Advertentie

Tessa: ‘Wat is waarheid en over de ultieme doofpot: de kracht van ons eigen gevoel’


Nu WantToKnow.nl dagelijks steeds meer bezoekers trekt en er hier en daar ook weerstand komt, lijkt mij een mooie aanleiding om een uitgebreid artikel te schrijven over ‘Wat is waarheid’? We leven in een informatie- en netwerk maatschappij. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om toegang te krijgen tot informatie en deze groots te verspreiden. De verwarring onder de mensen is echter ook steeds groter te noemen. Niet alleen door de wereld om ons heen, niet alleen door desinformatie op talloze websites maar vooral omdat we zijn vergeten wie we zijn. En dat is misschien nog wel de allergrootste doofpot. Wie weet is ons eigen gevoel wel de sleutel naar de ultieme waarheid.    

Datgene wat wij niet onder ogen zien in onszelf,
zullen we tegenkomen in de vorm van het lot.
Carl Jung 

‘We know, for those who know’

Tessa Koop
Tessa Koop

“Hoe meer aandacht je krijgt, hoe meer mensen er op je gaan lopen kakken,” zei een goede vriend van mij vanmiddag door de telefoon. Ja, daar zit wel wat in. Toch valt het niet mee om het zelf te ondervinden. Vooral omdat je de beste intenties hebt. Maar het inspireert mij wel om dit artikel te schrijven. Want waar gaat het nu allemaal om?

In feite zijn we allemaal ontdekkingsreizigers op zoek naar de waarheid. Maar ja, wat is waarheid? En stel dat ik de ultieme waarheid zou ontdekken, dan is dat toch weer een waarheid temidden van al die andere miljoenen waarheden. Dus dan zijn we nog geen steek verder. Het team van WantToKnow.nl zegt ook niet de waarheid in pacht te hebben, anders had de website wel ‘We know, for those who know’ geheten, toch? 

‘We zoeken naar de waarheid buiten onszelf’

Wat ik merk is dat er heel veel mensen zijn die behoefte hebben aan harde bewijzen. Bijvoorbeeld harde bewijzen dat UFO’s en buitenaardse wezens bestaan, hard bewijs dat er leven is na de dood, hard bewijs dat er zoiets bestaat als de illuminati, hard bewijs dat de VS betrokken waren bij de 9/11-aanslagen, enzovoort.

En wat ik ook merk is dat veel mensen denken in termen van ‘goed’ of ‘slecht’, ‘zwart’ of ‘wit’. Terwijl er toch ook zoveel nuances zijn. Is de waarheid soms Eenheid? Het ‘warme’ en het ‘koude’, het ‘goede’ en het ‘kwade’? Wanneer wordt het warme koud? Op welk punt is dat exact? Is het niet gewoon ‘iets anders’ van ‘hetzelfde’? Dualiteit komt immers in alle dingen voor. 

Als het ons lukt om die dualiteit te overstijgen, hebben we een prachtig stuk gereedschap in handen voor transformatie. Als alles immers iets anders is van hetzelfde, dan kunnen wij dus zelf kiezen wat we wensen te ervaren. Ik citeer The Kybalion: ‘Roei het ongewenste uit door de polariteit ervan te veranderen.’

Ik moet in dit verband ook denken aan de zoektocht naar de Heilige Graal. Eeuwenlang hebben we gedacht dat dit de beker was waar Jezus uitdronk tijdens het Laatste Avondmaal. Maar steeds meer komen we tot inzicht dat het gaat om het vinden van de verborgen schatten in onszelf! Hebben we toch al die eeuwen gezocht naar iets buiten onszelf! En doen we nu niet precies nog steeds hetzelfde om te begrijpen wat er in de wereld om ons heen gebeurt? 

Als het ons lukt om die dualiteit te overstijgen, hebben we een prachtig stuk gereedschap in handen voor transformatie.

Als alles immers iets anders is van hetzelfde, dan kunnen wij dus zelf kiezen wat we wensen te ervaren. 

 The Kybalion: ‘Roei het ongewenste uit door de polariteit ervan te veranderen.’

Iets over mijn queeste naar de waarheid

De waarheid buiten onszelf?
Speurend naar de waarheid BUITEN onszelf?

Dat snap ik heel goed hoor. Ik zal je eens vertellen hoe het bij mij ging. Ik had altijd al het onderbuikgevoel dat er iets niet klopte in de wereld. Ik kon er alleen mijn vinger niet opleggen. Wat ik via media en politiek kreeg voorgeschoteld, voelde als halve waarheden. Dus zo nieuwsgierig als ik ben, ving mijn queeste naar de ‘waarheid’ aan. Die zoektocht vond vooral plaats op internet.

En zoals je weet is de digitale snelweg net zo lang als hij breed is, dus het is makkelijk om jezelf te verdrinken in al die informatie. Bij veel websites kreeg ik ook het gevoel alsof ik werd meegezogen in een zwart afvoerputje, terwijl ik ook merkte dat er heel veel mooie en goede dingen gebeuren. 

