Advertentie

Nancy Pelosi achter 6 jan. Capitool-opstand..!!!


x

De ‘bestorming’ van het Amerikaanse Capitool door ‘woeste’ Trump-aanhangers, op 6 januari 2021, werd in veel media beschreven als een aanval op de democratie. Maar de berichtgeving was zwaar overdreven, zo ook bekende New York Times verslaggever Matthew Rosenberg. Maar tijdens een verborgen-camera-interview bekende Rosenberg in 2022 o.a.: “Er waren talloze FBI-informanten aanwezig, onder de mensen die het Capitool aanvielen.” Hij liet zich ontvallen tijdens het interview, dat hij ook met voormalig medewerkers van inlichtingendiensten heeft gesproken.

Naast dit soort berichtgeving, blijken actueel ook mobiele gesprekken te worden geopenbaard, waarin -tijdens de bestorming’ duidelijk te horen is, dat er georganiseerd overleg is, tussen de diverse bewakingsorganisaties van het Capitool. Uit al die berichten en dat zijn er nogal wat, blijkt dat deze bestorming heel duidelijk gecommuniceerd is, VOORAF..! Om dit verhaal meer body te geven, plaatsen we onder het artikel een aantal Tweets, die het valse-vlag-karakter van deze ‘bestorming’ keihard aantonen..

* * *

Nancy Pelosi achter 6 jan. Capitool-opstand..!!!

2023 © WantToKnow.nl/be

x

Voormalig hoofd van de Capitoolpolitie Steven Sund gaf in een interview met Daily Caller mede-oprichter Tucker Carlson zijn verslag van wat er gebeurde tijdens de rellen op het Capitool op 6 januari 2021. Politiechef Sund was aanwezig bij deze rellen in het Capitool. Hij verklaart dat federale agentschappen informatie en waarschuwingssignalen voor potentiële gevaren achterhielden in de dagen voorafgaand aan de rellen. Zijn eerdere interview met Carlson in zijn voormalige Fox show is nooit uitgezonden door FoxNews..!

Nancy Pelosi de aanstichter van de Caitool-rellen? Een hypocriete valse-vlag-aanslag..?

Misschien wel het meest vernietigend is Sund’s bewering dat toenmalig House Speaker Nancy Pelosi (D-CA) weigerde om de inzet van de Nationale Garde op het Capitool toe te staan ondanks Sund’s pleidooien, en dat federale agentschappen informatie en waarschuwingssignalen over mogelijke gevaren voorafgaand aan de rellen achterhielden.

Sund en voegde eraan toe: “Het lijkt er niet op dat mensen dit echt tot op de bodem willen uitzoeken, maar dat is echt niet zo. En het wordt alleen maar erger. Van daaruit wordt het alleen maar erger.”

Sund zei dat het Federal Bureau of Investigation (FBI) en het Department of Homeland Security (DHS) privé hun bezorgdheid uitspraken over mogelijk geweld dat zou uitbreken tijdens de ‘Stop the Steal’ rally, maar deze informatie niet opnamen in hun inlichtingen evaluaties noch Sund op de hoogte stelden van hun bezorgdheid om het geweld te voorkomen. Sund vertelt Tucker Carlson:

“Denk er eens over na. Ik ben de politiechef van het Capitool van de Verenigde Staten, waarschijnlijk een van de meest prominente en zou het meest beveiligde gebouw in de Verenigde Staten en de wereld moeten zijn. Weet je, dat wil je graag denken, maar als je er naar kijkt, en geloof me niet op mijn woord, kijk naar, er zijn nu ten minste vier rapporten van het Congres die praten over het falen van de inlichtingendienst, IG-rapporten, GAO-rapporten die praten over verschillende fouten van de inlichtingendienst.

Maar denk er eens over na. FBI, het Washington Field Office heeft geen enkel document uitgegeven, geen enkel officieel document specifiek over 6 januari. DHS heeft geen enkel officieel document uitgegeven dat specifiek over 6 januari ging en dat is zeer ongebruikelijk. Ik heb veel andere gebeurtenissen in Washington D.C. meegemaakt – de FBI zou op zijn minst een gezamenlijke conferentie houden en misschien een JTTF, Joint Terrorism Task Force briefing of, en voor al deze grote gebeurtenissen, zouden DHS en FBI samenkomen en iets uitgeven dat JIB heette – Joint Intelligence Bulletin. Maar helemaal NIETS op dit gebied rondom de gebeurtenissen van  6 januari.”

