Advertentie

We zijn eruit: ‘Mind over matter’…!!


Voor het geval je nog mocht twijfelen..
Voor het geval je nu toch nog mocht twijfelen.. Hebben we er maar een bordje van gemaakt.

Waar in de wereld zijn we zónder onze ‘wetenschap’.. Alles wat ‘waar’ is blijkt door de ‘wetenschap’ te kunnen worden bewezen. En alles wat ‘dus’ niet kan worden bewezen, is daarmee in deze wereld ‘niet-waar’ geworden. Niks ‘onderbuikgevoel’, niks ‘voorbij datgene wat we kunnen meten’…. Als de wetenschap het niet of nog niet kan bewijzen, is het gewoon ‘niet waar‘ of ‘voorlopig niet waar’... Zovér zijn we in de westerse wereld al afgezakt.. Hoe is het mogelijk.

En de uitwassen van dit krankzinnige gedrag, deze hautaine houding ten opzichte van het leven en de hele Schepping-met-een-hoofdletter, zijn terug te vinden in de ridiculisering van zaken die de gewoonste zaak van de wereld zijn, maar in dat kader ‘nog niet wetenschappelijk bewézen zijn’….!!  Hoe is het mogelijk dat je iets wat ‘waar’ is, dient te moeten bewijzen, vóórdat het ‘écht waar’ is…

Onze tirade, want zo mag je het noemen, die we hier op de site tegen mevrouw de minister hebben gehouden, en we spreken dan over Edith Schippers, in het kader van haar ‘kruistocht’ tegen de homeopathie, was dus niet voor niets. Hoe dúrf je als minister en mens jezelf zó te verlágen, door een eeuwenoude geneeswijze, die al vele honderduizenden mensen heeft helpen genezen, af te schilderen al ‘onwaar’, ‘onbewezen’ en impliciet als ‘kwakzalverij’, doordat het ‘niet-wetenschappelijk-bewezen’ is..?!
Het zegt in onze ogen meer over Edith Schippers, dan dat het wat over homeopathie zegt. Dit in het kader van: ‘Wat Piet zegt over Klaas, zegt meer over Klaas dan over Piet!’..

"Wim Hof? Jazeker, daar heb ik weleens van gehoord. Wat wilt u daarmee zeggen..?"
“Wim Hof? Jazeker, daar heb ik weleens van gehoord. Maar wat wilt u daarmee zeggen..?”

Charlatans
Zijn we dan zo bang geworden van charlatans en oplichters, kwakzalvers en goochelaars, dat we alléén nog maar het ‘evidence beest’ laten regeren..? Waar is de wetenschappelijk benadering haar verbinding met de ‘realiteit-van-de-gewone-mens’ kwijtgeraakt, zo vragen we ons af.. Waar is de ‘boerenwijsheid’ gebleven..? Simpele waarheden, die niet zo 1,2,3 bewezen kunnen worden, hoeven daarom nog niet afgeschilderd te worden als een leugen… Of als ‘onwaar’.. Of zitten wij hier nu zo uit ons nek te kletsen..?

En natuúrlijk zijn er oplichters en charlatans, kwakzalvers en goochelaars, maar moet je het kind dan met het badwater wegspoelen…? Laten doorschemeren dat (je vindt dat) homeopathie een leugen is, doordat ‘bestaande wetenschappelijke manieren van meten’ het niet kunnen bewijzen..?
Dit is werkelijk een grote schande en voor ons in ieder geval een teken aan de wand, dat die mensen die homeopathie afkeuren, hun intelligentie op een dérgelijk laag pitje laten werken, dat je je kunt afvragen of er überhaupt sprake is van ‘common sense’ bij hen..

‘Common sense’ is een mooi Engelse uitdrukking, die aangeeft dat je ‘gezond verstand’ moet hebben, om het leven te leven.. Als je je intuïtie niet meer mag gebruiken en als een robot (Tsjechisch voor ‘SLAAF’..!) moet leven, dan is het resultaat duidelijk..! We worden allemaal, stapje voor stapje, tot slaaf gemaakt. ZO simpel is het. En de wetenschappelijke manier van het minimaliseren en ridiculiseren van de menselijke geest, EN het talent van deze menselijke geest tot creativiteit, tot het ‘scheppen’ dus van nieuwe situaties, is wat ons betreft met een woord te karakteriseren: ‘karaktermoord’.. Het volledig ontkennen van de ESSENTIE van de mens, een woord dat nota bene ‘geest’ betekent..

Een zéér uitzonderlijk prestatie levert Wim Hof échter niet alleen! In 2014 beklimt hij met 25 mensen de top van de bijna 6.000 meter hoge berg Kilimanjaro in Tanzania. 24 Van de 26 leden van de expeditie bereiken de top, en dat in slechts 48 uur ! Een prestatie die vooraf voor onmogelijk werd gehouden. Zeer opmerkelijk is, dat een aantal mensen uit deze groep lijden aan uiteenlopende ziekten als MS, reuma of kanker..!

Bravo Wim Hof...!
Maar goed, terug naar de essentie. Terug naar – in dit geval- het bewijs van de stelling dat een mens zijn immuunsysteem kan beïnvloeden.. Het is Wim Hof dan eindelijk gelukt, met engelengeduld weliswaar, maar tóch, de wetenschappers zijn óm.. Hier het hele verhaal met genoeg stof-om-over-na-te-denken.. Over ‘ Iets waarvan altijd werd gedacht dat dat niet kon..’ Zo wordt het gezegd… Niet dat dié stellig wetenschappelijk bewézen is, want wij van WantToKnow wéten dat het gewóón niet anders IS.. Op basis van een intuïtief weten zeg maar…

Misschien is het goed dat wetenschappers op basis van de resultaten van dit ‘wetenschappelijke bewijs’ eens GOED bij zichzelf te raden gaan en zich afvragen wat er fundamenteel ontbreekt in het wetenschappelijk denken, en/of in hun menselijke verbinding met ‘de wetenschap’.. Is het nu zo dat je je menselijke eigenschappen af moet leren, om ‘wetenschap’ te kunnen toepassen, zoals artsen in opleiding hun ‘emoties en gevoelens’ opzij leren zetten en daardoor een soort ‘medische robots’ worden..? (zie HIER artikel op de site) Wat voor geraffineerd spelletje wordt hier gespeeld om onze samenleving te ‘ont-menselijken’, dus te ontdoen van ‘haar geest’.. Maar helaas voor degenen die dit spel hebben opgezet: de ‘GEEST’ is al lang weer uit de fles. Sterker nog: hij heeft er NOOIT ingezeten..!

x

* * *

x

x

Wim Hof, de man die als jongen waarschijnlijk zijn moeder continue hoorde roepen: "Jongen, doe toch een jás aan als je buiten gaat spelen...!"
Wim Hof, de man die als jongen waarschijnlijk zijn moeder continue hoorde roepen: “Jongen, doe toch een jás aan als je buiten gaat spelen…!”

x

Feitelijk en onomstotelijk vastgesteld: mens kan zijn immuunsysteem beïnvloeden!
X

We zijn eruit: ‘Mind over matter’…!!

