Advertentie

Waarom we niet bang hoeven zijn


2009 een jaar vol kansen, die we zelf kunnen creëren

et4Er zijn talloze redenen waarom je in deze tijd angstig zou kunnen zijn. Misschien komt er een waterramp, breekt de Derde Wereldoorlog uit, wordt stroom in de toekomst onbetaalbaar, raakt de olie op, worden we gechipt, krijgen we nieuwe epidemieën, enz.

Het is heel verleidelijk om in deze angst mee te gaan, want het is -of lijkt-  immers de realiteit, toch? Eén tip: laat je niet gek maken! Niemand, maar dan ook niemand weet hoe de overgang naar de ‘nieuwe tijd’ werkelijk zal verlopen. Wij zijn namelijk ZELF de geschiedenisschrijvers. Niet alleen van de wereld maar in de eerste plaats van ons EIGEN leven.

(Dit artikel heb ik in 2006 geschreven, maar het is nog steeds actueel. Daarom heb ik het aangevuld en hier op WantToKnow geplaatst.)

Bewust voor dit leven gekozen

Er groeit nieuw leven in mijn buik. Het is pas negen weken, een koffieboon maar wat zijn we er blij mee! Ik heb respect voor het zieltje dat voor dit leven heeft gekozen. Als je vanuit de hemel neerkijkt op onze aarde, denk je niet direct: ‘Daar wil ik naartoe!’ Toch heeft dit zieltje heel bewust voor dit leven gekozen. Het komt met een levensopdracht en is vastberaden deze tot een goed einde te brengen. In essentie is het de levensopdracht van ons allemaal om in eerste plaats onze eigen gedachten en bedoelingen te zuiveren, en vervolgens een inspiratiebron te zijn voor anderen. Tenminste zo zie ik het. Veel ingewikkelder is het niet.

Het nieuws en ons wereldbeeld

Maar het is niet moeilijk om in deze wereld van je eigen essentie af te wijken. Of om te ‘vergeten’ waarvoor je hier bent gekomen. Als je je wereldbeeld af laat hangen van wat je dagelijks in het nieuws ziet, leest en hoort raak je niet bepaald geïnspireerd. Integendeel: het kan een behoorlijk verlammende werking op je hebben. Dat had het althans op mij, en soms nog wel eens. Anderhalf jaar geleden ben ik voor mezelf begonnen omdat ik me niet meer op mijn plek voelde op de krantenredactie waar ik werkte. Ik wilde inspirerende verhalen schrijven, maar zijdelings ben ik ook op onderzoek uit gegaan. Dat zal je als lezer wel herkennen, want je komt niet voor niets op een website als WTK terecht.

Als je je wereldbeeld af laat hangen van wat je dagelijks in het nieuws ziet, leest en hoort raak je niet bepaald geïnspireerd. Integendeel: het ‘nieuws’ kan een behoorlijk verlammende werking op je hebben.

Zorgen over de stand van zaken in de wereld

Chemtrails?
Chemtrails?

Dan begrijp je misschien ook dat het er allemaal niet bepaald eenvoudiger op is geworden. Je mag misschien een groot deel van het nieuwsaanbod op WantToKnow overtrokken vinden, of simpelweg onzin. Maar je bent nieuwsgierig, omdat je geen voldoening haalt uit het dagelijkse nieuwsaanbod.

Enerzijds word ik heel blij van een website als WantToKnow, maar aan de andere kant begon ik me nog grotere zorgen te maken over de stand van zaken op deze wereld. Ik raakte een beetje mijn focus kwijt als journalist. Wat nou ‘inspirerende verhalen’? Is het niet om te janken als je leest over chemtrails, New World Order, overstromingen en vulkaanuitbarstingen.

Leven in twee werelden

En hoe zit dat nou precies met buitenaards leven? Sommige mensen en ‘lichtmeesters’ beweren zelfs, dat buitenaards leven ons komt evacueren als de nood aan de man is. Ik heb zelf mensen mogen interviewen die in contact staan met zogenaamde ‘aliëns’. En van de meeste mensen wéét ik dat ze het niet uit hun duim zuigen. Maar ik heb zelf nog nooit een ruimteschip gezien of een buitenaards wezen gesproken. Af en toe heb ik daardoor het gevoel dat ik in twee werelden leef. Thuis ben ik gewoon een jonge vrouw, die ook van het goede leven houdt maar ik sta aan de andere kant ook open voor het ‘onbekende’. Voel ik een enorme drive om informatie te ontsluiten, zodat andere mensen voor zichzelf kunnen beoordelen wat ze in hun werkelijkheid willen toelaten en wat niet.

Ik huiver van de voorspellingen

Het is dus allemaal heel dubbel. Enerzijds ben ik verheugd over de ‘nieuwe tijd’ waar we naartoe gaan. Dan heb ik het natuurlijk over 2012, de overgang van de derde naar de vijfde dimensie. Een tijd waarin wetenschap en spiritualiteit daadwerkelijk zullen samensmelten en dat het voor mensen niet meer nodig is om in ’twee werelden’ te leven, omdat we gaan denken vanuit Eenheid. Dat we de illusie van dualiteit en afgescheidenheid kunnen doorzien en gebruiken om onszelf te ervaren. Maar oh, wat moet Moeder Aarde nog met haar veren schudden om te genezen van het grote misbruik, dat haar eeuwenlang door de mensheid is aangedaan. Ik huiver in dat verband ook van de voorspellingen die ik lees op het internet. Angst?