Maar ik las vooral veel over The New World Order, geheime genootschappen, chemtrails, UFO’s en enge grijze buitenaardse mannetjes (greys), een mogelijke watersnoodramp, vaccinaties, enzovoort. Al deze informatie kwam zo bij me binnen, dat ik in de angst schoot.

Ik was bang voor… voor van alles eigenlijk. Ik dacht: ‘Shit die machtselite timmert aardig aan de weg. Alles loopt precies volgens hun agenda.’ Je hoeft immers maar naar de wereld om je heen te kijken om te denken dat dit zo is. Het scheelde maar een haartje of ik liet me volledig leiden door angst. Ik voelde me totaal machteloos om ook maar iets aan de situatie in de wereld te veranderen. Niet wetende dat ik op die manier zelf bijdroeg aan het in standhouden ervan! 

Ik was bang voor… ja, eigenlijk voor van alles. Ik dacht: ‘Shit die machtselite timmert aardig aan de weg. Alles loopt precies volgens hun agenda.’ Je hoeft immers maar naar de wereld om je heen te kijken om te denken dat dit zo is.

Het scheelde maar een haartje of ik liet me volledig leiden door angst.

‘Hoe weet ik of de info op uw site klopt?’

Franklin D. Rooselvelt – de 32ste president van de VS – zei eens: ‘Je hoeft nergens angst voor te hebben, behalve voor de angst zelf.’ Nu ik een aantal jaren verder ben in mijn speurtocht, voel ik hoe waar deze woorden zijn. Misschien ben jij zelf zo iemand, of ken je mensen in je omgeving die of het geluk aan hun kont hebben hangen. Of precies het tegenovergestelde aantrekken? Is dat gewoon het ‘lot’? Of klopt de uitspraak van Carl Jung (zie boven).

Wat voor mij een geweldige openbaring was, in alle informatie die ik tegenkwam, was het inzicht dat (tot voor kort) door geen wetenschapper bewezen kon worden. Namelijk dat alles energie is en dat we allemaal deel uitmaken van deze immense energetische bewustzijnsoep. En laat nu net dit inzicht van cruciaal belang zijn…

Terwijl ik dit schrijf komt er een mailtje binnen, dat van toepassing is op wat ik hier allemaal uiteenzet. Een fragment: ‘Mijn vraag, hoe kan ik meten welke info op uw site nou echt betrouwbare feiten zijn? Gewoon feiten, de harde waarheid zonder het enge woord “geloof”, “geloven” te gebruiken?’ Hij refereert naar ‘de rare, gevoelsmatig onbetrouwbare handelswijze van de regering in Nederland, betreft de aanpak van de crisissituatie’. Hij schrijft: ‘Verweer van de oppositie is buiten spel gezet. Gevolg; de PVV van Dhr. Wilders verlaat zelfs het 2de kamer debat. Vreemd.’ Ik zag het gisteren inderdaad ook op het NOS Journaal. Je zou nu mijn artikel ‘Mondiale Financiële Stabiliteit’ kunnen gaan lezen, dat hier voor een deel antwoord op geeft. 

Zou jij harde bewijzen herkennen?

Ontwikkel je onderscheidingsvermogen
Ontwikkel je onderscheidingsvermogen, vooral in het licht van alledag!

Maar je kunt het ook anders aanpakken. Deze meneer heeft duidelijk een ‘onderbuikgevoel’ dat er zaken niet kloppen, maar hij wil graag ‘harde bewijzen’ hebben. Die harde bewijzen zul je op WantToKnow.nl niet altijd vinden.

We komen met al onze artikelen voor mijn gevoel wel in de buurt van de waarheid, maar zelfs al hadden we harde bewijzen – zoals ik al schreef – zou jij ze dan herkennen? Toen ik met WantToKnow begon half december, had ik absoluut de ambitie om doofpotten open te trekken. Nu merk ik: dat regelt zich vanzelf. De waarheid komt vanzelf aan het licht. Daar hoeven jij en ik geen ene bal aan te doen. Ik zal je zo uitleggen hoe ik denk dat dit komt.

Wat is dan het nut van een website als WantToKnow? 

Ik vind het belangrijk om te laten zien ‘dat wat is’: zowel positief als negatief. Het kan jouw zoektocht naar de waarheid kracht bijzetten. Wij van WantToKnow.nl zijn mensen, die vanuit pure passie en het streven naar een betere toekomst voor ons allemaal, werken aan het schrijven en verzamelen van informatie. Wij gebruiken daarbij ons eigen onderscheidingsvermogen.

Wij vragen jou precies hetzelfde te doen, gebruik JOUW onderscheidingsvermogen, BIJ ALLES WAT JE ZIET. HOORT, LEEST EN VOELT. Vooral dat laatste: Wat voel jij als je bepaalde artikelen leest? Hoe bepaal jij of het voor jou waardevolle informatie is? Ikzelf luister naar mijn ‘innerlijke stem’. Als ik het gevoel heb dat iets desinformatie is, dat mij de angst op de stuipen jaagt, dan ‘zap’ ik weg en is het kennelijk niet voor mij bedoeld. 

