Advertentie

Indrukwekkende Nederlandse ‘grascirkel’…!


overview

x

x

Opnieuw is Robbert van den Broeke betrokken..

x

Indrukwekkende Nederlandse ‘grascirkel’…!

x
2014 © Nancy Talbott / vertaling Guido Jonkers/WantToKnow.nl/.be
x
Robbert van den Broeke tijdens een van zijn presentaties.
Robbert van den Broeke tijdens een van zijn presentaties.

Een paar dagen vóór de 34ste verjaardag van Robbert van den Broeke, krijgt hij de sensatie dat er ‘iets’ staat te gebeuren. Op de avond van zijn daadwerkelijke verjaardag, 7 mei jl., is hij samen met zijn vriend Roy en plots herinnert Robbert zich een gebeurtenis, ergens in 2006, toen hij na een motorritje, ’s avonds laat in de buurt van Etten Leur (bij Breda), het gevoel kreeg te worden ‘geobserveerd’…

Hij had toen naar boven gekeken en een erg grote UFO direct boven hem ontwaard, vlak boven de toppen van de bomen, die gelijke snelheid met zijn motorsnelheid hield. Deze UFO was zó groot, dat de beide kanten van deze UFO, over de boomranden staken, die aan beide zijden van de weg ‘voorbij’ kwamen. De UFO had vooral een schijfvormig uiterlijk, met een lichte puntvorm bovenop, waarbij Robbert sterk de indruk had dat deze UFO zowél organische aspecten had, alswel van een of ander metaal was gemaakt.
Plotseling was deze UFO voor hem weggevlogen en daarna geland in een groot open veld, zo’n 30 meter voor hem, aan de rechterzijde van de weg. Toen Robbert daar aan kwam, stopte hij zijn motor midden op de weg, in lijn met de UFO, die een stukje van de weg in het weiland was geland. Robbert keek toe hoe een luik en een soort glooiing zich opende in het toestel en twee grote, vooral mensachtige figuren, van zeker 4,5 meter lengte -naar de schatting van Robbert- in deze openingen verschenen en naar de grond ‘wandelden’..
Het maanlicht was sterk genoeg om Robbert in staat te stellen het hele schouwspel goed in zich op te nemen. Hij zag hoe ongelooflijk lag deze ‘wezens’ waren, waarbij hij ook zag dat ze maar één ‘groot, zachtbruin’ oog hadden, in het midden van hun voorhoofd. En hun ogen leken -zoals Robbert het aan me omschreef- als ‘koeieogen, doordat ze zo liefelijk keken’.. Een van de twee figuren bleef onder bij de UFO staan, maar de andere liep langzaam op Robbert af. Maar doordat de bomen aan de zijkant van de weg het maanlicht blokkeerden, verloor Robbert het zicht op deze figuur heel eventjes.
X
5.8.14(#6) overall (100dpi).jpeg
Encounter of the third kind..
Totdat deze figuur plotseling opdook aan de kant van de weg, slechts 2 meter van Robbert vandaan… Dit maakte dat Robbert ineens zó verbijsterd was, dat hij onmiddellijk zijn motor de sporen gaf en naar huis reed, hoewel Robbert me met nádruk vertelde geen enkele bedreiging te hebben gevoeld; het was puur de schrik van de verbazing die hem dit besluit deed nemen. En terwijl hij wegreed, keek hij een end verder nog over zijn schouder, waarbij hij de UFO weer in de lucht zag en even verdwijnen..
Toen Robbert thuis was gekomen was hij onmiddellijk naar bed gegaan, maar hij had ’s ochtends zijn ouders verteld over zijn ‘vreemde droom’, die hij ’s nachts had gehad, over de UFO en de enorme wezens, en hoe hij had gevoeld hoe wijs en oorspronkelijk ze voor hem hadden gevoeld.En hoewel Robbert er nu zeker van was dat hij het toch allemaal écht had gedroomd, waren zijn ouders daar helemaal niet zo zeker van..!
Zij hadden in die tijd met Robbert al téveel zaken meegemaakt, die voor menig mens ongelooflijk zouden zijn. En het was Robbert’s vader die zei dat hij en Robbert in de auto zouden moeten stappen, om naar het veld te gaan rijden, waar Robbert dan met de motor gestaan zou hebben die vorige avond, toen hij de UFO en de wezens in zijn droom had ontmoet..! Wie weet wat ze aan zouden treffen, had zijn vader gezegd.
#6, outer thin edge.jpeg
x
Geplet gras.. Het bewijs..
Toen ze de daad bij het woord hadden gevoegd, en in de auto de plek hadden bereikt, die Robbert daarvoor zo goed had beschreven, vonden vader en zoon Van den Broeke een enorme geplette-grascirkel, preciés op de plek waar Robbert had gezegd dat de schotel in zijn droom was geland.. Maar dat was nog niet alles..  Van de schotel naar de plek waar Robbert met de motor gestaan zou hebben ‘in zijn droom’..., bleken enorme ‘voetstappen’ in het gras te staan..! Voetstappen, die ook weer precies het pad aangaven dat Robbert in zijn ‘droom’ gezien had en beschreven had aan zijn ouders die ochtend..
x
#6,center ridge&tuft.jpeg2006 – 2014
Tot zover dat verhaal, maar het verhaal past nu preciés in het verhaal van vorige week, mei 2014… Want je begrijpt het: dit veld is opnieuw het veld waar Robbert naar toe wordt geleid in de nacht van afgelopen 7 en 8 mei. Hij was er zéker van, getuige zijn gedachten aan de gebeurtenis van 2006, dát er iets speciaals stond te gebeuren, precies op dezelfde plaats, want in zijn geestesoog had hij een enorme ring gezien, een enorme cirkel van licht..
En heel bijzonder dit keer -Robbert heeft vaker beelden van gebeurtenissen- zag Robbert de speciale manier waarop de cirkel in het gras ‘lag’ of ‘was gelegd’. Daarbij zag hij vele, vele ‘streepjes licht’ opflitsen, vlak boven de grond, preciés op de manier waarop hij en Roy zo’n 20 tot 30 minuten later het exacte patroon van de grascirkel zagen liggen, vlak ná middernacht..!
Deze enorme buitenring, met een diameter van 51 meter, is de meest brede cirkel/formatie die ooit in de buurt van Robbert’s woonplaats is gevonden. Eerdere formaties werden in het bijzijn van getuigen om en nabij zijn huis in gras en graan gelegd, maar dus nooit zó enorm. Een kleine ring, aan de buitenzijde van de formatie, én het grootste deel van de binnenrand ligt allemaal tegen de klok in. En er is een stuk gras, rondom de grote ring, waarvan het erop lijkt dat het naar buiten is ‘gekamd’, in de richting van de buitenste smalle rand.
#6, combed_big_ring_edge‘Helende en scheppend-creatieve energie’..
Toen Robbert de buitenste ring in het grasveld was genaderd, voeld hij een enorme druk op zijn lichaam, die hem als het ware naar ‘beneden’ duwde; een kracht die hij omschrijft als een ‘helende en scheppend-creatieve energie’.. Of zoals hij het gevoel ook omschreef aan me: “Een energie die in staat is ‘nieuw te maken’.
Toen Roy terugkeerde naar het veld, midden in een natuurgebied, de volgende ochtend om foto’s te maken, ontmoette hij de boswachter, die hem vertelde dat hij heel toevallig de vorige avond in dit veld was geweest en er zeker van was, dat er absoluut niets in het gras had gelegen..!
Met andere woorden..  De formatie moet gevormd zijn tussen het moment waarop de boswachter in het veld had gelopen en kort daarna, toen Robbert en Roy er heen waren gereden..!De informatie die Robbert nu aan me doorgaf is nogal ‘kosmisch’, waarbij Robbert me vertelde dat hij een aanwezigheid voelde bij de grascirkel, die hem deed herinneren aan verschillende ontmoetingen die hij heeft gehad met wezens die Robbert ‘UMMO’ noemt. (Voor details van deze ontmoetingen kijk je op de website van Nancy Talbot HIER en/of HIER gj)
Dr. Nancy Talbott van het BLT-researchteam. Wetenschappelijk graancirkelonderzoekster
Nancy Talbott van het BLT-researchteam. Wetenschappelijk graancirkelonderzoekster en in ‘close contact’ met Robbert van den Broeke.

Tot slot vertelde Robbert me via Skype, toen hij me al de details rond deze info doorgaf, dat hij op de achtergrond een Nederlands carnavalsliedje had opstaan, dat iets was getiteld als ‘We will go for it’ (‘We gaan ervoor’) of ‘We will succeed with each other” (We zullen mét elkaar succesvol zijn’) en Robbert had me gezegd dat er een ‘groot universeel feest gaat komen’. Toen ik Robbert vroeg of ik de link van het liedje bij deze informatie zou moeten opnemen, zei hij ‘JA!’, omdat het lijkt alsof het representatief is voor de boodschap in deze cirkel..! (Het liedje is van de carnavalsgroep ‘De Deurzakkers’ en heet ‘We gaan er tegen aan’.. gj)

Het is inmiddels nog onzeker of het veld opengaat voor publiek, dus mocht je meer willen weten over dit geval’, dan volg je Robberts website, op deze link.
Voor meer informatie in het Engels en Nederlands, rondom Robbert en de fenomenen rondom hem, kun je gedetailleerde rapporten lezen, onder de introductie van Nancy Talbot van het ‘BLT Research Team’ over Robbert HIER En Robbert’s website vind je HIER.
.

Nancy Talbott
BLT Research Team Inc.
P.O. Box 400127
Cambridge, MA  02140  (USA)

www.bltresearch.com

6e formatie 2014

 

194 gedachten over “Indrukwekkende Nederlandse ‘grascirkel’…!

  1. Tja en zo is er altijd wat.. Hoe vind je het verhaal Lucy..?? Ook fijn om te delen toch! Althans.. Ben ik benieuwd naar. 😉

 1. Spannend verhaal. Ik heb zelf nog nooit overtuigend video materiaal gezien van aliens en ook nog nooit overtuigend video materiaal van vliegende schotels.

  Wel heb ik overtuigend beeld materiaal gezien van ongeïdentificeerde vliegende objecten. Zelf twee keer in de lucht in Nederland iets gezien wat lijkt op wat ik ook online gezien heb, jaren geleden. Piloten zien ook geregeld ongeïdentificeerde vliegende objecten. Is ook niet zo gek, alleen al de vrij beschikbare info over experimentele jets en drones is bijna onvoorstelbaar.
  Mooi verhaal in ieder geval. Ik heb er zelf niet veel mee mbt credibility, maar dat hoeft ook niet.
  Is deze grascirkel ook in het mainstream nieuws terecht gekomen? Of het nu een hoax is of niet, het is wel nieuwswaardig…

  1. Kijk in de spiegel Berend.. Zijn we niet allen sterrenlicht in sterrenstof 😉

  2. Jazeker, daar heb je helemaal gelijk in.

   Wat dat betreft zijn we ook aliens die door de ruimte vliegen.