2014 © WantToKnow.nl/.be

x

Onderzoekers van het Radboudumc hebben wetenschappelijk bewijs gevonden dat mensen in staat zijn bewust hun autonome zenuwstelsel en daarmee hun immuunsysteem te beïnvloeden. Iets waarvan altijd werd gedacht dat dat niet kon. Vandaag hebben de wetenschappers hun bevindingen gepubliceerd in het toonaangevende wetenschapsblad PNAS.

Aanleiding voor het onderzoek is Wim Hof, beter bekend als the Iceman, die al jaren beweert door een combinatie van koude-oefeningen, meditatie en ademhalingstechnieken zelf zijn afweersysteem te kunnen beïnvloeden. Wim Hof werd bekend door zijn spectaculaire records: hij liep een halve marathon in Lapland bij -30 °C, zat regelmatig ruim 1,5 uur in een bak met ijs en zwom honderden meters onder het ijs, van wak naar wak. Het leverde hem een lange reeks vermeldingen in het Guinness Book of Records op. Maar de essentie bleek feitelijk verborgen voor de doorsnee kijker van de ‘kunsten’ van Wim Hof.

mind-over-matterMaar Wim Hof wilde meer, zoals erkenning van zijn methode. “Ik lijk nu een circusact, maar ik wil wetenschapper worden: waarbij mijn lichaam mijn laboratorium is” zei hij in 2008 al. In 2011 werd hij door wetenschappers van het Radboudumc onderzocht en de uitkomst was opmerkelijk: Wim bleek in staat zijn autonome zenuwstelsel te beïnvloeden, iets wat tot dan toe voor onmogelijke werd gehouden.

Immuunsysteem
Toonde hij in 2011 al aan, zijn afweer te kunnen bijsturen, nu heeft een door hem getrainde groep van twaalf jonge mannen hetzelfde gedaan. Het programma ‘EenVandaag’ volgde al die tijd het onderzoek van hoogleraar Peter Pickkers en Intensive-Care-onderzoeker Matthijs Kox. Volgens de wetenschappelijke literatuur was het onmogelijk, maar onderzoekers van het Radboud Universitair Medisch Centrum hebben nu aangetoond dat het mogelijk is om het autonome zenuwstelsel én immuunsysteem vrijwillig te beïnvloeden. Wim Hof had zich bij hen gemeld, en de onderzoekers ‘vonden het wel leuk om deze man een kans te geven’…. Over een hautaine instelling gesproken..!

De onderzoekers, Dr. Peter Pickkers en Dr. Matthijs Kox
Professor dr. Peter Pickkers is hoogleraar Experimentele Intensive Care Geneeskunde aan het Radboudumc in Nijmegen. Zijn onderzoeksgroep doet onderzoek naar infecties, afweer en beïnvloeding van het immuunsysteem bij de mens. En dr. Matthijs Kox is post-doctorale onderzoeker op de afdeling Intensive Care van hetzelfde  Radboudumc in Nijmegen. Hij promoveerde op onderzoek naar de interactie tussen het autonome zenuwstelsel en het immuunsysteem en voerde het onderzoek naar de methode van Wim Hof uit.

Wim Hof vindt het als kind al fantastisch om op blote voeten door de sneeuw te hollen. Enp zijn 18e komt het keerpunt; impulsief besluit hij een duik te nemen in het Amsterdamse Beatrixpark en ervaart hij een machtig gevoel, een catharsis. Het wordt zijn levensstijl.

Het onderzoek uit 2011 ging als volgt: Dezelfde onderzoekers bekeken de reactie van Iceman Wim Hof’s lichaam op een endotoxine-injectie, terwijl hij de door hem zelf ontwikkelde technieken uitoefende. Endotoxine is een feitelijke giftige substantie van dode bacteriën, die het menselijk lichaam behoorlijk ziek kunnen maken.. Met deze dode bestanddelen van de celwand van een bacterie, houden onderzoekers het lichaam eigenlijk voor de gek; het immuunsysteem reageert alsof er een levende bacterie binnendringt en maakt vervolgens dan ontstekingseiwitten aan. De proefpersonen krijgen door deze immuunrespons kortdurende griepachtige verschijnselen zoals koorts, rillerigheid en hoofdpijn.

Maar Wim Hof blijkt ‘maar’ de helft minder ontstekingseiwitten te produceren dan gezonde vrijwilligers die zijn methode niet beheersen. Bovendien vertoont het lichaam van Wim Hof vrijwel geen griepverschijnselen.

Het leek erop dat Wim Hof in staat is, zijn immuunrespons via het autonome zenuwstelsel te onderdrukken. Maar zoals de wetenschap in al haar wijsheid heeft besloten, levert één bevinding bij één persoon nog geen wetenschappelijk bewijs, dus besloten deze wetenschappers vervolgonderzoek te gaan doen. Ze vonden het toch allemaal wel rázend interessant kennelijk.. Daarom werd in 2013 onderzoek gedaan op een groep jonge gezonde mannelijke vrijwilligers: zij blijken nu inderdaad in staat het autonome zenuwstelsel én immuunsysteem te beïnvloeden…

Het is de Nederlander Mirin Dajo, die in de jaren 1930 de wereld versteld doet staan van zijn met zijn -aan Wim Hof identieke- claims over de onkwetsbaarheid van het menselijke lichaam.
Het is de Nederlander Mirin Dajo, die in de jaren 1930 de wereld versteld doet staan van zijn met zijn -aan Wim Hof identieke- claims over de onkwetsbaarheid van het menselijke lichaam.

