Advertentie

Is dit de ‘betrouwbare Syrische nieuwsbron’…?


Een van de vele, vele valse ‘nieuwsbronnen’, waarop oorlogsdaden dienen te worden gebaseerd. Maar regelmatig gaat het fout, eh goed, wanneer weer zo’n bron onbetrouwbaar blijkt te zijn. Erger nog: door degene is ‘gefabriceerd’, die ernaar verwijst als referentie..! En hieronder weer een dergelijk verhaal, maar nu over een ‘Syrisch observatorium voor de Mensenrechten’.. Je zou het zelf niet kunnen verzinnen…!

x

x

Aangenaam, dit is de:
x

betrouwbare Syrische nieuwsbron‘…?

2016 © WantToKnow.nl/be

x

Rami Abdulrahman, de eenpitter, die bekend staat onder de glanzende naam: Syrische Observatorium voor de Mensenrechten’,

Het door de EU en de Britse overheid gesubsidieerde ‘observatorium’, of zoals het officieel heet: het ‘Syrische Observatorium voor de Mensenrechten’, bestaat in feite uit één man. Dat is Rami AbdulRahman, die eigenaar is van twee kledingwinkels, maar dit ‘observatorium’ in zijn vrije tijd runt, vanuit zijn rijtjeshuis in het Engelse industriestadje Coventry. Tja, is dat dan de uiterst betrouwbare bron, waarvan je de informatie met miljoenen mensen kunt delen..?

Veel van de berichtgeving over het voortdurende conflict in Syrië, is dus gebaseerd op de persberichten van deze man. Een ronkende naam die een organisatie van enige omvang met basis in Syrië doet vermoeden. Niets blijkt dus minder waar…!

Rami Abdelrahman woont, zoals je ook in de Wikipedia-omschrijving kunt zien, al 13 jaar niet meer in Syrië en zegt zijn informatie te ontvangen, van informanten ter plaatse. Van deze informatie maakt Abdelrahman vervolgens een selectie en speelt die daarna door aan  de massamedia. Of beter gezegd: hij verkoopt deze informatie aan deze media, die deze bron niet of nauwelijks uit de doeken doen, maar volstaan met de prachtig klinkende naamsvermelding: ‘Het Syrisch Obeservatorium voor de Mensenrechten’…

‘Betrouwbaar..? Nepnieuws..?’ Tja, what’s in a name..
Veel van de berichtgeving over Syrië is zodoende niet gebaseerd op betrouwbare, onafhankelijke verslaggevers of tenminste verslaggevers waarvan we de achtergrond na kunnen gaan, maar op lokale bronnen die zelf in het conflict betrokken zijn.
Ook Rahman maakt er geen geheim van een tegenstander te zijn van de regering Assad. Men kan zich dus terecht afvragen hoe eerlijk en evenwichtig berichtgeving is die gebaseerd is op de persberichten van het Observatorium.

En zo loop onze directeur van het ‘Mensenrechtenbureau’ door zijn woonkamer, betrouwbare informatie rondom de crisis in Syrië te verzamelen..

Desalniettemin baseert de Verenigde Naties zich in zijn rapporten mede op de informatie van het Observatorium. Ook de Amerikaanse overheid en vooraanstaande media gaan af of de aantallen slachtoffers die door het Observatorium gemeld worden, aldus een bericht van de New York Times. Die krant meldt verder dat het Observatorium gesubsidieerd wordt door de Europese Unie en een nationale overheid van een Europees land, dat Rahman niet bij naam wil noemen. Het laat zich echter denken dat het om het Verenigd Koninkrijk gaat, ook al omdat Rahman directe toegang tot de Britse minister van Buitenlandse Zaken, William Hague, blijkt te hebben.

Wat bezielt media om dit niet-te-controleren nieuws te gebruiken/plaatsen…?
De achterdocht tegen deze man met zijn ‘observatorium’ is meer dan gerechtvaardigd, want niet alleen de band met de Britse regering is uiterst dubieus, ook de toonzetting van ALLE berichten van deze man, zijn heel duidelijk gekleurd. En hoe.. Volgens alle ’telefoontjes’ en bronnen die Rami Abdelrahman zegt te raadplegen, is iedereen en alles TEGEN het bestuur van de regering van president Assad. Zelfs persbureau Reuters gaf het in een bedekte volzin toe, in een bericht over dit bureau: ‘Coventry, een vreemde thuisbasis voor een prominente Syrisch activist’…!

Oorlogspropaganda in actie. De weinig bekende propagandafoto die werd verspreid om het Assad-regering zwart te maken. Boven de gefotoshopte foto en onder het origineel.. Bovenin is als achtergrond een foto gebruikt van zwaar-beschadigde gebouwen in Aleppo. De tekst die onder het Duitse) nieuwsbericht staat, luidt: “Het leger van Assad komt met tanks aanrijden voor de ‘Moeder van alle Veldslagen’.. TOTAAL FAKE DUS..