Wij gebruiken daarbij ons eigen onderscheidingsvermogen. Wij vragen jou precies hetzelfde te doen, gebruik jouw onderscheidingsvermogen, BIJ ALLES WAT JE ZIET. HOORT, LEEST EN VOELT.

Vooral dat laatste: Wat voel jij als je bepaalde artikelen leest? Hoe bepaal jij of het voor jou waardevolle informatie is?

Ikzelf luister naar mijn ‘innerlijke stem’.

‘Waarom voel ik mij zo somber over de toekomst’

Maar ja… luisteren naar je gevoel… Heb jij daar veel ervaring mee in het dagelijks leven? Ik denk dat heel veel mensen door de eeuwen heen zijn vergeten hoe dat moet. We zijn toch vooral ‘getraind’ om dat wat we voelen ver weg te stoppen: oude trauma’s uit het verleden, onverwerkte emoties, oude gedragspatronen, oude overtuigingen… In mijn ogen zorgt dit verdringen ervoor dat we onze intuïtie onder een dikke laag stof wegstoppen.

We vragen onszelf soms af: ‘Waarom overkomt mij dit steeds? ‘Waarom vind ik nooit geluk?’ ‘Waarom voel ik mij zo somber over de toekomst en alles wat er in de wereld gebeurt?’ Ik kan je vertellen; een groot deel van die laag stof lost op als jij alleen al de keuze maakt aan jezelf te werken. Het werken aan jezelf is – in mijn ogen – het meest cruciale wat je kunt doen in je zoektocht naar de ‘ultieme waarheid’. Bereid je hierbij maar voor op grote veranderingen! 

Het is ontzettend moeilijk uit te leggen aan mensen, die naar de wereld kijken vanuit hun verstand, dat er meer is tussen Hemel en Aarde. Hun motto is: ‘Zien is geloven’. Mijn motto is precies het omgekeerde…

Parallel aan mijn zoektocht naar de waarheid, ging ik mij ook verdiepen in allerlei mysteries. Daarbij kwam ik niet om mezelf heen. Ik vroeg mezelf af: ‘Wie ben ik?’ Ik mocht allerlei interessante mensen interviewen, met de meest onverklaarbare ervaringen en telkens dacht ik: ‘Ik zou willen dat ik dat eens mocht beleven’. Want ergens had ik het gevoel dat het ons geboorterecht is om zoveel meer te zijn dan alleen ons lichaam, ons verstand en datgene wat we zien. 

Stukje bij beetje veranderde mijn perceptie

Helpende hand van 'hoger hand'?
Komt er 'n helpende hand van 'hoger hand'?

En ja hoor naarmate ik schoon schip maakte met mezelf, veranderde stukje bij beetje mijn perceptie. Ik kreeg een ruimere blik op de werkelijkheid. Naast alleen het stoffelijke kwam er nog iets bij, een verdieping. Laat ik het ervaringen van een ‘niet gewone werkelijkheid’ noemen. Het is net alsof ik het verloren deel van mezelf, steeds meer aan het her-ontdekken ben. Zie het als een ui die langzaam wordt afgepeld, terug naar de essentie, naar zijn kern. Een fijn gevoel, dat absoluut!

Maar hoe die wereld eruit ziet, leg dat maar eens uit aan iemand die alleen zijn nuchtere verstand gebruikt. Maar ja: ik snap die persoon wel, want ik ben daar ook geweest. Bereid je er maar op voor dat je inzichten op basis van voortschrijdend inzicht steeds zullen veranderen. Dan merk je ook dat het geen zin heeft om andere mensen te veroordelen, die nog door die ‘ik geloof wat ik zie’-bril naar de wereld kijken.

Hoewel het mij natuurlijk persoonlijk raakt als iemand dingen over mij schrijft, die ik heel anders zie en beleef, weet ik ook dat dit een mening temidden van vele meningen is, of een waarheid temidden van vele waarheden. Maar ik leer er ook nog eens heel veel van, van alle reacties op wat ik doe, zowel positief als negatief. Dus bedankt daarvoor! Ik probeer alleen geen energie te stoppen in mensen die mij omlaag halen. Ook al doen ze dat wellicht niet bewust, het geeft alleen maar weerstand.

Bereid je er maar op voor dat je inzichten op basis van voortschrijdend inzicht steeds zullen veranderen.

Dan merk je ook dat het geen zin heeft om andere mensen te veroordelen, die nog door die ‘ik geloof wat ik zie’-bril naar de wereld kijken.

Alles in het universum is energie

Dan even terug naar wat ik net zei over ‘doofpotten die aan het licht komen’, waar jij en ik eigenlijk niets aan hoeven te doen. Omdat het zich in feite vanzelf regelt. Het enige wat jij en ik werkelijk hoeven te doen is onszelf focussen op liefde. Ik herinner je nog even aan de uitspraak: ”Roei het ongewenste uit door de polariteit ervan te veranderen.’