En wat blijkt?
De controlegroep is wél ziek en daarmee dient de conclusie te worden getrokken, dat de groep die door Wim Hof getraind is, wel degelijk in staat is, het autonome zenuwstelsel, waarvan men ‘aannam’ dat het niet-beïnvloedbaar is, zodanig aan te sturen, dat het het lichaam een ‘extra boost’ heeft gegeven. Vervolgens komt dan de opzienbarende tekst van wetenschappelijk onderzoeker Peter Picckers: “En dan was écht wat in de tekstboeken staat: ‘Dat kan niet’..” 

En het tekent Wim Hof dat hij, ná het horen van de wetenschappelijke uitslag’ meldt: “Zonder wetenschap zijn we niets, geen speculatie, resultaten”. Maar wordt het niet tijd, zéker niet in de laatste plaats op basis van dit ‘wetenschappelijke bewijs’, de ’tekstboeken’ nog eens fundamenteel en heel grondig te HERZIEN?

WantToKnow organiseert een lezing met Christiane Beerlandt (HIER), een vrouw die al tientallen jaren bezig is mensen te informeren over die unieke relatie tussen geest en lichaam. Want als we in staat zijn om het immuunsysteem van ons lichaam te versterken, dan kan het ook door geestelijk-mentale processen worden ondermijnd: ziekte dus.

En daarmee komen we op een uiterst essentieel terrein in onze ogen. Het lichaam als signaleringsbaken voor dieper liggende processen, essentiële levensprocessen.

Zelfgenezend vermogen..
De vraag is nu, of deze wetenschappers de guts hebben om ‘door te pakken’.. Durven zij -na het bewijs geleverd te hebben van de geestelijk mogelijkheid van de mens om mentaal het immuunsysteem te kunnen versterken- nu ook bewijs te gaan leveren voor dezelfde relatie tussen geest en lichaam op het gebied van het menselijke ‘zelfgenezend vermogen’..?

De collega’s van ‘EenVandaag’ hebben een fantastisch dossier over Wim Hof samengesteld. Indien je meer wilt lezen en zien, dan klik je hier:  http://www.eenvandaag.nl/extra/wimhof/

Tot slot, nog één keer, een wetenschapper over zijn afkeer van het ‘Evidence Beest’…
We lieten hem hier al vaker aan het woord, in zijn presentatie. Professor dr. Yvo Smulders, op een congres van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. Hij toont niet alleen aan ‘onze’ minister van Volksgezondheid nota bene, Edith Schippers, zich volledig te buiten gaat met haar oproep tot ‘Evidence Based’, maar dat de jongens van Big Pharma ook volledig misbruik maken van deze ‘manieren van bewijsvoering’. ‘Evidence Based’ is gewoon een manier van meten, niet meer, maar zéker niet minder..! Hier de presentatie van dr. Yvo Smulders.. Ter lering ende vermaeck’ zullen we maar zeggen..

x

 x

wim hof in het ijs

82 gedachten over “We zijn eruit: ‘Mind over matter’…!!

 1. (HER)KEN DE VRUCHT AAN ZIJN W(ERKEN)

  Het alphabet is ontwikkelt als mentale software, te gebruiken om de energie om te vormen in de gewenste dualiteit en beperkingen.

  Dear members Jesuit Order, corporate members of Universities,

  Even if you do not (re)member you are a member, you act upon their material believe systems and follow their orders in total blindness and obedience.

  ON TOPIC
  “The material order” Universities only point of view
  Your corporate empire is founded and build upon “this choosen one point of view”“ordering” the imprisonment of humanity into matter “being” fooled around the objects of objectivity”

  All entitle(ments)are based upon proven blindness

  WETEN IS DE WE(T)ENSCHAP VAN HET ZIEN NIET VAN WAT WE DENKEN TE ZIEN

 2. Wim van harte gefeliciteerd met het door jouw bereikte resultaat om de exacte of zichzelf noemende academische wetenschap te laten bewijzen, wat je vanuit jouw ‘weten’ en ‘scheppen’ keer op keer aantoonde en gewoon een vaststelbaar feit/fenomeen is.

  Het was in de medische wereld Dr. Med. Dent. Helmut Schimmel, die in zijn boek Funktionelle Medizin (ISBN 3-7760-1187-4 of Functional Medicine (ISBN 3-7760-1635-3) de lezer hier al op attendeerde. Wat keer op keer functioneel blijkt, maar niet kan worden bewezen op basis van vastgelegde criteria is daarmee zeker niet ongeldig te verklaren.

  Het axioma = grondstelling, dat 1 + 1 de uitkomst 2 oplevert en vanuit wiskundig inzicht wordt gehanteerd kan echter meerdere uitkomsten hebben en misschien wel 2 ½ of 3 zijn. Daarmee is de standaard uitkomst 2 niet vaststaand, maar wel hanteerbaar in de rekenschema’s, die we als hulpmiddel kunnen gebruiken om inzichten trachten te verklaren. Is de uitkomst echter anders, dan betekent dit dus niet per definitie, dat de uitkomst niet deugt, maar misschien wel, dat de grondstelling aan verandering van inzicht toe is.

  De academische wetenschap, die zichzelf nog altijd op een onvoorstelbaar hoog voetstuk ziet geplaatst dan wel geplaatst wil zien, wordt door ons allen als non-exacte wetenschappers = de totale mensheid voorbij gestreefd in wijsheid!

  De academische wetenschap, die haar bewijsvoering en goedkeuring alleen afgeeft op basis van door haarzelf opgestelde onderzoekscriteria denkt hiermee nog steeds in alle hoogmoed de wereld te kunnen regeren en dicteren wat waar is of niet. Een hopeloos achterhaald paradigma en juist deze paradigmawisseling wordt begrepen door de non-exacte wetenschappers!

  Lof ook voor die enkele academische wetenschapper, die buiten de grenzen van academisch aan- of beter gesteld opgelegde grenzen durft te kijken en experimenteren, zoals ook Coen Vermeeren en Johan Van de Kerckhove dit doen of voorstellen.