En wat dacht je van deze kleur-bekentenis.. ‘Rami Abdulrahman maakt er geen geheim van dat hij deel uitmaakt van de Syrische oppositie, die van plan is een einde te maken aan het regime van president Assad.’  Wanneer Abdulrahman wordt gevraagd naar zijn bronnen hult hij zich in zwijgen. Zeker nadat hij de naam had genoemd van een man, die later bekend werd als de huurling ‘Syrische Danny’..  Tja, als dat je bronnen zijn..!

Het is duidelijk: voor ECHTE JOURNALISTEN is deze Abdulrahman een nutteloze, uitermate gecompromitteerde bron. Een man die alle reden heeft, en dit ook toegeeft, het nieuws zódanig naar zijn hand te zetten, dat zijn politiek-gemotiveerde agenda wordt uitgevoerd. Namelijk pogingen tot het omverwerpen van de Assad-regering. En hij is natuurlijk een goudmijn voor oppervlakkige nieuwsmedia en dito journalisten. Want een ‘instituut’ met zo’n naam en een Syriër met ‘zulke contacten’, kun je gebruiken voor je nieuwsberichten.

De realiteit. Syrische burgers zijn blij wanneer soldaten van het Syrische leger hen bevrijden uit de wurggreep van de huurlingen, die door de westerse media bijna liefkozend ‘opstandelingen’ worden genoemd.. (Over het ware karakter van deze manipulatieve berichtgeving, kun je een prachtige review lezen in een artikel hier op de site; klik op de foto voor de link)

Het is duidelijk dat wij als burgers woedend zouden moeten zijn, door deze manipulaties en propaganda-journalistiek, waar we oprechte, neutrale en gecontroleerde nieuwsberichten over Syrië verwachten. Denkt de elite dat het volk dom is, dat ze alles maar pikken. Ook het ‘nieuws’ van een Syrische activist, die meent te kunnen werken onder een schuilnaam van een ‘organisatie van naam’.. Een ‘observatorium’… Dat ons vertelt wat er in Syrië gebeurt, aan de hand van ’telefoontjes’ met ‘bronnen-in-Syrië’, vanuit een luxe appartement in Engeland..?

Maar we kennen dit verhaal toch?
Want dit is toch niet voor het eerst dat ’n vluchteling uit een land, dat onder vuur ligt van westerse machten, gebruikt wordt om de ‘waardevolle informatie’ te leveren, waarop een militaire inval in het land gebaseerd kan worden..! Wellicht ken je het verhaal nog van de beruchte Irakese overloper Rafid al-Janabi, die de bijnaam ‘Curveball’ kreeg. Deze man geeft nu toe dat hij het was, die de verhalen over massavernietigingswapens diende te fabriceren, om zo de Verenigde Staten en bondgenoten ‘ertoe te bewegen’ een oorlog te beginnen tegen Irak.

Massavernietigingswapens die de sleutel zijn voor het Westen om de deur te openen naar een oorlog met Irak; een oorlog die uiteindelijk 10 jaar zou duren en en meer dan één miljoen levens zou eisen. En daarnaast Irak tot op de dag van vandaag als één grote rotzooi heeft achtergelaten.

En dan kennen we natuurlijk hetzelfde verhaal over ene dr. Sliman Bouchuiquir. Ook hij is een ‘mannetje’ dat erover opschept, dat hij het Westen gek heeft gemaakt met verzonnen verhalen over Khadaffi’s wreedheden tegen de Libische bevolking.

Kijk meneer Marcel Gelauff, hoofdredacteur van het NOS-journaal en NAVO-propaganda-spreekbuis, dit is informatie die je even zou kunnen checken.. Toch? En Jeroen Pauw en Matthijs van Nieuwkerk, wordt het niet eens tijd dat JULLIE je EIGEN redacties eens op het matje roepen, en navraag doen, of jullie per ongeluk diezelfde propaganda-journalistiek lopen verkondigen, die Marcel Gelauff meent te mogen brengen..Of wisten jullie dit al..?

Van Marcel Gelauff zijn we het wel gewend, dat hij nieuwsberichten manipuleert, om bijvoorbeeld de Russische leider Poetin te bashen.. Maar moet het zover komen, dat we de slagzin ‘NOS-Nieuws: NEPNIEUWS’ dienen te gaan gebruiken..? En waarom in hemelsnaam staan al die journalisten bij dat NOS-journaal niet op; want als wij deze info eenvoudig kunnen vinden, dan is dat voor journalisten, die hun werk hebben in het checken van bronnen, toch een fluitje van een cent, om deze info te checken..?

x

En wil je zien hoe het nieuws eruit ziet, wanneer je werkelijk fysiek naar Syrië gaat..? Kijk maar eens even..

11 gedachten over “Is dit de ‘betrouwbare Syrische nieuwsbron’…?