De oude Egyptenaren onderwezen het al in hun mysteriescholen: alles in het universum is energie, die trilt op een bepaalde frequentie. Licht (synoniem voor liefde!) is de hoogste frequentie, angst heeft een lage frequentie. Daarbij heeft ook materie een frequentie; de tafel, de stoel maar jij ook, en jouw gedachten, jouw woorden en daden. ALLES. Alles is onderling met elkaar verbonden. Probeer jij maar eens te ontkomen aan die grote zee van energie. Het zal je niet lukken, want je bent er zelf een onlosmakelijk onderdeel van! Dit is geen zweverige prietpraat, lees dit wetenschappelijke artikel maar eens. 

Kies je voor angst of liefde?

Angst of liefde?
Angst of liefde?

Energie vergaat nooit, het draait in spiralen rond en verplaatst zich alleen van de ene vorm naar de andere vorm. Voor jouw eigen gedachten, woorden en daden mag jij zelf kiezen welke kant je het opstuurt. Niet op een willekeurige manier, maar precies volgens een aantal Universele Wetten. De wereldberoemde uitspraak van Jezus beschrijft één zo’n wet: ‘Wat je zaait zul je oogsten.’ Realiseer je dus hoe belangrijk het is wat jij uitzendt? En hoe belangrijk het is wat we als collectief uitzenden? De wereld om ons heen is in feite dus onze eigen creatie!

Waarover in allerlei heilige geschriften al is gesproken, maar wat ook steeds meer wetenschappers ontdekken is dat in deze unieke periode van de menselijke geschiedenis de frequentie op aarde stijgt. Voor de kenners onder ons: we verschuiven van de derde (dualiteit) naar de vijfde dimensie (eenheid). Het universum is niet een plek van a naar b, maar het universum is opgebouwd uit verschillende dimensies. Allemaal lagen energie, die trillen op een bepaalde frequentie. Dat kan lastig te bevatten zijn, nietwaar? Wat hoger trilt dan onze dimensie, kunnen wij niet waarnemen. Tenzij we zelf meegaan op die hogere trilling. Mensen die dat wel kunnen, kunnen dus meer waarnemen dan ‘de gewone werkelijkheid’.

Nu de trilling op aarde stijgt, komt alles wat lager trilt aan de oppervlakte. Het is een eenvoudig rekensommetje.

De chaos in de wereld om ons heen heeft daar voor een bijzonder groot deel mee te maken. In feite staan jij en ik voor twee keuzes: kies je voor angst of liefde?

Wat ik al schreef: licht is de hoogste frequentie. Nu de trilling op aarde stijgt, komt alles wat lager trilt aan de oppervlakte. Het is een eenvoudig rekensommetje. De chaos in de wereld om ons heen heeft daar voor een bijzonder groot deel mee te maken. In feite staan jij en ik voor twee keuzes: kies je voor angst of liefde? Ga je hoog trillen of blijf je in de lagere trilling? Trek je mensen, situaties en andere zaken aan vanuit angst of liefde?

Weet je wat zo jammer is: dit facet van de waarheid krijg je niet ieder half uur te horen, zoals dat met andere nieuwszaken gebeurt via de media. Jee stel je eens voor dat we ieder half uur zouden worden verblijd met positief nieuws, en te horen krijgen hoeveel macht we hebben als mens met alleen al onze gedachten, die werken als magneten… 

De allergrootste doofpot is de kracht van ons gevoel

Ik zie ik zie wat jij niet ziet...
Ik zie ik zie wat jij niet ziet...

Helaas moet je veel van deze infomatie zoeken op sites als wantToKnow.nl, Niburu.nl, Argusoog.nl… Dat is op zich mooi, maar als je nou nog steeds alles vanuit je denken benaderd? En dus dit soort artikelen onzin vindt en jezelf alleen voedt met informatie van buitenaf? Want op deze websites en in het nieuws lees je dat allerlei systemen, die we de afgelopen eeuwen hebben opgebouwd, als kaartenhuizen in elkaar storten.

Denk aan ons economisch stelsel, maar ook de politiek, wetenschap, gezondheidszorg, onderwijs, enzovoort, staan op hun grondvesten te schudden. Je leest over griepvaccins waarin het vogelgriepvirus is gestopt, je leest over Bush senior die de nazi’s heeft gesteund, je leest over Obama die misschien wel net zo ‘slecht’ is als voorganger Bush, etc.

De paniek, de angst, het cynisme slaan toe.  Ik denk dat de mensen, die puur vanuit hun verstand op zoek gaan naar de waarheid, het de komende tijd heel zwaar krijgen. Niet zozeer door de zojuist genoemde grote doofpotaffaires, die aan het licht zullen komen. Maar doordat ze in al deze chaos geen toegang hebben tot hun eigen kracht.

In mijn ogen is de allergrootste doofpot de kracht van ons eigen gevoel. En dan heb ik het niet over emotioneel en labiel, nee dan heb ik het over onze intuïtie. Dat niet is verbonden met ons ego (lees ons verstand) maar met onze ziel of Hoger Zelf, net hoe je het wilt noemen. Duistere (=lagere) krachten hebben geen macht over ons, tenzij wij hen die macht geven! Wat als we vandaag nog allemaal tot dat inzicht komen en collectief op dit moment van het NU kiezen voor verandering?

