Advertentie

Wordt Iran in ‘stilte’ aangevallen..?!!


De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad bij een bezoek aan het 'Natanz' Uranium verrjikingscomplex, ten zuiden van de hoofdstad Teheran.

x

Wordt Iran in ‘Stilte’ aangevallen..?!!

Bron: RSOE EDIS, (‘Emergency and Disaster Service’/Boedapest, Hongarije.

2011 © vertaling Guido Jonkers

x

Een Iraanse nucleair complex is getroffen door een enorme explosie, de tweede al deze maand. Speculaties zijn niet van de lucht dat Teheraans militaire en atoomcomplexen onder ‘vuur worden genomen’. Satellietbeelden die door de Engelse ‘The Times’ zijn geplaatst, bevestigen dat de explosie, die afgelopen maandag de stad  Isfahan deed schudden op haar grondvesten, een uraniumverrijkingsfabriek heeft getroffen. Offciële berichten in Teheran ontkennen echter nog steeds elke vorm van een aanval.

De plaatjes tonen echter duidelijk de rookwolken en de vernietiging ontkrachten feitelijk de Iraanse claims van afgelopen woensdag, dat dergelijke explosies NIET hebben plaatsgevonden..! Maar Israëlische functionarissen van inlichtingendiensten vertelden The Times, dat er ‘geen twijfel’ aan bestond, dat de explosie(s) de nucleaire complexen in Isphahan hebben getroffen.  En dat dit ‘geen ongeluk’ was..!

De satellietbeelden waarop te zien zou zijn dat een nucleair complex in de buurt van Teheran, half November getroffen zou zijn door een vernietigende explosie.

Deze derde explosie in de derde grootste stad in Iran, wordt gemeld net nu er beelden tevoorschijn komen van de schade die veroorzaakt werd aan een militaire bases buiten de hoofdstad Teheran, twee weken geleden. Deze explosie zou het leven hebben gekost aan ca. 30 leden van de ‘Revolutionaire Garde’, waaronder ook kopstuk Generaal Hassan Moghaddam, het hoofd van het Iraanse raketverdedigingsprogramma.

Volgens Teheran zou deze explosie het gevolg zijn geweest van fouten tijdens het testen van nieuwe wapensystemen, die bedoelt zijn als aanvalswapens op de staat Israël. Maar ook voor deze explosies blijken Israëlische officieren de bevestiging afgegeven te hebben, dat deze explosie ‘met opzet’ is veroorzaakt en het gevolg is van pogingen om het Iraanse nucleaire programma te ondermijnen.

Afgelopen maandag blijken inwoners van Isfahan rond 14:30 melding te hebben gemaakt van explosies buiten de stad, explosies die hele flatcomplexen deden schudden’. Er werd ook gemeld dat er rookwolken werden gezien, rookwolken die boven de nucleaire complexen aan de rand van de stad opstegen.
“Deze explosie veroorzaakte schade aan de installaties in Isfahan, met name aan die onderdelen waarvan wordt veronderstelt, dat het opslag van halffabrikaten betreft”,
aldus een militaire bron.  Deze bron wilde de betrokkenheid van Israël bij deze explosies ontkennen noch bevestigen, behalve de uitspraak dat er “veel verschillende partijen zijn, die erop uit zijn om het nucleaire programma van Iran te sabotteren of te ondermijnen.”

Iran maakte zich zelfs érg opvallend druk om het nieuws rondom de explosies die in Isfahan werden gemeld te ontkrachtten. Alireza Zaker-Isfahani, de goeverneur van de stad, claimde dat de explosie het gevolg was van een militaire oefening in dit gebied. Maar kort daarna werd deze verklaring door de overheid in Teheran ontkent, er werd zelfs ontkent dat er überhaupt explosies hadden plaatsgevonden..!

Dan Meridor, de Israelische vice-premier en minister van Inlichtingenzaken: "Er zijn landen die economische sancties afkondigen en er zijn landen die op een andere wijze de Iraanse nucleaire dreiging behandelen.”

Afgelopen maandag zei Dan Meridor, de Israelische vice-premier, en minister van Inlichtingenzaken:  “Er zijn landen die economische sancties afkondigen en er zijn landen die op een andere wijze de Iraanse nucleaire dreiging behandelen.”

Generaal-majoor Giora Eiland, Israel’s voormalige chef nationale veiligheid, vertelde voor de Israëlische legerradiozender dat de explosies in Isphahan geen ongeluk waren.. “Er zijn niet veel toevalligheden, en wanneer er een aantal van deze gebeurtenissen zijn, dan is er waarschijnlijk sprake van een soort leidende hand, misschien wel de hand van God”, aldus Eiland..

Een voormalig Israëlisch officier van de inlichtingendiensten, haalde tenminste nóg 2 andere explosies aan, die ‘succesvol tot de uitschakeling geleid hebben’  van Iraanse bases die worden geassocieerd met de ‘Shahab-3’-raket, een middellange-afstandsprojectiel, dat in staat zou zijn om kernkoppen te vervoeren.
“Dit is iets, dat iedereen in het Westen wilde dat zou gaan gebeuren” voegde deze officier er fijntjes aan toe.

Iran heeft tot nu toe nog steeds ontkent dat het bezig zou zijn met een nuclair wapenprogramma. Ook heeft Iran steeds het rapport afgewezen van het  IAEA, het ‘Internationaal AtoomEnergie Agentschap’, waarin vorige maand werd gemeld, dat Iran bezig zou zijn met een nucleair wapenprogramma.

x

Vergroting van de bovenste foto van de installatie die half November getroffen zou zijn door een 'explosie'..!

163 gedachten over “Wordt Iran in ‘stilte’ aangevallen..?!!

 1. Goede strategie! Het voorkomt grootschalige oorlog en grote aantallen burgerslachtoffers. Iran kan moeilijk een oorlog beginnen vanwege schade aan zaken die het ontkent te hebben 😉

  1. @ nico
   geweld is nooit een goede strategie! en al helemaal niet van een land dat het atoomgenootschap niet eens toe staat een kijkje te komen nemen . Een land dat ontkent noch erkent kernwapens te hebben en zo aan geen enkel verdrag mee hoeft te doen. Een land dat keer op keer geweld als strategie laat zien, en er mee weg komt . Imo een land dat het niet mee gaat maken .. de ascentie, te lage frequentie denk ik.Preventieve oorlogen mijn reet, Vredes interventies nog zo’n mooi slaapliedje.
   Bah !

  2. Nico for president! (of waren er daar al een boel van..?) Heb het gevoel bij jou Nico dat ik naar een papegaai zit te luisteren.. De papegaai van Uri Rosenthal mogelijkerwijs..?

 2. zoals die generaal zei is het misschien wel de hand van God.
  alleen heet die God dan wel de president van Israel.
  en is de USA het er helemaal mee eens zoals gewoonlijk.
  want alles wat Israel doet is goed en alles wat een land doet met een onafhankelijkke bank en veel olie is per definitie fout.
  de volgende slachtoffers van deze manier van werken?
  wat denk je van Sudan, Noord Korea, en Cuba?
  hoe snel waren er niet federale banken in de noord afrikaanse landen die zich van dictatorale leiders bevrijdde?

 3. @ Guido
  Ik kom regelmatig kijken op deze site vanwege de vele interessante artikelen.
  De reacties op deze artikelen geven verschillende meningen,standpunten en invalshoeken weer, die vaak een erg interessante kijk geven over wat er leeft onder de lezers van deze artikelen, zodat er een discussie op gang komt. Wat mij echter opvalt is dat mensen die kritiek uiten op een artikel,naar mijn mening erg vaak op een sarcastische soms zelfs venijnige wijze, door jou terecht gewezen worden. Ook als iemand het niet eens is met jou visie, dan schiet je enorm in de verdediging en speel je op de persoon. Het lijkt wel of je je persoonlijk aangevallen voelt als iemand kritisch reageert.
  Ik vraag mij af waarom je dit doet. Misschien wil je alleen volgzame lezers die klakkeloos alles aannemen wat je ze voorschotelt? Moet een ieder jouw visie en standpunten aannemen en delen? Op deze wijze probeer je de opinie van mensen beïnvloeden en dat is naar mijn mening “propaganda.”

