Advertentie

Wat vreet BP uit, zien we de omvang van de catastrofe wel?


Het drama dat zich ontrolt in de Golf van Mexico is een regelrechte catastrofe. Dat is een groot woord, maar het is inmiddels zéker van toepassing op deze ramp.

Uit de lekkende boorput stroomt volgens admiraal Thad Allen van de Amerikaanse kustwacht dagelijks een hoeveelheid olie de zee in, vergelijkbaar met 35.000 vaten olie. “Maar het kan ook meer zijn, tot maximaal 60.000 vaten per dag” aldus Allen. Gaan we uit van een getal hiertussen in, dan komen we bij 45.000 vaten op een ongelooflijke hoeveelheid van 7.200.000 liter olie. (1 vat/barrel = ca. 160 liter)

Opvangsysteem

Weliswaar is BP erin geslaagd een soort hoed over de spuitende bron te zetten, maar dit opvangsysteem is slechts een druppel op de gloeiende plaat..
Het pompt dagelijks enkele tienduizenden vaten olie naar de tankers, maar er is gewoon nog geen sprake van een échte oplossing, aangezien de meeste olie nog steeds NIET wordt opgevangen. We kunnen er dus gevoeglijk vanuit gaan, dat er zo’n 3,5 miljoen liter olie DAGELIJKS in de Golf van Mexico belandt.

Er worden inmiddels de meest bizarre verschijnselen waargenomen, waaruit we er hier een paar laten zien:

De regen die op verscheiden plaatsen valt, bevat al OLIE!
Kijk naar deze opnames van mensen uit Louisiana.
X

X

Olie spoelt aan in Mexico

Bij Playa Miramar in de Oost-Mexicaanse deelstaat Tamaupilas zijn aanzienlijke resten ruwe olie aangespoeld. Dat heeft de Mexicaanse krant El Universal gemeld op gezag van de Mexicaanse autoriteiten. Dit toeristenoord ‘Playa Miramar’, ligt bij Ciudad Madero. De autoriteiten onderzoeken of de olie inderdaad afkomstig is van het olieplatform in de Golf van Mexico.

Zeewater bubbelt alsof er zuur in zit!
Wat is hier aan de hand? Het zeewater lijkt op een mineraalwater, dat tijdens het inschenken, volop koolzuur loslaat..!

X

XX

Zeeschildpadden levend verbrand door BP

Het meest schokwekkende nieuws bereikte ons via de onvolprezen Belgische krant ‘De Morgen’.

‘Volgens een kapitein in de Golf van Mexico worden zeeschildpadden levend verbrand door BP, dat met ‘brandvelden’ de olie in de regio wil indijken.

 

De kapitein, die deel uitmaakt van de crew van een schip dat zeeschildpadden in de Golf van Mexico wil redden, worden de dieren samen met andere vormen van zeeleven verbrand door BP. Dit zou gebeuren binnen een operatie waarmee de oliegigant de lekkende olie in de Golf wil wegwerken door een aantal ‘gecontroleerde branden’.

In een interview dat ook op de videowebsite YouTube kan worden bekeken, legt kapitein Mike Ellis de werkwijze van de BP-schepen uit. “Ze bakenen een gebied tussen twee vissersboten af, sluiten dat hermetisch af, en steken de hele boel in brand”, klinkt het. “Alle schildpadden die in zo’n gebied verstrikt raken, komen er nooit meer uit.”

Beschermde dieren

Ellis zegt ook dat hij zijn reddingsmissie voor de schildpadden, oorspronkelijk gepland voor drie weken, vroegtijdig moest afbreken omdat BP hem toegang tot de gebieden weigerde voor de olie in vlammen opging. “Ze verhinderen ons om ons werk te doen”, zegt de man. “De meeste getroffen schildpadden zijn overigens beschermd. Het is letterlijk crimineel om ze te doden.”

Andere verslagen staven de beweringen van kapitein Ellis. Volgens een rapport in de LA Times worden er dagelijks zo’n zestien gecontroleerde branden opgestart, met grote brandvelden op zee tot gevolg. “Bij rustig weer en kalme zee varen schepen met vuurvaste afbakeningen uit om olie, besmeurd zeewier en alles wat daarin verzeild raakt af te branden”, lezen we daar.’