  Ik persoonlijk wil dan ook de naam van Wim Hof toevoegen, aan de wetenschappers Vermeeren en Van de Kerckhove, die buiten opgelegde terreinverkenningen en mogelijkheden/onmogelijkheden onderzoek verrichten om de mensheid inzicht te verschaffen in zaken, die dus wel functioneel en aantoonbaar zijn. Zowel de non-exacte als exacte wetenschap kunnen aanvullend op elkaar werken en behoren het leven in zijn bestaande en nog niet-bestaande-bewezen vormen te dienen.

  1. Mooi gesproken Harry.. Het is ook de absoluut frustrerende hakken-in-het-zand benadering van mensen als Koen hier, die de wetenschap in mijn ogen in diskrediet brengen. Niet het bewaken van grenzen zou prioriteit dienen te hebben, maar het verléggen ervan! Wetenschap is mooi, als je naar mensen kijkt als Coen Vermeeren, Rupert Sheldrake en Nasim Haramein. Voor de douane-ambtenaren zijn dit de grens-terroristen.. 😉

 3. Ik heb een middag een workshop met 1 van Wim Hof zijn studenten gedaan, eentje die ook mee was om de Kilomanjaro te beklimmen in 2 dagen.
  Door middel van diverse intensieve ademhalingstechnieken ga je allerlei functies in je lichaam extra activeren. Ook dagelijks jezelf een tijdje blootstellen aan de kou, bijvoorbeeld koud douchen bevordert de verbranding van bruin vet waardoor je je lichaam makkelijker op temperatuur kan houden.
  Het was verbazingwekkend hoe snel je je grenzen kon verleggen met deze oefeningen.

  1. Wil die workshop ook eens doen denk er veel van te kunnen leren. Heb ook vaak met kou te maken aan zee.

  2. Janee, ff een email gecopied:

   Uitnodiging: Workshop IJSMAN

   Hallo lieve mensen,

   Graag nodig ik jullie uit voor de 2de workshop IJSMAN op 07 Juni a.s. vanaf 11.00 uur in de Cultuurschuur in Monster inloop 10.30

   Wat gaan we doen?

   werken we aan een betere bloedcirculatie door lichaams oefeningen te doen en de confrontatie met de kou aan te gaan.

   Wat hebben we aan deze workshop?

   We krijgen inzicht door ervaring (ervaren is weten) meer contact te maken met ons eigen lichaam door controle terug te pakken en overtuigingen gevormd in het verleden los te laten. We creëren meer bewustwording en we laten ons niet meer leiden door onze gedachten/angsten. Kortom, deze workshop laat je zien dat je veel meer kunt dan je eigenlijk dacht door de focus op lichaam en mindset.

   Voor wie?

   Voor iedereen (vanaf 18 jaar) die meer contact met en controle wil over het eigen lichaam. We kunnen veel meer met het eigen lichaam dan dat we zelf voor mogelijk houden. Dit gaan we ervaren door te doen.

   Waarom geef ik deze workshop?

   In oktober 2012 heb ik een workshop gevolgd bij Wim Hof, beter bekend als de “Iceman”.
   Deze workshop heeft me veel inzichten gegeven en sinds ik deze technieken toepas voel ik me veel beter en vitaler. Sindsdien heb ik mijzelf verder in deze technieken verdiept. Als hoogtepunt heb ik afgelopen januari de Kilimanjaro beklommen in Tanzania, samen met een groep van 26 mensen o.l.v. Wim Hof. Het bijzondere van deze groep is dat een aantal van deze mensen een ziekte onder de leden hebben zoals o.a. reuma, MS, kanker en de ziekte van crohn. De leeftijd van de deelnemers liep uiteen van 26 naar 65 jaar. De klim begon bij 30 graden celsius en eindigde op de top van de Kilimanjaro bij min 20 graden celsius en dit deden we in korte broek. Door deze reis hebben we laten zien dat de het lichaam en geest veel sterker zijn dan we denken en dat we zaken zoals de vrieskou onder controle kunnen krijgen. Door speciale ademhalingstechnieken te gebruiken tijdens de klim hebben wij hoogteziek weten te voorkomen. Dit betekent dat de toegepaste technieken werken voor jong en oud. Geschikt voor gezonde mensen maar ook voor mensen die te maken hebben met een ziekte. Door deze reis ben ik geïnspireerd en wil ik mijn ervaringen delen met anderen zodat zij hier ook profijt van kunnen hebben. Ik wil mensen weer de keus geven om de controle terug te pakken over het eigen lichaam.
   Volgens de doctoren was het onmogelijk om dit in 2 à 3 dagen te bereiken. Toch heeft onze groep het gepresteerd om de klim in 2 dagen te doen in korte broek. Met een slagingspercentage van 100 procent.

   Interesse

   Stuur een e-mail naar mauricevogels@gmail.com

  3. Geen dank Janee.
   De workshop waar ik aan mee deed was zijn eerste, die op 7 juni zou de tweede zijn. Wie weet kunnen geïnteresseerden ook een geschikte ruimte bij hun in de buurt vinden om daar een workshop te doen.
   Op het strand van Ter Heijde gaan ze iedere dag om een uur of 10 eerst oefeningen doen en daarna het koude zeewater in.

  4. Ken hier ook iemand zwemt dagelijks in zee ook in de winter.

  5. wat gaaf! bikkels..
   Ik heb zelf wisselende ervaringen met koud douchen en koud dompel bad.

   Vroeger deed ik sauna en koud dompelbad afwisselen na het sporten, heerlijk. Koud douchen was toen ook prima.
   Een half jaartje terug begon ik met koude douche, na het gewone douchen. Super vreemd, ik werd er elke dag moe van.

   Ik stopte hier toen mee.
   Weet iemand hoe dat komt (immuunsysteem overdrive? being a pussy? ..?)?

  6. Wellicht door eerst té warm te douchen..? Het is hetzelfde effect volgens mij als wanneer je uit de sauna (Heel heet) keihard afkoelt en vervolgens gaat zitten/rusten.. Je valt dan in een totale ontspanning..
   Tja en wat is ‘moe’..? Ik neem aan dat je ‘sloom’ bedoelt..? En dan zit je bovenop de ‘ontspanning’ die je ná sauna hebt of kunt hebben..