Maar oh wat moet moeder aarde nog met haar veren schudden om te genezen van het grote misbruik, dat haar eeuwenlang door de mensheid is aangedaan. Ik huiver van de voorspellingen die ik lees op het internet.

Wat is nu de waarheid?

waarheid1De grote vraag is natuurlijk:

Wat is nu de waarheid en hoe kun je ervoor zorgen dat het leven iets is om van te genieten en je over te verheugen? Misschien inspireert het je om te lezen hoe ik er tegenaan kijk. Ga vooral door met het zoeken naar je eigen waarheid. Neem alle informatie tot je dat je leest in boeken, op internet, etc.

Maar haal het allemaal door je eigen filter. Beoordeel voor jezelf wat voor jou oké aanvoelt. Als je bang bent voor bijvoorbeeld een waterramp in Nederland en je woont zes meter onder NAP, dan ben je misschien geneigd onmiddellijk je boeltje te pakken. Maar ja, je hebt je leven hier: je vrienden, je familie, misschien wel je gezin. Of misschien voelt je partner er wel helemaal niet voor om me je mee te gaan. Zelf voel je je eigenlijk ook wel fijn op je huidige woonplek.

Wij zijn zelf de geschiedschrijvers van onze wereldgeschiedenis en dus in de eerste plaats van ons eigen leven!

Kies je voor angst of voor liefde?

Maar ja, dat water hè? Je wilt ook niet verzuipen en er te laat achter komen: ‘Oh had ik maar.’ Dat is een beetje de situatie waar ik in zit en de laatste weken ervoer ik angst in zijn zuiverste vorm. Het nam mij zo in beslag, dat ik het eigenlijk op een gegeven moment gewoon niet meer wist. We lezen van alles over de toekomst, maar niemand (ook al zijn er ‘lichtmeesters’ die beweren van wel) weet precies hoe onze toekomst zal verlopen. En dat is natuurlijk de sleutel, want weet je waarom we dat niet weten? Omdat wij zelf de geschiedschrijvers zijn van onze wereldgeschiedenis, maar in de eerste plaats van ons eigen leven. Het is dan ook belangrijk gebruik te maken van de keuzes die je hebt. Heel simpel voorbeeld: kies je voor angst of voor liefde?

Gesprekken met engelen?!!

engelIk heb besloten voor dat laatste te kiezen. Dus ik zit nu gewoon nog op de plek waar ik zit, niet ver van de kust van Zandvoort. Ik vertrouw erop dat – als ik dicht bij mezelf blijf, dus me niet gek laat maken door allerlei verhalen – ik aan mijn ‘water’ voel wanneer ik direct moet vertrekken. Of misschien ben ik wel een baken van rust als er een overstroming plaatsvindt, en kan ik andere mensen helpen..!

Er is één boek in het bijzonder dat mij de laatste tijd geïnspireerd heeft om zonder zorgen te zijn. Het is van de Amerikaanse schrijfster Doreen Virtue, en het heet ‘Gesprekken met engelen’. Ojee, denk je misschien: engelen?! Jazeker, engelen, waarom niet? Misschien als ik wat citeer uit het boek, dat je begrijpt waarom engelen onze taal spreken…

Ik vertrouw erop dat – als ik dicht bij mezelf blijf, dus me niet gek laat maken door allerlei verhalen – ik aan mijn ‘water’ voel wanneer ik direct moet vertrekken.

Misschien ben ik wel een baken van rust als er een overstroming plaatsvindt en kan ik andere mensen helpen!!

Troost en Inspiratie

‘Je moet dicht bij de kern van je wezen blijven tijdens de ruwe zeeën van de nabije toekomst.’ (…) ‘Maak je geen zorgen om Zijn plannen, want er dreigt geen gevaar, ook al lijkt alles om je heen in wanorde te verkeren. Vertrouwen. Dat is het woord dat je gecentreerd moet houden tijdens de komende stormachtige zeeën van het leven. (…)

Diegenen onder jullie die stil luisteren naar de antwoorden van jullie Schepper zal niets overkomen. Neem zovelen met je mee als er naar je woorden willen luisteren, want jullie worden op tijd gewaarschuwd om een goed heenkomen te zoeken.’

Voor mij bieden deze woorden veel troost en inspiratie. Ik hoop dat dit voor jullie lezers hier op WantToKnow ook geldt. Wat ik nu vooral doe is me dagelijkst richten op de positieve kanten van het leven. Het heeft geen zin om tegen zaken aan te trappen, maar wel om te kijken waar je iets positiefs kunt achterlaten. Succes!

