid ontdoen van al zijn illusies.
  Daar kan de strijd/ontmaskering tegen onrechtvaardigheid in deze wereld een onderdeel van zijn.
  Omdat onrechtvaardigheid tegenover andere mensen ook jouw raakt.

  Vriendelijke groeten Henk.

 36. @Stefan,

  Hoe kunnen we de wereld begrijpen, als we de realiteit niet onder ogen willen/kunnen zien, terwijl dit juist de wereld is?
  Voor onze gezamenlijke strijd!
  http://www.davidicke.com/newdvd/

  Een toespraak van David Icke uit 1996.
  Veel van wat hij toen vertelde leek onwerkelijk.
  Kijk maar eens opnieuw en zie wat de wereld van nu, anno 2009 weerspiegeld.

  THE TURNING OF THE TIDE

  David Icke Speaking in 1996

  Watch this and then look at the world today – it’s extraordinary.

  http://video.google.nl/videosearch?q=THE+TURNING+OF+THE+TIDE+&emb=0&aq =-1&oq=#

  Steeds meer mensen doorzien de manipulatie.
  Problem, reaction, solution!
  Als machthebber creëer je een probleem.
  Het volk vraagt om een oplossing.
  Dan dragen ze hun gewilde verandering aan als zogenaamde oplossing van het probleem!

  Mensen zijn beter in staat om in de geschiedenis terug te kijken, dan de toekomst te duiden aan de hand van huidige omstandigheden.
  Daarom is deze terugblik op de toespraak van David zo schrikbarend herkenbaar.
  De schets die hij maakte van onze toekomst wordt volledig bewaarheid.
  De politieke macht van geheime clubjes zoals de Bilderbergers en de trilaterale commissie, Wereldbank en de FED wordt feilloos blootgelegd.

  Dit was de situatie van 13 jaar geleden.
  Schrikbarend is het om te zien, hoever ze hun geheime agenda tot een wereldregering hebben weten te realiseren.

 37. @Judith P

  Ik ben een doener. Niet dat ik iets tegen mediteren en zo heb, maar ik ben nogal eens te rusteloos om dat te doen. Ik stik soms bijna in mijn boosheid over wat een groep mensen de rest van de wereld aandoet. Ik kan al lang niet meer zonder frustratie naar het nieuws kijken. Al dat (in mijn ogen onnodige) leed!!!
  Ik zou graag iets DOEN tegen al dat onrecht. Ik zie mezelf niet in mijn eentje op de barricades klimmen, maar er moet toch IETS zijn wat we kunnen doen?
  Ik lees en hoor van alles over bewustwording, je waarheid vinden, positiviteit uitstralen en noem maar op, maar ik struikel steeds over mijn boosheid…………

 38. Individuality

  Dear Human Being:
  You are here on this earth this moment but not through your own choosing. You were created by the thought or emotion of a man and woman who decided to get together and have sexual intercourse. Nine months or so later you were born from the womb of a woman. Perhaps you do not even know their names, perhaps you do, and call them by the conceptual words ‘mother and father.’ In either case you were born and are here.
  You were given a name, or perhaps a few names. You were told you are a person. You were told you are unique. You were given food, shown how to eat and you grew physically and mentally. You were told what to believe, how to feel, how to act. You were told what religion to practice or not, told what to wear and what schools to attend. In school you were told facts and figures and that you should get good grades so that you can get into college or get a good job. Then you were told by advertisers what products to eat, what clothes to wear, what car to drive, what music to listen to. You were told by your peers perhaps what drugs to take, what drinks to drink, what words to say. You are still being told what to do, how to think, how to feel. Magazines tell you who is pretty and who is not, who are rich and who are poor, who is successful and who is not. Priests, Imams and Rabbis tell you how to be good, what they believe is true and how you should live your life and what you must do to go to heaven. Psychologists tell you if they think you are well or sick in your mind. Governments tell you how you should feel about your country.
  In short everything you think, do and say is because you were told by another human being how to think, how to do and what to say. And all this has been generated by human thought and concepts.
  But what about “you” my friend? What if in this moment all that you ever learned, knew and believed suddenly disappeared. What would happen if all the experiences, memories and dreams vanished into thin air. Then “who” would you be? Or would you be at all? Or is there really a “you” at all? Is there really a someone there? Is there an individual at all? Or are “you” just a collector of experiences as they happen? This is very profound yet important knowledge if you wish to be free, if you wish to live your life happily and sanely. You must discover the “you”, the real “you.” You must face the truth of these questions.
  Perhaps, after reading the above, you will continue on as before. But if something in the above has jarred something somewhere inside, then I invite you to further investigate if there really is such a thing as individuality or individual, if there really is a “thing” called you. And in that process of investigation is there anything definitive you can say that “you” really are? The answer is there my dear friend: it is there in the pure silence at the core of your being itself. That is where you should look. Look into that silent space itself and find what is there. Find what is always there. Maybe for the first time in your life you may discover that “you” do not need to be told anything. Maybe, for the first time in your life you can let go of all that you have ever learned and experienced and really see what is present in this moment, right now. Maybe you will come to understand that there is nothing “you” really need, or want or have except this moment. In this you may just find reality, as it is. Wouldn’t that be something!
  From “me” to “you”, with love!

 39. Oh, Irene, dat gevoel van onmacht ken ik ook en jouw treffende uitspraak “ik struikel over mijn boosheid” raakt me… Toen ik met mijn zoektocht naar “de waarheid” begon, had ik een euforisch adrenalineverhogend gevoel van “hier gaan we wat aan doen/dit moet veranderen” en zo langzamerhand komen we tot het besef dat we met lege handen staan.. Toch maar in onze eigen omgeving/kringetje proberen het onrecht aan te grijpen? Vanmorgen weer op teletekst “vaccinatieprogramma hepatitisch b” voor baby’s om in de komende, let wel 50! jaar zo’n 2000 sterfgevallen te voorkomen, de prikactiegekte van Nederland gaat gewoon door! Weer een item (dichtbij) om aan ons lijstje “boosheid” toe te voegen….

 40. beste Tessa,

  Hoe meer dat je de waarheid probeert weer te geven op je site
  hoe vaker dat je artikelen moet laten gaan als onbetrouwbaar.
  Je zou mogelijk de meeste artikelen toch moeten publiceren met een betrouwbaarheid indicatie.
  Er zijn ook heel veel sites in het Engels en dat is voor veel mensen lastig om te lezen. Als de belangrijkste artikelen vertaald zouden worden zouden veel mensen daar blij mee zijn.
  We horen ook niet veel meer over Fred Burks

  Groetjes, Berma

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.