Wat is het DHS?
Het Amerikaanse Department of Homeland Security (Ministerie van Binnenlandse Veiligheid) werd in 2002 ingesteld door president George W. Bush. De doelstelling van dit ministerie is het ontwikkelen van een integrale visie op de nationale veiligheid, teneinde in de toekomst aanslagen als die van 11 september 2001 te voorkomen. De oprichting van dit speciale ministerie was een rechtstreeks gevolg van deze aanslagen van 11 september 2001 en van de Homeland Security Act uit 2002.

Klokkenluider Steve Sund

Opzienbarende feiten van een politie-ambtenaar!
Steven Sund, het voormalig hoofd van de Capitoolpolitie, vertelde Carlson dat hij de dag voor de rellen een telefoongesprek had met wetshandhavers die naar verluidt geen van de waarschuwingen hadden genoemd die ze hadden ontvangen over het mogelijke geweld. Hij voegde eraan toe dat ze ‘zeker weten’ dat de FBI verschillende e-mails had ontvangen in de dagen voorafgaand aan 6 januari, over de mogelijkheid dat er geweld zou uitbreken, ondanks het feit dat ze een videogesprek hadden met de voormalige FBI-directeur.

Sund beweert verder dat de voormalige minister van Defensie Christopher C. Miller en generaal Mark Milley bespraken, om Washington D.C. af te sluiten om zich te beschermen tegen dreigingen van geweld bij het Capitool. Én om vergunningen bij het Capitool in te trekken. Sund zei dat hij daarbij de leiding zou hebben gehad over het intrekken van vergunningen, maar dat hij niet op de hoogte was gebracht van de gevaren.

Ondanks hun bezorgdheid over de opstand, zei Sund dat Miller een memo van 4 januari 2021 verstuurde om het dragen van specifieke wapens op het terrein van het Capitool te verbieden. Hij zei dat er zelfs gesproken was over een mogelijke bestorming van het Capitool, het doden van agenten van de Capitoolpolitie en het platbranden van het Hooggerechtshof. Deze info was in geen enkele inlichtingenbeoordeling van de federale agentschappen opgenomen. Hij beweerde dat toenmalig House Speaker Nancy Pelosi Sund geen toestemming gaf om de Nationale Garde naar het Capitool te sturen, ondanks zijn pleidooien:

“Het lijkt er niet op dat mensen dit echt tot op de bodem willen uitzoeken; dat is echt niet zo. En het wordt alleen maar erger. Van daaruit wordt het alleen maar erger.”

Sund kreeg toestemming om de Nationale Garde in te zetten om 14:10. Voordat hij toestemming kreeg, beweerde hij dat hij verschillende generaals, waaronder generaal Michael Flynn, had gesmeekt om de Nationale Garde in te zetten. De functionarissen vertelden Sund blijkbaar dat ze “niet van de optiek van de Nationale Garde hielden” toen hij naar verluidt smeekte om hun hulp om in te grijpen. Tucker Carlson merkt dan op: “Dit klinkt voor mij als een valstrik”, waarop Sund antwoordt: “Het spijt me, dat doet het.”

“Het wordt beter. Dus ik smeek en smeek en hij zegt: ‘Nou, ik loop naar de hal en we gaan praten met de minister van Defensie of met wie hij dan ook gaat praten’. Op dat moment krijg ik een melding, oh, ik ben nog steeds aan de lijn, we hebben de schietpartij op Ashli Babbitt. En ik zei dat er geschoten werd, ik weet nog dat ik door de telefoon riep. Er wordt geschoten op het U.S. Capitol, is dat nu dringend genoeg voor u?”

Sund zei dat de Nationale Garde pas om 18.00 uur ter plaatse kwam, uren na de fatale schietpartij op Babbitt. Hij beweerde ook dat het Pentagon middelen naar de huizen van de generaals stuurde om hen te beschermen in plaats van het Capitool. In mei vroeg Sund zich af of het toeval was dat Fox News zijn oorspronkelijke interview met Carlson niet vrijgaf door hem te ontslaan op de dag dat delen van het interview zouden worden uitgezonden. Steve Sund schreef in een tweet van 5 mei:

“Op de dag dat hij ontslagen werd, was @TuckerCarlson van plan om delen van ons 1 uur durende interview uit te zenden en mijn boek te laten zien. Het was een interview waar hij enthousiast over was en hij zei dat het ‘de haren op mijn arm overeind deed staan’. Maar Fox heeft zowel Tucker als het interview afgezegd. Toeval?”

Carlson herhaalde het interview met Sund bijna vier maanden na haar vertrek bij Fox News. Het netwerk heeft de aflevering van Sund en Carlson nooit uitgezonden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.