Advertentie

Amerika bekeken door de kristallen bol van de toekomst..


De cover van ‘The Spectrum’ van Juli 2002, uit dit magazine komt het onderstaande artikel over 9/11.

x

– De toekomst van Amerika door de kristallen bol –

oorspronkelijk: ‘America Through The Looking Glass’
Caral Adler/David McGowan

September 2011 © vertaling ‘HyperAlert’
(met dank namens WantToKnow !!)

x

– Het volgende briljante goddeloos geestige verhaal is als een decadent dessert na de voedzame maaltijd van Rick Martin’s artikel op de voorpagina.
Zoals Rick daar duidelijk maakt is niet iedereen in diepe slaap of kijkt de andere kant op.
De lezers en sponsors van deze publicatie zullen zich niet langer laten misleiden door de marionetten in Washington, waarvan velen hoge vrijmetselaars zijn, die op hun beurt weer opdracht krijgen van nog hoger geplaatste poppenspelers in het schaduwkabinet. –

Het nu volgende artikel werd aangedragen door Caral Adler. Hij schreef dit artikel voor ons in de uitgave van Mei 2002. David McGowan is de auteur van het boek ‘Derailing Democracy’ (Ontsporende Democratie), uitgegeven door Common Courage Press (Maart 2000) en woont in San Fernando Valley (Los Angeles). Vaderlandslievende vrijheidsstrijders zoals David McGowan spreken luid en duidelijk uit wat te veel anderen niet durven toe te geven. Dat de keizer geen kleren draagt! Of zoals David McGowan het zelf zo mooi kan zeggen: “Je kunt je afvragen hoe lang geleden deze roze droom trip is begonnen en wanneer en of dit ooit zal stoppen. Wat is er voor nodig om het Amerikaanse volk wakker te krijgen?”

* * *

De aanslagen van 9/11 waren nog maar een paar weken achter de rug en een kant en klare 'Patriot Act' werd gepresenteerd.. Uit de kas gehaald..?
De aanslagen van 9/11 waren nog maar een paar weken achter de rug en een kant en klare ‘Patriot Act’ werd gepresenteerd.. Kant en klaar uit de kast gehaald..?

Is er ooit in de geschiedenis van de Verenigde Staten een vreemdsoortiger presidentieel team in het Witte Huis geweest? Stel je voor dat wij een vice president hebben die zomaar uit het zicht verdwijnt van het Amerikaanse publiek zonder dat daar een geloofwaardige verklaring voor wordt af gegeven. Het leek er eerst op dat de verdwijntruc van Cheney een tijdelijke truc was om de indruk te wekken dat George Bush Junior werkelijk de touwtjes in handen had.

Maar er zijn nu 6 maanden voorbij gegaan en Dick is alleen tevoorschijn gehaald voor een paar foto sessies en wat onderhandelingen in het Midden Oosten. Nog nooit is er buiten oorlogstijd zoveel geheimzinnigheid vanwege veiligheidsoverwegingen nodig geacht. Wat zit hier dan achter? Wat voor aannemelijke dreigingen achtervolgen de vice president? Het enige mogelijke gevaar dat Cheney kan lopen is een gerechtelijke aanklacht vanwege een aantal dubieuze zaken, zijn betrokkenheid bij het ENRON-schandaal, en z’n twijfelachtige handelingen inzake Irak.

Maar dit soort dingen konden alleen gebeuren omdat we een Nationaal Congres hebben dat net zo corrupt is als het team in het Witte Huis, waarvan de uitvoerende politieke gang van zaken moet worden gecontroleerd en gewogen. Hou ook in het oog dat we een president hebben die zo verstandelijk begaafd is dat hij al een boek vol met verbale blunders heeft verzameld nog voor dat hij de verkiezingen heeft verloren.  Hij kan z’n mond niet open doen zonder voorgeschreven tekst, dan komt er alleen wartaal uit. Alsof hij vroeger alleen Engelse les bij z’n vader thuis heeft gekregen.

Onze president is nog maar 3 keer in het openbaar verschenen met opvallende blauwe plekken en bulten in z’n gezicht. Eerst was er die sport bandage om z’n hoofd als hij ging trainen met z’n plakkende bewakers in het pak vlak achter hem. Later dit jaar waren er duidelijke littekens te zien waar niets over gezegd werd tot er een journalist was die daar naar vroeg, pas toen kwam er snel een bericht van het Witte Huis dat Bush littekens in z’n gezicht had laten verwijderen.

En toen kregen we het komische verhaal dat onze onverschrokken lijder zich verslikte in wat zoute chips en dat hij toen flauw viel met z’n hoofd voorover op de koffie tafel. Tegelijk chips eten en tv kijken is te moeilijk voor onze wereldleider, maar hier zal ik nu niet grappig over doen. Ons werd verteld dat dit allemaal heel gewoon is.
In wat voor parallel universum is dit allemaal heel normaal dan? Wat is er achter gesloten deuren allemaal aan de hand in Pennsylvania Avenue? Is papa Bush sr. z’n suffe kinderen met harde hand aan het opvoeden? Heeft George Bush junior te veel drank nodig voordat hij naar buiten in het voet licht treedt? Is z’n voorbeeldige griezelig perfecte vrouw Laura een dolle mina die hem af en toe wat te hard aanpakt? Verdikkie Laura hoe vaak moet ik jou dat nog zeggen? Sla mij niet in m’n gezicht als we bezig zijn! Er klopt iets niet helemaal…!

De media schijnen niets vreemds aan de George Bush en Dick Cheney show te zien. Er is geen één vraag gesteld over waarom Dick Cheney zich bijna nooit laat zien in het openbaar. Het incoherente gemompel van George Bush en z’n oorlogszuchtige retoriek en een verbluffend gebrek aan algemene kennis van relevante zaken maken duidelijk dat we hier te maken hebben met een presidentiële allure die z’n weerga niet kent in de Amerikaanse geschiedenis. Wat is er in godsnaam aan de hand?

Voor het grootste deel is het de aloude dagelijkse taak van de media om de onvolkomenheden en de misdaden van onze ‘gekozen’ lijders te verbergen. Ja het is bizar onwerkelijk surrealistisch geworden zoals de pers blijft worstelen om die functie te blijven vervullen, zelfs als het een bestuurlijk kabinet betreft dat arroganter en misdadiger is dan een mens kan bevatten.

Hoe moeten we de gebeurtenissen van afgelopen jaar begrijpen? De grote uitverkoop en diefstal van de presidentsverkiezingen, de omvangrijke gratis giften aan de grootste en meest corrupte corporaties in het land, de raadselachtige en totaal niet onderzochte 911 September aanslag in New York, de open oorlogsverklaring voor onbepaalde tijd aan een groot deel van de wereld, de enorme inperking van burgerlijke vrijheden en privacy rechten.

Nu de volle omvang van de corruptie binnen in het Amerikaanse politiek economische en juridische systeem steeds meer zichtbaar aan de oppervlakte wordt bloot gelegd, krijgen miljoenen mensen meer moeite met het opbouwen van een wereldbeeld. Ontkenning is een beproefde techniek die ook z’n beperkingen kent, zelfs wanneer de bevolking op medisch advies massaal antidepressiva en kalmeringstabletten krijgt voorgeschreven alsof het snoepjes zijn.

Het overgrote merendeel van de media praten mee met de officiële versie van het September-911-verhaal. Zelfs een groot deel van de zogenaamde alternatieve media gaan mee in de officiële verhalen, ondanks dat er grote gaten in deze verklaringen zitten die niet kunnen kloppen..!

