Advertentie

Anti-vaxxers..?!


De Belgische homeopaat, Fons Vanden Berghe, werd in 1948 te Roeselare geboren als zoon van een oogarts. Zijn geneeskundige studie aan de Katholieke Universiteit Leuven, rondde hij in 1976 af met onderscheiding als huisarts. Kort daarna ging hij werken in een groepspraktijk te Genk. Toentertijd kwam Vanden Berghe, via eigen patiënten, in contact met homeopathie. Een half jaar wekelijkse stage in het homeopatisch centrum te Hechtel deed hem in 1985 besluiten om een 3-jarige full-time opleiding homeopathie te beginnen..! Daar kon hij op een excellente manier de klassieke homeopathie leren beoefenen.

Dr Fons vanden Berghe homeopaat

In 1988 stichtte hij het ‘Homeopathisch centrum Vanden Berghe’ te Genk en op zijn beurt gaf Dr. Fons Vanden Berghe daar een full-time homeopatische opleiding. Hij schreef en publiceerde 20 boekdelen die alle homeopathische seminaries bevatten van de Griekse klassieke homeopaat Dr. Vassilis Ghegas. Hij gaf les in scholen voor klassieke homeopathie in Nederland (SHO) en in Vlaanderen (VSU).

Hij vertaalde ‘The Science of Homeopathy’, het beste basiswerk over homeopathie van de Griekse meester-homeopaat George Vithoulkas. Ook vertaalt Vanden Berghe, het boek van Christiane Maute, over homeopathie voor planten: ‘Homoöpathie für Pflanzen’ in het Nederlands.. Oorspronkelijk Duits-talig, maar deze vertaling zal hopelijk eind 2019 verschijnen bij uitgeverij ‘Narayana’.

Dr. Fons vanden Berghe is onlangs met pensioen, na een 40 jarig ‘verblijf’ in de geneeskunde. Hij werkte 10 jaar in de ‘gewone geneeskunde’ en 30 jaar in de geneeskunst, de homeopathie. Met veel succes, getuige de verklaringen van patiënten over zijn verrichtingen. (HIER)

Zijn praktijk in Genk is inmiddels gesloten, maar de continuïteit van zijn praktijk is gewaarborgd, via zijn leerlingen, die deze praktijk voortzetten. Zijn beide zonen Koen en Tom en Dr. Kathy Denis, die ieder in hun eigen praktijk, invulling geven aan de werkwijze van dr. Fons vanden Berghe

De praktijk is gesloten, maar de continuïteit van de homeopathische zorg is dus verzekerd via de allerbeste homeopathische leerlingen. Op dit moment geeft de gepensioneerd homeopaat, zijn homeopathische ervaring door via vertaalde en zelfgeschreven boeken en via lessen in De Levensschool. In deze levensschool (www.levensschool.be) geeft Fons 2 soorten cursussen:

1) Jaarlijkse ‘kennismaking met de homeopathie’: 1 lesdag per week gedurende 5 opeenvolgende weken. (De volgende kennismakingsdagen staan in maart 2020 gepland)
2) De 3 jaarlijkse echte cursus ‘Homeopathie voor plant, dier, en zelfhulp’: 1 lesdag per maand gedurende 3 jaren. Deze cursus startte in 2017, een nieuwe cursus zal starten in oktober 2020.
x
In het artikel hieronder, dat geplaatst werd in het Vlaamse tijdschrift ‘BioGezond’, spreekt Vanden Berghe zijn afschuw uit, over het schandalige brandmerk, dat weldenkende mensen krijgen opgebracht, wanneer zij zich uitspreken tegen, of uiterst kritisch blijken te zijn over de vaccinatiepolitiek in het algemeen en vaccins en vaccinaties in het bijzonder.
x
BioGezond is een tweemaandelijks infoblad over gezond leven. Het gezondheidsmagazine wordt gratis verspreid via natuur- en biowinkels in Vlaanderen en Brussel, therapeuten (homeopaten, acupuncturisten, reflexologen, psychotherapeuten,…), wellnesscentra en beurzen. Het magazine verschijnt op 40.000 exemplaren en dit specifieke artikel spreekt voor zich, dus graag laten we Vanden Berghe aan het woord:

* * *

x

Anit-Vaxxers..?