   (En misschien is dat weer gemaakt door de goden, God, The architect, een programmeur? ;p)

  1. Dit is een van de meest neutrale en erudiete films die ik heb gezien over graancirkels.. ‘Crossovers from Another dimension’.. Filmmaker Terje Toftenes is niet over één nacht ijs gegaan.. Ga er maar eens voor zitten Berend, want dan ben je niet alleen helemaal en gefundeerd bijgeschoold over graancirkels, maar zal je bewustzijn zijn verruimd naar nieuwe verten.
   http://www.disclose.tv/action/viewvideo/92827/Crop_Circles___Crossover_From_Another_Dimension/

  2. en om het geheel actueel nog gekker te maken dan dolletjes was ik laatst op zoek naar een cursus kleppen stellen voor grasmaai motor monteurs en vond een instructieve katten kroko ogige technicus, je zoekt naar het 1 en vindt het ander, das internet, hoeveel mensen hebben dat? van die ogen ;

   Valve Adjustment Briggs & Stratton Intek OHV (Craftsman Riding Lawnmower / Lawn Tractor)
   http://www.youtube.com/watch?v=U_8XHH6nR1k

  3. Dearest Hyper; guess the time is ripe for a grass roots movement..
   Welcome Berend! Enjoy..!

  4. Mooie film, Guido.
   Heel boeiend die opnames uit 1996 met die witte bolletjes die een cc ‘maakten’. Zelf had ik al bedacht dat het iets met magnetisme en straling te maken zou kunnen hebben…

  5. Zeker mogelijk heb op mijn land op specifieke plaatsen de zogenaamde heksen kringen, kleine witte padestoelen die in een cirkel groeien.
   In de Groente en Bloemenveilingen in Nederland kom je van alles tegen, het is een komen en gaan van producten from all over the world, snakes are common in te Bananaboxes, spiders, insects in cocon form, maar het vreemd, wonderen zijn de wereld nog niet uit!

 2. In mijn Engelse tijd, Schoten de circels als gras uit de grond, en er waren er bij die waren perfect, er was wel altijd een goede Pub in de buurt waar na afloop werd uitgerust.
  De mooiste beschrijving van de maker had het over een aan vroegtijdige positieve dementia lijdende grashopper.
  Deze Nederlandse cirkel is beetje klunsig ludiek, de Engels zijn altijd strak in prachtige geometrise vormen in graan velden gemaakt.
  Het zou niet verkeerd zijn als ze door onbekende levens vormen zouden zijn gemaakt, al was het maar om GUIDO een plezier te doen.

 3. Ben gister geweest******
  T was geweldig!!!
  Wat een energie!
  De perfectie van de NL cirkels is zoveel groter dan de Engelse
  Je moet alleen door de vorm heen kijken!!!

  1. Dank Paul, voor je reactie. Brengt het weer dichterbij. Heb je wellicht nog foto’s gemaakt?
   Ik wil er wel een onder deze reactie of onder het artikel plaatsen..!

  2. ”De perfectie van de NL cirkels is zoveel groter dan de Engelse
   Je moet alleen door de vorm heen kijken!!!”

   Wat bedoel je hiermee? Het gevoel?

  1. Daar kan je je overtollige energie/tijd in steken. Ik bekijk liever het echte werk, dat geeft tenminste energie af.

  2. Beste Robert, ik heb een beetje op je site gelezen.
   Klopt het dat je voorheen wel in boven natuurlijke graancirkels geloofde en later meer nuchter en sceptisch bent geworden tegenover het fenomeen? Dus dat alle graancirkel mensgemaakte hoaxes zijn?

   (zo ja, hoe hebben ze die complexe dingen zoals in film thrive gemaakt? Of moeten we dan het boek aanschaffen?)

  3. Met een fles Bokma kan je vierkante vlekken maken en daarmee ook vierkante graancirkels. (lekker recht toe aan)

  4. Ik zag al lichte gloed in de zee, lichtgroen, als neonlicht. Zouden dat ook aliens zijn? 😉

  5. Hoi Guido, kan ik het boek van Robert Boerman via wtk bestellen?
   Trouwens prachtig filmpje met al die vrolijke honden 😀
   Had al de link van Hyper bekeken (dog whisperer) met de buldog Hugo…de sleutel is vertrouwen, zei die…

  6. Martijn laatst toen jullie bij mij waren en de zee zag lichten,hier nu een gedicht.

   Het lichten der zee

   Jacqueline E. van der Waals

   De ruischende golven rollen aan
   Uit de duistere diepten der zee;
   Een zachte glans, als een droom, als een waan,
   Een glanzend licht op de waterbaan
   Loopt met de golven mee.

   De lichtende golven rollen voort
   En zwart is de nacht en de kust,
   En ‘t schijnsel, dat naar binnen gloort,
   Het maakt mij zoo moede, want, onverwoord,
   Laat mij dit licht geen rust.

   De lichtende golven loopen naar
   Het strand en op mij toe;
   De golven komen, baar op baar,
   Ze komen, ze breken en ruischen maar
   En maken mijn hart zoo moe.

   De golven breken en bruisend gloeit
   De blinkende schijn …. en verflauwt,
   En, waar de vlakke vloed, vermoeid,
   Tot voor mijn voeten komt gevloeid,
   Ligt stervend het vonkengoud.

   En waar ik treed, en waar mijn voet,
   Al gaande, den vochten grond
   Beroert of ‘t water trillen doet,
   Daar vonkt het vuur van den vreemden gloed,
   Dien mij de diepte zond.

   De golven wentelen, lichtbezwaard,
   Naar den oever hun zwaren last,
   En het magische vuur dat de diepte baart,
   Het maakt mij zoo moede, want, onverklaard,
   Houdt mij dit schijnsel vast.

   Ik zoek in de diepten het tooverwoord,
   Dat den ban verbreken moet,
   In het ruischende licht, dat daar binnen gloort,
   Maar de lichtende golven rollen voort,
   En ‘t vuur danst voor mijn voet….

   Indien ik mijn angst en ontroering verstak,
   Indien ik mijn onrust begroef
   In een ledigen klank? en den toover brak
   Door het noemen eens naams? en rustig sprak
   – Omdat ik toch rust behoef -:

   “De glans, die over de wolken gleê,
   – En ik dacht dat het vreemde gezicht
   Eens drooms mijn ziel onstellen dêe –
   Het is het lichten van de zee,
   Het is maar de zee, die licht” ? ….

  7. Ik zal vragen of we het boek van Robert op de WantToKnow-bookshop kunnen zetten. Hopelijk is het nog te koop via het Centraal Boekhuis.. Anders direct bij Robert?
   Zeg ff hoe dat moet/gaat Rob?! Tenx!

  8. @ Guido,

   Elk gevlekte 4kante kanttekeningtje past naast elke fles Groanjenever zowaar in elk stukje tekst collommetje gewijd aan P. Harmans Cirkels of die van Robbert. Alleen het 4kante glaasje ontbreekt echter wanneer je denkt 4kante oogjes te krijgen van schrijven in hokjes. Als je dan ECHT doorgezakt bent dan ga je buiten je zelf met grasmaaier/auto/brommer of wat meer zij lokaal een eigen cirkel maken, desnoods met photoshop tussen alle label design door voor een gezond groen plantje.

   Hic…. nu foetsjikapista… teug van de flesz!

 4. Ik dacht meteen de naam (en foto) te herkennen…en ja hoor…dit is die Robbert van Irene Moors…die toen zo door de mand viel met valse readings en vervalste foto’s van verschijningnen enzo.

  Dus…

  1. Goed hoor Erick S. Ik dacht meteen: ‘wat een namaak’.. Erik/Eric met 2 k’s… Waarop baseer je de verdachtmaking.. Ik ken de zaak, maar het ging zeker niet over valse readings en -foto’s. In het kader van ‘suffe-reacties’ heb je een toppertje gescoord.
   Waarom eigenlijk 2 k’s in Eric/Erik.. Klinkt dat anders.. Staat dat stoer..? Kortom.. Ik zag die lege gravatar en dacht simpelweg: ‘Klopt!’ Wat is het leven toch mooi, als je de tekenen aan de wand ziet..

  2. @GuidoJ – Als ik een website bezoek die ‘WeWantToKnow’ heet, verwacht ik geen kritiek als ik een opmerking plaats die wijst op kennis betreffende een alhier besproken persoon.
   En om mijn opmerking te onderbouwen, want het ging wel degelijk om vervalste foto’s en dergelijke, heb ik even gezocht naar deze ‘Robbert’ en meteen al op Wikipedia staat het verhaal van ‘Robbert en Irene Moors’.
   Ik quote: “Toen kort daarop bleek dat de foto’s die hij maakte tijdens de laatste uitzending van Er is zoveel meer hoogstwaarschijnlijk vervalst waren, viel voor hem het doek.”
   Ook over de ‘valse reading’ staat hier ook het 1 en ander. En dus kortom; graan- of grascircels ontdekt door deze Robbert middels dromen en dergelijke moeten dus met een flinke korrel zout worden genomen. Tsja…is toch relevante informatie?!

   P.S. Hoe kom ik aan een eigen Avatar? En sorry, Erick is met een C en K, niet met 2 K’s…en of dit stoer is weet ik niet. In ieder geval weet iedereen mijn naam in 1x goed uit te spreken 🙂

  3. @HyperAlert – Ik denk ik verder alleen op de website van Robbert zelf informatie over hem kan vinden 🙂

  4. Erick S , vooral niet op Grenswetenschap.nl kijken 😉 Veel kritische sites maken gehakt van Robbert. Daarom is het imo weleens goed om een kans te geven om zijn verhaal te vertellen. Uiteindelijk ben je natuurlijk vrij om er van te denken wat je wilt, maar om direct met Wikiwijsheid de deur dicht te slaan getuigd niet van een onderzoekende geest.

  5. @cozmic – Ik heb alweer spijt van mijn opmerking en zal me voortaan eerst uitvoerig verdiepen in charlatans alvorens ik deze bekritiseer.

   Ook sla ik betreffende het onderwerp ‘gras- of graancircels’ de deur niet dicht, dat blijft een interessant fenomeen. Maar als ‘Robbert met zijn vriend Roy op pad gaat’ n.a.v. een droom die Robbert heeft gehad dan doe ik even de deur dicht en laat ik ze voorbij lopen. Kom nou…

  6. Erick hij schijnt ze gewoon live binnen te krijgen, die geestige ufo beessies, ieder z’n talent en ding, ik heb niet de indruk dat ie de boel beduvelt of trukeert, daar is het mijns inziens niet het type voor, dat de rtl show bizz tv wereld daar van uitgaat is te begrijpen, omdat die zelf zo zijn. Jah neeh niet s’nachts binnen laten, das logisch, kom op zeg, haaaah grappig, het zou me d’r een (ver)nichterige bedoening worden, dat mot je niet hebben, nogal wiedus.

  7. Lmfao Erick. Altijd weer die autodrop!! Sluit deuren die voor anderen geopend blijven, het zou verboden moeten worden.
   Zelf ben ik ook niet onder de indruk van rechtsdraaiend raaigras en wat vibhutti(of hoe je dat ook spelt) Ik blijf lekker over schimmel zwammen, het fenomeen bij de wortels beetpakken. Wel met d3e deur open want dan kan het ff lekker doorluchten, dat dan weer wel.

  8. @HyperAlert – Wat ik nooit begrijp van dit soort lieden…is dat zij er nooit in lijken te slagen ‘het contact’ uit te breiden. Er meer mensen bij te betrekken om zo voor eens en altijd duidelijkheid te verkrijgen. Voor ‘iedereen’. Enige dat mensen als Robbert doen is vaag…teneinde lekker in de belangstelling te staan of slechts als zijnde bron van inkomsten. Hoe het ook zij…het dient geen enkel nut, dan het zijne.