[Opmerkingen van de hoofdredacteur: Deze publicatie van ‘Spectrum’ wil zich onderscheiden van de valse alternatieve media die in feite vaak desinformatie agenten zijn, je kunt ze herkennen omdat ze halve waarden verkopen die opgeteld niet kunnen kloppen. Daar word je terecht argwanend van. En dan niet te vergeten diegenen, die bij gratie van hun speciale talent voor pure domheid, onbedoeld de desinformatie campagne mee helpen. Dit soort hotemetoten van ons hoger onderwijs systeem worden vaak opgevoerd als getuigen experts en media woordvoerder bij monde van hun gestudeerde vak specialisatie, zij vertellen jou hoe jij moet denken.

Het beste compliment dat we konden krijgen waren de vele verzoeken voor extra kopieën van onze ‘Spectrum’ uitgave van Oktober 2001 over de 911 tragedie zonder oogkleppen, zonder zwarte vlekken en zonder halve waarheden. Dit is als een trotse kok van een restaurant die het verzoek van z’n gasten krijgt om meer van het gerecht na te serveren. Er zijn ongetwijfeld heel veel hongerige mensen op zoek naar waarheid. Help ons alstublieft ook om financieel boven water te blijven zodat we verder kunnen gaan met het  zoeken naar en publiceren van waarheidsvinding. ]

En waarom zetten de leidende politieke woordvoerders van de linker vleugel geen vraagtekens bij de premature veronderstelling dat Osama achter de aanslagen zit?

En hoe lang blijven we ons nog vast klampen aan de hoop dat de Democratische Partij ons gaat redden uit politieke ellende van oorlogszuchtige dreigementen waar we nu recht op af stevenen? Al Gore en Joe Lieberman hebben als de grote vaandel dragers van de Democratische Partij openlijk hun bijval getoond voor de ‘Oorlog tegen het Terrorisme’, ze zijn voor de bezetting van Irak en ze onderschrijven het onzinnige idee dat er een ‘As van het Kwaad’ zou bestaan en ze hebben positief gereageerd op het hernieuwde nucleaire beleid van Amerika.

George Bush in zijn rol als beschermende president; achter hem de leus ‘Protecting the Homeland’.. Ondertussen waren de Amerikanen veel van hun fundamentele burgerrechten kwijt; zélf ingeleverd..!

De leden van de Democratische Partij die vertegenwoordigd zijn in zowel de Senaat als in het huis van afgevaardigden hebben bijna elke reactionaire bepaling van het Bush regime omarmd, en hebben ingestemd met elke openlijk uitgevaardigde fascistische ´veiligheidsmaatregel’, en waren unaniem voor vrijwel ongelimiteerde militaire uitgaven, en faalden volledig door niet te protesteren tegen de vervalste verkiezingen en het niet opstarten van een grondig onderzoek naar de gebeurtenissen van 11 September? En dat zijn dan nog maar een paar van de recente zonden van de Democratische Partij.

Deskundige opinie vormers beweren dat de handen van de Democraten gebonden zijn door de massale publieke steun voor de Bush agenda. Dat zeggen ook de opinie peilingen van dezelfde media die liegen tot een kunst vorm hebben verheven. En ik heb een paar wolken krabbers in New York te koop voor een zacht prijsje. De waarheid is dat de Democratische Partij geen weerstand biedt aan de Bush-trein omdat ze alleen van de Republikeinen verschillen door iets meer lippendienst te bewijzen aan sociale vraagstukken. En dat is alleen aanstellerig gedrag voor de goedgelovige kiezer.

Het veranderen van de regerende politieke partij in het Witte Huis en in het Congres zal de politieke beslissingen niet noemenswaardig veranderen. Iedereen die ook maar iets betekent in Washington is voor de langere termijn voorstander van een oorlogszuchtige agenda. En het idee van sommige pseudo-andersdenkende journalisten dat de oorlog alleen maar verlengd wordt om de Republikeinen een voorsprong te geven tijdens de verkiezingen van 2002 en 2004, dat is uit de lucht gegrepen.

Een gestage stroom van officiële mededelingen heeft al duidelijk gemaakt dat dit een oorlog zonder einde is die tot doel heeft alle verzetshaarden in de gehele wereld uit te schakelen, dat betekent dus ook in ons eigen land.  Dit is conform de corporatieve militaire toekomst droom van een wereldwijd fascistisch controle systeem dat is gebaseerd op het angst aanjagen van de bevolking door het aanwijzen van valse vijanden. De Amerikaanse bevolking kan dan verlamd door angst en verwarring zich niet meer verzetten tegen de oprukkende politie staat. Is er tegenwoordig nog iemand die Orwell leest?

Maar ik weet het, het is veel comfortabeler om in Amerikaans burgerschap te geloven. Om te geloven in het twee partijen systeem. Om te geloven in de Democratische Partij als de partij van het volk. Om te geloven dat alles goed komt als bij de volgende verkiezingen onze partij het weer voor het zeggen zal hebben. Om te geloven dat onze duidelijk vrije pers niet tegen ons liegt. Om te geloven dat dit wel weer voorbij zal gaan en dat het binnenkort wel weer terug naar normaal zal worden. Nog niet eens zo lang geleden was ook ik een gelovige.

Maar dat was nog voordat ik toetrad tot de gelederen die in een vreemde hallucinerende wereld wonen die ongeveer lijkt op wakker worden in een vreemde ver gezochte science fiction film. Telkens als je de TV aan zet dan kom je er achter dat dezelfde leugens van gisteren weer opnieuw gepresenteerd worden als het laatste nieuws. Als je door de verschillende kanalen schakelt dan ontdek je dat iedereen dezelfde leugens napraat met dezelfde klinkende kreten maar omdat iedereen alles blijft herhalen ontstaat het idee dat er een diepere betekenis achter al die woorden schuil gaat.

jetfueldeesHet maakt niet uit welk TV kanaal je kiest het enige dat je hoort is ‘De as van het kwaad en de oorlog tegen het terrorisme, massa vernietigingswapens, verzekering van vrijheid, 9/11′. Je vraagt jezelf even af of je het slachtoffer bent van een grap, een nietsvermoedende deelnemer in een nieuw soort reality show. Maar dan kom je er achter dat iedereen kennelijk de leugens gelooft, of tenminste doet alsof. Zijn het allemaal deelnemers van dezelfde show? En als dit geen vooropgezette grap is hoe komt het dan dat jij de enige bent die duidelijk ziet dat de keizer geen kleren aan heeft?

Je hoort op het nieuws dat de sleutel getuige, in het grootste financiële schandaal dat het land in de geschiedenis ooit gekend heeft, niet lang voordat hij een getuigenis verklaring zou afgeven, dood in zijn auto is gevonden. Op klaarlichte dag worden er getuigen vermoord, niemand die daar intrapt zou je denken. Dit balletje moet toch gaan rollen. Weet je nog hoe Vince Foster zogenaamd zelfmoord pleegde met 2 kogels en hoe de liberale media het druk hadden met dit verhaal. De dombo-craten zouden hier voordeel uit moeten kunnen slepen. Maar niemand doet er iets mee, er komt geen reactie van de pers en er komt niets uit Capitol Hill.

Vervolgens zeg je tegen een paar collega’s dat dat zelfmoord verhaal niet erg geloofwaardig is en dan kijken ze je aan alsof je een ‘I Love Osama’ button op je revers draagt. Op dat moment begin je nerveus uit het raam te kijken of er al een politie busje is gearriveerd om je af te leveren bij de Guantanamo gevangenis.

Het Enron schandaal en de vervalste verkiezingen worden niet serieus onderzocht. En de zogenaamde terroristische aanvallen op Washington en New York ook niet. En de zorgvuldig getimede anthrax-poederbriefaanvallen, die er voor moeten zorgen dat het niveau van angst en woede van het Amerikaanse volk tot ongekende hoogten wordt opgekrikt, ook niet.
Terwijl je verstrooid kennis neemt van de kleur van het oranje ’terroristische’ waarschuwingsalarm van de dag vraag je jezelf af wanneer deze Lsd droom trip begon en wanneer het ooit zal stoppen. Wat is er nodig om het Amerikaanse volk wakker te maken, dat er iets niet in de haak is met deze alarmerende berichtgeving.