Die man vroeg me in dat mailtje van vandaag tot slot:

‘Denkt u bij machte te zijn dat er naar u geluisterd wordt, dat u verandering kunt laten plaatsvinden in onze samenleving middels dialoog? Ik heb het gevoel dat de algemene media, en het volk via die media, in dit land allen ‘roepende in een woestijn’ zijn.’

Laat ik het zo zeggen: ik ben bij machte om mijn eigen werkelijkheid te scheppen. En het is mijn wens dat jouw leven op dezelfde manier mag veranderen als het mijne. Ik heb geen angst. Ik houd mijn focus gericht op datgene wat ik in mijn leven wil creëren. In mijn persoonlijke leven ervaar ik wonderbaarlijke dingen en ik voel me veilig en beschermd. Dat er mensen zullen zijn die helemaal niets met mijn inzichten kunnen, dat is ook goed, want ik hoef niet die roepende in de woestijn te zijn. En in dat verband staat, wat mij betreft, die woestijn symbool voor je eigen leegte. Ga op zoek naar de verborgen schatten in jezelf, houd het licht op voor de wereld en geniet van het leven. Wat mij betreft kunnen we met elkaar de Hemel op Aarde creëren. Waar kies jij voor?

Lieve groet Tessa

Kom je ook?!

Ik nodig je hierbij uit om op 8 april of 13 mei in Heemstede (vlakbij Haarlem/Amsterdam/Leiden) met mij en andere aanwezigen in gesprek te gaan over wat er gaande is in de wereld. Klik hier voor meer informatie. Wat zo mooi is dat er heel veel mensen zijn die met positieve verandering bezig zijn, ieder vanuit zijn of haar eigen talent en passie. Dus als je denkt dat je een roepende in de woestijn bent, verbind je dan met gelijkgestemden!

128 gedachten over “Tessa: ‘Wat is waarheid en over de ultieme doofpot: de kracht van ons eigen gevoel’

  1. @Ellen
    Geen probleem hoor.

    Die vaccinaties zijn inderdaad afschuwelijk, maar tot op zekere hoogte kun je ervoor kiezen of je die neemt of niet, tot nu toe tenminste nog wel.
    Maar waar ik het meest boos en intens verdrietig om ben zijn al die onschuldigen die sterven van de honger, de tallozen die worden gemarteld en afgeslacht. Die hebben geen keuze, het wordt ze gewoon aangedaan.
    Het is de vraag of het geld dat we storten voor de strijd tegen de hongersnood wel op de juiste plek terecht komt.
    Ik denk dat het goed is als mensen zich bezinnen over wie ze zijn en dat we allemaal één zijn. Echt, ik sta daar helemaal achter! Maar hoeveel tijd gaat er overheen voordat voldoende mensen “bewust zijn” om een eind aan dat lijden te kunnen maken?

  2. Beste Tessa en allemaal, dit is hoe ik het zie:

    citaat “Als het ons lukt om die dualiteit te overstijgen, hebben we een prachtig stuk gereedschap in handen voor transformatie.”
    Ik begrijp wat je ermee bedoeld. Het is voor mij vele malen meer voelbaar en verhelderend als ik zeg:
    “Als het MIJ lukt om dualiteit te erkennen heb Ik een prachtig stuk gereedschap namelijk mijn kompas, mijn kracht die in mij is gevonden, dan transformeer ik”
    Dan nog begrijp ik jouw weerstand heel goed tegen onwaarheden, duistere zaken en het verlangen naar zuiverheid.
    Het is dat als ik iets bemerk dat tegenovergesteld is aan een overtuiging, een zuiverheid, een intentie in mij en ik zou anderen daarvan zo graag willen overtuigen van MIJN overtuiging dat ik mezelf verlies in exact het tegenovergestelde ofwel de andere partij. Dat is wat ik zie waardoor het in mijn ogen niet altijd even zuiver is wat er gepubliceerd wordt.
    “Roei het ongewenste uit door de polariteit ervan te veranderen.’
    Is individueel bedoeld niet om als groep lijnrecht tegenover de “onderdrukker” te gaan staan en daar licht op laten schijnen. Daarmee wordt voor mijn gevoel de dualiteit alleen maar benadrukt.
    Daarom dient het mij: “Als het MIJ lukt om dualiteit te erkennen heb Ik een prachtig stuk gereedschap namelijk mijn kompas, mijn kracht die in mij is gevonden, dan transformeer ik”.
    Dan pas vindt er grootse verandering plaats; in mij, in de ander in het heel-al.
    Hartelijke groet,
    Miek

  3. Transcendental experience is experiences that go beyond the ego but also continue of maintain and encompass the ego. Make sure that when you reach for the sky, your feet be planted firmly on the ground.
    The key point that is made, and affirmed by both Freud and Jung also, is that the development of the ego is an absolutely necessary requirement for healthy human functioning. In the transcendence of the ego it is important that the experience be given time and space to be re-invigorated in ordinary life, or the person becomes “spaced-out” not capable of functioning in the world. And if we weren’t supposed to function in the world, what are we doing here anyway.?
    If you still find all of this hard to understand, then the key to the confusion is in the term ego, which has as many meanings as love or God or any of those other confusing words people are always trying to define. In the ’60’s, we talked about “ego-death” as the ultimate act of mind.
    But “ego-death” no matter how intensively experienced, always leads to “ego rebirth.” And why shouldn’t it because the ego is not some bad ducky thing that has to be disposed off. It is the vehicle which allows us to travel through life.