   En wat mij ook altijd irriteert of fascineert (in de zin dat mensen dit voor waarheid aan kunnen nemen) is dat ‘ze’ komen met ‘readings’ en beweren in contact te staan met overledenen… 😆 om vervolgens ineens ook berichten te krijgen van buitenaardsen?! Kom op nou…zie je een wisselgesprek van Robbert al voor je? ‘We come in peace, cropcircles ahead’ en aan de andere lijn: ‘Zeg maar tegen mijn dochter dat ik trots op haar ben en dat alles goed met me is’…sorry hoor…maar…

   @cozmic – na kwesties als Robbert te hebben besproken is het inderdaad geen overbodige luxe om alles even door te laten luchten 🙂

  9. Erick, als het je irriteert of fascineert dan triggert het iets in jou.
   Laat het je koud dan ben je er klaar mee. Zodoende hebben zulke artikelen toch weer een nut, if you really want to know (yourself)
   Effe de deur op een kier hier want het begint lelijk te tochten.

  10. Totdat je Erick, iemand tegenkomt, zomaar een onbekende en zonder iets te vragen iets over iemand te willen vertellen, die jou heel graag iets wil zeggen. Ik stond een beetje schaapachtig te kijken hoe prive dingen werden gezegd met de on-navolgbare herkenbare droge humor van mijn moeder die er lang niet meer is…Ik geniet er nog steeds van wat er toen werdt gezegd.

  11. ik snap je wel Erick, in feite zou je een zender overzicht er bij moeten hebben, radio signaal Freezz Fm op 89.1 Mhz, dat je effe precies weet wie de zender is, waar het vandaan komt, met de planeet er bij, en de dimensie, en de datum, straks komt er een “overledene” door en blijkt het een ballorige astrale ruimtereiziger te zijn die gespioneerde feitjes info gebruikt om het vertrouwen te winnen, voorts kan het manipulatie feest beginnen, het mixen van feitjes met mumbo jumbo om mensen van het padje en vooral zichzelf te krijgen bijvoorbeeld, realistisch angst scenario voor bekende mediums en wikipedia, hoe weet je nou dat de boodschappende afzender opa zelf is, goeie vraag….

   het klinkt misschien suf Erick maar ik heb door Robbert een aantal wezens mogen aanschouwen, in het ‘eggie’, op de youtube film te zien, die mij zooooh bekend en vertrouwd overkomen, al heel lang wilde ik dat, zien, doet geloven, ze zijn volgens mij behoorlijk echt, omdat ik een bekende herkend heb, vaag hèh, en ik luister ontzettend graag naar Robbert, hij heeft iets bijzonders, iets kostbaars, ik kan mij voorstellen dat die wezens zich via hem veilig voelen, dusz zich durven laten zien, zo voelt dat voor mij, de vreemdelingen reizigers bezoekers zijn duidelijk Welkom, gastvrijheid zou wel eens een cruciaal kosmisch sleutel begrip kunnen zijn, je kan zeggen wat je wil maar Robbert is geen bangert en geen barbaar, laat je meenemen in de sfeer door de stem van en wie weet krijg je vannacht wel visite;

   HealingSoundMovement TV aflevering 16 Robbert van den Broeke deel 2
   http://www.youtube.com/watch?v=gr-thxuqulo

   HealingSoundMovement TV aflevering 16 Robbert van den Broeke deel 1
   http://www.youtube.com/watch?v=SAD_Ci_WF5g

  12. Odette, soms komt er zelfs een levende “door” met gortdroge humor 😉

  13. @HyperAlert – Ga de videos ‘even’ bekijken en kom dan terug op jouw response. Even geduld a.u.b…

   @Odette – Ik heb ‘De Celestijnse belofte’ ook gelezen 🙂 en kom graag mensen tegen die mij iets willen vertellen. Hajewa?

  14. In mijn knollentuin zit een vortex, dan gaan ik immer naar het 10e inzicht, dan worden zelfs mijn baggerklauwen onzichtbaar.
   Tis raar tis raar maar waar.

  15. Erick, het enige dat ik je wil terug geven, is de vooringenomenheid die duimendik boven op je commentaar ligt. Dergelijke commentaren hebben over het algemeen geen enkele verbinding met andere mensen hier.
   Waarom dit afgezeik..? Waarom? Ben je zo onzeker, dat je over de rug van deze jonge vent jezelf wilt profileren..? Wat heeft het voor zin?

   Maak je inhoudelijk krachtig, zeg wat JIJ vindt, maar vergallopeer je niet in algemeenheden als ‘zo is het’ en ‘zo is hij’.. Wat weer je er nou eigenlijk inhoudelijk van…? Tip: roep gewoon dus eens ‘dat vind ik’, want dan heb je de FEITELIJKE context van je reactie te pakken imo. Wat Erik zegt over Rob, zegt meer over Erik dan over Rob..

   En dan aankomen met Wikipedia… hahahhahahahahhaaaa.. Jongeman, je moet nog veel leren.. 😉

  16. Zou Wikipedia ook een pagina over Wikipedia hebben? En zo ja zou er ook een pagina over de Wikipediapagina op Wikipedia zijn?
   Zo maar een vraag met het hondje van Droste in het achterhoofd.

  17. Tenzij het hondje een verpleegsters-kapje op heeft 😉 en His Masters Voice een verpleegsters logo, schijnt goed voor de oren te zijn 🙂

  18. Zeg Mijnheer GUIDO, je hebt het over afzeiken ( wat ik trouwens een vreselijk woord vind ) wat doe jij dan met onze moderne van dalen in het quadraat de Wikepedea, en wat je sparringpartner schrijft is niet allemaal onwaar!

  19. Mooie ondekking ODETTE, is wel meer voor gekomen maar zeer zelden,
   wat een rijkdom onze menselijke erfenis.

  20. Ergens is het allemaal maya illusie waar maken we ons druk om!

  21. @7.15 Hyper: dankjewel! Dát is het precies.. Ze zijn wellicht banger voor ons dan wij voor hen. Kijk naar Robbert’s reactie, door weg te rijden, toen deze aliën zo dichtbij was, terwijl hij met nádruk zegt (Robbert), dat het liefelijke wezens waren..!!
   Think about it.. Maybe ya bigger than ya thaght..!

  22. De een zegt het bestaat en de ander zegt bestaat niet wie weet hebben beiden gelijk.

  23. Blijkbaar heeft Robbert tijdens een ‘sessie’ met een weduwe van een rtl medewerker, die zo maar zelfmoord pleegde (zonder brief of wat dan ook). verteld dat zij en haar overleden man vroeger al samen een leven deelden. Robbert noemde gegevens die hij blijkbaar zo van internet (genealogie) gehaald had. Zelf een beroep die daar met ‘genverbrander’ verkeerd gespeld was, had hij zo ‘overgenomen’. De beroep wordt op andere pagina’s juist gespeld nl geneverbrander (van jenever). Dat was 2005.
   Tja, het is ergens het eeuwige dilemma als je nog nooit soortgelijke ervaringen als Robbert hebt meegemaakt om het helemaal naar je door te laten dringen.

  24. Activiteiten vanuit de spiegelsfeer kunnen fantastisch echt lijken hou mijzelf er verre van

  25. Jenne, afzeiken is een godgegeven voorrecht voor ons MANNEN. Stel; je gaat naar een toilet en je voorganger heeft er remsporen achtergelaten (geen grascirkels) Aan jou dan de eer om het af te zeiken en de pot weer spic&span achter te aten zonder te hoeven borstelen. Niks negatiefs aan toch?

  26. Berend, zouden de aliëns hier niet allang zijn? Loop een paar dagen of weken de wildernis in en aanschouw daarna dat rare tweebenige volk dat de planeet overneemt en tegelijkertijd het voedsel amper kan eten zonder het te koken, verbrandt in de zon, kou lijdt bij en gematigd klimaat, geen rauw vlees kan eten en geen muis kan vangen zonder gereedschap, een evolutionaire fuckup in het kort.

  27. @7.35 Cozmic,
   Hoewel ik voorlopig nog niet overtuigd ben door beelden van ‘aliens’, lijkt het me logisch als er 1. andere levensvormen in de ruimte zijn en 2. dat we nog niet goed begrijpen wat leven is. Het is misschien wat new age, maar het lijkt mij vanuit cosmologisch point of view ook dat alles intelligent en raadselachtig met elkaar verbonden is.

   JA zoals je weet blijf ik gafascineerd door de menselijke oorsprong,als je kijkt naar http://www.mnn.com/earth-matters/animals/photos/15-animals-that-are-living-fossils/from-another-era
   dan zie je dat er gewoon dieren zijn die evolutionair ‘kloppen’ en matchen met hun omgeving.

   Mensen kunnen niet tegen kou, niet tegen hitte en zon, mensen begrijpen nog niet hoe ze in evenwicht met hun omgeving kunnen leven, minder dan 5% (?) is zelfvoorzienend tegenwoordig, mensen weten niet eens welk dieet ze moeten eten.

   Welk dier moet eerst bloemkool en broccoli koken of stomen om de cellulose verteerbaar te maken? Welk dier eet vlees, maar moet dit eerst koken?

   Het lijkt soms inderdaad alsof we hier ‘op bezoek’ zijn.
   We zijn ook slapper en onhandiger gebouwd dan primaten.

   Zijn we ergens door een evolutionaire bottleneck gegaan? Een soort failed (kale, intelligente kwetsbare verwarde neven en nichten van de prima) Ark van Noach?
   HAHa never mind me

  28. Zo’n tienduizend jaar geleden (?) met de opkomst van taal, landbouw, stedenbouw, wetten, symbolen, spraak en geschreven phonetische taal, geld, legers etc werd het vrij bizar…

   Ik vind het ook vreemd dat de neanderthalers, stiekem wel slimme menselijke wezens waren (wordt de laatste tijd in de wetenschap toegegeven) en er sinds 17.000/30.000 jr niet meer zijn.
   Neanderthalers maakten ingewikkelde tools waar wij mensen enorm lang over doen om handmatig na te maken, daar moeten we heel lang voor oefenen. Ook maakten ze vuur, kleding en leefden ze in jager verzamelaar communities.
   Ook apart hoe enorm veel mensen een bepaald percentage neanderthaler dna heeft.

   Wat zullen dat aparte tijden zijn geweest: een soort planet of the apes, toen er allerlei soorten primaten en mensachtigen tegelijk leefden op deze aardbol. Ze mengden zelfs met elkaar en kregen kinderen…

  29. COZMIC, BEREND, er zijn wel degelijk volkeren die van de natuur in hun directe omgeving kunnen leven, en ook hoeft alles niet gekookt te worden, 1 de Bosjesmannen van Kalahari, 2 de Oerinwoners van Australië, 3 de Papoea’s van nieuw Ginea, 4 de Indianen van het Amazone gebied, er bestaan ongetwijfeld nog enkele groepen, het vlees werd gebakken na de komst van het vuur, maar is rauw ook te eten als je er op slaat, het bekende tartaartje, net als vis, er bestaat genoeg voedsel zo als wortelen van allerlei planten en larven die rauw goed te eten zijn, in deze tijd waar in de mens steeds verder van de natuur afstand neemd, en zich tot dociele watjes ontwikkeld, is overleven bij een grote ramp uitgesloten, het wordt voor de meesten grienend in een hoekje zitten, het einde af te wachten.

  30. Nou BEREND je zou het soms wel denken als je sommige mensen bekijkt,
   maar Primaten en Mensen kunnen zich niet vermengen.
   Het altijd maar weer de Neanderthaler als een soort idiote stommeling neer te zetten, is nu los gelaten, nu blijkt dat ook wij de nieuwe geniën hun DNA met ons mee slepen, en bij de Caucasiers is het aantal Neanderthaler DNA het hoogste, kwamen daar niet die super intelligente Azkanazi’s van daan ?.