De staatsgreep tijdens de vervalste verkiezingen, in dat wormvormige aanhangsel, ook wel bekend als Florida, maakte het volk niet wakker. Het hoogste gerechtshof dat arrogant bepaalde dat het volk niet het recht heeft om hun totaal uitgebrachte stemmen te laten natellen tijdens de presidentsverkiezingen.

De onthulling dat het Bush regiem, van zichzelf een illegaal ongrondwettelijke regering, dat dit regiem een nog meer illegale geheime schaduw regering heeft gevestigd. Militaire rechtbanken die de doodstraf mogen geven op grond van geheim bewijs van door de overheid aangewezen advocaten…!

Het voor onbepaalde tijd opsluiten van ‘verdachten’ zonder gerechtelijke aanklacht in geheime gevangenissen zonder rechtsbescherming. Het openlijk praten over marteling van deze ‘verdachten’. Het toestaan van een technisch controle en volgsysteem met video camera’s op elke straathoek en gekoppelde databases, dit alles gaat de verbeelding van zelfs George Orwell te boven. De met opzet naar buiten gelekte nieuwe offensieve psychopatische nucleaire houding van Amerika.

Gaat de zucht naar controle verder dan controle over informatie stromen maar is het zelfs de bedoeling dat onze gedachten gecontroleerd worden? Zijn we zo verblind door propaganda en hangen we zo wanhopig aan de menselijke basale behoefte om ons zelf te zien als de goeden, zijn we daardoor helemaal niet meer in staat om met een objectieve blik de wereld waar we in leven te bekijken? Kan de regering letterlijk met elke leugen weg komen, maakt niet uit hoe ver gezocht? Is er nog hoop? Of is het goedkope kitscherige B film script van Roger Corman niet wat het op het eerste gezicht lijkt te zijn?

Stel dat jij niet de enige weldenkende persoon bent in een wereld die gek is geworden?  Stel dat er nog miljoenen andere zijn die serieuze bedenkingen hebben bij de steeds onsmakelijker wordende ‘nieuws’  berichten die aan ons worden gepresenteerd. En stel dat elke dag dat soort weldenkende personen in aantal toenemen? Stel dat de opgevoerde populariteit van Bush deel is van een goed georkestreerde psychologische oorlogscampagne die tot doel heeft om twijfelaars, die zo hun bedenkingen hebben, de mond te snoeren, omdat ze anders als totaal geschift zullen worden beschouwd door de meerderheid, omdat ze niet hetzelfde denken als het overgrote deel van de massa?

911 sarcasmeEen media campagne die bedoeld is om jou precies zo te laten voelen zoals jij je nu voelt; alleen, geïsoleerd, gefrustreerd, machteloos bang en verward. Een deel van deze campagne moet jou het gevoel van machteloosheid geven, ze geven je hints over de waarheid achter de leugens, sommige feiten worden erg indringend brutaal gebracht, alsof ze je met opzet uitdagen, alsof ze je inpeperen dat je er toch niets aan kan doen, ze voelen zich heer en meester.

Neem bijvoorbeeld de Franse krant Le Figaro die met het nieuwsbericht komt dat Bin Laden, kort voor de aanslagen op 11 September, een ontmoeting heeft gehad met een CIA medewerker, in een ziekenhuis in Dubai. En is het niet zo dat Le Figaro eigendom is van de Carlyle Group? De aandeelhouders en de bazen van deze investeringsmaatschappij zijn De Bushes en de Bin Ladens en verschillende vooraanstaande leden van het nationale veiligheidsapparaat. En dan het verhaal waar de spreekbuis van uiterst rechts mee komt, de Wall Street Journal, over manipulaties op de aandelen markt in de dagen vlak voor de aanslagen op 11 September.

En was het niet de vice president van het New Mexico Instituut voor Mijnbouw Techniek, een organisatie die volledig deel uitmaakt van het militaire inlichtingen apparaat, die aanvankelijk de verticale ineenstorting van de World Trade Center wolkenkrabbers herkent als typisch gecontroleerde sloop?

En was het niet ene James Bamford, een man met verdacht nauwe banden met een groot aantal veiligheidsagenten van de NSA, de Nationale Veiligheidsdienst, die in samenwerking met Doubleday, een uitgever die bepaald niet bekend staat om het publiceren van dissidente auteurs, die James Bamford die net 5 maanden voor de 911 aanslagen een boek uitbrengt over Operation Northwoods, een serie door de CIA geënsceneerde aanslagen op Amerikaanse doelen in Miami en Washington en het vinden van valse bewijzen dat die aanslagen zogenaamd uitgevoerd werden door het Cubaanse Fidel Castro bewind zodat er politieke steun zou komen om een oorlog tegen het naburige communistische eiland Cuba te kunnen beginnen. Deze Operation Northwoods die wel heel opmerkelijke overeenkomsten heeft met de gebeurtenissen op 11 September.

En wat te denken over merkwaardige klaarblijkelijk opzettelijk gelekte nieuwsberichten over de herziening van de tot nu toe gematigde nucleaire politiek en dat er een schaduw regering bestaat onder leiding van Dick Cheney en dat er een voorstel klaar ligt voor de oprichting van een nieuw ministerie van propaganda?

Al dit opzettelijk gelekte nieuws is desinformatie. De veronderstelling dat het dreigen met nucleaire wapens een reactie is op de aanslagen op 11 September is niet waar. Er zijn documenten waar in te lezen is dat de Verenigde Staten al lang voor 11 September bezig was met het opvoeren van internationale nucleaire druk. De berichten over een schaduwregering doen voorkomen alsof Amerika pas sinds kort vanachter de donkere gordijnen geleid wordt. En het tumult over de voorgestelde oprichting van een ministerie van propaganda moet verhullen dat de meerderheid van het nieuws staats goedgekeurde desinformatie is.

George Bush doet zijn best om zijn leugens geloofwaardig te verkopen; zijn lichaamstaal verraad regelmatig hoe het hem werkelijk vergaat..

Waarom worden deze duidelijke leugens dan toch verspreid?
De onzichtbare spook bestuurders achter de schermen noemen dit psychologische oorlog, op straat noemt men dat intimidatie door verwarring, het opzettelijk afleiden en fukken van het logische verstand van de vermeende tegenstander. Ze willen dat jij het gevoel hebt dat je vast zit tussen de wal en de sloot, in een schemer gebied waar je geen kant op kunt. Ik geloof dat meneer Orwell dat een staat van gecontroleerde gekte noemde.

Maar zelfs met die eindeloze stroom van propaganda die uit alle richtingen door de nieuws media op jou afgevuurd wordt zijn er duidelijke aanwijzingen dat er een veel grotere onderstroom van kritische kijkers bestaat dan ze je willen laten geloven. Een aanwijzing hiervoor is bijvoorbeeld het nieuwste boek van Michael Moore dat ‘Stupide Witte Mannen’ heet en op moment ontzettend goed verkocht wordt. Dit ondanks de veel voorkomende conservatieve opinie dat er geen populaire markt zou zijn voor een kritische harde veroordeling van het Amerikaanse wanstaltige beleid onder president Bush.

[Opmerking van uw redacteur: Trouwe lezers zal het zijn opgevallen dat Michael Moore de afgelopen maanden het onderwerp is geweest van verschillende artikelen. Het getouwtrek tussen aan de ene kant het veel geld willen verdienen aan z’n boek en aan de andere kant het belang van van veel hotemetoten om de waarheid te onderdrukken betekent veel interne strijd op belangrijke hoge posities.]