31 gedachten over “Waarom we niet bang hoeven zijn

 1. Heel fijn deze tekst! De laatste 6 maanden heb ik me (bewust) laten overspoelen en “onderdompelen” met positief en negatief nieuws.. Dan moet je selecteren en een keuze maken, een passieve, afwachtende houding aannemen of een andere richting geven aan je leven, alert, kritisch maar ook doelbewust bezig zijn met het trachten een beter leven te scheppen voor de generatie na ons…. Dit betekent ook discussies aangaan, “weetjes” doorgeven, mensen op een ander spoor (proberen) te zetten… En vooral het vertrouwen niet verliezen in de collectieve kracht van het goede in de mens…

 2. Sure… laten we zeggen dat je voor liefde kiest. Maar Tessa, betekent dat dan dat we wel alles over ons heen moeten laten komen maar? dus we kiezen voor liefde, maar de corrupte macht mag nog even tot 2012 doorgaan met “war on terror” en het de gafabriceerde crisis en ons bang blijven maken?
  Of bestaat er na de keuze voor je eigen richting ook nog zoiets als ons gezamlijk organiseren en op liefdevolle wijze de corrupte leiding zachtjes dood-drukken?
  Of niet… gewoon blijven werken en vertrouwen om ons O zo fijne systeempie

 3. Bedankt, dit zijn precies de dilemma’s waar ik ook mee worstel. Voor mezelf heb ik me voorgenomen om in ieder geval een positieve interpretatie toe te passen op alles wat er gebeurt (ook al lijkt het nog zo negatief en ligt angst constant op de loer). Immers alles is relatief en slechts een kwestie van perspectief. Toeval bestaat niet. Ik vertrouw er daarmee op dat ik de juiste balans vind tussen actie en vrede en op het perfecte moment net datgene doe wat noodzakelijk is om de ommekeer te bewerkstelligen en mijn steentje bij te dragen.

  Ik moet de laatste tijd aan Harry Potter denken, klinkt misschien stom, ik weet het, maar toch; hoe hij van een afstand ziet hoe zijn ziel wordt gestolen door de dementors en maar blijft wachten op die patronis van z’n vader… totdat hij erachter komt dat het z’n eigen patronis is en hij zichzelf moet redden (en ook doet!).
  Het begint bij onszelf en voor mij begint het bij zelf verantwoordelijkheid nemen en mezelf zijn. Bijvoorbeeld door uit te dragen wat ik denk en voel, ook al klinkt het voor velen vergezocht en bizar. Dit ben ik. Dat recht heb ik gelukkig (nog).

  En daarbij: we zijn niet alleen en worden gedragen en gesteund door veel meer dan we denken. Ik vertrouw erop dat alles perfect is en ik precies weet wanneer ik wat kan doen. Uit liefde. Het leven is te mooi om me door angst te laten leiden. En laten we vooral de humor niet vergeten, hellooooo. Kijk voor de gein eens omhoog naar de sterren en vraag je eens af hoeveel dit er toe doet vanuit universeel perspectief gezien… Het is alles en niets tegelijk; een cirkel zonder begin en einde. Dus waar hebben we het nu eigenlijk helemaal over? (-; Ik ben ik en op mijn manier doe ik alles wat ik kan. V for Vendetta! En zoals ze in Zuid-Afrika zo mooi zeggen: ‘alles sal reg kom’.

 4. Beste Tessa,

  In toeval geloven wij niet. Vandaag is besloten om jou binnenkort een primeur te geven. Nieuws wat misschien zal tornen aan het bestaan van ons allen. Vervolgens lezen we je mooie artikel. We voelen prima met je mee in hetgeen je schrijft. Wij gaan voor het leven. De liefde dus. Het maakt Blij. Elke dag weer. Er is zoveel moois in deze wereld. Nou, Tessa, tot gauw, ik bel of mail je wel even voor de primeur 🙂 Zonnige groeten, Ronald

 5. Bedankt Tessa!
  Lees me suf de laatste tijd om zoveel mogelijk te weten te komen. Probeer goed te filteren
  Ook ik probeer om de angst niet toe te laten.
  Een paar maanden geleden stond ik er versteld van dat sommige mensen nooit eens nadenken over het hoe en waarom in deze wereld. Als ik al eens een balletje opgooide keken ze me aan van “waar heeft ze het over?”. Maar de laatste tijd zie ik toch dat de meeste mensen zich afvragen ‘wat is er aan de hand?’. En dan is inernet goed om diverse artikelen door te zenden.
  Beetje licht en onvoorwaardelijk liefde stuur ik de laatse tijd ook mee. Soms was het commentaar heftig op een artikel. Dat bracht be best wel van mijn stuk.
  Het is waar wat Aafke zegt het leven is te mooi om je door angst te laten “lijden”
  Vandaag scheen de zon, heerlijk toch!.

 6. Fijn dat je je nu wat rustiger voelt. Maar ik ben bang dat je je toch hebt laten beinvloeden. Namelijk door de liefde voor je thuishaven en alles wat je hebt opgebouwd.
  Geloof me, er komt een waterramp en binnen een paar jaar.
  Als je aan je water voelt dat je moet vertrekken, vertrekken er zoveel dat de wegen dichtzitten.
  Ik heb zoveel liefde in mijn hart, voor mijn gezin en voor de hele wereld. Helaas denk ik niet dat mijn liefde de natuur tegenhoudt. Gebruik je verstand en kijk naar de feiten.