  31. Beste Jenne, ik had wat dagen terug al aangegeven, inclusief uitleg, niet meer met je de dialoog aan te gaan.
   We botsen teveel.
   Mvg,
   Berend

  32. @GuidoJ – ‘Aankomen met Wikipedia’…ja, dat leek mij in dit geval afdoende. Het was enkel ter onderbouwing van mijn bewering dat Robbert valse foto’s en readings gegeven zou hebben. Dat soort dingen verzin ik niet zelf en dit gevalletje Robbert kon ik mij nog goed herinneren (want ik was in eerste instantie dermate gefascineerd door het hele fenomeen ‘Robbert op RTL4’). En tsja…of je dat nu leest op Wikipedia of op een andere website, dat dit gebeurd zou zijn wordt elders heus niet smeuiger verteld.

   Ik wil hier geenszins Wikipedia mee verdedigen, maar slechts het feit dat ‘de bron’ in deze ook elke andere website had kunnen zijn.

   Jij geeft mij de volgende tip; ‘Tip: roep gewoon dus eens ‘dat vind ik’, want dan heb je de FEITELIJKE context van je reactie te pakken imo’

   Eindigt mijn response op het verhaal niet als volgt: ‘Dus…’

   Kun je daar niet uit afleiden wat IK er van vind? Ik plaatste de reactie dan ook om MIJN mening te laten blijken. Ook doe ik altijd mijn best zo duidelijk mogelijk te zijn…en dat is soms best lastig in vluchtig geschreven reacties op het web (zonder mogelijkheid wijzigingen aan te brengen!).

  33. Beste Berend op een openbare site als WTK, vraagt zo’n beslissing om meer uitleg, niet dat ik je zal missen in mijn denk wereld, daar voor ben je een paar calibertjes te Klein beste jonge, en of Guido je lang op prijs blijft stellen als slijmende hofnar valt te bezien,
   ben nooit lang en echt haatdragend, maar ik begrijp dat je in je benepen denk wereldje een ander mens onaardig kunt bejegenen, dit geeft vroeg of laat een boemerang effect, vriendelijke groet en kijk niet te veel in de spiegel, je weet nooit wat je te zien krijgt.

  34. @HyperAlert – Ik heb de door jou genoemde videos, and then some, aandachtig beluisterd en bekeken. Zucht…
   Volgens Robbert ‘heeft de aarde heel veel mogelijkheden’…goh…eyeopener! Het leven is een harde leerschool en we moeten ergens anders iets vervolmaken, maar dat weet hij niet zeker, die indruk heeft hij. ‘Lichtbollen’ kunnen overleden mensen zijn, engelen of buitenaardsen ‘zelfs’. Waarom hij hier zegt ‘zelfs’ noem ik vreemd. Dat is voor hem (en de interviewer) toch niet meer dan logisch?

   In de hemel is geen rookverbod…want daar kun je manifesteren wat je wilt. ‘Er zijn charlatans natuurlijk’…maar gelukkig heeft hij ‘vrienden’ die alles voor de camera willen bevestigen. Hij wil van de daken schreeuwen dat het echt waar is. Hij kan tijdens readings ook foutjes doorkrijgen, want wat hij doorkrijgt kan van alles zijn. Hij kan bv. een pagina uit een boek voorgeschoteld krijgen…of een webpagina…met een spelfout…en tsja…dat is nu eenmaal wat hij dan doorkrijgt.

   …de laatste paar minuten van het eerste deel en de foto van een figuur met vleugels en zweetbandje heeft me overtuigd. Het is een charlatan.

   HyperAlert ik wil jouw belevenissen met Robbert geenszins bagatelliseren en geloof je in alle redelijkheid op je mooie blauwe ogen…maar voor ik zelf overtuigend een ervaring als jij hebt gehad meemaak kan ik niet anders dan denken dat deze Robbert de boel in de maling neemt. Dat jij een aantal ‘wezens’ hebt mogen aanschouwen is me nogal wat. Als ik zoiets zou meemaken zou ik vanaf dat moment in een ernstige stress-situatie schieten. Want…wtf!? Maar iedereen met dit soort verhalen, met name types/deskundigen als Robbert, doet er heel laconiek over. Tsja…zo is het nu eenmaal…en als je het niet gelooft is dat jouw probleem. Kom op nou…of krijgen we nu dat ‘ik nog niet klaar ben voor deze materie en het daarom ook niet ervaar/zie’?

   De vicieuze cirkel van beweringen?
   En dan natuurlijk het eeuwige gezever over hoe wij naar een steeds hoger bewustzijn (moeten) groeien en hierbij worden ‘geholpen’. Ik hoor verder noooooooooooit iemand over wat het resultaat zal zijn van al dat bewustzijn, maar de reis is natuurlijk belangrijker dan de eindbestemming. Enige dat ik gehoord heb is retoriek aangaande hoe wij als mens nog een lange weg te gaan hebben en hoe wij ons hier langzaam maar zeker bewust van worden, bewustzijns-shift, 2012 enzo, zoals zovelen voor Robbert ook al hebben geopperd.

   En ik heb vage videobeelden gezien, met beschrijvingen als: ‘Wezen met drie ogen’, ‘Wezen met puntoor’, ‘verschijning van buitenaards ras met grote blauwe ogen’…etc. etc. Werkelijk?
   Ik wist dat de werkelijkheid zoals ik die denk te kennen al te ongelofelijk is om enigszins te bevatten. Maar het idee dat er ‘buitenaardse wezens met 3- of grote blauwe ogen’ zijn…die zich ‘manifesteren’ middels ‘mannetjes in praktijkkamertjes’ houd ik liever in de waan van mijn zieke fantasie.

   Daar komt natuurlijk mijn jaloezie om de hoek kijken…want…waarom ‘Robbert’ gebruiken als ‘gateway’? Of welk ander ‘medium’ dan ook? Wat hebben zij? Een makkelijk te beinvloeden brein waardoor zij eenvoudig te gebruiken zijn? Of omdat hij vlakbij een weiland woont?
   Nu zal vast iemand opmerken dat ik er niet voor open sta…maar dat sta ik dus juist wel. Show me! I’m ready!

   Maar nee. ‘We’ maken onze boodschappen duidelijk op schimmige onverklaarbare wijze zodat niet meteen begrepen wordt wat we bedoelen…want…dan…tsja wat dan? Het is toch alleen maar kennis die we al hebben maar ‘vergeten’ zijn? En meer van dat soort ‘gelul in de ruimte’. Kan iets schokkender zijn dan het zien van alle dood en verderf waarmee de aarde wordt bevuild? Waarom ‘manifesteren’ ‘zij’ zich op de manier die Robbert ons voorspiegeld? Welk leed willen zij ‘ons ‘ besparen door het achter houden van de waarheid/werkelijkheid? Waar zijn wij nog niet klaar voor?

   Of is deze zogenaamde shock van de werkelijkheid alleen zo groot bij ‘religieuze mensen’? Dan snap ik het misschien een beetje beter 
   Waarom ‘altijd’ die zogenaamde voorzichtigheid? Behalve dan natuurlijk bij types als Robbert, Robbert krijgt een ‘overdosis aan input’. Die gezellige, zogenaamd ietwat verlegen jongeman die geen TV kijkt, want ‘dat is allemaal nep’, maar liever ‘wat zit’ ter verstrooiing (zoals hij ons in de eerste video verteld).

   Je ziet…ik heb mij enigszins verdiept in Robbert, zover ik wil, en neem alles dat je zegt serieus. Maar tot op heden kan ik niet anders dan skeptisch blijven. Toen Robbert zei ‘en na de dood kan het alleen maar mooier worden’ dacht ik ‘voor jou misschien, want jij bent er klaar voor’ 🙂

  35. @HyperAlert – Nog effies…jij zei ‘hoe weet je nou dat de boodschappende afzender opa zelf is, goeie vraag’…inderdaad een goede vraag, maar zo bedoelde ik het niet helemaal.

   Ik bedoelde meer dat als iemand als Robbert, die beweerd van kinds af aan een relatie met God te hebben, ‘contact’ heeft met ‘een buitenaardse met grote blauwe ogen of puntoren’ het niet helemaal rijmt met zijn ‘relatie met God’. Het lijkt mij het 1 of het ander. ‘God’ of ‘buitenaardsen’. Want als het God zou zijn, waarom staan er dan geen talloze verhalen in de bijbel(s) over deze buitenaardsen? En waarom is dit gegeven dan geen algemeen geaccepteerd gebeuren? Net zo normaal als het halen van een half bruin bij de bakker.

   En…als het ‘buitenaardsen’ zijn…wat is dan die ‘relatie met God’? Is God misschien een buitenaardse? Had Erich von Daniken dan toch gelijk en Waren de Goden kosmonauten?

   Kortom…Robbert kan toch geen contact hebben met ‘overleden mensen’ en ook met ‘buitenaardsen’? Dat staat toch haaks op elkaar…of mis ik iets?

  36. @Odette – De Celestijnse Belofte was echt? Ik heb het tegen alle verwachtingen in helemaal uitgelezen, want het was een goed entertainend verhaal. Maar toen men ontzichtbaar werd vanwege het betreden van een ander trillingsniveau ging het mij ietwat te ver. Tot aan dat punt ging ik er helemaal in mee 😉

  37. Nee dat boek heb ik niet in mijn bibliotheek gehad, of gelezen. Het is mijn eigen persoonlijke ervaring. Ik meende dat ik daar wel duidelijk in was geweest.

  38. oh maar Erick voor mij is het al soort van vanzelfsprekend dat een beetje authentiek vrij wezen vrij kan reizen, de aarde is 1 van de weinige plekken waar levende wezens in een Cube doos gepropt worden, sommige oer volkeren, waar Jenne het al over had, die kunnen wel vrij reizen, effe een miljoen lichtjaar in een seconde overbruggen, met huid en haar als het moet, normaal gesproken hadden we een “Merkaba” om ons heen; dat is een soort energetische Dr. Who telefooncel waarmee je overal naar toe kunt, elke locatie en tijd die je wenst. Een beetje Alien blijft niet steeds op dezelfde plek, das meer voor geketenden op prison planet Aarde.

  39. Ik ben ook altijd op mijn hoede met verhalen over contact met overleden mensen contact met engelen etc. Ik voel vanuit andere dimensies kunnen ze zo je energie lezen en je op een dwaalspoor zetten, met niet altijd de beste bedoelingen.

  40. oh volgens Laura, de kleindochter van die roemruchte u.s. president, zijn ze er al.

   Laura Magdalene Eisenhower: ET invasion has already occurred and governments do not want us to know
   http://www.youtube.com/watch?v=OdfIuTm2VuM

   jah denk dat wel waar is wat jij zegt JaNee.. wel kritisch oppassen geblazen

  41. @HyperAlert – Een quote van Bertrand Russell:

   “Of course I know that the sort of intellectual arguments that I have been talking to you about are not what really moves people. What really moves people to believe in God is not any intellectual argument at all. Most people believe in God because they have been taught from early infancy to do it, and that is the main reason.

   Then I think that the next most powerful reason is the wish for safety, a sort of feeling that there is a big brother who will look after you. That plays a very profound part in influencing people’s desire for a belief in God. “

   That’s all…

  42. Mijn geloof in God is ontstaan door de verwondering in de natuur.Ook al is niet alles mooi en navolgbaar het is het contrast wat wrijving geeft en verlangen.Wat wel duidelijk is voor mij deze dimensie hoeft niet volmaakt te zijn.