De extreem lage opkomst voor de verkiezingen van de gouverneur van Californië is misschien een nog veel duidelijkere indicatie van het niveau van ontevredenheid en frustratie bij het Amerikaanse volk. Een krantenbericht van de Los Angeles Times:  “ Nadat de terroristen hadden toegeslagen en de wolkenkrabbers waren ingestort verenigden alle Amerikanen zich in een golf van ongekende nog nooit eerder in deze generatie vertoonde vaderlandsliefde. De inwoners van Californië werden op dinsdag gevraagd om mee te doen aan het meest patriottistische ritueel dat er bestaat, namelijk de viering van de democratie, oftewel stemmen. Twee van de drie stem gemachtigden kwamen niet opdagen. “

In dit kranten artikel staat ook vermeld dat veel gerechtigde kiezers niet eens de moeite namen om zich in te laten schrijven. Het netto resultaat was dat 4 van de 5 Californische stem gerechtigden er voor kozen om geen stem uit te brengen in de Gouverneurs verkiezingen van Maart. De Los Angeles Times vermeld verder dat deze lage opkomst een verdergaande trend is die is ingezet na de aanslagen van 11 September:

'Ommision' staat voor 'verzuim'. Hoe toepasbaar op dit artikel..!
‘Ommision’ staat voor ‘verzuim’. Hoe toepasbaar op dit artikel..!

‘In Washington was de opkomst voor de algemene verkiezingen in November, deels bepalend voor voorgestelde belastingverhogingen, 13% lager dan in 1999. In Virginia en New Jersey waren er ook Gouverneurs verkiezingen in November en de opkomst was respectievelijk 3% en 7% lager dan in de voorgaande verkiezingen in 1997.  In Georgia waren er ondertussen speciale tussentijdse verkiezingen om een lege stoel in de Senaat gevuld te krijgen, de opkomst was 3% van de stemgerechtigden, de opkomst bij speciale verkiezingen is altijd laag, maar normaal gesproken is er toch nog een opkomst van rond de 15%, klaagde het hoofd van de verkiezingen in Georgia, Linda Beazley. Dit is echt triest, wat is er mis met onze stemgerechtigden? ‘

Misschien één van de duidelijkste aanwijzingen dat grote delen van het Amerikaanse electoraat niet gaan voor de hoofd toon van de gevestigde gecontroleerde media is het feit dat na tientallen jaren in diskrediet brengen en marginaliseren van dissidenten, die met spottende toon ‘complottertjes’ worden genoemd, dat nu met alle mogelijke moeite wordt gepoogd om deze complot theoretici in een zo vals mogelijk daglicht te plaatsen door zowel de corporatieve gecontroleerde media als de zichzelf benoemde ‘alternatieve’ pers.

Eén van die prominente journalisten die graag de spot drijven met ‘complottertjes’ is David Corn van het dagblad The Nation. Naast een heleboel andere gepubliceerde onzin is er een geschreven stuk van zijn hand waarin hij tot de volgende merkwaardige conclusie komt: “Simpel gezegd kom het er op neer dat de spionnen en geheim agenten niet goed genoeg zijn, niet vals genoeg, niet moedig genoeg om een valse 911 operatie in elkaar te sleutelen. Het bijna gelijktijdig laten instorten van de Twin Toren wolkenkrabbers, een deel van het Pentagon en 4 vliegtuigen, en het dan zo brengen dat een ander land de schuld krijgt, dat is ver boven het vaardigheden niveau van de Amerikaanse geheime dienst. “

Nee voor zo’n mega operatie van dat kaliber heb je een als los zand georganiseerd groepje grot bewoners uit de woestijn nodig, nou goed…?

Het is totaal onmogelijk dat de grootste en best gefinancierde geheime dienst ter wereld zoiets tot stand kan brengen. Ze kunnen natuurlijk wel de uitkomst van buitenlandse verkiezingen naar hun hand zetten, regelmatig ongewenste elementen vermoorden en buitenlandse regeringen saboteren en de economische en politieke structuren van verschillende strategisch uitgekozen landen ontwrichten, maar het is natuurlijk duidelijk te ongeloofwaardig om voor te stellen dat ze een paar vliegtuigen kunnen kapen.

1976: de grote mastermind zat eindelijk op zijn troon; George Bush sr. werd directeur van ’s werelds meest geheime macht-achter-de-schermen: de CIA. Hij werd machtiger dan de president, die verantwoording moet afleggen aan zijn volk. De CIA doet zg. alles in het belang van het land, maar vooral ‘geheim’. George Bush zou later een stapje hoger stijgen, zijn CIA-macht niet meer verliezend..!

Ze hebben een enorm geheim zwart geld budget, front organisaties en bedrijven in elke uithoek van de wereld neergezet, en prominente spreekhoorns geïnstalleerd op universiteiten, in de media, in de juridische wereld, in de medische wereld en in de showbizz wereld en in de geestelijke zorg en in ieder andere maatschappelijke organisatie waarmee de publieke opinie beïnvloed kan worden; en ze hebben controle over op afstand bestuurbare legers en fascistische groepjes over de gehele wereld, en ze hebben de beschikking over een eigen private lucht macht, maar niemand kan het serieus overwegen dat zo’n enorm uitgebreid geheim netwerk in staat is om iets in elkaar te sleutelen dat lijkt op wat de wereld op 11 September heeft gezien.

En nog een andere reden waarom alternatieve verklaringen van 911 in Corn’s woorden absurde onzin zijn ‘is dat in de spionage wereld sommige dingen ongeoorloofd zijn.’ Eén van die dingen is volgens Corn het vermoorden van Amerikaanse burgers. Dit argument zou inderdaad een heleboel wind uit de zeilen van veel complot theorieën halen ware het niet een vaststelling die totaal niet ondersteund kan worden door wat we van de geschiedenis weten.

Corn heeft al weerwoord gekregen van schrijvers als Stephen Gowans, Alex Constantine en Michael Ruppert, volgens Corn hangen deze figuren complot theorieën aan “ die te gek voor woorden zijn.“ Corn is kennelijk ook uitgedaagd door veel van z’n lezers. In een Los Angeles Times opinie stuk klaagt hij over de reacties op zijn teksten. “Ik werd overspoeld door mensen die mij beschuldigden dat ik een CIA desinformatie agent ben.“ Nou nou, probeer je dat eens serieus voor te stellen.

Corn eindigt z’n bedenkingen en beschimpingen met een interessante opmerking: “Misschien dat er een alternatief Pentagon of CIA uit deze zinnen spinsels omhoog komt drijven met het doel om mensen af te leiden van het echte kwaad dat gaande is.“ Er is weinig twijfel dat op z’n minst een aantal complot theorieën die de gebeurtenissen op 11 September moeten verklaren met opzet desinformatie helpen verspreiden om zo het zicht op de waarheid te vertroebelen. Maar als het gaat om mensen af te leiden van de echte misdaden dan zijn er weinig zogenaamde progressieve publicaties die dat zo goed doen als waar Corn aan gewerkt heeft.

Een paar weken na het artikel van Corn wordt er in de Los Angeles Times een heel minachtend stuk geschreven door Gale Holland. Het gaat over de vermeende zwakzinnigheid van complottertjes die volgens hem beweren dat Elvis Presley nog leeft en dat vraagtekens zetten bij de rol van Osama Bin Laden net zo belachelijk is. Het artikel wordt ondersteund met naast elkaar geplaatste foto’s van Elvis Presley en Osama Bin Laden. Deze krant had kennelijk geen foto’s van grijze buitenaardse wezens op voorraad om bij dit goedkope stemming makende artikel te plaatsen.