  4. Life is Awareness that has the perfume of Intelligence…Orderliness is the breath of that Intelligence ~Vimala Thakar~

    Waarheid is iets wat op moet gaan voor elk mens ongeacht plaats, tijd, achtergrond , cultuur of geloof…het is zoals ademen.

    Waarheid is Bewustzijn.

    In Bewustzijn verschijnt en verdwijnt alles.

    De essentie van de mens is
    Bewustzijn.

    Stilte…zijde zachte stilte is de ingrond van alles….zonder dat kan er niets verschijnen.

    Waarheid is Stilte.

  5. Tsja Jan, door jouw ogen gezien heb je eigenlijk alle gelijk van de wereld, kritisch blijven, beetje down to earth, beetje afwachtende houding aannemen en bovenal proberen te genieten van de lente die in volle hevigheid losbarst! Leef in het NU…

  6. A Little Inspiration

    People are often unreasonable, illogical, and self-centered;
    Forgive them anyway.

    If you are kind, people may accuse you of selfish, ulterior motives;
    Be kind anyway.

    If you are successful, you will win some false friends and some true enemies;
    Succeed anyway.

    If you are honest and frank, people may cheat you;
    Be honest and frank anyway.

    What you spend years building, someone could destroy overnight;
    Build anyway.

    If you find serenity and happiness, they may be jealous;
    Be happy anyway.

    The good you do today, people will often forget tomorrow;
    Do good anyway.

    Give the world the best you have, and it may never be enough;
    Give the world the best you’ve got anyway.

    You see, in the final analysis, It is between you and God;
    It never was between you and them anyway.

    Author Unknown

  7. Beste Tessa,

    Ik zou graag reageren op die foto in jouw artikel:

    ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet…’ schreef je onder deze foto:

    http://www.wanttoknow.nl/wp-content/uploads/tessaufo1-1024×768.jpg

    En vergelijk die foto met deze:

    http://www.share-international.org/images/star_kanagawa9.3.09.jpg

    Méér info? Lees:

    http://www.share-international.org/maitreya/Ma_starsign.htm

    en http://www.share-international.org/index.htm

    Met andere woorden, Tessa, je hebt de ster/ufo die Maitreya aankondigt gezien.

    Groetjes,

  8. Fijn Guido, ook dank voor deze lieve woorden! Voel me erg betrokken bij jullie site, heerlijk deze, vaak heftige, discussies, voor mij dagelijkse kost en vitamines…

  9. @Bernie

    The ego is the Mid-center of consciousness.

    Indeed the ego is the instrument wich has to be integrated fully to be able to travel trough life.

    But in wich patterns the ego functions is what is realy important.

    So the ego needs to learn to be a servant of the Self.

    Do you think the ego need to stay in duality?

    Sorry for bad english

  10. Lieve Tessa,

    Wat een prachtig artikel! Moet het nog een paar keer lezen en op me in laten werken, maar één ding is zeker…ik word warm van binnen als ik het lees.
    En inderdaad, wat een zegen dat je dit allemaal met ons deelt. Wat goed, zó ontzettend veel (maar soms ook heftige) reacties.

    p.s. ben trots op je 🙂

    Liefs Sylvia

  11. Posted by Astrid van Triet | March 28, 2009, 08:43
    @@Aan Tessa vragen of zij er voor kan zorgen dat er naar haar wel geluisterd zal worden, is een zeer ongeëmancipeerde vraag.
    (U gaat wel prat op het woord emancipatie hè?)

    Nee Astrid dat vroeg ik Tessa niet. -Ik was heel toevallig de mailer met deze vragen op het moment dat Tessa haar ‘essay’ aan het schrijven was, HA! wat een toeval ;^)

    Ik vroeg haar -“Denkt u bij MACHTE te zijn dat er naar u geluisterd wordt, dat u verandering kunt laten plaatsvinden in onze samenleving middels dialoog? Ik heb het gevoel dat de algemene media, en het volk via die media, in dit land allen ‘roepende in een woestijn’ zijn.’