2019 © dr. Fons vanden Berghe

x

Kritische mensen, die argumenten aanbrengen tegen verplichte massa vaccinatie, benoemen als ‘anti-vaxxers’ en hen spreekverbod opleggen, is wetenschap en politiek onwaardig. Het is duidelijk dat vaccins werken en dat ze het immuunsysteem beïnvloeden. Blijkbaar niet altijd ten goede, want soms treedt er vaccinatieschade op. Vooraleer massaal vaccineren verplicht te maken zijn er meer dan genoeg vragen die een antwoord verdienen:

 1. Waarom iedereen verplicht vaccineren..? Want zo kan je nooit nog vergelijkend onderzoek opzetten tussen wel en niet gevaccineerden over hele lange perioden.
 2. Is mazelen dodelijk? Alleen omdat er nu en dan een verzwakte chronische patiënt aan sterft? Zijn mazelen en griep nu ineens een even dodelijke ziekte als kanker?
 3. Waarom treft een mazelenuitbraak zoveel gevaccineerden? Zijn de antistoffen opgewekt door het vaccin dan toch slechter dan deze opgewekt door de natuurlijke ziekte, die wij ouderen in onze kindertijd zonder veel probleem allemaal hebben doorgemaakt?
 4. Hoe wil je mazelen over heel de wereld volledig ‘uitroeien’ als je vaccins toedient waarin ‘levende’ (verzwakte) mazelen virussen zitten?
 5. Als het mazelenvaccin dan toch zo doeltreffend is, waarom is men dan bang voor niet-gevaccineerden en wil men die hun vrijheid afnemen? (idem voor andere vaccins zoals kinkhoest, enz.)
 6. Waarom kan vaccineren tegen mazelen enkel nog in een combinatievaccin, samen met vaccinatie tegen rode hond en dikoor?
 7. Het combinatievaccin tegen mazelen bevat het antibioticum neomycine. Waarom bevatten de meeste babyvaccins daarnaast zoveel van de bewezen neurotoxische stof aluminium?
 8. Waarom worden de eenvoudige natuurlijke immuun-versterkende therapieën zo belachelijk gemaakt en wereldwijd bestreden door fanatieke sceptici? De natuur biedt nochtans veel van die producten gratis aan.
 9. Als massavaccinaties zonder gevaar zijn voor de bevolking, waarom worden er dan nu reeds in de VS zoveel vergoedingen voor gevallen van vaccinatieschade uitbetaald?
 10. De meeste lezers van het tijdschrift ‘BioGezond’, zullen ernstige bedenkingen hebben bij genetische manipulatie. In de ‘epigenetica’ is men er nu achter gekomen, dat bepaalde genfuncties in het menselijke DNA, omkeerbaar aan en uit kunnen worden gezet. De reden daarvoor is voor de wetenschap tot nu totaal niet duidelijk.
  Er is veel kans dat kunstmatige ingrepen in het immuunsysteem, zoals bv. vaccinaties, kunnen bijdragen tot het uitzetten van goede genfuncties en/of het aanzetten van slechte. Waarom niet eerst en vooral het zogenaamde ‘voorzichtigheidsprincipe’ laten gelden, in verband met vaccinaties? M.a.w. pas een procedé toepassen, wanneer het BEWEZEN VEILIG is. (i.p.v. ‘onbewezen onveilig’..)

Laat ons niet opnieuw in de val trappen die de tabaks- en asbestindustrie voor ons had gezet: wie 50 jaar geleden stelde dat tabak en asbest kanker kunnen veroorzaken, werd als idioot weggelachen en als ‘onwetenschappelijk’ gebrandmerkt. Want er was ‘zogezegd’ nooit een valide wetenschappelijk bewijs gevonden voor al die beweringen!

Vandaag zijn de vaccin producenten reuze grote beursgenoteerde multinationals die de mogelijkheid hebben de wetenschap nóg meer naar hun hand zetten. De Belgische arts Dr. Kris Gaublomme (HIER) richtte de vereniging ‘Preventie vaccinatieschade’ op, die al 40 jaar informatie verzamelt over vaccinatieschade en vaccinatieslachtoffers bijstaat.

Alle kritische informatie over vaccins is te vinden op hun website, vooral in het goed gedocumenteerde ‘jumbo’-gedeelte: www.vaccinatieschade.be (HIER). Het is bedroevend te moeten vaststellen dat er omzeggens geen vergelijkende onderzoeken bestaan naar de algemene gezondheidswinst van grote groepen wel- tegenover niet-gevaccineerden, vooral over de lange termijn (10 à 50 jaar). Zelfs voor het massaal gepropageerde griepvaccin is dat eigenlijk niet het geval en dat is een echte grove schande.

Dr. Fons Vanden Berghe

Genk april 2019

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.