  7. Beste mensen, en WTK ers, De oude Grieken hadden het er al over, een gezonde geest in een gezond lichaam of visa versa in dien gewenst. aan het eind de gifbeker
   Als wij verhuisden, het eerst onze Sauna en Jakuzi op zetten, het wordt een soort ritueel, gezond eten, wandelen, maar toch ook niet de kleine pleziertjes uit het oog verliezen, want ook dat houd je gezond en vooral monter.
   Maar het moet zeker een bijzondere gebeurtenis zijn om de Kilanjaro te beklimmen

  8. thanks voor de link, ben ff niet bij me laptop, maar wil zeker meer leren over die soort vetcellen.

   tja wat is moe, bij sauna en dompelbad was het een opkikker en later inderdaad loom, maar met die heet/koud douche was ik vreemd genoeg steeds wat energieloos de hele dag, ben ik niet gewend.

   Ik heb zeker gemerkt dat koude resistentie te trainen is! Als in de winter dagelijks wandelt en niet veel stookt, wordt je vanzelf gewend. Voor je visite/partner/kinderen is hey wel zo sociaal om een beetje warm te stoken. niet iedereen wil iceman zijn haha

  9. Drummen met Javaanse Jongens, de leeuw Samson onder de Brandaris. Krijg er stande pe pijn van in mijn keel… 😉

  10. fascinerend: http://nl.wikipedia.org/wiki/Bruin_vetweefsel

   Het bruine vet kan worden geactiveerd door de mens aan koude bloot te stellen. Deze koude zorgt ervoor dat het bruine vet actief warmte gaat produceren, en dus metabool zeer actief is

   Bruine vetcellen zijn vaak te vinden tussen witte vetcellen.

   Studies naar de werking van bruin vet zouden een belangrijke rol kunnen spelen in de zoektocht naar nieuwe methoden voor gewichtsverlies, omdat het bruine vet zorgt voor extra energiegebruik door verbranding van vet uit witte vetcellen

  11. @Cozmic, haha je kunt inderdaad ook gaan drummen, dan wordt je vanzelf warm 🙂
   Neil Peart heeft een speciaal drumstel voor mensen met zes armen en voor ADHD’ers, of als voor je het ijs en brrr ijskoud hebt

  1. Heleen, dankjewel! Ik voelde me even heerlijk in mijn cynisme naar die professor en zijn wetenschappelijk medewerkert.. De schatten.. Kunnen zij toch niets aan doen dat het niet in de ’tekstboeken’ staat.. Pfff..

  2. Inderdaad mooi Guido 🙂

   Beste meneer Hof, wat u doet kan officieel niet :))
   haha

 4. Het grote probleem zowel bij de alternatieve media en de MSM is dat ze niet begrijpen dat alle geneesmiddelen heel veel moeite hebben om de chronische ziekten te genezen die veroorzaakt worden door de lucht en water vervuiling van de laatste decennia. De oude natuur geneeswijzen zijn hier niet op ontworpen. Big Pharma kan chemicaliën niet met nog meer chemicaliën genezen.

  Tegen giftig ultrafijnestof waar de volledige atmosfeer van onze planeet nu mee verzadigd is kun je niet met wat voor medicatie dan ook oplossen. Je kunt het lichaam tijdelijk versterken door zo gezond mogelijk te eten, maar ook dat heeft op gegeven moment een einde.

  Mensen die in nu nog schone gebieden leven hebben de beste kansen.

  Wellicht dat de oplossing het einde van de olie zal zijn. We zien nu al een afname van het olie verbruik in de westerse wereld.

  1. Hoi Richard, ik kan ze niet benoemen die schone gebieden. Het is idd dweilen met de kraan open.

   Olie zal nooit opraken. Als dat zo lijkt, dan is het alleen maar om de prijzen weer verder op te kunnen voeren.

 5. De wetenschap weet toch allang dat de geest het lichaam kan beïnvloeden.
  Als ik aan mijn favoriete gerecht denk, dan loopt het water (speeksel) me in de mond. Speekselvorming wordt dus (o.a.) beïnvloed door onze gedachten. Als ik aan iets engs denk, dan gaat m’n hart sneller slaan. Mijn gedachten beïnvloeden dus de vorming van adrenaline. Moeten we nog meer bewijs?

  1. Hier komt dus zelf dicipliene om de hoek kijken, en een groot stuk opvoeding, tussen lichaam en geest bestaat een gevoelsmatige wisselwerking, je lichaam geeft een sein, en de geest volgt dit op, en dit visa versa, deze gevoelens worden geleerd om te herkennen, dit is bij de gewervelde dieren zo, bij de ongewervelden bestaat deze lange leer periode niet, die zijn volkomen voorgeprogrameerd, bij hun levens begin, weten ze precies wat ze te doen staat.
   Prachtig boek hier over van de Vlaamse wetenschapper, entomoloog, Maurice Maeterlinck ; the nuptial flight.

  2. Mooi gesproken Mark. ER is ook hier weer sprake van de 180graden leugen..!! ALLES wordt omgedraaid.. De waarheid is de leugen en andersom. Of, zoals John Consemulder het zo mooi verwoordt: ‘de werkelijke werkelijkheid’.. DAAR gaat het om. Dus de vanzelfsprekendheid waar je over spreekt, IS ook vanzelfsprekend. Alleen, volgens de heren professoren, STAAT DIT (verband tussen geest en lichaam) NIET IN DE TEKSTBOEKEN… Mijn hemel, hoe verkracht is de wetenschappelijke wereld..? Over de 180 graden-leugen gesproken..!

   Ik gebruik altijd het woord ‘CITROEN’, waarbij je bij het horen van het woord, het ook niet droog houdt in je mond. Maar dan wel eerst mensen voorbereiden..
   ‘Geloof jij dat je geest je lichaam beínvloedt?’… 😉

  3. Zeg GUIDO.J, bedenk je dit nu even snel, of hoe zit dat, heb jij iets tegen de wetenschappelijke wereld, er bestaan veel heel veel boeken over dit onderwerp Geest versus Lichaam, de hele psychiatrie stoeld hier op.
   En dan die uitspraak van je maat Consemulder, de werkelijke werkelijkheid, je staat gewoon te jubelen.
   Wij hebben het vaak over het verkopen van je zelf, nou heb sterk het gevoel dat de overname van jou door het consortium Consemulder heel nabij is.
   Mag ik je nogmaals je lands man René Margritte voorhouden, niets is zo als je het ziet, en denkt dat het is, trouwens een goede Vlaming weet dit.