 1. Hier is nog een grappenmaker-journalist in Aleppo: http://21stcenturywire.com/2016/12/18/the-last-clown-in-aleppo-mr-alhamdo-does-bad-monty-python-for-al-jazeera-and-cnn/ Allemaal korte filmpjes van 1-2 minuten. Maar wij zitten in Nederland, ik kijk geen nieuws omdat ik Gelauff niet geloof en ook geen tv heb. Laten we een e-mail schrijven aan meneer Gelauff dat we ons niet meer laten voorliegen! Vind je het een goed idee Guido? We moeten toch een keer beginnen!

  1. Het probleem is dat je er niet doorheen kan breken.
   Er gaat heel veel geld in dat wereldje rond en wiens brood men eet wiens woord men spreekt.
   Op zogenaamde vrije sites waar je mag reageren zoals bij Joop krijg je voorgekauwde artikelen die heel erg gekleurd zijn en de moderatie zorgt er wel voor dat een te sterk afwijkende mening er niet door komt.
   Bij de Volkskrant is het helemaal verschrikkelijk wat moderatie betreft.
   Het barst van de dikbetaalde opiniemakers die dagelijks hun onwelriekende meninkjes mogen spuien en heel erg op de hand zijn van het establishment.
   De gotspe is dan ook nog eens dat ze zichzelf progressief vinden terwijl het enige streven handhaven van de status quo is. Inderdaad, geen TV en geen kranten is een goed begin. En voor zolang het duurt speuren op internet naar de vrije pers. Ze bestaan nog, maar hebben het heel moeilijk.

 2. Geachte heer Gelauff
  Heeft u wel eens gehoord van valse vlaggen? Dat zijn paniek zaaiende gebeurtenissen die in scène worden gezet met het doel om mensen te beïnvloeden en angst te verspreiden. Gisteren was het weer zo ver; een vrachtwagen waar niemand voor opzij ging en een toneelspeler die optrad voor de zware politie die buiten meekeek via het glazen scherm. Rusland is altijd de zwarte piet wat totaal niet terecht is! Ik houd het kort, zodat u uzelf kan informeren op b.v. deze site. Veel beterschap en warm licht toe gewenst nu en in de toekomst. https://www.youtube.com/watch?v=dlzrNKN3rZI

 3. Nog een voorbeeld van een “betrouwbare bron “:
  http://www.zerohedge.com/news/2016-12-20/5-arrested-after-egyptian-police-bust-staged-photo-shoot-wounded-aleppo-children
  met uittreksel :
  “Egyptian police arrested five people in Port Said, Egypt for making staged “wounded children” photos, which they were planning to use to misrepresent on social media as photos of destruction and injured people in Syria’s Aleppo, the Egyptian Interior Ministry said on Monday. The group also made fake videos that purport to show the wreckage of air strikes in Aleppo.”

 4. De oorlog in Syrie is over. Hij was al 2-3 jaar geleden verloren toen er geen nieuwe recruiten meer kwam (zelf heel veel propaganda voor gedaan, 100.000 berichten?).
  De Syriers zullen wraak gaan nemen binnen 20 jaar door Londen te vernietigen met een thermonuclair wapen. Het wordt nog interesant op planeet aarde. Hoe zullen de Engelsen reageren zodra ze de prijs betalen voor hun alliantie met Rotschild.

  https://youtu.be/ybgcRPlp3yg

  Ik denk dat de Engelesen zo pissing zullen zijn na het verlies van Londen voor 10.000+ jaar (sind er een hele vuile bom gebruikt gaat worden) dat de Rothschild’s een groot probleem zullen hebben.

  “It is a narrow policy to suppose that this country or that is to be marked out as the eternal ally or the perpetual enemy of England. We have no eternal allies, and we have no perpetual enemies. Our interests are eternal and perpetual, and those interests it is our duty to follow.”

  – British Foreign Secretary and legendary statesman, Lord Palmerston

  Ik heb de slachtoffers van Rothschild (en handlangers) geadviseerd om een bom te gebruiken die hun ETERNAL interests zal vernietigen. No peace, no deals and reason! Death! Ride for death!

  https://youtu.be/POdknqszMDY

  “No mercy will be shown to those who show no mercy to others.”

 5. Hier nog een tip. Tim Anderson: The dirty war on Syria [250 blz] ISBN 978-3-9812703-9-6 en de website http://www.dirty-war-on-syria.blogspot.com

  De oorlog in Syrie is helaas niet voorbij en gaat de volgende fase in die nog verwoestender zal zijn en daar komt Algerije bij. Iran staat voorlopig in de ijskast maar die oorlog gaat er wel komen. Dan staat Noord Afrika en het Midden-Oosten in brand. Dit houdt automatisch in dat Rusland en China zich direct op het slagveld gaan melden. De 3de WWO is al bezig gezien de handels embargo’s en indirecte confrontaties. Ken de geschiedenis en zie wat nu gebeurt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.