 7. Mooie woorden uit het Hart, Tessa

  Leven in twee werelden.. heel herkenbaar..

  De ene wereld.. WEET als een Man.. en de andere VOELT als een Vrouw..

  De vraag is altijd.. naar welke leermeester je wilt luisteren..

  Zet het journaal aan en je hoort de Man.. Wordt tijd dat de Vrouw het roer overneemt..

  Get along..

 8. Hoi Tessa!

  Jeetje, wat ik hier van jou lees, is fijn. Fijn omdat ik dagelijks een negatievere kijk krijg op alles wat er om mij heen gebeurt. Chemtrails zie ik bijna dagelijks en gister (13maart) was het zooo erg hier in Den Haag, dat ik er kwaad, maar ook zeer droevig van wordt om in deze shit te leven. Maar..je hebt wel gelijk. Waarom heb ik gekozen om in deze tijd te leven? Tja..om de waanzinnige evolutie mee te maken misschien?!

  Dan heb ik er vrede mee, maar ik ben bang wat chemtrails kunnen aanrichten voor die tijd en ik ben ook bang voor wat de illuminatie wilt gaan doen om ons tegen te houden om naar het volledige bewustzijn te gaan. Dat zijn allemaal onzekerheden die aan mij knagen.

  Ik lees dan allerlei verhalen op Niburu en op deze site en haal daar altijd uit dat wij voor een grootse victorie staan! Let it be so!!
  Peace!!!

 9. @Martin.

  Prachtig gezegd.
  Het is tijd voor een balans tussen het mannelijke en het vrouwelijke, niet perse als “gender” bedoeld.

  Tijd voor integratie van beide delen van jezelf…..

 10. De Wereld is omgekeerd.. kiezen we voor de wetten van de man.. of de innerlijke vrouwelijk kracht in ons en ook weer niet.. (bij de meeste mannen)

  Het is dus aan de vrouw om te kiezen.. Wij mannen zijn te ‘denkverslaafd’.. en de Brother Hood of Man regeert, zoals we inmiddels weten..

  Technisch gesproken hoeft de vrouw alleen maar bewust te worden dat 1 grondwet dat zegt dat er maar 1 persoon onschendbaar is de OORZAAK is.. Alle kinderen zijn toch minimaal OFFICIEEL onschendbaar, toch?

  De Man zal dit gelijk verwerpen.. Hij weet niet beter.. begrijpelijk.

  Luister met je hart.. de Vrouw heeft een ‘bewustzijns’ klus te doen.. en hoeft alleen maar hun ‘voodoo’ te gebruiken.. om de gedachte bij de man te zachtaardig te corrigeren..

  2 become 1 – Logisch, toch?

  Jezus was de Warrior I
  De Vrouw wordt de Warrior II

  Hmm..

 11. Sterker nog!

  De vrouw is de ‘bron’ van alle ellende.. De man is gewoon domweg in-service.. altijd al geweest en is hiervoor geschapen..

  Zolang de vrouw ‘de winkelstraat’ belangrijker vindt dan dat hun eigen ‘kinderen’ op straat leven.. We zijn toch allemaal 1?

  Veranderd er helemaal niets.. De Man en Vrouw die heden ten dagen ‘gelukkig’ zijn.. zijn in mijn ogen een geldrobot.. akelig!

  Diegene die zich het ‘rotst’ voelen zijn wakker.. en dit zijn de mensen die jammer genoeg op straat leven.. The Good Ones.. want ze weten.. wat de waarheid is.

  Naar deze duisternis luister ik.. want dit is eerlijk.. tot de klus is geklaard..

  What Else?!

  Toch?

 12. Fijn om te lezen Tessa, hoewel de angst en de twijfel toch iedere keer weer om de hoek komen kijken. Zoals net toen ik het artikel over het griepvaccin las.
  Maar toen 10 jr. geleden mijn moeder overleed was ik in de periode er na ook erg verward en angstig. Ik liep toen een keer in die toestand over het kerkhof en hoorde een stem in mijn hoofd die “vertrouwen” zei. Ik dacht hier meteen weer aan toen ik jouw stuk las (citaat: Vertrouwen. Dat is het woord dat je gecentreerd moet houden tijdens de komende stormachtige zeeën van het leven)
  Daarom raad ik iedereen aan om dit in gedachten te houden als we in paniek dreigen te raken.
  En, gefeliciteerd Tessa, met het nieuwe zieltje. Het is goed dat zulke mooie dingen óók gewoon door blijven gaan.