  4. En de vraag is..?? Of hoor je jezelf zo graag schrijven.. 🙄
   Ik probeer precies het tegenovergestelde te vertellen, van wat je in mijn ogen hebt opgepikt..
   ‘Hoe kan het dat de wetenschap ZO BLIND is.. Dat ze het menselijk lichaam zo kleineren, door te vertellen, ijskoud voor de camera, dat dit niet zo in de tekstboeken staat’…!!
   Snappie-of-snappie-niet?

  5. Beste GUIDO.J, ja dat zou ik dolgraag willen mijzelf horen schrijven, maar geen grapjes, deze site is bedoeld dat mensen op de voorzetjes réageren toch, anders wordt het een monoloog, en dat kan niet je bedoeling zijn.
   Ja en ik heb het punt gemist, maar dat kan niet waar zijn dat ( wetenschappers ), ontkennen dat er in de literatuur niet geschreven wordt over het geest versus lichaam fenomeen, ik zou mijn schouders op halen en mij afkeren, dat raad ik je !

  6. De wetenschap kent het placebo en nocebo effect, sterker nog, dit wordt in de onderzoeken meegetest, zegt dus eigenlijk wel genoeg 😉

  7. Nou nou jongens, dit is wel erg flauw ah worden. Wie heeft er wat gerookt? Wie heeft er onder wiens naam ingelogd? :)) Dat was de laatste tijd weleens een goede vraag om je af te vragen als de discussie ineens vreemd werd. Anyway,

   Volgens mij gaat het hierom:

   In het Newtoniaans, Cartesia, mechanistische en puur oorzakelijke materiële wereldbeeld, zijn alle psi fenomenen die de laatste 150 jaar wetenschappelijk onderzocht zijn, niet te verklaren.

   Ook het placebo en de nocebo zijn steeds verder bewezen en in een breder spectrum van invloed (niet alleen pijnbestrijding, ook genezing) waargenomen.

   De ‘ouderwetse, stugge, soms hevig sceptische, niet open minded’ mainstream wetenschap (o.a. gefinancierd door business), weet hier geen raad mee.

   Dus ja, de psychologie en psychiatrie erkennen natuurlijk wel de link de tussen denken, voelen en lichaam.

   Echter, het is niet echt makkelijk om zelfgenezing (placebo op commando) om te buigen in een businessmodel. Daarnaast past het niet in het mechanistische lineaire materiële en causale wereldbeeld, oftewel het oude paradigma.

   —>Ik ben zelf bekend met mogelijke sceptische tegen argumenten, die kun je elders op internet vinden

  8. Zie video’s bij comment 2

   ik ben voor wetenschap, wel wetenschap die het geheel holistisch in beschouwing neemt.

   De mainstream gaat heel bizar met het begrip placebo om, je hoort artsen en wetenschappers vaak zeggen: “Ja dat komt door het placebo effect”

   Feitelijk zeggen ze dan: “Ja we moeten toegeven dat we dit niet begrijpen, we hebben hier voorlopig het woord ”placebo” voor, om dit voorlopig ‘onverklaarbare effect’ te omschrijven.” ”’We weten niet hoe het zit.”

   Triest maar waar.

  9. Berend, wat is er nu triest als je als denker toe moet geven dat je niet de juiste verklaring kunt vinden, dus niet hebt gevonden wat je zocht.
   Dit soort onderwerpen zijn net als een labyrint, waar we er trouwens één van in elk oor hebben zitten, hele ingewikkelde zaak, en dan dit nieuwe mode gebeuren van placebo en nocebo, om nog maar niet te spreken van Uberhaupt.
   En niet alle wetenschappers staan onder lobby druk, er zijn nog steeds veel fatsoenlijke mensen onder hen.

  10. Hoi, ben je Jenne of de partner van Jenne ingelogd onder de log in van Jenne (zoals kortgeleden)?

   *lobby is niet perse vies, het is een mainstream geaccepteerd feit en zo werkt het nu eenmaal. Er bestaan trouwens allerlei lobby soorten: commerciele, non-profit etc

   Wat mij betreft is het geen labyrint. Eerder zo klaar als een klontje welke kant op de kant van vooruitgang in wetenschappelijke zin is. Dus rekening houden met alle data. Dus ook de Wim Hofs van deze wereld…

  11. ”en dan dit nieuwe mode gebeuren van placebo en nocebo”
   wtf?

   whatever dude

   het wordt wel oud zo hoor,
   Nou ik zal het wel weer met een http://bit.ly/1ixLn17
   nemen.

  12. ”Berend, wat is er nu triest als je als denker toe moet geven dat je niet de juiste verklaring kunt vinden”

   bedoel je eigenlijk te zeggen:
   Berend, wat is er nu triest als je als ARTS OF WETENSCHAPPER toe moet geven dat je niet de juiste verklaring kunt vinden

   Loop je thuis ook op je plafond, alles gaat in de omgekeerde wereld bij jou?

  13. Berend, hoe weet je dat ik op het plafon loop, ben je helderziend.
   En jij vind Lobbying heel gewoon, de hele rotsooi corrumperen, en hou alstublieft op met dat pseudo lolbroeken gedoe, en dan what ever,
   plus me dude te noemen kom op zeg heb niet met je op school gezeten, beetje beleefdheid en afstand zou je passen.

  14. weer erg vermakelijk allemaal 🙂
   Jenne fijn dat je weer terug bent! Wat moeten we nou hier zonder jou?

  15. Haha dé goats… dat krijg je dan met al die talen door elkaar. 😀

 6. GUIDO,J.
  In dit denken van mind over matter, past heel goed het denken en op papier gezette ideéen van jouw lands man, Etomoloog Maurice Meaterlinck, over de voor geprogrameerde 2 millioen Insecten soorten,
  want daar speeld 100% mind over matters, terwijl dit bij de gewervelde wezens speelser is, met veel invloeden van buiten af, en bij de mens met zijn rede, ja zeg bestaan er gewoon geen grenzen voor de mind, en ook niet voor de matters.