  1. Je springt naar allerlei conclusies Xoner. Je tekst staat er als een wetenschappelijk bewijs, zélf uitgevonden. Dát is preciés, hoe grappig, het punt, de essentie van wat je opmerkt… Ik wijs niemand terecht die INHOUDELIJK zijn verhaal onderbouwd; en als je ‘regelmatig’ op deze site komt, dan weet je dat.
   Jouw verhaal is bijvoorbeeld ook NIET onderbouwd; ook jij spreekt in absolute waarheden, terwijl het niets minder, maar ook niets meer is, dan jouw mening, JOUW constatering. Dan ga je dat toch niet neerschrijven als een ZO-IS-HET…??? Subjectief < -> objectief.
   En je verwijst wellicht naar mijn reactie hieronder? (1.2) Misschien je commentaar aldáár plaatsen..?
   Als je het commentaar van Nico leest, zie je ook niets inhoudelijks aan argumenten. Gewoon een paar gemeenplaatsen en een tekst die als algemene waarheid overkomt. Als hij er gewoon bij zegt dat het ZIJN waarheid is en zijn tekst niet als ‘het-is-zo’ neerzet, is er toch niets aan de hand? ‘Ik vind’ of ‘naar mijn idee’..
   Dank voor je reactie overigens en hopelijk begrijp je mijn punt. Advies van mijn kant: creëer een ‘derde’ positie om je verhaal te vertellen, creëer het ‘Midden’, de dualiteit voorbij. Welles/nietes, fout/goed, etc.

  2. Ieders waarheid en wereldbeeld wordt gevormd door de plek vanwaaruit je tegen iets aankijkt. Op het moment dat je in staat bent om door de bril van de ander te kijken, dus je eigen veilige standpunt loslaten en verder gaat ontdekken, kun je pas zien waardoor zijn of haar mening gevormd wordt. Pas als je tegelijkertijd eens en oneens kunt zijn met jezelf en eens en oneens kunt zijn met de mening van een ander, pas dan kun je inhoudelijk met elkaar van gedachten wisselen waardoor je samen verder komt.

   Dus vanuit Xoner’s perspectief heeft hij helemaal gelijk en heeft Guido vanuit zijn perspectief helemaal gelijk. En nu?

   Love and understanding,
   JXL

 4. De suggestie dat alle problemen geweldloos opgelost kunnen worden is een illusie. Iran – wat herhaald dreigt Israël te vernietigen – is een concrete bedreiging van existentiële aard. Er is al veel gepraat met Iran, er zijn sancties opgelegd, en ondertussen gaat Iran verder, op ramkoers met Israël.

  Zou Israël dan maar lijdzaam moeten afwachten tot het vernietigd wordt door Iran? En dan misschien een 2nd strike uitvoeren vanuit onderzeeërs?

  De belangen en spelletjes van Amerika, VN en EUSSR zijn absoluut discutabel. Spreekwoordelijk kots ik ervan. Ik heb het hier echter puur over de belangen van Israël, het recht te leven. Vreemd dat iedereen dat recht heeft, behalve Joden. Schijnbaar.

  De pagagaai van…
  Interessante suggestie. Wie mij kent, weet dat ik gewoonlijk tegen de heersende opinie ageer. En ook tegen napraters die kennelijk zelf niet kunnen nadenken, waar ik er helaas teveel van aantref op deze website. Dit is niet beledigend bedoeld, maar gewoon een constatering.

  1. @ nico
   Ik denk dat je onderscheid moet maken tussen joodse mensen en de staat Israel. Dat is namelijk absoluut niet hetzelfde. De staat Israel voert beleid tegen de conventies van geneve en het internationaal oorlogsrecht. Als enige staat lijkt het daar mee weg te komen(gesteund door de vs). Van iran is met geen enkele zekerheid te stellen dat het een atoomwapen aan het produceren is. ( moet steeds weer denken aan die wapens of mass destruction ,die nooit gevonden zijn)Raar eigenlijk dat het constant de staten zijn die dergelijke wapens wel bezitten , die het erg vinden als een ander dat ook heeft( als dat dus al waar is)en dan dus gaan roepen dat andere staten ook dergelijke wapens hebben . Over het eigen arsenaal wordt dan even niet gesproken.

  2. @JXL
   Schijnbaar veronderstelt de leider van Iran, dat veel geweld tegen Israël de komst van de islamitische verlosser (de Mahdi, zie http://www.ask.com/wiki/Mahdi) zal bespoedigen.

   Los daarvan hebben moslims ook last van ordinaire jodenhaat. Ook heeft Iran een geschiedenis. Het vroegere Perzische volk heeft het volk van Israël ook al eens overwonnen en in ballingschap weggevoerd. Dat was nog voor Christus, in de tijd van het Oude Testament.

   Er zit veel geschiedenis en diepgewortelde haat achter.

   Interessant is (zijspoor) dat antisemitisme niet een goed woord is voor jodenhaat. Immers, arabieren zijn ook semieten.

  3. @ nico
   Net als je constatering dat ik in een droomwereld leef zeker. Ik zal je eens wat vertellen. Ik leef dan misschien in een droomwereld ,jij daarentegen in een nachtmerrie. Ik zou niet meer willen ruilen.

  4. Ben blij dat ik er niet woon. Beiden eigenlijk. Maar Iran, je zou daar toch moeten wonen? Dan heb je niets meer te zeggen. Als je even je mond opentrekt is dat genoeg om je te martelen en op te sluiten. Vrouwen worden voor de raarste dingen gestenigd.

   Zo extreem, nee die moeten geen kernwapens hebben. Dat is één.
   Dat Israël ook niet heel fijn is dat weten we ook allemaal.
   Zonder steun van Egypte en Turkije wordt het helemaal moeilijk voor ze.

   Denk dat er een stille cyber war aan de gang is en veel diplomaten en geheime dienst werk om Iran zo lam te krijgen dat ze geen gevaar meer zijn…

   Zo zie ik het ergens ongeveer.

  5. Jezus Martijn, wat is er met je aan de hand.. Jij bent ook de oude niet meer..!!
   Gij ook al Brutus..? Gebrainwashed dat Iran tot de As van het Kwaad hoort..? Kom op Martijn, hard gewerkt zeker? En nu hier een beetje op dat mooie land afreageren.. En mooi is het:
   http://www.youtube.com/watch?v=8Xt2s1fkSxI en deze http://www.youtube.com/watch?v=TObANrkrngo

   En nee, vrouwen worden NIET voor de raarste dingen gestenigd.. Vooringenomen ge-OH..!! Nog eentje dan:
   http://www.youtube.com/watch?v=7y_AqbcGFGg

   En over kernwapens kunnen we nog wel een boompje opzetten..!

  6. @Guido, ze zoeken het maar lekker uit allemaal ik heb er niets van te zeggen en al had ik dat wel dan luistert toch niemand. Ik zal er nooit heen gaan, niets te zoeken. Ook dat malle Amerika staat op mijn lijstje van nooit heen gaan. Israël ga ik ook niet heen. Blijf lekker hier in ons koude kikkerlandje, wachten of het water komt, zo niet, blijf ik lekker zitten waar ik zit.

   Al die landen met hun rare regels, religies, hoeft van mij niet.
   Al die oorlog, ik kan alleen voor mijzelf zeggen dat ik niet het leger in wil om elders te vechten, voor…wie? Vaderland? Haha.

  7. Oh ja, het as van het kwaad zit in de hoofden van de mens, illusie dus.
   Liefde zit in hun harten maar ze kunnen door hun hoofden gemanipuleerd deze niet uitstralen naar iedereen. Ze denken in vakjes.

  8. Je hart zit in je vaderland en andersom; je bent hier niet voor niets geboren. Eh.. Je hebt niet voor niets verkozen hier geboren te worden..