    Deze vraag stelde ik ivm met het feit dat Tessa deze Nederlandse site is begonnen. Ze neemt initiatieven, ze doet moeite, ze investeert veel van haar tijd. Dit doet ze omdat ze gemotiveerd is om iets te bereiken in de samenleving. Een verandering teweeg brengen, met goede bedoelingen. Betreft ‘roepende in een woestijn’ refereer ik naar de vele vele ingezonden reacties van het Nederlandse volk richting de media en politiek welke melding maken over de diverse gebeurtenissen op het gebied van samenleving en politiek in dit land. Men schrijft naar bijvoorbeeld ‘Wat u zegt’-Telegraaf(om iets te noemen) Het wordt gedrukt, iedereen kan het lezen en dan, vervolgens, niets meer. Er wordt niets gedaan met de soms uitstekend verwoorde ideeën.
    Zo ook Prof. Dr. B. Smalhout in zijn collumn als voorbeeld. De prof. schrijft uitermate nuttige stukjes over het verdorven ‘management’ cultuur van dit land. Vooral die in de dienstverlenende industrie zoals de gehele medische zorg. U en ik betalen inmiddels over de duizend eurie ziektekosten premie per jaar per persoon. Ik mag geluk uitspreken in 2008 in het geheel geen medische zorg nodig te hebben gehad, anders dan een asperientje, en een geheel jaar geen werkdag te hebben verzuimd. Toch ben ik dat geld kwijt. De premie kan wat mij betreft best wel wat lager voor deze verplichte ziektekosten verzekering. Grt, Jan

  12. O djee,
    na 115 reacties nog meer eruit persen. Wel dit is de 116de!
    Ik word hier behoorlijk melig van.
    Misschien dat Tessa echt een hele lieve, dappere meid is, maar een beetje minder klagen en huilen….

    Kan iedereen hierna nog een paar open deuren intrappen, of wat ‘heel ergs’ schrijven. Sam, Gait, Guido… Iedereen is welkom.

  13. Dag Tessa, je schrijft veel over ‘dualiteit’. Daar heb ik een opmerking over.

    De stukken die ik tot nu toe heb gelezen zijn veeluit afgeleid van complottheorien welke uiteraard ook ‘bedacht’ worden door een kleine groep mensen.
    Je kan me namelijk niet vertellen dat je alle informatie – over bijvoorbeeld de grote vaccin-conspiracy en ’the new world order’ – zelf hebt uitgezocht en je beweringen zelf hebt verzonnen. Dat lees jij ook elders.

    Wat ik hier echter nooit lees is stukken welke deze theorieen ontkracht. Die bestaan uiteraard ook. Ik kan me voorstellen dat deze anti-conspiracy-theorieen mensen niet willen lezen, omdat het niet zo spannend is. Maar als jij praat over dualiteit vind ik ook dat dat je van theorieen over UFO’s, totale genocide etc. – waarvan jezelf zegt dat het niet de ultieme waarheid is – ook stukken moet plaatsen die theorieen als deze ontkracht. Anders kunnen wij toch nooit een objectief beeld creeeren van de echte waarheid waarin wij moeten gaan geloven??

  14. mooi artikel tessa! mijn oprechte respect hiervoor! ik vond het artikel zelf al lang, maar toen ik begon met het lezen van de reacties raakte ik maar niet uitgekeken, sjeese.. 😛 maar dit gaf mij zeker een positieve rilling over me heen, ik voel me geladen met geluk en vertrouwen.. dat kunnen maar weinig schrijvers me geven vind ik, vooral in een korte tijd als 5 minuutjes.. en me dan voorstellen hoe anderen het zouden kunnen ervaren.. pff 😀 ga zo door, ik hou van jullie allemaal!

  15. Hai Stefan,

    Positief ego is iets totaal anders dan werkelijk bewustzijn, waarbij de grollen en grappen van ego gezien, geintergreerd en overstegen zijn. Roepen dat je moet kijken naar wat je uitstraalt, is een uitroep van ego. Positief ego, dat wel maar ego kan alleen maar heen en weer tussen positief en negatief, ziet niets anders dan dat.

    Het grote geweld van positief ego is dat het geen werkelijke compassie met anderen kent, met leed. Het ontkent dat leed en vertelt mensen dat het positiever zou moeten denken, hetgeen extreem geweldadig is.

    Het is pijnlijk negatief ego bezig te zien, het is evenzeer pijnlijk positief ego tekeer te zien gaan..

    Eugenie

  16. Ken Wilber vertelt het beter dan ik: http://www.youtube.com/watch?v=5TUr949kmZk

    Hoe meer bewustzijn, des te meer pijn je zal voelen over het leed op de wereld. Er is echter geen verzet meer op vanuit ego dus de pijn dreunt eindeloos harder binnen in het hart dat overloopt van compassie. En vanuit die compassie en dat bewustzijn kan er een volwassen, adequaat antwoord komen op dat leed. Of niet.. dan blijft het stil..

    Eugenie

  17. You do not have to believe in yourself

    ‘You do not have to believe in yourself or your work. It is not your business to determine how good it is, how valuable it is, nor how it compares with other expressions. But it is your business to keep it yours clearly and directly to the urges that motivate you.’

    ‘There is a vitality, a life force, a quickening that is translated through you into action, and because there is only one of you in all time, the expression is unique. If you block it, it will never exist through another medium and will be lost. The world will never have it.’