Gale Holland heeft het denigrerend over een groepje complotters voortgekomen uit de moord op president John F. Kennedy. Ze hebben volgens hem een obsessie met schaduwregeringen en organisaties die worden aangeduid met drieletterige afkortingen. Hij beschrijft hoe deze halsstarrige subgroep de gebeurtenissen rond 11 September analyseert: “ In het mistige overgangsgebied waar extreem links en rechts elkaar buitenom ontmoeten, daar zijn de complot theorieën in de geruchtenstroom de overhand gaan nemen. Het gangbare uitgangspunt is dat president Bush, de CIA en de oliemaatschappijen de aanvallen op 911 hebben georganiseerd of dat zij  hebben toegestaan dat ze plaats vonden om zo de controle over oliepijpleidingen in bepaalde landen te consolideren en om de overname van het Midden Oosten te rechtvaardigingen en de realisatie van een dictatoriale globale wereld regering. “

Okay, is het dan zo’n vreemde ver gezochte ‘complot theorie’ om te veronderstellen dat Bush, de CIA en de grote oliemaatschappijen gezamenlijk naar een bepaald doel toe werken wegens gedeelde belangen? En is er naast de familie Bush nog een politieke familie te bedenken die net zulke innige verstrengelde banden heeft met zowel de CIA als de olie industrie? Is het niet voor de hand liggend dat de gemeenschappelijke belangen van deze drie partijen kunnen leiden tot een onfrisse samenwerking achter de schermen met als één van de uitkomsten een aanslag van vooraf benoemde zogenaamde terroristen?

Weinig tot niets verschijnt er in het nieuws over de essentiële rol die Afghanistan speelt in het vervoer van gas en olie door pijpleidingen.. Nu heeft de VS, ná de oorlogen, natuurlijk de vinger aan de pols aldaar.

Over oliepijpleidingen..
Het is een goed gedocumenteerd feit dat Amerika al heel lang plannen koesterde om olie en gas pijpleidingen in Afghanistan aan te leggen. Het is ook een feit dat de oliemaatschappijen veel baat hadden bij een zogenaamd stabiel regiem in Afghanistan voordat met de aanleg van de pijpleidingen kon worden begonnen, dat wil zeggen een regiem onder de directe controle van Amerika.  En het is ook bekend dat de plannen voor de pijpleidingen heel lang op de plank hebben gelegen en dat nu ineens met versneld tempo met de aanleg is begonnen.

Wat betreft het Midden Oosten, het ziet er naar uit dat er alles aan gedaan wordt om deze regio blijvend te destabiliseren onder leiding van het door Amerika gesteunde tot de tanden bewapende Israël. Binnenkort zal er waarschijnlijk een complete invasie van Irak plaats vinden met als gevolg totale chaos in dit gebied. Het moet ook gezegd worden dat het olie rijke Centraal Asië ook op de nominatie staat om door Amerikaanse troepen bezet te worden en de installatie van permanente militaire basissen.

En wat betreft een toekomstige dictatoriale wereld regering, wat denkt Gale Holland dat het doel is van al die slimme drieletterige afkortingen, IMF, WTO, CFR, TLC, de hele wereld veranderen in een globale marktplaats waar alleen de grote corporaties zullen overleven zodat alle rijkdom van de wereld in de handen van een kleine toplaag terecht komt?

Ondanks dat Gale Holland afstand neemt van de geopperde ‘complot theorieën’  erkent hij toch de onwaarschijnlijkheid van de officiële verklaring van het 911 verhaal: “ Geconfronteerd met het onverklaarbare gaan we het kennelijk zoeken in irrationele pseudo verklaringen.” Of misschien wanneer we geconfronteerd worden met de irrationele pseudo verklaringen van de regering, dat we het dan gaan zoeken in meer rationele logische verklaringen. Of zoals Gowans schrijft: “ Wanneer de officiële complot theorie heel slecht is

komen andere complot theorieën tevoorschijn om de leegte te vullen. ” In dezelfde week was er een andere zogenaamd progressieve krant, de Los Angeles Weekly, die zich ook bezig hield met het belachelijk maken van complot theorieën.

In een artikel geschreven door Ella Taylor staat dat Marc Cooper de beste reporter is van het  Californische radio station KPFK. Mark Cooper is een voorstander van de door de Amerikaanse regering verklaarde  “Oorlog tegen de Terreur” en op onduidelijke onredelijke basis is hij een voorstander van het Warren Rapport van de Amerikaanse regering, onder leiding van president Lyndon B. Johnson, waarin wordt vastgesteld dat de moordenaar van John F. Kennedy een eenzame loslopende gek zou zijn geweest.

In het gehele artikel benoemt Ella Taylor iedereen die politiek iets linkser is dan zij, dat wil zeggen iemand die een tikje progressief is, als idiote communisten. Amy Goodman met haar populaire radio show ‘Democracy Now’ is volgens Ella Taylor extreem links, dit is het meest eerlijke politieke praat programma dat het Californische radiostation KPFK te bieden heeft.

Iemand die Ella Taylor uitgekozen heeft als middelpunt van een scheld tirade, net als David Corn en Gale Holland dat deden, is Michael Ruppert,  een voormalige Los Angeles Politie rechercheur en hoofdredacteur van de ‘From The Wilderness’ website (www.copvcia.com) en nieuwsbrief. In het Los Angeles Weekly artikel wordt hij aangeduid als een geflipte ex politieagent en complot theoreticus. Deze benoeming is hem gegeven vanwege het publiceren van een tijdlijn van opvallende gebeurtenissen, zoals beschreven in verschillende media, in de maanden voor 11 September. Deze gebeurtenissen zetten stevige vraagtekens bij de officiële 911 verklaring.

Ella Taylor’s held Marc Cooper is één van de collega’s van journalist David Corn die ook voor het dagblad ‘The Nation’ werken. Volgens Ella Taylor heeft “Marc Cooper honderden emails ontvangen waarin wordt geïnsinueerd dat hij een militaire coup in Chili heeft overleefd omdat hij een CIA agent is die een moord op z’n baas Salvador Allende aan het voorbereiden was.“ Stel je eens voor als dat waar is. De debunkers van complot theorieën  slaan ook toe op andere fronten. Een web site die zichzelf Urban Legends Reference Pages noemt is enorm in populariteit gestegen na verschillende keren in de krant gestaan te hebben, Gale Holland noemt de webstek 2 keer in z’n artikel in de Los Angeles Times. Naast het debunken van zogenaamde ‘stads sprookjes’ worden er ook complot theorieën besproken.

Op het kabel televisie netwerk station TNN wordt er sinds Januari 2002 een nieuwe show gepresenteerd die Conspiracy Zone heet. De voornaamste opzet van deze televisie show is het voor gek zetten van complot theoristen door de niet erg getalenteerde presentator Kevin Nealon en de zeer middelmatige showbizz gasten zoals Gabe Kaplan (Welcome Back, Kotter) en Adam Carrolla (The Man Show).

Klokkenluider Michael Rupert onthulde een aantal verbanden tussen de CIA en de invoer van verdovende middelen..!

In the laatste uitzending van 31 Maart 2002 was Mike Ruppert uitgenodigd als gast om de moord op Robert Kennedy in 1968 te bespreken. Mike Rupert had zich goed voorbereid en er werd alle moeite gedaan om de feiten die Mike Ruppert op tafel kon leggen in diskrediet te brengen. Ann Coulter moest duidelijk het onderspit delven en bleef steken in het herhalen van de stompzinnige vaststelling dat er elke dag wel een miljoen keer iets toevallig gebeurt en dat we daarom mogen verwachten dat er talrijke eigenaardigheden en discrepanties te vinden zijn rondom de moordzaak van Robert Kennedy.