  1. Hallo Monika wat bedoel je nu de Oost goats, de west goats of the Visi goats.
   SUN goedenavond nou bedankt ik denk dat GUIDO.J hier wel anders over denkt, ziet me liever gaan dan komen.
   Ja weet je huichelen ligt me niet, en toch is hij mij niet antipathisch, maar met Vlamingen moet je van tijd tot tijd een goei pint pakken.

  2. Hallo Jenne,
   Ik bedoel er niets mee. Het is een speelfilm over onderwerpen waar je ook op wtk een artikel zou kunnen vinden 😀 b.v. remote viewing binnen het leger, een journalist op zoek naar een story, onderweg in Irak, de kracht van de geest en de menselijke valkuilen…leuk vermaak. Groetjes.

  3. Hoi Jenne, ik geloof niet dat er iemand hier is die jou liever ziet gaan dan komen. Volgens mij vindt Guido ook het sparren of 1-2-tje met jou wel leuk. Jij (en ook anderen uiteraard) zorgen voor een beetje leven in de toko! Beetje weerwoord zo nu en dan houdt het spannend. 🙂

 7. ‘Maverick biologist’ Rupert Sheldrake thinks there is a big problem in science, caused by those who employ it as a belief system, rather than using it as a method of inquiry.

  the Ten Dogmas Holding Science Back

  That nature is mechanical.
  That matter is unconscious.
  The laws of nature are fixed.
  The totally amount of matter and energy are always the same.
  That nature is purposeless.
  Biological inheritance is material.
  That memories are stored as material traces.
  The mind is in the brain.
  Telepathy and other psychic phenomena are illusory.
  Mechanistic medicine is the only kind that really works.

  (natuurlijk is het mogelijk ad hominem aanvallen als tegen argumenten aan te dragen. Ik ben het ook niet altijd eens met Sheldrake, echter dit lijstje van 10 zet je wel aan het denken, als het goed is)

  1. Berend daar je je aangetrokken voelt tot Science, hier wat Newton zei tegen Leibniz ; Newton I don’t know what I may seem to the world, I seem to have been only like a boy playing on the sea shore, and diverting myself in now and then finding a smoother pebble or a prettier shell than ordinary, whilst the vgreat ocean of truth lay all undiscovered before me.

  2. Albert Einstein — ‘The intuitive mind is a sacred gift and the rational mind is a faithful servant. … blabla

   Hartstikke goed van je hoor Jenne, kleine kinderen hebben ook weleens een bui dat waarin ze graag steeds ergens tegen in gaan en dan steeds het tegenovergestelde zeggen.

   Vandaar mijn eerdere opmerking over of je thuis ook op je plafond loopt, lekker alles omdraaien hmmm

   Jenne wanneer kom je nu eens met inhoud?

  3. Beste Berend het is niet de eerste keer dat ik in mijn leven een kwast zo als jij tegen kom, wat een gewauwel zeg, hup in je doos en het slot er op, dag Berend !

  4. @9.6
   Hihihihih Paul 5,5
   Begin je nu op het forum tegen jezelf te praten???

  5. Berend, ik mag die Rupert Sheldrake wel en ook zijn inzichten.
   Ennuh, volgens mij vulde Jenne je gewoon aan hoor 😉

  6. Kan zijn ik neem ff pauze op Jenne comments, hij ook bij mij 🙂

  7. Ik ben niet zo getalenteerd op het gebied van het incasseren van directe beledigingen op de man en geweldstermen.

   Ik zoek weleens de grens op op mijn manier, ik probeer of speels of inhoudelijk te blijven.

   Bij deze gedeeld.

 8. Thanks Guido voor de video en kijktip!
  Professor dr. Yvo Smulders, op een congres van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.

  Wat een held.

  Zoals al eerder uitvoerig besproken en bewezen, de term ‘evidence based medicine’ wordt misbruikt.

  BELANGEN BIAS…

  Yvo Smulders zet het stap voor stap goed beargumenteerd neer, geweldig.

 9. Raar artikel: enerzijds is er uitgebreide kritiek op de wetenschap, met omschrijvingen als “krankzinnige gedrag”, “hautaine houding ten opzichte van het leven” en een minister die graag haar besluiten op wetenschap wil baseren.
  Maar anderzijds wordt er triomfantelijk gereageerd, omdat diezelfde wetenschap een verband tussen een combinatie van meditatie, ademhalingstechnieken en koude baden, en het immuunsysteem vaststelt.

  De les die je hieruit eigenlijk zou moeten leren is: als je overtuigd ben van een effect van een bepaalde behandeling (bvb homeopathie), sta dan niet zo te roeptoeteren, maar gebruik die wetenschap om na te gaan of er een dergelijk effect inderdaad bestaat.

  1. Ben het eens met je, als je zegt: ‘Raar artikel in mijn ogen’.. Een wereld van verschil met wat je zegt. Kijk, daar gaat nou net dit artikel over. Proberen neutraal, objectief te blijven, niet zelf-ingenomen. Alsof iemand of iets de wetenschap in pacht heeft. Wetenschappelijke methodes van meten in boekjes vindt en daar ‘waarheid’ aan koppelt. Het is goed Feniks, je staat/stond* weer boven aan..
   Maar ik begrijp uit je geraas, dat je het wel eens bent met de professoren.. Dat jouw wereld ook berust op wat er in de ’tekstboeken’ staat..

   *) doorhalen wat niet van toepassing is.. 🙄

  2. Guido, goed dat je je streefdoel aangeeft: “Proberen neutraal, objectief te blijven, niet zelf-ingenomen.” Maar het lukte je nog niet al te goed, met beschrijvingen als “krankzinnige gedrag”, “hautaine houding ten opzichte van het leven”.
   Maar blijf proberen en –zoals ik al aangaf- pas het ook toe op homeopathie en dergelijke.
   Mijn wereld berust niet op “wat er in de ‘tekstboeken’ staat”. Ik probeer mij wel te baseren op wat objectief aantoonbaar is, en gebaseerd op logisch opgebouwde argumenten. Dus niet de overtuiging van de ene, buikgevoel van de andere, ‘expert’ X beweert dat enzovoort. Een wereld van verschil met wat ik hier vaak vaststel. Veel van de zaken waar ik me op baseer zijn inderdaad in tekstboeken terecht gekomen, maar dat betekent nog niet dat ik dat niet klakkeloos zal aanvaarden, maar daar even kritisch over zal blijven.