 13. zou graag willen opmerken dat dit wat nu allemaal gebeurd omtrend 2012 niet de eerste keer is, het eerder de zoveelste keer en nu is het aan ons om het eens goed te doen en voor altijd de derde dimentie achter ons te laten

  aan zij die denken gered te worden door buitenaardsen helaas dat zal niet gebeuren (tenminste niet door buitenaardsen die zich met de kosmische wetten bedienen, we zijn al eens gered en sindsdien zoeken wij verlossing buiten onszelf de pleiadiers zullen dit nooit weer doen het was voor hun ook een les) en dat is ook niet wat je wilt want dat zou betekenen dat je elders jouw leven in dualiteit verder leeft, en wil je daar nu niet nou net eens van af? ik wel 🙂

  ik heb zelf een hoop meegemaakt met ufo’s en buitenaardsen en dat was voor mij best wel moeilijk omdat in die tijd er nog niet bepaald open over gesproken werd, me toenmalige maatje is destijds doorgedraaid daardoor en ik zelf stond ook wel op het randje want waar ga je heen met je verhaal en ben je niet gewoon knettergek maar goed nooit had ik kunnen weten hoe het mijn wereldbeeld zou gaan vormen, en waar de nadruk altijd op lag was de verandering die eraan kwam een verandering ten goede dus laat je niet gek maken idd, tv uit bepaal zelf waar je je energie insteekt 🙂

 14. We moeten wel degelijk bang zijn, want wat er in de wereld gaande is, is verschrikkelijk. Ik hou mijn hart vast voor al die mensen die de dood nog moeten vinden, terwijl dat helemaal niet nodig is.

  Echter, die angst hoeven we niet als energie te gebruiken, om de wereld te redden van deze ellende. Dat is niet mogelijk, maar het werkt zo ook niet.

  Zoals de wereld is, komt, doordat wij iets heel positiefs hebben laten liggen. En alleen dat positieve zal iets veranderen. Dat is niet positief denken. Dat is ook niet ‘afstand’ nemen, en het negatieve niet meer zien. Dat is ook niet refereren aan magisch denken: ‘je bent god en je kunt alles realiseren wat je wilt’ en ook niet het steeds weer benadrukken dat wij de geschiedschrijvers van ons eigen leven zijn.

  Want dat is wel waar natuurlijk. Vooral dat laatste; dat wij geschiedschrijvers van ons eigen leven zijn.

  Maar die kracht, de hoop, het geloof, de euforie, en het vertrouwen dat je daaruit krijgt, dat besef dat wij de geschiedschrijvers van ons eigen leven zijn, zou niet voorgeschoteld moeten worden als ‘de manier waarop je met de ellende kunt omgaan’.

  Het zou je zoveel kracht en gevoel van eigen waarde moeten geven, dat je niet kan accepteren dat jouw mooie energie, via wetten en belastingen, op een destructieve manier over de wereld heen gegooid wordt. Mensen in Irak worden dood gemaakt van jouw belasting geld. Daarover ineens in onmacht terugtrekken en gaan roepen dat we ons nu eenmaal niet op het negatieve moeten richten, want dat wat je aandacht geeft, dat groeit, dat is wel lekker makkelijk.

  De slogan dat we de wereld niet kunnen verbeteren, moet VOORAF tot ons doordringen. Dat kunnen we inderdaad niet. En dat wil ik ook helemaal niet. En dus hoeft er niet met mijn belastinggeld ingegrepen te worden op de wereld. Nog geen mm. Als iemand iets van me wil, dan hoor ik het wel, en dan kijk ik wel of we wat voor elkaar kunnen betekenen. Meer is er niet….

  Wat je aandacht geeft, dat groeit.
  Als je aandacht blijft geven aan de politiek, via jouw belastingen, als je die blijft voeden, groeit de ellende in de wereld toch mooi braaf door.

  Je zou toch moeten kunnen voelen dat jij zelf veel en veel mooiere keuzes maakt dan politici. Je zou juist van daaruit behoefte kunnen voelen om volledige verantwoordelijkheid voor jouw eigen energie te dragen. Dus ook voor het geld dat je naar je toe haalt/afstaat.

  Maar op dat vlak beroepen velen zich graag op ‘daar verander je toch niets aan’, of daar wIllen de meeste mensen niet eens iets aan veranderen, omdat je toch ook veiligheid gegeven wordt door die wetten. De neveneffecten zoals de dood van een ander kan je op de koop toe nemen??

  Wet en belastingen accepteren, en vervolgens binnen de beperkingen van die afgedwongen grens zeggen: maar je creëert je eigen werkelijkheid… en vervolgens met jouw belastinggeld mensen in Irak neer laten knallen, en dan tegen hen zeggen dat ze maar een andere werkelijkheid hadden moeten creëren voor zichzelf?

  Dat is valse positiviteit.

  Ongeëmancipeerde spiritualiteit; spiritualiteitsthema’s die dingen bij mensen TERUG proppen, in plaats van het vertrouwen in de mens werkelijk te laten STROMEN.

  Zoals vrouwen vroeger liefdevol moesten zijn naar hun man die hen sloeg.
  Iemand die echt liefdevol is, naar zichzelf, kind, en naar die man toe, accepteert dat slaan niet.

  Geëmancipeerde spiritualiteit is positief. Als in: ‘gericht vanuit jou uit gaand’, in plaats van in je terug gepropt worden door mensen die niet wezenlijk verantwoordelijkheid willen nemen voor hun eigen energie, maar zich graag beroepen op hun onmacht richting de macht, maar dat verbergen, door te zeggen: ‘Ach, je hebt alleen maar invloed in je EIGEN leven, en zo moet het ook zijn’. Inderdaad. Dus waarom sta je je belastinggeld dan af, en ga je stemmen, om op andermans leven in te laten grijpen, tot aan Irak toe?