Ann Coulter is diezelfde verwerpelijke persoon die recentelijk in de National Review schreef dat Amerika als reactie op de 911 daders hun landen zou moeten binnen vallen, hun leiders doden en iedereen tot het Christendom bekeren. Recentelijk is prinses Ann betrapt op de volgende uitlating: “Als je het hebt over linkse universiteits medewerkers dan denk ik dat het jammer is dat iemand als John Walker niet meteen de doodstraf krijgt. We zouden mensen zoals John Walker tegen de muur dood moeten schieten om zo links liberalen bang te maken, zodat ze goed beseffen dat zij de volgende kunnen zijn die de doodstraf krijgen. Dat is nodig voor onze veiligheid want links liberalen zijn onze verraders.”  Over een getikte complot idioot gesproken…!

De vraag blijft nu waarom wordt al die energie besteed aan het in diskrediet brengen van complotters? Als het alleen om een aantal onnozele gekken gaat die hun preek afsteken voor een kleine subgroep waarom dan al die moeite doen? Welke dreiging gaat er kennelijk uit van zo’n kleine marginale subgroep naar het ogenschijnlijk oer degelijke Amerikaanse systeem?

Zoals iedereen weet die ooit iets gepubliceerd heeft dat buiten de grenzen van de gemiddelde geaccepteerde mening valt, de eerste reactie van de macht is niet om de boodschapper aan te vallen, het eerste wat gebeurt is dat de boodschapper Genegeerd wordt, als de publicatie van een artikel geen verdere aandacht krijgt in de media, en als de uitgever niet de mogelijkheden en middelen heeft om aandacht te vragen voor een publicatie door middel van promotie, dan komt het er op neer dat het gepubliceerde materiaal onzichtbaar blijft, dus niet bestaat voor het grote publiek.

Alleen wanneer de ongewenste informatie het klaar speelt om toch z’n weg te vinden naar het publiek, ondanks alle opgeworpen obstakels, ondanks het grootscheepse negeren als eerste verdedigingslinie, dan komt de tweede fase in beeld: vernietig met alle beschikbare middelen de geloofwaardigheid van de boodschapper. Omdat deze fase nu al begonnen is kunnen we concluderen dat complot theorieën een veel groter publiek hebben gevonden dan de zware jongens in Washington kunnen waarderen.
Dat wat niet genegeerd kan worden moet worden vernietigd. En dit in combinatie met de lage opkomst van stemgerechtigden en de klaarblijkelijke leeshonger van het Amerikaanse publiek naar boeken die kritisch zijn ten aanzien van de huidige politieke agenda, daarom lijkt er sprake van een groeiende kritische onderstroom vlak onder de oppervlakte van de eens zo rustige Amerikaanse consensus.

11 September 2001, de eerste officiële dode is Ds. Mychal F. Judge, kapelaan van de New York City Fire Department. Hij stierf die dinsdag door een hagel van vallend puin, nabij het WTC. Hij werd 68 jaar.
11 September 2001, de eerste officiële dode is Ds. Mychal F. Judge, kapelaan van de New York City Fire Department. Hij stierf die dinsdag door een hagel van vallend puin, nabij het WTC. Hij werd 68 jaar.

De onderhuidse kwaadheid en frustratie kan nog op een andere manier gemeten worden. Het doorlezen van grote hoeveelheden emails die 911 websteks binnenstromen. De verwarring, de woede en angst is tastbaar in veel van deze emails. Ze beginnen vaak op de volgende manier: “ Ik heb mezelf nog nooit beschouwd als een complotter maar …. “ De wanhoop in dit soort emails springt er uit, de reacties laten een strijd zien om antwoorden te krijgen op vragen waarvan ze dachten dat die nooit gesteld hoefden te worden. Eén van de brieven die ik tegenkwam in mijn eigen postbus is een goede samenvatting van de algemene teneur in dit soort reacties.

Aan de volgende regels heb ik geen letter veranderd:

“ Ik ben een 52 jarige voormalige Episcopale non, professioneel muzikant, wiskunde docent, directeur van een kleine liefdadigheidsorganisatie en een meditatie centrum. Ik beschouw mezelf in het algemeen als links liberaal maar over sommige politieke onderwerpen heb ik een meer conservatieve mening. Ik ben redelijk hoog opgeleid, universitair master’s niveau, redelijk belezen en behoorlijk bereisd. Een aantal jaar in Engeland gestudeerd en jaren gewerkt in Ierland, Zuid Afrika en in verschillende staten van Amerika. 

Tot voor kort beschouwde ik complotters als zielige misleide geesten die waarschijnlijk last hadden van paranoïde wanen. Ik weet niet precies wat mij na 11 September wakker maakte. Misschien dat het Dan Rather was die zichzelf liet gebruiken in de Dave Letterman Show. Misschien dat het een duivels rode foto was van Bin Laden in het tijdschrift TIME. Misschien waren het de ongekende oorlogsmaatregelen waartegen maar één congreslid een eenzaam pleidooi afstak, dit kan je geen serieuze oppositie noemen.
Misschien dat het de ineenstorting van de wolkenkrabbers was dat er op het oog al verdacht uit zag. Ik ben de enige die ik ken die daadwerkelijk grote delen van de zogenaamde Patriot Act wetgeving heeft gelezen, ik kreeg er een ontzettend onaangenaam kil gevoel van. Ik wist gewoon dat ik getuige was van een staatsgreep die niet tegen te houden is en ik ben er beroerd van.

Tot nu toe heb ik hier alleen nog maar over gepraat met een collega die ik vertrouw, hij waarschuwde mij dat ik begon te klinken als een gekke complotter die denkt dat de landingen op de Maan nep waren. Ik durfde hem niet te zeggen dat ik daar nu ook aan twijfel. Waarom zijn we na 30 jaar nog niet terug gekeerd op de maan? Waarom is er nog steeds geen enkel ander land met een bemande vlucht op de maan geweest? Ik begin te twijfelen of ik het nou wel goed zie of dat ik het juist heel helder begin te zien. De grootsheid van deze verborgen waarheid is vernietigend. De cognitieve dissonantie is ontzettend pijnlijk. Ik begrijp wel waarom mensen hun vermogens om kritisch te kunnen denken afsluiten, ze willen vannacht nog een goede nachtrust genieten.
Wat kunt u gewone mensen zoals ik adviseren om te doen? Ik leef op moment in een heel conservatief deel van Amerika waar het nationalistisch zwaaien met vlaggen mij misselijk maakt.”

Dit soort e-mails krijg ik aan de lopende band, ze vragen om antwoorden die moeilijk te geven zijn. Want inderdaad wat kunnen gewone mensen doen? Hoe kunnen we beginnen met terug te vechten tegen een systeem dat nog maar weinigen herkennen als een vijand van de menselijkheid? Het beste advies dat ik kan geven aan iedereen die zich in de schaduw zones van het wakker worden bevinden, laat je stem horen, stop met zwijgen en durf je te bemoeien met elk politieke discussie. Je zult ontdekken dat er meer wakker wordende gelijkgestemden zijn die op iemand zoals jij wachten die als eerste de zwijgzame meegaande stilte  doorbreekt.

Al lijkt het dat je er alleen voor staat, je bent niet alleen. Er zijn een heleboel mensen die wakker worden en het officiële verhaal van de overheid niet geloven. Je zult alleen weerklank vinden bij andere kritische mensen als je zelf de moed hebt om je mond open te doen en weigert je te laten intimideren door de propoganda oorlogsmachine. Alleen dan kan er van onderaf een georganiseerde groepsvorming gaan ontstaan. Je hoeft er niet alleen voor te staan. Gale Holland concludeerde in zijn Los Angeles Times opinie stuk het volgende:

“De waarheid onder ogen komen is moeilijk, de waarheid accepteren is nog veel moeilijker, paranoia is een stuk gemakkelijker.” Tot de waarheid komen is inderdaad moeilijk, de waarheid accepteren is nog veel moeilijker, maar paranoia is juist niet gemakkelijk, met zelfvoldane gemakzucht het onverklaarbare accepteren dat is nou juist de gemakkelijkste weg van de minste weerstand.