  43. quote 7.30 Tja, het is ergens het eeuwige dilemma als je nog nooit soortgelijke ervaringen als Robbert hebt meegemaakt om het helemaal naar je door te laten dringen.

   Als je probeert persoonlijke ervaringen te delen worden ze door een ander afgeserveerd als niet mogelijk of belachelijk.
   Tja dan kunnen ze hier bij WTK wel de deuren gaan sluiten, dan is iemands ervaring niet valide en schijnbaar onterecht omdat een ander een andere mening! heeft en de ervaring niet heeft gehad.

  44. ErtickS
   Ben net een boek aan het herlezen van Bertrand Russell, hij zegt veel waars, maar over geloven in, ik weet niet wat jij hier citeerd uit zijn mond is waar, maar toch ik als ongelovige heb toch vaak het gevoel dat ik deep down toch ergens in geloof, het moment gekomen, het moment van de eeuwige waarheid dan misschien zal ik het weten.

  45. @HyperAlert – En niet te vergeten Karen Hudes ‘The World Bank Whistleblower’ die ook ineens op de proppen komt met verhalen over een ‘2nd species’, met uitzonderlijk grote hoofden, welke hier op aarde zouden leven.

   Hierbij is mijn idee trouwens dat zij dit doet om zichzelf belachelijk te maken…na al haar openbaringen betreffende de World Bank loopt haar leven wellicht gevaar…maar nu denkt iedereen dat zij gek is. Slim! 🙂

  46. Fluister het weleens vaker het gaat er niet om geloof ik in God maar gelooft God in mij.
   Dat opent deuren.

  47. ErickS, je moet uiteindelijk toch zelf je bed opmaken, want ook deze grote jongens, hebben net als wij een Klein hartje en soms een slecht geweten, er moet zeker een créateur aan het begin van dit alles staan, hoe en wat weet ik niet, maar er is teveel te goed geregeld om maar zo zonder meer te ontstaan, of uit evolutie voort te komen, maar het leven is een grote twijfel, te minste voor mij.

  48. Hyper Alert 7/49

   Als alle mensen, zo als mijn generatie de grote vrijheid hebben meegemaakt en onder vonden, en dit zouden kunnen vergelijken met waar wij/zij nu in leven, zouden ze geen oog meer dicht doen, de onvrijheid is veel verder als dat men aan wil nemen, ik zie de struggel om mij heen van zorgen en angst om alles te verliezen, het materiele verlies zou een zege kunnen zijn maar het gezichts verlies en de afhankelijkheid van het systeem daar gaan wij/en zij kapot aan.
   Ik wil niet over komen als een doemdenker, maar met elk heen gaan van een generatie valt er een stuk repére vergelijking met hoe het was weg, en ook hoe het zou kunnen zijn,Groet

  49. @Jenne – Zit je me nu te jennen?
   “Ik wil niet over komen als een doemdenker, maar met elk heen gaan van een generatie valt er een stuk repére vergelijking met hoe het was weg, en ook hoe het zou kunnen zijn”

   Doemdenker klinkt ook zo negatief, noem jezelf gewoon een realist 😉

   Dus…hoe het zou kunnen zijn is al bekend? Die plannen liggen allang klaar zeg maar? Tsja…waar zijn we dan helemaal mee bezig?!

   En vergeet niet; garanties uit het verleden…

  50. Jenne daarom zijn we hier op Wtk terecht extra zuinig op de ouden en antieken, en hun overleveringen, zolang er nog sporen te vinden zijn, tot en met de elongated cone heads aan toe, gevonden in de goed conserverende droge zilte Peruaanse Paracas woestijn; Erick hier heb je de roodharige royal punthoofden met enorm grote ogen en zeer zware kaakbeenderen, die waar Karen het over had komen ergens uit Zuid-Afrika.

   Brien Foerster Elongated Skulls DNA results
   http://www.youtube.com/watch?v=fJeL-lSCCb0

  51. Hoogste tijd dat er een Doemdenkers Anonymous opgezet wordt. Het schijnt een hardnekkige verslaving te zijn. Wel graag een aparte afdeling voor religieus en niet reliegerelateerd. De religieusen willen nl graag dat de hele zooi naar de kloten gaat want dan komen hun profetiën uit en dan staan zij voor in de rij om gered te worden. Lekker paradoxaal.
   http://www.youtube.com/watch?v=NoweGN8cm5g

  52. Odette 7.61: dat is preciés de essentie. Zie mijn reactie ook bovenaan bij ‘FL’.. Je bent een kanjer! Perfect verwoord in mijn ogen.

   Onze wereld is ZO verkracht, dat je eigen waarneminge, je eigen waarheid er NIET MEER TOE DOET.. Terwijl het verdorie de ESSENTIE is van ons leven hier op Aarde en onze relatie met onze medemens.

   Gaan we naar de universiteit, leren we alle mens-eigen zaken AF en allemaal kunstjes van méten.. En worden vervolgens heldere geesten als Nasim Haramein, Rupert Sheldrake en dozijnen andere, wetenschappelijk opgeleiden, afgeserveerd, omdat ze HUN waarheid vertellen en daarmee -binnen de wetenschappelijke kaders nota bene- de grenzen van de wetenschap willen doorbreken.
   Jouw waarneming is net zo waarheid als elk ander ‘construct’..

  53. @HyperAlert – Ik wil niet opschepperig overkomen maar ik heb door Peru gereisd (op zoek naar verloren beschavingen) en heb enkele ‘lange schedels’ in een museumpje mogen bekijken. Erg interessant. Wat mij het meest verbaasde en opviel was dat er alleen maar schedels aanwezig waren, geen bijbehorende skeletten.

   Ook doet deze ‘grote hoofden’ kwestie mij altijd denken aan de oude egyptenaren, met name Nefertiti.

   Wat ik mij afvraag is waar zij heen zijn gegaan met hun grote hoofden…als zij van elders dan aarde kwamen. Ondergronds? Of waren de grote hoofden helemaal niet gevuld met hersenen…maar met water en zijn ze gewoon overschat en uitgestorven.

   Of heeft Karen Hudes gelijk en houden zij zich verborgen in o.a. het Vaticaan?

   Questions, questions and then some…

  54. @Guido, geloof je dat er naast subjectieve waarheden die per persoon verschillen ook een consensus realiteit of objectieve realiteit bestaat?

  55. @Jenne – Jij zegt boeken van Bertrand Russell te herlezen…maar legt nu juist hij niet goed uit dat het idee van ‘a creator’ totale nonsense is? Want…je eindigt uiteindelijk altijd bij de stekende vraag; waar komt de ‘creator’ vandaan?

   De oorsprong van ons leven is een gegeven dat ‘wij’ simpelweg (nog) niet bevatten. Maar om dan meteen te denken dat het bewust gecreeerd moet zijn door het 1 of ander is natuurlijk een laatste strohalm.

   Vandaar ook de term ‘geloven’, want ‘waarheid’ kunnen we het klaarblijkelijk nog steeds niet noemen.

  56. @Odette – Inzake jouw reactie op 7.30 :
   Ik neem voor het gemak even aan dat wanneer iemand aan jou beweerd Napoleon te zijn jij, net als ik, zal denken ‘Yeah right. Doe effe normaal!’…en met dat idee vind ik het verwonderlijk om vervolgens iemand die beweerd ‘contact te hebben met overledenen en buitenaardsen’ serieus te nemen.

   Waarin zit hem het verschil? Misschien in het feit dat het ene onderwerp je meer aanspreekt dan het ander? Wishfull thinking, zien en horen wat je wilt zien en horen en meer van dat.

   Ik schertste al eerder dat als alles dat wordt beweerd (door met name ‘Robbert’ in dit geval) waarheid is…waarom is het dan niet net zo normaal als het halen van een half bruin bij de bakker? Waarom dan al die overloze discussie en geheimzinnigheid?

   Als iemand ‘de holocaust’ ontkent wordt hij bijna gelynched…maar als iemand het bestaan van God ontkent…is er niets aan de hand…want die persoon zou weleens gelijk kunnen hebben.

  57. Erick erg leuk trouwens dat mijn achternaam ook met een S. begint en dat mijn moeder mij in eerste instantie Erik wilde noemen, grootvader stak daar een stokje voor, het moest een bekaktere dubbele naam worden, nou jah, dusz jouw naam is een deel van mijn schaduw deel, in die zin, maar Top dat jij ter plekke in Peru hebt gekeken, ik ben wel een aantal keertjes op reis geweest in mijn leven, tegen wil en dank, het is mij al gauw te veel overwhelming, de wereld is allemachtig groot zeg, en vooral het gekonkel tussen krachten van plaatselijke mensen tegen elkaar benauwt mij dan, dat is hier in Nederland net zo, een beetje tropisch paradijs blijkt net zo een ruzie verzameling te zijn vaak met ongeschreven regels, overgeleverd door oude kolonisten, van dienstmeiden en grootgrondbezitters, maar goed misschien is Peru wel anders, had je het idee dat er daar meer “lucht” is, meer “ruimte”, groene tunnels heb ik een hekel aan, landen waar te veel bomen op 1 staan, bush, te dicht, benauwt mij verschrikkelijk, uitgestrekte polder en woestijn landschappen spreken mij meer aan, mits de beschikking hebbend over een goed vervoermiddel, gezonde paarden kamelen of een goede betrouwbare auto, in Nederland mis je al het moois als je met de auto gaat, in de veel uitgestrektere buitenlanden mis je juist alles als je niet met de auto bent, lopen en fietsen schiet dan niet meer op en erg kwetsbaar, zonnesteek dorst honger kou beesten enzov. jah die Nefertiti van het Frontier logo heeft een prachtig conisch punthoofd, de zus van Marcel Messing, ik ben gefascineerd door vormen verhoudingen van lichamen en hoofden en dusz schedels, Cozz heeft van die grote Neanderthaler ogen en die stam blijkt dusz veel intelligenter te zijn geweest dan wij wilde weten tot nu toe, nou jah, Laura Eisenhower heeft voor mij zeer zeker interessante antropologische verhoudingen, dat soort dingen, en wat Jenne zei over de Caucasus, wat voor dna experiment heeft daar plaats gevonden, en waarom zijn ze zo uitgekookt slim vaak, die luitjes die daar vandaan komen, laatst was ik op zoek naar technische informatie over een grasmaaier, kwam ik een monteur tegen die uitleg gaf, met bijzondere ogen, ik verbeeld mij dat ik aan z’n manier van doen, intonatie, motoriek, uitstraling; dat daar iets aan te proeven is, eigenaardigs, karakteristieks, mega intelligent technisch, maar tevens erg onderkoeld, wat verkeerd geïnterpreteerd kan worden als “bescheiden”; gevaarlijke schutkleur mijns inziens….

   Valve Adjustment Briggs & Stratton Intek OHV (Craftsman Riding Lawnmower / Lawn Tractor) – YouTube
   http://www.youtube.com/watch?v=U_8XHH6nR1k

  58. Erick.S, 7/75

   Ja dat is juist Russell is geen gelover volgens hem zelf, maar om dat ik zijn schrijven ken, wil nog niet zeggen het altijd eens te zijn met al zijn uitspraken, ik ben een geboren twijfelaar op het gebied van geloven, en de créatie van al dit moois.
   In Thibet bevinden zich meerdere skeletten compleet met groot hoofd en van colosale afmetingen, verschillende reizigers in de 19 eeuw hebben deze gezien, en over geschreven.