  3. Feniks, het na praten over het “minderwaardige” buikgevoel is hilarisch.
   Het darmstelsel heeft net zoals de brein en het hart, miljarden hersencellen.
   Vandaar “the gut-feeling” (gut=darmstelsel)

   Verder is logica gebaseerd op wat je in het verleden hebt overgenomen.
   de hersenen zijn een opslagplaats van het verleden.

   Pas levend vanuit het hart, leef ik in het heden. En daar is het hart met zijn hersencellen enorm goed in!

 10. Afgelopen vrijdag hebben mijn zoon van 13 -astmatisch- en ik de workshop bij Wim gevolgd. Topervaring! Gisteren de allergische reactie voor de katten van opa en een gevoel van astma meteen aangepakt zonder allopatische pufjes. Goed dat is geen beklimmen van de Kilamanjaro. Waar het om draait zijn de persoonlijke overwinningen, die hoeven niet wetenschappelijk of maatschappelijk gemeten te worden. Onze ‘weten’schap is wat wij persoonlijk merken wat werkt. Voelen is weten.

  Dank aan de artsen die openstaan voor empirisch onderzoek.
  Dank aan al die gozers die zich als guineapigs hebben ingezet.
  Dank aan Wim die de volharding heeft om door te gaan.

  Geluk, gezondheid en kracht voor iedereen.

 11. Mark Twain (1835-1910) sloeg m.i. de mind-over-matter-spijker op zijn kop in deze zin: “Zij wisten niet dat het onmogelijk was, dus hebben ze het gedaan.”

 12. Ik combineer de koude training en yoga oefeningen met [bio] hele goede voeding en geoptimaliseerd water en een mindset met vertrouwen in mijn leven en dan zijn al die dingen een stuk eenvoudiger om toe te passen in je leven en je energie en weerstand zijn dan super …ik ben bijna 65 en in betere conditie dan toen ik 30 was en nu nooit ziek….en ik deel mijn ervaringen graag met andere mensen….M.v.g. Rob Knaven

 13. De mind heeft weinig tot niets van doen met hoe het leven verloopt bij een mens levens vanuit het hart/buik.

  Een betere titel zou zijn: Subconsious-mind creates matter. De mind heeft weinig van doen met creatie, de mind ervaart wat het onbewuste creert. De “matter” wordt eerst gecreerd als gevolg van de eigen onbewuste overtuigingen en dan mag de “mind” er iets van vinden….

 14. Feniks, helemaal met je eens. typisch WTK om enerzijds weer een sneer naar de wetenschap uit te delen en anderzijds te jubelen dat dezelfde wetenschap ‘hun gelijk’ aantoont waarvan men het overigens ook onnodig vindt dat er wetenschappelijk bewijs nodig is om iets vast te stellen.

  1. Kun je dat allemaal wel wetenschappelijk onderbouwen Henk.. Wat ik volstrekt ‘onwetenschappelijk’ vind, is dat mensen hier op de site komen, die een aversie hebben aan de site.. hahaha.. Of hoe ‘omen’ weer ‘nomen’ is.. Alleen al dát gegeven maakt het voor mij bijna onmogelijk serieus op dit soort gemuts in te gaan.. Want deze mensen komen helemaal niet voor zichzelf.. ‘Typisch wanttoknow’.. hahahaha..
   (Fijn trouwens dat je weer even terug bent Henk.. Tijd geleden toch?)

  2. Als dat de ware Henk is and the only One, dan hou ik me warm aanbevolen wat Henks nieuwe bevindingen mogen zijn.

 15. Een paar jaar gelden had ik een HealingSoundmovement Radio-special met Wim Hof. Erg bijzonder en interessant (hij heeft ook een keer met ons meegewerkt aan een evenement van ons, misschien leuk om een uitgebreid WantToKnow evenementt met hem te organiseren Guido!? Wel ‘beslagen ten ijs komen’ en thermostaat in de gaten houden…).

  Voor de trouwe (of nieuwe) WTK-ers hier misschien leuk om een van mijn komende lezingen bij te wonen 20, 24 of 28 mei over ‘Non-lokaal en Eindeloos Bewustzijn’. Van placebo’s, intentie, hartcoherentie, psychoneuroimmunologie, remote viewing, parapsychologie, radionica, ESP, PSI, mind into matter en eindeloos bewustzijn.

  Zie http://www.healingsoundmovement.com/news voor de aankondiging, hoop sommigen van jullie daar te zien (Hillegom, Breukelen of Zeist)

 16. Nog iets om overbodig nogmaals wetenschappelijk te ontdekken….

  Update t.a.v. boinnk , afd: “verrek da’s ook toevallig” e.a.
  Nogmaals een her update van berichten van vorig jaar en eerder.
  Kun je er geen touw aan vast knopen ? zie: www touwknopen.com
  Mocht het echt kort sluiten aan de K.K.P. te Groningen e.a.,
  tip : www. prullenbak.com
  Nogmaals; op gezette tijden en speciale dagen donder en bliksem in en uit slagen verwacht…
  Als een (kali) mantra ….
  24 mei donders gebliksem geconstateerd zoals gezegd en verwacht .
  MOONSHOT!!!!
  voor de moonshotspotters zie : www visvergunning.com
  Het slaat zelfs over naar het buitenland en wordt een internationale rage !!!
  Nu ook Bliksem in en uitslagen gesignaleerd in Londen en New York !!
  22 en 26 mei
  t.a.v. de K.K.P. en de P2a te Groningen : ze vliegen er soms van tegen de muren omhoog …
  Zie Kali Mantra Dheli Juni 2010.

  Groetn
  Sri Magnitude
  Juna Akhara India (Rukri)

 17. Hallo,Ik ben een vrouw met ms en die vraagt zich af hoe je met ademhaling je zenuwstelsel kunt beivloeden,want mij wordt steeds gezegd dat ik niet goed ademhaal,dus ik kan dat nooit.Hoe doe je zoiets?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.