29 gedachten over “Wat vreet BP uit, zien we de omvang van de catastrofe wel?

  1. Als dat zo zou zijn, hoe kunnen ze het dan zo goed verbergen dat het eigenlijk geen olie is? Dat zou ik dan nog veel vreemder vinden. Ik hoor niks meer van die veronderstelling.

  2. Ik heb het stuk gelezen, het maakt het allemaal een stuk duidelijker. Afvalt vulkanen, ik had er nog nooit van gehoord. Interessant artikel.

  1. @ Burke

   De ene keer heb je een kaal hoofden ben je op leeftijd, en de andere keer heb je kinderen onder de tien jaar….

   Wil de echte Burke op staan svp?

  2. @Abranna,

   Hmm, boeiende reactie. Vanwaar die vijandige toon?

   De echte Burke staat reeds op is niet kaal (waar heb je dat opgesnorkeld?) heeft 2 kinderen onder de 10 jaar en is 38 lentes jong en gelukkig getrouwd.

   Nog meer info nodig?

  3. Fijn Burke, dankjewel voor je openheid…. I keep it in mind.

   Ik houd van duidelijkheid en transparantie, geen uitspelen van spelletjes = manipuleren, vandaar.

  1. Dat is inderdaad wat ik meteen al voorstelde toen ik las over Corexit op demorgen.be Het is gewoon puur misdadig dat ze de mensen niet beter voorlichten! Het interesseert de overheid en BP geen ene moer dat deze mensen hun levens geven om hun teringzooi op te ruimen. Laat Cheney, Rumsfelt, Bush (allebei), Clinton en Obama gezellig een maandje in een rubberbootje daar met een emmertje de olie uit de zee scheppen terwijl de vliegtuigen constant dat oh zo onschuldige goedje over ze uitsproeit.

 1. Even terug voor een BP olie update van onze TU Delft Hogeschool, van het begin van de ramp tot het moment wat er precies gaande is ter plekke met en zonder (des)informatie.

  Tis altijd fijn om ook eens het woord te horen van een paar echte vakfreaks, die donders goed weten wat er gaande is ter plekke zonder al het gezeef van mensen die het denken te weten.

  http://collegerama.tudelft.nl/mediasite/Viewer/?peid=6a339b7f54c74cc5878249afb94f55c1

  Veel kijk Plezier toegewenst!

  1. Interessante presentatie Paul. thx!
   Zo’n presentatie had BP zelf ook kunnen maken denk ik dan.

   Die Fries had het over bevolkingsreductie…
   Zag je hem schrikken toen er werd voorgesteld minder vlees te gaan eten?

 2. Mijn bericht aan het NRC:

  Ik verbaas me met grote mate over het totaal achterwege blijven van jullie krant inzage de enorme olieramp in de Golf van Mexico. Alleen De Morgen in Belgie besteed er regelmatig aandacht aan. Jullie laten het echt afweten en beginnen steeds meer op de Telegraaf te lijken met berichten als “Oranje is dakloos” zonder enige nieuwswaarde. BP maakt er een enorme puinbak van en gebruiken het zwaar discutabele kankerverwekkende chemische middel Corexit en jullie schrijven er nooit wat over! Ze gebruikten dit voor de eerste keer bij de Exxon Valdez en het resultaat is dat al deze olie-opruimers van na de ramp nu dood zijn.
  Ik weet dat jullie onderdeel zijn van een investerings bedrijf en ik weet dat het ANP eigendom is van NPM Capital. Onafhankelijk is het nieuws dus allang niet meer maar dat het zo opzichtig gebeurt… Alleen de ANP-feedjes plaatsen voldoet niet om lezers te trekken! Je moet er ook wat voor doen!

 3. Nog geen reactie van het NRC. Waarom verbaas ik me daar niet over? Het is een feit dat de meeste media niet onafhankelijk is in Nederland! Als er ooit eens een journalist op WantToKnow komt en mijn berichtje leest… Shame on You! Zoek een andere baan! Jullie falen aan 1 stuk door. Jullie leven is een grote gemiste kans!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.