  9. Is dat wel zo? Zou zomaar kunnen hoor maar doordat ik hier al zo lang rond loop en niet echt het idee heb om Nederland uit te gaan moet het wel een lekker land zijn om in te leven. Het bevalt me wel.
   Veel mensen komen hierheen uit andere landen, schijnt ze toch minder te bevallen elders. Komt vast niet alleen doordat je hier wiet mag roken toch?

   Hebben die mensen dan ook hun land gekozen? Hun leven gekozen?
   Ik weet het niet, zou kunnen. Toch, ze verkiezen liever een ander leven en alleen de sterkere mensen en de rijken hebben een keuze. Gaat hier niet om Iran even hoor. Meer om de mensen die ik zie in mijn winkel en vaak uit Afrika, Afghanistan, Azerbadjan of zoiets komen. Veel Polen, Litouwers, er is hier schijnbaar iets te vinden wat ze daar niet hebben. Toch hebben ze inderdaad altijd veel vaderland liefde in zich en gaan ze liever gauw weer naar huis. Hoe lang moet dat nog duren?

   Ze willen zelf niets liever dan naar huis en hier zijn ze bovendien niet meer zo welkom als voorheen. Wordt tijd dat de wereld op z’n kop gezet wordt.

   Dat wij dat met piraterij bij elkaar hebben vergaard en ergens natuurlijk nog steeds doen, daar moeten we maar niet teveel over zeggen…

  10. Sorry Guido, ik haal van alles door elkaar maar zo zit het dan ook volgens mij.
   Alles is verdraaid en het wordt tijd dat iedereen weer zichzelf terugvindt, of dat nu in je vaderland is of heel ver weg van huis. Laat iedereen zichzelf toch lekker zijn, tot die er een ander teveel mee lastig valt. Heel veel verschillen maar in de kern één, het kan hier zo mooi zijn op aarde. Zie de werkelijkheid en laat alles in zijn waarde.

  11. Die piraterij, dat is ook een level waar ik niet bij kan en hoop dat ze dat eens kunnen oplossen. Verdeel en heers, wij zijn van de partij! Het zijn machten die achter de democratie om gaan en ik kan er dus weinig aan doen op dit moment, jammer maar helaas.

 5. Ik ben het zat , zo ongelooflijk zat……
  De haat in de ogen van mensen.
  de bommen
  de afgerukte ledematen
  het verdriet op de gezichten van de kinderen
  de verstoorde dromen over vrede
  Het gejuich over weer een nieuw ontwikkeld wapen
  De dode vaders moeders zoons dochters
  het bloed op kindergezichtjes
  de wezen
  de kindsoldaatjes
  de moeders met hun uiteengereten dode kinderen op schoot
  de oorlogshelden
  de getraumatiseerde oorlogsslachtoffers
  de debatten over nog meer geld voor nog een oorlog
  preventieve aanvallen
  de oorlogsretoriek van onze “volksvertegenwoordigers”
  massa vernietigingswapens
  de bombardementen op bewoonde gebieden
  de wanhoop in de ogen van slachtoffers
  het martelen
  Ik ben mijn tranen zat, ik wil vrede en harmonie. Ik wil niet meer elke keer al dat leed zien van mijn mede mensen. En al die jaren zegt de politiek dat te willen bewerkstelligen door gebruik van geweld. Nu is het onze tijd , laten we het in godsnaam eens anders proberen. Zullen we proberen het in liefde te regelen? Is dat dan zoveel teveel gevraagd?
  Ik ben mijn tranen zo zat ,ik wil weer lachen en zingen en vreugde voelen is dat zo verkeerd?
  http://www.youtube.com/watch?v=qPdgdm34ctg

  1. Zo lang er kwaadwillende mensen op deze planeet rondlopen, is geweld soms helaas het enige middel deze tegen te houden. Geweld is niet verkeerd, het is maar niet wie het gebruikt. Degene die kwaad bedrijft, of degene die kwaad een halt toeroept.

  2. Nico
   geweld is verkeerd we hebben nu duizenden jaren geprobeerd vrede door het gebruik van geweld te bewerkstelligen , en het is helaas mislukt. Nu moeten we eens iets anders proberen en ieder die zegt dat geweld de manier is om vrede te krijgen , spreekt jaren van mislukken tegen! Imo is iemand die geweld als manier ziet niet wakker, of i.i.g. niet in staat te zien dat je oogst wat je zaait . Zaai je geweld oogst je dat ook, je moet stoppen jezelf een rad voor ogen te draaien en over gaan op een meer werkbare methode LIEFDE. Ieder die geweld predikt is tegen vrede.
   Als we een jaar alle geld dat naar wapens en legers gaat wereldwijd zouden gebruiken om honger te bestrijden was dat reeds opgelost. Ik wil jou nog wel eens zien zeggen tegen een moeder met haar dode uiteengerukte kind op schoot dat geweld nu een keer de manier is om haar leed te voorkomen! Om vrede te verkrijgen , ik kan dat niet. Ik kan daar ook geen troost meer uit putten . Ik zie geen toekomst meer voor geweld, ik wens liefde en compassie .
   Wel eens van gehoord?

  3. @ nico
   bovendien wat is kwaadwillig? is Israel kwaadwillig of iran. Is de vs kwaadwillig of egypte? Of nederland ? Het hangt er maar net van af in welk land je zit welke ideologie je aanhangt.
   Voor mij geld de volgende : IEDER DIE GEWELD PREDIKT IS KWAADWILLIG EN WENST GEEN VREDE.

  4. Marcel, je leeft in een droomwereld. In de echte wereld zullen bedreigingen bestreden moeten worden, waarbij gebruik van geweld helaas onvermijdelijk is. Je gebruikt nu verbaal geweld om iets duidelijk te maken. Maar er zijn zat mensen die ook fysiek en gewapend geweld niet schuwen. Als je je vreedzaam opstelt en geen geweld wilt gebruiken, ben je hoogstens een makkelijk slachtoffer.

   Zie ook http://ejbron.wordpress.com/2011/11/29/elk-volk-heeft-de-leiders-die-het-verdient/

  5. @Marcel:
   “ieder die geweld predikt is kwaadwillig en wenst geen vrede”

   Dat is een feitelijke onjuistheid. Het is zelfs in de dierenwereld te zien. Een bijt en een grauw helpt om ongewenste factoren op een afstand te houden.

   De islamitische wereld ziet mensen die slechts over vrede praten en geen spierballen tonen als zwakkelingen, en klaar om onderworpen te worden aan de islam. Door jezelf krachtenloos op te stellen, nodig je als het ware bepaalde groepen van mensen uit daar misbruik van te maken. Er komt immers toch geen tegenreactie. Dat is wat ik bedoel met kwaadwillend.

  6. Nico
   je hebt het tegen een raspassifist, een dienstweigeraar , en iemand die heel goed weet wat gewelsd een mens doet. En ik zeg je nogmaals ,je hebt ongelijk alleen liefde teld en raakt mensen op een positieve manier geweld breekt mensen en knecht ze. Aan jou de keuze.
   Welke wereld wil jij in leven ? die van het geweld of die van de liefde?

  7. Wat als er een oorlog is en niemand gaat er heen? En Waarom ben je bang voor de islam ? Dat zijn ook gewoon mensen die vrede wensen en die je niet gelijk voor je kop schieten als jij anders denkt. En zijn christenen dan zoveel beter?
   Het is allemaal opgezet om ons te scheiden van ons doel ,liefhebben. Laat het los en heb het lef een ander lief te hebben.

  8. @Marcel
   Je hebt het tegen iemand die net als jij goed weet wat geweld veroorzaakt. Tegelijk wil ik niet de wereld zoals die er nu voorstaat. Want niets is wat het lijkt en niets functioneert zoals het moet.

   Ik vraag me zeer af hoe dit een halt toegeroepen kan worden, en betwijfel sterk of mensen in machtsposities bereid zullen zijn zonder daartoe gedwongen te zijn hun macht af te staan. Het is eerder andersom, machthebbers wenden alle middelen aan om hun positie te behouden en verstevigen. Helaas zal dwang en daarmee mogelijk ook geweld de enige manier zijn om hun uit die positie te halen.

