Advertentie

Wijffels wil alsnog Irak-onderzoek


Wijffels
Wijffels

Oud-informateur Herman Wijffels vindt dat er alsnog een onderzoek moet komen naar de Nederlandse steun voor de oorlog in Irak. Wijffels zei dat zondagavond in het Ikon-programma Spraakmakende Zaken.

Wijffels leidde de onderhandelingen voor het kabinet-Balkenende IV, waarbij juist werd afgesproken dat zo’n onderzoek er niet zou komen. Bron: NOS Journaal. Lees hier verder.

Wil je ook openheid over Irak en hieraan bijdragen? Klik dan hier.

Lees hierbij ook:

Kamervragen: Waarom politieke steun aan Irak?
Nederlander vindt Irak belangrijker dan kredietcrisis
RTL naar rechter om Irak-oorlog

Commentaar WantToKnow-team

”Als er dingen gebeuren waar je achteraf van denkt: had dat nou wel gemoeten, is het altijd verstandig om te kijken of je daar geen lessen uit kunt trekken’,” zo sprak Wijffels in het programma. Het is wel opmerkelijk dat steeds meer politici voorzichtig aangeven dat er openheid moet komen. Positief? Zeker! Maar het is goed om allert te blijven welke draai er aan de zaak wordt gegeven. Wijffels is bv de Nederlandse baas van de Wereldbank geweest, en wat ik al schreef in dit artikel, is de Council on Foreign Relation (CFR) grondlegger van de Verenigde Naties (VN) geweest, waar ook IMF en Wereldbank deel vanuit maken. Verder is Wijffels een ‘Bilderberger’ en was hij als informateur nauw betrokken bij de totstandkoming van kabinet-Balkenende IV. De Bilderberggroep is een invloedrijke geheime genootschap.

Lees bijvoorbeeld: Kabinetsformatie en Bilderbergroep

Advertentie

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.