De  onfortuinlijke waarheid is dat er geen tijd meer over is voor zelfvoldane inschikkelijkheid. We hebben de luxe niet meer om voor de gemakkelijkste weg te blijven kiezen. En misschien zijn er al genoeg kritische andersdenkenden om het verschil te gaan maken. En misschien dat onze brutale liegende leiders dit keer hun hand overspeeld hebben, dat ze er dit keer niet meer mee weg kunnen komen. De kans dat ze er dit keer niet mee weg komen is misschien helaas maar klein. Maar nu is het zeker niet het goede moment om voortijdig de handdoek in de ring te gooien en ons de mond te laten snoeren. Er staat veel te veel op het spel. Onze kinderen en kleinkinderen moeten nog opgroeien in een wereld die door ons gemaakt wordt. Zij verdienen veel beter. In naam van onze kinderen en kleinkinderen moeten de kritisch kijkende wakkere complotters opstaan en hun stem verheffen. We moeten doorgaan tot onze stemmen gehoord worden, de klokt tikt verder…

They deserve far better.

“Aristoteles was beroemd om het feit dat hij alles wist. Hij vertelde zijn leerlingen dat het brein er alleen maar is om ons bloed af te laten koelen, dat onze hersenen niets met nadenken te maken hebben. Dit is inderdaad waar voor bepaalde personen. ” –

Willy Cuppy (1884 – 1949)

god created war for american geography

 

29 gedachten over “Amerika bekeken door de kristallen bol van de toekomst..

 1. voor deze waarheid is zelfs een koe te klein.
  misschien is de mars van 15 oktober naar Brussel iets om ons ongenoegen te laten blijken?
  hoewel ongenoegen? we zijn het gewoon plat gezegd spuugzat al die leugens en belazerderij.

 2. deze was ik even vergeten dank aan wtk
  Een stem of geen stem,
  de bevolking kan altijd op hun knieën gebracht worden
  voor hun leiders. Het is eenvoudig.

  Het enige wat je hoeft te doen,
  is hen vertellen dat ze aangevallen worden,
  beschuldig de vredelievenden er vervolgens van
  dat ze een groot gebrek aan patriottisme hebben
  én hun land aan ernstig gevaar blootstellen.

  Het werkt in alle landen precies gelijk…

  -Hermann Göring (1893 – 1946) Nazi-kopstuk

 3. Geweldig goed artikel. Zelf zie ik al lang aan Bush zijn lichaamstaal dat die in tegenstelling is met wat hij preekt of zegt. Heb zelfs de indruk dat als hij spreekt tot het volk hij zowat in zijn broek plast van het lachen; hij weet het goed te verbergen maar niet voor mij en voor meer mensen hier op het forum. Op de een of andere manier voel ik mij een bevoorrecht mens omdat ik zoveel zie en op de andere manier niet, want het is zwaar om je doorgaans te begeven tussen dommelende mensen. Maar gelukkig is daar WTK! Op http://www.unitynet.nl/ is momenteel een heel goed boek van Indira Dasi te lezen dat ook weer veel inzichten geeft (ook Heer Bommel en Tom Poes behoren hier in het boek tot de eyeopeners): “DE AAPGOD EN DE CYBORG: Het eind van 6.000 jaar civilisatie”. NON-FICTIE, Maatschappij, Psychologie, Prehistorie en Natuurkunde. Meteen het boek op internet lezen kan (ook als pdf te downloaden): http://vrajabhakti.nl/

  1. @Willie, volgens mij plast hij in zijn broek van angst en de zenuwen en doet hij net alsof hij er om moet lachen.

 4. Nu ik eindelijk tijd heb om te lezen (na 51 jaar werken) begin ik in te zien dat het argwanende gevoel dat ik altijd al had over het reilen en zeilen in de politiek niet onredelijk was en zelfs zeer terecht is!
  Het is mij al heel lang duidelijk dat een volk dat 4% vd wereld bevolking 40% van de grondstoffen verbruikt, weigerd om iets concreets te doen aan millieu, de meest smerige legens en streken uithaald om de kijker maar niet op zichzelf gericht te krijgen dan is het wel de US.
  Alle zaken waar amerika zo graag naar verwijst wat andere landen, volgens hun zo gevaarlijk maakt hebben zij zelf allang op d’r geweten bijv: atoombom, d’r orange B vergif ontbladeringsmiddel!!
  Het liever de wereld in brand steken dan te samenwerken is gestoeld op angst, want stel dat de moslim wereld toch ook eens een A bom zou hebben????
  Dan kan Amerika hun spelletjes niet meer spelen!!
  Zo ook d’r raket scherm waar ze zich zo voor inzetten, wij zij toch wel zo slim om te beseffen welke kant ze opgedraaid worden als dat er eenmaal zou zijn!!!
  Ze zouden zich echt helemaal bescheuren omdat ze dan de hele wereld kunnen gijzelen, wat ze zonder scrupules doen.
  Als NL het schoothondje van US, het alijd ja knikken en likken, inmiddels weten we dat van onze 60 en 70er jaren politici er ’n heel aantal regelrechte landveraders waren!( wij als gewone burgers hadden maar eens wat moeten kleppen bij de US!!)
  En inderdaad er moet iets gebeuren, alleen denk ik dat wij als NL volk al te veel onder de kalmhouders,(fluorderivaten) zitten, we zijn tenslotte al zo lam geslagen dat we zelfs nog niet eens protesteren tegen de auto’s die belasting vrij rondrijden!!
  Want voor dat kunstje mogen wij, de anderen, wat meer betalen. lijkt mij!!

  1. Gewoon blijven lezen en je wordt steeds een beetje wijzer.
   Ook wat je nu als waarheid ziet, zie je morgen misschien weer heel anders.
   Hou daar maar alvast rekening mee. Je zult zelf het kaf van het koren moeten scheiden.
   Je leest hier meningen en ideeën over van alles maar de waarheid moet je voor jezelf uitvissen.
   Wat die auto”s betreft. Wat voor de één meer voordeel lijkt op te leveren dan voor de ander kan opeens wel eens een val zijn om later juist meer te moeten betalen. En voordeeltjes kunnen zomaar plotseling terug gedraaid worden. Dus laat je geen rad voor ogen draaien.

   Je kunt op je vingers natellen dat er gegniffeld wordt als wij elkaar nawijzen.
   Maar wij zijn niet degenen die manipuleren. Die zitten achterover.