  59. Ik heb geen’contact’ met overledenen of buitenaardsen! Je leest wat je wilt lezen. Je drukte het zowat door mijn (s)keel met die celestijnse belofte, je begon er zelf over. Lees alles nog maar een keer na. Heel indrukwekkend hoor, je betoog…Het doet mij ergens aan denken…Indoctrineer je vrienden maar op deze manier, meneer.

  60. @Odette – Ik bedoel niet dat ‘jij’ contact hebt met whatever. Ik bedoelde dat het verwonderlijk is om mensen te geloven die dit beweren, terwijl mensen die beweren ‘Napoleon’ te zijn niet worden geloofd. Lees a.u.b. nog een keer mijn response…nu je dit weet.

  61. @Jenne – …jij zegt nu: “maar om dat ik zijn schrijven ken, wil nog niet zeggen het altijd eens te zijn met al zijn uitspraken”…dat de vraag ‘maar wie heeft God dan geschapen?’ altijd op de proppen komt is toch niet iets om het over eens te zijn of niet…logischerwijs volgt die vraag.

   Tenzij je verblind bent door religieuze dogma’s. Toch?

  62. Tja, dan kan je hele lexicon van Jung er wel bij gaan halen…Een klein beetje dan. Je noemde, ‘onbewust’ Napoleon. Je bent met zo een overtuigingskracht aanwezig, dat jouw waarheid de enige is en dat ieder daar maar aan moet geloven. Waarom juist nu Napoleon? Frederik de Grote, Napoleon en Hitler gebruikte juist dit soort propaganda om de menigte te overtuigen dat hun mening de enige juiste was. Wat er in je onderbewuste speelt wil toch op een of andere manier de oppervlakte bereiken. Om dan ook nog een beetje Freud erbij te halen, What’s on a man his mind. Het liefst zou je een totale boekverbranding zien op het gebied fequentie, paranormaal etc. Er zijn miloenen mensen op aarde die heel wat meemaken op dit gebied. En er zijn miljarden die de connectie met hun ziel verloren zijn.

  63. @HyperAlert – Peru is wonderbaarlijk. En naar Peru ga je om geschiedenis te proeven. Als je ooit een grote reis gaat maken is Peru een perfecte bestemming. Ik heb meerdere van dit soort reizen gemaakt en veel gezien als het aankomt op Maya’s, Inca’s en alle bouwwerken of andere fenomenen die zij hebben achtergelaten. En dit lopend en met de locale transportmogelijkheden…een auto is nergens nodig als je echt de sfeer van een land wilt beleven reis je te voet.

   Egypte ben ik nog niet geweest, dat lijkt me momenteel geen veilige bestemming, maar staat op Nr.1 op mijn lijst met dromen. Wel ben ik natuurlijk in The Britisch Museum in Londen geweest, waar een grotere egyptologische afdeling is dan in Egyote zelf. Maar ja…dat is toch niet helemaal hetzelfde als daadwerkelijk lopen tussen de pyramiden.

   Ik kreeg op mijn 11e of 12e het boek van Erich von Daniken ‘Waren goden kosmonauten’ en ben sindsdien verknocht aan dit onderwerp. Ik wil graag alles waar von Daniken het over heeft gehad met eigen ogen zien. Het is echter een nadeel dat reizen naar dit soort bestemmingen niet zijn weggelegd voor ‘effies een weekje weg’ en dat je dit soort expedities goed moet plannen en voorbereiden. Dit in combinatie met ‘werk’ kan erg lastig zijn.

   That said…

   Die mevrouw Eisenhower…haar verhaal is mij bekend. Maar zo heb je nog meer mensen met fantastische verhalen…altijd leuk om naar te luisteren 🙂

   You lost me met dat grasmaaier videootje(?)

  64. @Odette – Ik sluit me geheel aan bij de quote van Voltaire, daarin begrijp jij mij geheel verkeerd. Het enige dat ik doe en openbaar maak, is dat ik alles dat wordt geopperd door mensen als Robbert zelf moet ervaren alvorens ik hier in mee kan gaan. Tsja…sorry.

   Zo ook met UFO’s of God…eerst zien, dan geloven.

   Ook is het natuurlijk zo dat ik spreek vanuit mijn persoonlijke ervaring tot op heden en jij uit die van jou. Ik persoonlijk heb nog nooit ‘een ervaring’ gehad of ben nog nooit getuige geweest van iets of van iemand die een ervaring had waardoor mijn twijfel over ‘Is er echt meer?’ is weggenomen. Nu ben ik ook nog nooit in HongKong geweest en ‘geloof’ wel dat dit bestaat, maar ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel.

   Dat mij nu wordt verweten dat ik het liefst een ‘boekverbranding’ zou zien is natuurlijk totale nonsense. Mij hoor je alleen maar kritische en wellicht domme vragen stellen en zeggen wat ik er van vindt…de vrijheid die ik hierin dacht te hebben is toch waar o.a. Voltaire voor zou sterven?

   En…ik noemde ‘Napoleon’ niet ‘onbewust’. In strips, cartoons en films wordt ‘iemand die gek is’ vaak verkleed als Napoleon in beeld gebracht. Dan is zonder boe of bah meteen duidelijk dat dit een gekke figuur betreft. Dat was de enige en bewuste reden dat ik ‘Napoleon’ noemde.

   Tot slot: als iemand iets ervaart waardoor deze is overtuigd van het 1 of ander betekent dit nog niet dat dit de waarheid is.

  65. precies Erik, van wat ik van Mark Passio begrepen heb is het de kunst om (gezamenlijke) interacterende pogingen tot waarheidsWaarneming en vinding te zien als een Sinusoïde, telkens als de slingerende slang de baseline X-ax kruist is er een moment van “absolute” Waarheidsraking, er van uit gaan dat er geen Waarheid bestaat schijnt levensgevaarlijk te zijn volgens Mark Passio, dit zou dwars tegen de Natural Law in gaan, Relativisme en transhumanisme gaan hand in hand, er is dan geen goed en geen kwaad, relatief, Mark Passio zegt dat hardcore Satanisten nog niet eens zo ver willen gaan, deze zieke leer, van het relativisme wordt naar het new-age goyim gepeddled, middels o.a. technische commie outcome based polytech perversiteiten, de giftigste rommel is voor het kloothommeltjesvolk kennelijk, dit gaat vaak samen met Solipsisme.

   de grasmaaiman z’n ogen, kijk nog eens goed, reptiel katten kroko ogen…. whee weeh wieh wiiiieeeh twilight zone deuntje… ze zijn onder ons, nog sterker ze zijn ons, stond in de Bijbel, naar hunnie evenbeeld zijn we gekleid, clay & iron zegt Doctor doom Bill Deagle….

  66. Ik wens je succes met het vinden van jouw waarheid. Ik heb die van mij en een ander het zijne. Alleen als sommigen mensen het eens zijn, zou dat dan waarheid zijn? Ook dat valt dan nog te betwijfelen. Nou het wordt mij te afgezaagd, ieder zijn bubble? fijne avond gewenst. 🙂

  67. Berend 7.74

   There is my truth,
   and there is your truth.
   And there is The Truth.

   Zoals je ziet is de derde onpersoonlijk; jouw attachment aan het denken doet je als ‘vanzelf’ in een van de bovenste 2 regels belanden. Dát is mijn waarheid.

  68. Sorry dat ik misschien iets te direct ga overkomen maar Robbert is een charlatan op 100% en de bewijzen zijn er want hij valt zo door de mand en heeft het zelf niet door. Welke bewijzen zullen jullie nu misschien wel denken? Nou, hij heeft toch eens een boodschap doorgegeven van Jozef Rulof en zelf lees ik al jaren zijn boeken. De meeste meermalen gelezen en in Geestelijke Gaven staat duidelijk geschreven:

   **En wat het doorkomen van Jozef betreft, zeg ik u dat hij zelfs wanneer hij op aarde zal zijn gestorven niet op seances verschijnt. Aan deze zijde ligt zijn nieuwe taak gereed. Jozef keert eens naar de aarde terug om zijn werk voort te zetten, maar anders dan de spiritisten zich dat kunnen indenken. In die tijd, het is na 2000, zullen er technische instrumenten op aarde zijn, zodat mediums onnodig worden. Met de hoop dat ik u iets mocht schenken voor het ontwaken van
   uw leven voor onze zijde, waar ge straks zult binnentreden, ga ik afscheid van u nemen en roep u een ‘tot ziens’ toe….
   Dit boek is voor de Eeuw van Christus! Ik leg het neer aan de voeten van mijn Meester en draag het op aan Hem, Die voor ons allen is gestorven. Ik heb alleen willen dienen! Jeus (zo noemde ze hem in zijn jeugd) mag het opdragen aan haar, voor wie hij alles is, zijn moeder Crisje, wij gunnen het hem. Mijn broeder Jozef, tot straks, ik ben en ik blijf uw broeder! Uw Lantos als meester Zelanus. (begeleider van Jozef)**

   In Geestelijke Gaven wordt heel het mediumschap uitgelegd en als iemand denkt zomaar even voor medium te spelen… En iedereen die deze boeken kent en vanaf de andere kant wordt iets duidelijk gezegd zoals dit bericht van hierboven kunnen we dit gerust op 100% aanvaarden. Nee is bij hun nee en daar is geen opening meer in te krijgen en iedereen die deze kennis heeft doorgenomen weet dit. Zelf durf ik dan ook gerust te stellen dat deze Robbert totaal niets van zijn werken kent of hij zou deze fout niet kunnen maken. Laat staan een ‘echte’ boodschap doorgeven!
   Verder maak ik hier geen woord meer aan vuil.
   Nog een goedenavond!

