Advertentie

Hoe de VS wordt leeggeplunderd door de superrijken..!


Het is in één woord ‘onbeschoft’… Het graaien en uitwringen van de Amerikaanse bevolking. Uit de passionele speech van senator Bernie Sanders blijkt dat hij het helemaal zat is, dat de schunnige belastingvoordelen voor de superrijken in de VS, ingevoerd door ‘president’ George W. Bush, afgeschaft dienen te worden.. Inmiddels is het duidelijk, de bijl is gevallen… Ze worden afgeschaft, maar blijven nog 2 jaar… Terwijl ze op 1 januari afgelopen zouden zijn…! Hoe kan dat nou?

Het bericht van de ‘deal’ die over de hoofden van de superarmen is afgesloten.. Blij met het verlengen van hun werkloosheidsuitkering..??

De democraten moesten namelijk vechten voor het verlengen van de werkloosheidsuitkeringen voor langdurig werklozen, die óók op 1 januari a.s. zou aflopen.. De regering Obama wilde deze uitkeringen voor zo’n 2 miljoen Amerikanen, dus verlengen ná 1 januari.

En dan is het natuurlijk handje-klap in die prachtige ‘vrije, kapitalistische economie’, die we allemaal zo hoog hebben zitten. De democraten moesten er iets voor ruilen..Want ‘zomaar’ iets toezeggen, dat doe je niet. Het is koehandel, dus ‘wil’ je er als conservatieve partij wat voor terug…!

Want de ‘rijken’ gaan natuurlijk niet zomaar hun verworvenheden weer opgeven.. Nee, wat je hebt is van jou..!

Dus wat dacht je van de ‘deal’ om de werkloosheidsuitkering voor 2 miljoen werklozen aan te houden ná 1 januari.. En dan gaan de belastingvoordelen voor de rijken wél stoppen, maar NIET meteen..! ZE GAAN GEWOON NOG 2 JAAR DOOR…! Maar dan zijn ze ook afgelopen… Toch? Of zou er dan weer iets zijn, om over te onderhandelen.

Even wat cijfers..
Het is natuurlijk belangrijk dat we ook cijfers laten zien, want alleen met een emotioneel verhaal, kom je er niet..! Hier daarom even de cijfers die deze senator in zijn speech noemt.. Ruim voldoende lijkt ons..?

Het aandeel van de rijkste 1% van de Amerikaanse bevolking in het totale inkomen van de VS, is als volgt gegroeid.

 • In de jaren 1970 verdiende deze 1% zo’n 8% van het nationale inkomen.
 • in de jaren 1980 was dat gegroeid naar 14% en
 • in 2007 was dit percentage gegroeid naar maar liefst 23,5%

Het verhaal is duidelijk. Het kapitalistische systeem is niet sociaal, het stimuleert hebzucht en onderdrukking! Inmiddels komt bijna een kwart van het nationale inkomen van de VS, JAARLIJKS, in het bezit van 1% van de Amerikaanse bevolking..! Onrechtvaardig? Inderdaad, en dat vindt senator Bernie Sanders ook. Kijk naar deze prachtige gepassioneerde speech. Over rechtvaardigheid gesproken..!!

Is de VS een bananenrepubliek geworden..? Zo vraagt deze senator het aan de mede-senatoren.. Het antwoord hoeft eigenlijk niet meer gegeven worden!

x

‘Het individu laat zich leiden door egoïstische belangen

in plaats van door solidariteit met en liefde voor zijn medemens.’

x

Erich Fromm – filosoof en psycholoog (1900-1980)

x

7 gedachten over “Hoe de VS wordt leeggeplunderd door de superrijken..!

 1. Heh wat is er aan de hand Guido? Alle reacties op 2 na zijn verwijderd onder het Wiki hoofd artikel? En het kadertje met het lijstje van meest recente reacties is ook weg? Gefeliciteerd met 2 jarig bestaan van Want to Know trouwens. Een aantal jaar terug is mij gezegd dat ik op het getal 8 moest blijven letten…

  1. Valt mee Hyper, er is niks aan de hand, alleen wat onderhoud vermoed ik, om de site te verbeteren dat je je FireFox er steeds niet uit meer knalt en hier en daar wat verbeteringen.
   Komt nog heel wat bij kijken als je een site als dit wilt runnen, daarvoor moet je toch wel wat kaas van hebben gegeten en dat doe je niet in je eentje, daarvoor heb je wat meer mensen voor nodig waar je weer afhankelijk van bent.
   Het is eerder een scriptoptie die aan of uit geschakeld staat en over het hoofd gezien is door de Admin, inprincipe zou onze Guido een paar meer mensen in dienst moeten hebben om zijn site te behouden voor de wel verwende bezoekers zoals wij…

   Niet soms ?!

  2. Tsjah Paul het is net als de oprit van de dichtst bij zijnde snelweg in het Noorden, je bent gewoon gewend dat de weg van het klaverblad open toegankelijk is en op een dag geef je gas en sta je hier ook ineens in de file, ijzel alarm, kan gebeuren maar is even schrikken, je verwacht het niet. Een site technisch in de lucht houden is zeker weten een vak apart… Klopt dat ook mijn Firefox er gemakkelijk uit knalde als je op recente reacties klikte. Daarom heb ik ook Opera geïnstalleerd en die is veel minder gevoelig voor het dwarse eigenwijze wispelturige r.r. Wtk scriptje.

  3. Omdat de NSA, FBI, en alle veiligheidsdiensten toch al weten wie ik ben, hoef ik niets meer te zeggen. Mijn leven wordt immers volledig gecontroleerd en mijn mede-mensen zijn bezig met de the rat race. Waarom ik dan toch reageer? Misschien heb ik wel zelfmoordneigingen of een andere afwijking. Wat maakt het uit? Ook al vind ik mezelf niet afwijkend dan nog zal dat er niet toe doen voor de waarheid.
   Ik verbaas me over een land wat een droom had moeten worden , nu een land is wat vindt dat een droom een illusie moet zijn. Maak eerst alle dromen kapot zodat mensen nergens meer in geloven. Stop vervolgens 3 van de honderd inwoners in de gevangenis. Voer de slavernij weer in door mensen te weinig loon te geven. Laat zieken gewoon doodgaan als ze het niet kunnen betalen. Maak een kleine groep heel rijk zodat je oorlog kunt voeren en je geen last hebt van de meerderheid. En doe vooral niet wat jezelf preekt: dat je inwoners in vrijheid moeten leven. Misschien is het allerergste van deze wereld dat mensen geen mensen meer voor elkaar zijn, maar getallen en objecten.

  4. Beste DAVID, ik raad je aan om het artikel op de Veteran today site te lezen van ; Gilad Atzmon, de auteur van het boek ” the wandering who “, ik heb dit artikel vertaald en naar 3 van mijn Joods Franse vrienden gestuurd, die me min of meer onthutst opbelden, en zijden dat dit ook hun gedachten gang was, er gebeuren constant hele bizarre gebeurtenissen, die niet echt verklaarbaar zijn, ten minste waar het vandaan komt, en wat de bedoeling is, ach mijn grootmoedertje ” de wereld is een pijp kaneel, een ieder zuigt er aan en krijgt zijn deel, groet Jenne

 2. Bernie you are my man en erg dapper kijk maar uit want ook voor jou liggen de sluipmoordenaars om de hoek. Net als voor Kennedy, was ook een mens die voor het volk opkwam maar ja dat mag niet van de Rockefellertjes en de Bilderbergjes etc.
  Maar je hebt je mening gezegd en ben ontzettend trots dat jij dit gedaan hebt !!!! Chapeau !!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.