   Hartelijke groet, Selene

  2. @Ad Voermans. Deze reactie 4.1 was voor jouw bedoeld natuurlijk.
   Ik vergat je naam er bij te zetten. 🙂

  3. Beste Ad, in de jaren ’70 van de vorige eeuw (klinkt wel ver weg hahahahaha) werkte ik op de polikliek Inwendige Geneeskunde II in Academisch Ziekenhuis Dijkzigt te Rotterdam voor ene Dr. Br…… Daar had ik een goed contact mee en de man was maatschappelijk zeer wakker. Toen al hadden we het over allerlei zaken en over George Orwell’s 1984, Animal Farm, Max Dendermonde’s De Wereld Gaat Aan Vlijt Ten Onder (op mijn 18e jaar een eye-opener! en Aldus Huxley’s Brave New World) en meer van zuks. Ik stelde hem de vraag: hoe komt het toch dat zoveel mensen niet zien wat er aan de hand is met de maatschappij in Nederland en de verdere Westerse Wereld. Hij zij me: wat denk je van de valium en andere tranquillizers die veel mensen slikken? Van de geest vernauwende televisieprogramma’s en -media en Amerikaanse (geweld verheerlijkende) films etc. Als dat niet zo zou zijn zou de pleuris uitbreken. Tja, jaren later kwamen daar nog de eindeloos trage langlopende soaps en infantiele programma’s bij, alsof het nog niet genoeg was en kijk maar wat er heden ten dage over de buis giert: zeer grote grofheid op allerlei fronten die nog wordt verheerlijkt ook, zeer grote oppervlakkigheid bij de “hotemetoten” van de televisiefabriek.
   Het is zoals je zegt Ad en gelukkig hebben die 51 werkjaren je niet doen inslapen. Welkom hier en neem aub kennis van allerlei zaken, doe er je voordeel mee en blijf ondertussen bij je zelf: “onderzoek alle dingen en behoud het goede”.
   N.B.:
   De Amerikanen zaten iets eerder onder de geestdodende middelen dan wij (Als het in Amerika regent, druppelt het in Nederland!) en ik denk dat die internist goed zijn ogen de kost heeft gegeven in Amerika toen hij, voordat hij internist werd, een jaar heeft meegereden als bijrijder op zo’n Amerikaanse truck die heel Amerika doorkruist. Het had hem heel veel geleerd zei hij me.

 5. Iedere keer dat ik naar WTK ga zie ik die pseudopresident waar ik een beetje misselijk van word. Ik wéét wel waar hij voor staat. Wanneer wordt ie nu eens vervangen door een foto van een leuk mens?

  1. Was het trouwens een grapje van Herr Hyper om het woord LEIDERS systematisch te vervangen door LIJDERS ?

  2. @Selene: heb ik ook, heb ik ook. Typisch dat zo’n foto neiging geeft tot kotsen hè? Ke je nagaan wat ook het beeld bij een mens oproept, dus niet alleen woorden. Het spreekwoord “ik kan hem niet luchten of zien” spreekt hierbij duidelijk boekdelen! Gelukkig kunnen wij hem niet ruiken, want dan zouden we acuut met z’n allen aan de zuurstoffles moeten.
   @cozmic: ik denk dat het cynisch of ironisch bedoeld is Hyper een beetje inschattend. Maar hoe hij het precies bedoelt, LIJDERS aan wat? en in welke richting, is de vraag.

 6. Beste WTK érs, Ik durf niet voor 100% mijn handen in het vuur te steken voor dit interview maar ik had jullie 2 weken terug al op de hoogte gebracht van de geruchten dat de aardbeving in de VS, vreemde karakteristieken had en heel waarschijnlijk de “geheime” stad onder Denver Airport in puin zou liggen.

  Welnu, David Wilcock heeft een interview gehad met Benjamin Fulford die met deze informatie destijds naar buiten kwam en één van zijn belangrijkste en meest gerespecteerde bronnen lijkt te zijn en deze Benjamin geeft nu veel openheid over de vraagstukken die ons al zo lang bezig houden hier als,

  – Moord op JFK
  – Fake Koude oorlog
  – 911
  – Economische gijzeling door de banksters enz. enz.

  Hoewel ik bepaalde gereserveerdheid heb bij Wilcock en Fulford, zegt mijn gevoel echter al een tijdje dat er wel eens een grote mate van waarheid in kan zitten, oftewel, waar rook is, is vuur, en de controleerbare feiten in de geschiedenis die Fulford aanhaalt, kloppen allemaal wel…

  Kortom, als je meer wilt weten over de oorlog tussen de Elite en hun smerige plannen, (Fourth Reich) welke nu aan alle kanten lijken te scheuren, lees de transcriptie en beluister eventueel het interview welke eveneens in de link staat.

  Als het allemaal waar is, is er dus zeer zeker hoop op een “golden age” al dan niet met hulp van ET.enz…

  http://www.divinecosmos.com/start-here/davids-blog/975-undergroundbases

  1. @Guido, het is een hele lees en zit met dat interview maar als het maar voor de helft klopt, zitten we met zijn allen op de goede weg. Misschien iets voor een frontpage artikel want het verklaard heel veel van je WTK artikelen.

   Zoals al eerder opgemerkt, ik heb “sources” uit de airline wereld gecontact die op Denver vliegen en er zijn heel veel noodreparaties uitgevoerd op de runways ná de “aardbeving”

   Zal Obama 27 october toch ergens anders naar toe moeten voor zijn Defcon 1 drill…

  2. Onze Bea komt ook aan de beurt als straks allen die verantwoordelijk zijn worden opgepakt.

   Ter aanvulling hier nog een citaat van Benjamin Fulford,

   “According to a US intelligence group that has been on this case for some time, the top cabalists include George Bushes Jr.&Sr, Henry (Heinz) Kissinger, Queen Elizabeth, Queen Beatrix of the Netherlands, Senator J. Rockefeller, Paul Wolfowitz, Frank Carlucci, Donald Rumsfeld, Tony Blair and the Pope. Of course there were many thousands of working below them or else above them in the shadows who were in on the scheme. The intelligence and police agencies of the world have now obtained the codes for the global collateral accounts and can trace in detail who has been using these funds, and for what purpose, ever since they were hijacked in the 1950’s”

   http://benjaminfulford.typepad.com/benjaminfulford/2011/09/weekly-geopolitical-news-and-analysis20110912-the-real-reason-behind-the-911-terror-was-a-battle-for-control-of-the-global-c-1.html

   Diegene die de toespraak op 911 van Obama heeft gezien, zal het niet ontgaan zijn dat G.W. Bush een zeer teneergeslagen en angstige indruk achterliet…
   De Elite kijkt steeds meer als een konijntje dat tegenover een slang staat…

  3. Beste simba-nl: dank voor je reacties met verwijzingen. Doet goed. Blijkbaar en niet schijnbaar is komt er nu toch eindelijk meer naar buiten wat tevens goede hoop geeft.

 7. @Cozmic, bovenstaande schrijfstijl vind ik overeenkomstig met die van Rick Clay ook erg druk en een hele hoop info. 🙂

  Wat betreft het twijfelen aan de maanlanding uit bovenstaande stuk, dan kom ik toch altijd weer terecht bij deze foto’s:

  http://www.theorionconspiracy.com/media/images/projects/06_LUNAR_CIVILISATIONS/catalog/06_15.jpg

  http://www.theorionconspiracy.com/media/images/projects/06_LUNAR_CIVILISATIONS/catalog/06_14.jpg

  Het mooie aan het wakker worden en/of zijn is niet het moment dat je ontwaakt en ontdekt dat iedereen om je heen nog slaapt alsof je in een nachtmerrie zit. Het mooie is ook niet de competitie van wie er nou het meest ontwaakt of verlicht is.

  Het mooie eraan vind ik is, om met de velen die ontwaakt zijn er over te verhalen als een soort van vermaak en een spel die we spelen.
  Het spel der leven en ontdekking.

  1. Wat dacht je dan ….. als ik even verder dan mijn rode neus kijk…..
   Dan voel ik me weer een jonge god en zie ik er ook zo uit en … en … en .. sorry ik liet me even gaan

  2. sjongejonge , was alleen een verkapt compliment , geen reden om alle narcissen uit de grond te rooien :p

  3. Zonde van al die natuurlijke narcissen zoveel boeken d’r op. (zeker boeken over GMO narcissen) :mrgreen:

  4. ja mooi hoor daar bovenin. en daaronder een heel leuk spel die je mag spelen. Daar bovenin komen we vandaan en hebben we bewust ff achter ons gelaten. oefenen, oefenen, amusement en meer 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.