 5. Ik sprak laatst met een mysticus. Het gesprek liep vanaf het begin al niet soepel. Hij bevond zich nl. tussen ,wat leek, panelen. Alleen vanuit een bepaalde positie kon ik kontakt maken, verschoof ik een klein stukje dan leek hij verdwenen. Zolang ik simpele vragen stelde die eigenlijk slechts bevestiging vroegen kon ik op die plaats blijven en contact houden. Wanneer ik vragen stelde die verdieping zochten leek hij plots te verdwijnen en was ik tijdenlang bezig om weer een glimps van hem op te vangen. Vreemd was ook dat hij dan lichter leek en mij dat zelfde gevoel gaf. Door naar hem te zoeken, de antwoorden vanuit een fijnere densiteit moest ik me er dus zelf eerst op afstellen.
  Na een jarenlang spel van verstoppetje en zoeken gaf de mysticus mij aan dat alles wat ik zocht, en alle vragen die ik had, dat ik de antwoorden al in me had en dat hij, de mysticus, slechts een reflectie in een spiegelzaal was. Een levensechte reflectie, dat wel, even levensecht als ik hem wilde zien. In de loop der tijd leerde ik hoe ik hoe ik de mysticus kon vinden en ook hoe ik het contact volledig kwijt kon raken, het had alles te maken met hoe ik de wereld zag en wilde zien, ook mijn onderbewuste programmeringen telden daarin mee, die hebben een zeggenschap waar je soms geen weet van hebt. Je denkt JA te zeggen en het onderbewuste blokkeert dat en maakt er een NEE van in jouw expressie, mens ken u zelf komt dan wel erg bot om de hoek.
  Om een lang verhaal lang te maken blijkt tijd slechts een belevingsfaktor en kan het ook kort zijn. Wat een omweg leek was de kortste weg want de kortste weg was geen beleving, slechts een route.
  Mijn laatste ontmoeting met de mysticus was zeer vaag, om het maar vaag uit te drukken. Terug in de spiegelhal kon ik hem niet vinden, zodra ik dacht hem in mijn ooghoeken te zien was hij weg om weer in mijn ooghoeken te verschijnen. Na een tijdje vroeg ik hem te stoppen met dit spel, ik werd er dol van. Geen reactie…
  Ik ging twijfelen aan de mysticus en aan mezelf, al die tijd leek het ergens toe te leiden en nu dit gedoe.
  Iedere vraag die ik stelde bleef onbeantwoord, voor maanden, ik raasde en tierde en vervloekte alles wat ik ooit geleerd had.
  Toch bleef ik terugkomen naar die mysterieuse spiegelkamer, als het mijn dood zou worden…
  Toen mijn spirit op een da gebroken was zat ik jankend in de spiegelkamer, schold de ongrijpbare mysticus uit voor rotte vis en erger en zei dat hij helemaal niet bestond. Een spelletjesspeler als hij was gewoon een lafaard en kan mijn rug op, iedere vraag die ik stelde was potentieel geladen met het antwoord. Opzouten met die reflectie!! Op dat moment vielen alle spiegels aan stukken en zelfs de scherven losten op in niets. De mysticus wiens antwoorden ik zolang naar had verlangd zei met mijn mond : ik weet wie ik ben, wat en wie wij zijn want jij ben ik en wij zijn alles, alles is een belevenis en je zoekt je weg in die belevenis, afhankelijk van je onbewustheidsmoment begint jouw zoektocht in het gevoel van afgescheidenheid. Sterk bewuste zielen met een missie weten hun zielskennis nog tot in hun jonge jaren te bewaren, daarna geven ze het op, stoppen ze het ahw in een kluis om het later weer te openen.
  Jaaa zei mijn mond, ik weet wie ik ben omdat ik het herinner, ik stelde je vragen om mezelf te herinneren want we zijn vergeten wie we zijn en hoe we hier terechtgekomen zijn. Vroeger wist ik het maar niemand luisterde en ik begon te twijfelen, en daarna te vergeten.

  1. We raakten dus ahw het contact met de Mysticus in onszelf kwijt, degene die weet zonder te weten(en eet zonder te eten) Ondergedompeld in wat men het 3D veld noemt, als zgn bewuste ziel, wat zoek je hier dan? Als je zoveel beter bent dan de rest en het allemaal zo goed weet en aanvoelt, waarom koos je hier te zijn, dit had je aan kunnen voelen toch? 3D is gelijk aan een onbewuste hel. Mijn gedachten raakten langzaam op hol en gingen van het ene scenario naar het andere, er leek geen uitweg, wat die mysticus had gezegd sloeg nergens op, het is een gruwelijke bende hier, ik wil liever dood dan deze hel!! Wekenlang doolde ik rond, gedachten over zelfmoord of drastische acties, geen van allen boden soelaas.
   Vermoeid van alle mistroostige gedachten viel ik even in slaap op de bank, onuitgenodigd kwam de mysticus voor me in beeld en zei: dit is jouw perceptie van wat is. Je hebt het inzicht gekregen, nu is het tijd om er mee te werken, verander wat lijkt te zijn in wat je graag zou zien en kijk niet terug. Zodra je terug kijkt maak je contact er mee en manifesteert het zich, het is nu jouw tijd om de mysticus te zijn.
   Je kent de wetten, het zijn geen wetten, maar oorzaak en gevolg, afhankelijk van de frequentie waar je je op focust.
   Ik bedankte de mysticus en wist wat te doen.

  2. @Cozmic 9.0 e 9.1

   Jouke, bedankt voor de mooie en voor mij betekenisvolle woorden.

  3. Nu pas gelezen, beste COZMIC, wat is dit een schimmen feest van je meest verborgen gedachtes, je openbaard je hier als de melancholieke, droefgeestige afspiegeling van Don Quichotto, ben je uit gevochten met je zelf, of vind je nu de echte COZMIC, ik wilde dat ik niet meer terug hoefde en kon kijken, maar dat lukt me niet, net wat we laatste schreven, in het heden vinden wij het verleden en de toekomst, nou in gedachte ben ik bij je, en wens je courage indien je die nodig mocht hebben, vriendelijke groet Jenne.

  4. Ja COZMIC, dit was Vellini, het bitter zoete leven, dat voelde ik wel, maar bij jou zit er altijd een verborgen koortje in dien je daar aan trekt kan er van alles met je gebeuren, maar het zijn kleine ware meesterwerkjes om ons op een ander been te zetten, denk dat Monika dat ook zo ervaard nes pas Monïko Italiaanse versie.
   Hé hop groetjes en in de Kooi!

  5. Jenne, het as trouwens “a flair for the drama” kleine typo maar wel een wereld van verschil.
   Ik beschrijf hierin eigenlijk het verhaal van iemand die in twee werelden/realiteiten leeft. Wie het herkent, herkent het.
   Als kind zijn die 2 realiteiten nog bijna gewoon, de mensen om je heen vinden het aandoenlijk als je er over spreekt. Totdat het ze gaat irriteren, dan wordt je gedwongen om je aan te passen, met letterlijke pijn in je ziel sluit je dan die andere wereld af en bewaart die als een brandend kaarsje in een geheime kamer.Op latere leeftijd ga je dat kaarsje weer tevoorschijn halen, terwijl dan je onbevangenheid is verdwenen. Het afpellen van alle programmeringen moet dan beginnen, anima vs ratio. Iedere valse zekerheid los leren laten om weer op nieuw op je gevoel te leren vertrouwen, wat is WERKELIJKHEID nou ECHT? Dat is dan de vraag.
   Anyway, je herkent het of niet, no strings attached.

  6. Absoluut COZMIC, de genen die het hebben kunnen behouden zijn dan onze grote makers van Kunst voorbeeld Picasso, en muziek voorbeeld Mozart, het terug gaan naar voor het moment van bewust wording, ik heb ze gehad, zijn momenten van grote innerlijke beroering en ook terug gevonden liefde en gelukkig zijn, probeer het, het kan, maar alles moet aanwezig zijn, en voor al je innerlijke ik.

 6. Toen ik met mijn maten studeerde aan TU Delft waren we ook gefascineerd door graancirkels maar geloofden er totaal niets van dat dit het werk kon zijn van buitenaardsen. We hebben er jaren overgedaan maar uiteindelijk hebben we er een paar ‘leuke ‘ zelf kunnen maken en geloof me dat dit cirkeltje van hierboven pineuts is. We hebben zelf veel ingewikkeldere kunnen maken en er is er zelfs eentje van ons in het nieuws geweest. Ik kan jullie zelfs een handleiding geven hoe dit word gemaakt want de sleutel is altijd wiskunde en daarin hebben wij ons bachelordiploma. Maar ik wil de pret niet gaan bederven van onze ‘partners in crime’ maar ooit zal het wel voor de massa duidelijk worden.

  Sommigen zullen dan lachen en anderen dienen eerst te bekomen…

  Fuzzy Logic

  1. ‘maar geloofden er totaal niets van dat dit het werk kon zijn van buitenaardsen’
   Daarmee is alles gezegd lieve man.. Je eigen creatie zie je niet. En dan heb ik het niet over wat je wél creëerde. Die nepcirkels. Wat je niet zag, was de creatie van je eigen ongeloof..

   Of zoals Tanis Helliwell (Canadees organisatiedeskundige) het te horen kreeg van een Leprachaun: “Jullie mensen zijn ZO krachtig, dat je gewoon creëert wat je niet wilt geloven en er tóch is”.

   Kijk daar kun je wel met je hart bij, maar je hoofd heeft dit nog nooit geleerd. Maar het wordt écht de hoogste tijd..! Want er zijn figuren die PRECIES weten hoe ze ONS moeten manipuleren. Door onze EIGEN creatiekracht te laten gebruiken TEGEN ons..
   Vals overtuigingen dus, illusies, Harry Potter presenteren als ‘magie’.. En wij maar GELOVEN: ‘Dat kan niet waar zijn, dat IS illusie’..! Tja, where to begin than…?
   Bij jezelf dus ajb. Ga om te beginnen in het MIDDEN staan en open your mind ‘for the possibility that’…!

   En komen artikelen zoals deze wellicht van pas, om de ruimte te vullen in je hoofd/hart..
   http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/christusbewustzijn-en-de-elementaalenergieen/

  2. HA FL, ik nodig je uit om juist wel te delen hoe, volgens jou, de meest complexe graancirkels gemaakt zijn, zoals bijvoorbeeld die patronen in de film thrive.

   Ik zie mezelf als een open-minded scepticus (contradictio in terminis of op zijn minst paradoxaal, dat weet ik)

   I want to know..

  3. Geloof me Berend als ik je die uitgewerkte handleiding zou sturen waar we met een hele groep aan hebben gewerkt, dan zou dit wel eens een hele schokgolf kunnen creëren binnen het graancirkelwereldje en ik zou me iets op mijn nek halen waar ik graag niets mee te maken wil hebben want ik kom dan ook aan de centjes van sommigen. Het enige wat ik nog heb te zeggen is dat het toch wel heel frappant is dat er in de vakantiemaanden (juli – augustus) het graancirkelseizoen in het bekende graancirkelland Engeland zijn hoogtepunt bereikt…

   En voor Guido kan ik zeggen dat ik mijn eigen creatie heb mogen aanschouwen op de TV. Tis om te zeggen dat ik eraan heb bijgedragen. Maw. ons bewustzijn is zo krachtig dat wanneer wij onze hoofden bij elkaar steken wij een hele groep voor de zot kunnen houden die graag nog in sprookjes willen geloven terwijl het echte sprookje in de mens zelf ligt. Niet daarbuiten. Kijk maar hoe de elite ons laat geloven in het sprookje van chaos en schaarste.

   Dus als je nog kinderachtig wil geloven aan elfen en kabouters… moet ik nog verder gaan?

   Ik zie het zo dat je aan de boodschap het bewustzijn kunt zien en als er hogere wezens zouden zijn die niets anders te doen hebben om ons te onderdompelen in wiskundige cirkels zonder enig echte boodschap van waarde voor het menselijke collectief zoals bv…. dat er meer zou zijn na dit leven en hoe dit er bijvoorbeeld zou uitzien… nou dan zegt dit voor mij genoeg. Met andere woorden… worden we door die menselijke cirkels gelukkiger of proberen door hun alleen maar de leegte van ons eigen bestaan op te vullen? Ik zou zeggen blijf heerlijk bij jezelf beste man en laat je niet zot maken en dan zal je alles vinden…

   Fuzzy Logic

 7. Geloof me Berend als ik je die uitgewerkte handleiding zou sturen waar we met een hele groep aan hebben gewerkt, dan zou dit wel eens een hele schokgolf kunnen creëren binnen het graancirkelwereldje en ik zou me iets op mijn nek halen waar ik graag niets mee te maken wil hebben want ik kom dan ook aan de centjes van sommigen. Het enige wat ik nog heb te zeggen is dat het toch wel heel frappant is dat er in de vakantiemaanden (juli – augustus) het graancirkelseizoen in het bekende graancirkelland Engeland zijn hoogtepunt bereikt…

  Fuzzy Logic

  1. Doe maar een leuk filmpje op youtube hoe dit te doen. Dan kunnen we het goed zien. Gaan we ze gewoon overal maken die dingen.