   Helaas heeft het geen zin op deze website daarover te praten, want ik kom slechts mensen tegen met een enorme plaat voor hun kop ofwel een verduisterd verstand.

  9. Marcel, tot slot, je leeft in een droomwereld. Wordt wakker. Ik haak nu af, want ik heb het gevoel dat ik beter tegen de muur kan praten.

  10. @ nico
   als je zo’n inzicht hebt, en de dingen zo goed door hebt als jij is het imo des te triester dat je nog steeds geweld met geweld wenst te bestrijden. Dan is de mindf*ck dermate diep ingeplant dat je er niet meer omheen kunt of durft te kijken. Een leider is slechts leider bij de gratie van hen die hem die macht toestaan. UNITE en stuur ze naar huis. Als ieder liefde wil sta je als geweldadig persoon helemaal alleen.

  11. Als we al die religies nou eens in een grote heksenketel zouden donderen met hun belijdenissen en hun besnijdenissen erbij , en uit die geloofsoep een mooi nieuw Hans en Grietje verhaal zouden toveren waarin iedereen zich kan vinden , zou de wereld dan niet alvast een vette stap dichter bij globale vrede zijn ?

  12. En ik kan het niet helpen de humor in reactie 5.11 te zien ; Nico Haak(t) af en gaat naar de klaagmuur .

  13. Marcel , humor werkt relativerend , ging het boek In the name of the Rose daar niet over ? Angst is de andere kant .
   In een huizenblok kunnen een Joods- , een Moslim- , een Christen- , een Hindu- en een atheïsten gezin prima naast elkaar wonen . Onenigheid over of er nu een coniferenhaag of een schutting tussen de tuintjes komt hou je altijd . Pas zodra de één de ander de wetten op gaat leggen begint het gedonder en gaan de onbelangrijke verschillen de kop op steken . Zo in het klein als in het groot .

  14. Elkaar de wet afdwingen op kleinigheden is het spiegel beeld van elkaar Negeren, dat is wat anders dan elkaar vrijlaten, daar had ik het nog met m’n moeder over vanmiddag aan de keuken tafel, de tussenweg is elkaar ontmoeten tussen die 2 uitersten en dat vergt gevoeligheid en inlevingsvermogen en voorstellingsvermogen en soepelheid en stijl en timing en humor en belangstelling, dat alles wat ze de meesten al lang hebben afgenomen door continu gewelds bombardementen van media(nn)ale prikkelsz die precies daar voor zijn ontworpen, zodat ze in Amerika nu met 2 wetten alle grond rechten van de mens van tafel hebben geveegd met een overweldigende meerderheid in de Senaat en zero Niets hierover in het 8 uur JHournaallll…

  15. Marcel W.
   Daar kun je ook geen droge ogen of een blij hart bij houden.
   Ik kan daar soms niet van slapen.

  16. @ selene
   dank je wel voor je bijval, dat maakt het minder eenzaam.
   Ik ben de tranen voorbij ,opgedroogd, teveel te vaak gegriend de laatste tijd. Ik zie te vaak wat mensen elkaar aandoen vanuit haat, machtspelletjes, geloof, politieke overtuiging of gewoon omdat ze een ander niet begrijpen of het licht in de ogen niet gunnen. Ik trek me terug uit deze wereld, maak mijn eigen kring zo als ik het hebben wil en kom pas weer tevoorschijn wanneer de wereld tekenen van werkelijke onvoorwaardelijke liefde laat zien.
   Dan zullen er wel weer mensen zeggen dat ik in een droomwereld leef, maar dat raakt me niet meer. Als het zo ie dan is het beter dan de wereld die ik nu ontvlucht.

  17. @ Marcel

   Beste vriend vergeet de wereld niet welke er toch is volgens velen, je terug trekken uit een wereld van tectonische platen die niet door iedereen begrepen zullen worden zijn toch de eeuwen oude legendes waar veel culturen op gebaseerd zijn.
   Velen onwetenden struikelen hier nog maar al te vaak over, wat is de realiteit?! niet ver te zoeken hoor, puur onder je rooie neus….

   Elves, Ghosts, Sea Monsters & ETs In Iceland – Investigation Into The Invisible World
   http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gRjatXe5bis#!

   Schitterende Docu van 1 1/2 uurtje zitten en genieten…

  18. @Marcel, waarom zou je ook die hele wereld op je schouders willen nemen, je bent toch zeker Atlas niet? De wereld komt binnen in jouw werkelijkheid en jij maakt er dan een plaatje van. Dat plaatje is tot stand gekomen doordat de wereld bij je binnenkwam en jij het met oude interpretaties ziet zoals het is volgens jou denken. Dat is toch per definitie niet echt? Je kan er ook niets aan doen dat het daar ellende is maar is het wel zo ellendig als ze het ons laten zien? Die spelende kinderen laten ze je niet zien.
   Je krijgt dus een vals negatief beeld van de wereld voorgeschoteld en die verander je dan ook zelf nog eens naar je eigen hand.

   Laat de wereld los, laat de dualiteit los. Plezier is soms slecht en lijden soms goed.
   Zie alles eens op de kop, laat het los en de werkelijkheid is daar, probeer het maar.

   Lijden is er om mensen zover te krijgen om het anders te zien of anders te doen.
   Plezier is oke maar teveel plezier kan ook weer lijden veroorzaken. Allemaal oorzaak en gevolg, karma, wat opgelost dient te worden. Niets is zoals het lijkt.

 6. Ik ben bang dat jullie allemaal de echte pointe missen 🙂
  Het heeft met kosmisch contact te maken; thats all !

  Laat alle verhalen maar los; ik merk aan alles dat mijn kosmische contact nu exponentieel toenemende is en dat dat de crux is van alles 🙂
  Ze zijn kansloos en willen enkel wat afleiden nog.
  Het zijn echo-ende bewegingen van een verloren strijd om het conflict voort te laten duren 🙂

  Iran en schaken ? Daar is een directe relatie, ok ?

  1. Ik wordt droevig van verbale aanvallen terwijl mensen, enkel en alleen omdat ze er zijn, met de dood worden bedreigt.
   Ze hebben onze positieve krachten nodig. En zeker niet nog meer agressieve taal en gedachten.

 7. @ nico

  Eenieder die een wapen oppakt, of een dergelijke opvatting heeft, is kwaadwillend. Geweld met geweld bestrijden veroorzaakt meer geweld.

  De dag dat iedereen zijn strijdbijl voorgoed begraaft (prive, zakelijk, landelijk, internationaal), is de dag dat we daadwerkelijk veranderen en ervaren hoe we ook kunnen samenleven op deze fijne planeet.

 8. We zouden ons kunnen afvragen wat de godsvonk die we allemaal in ons dragen en ons verbindt met AL er is of iets concreter met de oneindige energie, liefde en bewustzijn, met ‘geweld’ wil? Het bestaat daar nml. niet….

  Het godsbeeld is vertroebeld door het troebele bijbelse beeld van de God van het oude testament, en dat was een toornig en jaloers god, waar je voor op je hoede moest zijn…de god van verdeel en heers….

  Ik zou niet durven beweren dat geweld iets natuurlijks is….Dat maakt mij geen dromer, het is het geweld dat de illusie vertegenwoordigd…

  1. @ burke
   geweld is het volledig ontbreken van liefde zoiets? De bijbelse god ,die toornige jalourse , is niet de schepper, de bron. Het is een anunaki die qua ethiek niet ver boven de huidige mens stond, alleen technisch ver was verwijdert van de mensen over wie hij heerste.
   Geweld is niet een natuurlijk iets, het is niet onze droom om in geweld te leven. En wil je bevrijd van geweld zijn ben je niet een dromer maar in mijn ogen een visionair die een nieuw pad wil onderzoeken. Een pad dat wellicht beter werkt dan het pad van geweld. Een ieder die zegt dat geweld onvermijdelijk is, houd geweld in stand.
   Bovendien veel goede ideeen begonnen hun bestaan als droom. Droom door vriend totdat de droom deze werkelijkheid heeft ingehaald. Wij zijn de creators van onze wereld vergeet dat nooit!