    Martha Graham

    Deze prachtige uitspraak van Martha Graham vond ik via de inspirerende blog van Hannes Couvreur.

  18. Jeetje! Dit artikel draagt weer bij aan hetgene waar het hele artikel over gaat!
    Met name deze zin heeft mij weer een stap voorwaats in mijn zelfreflectie laten zetten:

    “In feite staan jij en ik voor twee keuzes: kies je voor angst of liefde? Ga je hoog trillen of blijf je in de lagere trilling? Trek je mensen, situaties en andere zaken aan vanuit angst of liefde?”

    Ik ben in feite nergens bang voor. Omdat ik ervan overtuigd ben dat niks echt is of niks nep. Het is zoals het is. En door bang voor dingen te zijn verander je daar niks aan, je schiet er niks mee op. Dit is wat ik mij besef, maar vooral ook oprecht VOEL. Daar ben ik heel blij mee.
    Het is voor mij altijd onverklaarbaar geweest waarom ik altijd personen aantrek met problemen. Het lijkt wel alsof ik het interessant vind (ik help graag mensen) en expres contact met die mensen maak, maar nu besef ik mij dat ik deze mensen misschien wel aantrek vanuit liefde. Ik heb zo ontzettend veel liefde in mij zitten, en dat moet ik kwijt!

    Prachtig artikel en die bijeenkomst lijkt mij wel wat!

    1. Dankjewel voor je compliment. Mooi al die inzichten die je krijgt!
      Er is veel veranderd sinds ik dit artikel heb geschreven.
      Kijk anders eens op mijn website http://www.youniverseismagic.com
      Misschien vind je het leuk om eens een Live Column bij te wonen.

      Liefs Tessa

  19. Verbind je met gelijkgestemden, makkelijk verteld,natuurlijk,als er gelijkgestemden van jou soort op deze wereld rondlopen, dan gaat zoiets wel op.

    Voor mijn geld dat niet, ik ben al een halve eeuw op zoek naar gelijkgestemden,of iets wat deels in de buurt komt, ze blijken niet te bestaan, dit is helaas mijn waarheid.
    Deze persoonlijke waarheid zal ik zeer waarschijnlijk bij me dragen tot mijn dood.
    Mensen zijn geen individuen, mensen zijn enkel onderdelen van het systeem.
    Daarom zijn mensen niet interessant, niemand is bewust van het (complete) wereldsysteem, domweg omdat mensen te dom zijn om het te kunnen begrijpen.
    Het systeem is bedacht om mensen in beweging te houden.
    Bewustzijn bestaat niet,ook dat word je maar aangepraat door het systeem,niemand weet wie hij werkelijk is, het systeem geeft jou een gevoel dat je denkt dat je iemand bent.

    Al dat gedoe van zogenaamde individuen op deze wereld is gewoon het uitvoeren van het systeem wat al 400 jaar aan de orde is.
    Het systeem is de waarheid van de ultieme doofpot voor hun die het systeem bedacht hebben.
    Het systeem geeft antwoord op alle problemen die de mensheid heeft voortgebracht en in de toekomst nog gaat voortbrengen.
    Wat is waarheid ! de mens en het systeem.
    Een mens stelt niks voor, vandaar inblikken die handel,een etiket er op plakken zodat het net lijkt of het iets is.
    U bent een product, een product van het systeem.
    Wat staat er op het etiket van het blik.
    Naam, achternaam, geboortedatum, geslacht, nationaliteit,ras ,dit zijn enkel lettertjes van inkt, dit zegt nog niks over de inhoud de van het blik,de ware inhoud van het blik, duizenden ingeperste religies,dus eigelijk gewoon een leeg blik, de religies houden de inhoud van het blik onbeperkt houdbaar.

    Het systeem is religie,geloofsovertuiging is maar een klein onderdeel daarvan.
    Religie is geen leugen, het is enkel bedoeld om met onzin in een leeg hoofd te vullen,omdat mensen zijn niet in staat zijn zichzelf te ontwikkelen.
    Vandaar de hulp van het systeem.
    Ik leef hier op deze aarde met wat zal het zijn! 7 miljard ingeblikte producten die geen enkele waarde vertegenwoordigen.
    Nog nooit heb ik iemand iets zinnigs horen vertellen of iets van hun gelezen, nog nooit,en het zal ook nooit gebeuren.
    Ik vind fragmenten,er zijn mensen die in de gaten hebben dat er het een en ander niet klopt, het zijn maar kleine fragmentjes.
    De waarheid is gewoon dat een gemiddeld mens van huis uit een simpel goedaardig dier is, niet bewust van wie hij of zij is.
    Een klein groepje intellectuelen weten dit,ze hebben een systeem bedacht om deze simpele levensvorm wat een mens heet te vullen met onzin (religie)zodat het net of het ergens op lijkt.
    U kunt de waarheid niet bij u zelf zoeken, u bent een product van het systeem.
    Niemand die dit in de gaten heeft.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.