  2. Ik ben ook Echt Ingewikkeld Groot en gek op Knak Worst Stengels… Zeker die van Ohdette…

 8. Alez mensen denk eens even na…als wij het kunnen dan kunnen anderen dat ook… dus zoek eens bv. op ‘how make crop circle’ en dan krijgen we oa. resultaten als:

  http://science.howstuffworks.com/science-vs-myth/unexplained-phenomena/crop-circle5.htm

  http://www.circlemakers.org/guide.html

  http://www.wikihow.com/Make-a-Crop-Circle

  http://www.youtube.com/watch?v=pEAQ-d07HlE

  http://www.youtube.com/watch?v=9eh9q8gadas

  enz…

  Dit is nog maar het begin want in mijn ogen gaan ze er nog te amateuristisch overheen want de kunst ligt in de details waarbij de ‘real crop magicians ’ die waarlijk kunst neerleggen in die ‘crops’ passen natuurlijk nog heel wat ‘andere’ technieken toe om het helemaal af te maken. Waarom doen ze het? Zijn verschillende redenen voor en daar kunnen jullie nu wel zelf achter komen…

  Fuzzy Logic off 🙂

  1. ‘FL’, een e-mailadres dat heel erg op ‘LG’ lijkt.. Een paar letters verschoven/verschil dus. Een ontbrekende familienaam of eigen naam erin, gewoon ‘letters’, zeer bizar. Slechts een afkorting in de aanhef.. FL en LG. Beiden. Trol of trol.. De keuze is aan u.. Enige doel hier op de site: NOOIT zeggen wat je zelf vindt, jezelf verbergen. ‘Slechts’ verwarring stichten en maar door raaskallen, inhoudelijke weerzin kweken. Trol of trol, wie het weet die mag kiezen.. Laat je verleiden tot discussie? Je bent het haasje.

   Het ene adres afkomstig uit .be, wat natuurlijk staat voor België, maar volgens IP afkomstig is uit… Californië.. Niet zo heel vreemd toch.. 😉
   Vervolgens het andere óók een .be adres, en wél afkomstig uit België/Zaventem. Plopperdeplopperdetrol..
   Fuzzy logic, indeed..

  2. Nou, als men een proxy gebruikt om de privacy te verhogen zodat men niet achter hun echt IP nummer kunnen geraken… lijkt me niet zo vreemd hoor. Gebruik dat ook weleens maar dat is dan meestal als ik ergens niet inkom en die proxy’s springen overal heen. Tot China naar Australia en zo naar Rusland. Ligt gewoon aan de proxyservice die men op dat moment gebruikt.

  3. toevoeging; als men het heeft over het maken van graancirkels. 🙂

 9. Nou, als er waarlijk echte en neppe cirkels zouden bestaan dan is die Nederlandse cirkel van hierboven heel zeker NEP!

  Dat er nog zijn die daar nog intrappen? Tja, niet voor niets ligt heel de maatschappij in de goot met alle chaos eromheen want als ik soms merk waar mensen nog aandacht aan durven besteden…tjonge.

  1. @Cozmic… nooit gehoord om eens eerst die site te vertalen? Zijn gewoon cirkelvormige irrigatiesystemen!

   🙂

  2. Ja, die had ik ook al gevonden maar vond het te ver scrollen (arbowet)

  3. Was eigenlijk op zoek naar graancirkels in de winter, kwam niet verder dan een geit aan een lang touw in de sneeuw.

  4. Sophie, is ook altijd mijn gevoel, we worden een beetje bezigehouden, van de straat gehouden zo als dit heet, en verder het is zinloos om je druk te maken over iets, als je van te voren weet dat je er toch niets aan kunt veranderen.
   GUIDO.J, komt regelmatig met nieuwe of niet zo nieuwe onderwerpen, dat behoord tot zijn taak, of dit in opdracht gebeurd of volkomen vrijwillig zullen we nooit echt weten, heb wel eens het gevoel dat al deze klaagmuren met opzet zijn gecreéerd om als ongevaarlijke uitlaat te fungeren, er zijn zelfs stemmen die betogen dat het hele internet om deze reden is opgezet, Groet.

  5. Nou COZMIC, gelukkig beheers ik de Russische taal, heel interessant verhaal!

 10. Zelf heb ik er ook gehoord over trucjes hoe men energie in die cirkels kan brengen. Ik vind de site niet meer zo terug maar ik ben een andere tegengekomen via google:

  – Bend some stalks around by exposing them to a blue light source for a few hours. Applying small amounts of natural gum or plaster will lock their new shape. Sadly, this approach may not satisfy a detailed or scientific inspection.
  – Create swirled nests in the flattened areas by your clever weaving of stalks.
  – Melt some iron filings into droplets on-site and sprinkle them around the flattened area to leave “meteorite particles” and magnetized stalks.
  – Try varying the direction you flatten the corn, wavy lines or up a line then back a line. This creates amazing shiny lay patterns visible from the air.
  En zo zullen er nog wel meer zijn.

  1. En wat KeZa zélf vindt is van ondergeschikt belang. KeZa citeert graag Engelse teksten, zodat hij zélf niets hoeft te vertellen.. Kom op man, gewoon: ‘wat voel je zélf!?’

  2. Denk je nou echt dat ik denk van enig belang is voor diegene die veel te snel zomaar zaken aannemen als werkelijkheid terwijl het nog maar geloof is? Ik probeer zaken te onderzoeken en er is geen enkel overduidelijk bewijs dat er iets buitenaards met graancirkels aan de hand is.

  3. @Paul

   Nee die site bedoel ik niet. Dat is een die site die ik heb gevonden naar even wat googlen.

   Ik ben eens ooit (jaartje geleden ongeveer) op een site over graancirkels terecht gekomen via een kennis van me want ik was toen ook zo weg van die mooie cirkels. En na het bestuderen van hun kennis en methodes, zij zeiden immer dat ze een groep je waren die daaraan deden maar er mee gestopt waren omdat men het veel te ernstig aan het nemen was terwijl het maar experimenten waren voor de lol en de kik enz…, had ik er echt een graankater aan overgehouden. Zo goed opgebouwd en zo gedetailleerd. Ging zelfs zover dat ze iets onder de grond legde. Dat was een soort wikkeldraad en daar legden ze een kleine spanning op via batterijen die ze ergens goed verstopten en ging men dan een bepaalde meting doen dan was daar inderdaad meer energie dan normaal te meten en zo nog vele zaken meer. Jammer dat ik het niet meer terug vind.

  1. Ik wist wel dat je hem nog niet vergeten was 🙂 Weet je nog dat ik deze stuurde i.v.m. Ison toen?

  2. Zou kunnen ODETTE, mooie site, daarom heb ik hem ook bewaard, groet!

  1. Voordat je anderen klein maakt, veroordeeld zonder enige inhoudelijke motivatie, is dit verhaal volledig op jezelf van toepassing. Wie neemt jou serieus..? Klinkt als een of andere Androïd-reactie imo.
   Wat Piet zegt over Klaas, zegt alles over Piet en niets over Klaas..!

  2. Nou GUIDO.J, je speelt hier zelf voor Boemerang, beetje achterhaald!

  3. Ken je het verhaaltje “genverbrander” nog?
   Weet je nog hoe er plots een exacte kopie van zijn zogenaamde paranormale foto terug te vinden was?
   Breek me de bek niet open over deze charlatan.
   Ik sta voor heel veel dingen open en geloof dat er erg veel is tussen hemel en aarde dat wij “nog” niet kunnen verklaren.
   Echter, het steeds maar weer een podium geven aan bewezen bedriegers als Robbert van den Broeke, zou toch mijns inziens eens afgelopen moeten zijn.

  4. Jouw waarheid dient kennelijk ook die van anderen te zijn..? Een simpel ‘naar mijn mening’ of ‘dat vind ik’, achterwege laten, dient te ‘bewijzen’ dat jij de Waarheid in pacht hebt..?
   Het steeds maar weer een podium geven aan blaaskaken, zou ook afgelopen dienen te zijn.
   Fijn ook dat je Nancy Talbot en een half dozijn andere wetenschappers, die de authenticiteit van RvdB onderzochtten, af serveert.. Knap joh! De wereld is plat en we verbranden gen en die maf van een Galileï..

  5. Guido heeft aandelen in graan en grascirkels en daarmee is de kous dus af. Iedereen die er eentje in zijn achtertuin heeft staan is hij de Big Brutus die er over valt en gelijk het op de lijst van Onnatuurlijke monumentenlijst plaatst. Zulke zaken moeten verder lekker geheimzinnig bewaard worden. Daarom dat Robbert er wazige foto’s van komt maken. Hij die net zoveel pech heeft met zijn mobiele camera al ik heb. Wazige foto’s en filmpjes van mijn vrouw die ik er mee maak, maar goed ook als je haar scherp zou zien, dan ren je gelijk weg… want ze is er Geestig van aard. ik ook…

  1. Wauw Paul, schitterend! Ik heb even wat verder gezocht en kwam op een ander filmpje uit met dezelfde man eneen partner, de derde, een danseres ontbrak nog. Het is een vertaald interview uit engels naar russisch van de Oekraínse TV channel 112. Hele goede kwaliteit. Ga eens kijken naar ongeveer 12.30 min. De bruine ogen van de kristal goochelaar veranderen na een kort meditatief moment en één of ander prevelementje met twee kristallen bollen tegen zijn slapen in lichtblauw. En dat krijgt hij werkelijk mind over matter!
   http://youtu.be/PY51oaziXd0

 11. Ik ben de suteur van de biografie van Robbert, “Door de vensters van God” die ik samen met hem heb gevormd.
  We geven ook samen het online blad Christall uit, wat gratis online wordt verspreid.
  Ook zijn we een stichting Robbert van den Broeke gestart waar ik voorzitter ben. Mijn rol is vooral Robbert ondersteunen in de uitvoering van zijn nieuwe uitingsvormen. Op 22 juni is er weer een healing bijeenkomst in Hoeven, en 24 juni een healing bijeenkomst.
  In het boek staat de strijd die Robbert heeft gehad met zijn veel te grote kracht, zijn wonderen en fenomenen, de te grote druk van buitenaf, en vooral met zijn dieper gelegen werkelijke boodschap naar de mens op aarde. Dat gaat de manifestaties en verschijnselen voorbij. Hij is nu klaar voor die verandering en we zijn gestart met bijeenkomsten. Robbert is door de te grote vraag gestopt met alle persoonlijke readingen en vragen.

  Misschien vinden jullie het leuk als ik een verhaal schrijf over de werkelijkheid achter Robbert zijn fenomenen.
  Bovenstaande foto van Robbert is genomen tijdens de boek presentatie die ik georganiseerd had. Verrassend om jullie verhalen over Robbert te lezen en de naam van Nancy tegen te komen. Zij is de belangrijkste drager van zijn geloof geweest en heeft veel voor Robbert betekent.
  Hartelijke groet Janny Post
  http://www.zantusfantilhou.nl

 12. Ik denkt dat deze graan cirkel is gemaakt door mensen, als je kijkt zitten veel,oneven gras sprieten, Zelf gelooft ik wel in iets, wat er tussen hemel en arden gebeurt,

 13. Hoi :), ja het is zo, dat ik de artikels met de voor mij vol walging oproepende genoemde naam niet hoeft te lezen, maar mijn nieuwsgierigheid verleid me om te kijken en te lezen, tot dat ik de naam toebehorende aan Robbert van den Broeke lees. Einde verhaal. Jammer 🙁

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.