  2. @Marcel
   Dat ik afhaak (5.11) van een zinloze discussie wil nog niet zeggen dat je niet in een droomwereld leeft. Kijk maar eens op http://nl.wikipedia.org/wiki/Drogreden wat er zoal verkeerd kan gaan met redeneringen, heel leerzaam.

   Op dit moment projecteer je je eigen probleem op een ander. Want je schrijft:
   “Droom door vriend totdat de droom deze werkelijkheid heeft ingehaald. Wij zijn de creators van onze wereld vergeet dat nooit!”

   Dit is een bewijs van mijn stelling dat je in een dromwereld leeft. “Wij zijn de creators, de scheppers, van deze wereld.” Wat een aanmatigend waanidee!

   Je hebt samen met anderen namelijk helemaal niets geschapen! Je bent niet in staat iets te scheppen, niet alleen, noch samen met anderen. Als je hier aan tafel komt zitten en vanuit het niets iets wat er voor die tijd niet was kunt scheppen, dan pas heb je het vermogen te scheppen bewezen. Maar dat kun je niet.

   Nee Marcel, het enige waar jij toe in staat bent is al dan niet iets te doen met wat de enige, echte en feitelijke Schepper al heeft gemaakt. Je kunt het bestaande vormen. Omvormen, misvormen. Maar niet scheppen. Dat kan geen mens.
   Je maakt jezelf tot maatstaf van het universum om je heen en wilt jezelf verheffen tot een niveau wat je niet hebt. Dat is nog eens leven in een droomwereld. En een toppunt van misplaatste arrogantie. Zou het niet eens tijd worden om wakker te worden? In de woorden van Jezus: Bekeer je!

  3. @ nico
   je bedoeld die zelfde jezus die liefde predikte ? En het is mij volkomen duidelijk dat ik niet jouw wereldbeeld deel. Niets mis mee. Wat wel mis is dat jij mij aanvalt op het mijne, dat is gebaseerd op liefde en de verantwoordelijkheid voor je eigen leven nemen.En heeft god geld geschapen ? of oorlogen en wapens ? wij zijn de creators van onze eigen wereld ook al hebben we de aardkloot niet zelf gemaakt, de wereld zoals die zich manifesteert is wel degelijk door ons gecreeert. En is het aanmatigend om te zeggen dat je iets hebt gemaakt? Het getuigd van moed om te staan voor je creatie en als die niet is wat je ervan verwachte hem aan te passen.
   Had jij het trouwens over dezelfde jezus die zei ga in vrede,heb uw vijanden lief,wend je andere wang toe. Gek want dat haal ik uit jou redenatie over geweld niet terug. Jij predikt angst en onontkoombaar geweld. Das toch heel wat anders dunkt me.
   Je valt me aan om dat ik liefde predik en haalt jezus aan om je gelijk te ondersteunen. Dat kan niet vriend jezus was liefde en voor veel mensen een dromer, heeft ie zich verzet tegen zijn vernedering door de wereld ? Omdat alleen geweld hem redden kon?Jouw wereld beeld en de oplossing die je aandraagt om tot vrede te komen hebben aantoonbaar de laatste 2000 jaar gefaald. Durf je dan niet eens een andere weg in te slaan?Hou je je dan vast aan geweld als reddende macht? Dat getuigt van angst en niets meer, angst voor verandering. Dat getuigd niet van een hartgrondige wens naar vrede, dat getuigd naar een wens voor meer oorlogen en haat.
   Nee, ik blijf bij mijn droom ( wat dat betreft heb je gelijk is de discussie onzinnig) en zal geweldloos een nieuwe wereld opbouwen, een waar liefde en compassie de norm zijn en niet haat en geweld. En ik kan dat omdat ik geschapen ben naar het beeld en de gelijkenis van de bron , de schepper. Ik zal in zijn naam de schepping naar een hoger plan brengen , en met zijn hulp daarin slagen. Niks aanmatigend en hooghartigheid hier, slecht nederige dankbaarheid dat we gebruik makend van onze vrije wil kunnen kiezen het geweld te stoppen. De tranen te drogen en een wereld van liefde kunnen scheppen.
   Ik heb verdriet ,ook om jou om dat je zo vast lijkt te zitten in het credo van geweld als enige middel om vrede te bereiken. It is like , fighting for peace is like f*cking for virginity. Was het ook niet jezus die zei dat liefde alles overwint?
   Laat de haat de angst en het wantrouwen los en durf eens lief te hebben!

  4. @ nico
   wat mij ook verbaast is dat jij je aangevallen voelt als liefde in plaats van geweld wordt gesteld. Hou je van geweld of van liefde? de vraag is heel simpel. Wil je in een wereld van liefde leven of in een wereld van geweld. Een wereld van door geweld afgedwongen schijnbare vrede of een wereld in liefdevolle echte vrede?
   Het verbaast mij ook dat je koste wat kost geweld blijft verdedigen, en niet echt erg liefdevol. Zie je niet hoe geweld jouw taalgebruik en bejegening van anders denkende beinvloed heeft? Zie je niet hoe liefdeloos de wereld is juist door geweld en dat jij dat gegeven ondersteunt? Je lijkt je te hebben verwijdert van de liefde sterker nog de liefde te bestrijden.

  5. Marcel,

   Wat is illusie, wat is droom? Voor Nico is dit moeilijk vast te stellen denk ik, maar ik beschouw dat als een gemis voor hem, toch?
   Ik vind dromen van een wereld zonder geweld bepaald geen illusie!

   Alles is angst totdat men een kijkje achter de schermen van de angst neemt….den ziet dat de droom daar reeds werkelijkheid is!

   Maar ja, de aardse realiteit is nog niet zover, en aan ons allen, de spirituele wezens met een menselijke ervaring de taak te trachten hier een steentje bij te dragen! Niets vreemd aan….tenminste als je het lef hebt achter de schermen van de angst een kijkje te nemen. Tja en als dat toevallig creatie is, of scheppen heet, tja what’s in a name…

  6. @Marcel
   Een veelheid van woorden… verwacht je dat als je veel praat, het ook waar gaat worden wat je zegt? Hmm… laat maar. Geen vragen of opmerkingen maar, anders komt er weer een volgende onzinnige stortvloed.

  7. @ nico
   hoewel ik nog wel even iets kwijt wil. Inhoudelijk reageer je op geen enkel argument dat ik geef, dat is m.i. een zwakte bod. Of het is een teken dat je geen argumenten hebt voor jouw stelling. Het is zelfs geen discussie ( laat staan een onzinnige) zoals jij zegt , geen dialoog. Zo verwordt jouw stelling tot een; onverdedigbare, antisociale,nietszeggende en dogmatische monoloog.

  8. @marcel
   Inzake je comment 8.9
   Kijk even naar http://nl.wikipedia.org/wiki/Drogreden
   Misschien helpt dat om te begrijpen, dat als je veel schrijft, het niet automatisch betekent dat de redeneringen kloppen en deze waarheid vertegenwoordigen. Wat je zegt kan heel goed misleidende onzin zijn, evenals de veronderstelling dat je door veel te schrijven gelijk krijgt of iemand verplicht zou zijn dat te lezen of daarop te reageren.

   Op eenzelfde manier is het niet zo, dat wanneer iemand niet reageert om je verhaal, dat automatisch een zwaktebod is. Misschien heeft de ander geen zin zijn tijd (nog langer) te verdoen? Of voelt de ander niet de dringende behoefte op de sesamstraatmanier iets uit te leggen wat je zelf ook kunt bedenken. Of…

   Kortom, je verhaal raakt kant noch wal. En nog even, en het gaat echt een zielige vertoning worden.

  9. Of: IK vind het écht een zielige vertoning aan het worden”.. WERELD van verschil in wat je bedoelt en schrijft..!! Zie je dat je jezelf ook uiterst ondeugdelijk uitlaat Nico??! Wie de schoen past, moet op de blaren zitten..

  10. @Guido 8.11
   Je haalt dingen door de war. Het spreekwoord gaat als volgt: “Wie de schoen past trekke hem aan.” Dat is typisch van toepassing op wat vandaag is gecommuniceerd.
   Dat andere spreekwoord ging als volgt: “Wie zijn billen brand, moet op de blaren zitten”.
   Ook dat is van toepassing op wat vandaag is gecommuniceerd.