  Ben je bereid om je volledige soevereiniteit in te nemen? Nee? Dan hebben al die prachtige spirituele slogans geen enkele waarde, anders dan het voeden van de status quo.

  Ben je wel bereid jouw volledige soevereiniteit in te nemen? Dan komt de macht vanzelf JOU wel bestrijden. En omdat niemand daar op zit te wachten, trekt men zich terug in spirituele euforie: niets aan de hand, je creëert je eigen werkelijkheid, dus als het niet ok is, ben je je eigen schuld’.

  Euforie om hoge energie omlaag te halen, in plaats van de euforie van eigen waarde.

  Maar inderdaad. Als je je energie aan wet en belasting afstaat, als je jouw mooie vormingskracht afstaat aan mensen die er lelijke dingen mee doen, dan creëer je precies je eigen werkelijkheid: lelijke dingen.

  Zoals de wereld is, komt doordat wij iets heel positiefs hebben laten liggen; de kracht van onze vrijheid, onze soevereiniteit.

  Als je niet bereid bent je volledige vrijheid in te nemen, of daar je aandacht op te richten, dan blijft er teringzooi van jouw geld/aanwezigheid gecreëerd worden.

  En met volledige vrijheid bedoel ik nu niet spirituele vrijheid. Want die heb je al. We hoeven niet verlicht te zijn voordat wij recht hebben op onze fysieke vrijheid.

  De ervAring van spiritualiteit zoals het ‘wij zijn allen 1’ bijvoorbeeld, en de ervaring dat jij de eigen scheppingsbron in je leven bent, kan wel bijdragen aan jouw bereidheid om werkelijk voor je vrijheid te gaan staan. Omdat jij veel mooiere keuzes naar je mede mens maakt, dan politici, of dan medeburgers die angstvallig 1 keer in de 4 jaar op een stemknopje drukken en daarmee hun vrijheid vieren, en jou daarmee willen sturen.

  Ik ben de kracht
  http://www.thefemininetouch.nl/index.php?pag=artikel&art_id=384&tel=0

  Durf jij dat ook van jezelf te zeggen? Of toch maar liever jezelf afstaan aan ‘de macht’ en als daar teringzooi van komt, vervolgens elkaar wijzen op het spirituele eigen schuld dikke bult concept: ‘jij bent god, dat begrijp je alleen nog niet, arme jij’ etc.

  Nou, zou god gaan stemmen?

  Al zit jij als god de hele dag voor de tv te zappen, dan nog maak jij mooiere keuzes dan politici.

  Ben je bereid jouw volledige soevereiniteit in te nemen?
  Het hoeft niet morgen af.

  Kies je voor angst of voor liefde.
  Sta je in angst je belastinggeld af, of kies je voor liefde?…….

 15. @ Astrid. Ik kan wel een heel eind met jou meegaan maar al het onrecht dat op dit moment gebeurt op de wereld: ik denk echt niet dat je daar (zoals het er nu voorstaat) als enkele persoon iets aan kan veranderen, zoals bijv. nú mijn belasting niet gaan betalen. Dan komt de deurwaarder en word ik uit mijn huis gezet. Daar schiet echt niemand iets mee op. Het is geen lafheid maar mijn overtuiging dat het écht vanuit jezelf moet komen, dat als je volgens je (ge)”weten” goed leeft naar jezelf en naar anderen toe dat je dan een verandering in gang zet. Net zoals het steentje wat steeds grotere kringen maakt op het wateroppervlak. Vooral met jouw eerste zin: “We moeten wel degelijk bang zijn, want wat er in de wereld gaande is, is verschrikkelijk. Ik hou mijn hart vast voor al die mensen die de dood nog moeten vinden, terwijl dat helemaal niet nodig is” ben ik het absoluut niet eens.
  Volgens mij houd je met zulke gedachten en negatieve woorden de ellende alleen maar in stand.
  Bang móeten zijn: nee, echt niet!
  Angst houdt je spirituele ontwikkeling tegen en dan beteken je op dat gebied ook niks voor je medemens. En je kan niet de ellende van ieder mens op je nemen, iedereen zal een keer sterven en ook ieder op zijn eigen manier. Ik denk dat als je met die gedachte liefdevol omgaat (maar dan ook echt helemaal puur vanuit je ziel) dat je dan voor de mensheid in het algemeen meer bereikt dan met medelijden.
  Maar ondanks verschillende meningen
  is het doel van iedereen die zich betrokken voelt gelukkig toch hetzelfde: Vrede en overvloed voor iedereen.

