Advertentie

Een ooggetuige van de overvallen Gaza-hulpboot vertelt.


De media slagen er in alle toonaarden in het verhaal van de Israëlische aanval op de Turkse boot met hulpgoederen voor Gaza volledig van één kant te verslaan.

Hulpconvooien die de 1.500.000 miljoen mensen in Gaza verlichting moeten brengen. Al ruime tijd zitten deze mensen opgesloten als ratten in een hok, geblokkeerd door Israël voor de buitenwereld. De hele wereld is in opstand, maar Israël is overtuigd van haar ‘goede bedoelingen’. Mensonterende leefomstandigheden voor de Palestijnen daarbij voor lief nemend..

Kenneth O’Keefe is een ex-VS-marinier, die kort ná de inval in Irak door de VS, zijn Amerikaanse nationaliteit heeft opgegeven. Hij was aan boord van deze boot, de MS ‘Mavi Marmara‘, die probeerde deze blokkade van Gaza te omzeilen en hun humanitaire schip met hulpgoederen te landen in Gaza. Hij doet in dit programma ‘HARD-talk’ verslag van zijn kant. Een stevig gesprek, maar het schept een boel duidelijkheid over de daadwerkelijke gang van zaken op het schip.

Een bredere kijk op deze zaak is het resultaat. Dat deze bij mag dragen aan de oplossing van het Palestijnse vraagstuk, de verzachting van de keiharde Israëlische opstelling én vrede in het Midden Oosten..

9 gedachten over “Een ooggetuige van de overvallen Gaza-hulpboot vertelt.

 1. politiek zuigt,

  maar we moeten vooral pro hamas zijn, dan lost het probleem daar nooit op.

  om de tafel met israel en palestina en niet naar buiten voordat beide partijen weer normaal kunnen doen.

  het zo’n tijdverspilling….

 2. Gaza grenst toch ook aan Egypte (Islamitschland)
  Daar mogen ze ook de grens niet over. Daar hoor je ook niets over. terwijl het beide islamitsche broeders zijn ?????

  1. Ik ben ervan overtuigd Riek, dat het pure angst is, die de mensen van Israël drijft, om nu ‘op hun beurt’ ‘anderen’ te onderdrukken en te knechten..
   Het is mensonterend. Of zoals dat in ‘diplomatieke termen’ heet: “Er is sprake van ‘buitenproportioneel geweld en machtsmisbruik door Israël”.

   Maar ook al zijn deze conclusies overduidelijk ‘waar’, het mag niet de wereld in, Israël dient immuun voor de publieke opinie te zijn.

 3. De Ken O’keefe heeft het bij het goede einde naar mijn idee. In tegenstelling tot de trut die alle nieuws uit de pot haalde en daar vervolgens mee rondstrooit alsof ze er zelf bijwas.
  Gelukkig laat die Ken O’Keefe zich niet makkelijk naaien.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.