   Als je wat zegt Guido, maak er dan geen chaos van. De artikelen op deze website zijn soms goed, maar als jij zelf gaat schrijven dan gaat de kwaliteit ineens hard onderuit. Misschien kun je je rol beter beperken tot het uitzoeken van goede artikelen dan in de comments de wijsneus uit te hangen.

  11. Ja , en wie een kuil graaft voor een boer met kiespijn moet em ook dempen als het het kalf dronken is . Zo ist maar net . Vind ik .

  12. Nico 8.11: Je kletst als een boer die Nico heet; dwaze raaskal uit ‘de hoogte’.. Denk je nou echt dat ik niet weet hoe die spreekwoorden gaan..? Probeer gewoon te vertellen wat JIJ vindt, je hebt m’n reactie nog voor geen millimeter begrepen waarde bezoeker…! Ik zal het nog een keer in een Delfsbruin tegeltje samenvatten:
   Er is JOUW waarheid,
   Er is MIJN waarheid,
   en dan is er:
   De Waarheid.

   Mijn vraag was welke waarheid ik in jouw reactie mag lezen..! (Overigens over uitdrukkingen ‘gespreekt’..: Het is ‘je haalt dingen door ‘elkaar”.. Niet ‘door de war’! Detail toch?) Misschien was jij in de verkeerde war?

  13. @ Nico

   Bekeren tot Jezus?? Helaas zie ik het geloof als een hersenspoeling die van ouder op kind wordt doorgegeven. Er is geen sprake van vrije keus, maar het opdringen van een godsdienstige levenswijze met een handboek dat geen vrijheid geeft tot zelfstandig nadenken en maar alleen een beperkte zienswijze opdringt. Tevens beschouw ik het geloof in vele gevallen als een oorzaak van haat en nijd. Plaats voor andersdenkenden is er in veel gevallen niet, terwijl respect en liefde voor de medemens voorop zou moeten staan. Staat er niet iets in de bijbel over ‘heb uw naasten lief’? Dan zou je geweld niet met geweld moeten bestrijden en daarom lijkt het erg op onzin wat je verkondigt. En dan nog iets.. Als die god van jou zo goed is, waarom bestaat er dan nog steeds oorlog, honger, ziektes….. etc. En kom niet met de standaard reactie dat god daar een hoger plan mee heeft o.i.d.. Het slaat nergens op. God zou voor een liefdevolle wereld moeten staan…. het tegendeel lijkt me aannemelijker.

  14. @ Nico, ik begrijp wel dat je je afzet tegen “het geloof”. Maar ik heb het gevoel dat “het geloof” voor jou hetzelfde betekent als dat “wat je van huis uit hebt meegekregen”. En dan refereer je aan de bijbel! En de uitleg daarvan! Is het niet de bedoeling van ons leven om Aarde om ons “eigen geloof” te ontwikkelen. We zijn allemaal unieke mensen die allemaal op basis van onze levenservaringen op een unieke wijze tegen het leven aankijken! Dus, we ontwikkelen allemaal, als het goed is, ons eigen geloof, onze eigen Waarheid! Tenzij we inderdaad gevangen blijven zitten in het web van de georganiseerde wereldgodsdiensten of andere geinstitutionaliseerde religieuze stromingen of levensbeschouwingen! Die hebben alleen er maar belang bij om ons in de Onwetendheid te houden, gevangen in onze Angsten, in het schijndenken in tegenstellingen als Goed en Kwaad! Als we in staat zijn om daar vrij van te worden en te leren accepteren dat alles mag zijn dat er is en zich aandient zonder er een OORDEEL aan te VERBINDEN, dan wordt alles een stuk LICHTER!

  15. Sorry Nico, ik wilde reageren op de reactie van Mascotte op jouw opmerkingen over Jezus. Ik zie Jezus ook als een hele belangrijke wegbereider voor ons. Hij was de eerste waarbij het ChristusbewustZIJN tot volle wasdom is gekomen. Ik geloof erin dat we in dit leven allemaal de weg van Jezus mogen gaan naar het “kruis (onze “oude slangenhuid” afleggen) en opnieuw geboren worden! Dat is tevens de blijde boodschap van het Kerstfeest dat we binnenkort weer mogen vieren!

  16. Dus, als Jezus zei: “Bekeer u!” dan bedoelde hij in mijn visie dat hij ons aanraadt om los te komen uit de Onwetendheid. Dus, niet onze verantwoordelijkheid afschuiven door vast te houden aan wat er bijvoorbeeld in de kerken of moskeeen of in welk ander godshuis dan ook wordt gepredikt (hij noemde dat in zijn beeldspraak de Schriftgeleerden en de Farizeeen). Maar om zoals hij weer Meester (Rabbi) te worden over je Eigen Leven, in je eigen Goddelijke kracht gaan staan, waardoor je geen Wetten en geen bijbels meer nodig hebt om je weg in dit Leven te gaan!

  17. jah das waar ook je ging nooit werkelijke met elkaar in conclaaf niks aftasten van de toetsen van een complexe accordeon laisser faire la maar lopen wat bozige gapende blikken over en weer van venijn en verborgen verlangen eindeloos weg lopend van de tikkende roosters en vooral elkaar en de prikklok die bepaalde waar je je het volgende uur op je inmiddels gare zitvlees mocht neer vleien en soms in het weekend de privileges van sommigen die op de motor cross konden of op concours met de peerden, dat was niet voor iedereen dat je maar moest weten dat die ander wel wat was volledig buckled up ingesnoerd voor de leder hosen presentatie in het weekend voor het ademloze betalende publiek langs de kant van de weg,

   een verloren generatie die het allemaal zo goed weet maar nog vast zit in hoe het toen allemaal ging, wie had de stoerste duurste kreidler brommer met verchroomde tank en oorverdovend geknetter en de zwaarste shag zonder misselijk worden, 30 jaren later geen leren reet veranderd, hoogstens wat langere en grijzere baarden, dikke pensen van het wijdbeens zo min mogelijk lopen, lopen is voor de zenuwachtige krullenjongens en oh wat zijn we flink in de scene, verplichte v vormige mkultra vlinder plakplaatjes op de onderrug voor de oudere jongere dames, anders tel je niet mee, en de spikes op onverwachte zachte plekken, pijn is fijn, schofferend langs elkaar heen kijkend vanachter de eivormige spiegelbril is de norm als koelle koelie omgangsvorm, boeren spugen en tegen de pui aan pissen, intimidatie als leidraad der sociale verbondenheid van de broem broem gang, het was weer een warme innemende grens verleggende gezellige zondag..

  18. Nou en of Cozmic, past ook helemaal in het geschetste pieremegoggel plas plaatje, moest daar ook een vossen staart aan hangen of was dat meer voor de jaren 60 hippies?!
   Maar als ik haar leuk vind dat vergeef ik alle onvergefelijkheden zo weer, sommigen kunnen het wel hebben, de leren broek en zo, dat ik het dan ineens wel weer kan accepteren, erger nog, waarderen zelfs, dat ze het maar weet, en bovendien ruikt zware shag veel minder ranzig scherp ammoniak achtig, dusz wat zit ik mezelf weer in tegenstrijdig vaarwater te mekkeren, heb ik wel vaker.. en blauwe tweetakt wolken ruiken ook lekker, misschien ruikt zij ook wel lekker, het complete pakket, maar euh ik jou zo rond crossen hoor op je hippie Puch, eigenlijk hadden we die dingen nooit weg moeten doen, veel leuker dan auto rijden..

  19. Deze is voor leder hosen Imke, en als ze in een backpack tentje de deurwaarders van Sintnieklaterklaas Souverein moet gaan ontlopen dan is ze welkom hoor, dat zou pas gezellie zijn, en kwaad is ze nog veel knapper denk ik te weten, vinden die donkere veteranen strijders van satudarah broem broem vast ook.. En eerlijk is eerlijk, zo’n vette V2 van 1800cc klinkt beter dan burger brommers.