 16. Ben het helemaal met je eens Tessa en heb besloten om het roer helemaal om te gooien en te DOEN in platts van te blijven filosoferen,we starten met het oprichten van autarkische overleefgemeenschappen bij ons in Frankrijk.
  Het moeten er 7 worden voor c.a 150 mensen waarbij de eerste leefgemeenschap de volgende financieert(we zitten immers nog in de oude wereld).
  De erste gemeenschap komt in een bastide van ons (want hier op het k

 17. Ging iets mis hier volgt de rest:
  want hier op het kasteel hebben we nog verhuurverplichtingen)en kan een 20 tal personen herbergen.
  We zoeken mensen die met 2 benen op de grond staan maar wel omhoog kunnen kijken.
  De kenningsmakingsweken beginnen in april want veel tijd hebben we niet.
  Mijn oude site:www.lecombet.com.
  Groetjes;
  Jaap.

  1. @Jaap ik heb net deze site gevonden.. de dingen die je schrijft vind ik erg interessant! Kan je meer vertellen over je huidige plannen? Hier als het kan, want ik geef mijn echte mail adres liever niet online.. ‘They’ zien heel veel, als je snapt wat ik bedoel.

 18. Hallo Silver.
  @zoals bijv. nú mijn belasting niet gaan betalen.

  Het gaat ook niet over ‘nú per se moeten doen’, en dan in de gevangenis komen. Het gaat niet over martelaarschap. Het gaat wel over de verontwaardiging DAT het zo werkt, dat je dan in de gevangenis komt.

  En het gaat wel zeker over het besef, en over de communicatie erover, en het zoeken naar alternatieven, en die ook in gang zetten, je voeten verplaatsen, waardoor ‘het systeem’ vanzelf gaat reageren, dan krijg je kansen om het er over te hebben.
  De moed hebben om je voeten te verplaatsen. Die moed hadden vrouwen 40 jaar geleden ook. En daardoor begon alles om hen heen te reageren, en de patronen te laten zien waarmee de maatschappij de vrouw altijd klein heeft gehouden. Dat werd uitvergroot, dat gedrag van de omgeving, en vanuit het innerlijk van de vrouw zelf ook, toen vrouwen de moed hadden om hun vrijheid in te gaan nemen.

  De moed hebben om je voeten te verplaatsen, dan worden de reacties van ‘het systeem’ openlijk en (be)grijpbaar, en pas dan is er een transformatie mogelijk. De alternatieven zullen uiteindelijk het belasten onnodig maken. Dat kost tijd inderdaad. En bereidheid.

  Op de voorpagina vraagt Tessa ‘kiezen we voor angst, of voor liefde’?

  Met het belastingsysteem mee doen is voor de meeste mensen gebaseerd op angst. De angst om anders in de gevangenis terecht te komen. We hoeven die angst niet om te zetten in liefde. We mogen onderscheiden dat ons mee doen aan dat systeem gewoon op angst is gebaseerd, niet op liefde.

  Dat waar ik liefde voor voel, dat wil ik voeden; de kracht van de vrijheid van de mens wil ik voeden. Onze vrijheid is onze overvloedskracht.
  http://www.hetvrouwelijkeprincipe.nl/index.php?pag=overvloedpage

  Daar kies ik voor, en het is aan ieder ander zelf om daar wel of niet voor elkaar, in de eigen omgeving, ook voor te kiezen. Het belastingensysteem is niet op het vrije kiezen gebaseerd. Maar op heel iets anders.

  Kiezen voor liefde is niet ‘overal liefde voor moeten leren voelen’. Dat is de patriarchale variant van spiritualiteit.

  Kiezen voor liefde, is voeden waar jij liefde voor voelt.

  Dat waar je geen liefde voor voelt, daar hoef je niet aan mee te doen. Als anderen er wel liefde voor voelen, kunnen ZIJ het voeden. Ieder mens voelt de eigen liefde. Niemand hoeft liefdesbewijslast te leveren.

  Ik voel geen liefde voor het belastingensysteem. Ik voel liefde voor de kracht van de vrijheid van de mens. En dat is het onderliggende perspectief om het belastingen systeem te verlaten. http://overvloed.hetvrouwelijkeprincipe.nl/index.php?p=markt&s=vraag&tel=0&#adv_28

  Dat angst de medemens niet helpt, dat je dan niets voor de medemens kan betekenen, dat ben ik niet met je eens. Zoals ik schreef: het werken vanuit die angst, werkt niet inderdaad. Maar het onderkennen dat die angst er is, dat er iets beangstigends is, dat werkt zeker wel.

  Het hele systeem is gebasEErd op angst en onnatuurlijke tekorten. Dat ga ik niet ontkennen. Juist niet.
  En vandaar uit heb ik al heel wat voor mijn medemens betekend. Juist omdat ik niet accepteer dat ik verplicht ben mee te doen aan een systeem dat op angst is gebaseerd, en juist omdat ik zie dat veel mensen niet bij machten zijn om dit te onderkennen, en het vaak vertalen naar ‘als je je eigen zwakheden niet weet te transformeren, dan zal de wereld nooit veranderen’. Dat is onzin. Dat is ook weer die patriarchale variant van spiritualiteit: “De wereld is in ellende doordat jij niet perfect of verlicht genoeg bent.” Het geinternaliseerde schuldconcept.