   Muse – Map of the Problematique live @ Glastonbury 2010
   http://www.youtube.com/watch?v=I81o4_GEZac

  20. Hyper , ik had altijd een hekel aan dat brommergelul toen we 16+ waren , kocht gewoon een maxi en ik was niet cool . Omdat ik 45 km naar school toe moest tuffen was het effe een beetje vijlen , carborateur aanpassen en uitlaatspruitstuk veranderen en dat kreng ging 70 km/pu 🙂
   Later begon iedereen alleen maar over auto’s te lullen , daarna begonnen ze over badkamers en bankstellen en muurpleisters . Weer deed ik niet mee .
   Nu hebben ze het over kinderen , studiefinancieringen , computers en impotentie , weer doe ik niet mee .

  21. heel herkenbaar Cozmic, het wil bij mij ook maar niet gefaseerd in fase lopen met mijn mede standers, toen hun into brommers waren was ik into trekkers, toen hun into auto’s waren was ik into vliegtuigen, toen hun into caravans waren was ik into fietsen, toen hun into hardlopen waren was ik into wandelen, toen hun into disco waren was ik into garage grunge, toen hun into marco borsato waren was ik into beyonce, toen hun into beyonce geraakten schrok ik me een hoedje van vigilante duidingen van lady gaga gekte, toen ik into Amerika geraakte waren hun into huisje boompje, toen ik into mijn medestudentes geraakte waren hun into hun docenten, toen ik into paarden was waren hun into laminaat en pleister muren, toen ik into koken kwam kochten hun alleen nog maar aan huis gebrachte pizza’s, nou jah het loopt niet helemaal conform het plan geloof ik, gelukkig ben ik niet de enige hieroooh..

  22. Hyper , wat ik vergeten was te zeggen was ; als ze er even helemaal doorheen zaten en het niet meer zagen zitten kwamen ze naar mij , om alles weer relatief te krijgen voor zichzelf .
   Toen ik ook daarmee stopte had ik rust .
   Wat ik nu ga doen weet ik nog niet .

  23. Die Accept jongens uit Solingen laten horen hoe het isz bij mij in ieder geval continu al zo lang als ik mij kan herinneren, het blijft een scheurende kettingzaag in mezelf die nooit echt weg gaat, heeft ook wel met vorige levens te maken, dat ik wel met minder doe, maar nooit genoegen neem met minder zonder meer, ik doe wel minder maar ik doe het niet voor minder, aard van het beestje, niet iedereen is gelijk, er zijn verschillen, niet alleen in super markt termen van aa en bee producten, ook daar ben ik vast niet de enige in Cozmic…

   Een medium zei ooit tegen mij; ‘ze moet helemaal bloed mooi perfect zijn voor jou’.
   daar schrok ik enorm van toen, was ik me niet totaal bewust van.
   nu weet ik sure zeker dat dat is zoals ik ben, ik doe wel minder maar ik doe het niet voor minder, en dat zullen ze weten tot in den eeuwigheid Amen..

  24. Jah snap ik Cozmic, voel ik ook al een tijdje haar scherp aan, ik sta ook continu op 2 a 3 benen te hinken, als je alles gegeven hebt wat er te geven isz en dat ze dan nog meer komen halen en dat je dan niet snapt waar je het nog vandaan kan halen?

   Er zijn een beperkt aantal mensen die alles geven telkens weer, ik durf geen eens namen nu te noemen, dat zie ik wel, met een lege brandstof tank vol gas kunnen rijden telkens weer? is het zoiets? gewoon omdat je het in je hebt dat je kan geven?

  25. Als het sinds de introductie van de Maan allemaal naar de Maan is gegaan dan wordt het tijd om dat ongedaan te gaan maken, die Moonies, die geketende 30 dagen cyclus is om gek van te worden, al kunnen ze nog zo mooi zijn, er is NOOIT geen pijl op te trekken, het werkt gewoon niet NOOIT, als je eerlijk bent zie je dat steeds om je heen, daarom hebben de Cultussen dit omgezet in terraria van betaalde ‘liefde’ en inschikkelijker meer beheersbaar homo gedoe, daarnaast nog wat civiel af en aan gekleuter met bank contracten voor gegarandeerde levenslange ellende..

   aan de ene kant heb juist ik 1 op 1 nodig, aan de andere kant mag ik niet opbloeien 1 op 1 want dan pies ik geheid over de heg heen zoals het uit komt, ik kan niet negeren namelijk, als ik happy ben zijn hunnie van daarbuiten die ’toevallig’ langs komen ook ineens happy, dan willen ze wel meeliften, dan weer wel, dat ‘eerste miljoen’ heh, maar de kunst zit hem dus onder ‘het eerste miljoen’, als het daar onder niet kan dan hoef het niet

   als ze ruiken dat je bovenjan ben dan kan ineens weer alles, ook als je 80 bent, bovenjan is niet alleen geldelijk, het heeft wel met je laten gelden te maken, soms heb ik ‘het’ en vaak genoeg weer net niet, in dat opzicht krijgen hun Moon cyclus van mij terug betaald met gelijke munt, instabiele Mannetjes zijn een giller, verdiend loon?!

   ach en een ouwe afgekeurde kerel gevangenis heeft ook charmes, als er maar een paar bewust begrijpen dat ze al lang uitgekierd en uitgekokhalst zijn, dusz toch weer dat bewustzijn, niet iedereen is gelijk, dan kan elk ‘Ghetto’ alsnog een pa paradijs zijn

   Tom Waits – God’s Away On Business
   http://www.youtube.com/watch?v=oxLAT2U1bCc

  26. Voor mij is er hoop omdat ik nu zie dat ik mijn chakrale sacrale benedenwindse tornado volledig omgepoold getransformeerd (satanisch? so be it, ik moet toch wat toch?) kan lossen in het voorgaande stukkie tekst en in de magistrale clip van Tom Waits, nooit geen fan kunnen zijn van Tom Waits tot nu toe, was ik nog niet aan toe, vannacht ben ik er aan toe, Tom Waits met dit nummer is de bom, daar kan ik nu geheel in oplossen, dat is mijn stille wraak want dan heb ik ‘ze’ toch, zonder toestemming, kan me niks schelen, mij wordt ook nooit niks gevraagd als ‘ze’ er ineens niet meer zijn in de donkerste uren van mijn schimmige bestaan,

   ze willen ‘Souverein’ van vlees en bloed, zeggen zuh, jah juist jah, behalve als het effe niet uitkomt.. blijf dan beter braaf in je cubical nick want anders zwaait er wat, tot in den eeuwigheid, ooh waarom ‘De Occupy’ niet werkt? Ik heb daar wel een idee over, je zou elkaar eens tegen ‘moeten’ komen, ruim pinnen is elkaar niet tegen hoeven komen, laat staan dat je wat van elkaar nodig hebt, dat went na jaren, dat is de sluimerzone van het anonieme betaal gemak, elkaar kunnen ontwijken to the max, daarom zal ‘De Occupy moeilijk kunnen werken, mensen weten begod niet meer wat ze met elkaar aan moeten vangen, moet je dan wat tegen elkaar zeggen? Wat moet je dan zeggen? Moet je ook nog niets doen?

   Doen ‘ze’ dan ook wat je zegt? Of duurt het langer dan 5 minuutjes? Och heden dat is veel te lang, die aandachts spanne is er niet meer, kijk maar eens op een willekeurige babbelbox, vlak na vijfen honderden wanhopigen op 1 over het paard getild chickie, dat is de realiteit in 2011, totale kontakt armoede, ik kan daar nog meer over zeggen, nu maar even niet..

  27. @ Hyper en Cozmic

   Ik weet dat het niet voor mij bepaald is jullie dialoog…heb het toch net gelezen…blijkbaar ben ik nu jullie ‘follow-er’ geworden. Iets raakt me en ik zie herkenning ofwel ik vrouw ben 😉
   Het is nog vroeg en dan ben ik altijd nog gevoeliger….