  Nee, de wereld is in ellende omdat wij een aantal mensen vrij spel geven om die ellende te creëren met ons geld. Het leven op aarde kan het prima aan dat mijn buurman mij misschien een trut vindt, en ik hem een zak (vinden we niet, overigens). Daarvan ontstaat echt geen oorlog in Irak.

  Verlicht zijn verlicht de wereld niet.

  Alleen de keuzes die je maakt doen er toe. Of je nu verlicht bent of niet. Of je nu perfect bent of niet. Als je je belasting afstaat, gebeurt er precies hetzelfde. Verlicht of onverlicht. Perfect of imperfect. Heel of niet. 20 of 40 of 60. Er gebeurt precies hetzelfde. Want de mensen die maar doen met dat geld, zijn wie ze zijn, doen wat ze doen. Ongeacht of jij verlicht bent of niet.

  Kiezen voor liefde = kiezen voor datgene waar je liefde voor voelt.

  Groet allemaal.

 19. Tessa, goed dat je vandaag even wat toelichting hebt gegeven op deze, toch wel zware, artikelen… Je blijft gelukkig alert op de schrikreacties en vertwijfelingen van diverse mensen, niet gemakkelijk te behappen allemaal!

 20. @ Silver

  Angst houdt je spirituele ontwikkeling tegen en dan beteken je op dat gebied ook niks voor je medemens. En je kan niet de ellende van ieder mens op je nemen..

  Waarom niet? Angst?

 21. @ Astrid

  Respect!

  Je zei: Zoals de wereld is, komt, doordat wij iets heel positiefs hebben laten liggen. En alleen dat positieve zal iets veranderen..

  We hoeven in feite alleen maar met zijn alle te stoppen en opnieuw te kiezen voor 1 collectief doel.. Free Home 1st.. en dan doen..

  Het doen van Nu.. is helaas corrupt.. hoe meer mensen stoppen en bewust worden des te sneller wij door deze cyclus heenkomen..

  Common sence doet de rest..

  Het uitgangspunt Vertrouwen.. is in feite de issue..

 22. I belong to me

  http://www.youtube.com/watch?v=B_2ZUoC9jDI

  I will not be well bred,
  Obedient and well behaved,
  I will not be steady,
  And ready to be enslaved,
  I don’t want to be your property,
  Cuz I belong to me,

  When I walk the tightrope,
  Don’t stop me, Just let me try,
  I want to take chances,
  Find out what it takes to fly,
  I don’t care at all if you agree,
  I belong to me,

  If you try to range me on your own array,
  You force me to leave you alone,
  If you try to change me,
  I’ll just break away,
  To be what I am on my own,

  I’m freezing, I’m burning,
  You can’t put me on the shelf,
  I’m growing, I’m learning,
  To be even more myself,
  I know it’s not easy to be free,
  But I belong to me,

  I hate to be burdened,
  With duties and ancient lies,
  Can’t stand to be touched,
  By the looks of a thousand eyes,
  I flee from the crowd in agony,
  I just belong to me,

  If you want to find me don’t hold me so tight,
  Don’t break me and don’t take me on,
  If you try to hold me,
  I’m ready to fight,
  I’ll shake off my chains and be gone!

  I’m here when you need me,
  I live and I die with you,
  I’ll share all your troubles,
  I’ll laugh and I’ll cry with you,
  You can blame me and bless me,
  But you cannot possess me,
  Cuz I belong to me,
  To me!

 23. @ Jaap

  Over overleefgemeenschappen..

  Ik ben arrogant ‘hoog’ intelligent.. en weet dat elk probleempje start bij een gedachte..

  Het uitgangspunt ‘vertrouwen’ is de issue..

  Focussen we op 1 gewenste emotionele gedachte.. free home 1st.. dan is dit emotioneel signaal dat de Wereld in wordt gestuurd en onze wensen manifesteren zich automatisch! Hoe meer signalen, hoe sneller het manifesteerd..

  Ookal zijn mensen nog niet zover.. als ze maar een Bord zien.. Oh ja.. Free Home 1st.. ons common sence heelt altijd zachtaardig.

  TIP

  We hoeven dus ‘niets’ te doen om dit probleempje te tekkelen.. alleen een signaal uitzenden. We weten dat eigendom een illusie is en dat geld een middel is om het ‘paradijs’ buiten ons te zoeken.

  Bundelen we alles wat we hebben onder 1 bankreningnummer.. en handelen we alle ‘overheid’ zaken centraal af.. (thin client solution) dan is het veel leuker om zelf op slimme wijze de ‘deurwaarder’ of belastingdienst te treiteren.. hoe kwader ze worden hoe beter..

  We leveren hiermee een ware dienst.. meen ik!

  De enigste oplossing is dus stoppen met ongewenste opdrachten volgen.. en de emoties stroomlijnen naar ons gewenste doel.. Free Home 1st.. Cry a River en dan gaan we steen grillen..

 24. Heel mooi artikel. Bang zijn voor wat er komen gaat heeft geen functie. Het verlamt alleen maar. De nieuwste klucht is nu weer een grieppandemie hahahahaha hoeoeoe. De reguliere nieuwsvoorziening is een klucht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.