   Trouwens misschien ook een interessante site…kan ook in het engels.

   http://german.irib.ir/

  28. Oh wauw Monica gezellig kom bij ons, je hoort bij ons, ik ben van de driehoek, 1 op 1 dan sla ik sneller dicht of zo, niet altijd, soms wel, Sjeeezzz Cozmic ik ben al drie dagen bezig met die idioot gaaffuh ‘Skippy Bal’ aflevering van South Park die Monica laatst aanleverde, ik begin het steeds leuker te vinden, ik moest eerst even wennen maar er zit zoveel in die afleveringen!!
   Monica is een ‘Aon Flux Monican’, ze is er net op tijd, we begonnen een beetje erg in een indentiteitscrisis te geraken, onze Wtk prinsessen Mirakel, Dawn, Tessa, Imke, Willie, Lianne hebben ons allemaal in de steek gelaten…

  29. Met dank aan Monica, de nieuwe rage om de stille beproefde madammekes herfst blues negeren is regeren oorlog om te zetten in buikpijn van het lachen, niet alleen voor ‘Aeon’ ingewijden, onze club is open voor iedereen;

   Met z’n allen naar de groteske gore Skippy Ballen filestijnen op een herfstige Blauwe Maandag, die schrille schelle schreeuw stemmetjes van die pre adolescente Southpark ettertjes doen me denken aan sommige vrouwen als zé niet direct hun zin krijgen;

   http://www.southpark.nl/episodes/1403/

  30. Nou ik heb het weer gedaan zie ik. Weet je wat ik zo mooi vind van motorrijders onder elkaar? Het doet er niet toe wie of wat je bent, hoe je eruit ziet of wat je rijdt. Je bent gewoon met elkaar. De een is bank directeur, de ander pijpfitter enz. enz. en samen hebben we lol, biertje drinken,. slap ouweh**ren, gewoon even weg uit de sleur van alledag. En ondanks dat de meningen en politieke voorkeuren soms mijlen ver uiteen liggen gaan we gewoon door 1 deur. Maar je hebt gelijk hoor hyper, ik heb niet zoveel bij te dragen aan de discussies. Puur omdat ik vindt dat ik er niet genoeg vanaf weet. Ik voel wel van alles en kan me ook in een heleboel personen hier invoelen. Ben ook zeer geinterresserd in een groot aantal onderwerpen, maar er is zoveel te lezen en te bekijken. Net als ik denk dat ik iets meer weet, is er weer een andere kant van het verhaal te onderzoeken. Mijn comments zijn daarom maar kort. En met die link wilde ik mijn visie geven op het Jesus gebeuren, met een kwinkslag, dat niet alles is wat het lijkt.
   Ik begin het allemaal nog maar net te ontdekken, dat “wakker worden”, bij mij staat de wekker nog op snooze denk ik. Maar goed, ik zal het reageren voortaan maar laten.

  31. leuke verhalen allemaal…. ik hoop dat jullei het niet erg vinden dat ik mijn steentje daaraan ook wil bijdragen. Ik had zelf toen ik 16 was een Garelli. Dat was een Italiaanse brommer met zo’n hele grote blauwe tank. Ik had dat ding opgevoerd tot een snelheid van 90 km per uur. En in die tijd vond je het nog stoer om zonder helm te rijden! En ik vergeet nooit weer dat ik een keertje op zondagmiddag (na de kerkdienst, ha,ha,ha) een wedstrijdje ging houden met 2 vrienden (1 met een opgevoerde Zundapp en de ander met een opgevoerde Kreidler) bij ons in het dorp wie het snelste kon rijden. de jongen met de Zundapp voorop, daarachter de jongen met de Kreidler en daarachter ik met mijn Garelli. We reden tegen de 90 km per uur, toen er ineens achter ons een politie auto aan kwam rijden met zwaailicht en claxon met het bordje “Stoppen”. Maar ja, niemand van ons was natuurlijk van plan om te stoppen! Even later lag er een fietspad langs de doorgaande weg. Dus, wij knalden allemaal het fietspad op. Helaas, eindigde het fietspad na een paar km. Dus, we moesten toen weer op de doorgaande weg. Ik zag de bui al hangen en ging stoppen en draaide m’n brommer om en reed terug! De jongen met op z’n Kreidler in het midden was het haasje! Die kon z’n brommer inleveren!

   Tegenwoordig doe ik het wat minder spectaculair en rij ik op een degelijke tourmotor, een Suzuki V-Strom 650 cc. En altijd met helm op en pak aan! Maar nog steeds heb ik de neiging om hem zo nu en dan op z’n donder te geven!

  32. @ Imke

   Wie van Tool houdt die weet meer dan die denkt dat die weet 🙂
   Hyper is waarschijnlijk aan het ‘zeuren’ omdat hij al zolang op jou wacht 😉
   Ik dacht in het begin dat cozmic en hyper vrouwen waren maar nu blijken het mannen lol.

  33. En dit alles na de woorden van Burke over een “gewelddadige God” en Nico over Jezus: “Bekeer u!” . Ik vind het geweldig!

   En dat op de gedenkdag van Sint Nicolaas van Myra, die bekend stond om zijn goedhartigheid en vrijgevigheid!

   Ik ervaar al die verhalen van jullie als geweldig mooie KADOTJES!

  34. Nou euhm, Imke precies wat Monica zegt, dat jij juist heel erg welkom bent, je reacties en alles, stel dat ‘wij’ zo vol zitten met ‘kennis’, nou de voller je komt te zitten de meer je weet dat je niks weet, misschien dat (te) veel kennis eenzaam maakt, de ‘dommer’ jij doet de meer het voor ‘ons’ betekent, omdat ‘wij’ dat niet meer als ‘dom’ kunnen zien.

   Bjoetie en de nerds, maar dat doe je al bij de motoren gabbers, wij willen ook wel eens wat, precies wat Monica zegt..

   Dick jij gaat met alles als een raket zo snel hoor, met elk denkbaar voertuig, verhalen of motoren, wie kan Dick in bedwang houden? Waar gaat hij heen als ie z’n vingers kan leggen op een Ufo van Mehran Keshe..

   Doet mij stekende pijn als jij je niet Welkom voelt Imke.. (zonder Cozmic voel ik mijn tekortkomingen nog erger, ‘The Magic Touch’ van Cozmic, kan ik nog een hoop van leren..

  35. @ Dick
   Dan klopt de theorie dat in ieder mens ook een stukje van de goedheiligman zit….tenminste was dat mijn uitleg om te verklaren dat hij nu wordt vervangen door anderen.

  36. @ hyperAlert

   Ik kan me heel goed indenken dat je een goede hebt aan cozmic. Hij komt zo sterk over.
   En op zwakke momenten is het altijd handig een goede naast je te hebben.
   Jullie maken nu zo reclame voor deze south park aflevering dat mijn status hier misschien wordt aangetast en straks zeggen ze nog…oh die Monika dat is er een…oeioeioei. Dan kan ik straks weer de hele middag gaan bidden om vergroting van mijn intellectuele capaciteiten. Ondertussen zijn er nog meerdere dames met een soortgelijke naam opgedoken. Om iedere ‘conspiracy’ bij voorbaat al te ontzenuwen…ik schrijf me met een K. Dat heb ik aan mijn vader te danken….de C was hem te italiaans, want jullie moeten weten ik ben wel duits maar heb een italiaanse mama. Dus eigenlijk maar een halve(gare) duitse 🙂

  37. @ Monica, we zijn inderdaad allemaal “goedhartig” en “vrijgevig. We zijn allemaal unieke mensen en hebben allemaal onze eigen unieke pad in dit leven te gaan, maar iedereen die ik hier tegenkom heeft een “hart van goud” en probeert in “vrijheid te geven” En de een gaat misschien als een “speer” en de ander brengt de boodschap met veel humor ( Hyper) en weer een ander relativeert als de beste (zoals Imke met haar filmpje). Maar het mooie is dat we elkaar allemaal aanvullen en allemaal (wellicht) iets van elkaar oppikken en in ons zelf weer mogen integreren!

  38. Ach, sorry Monika, maar ik ben nu eenmaal meer van het Italiaanse dan van het Duitse, zeker als het over de passie gaat en het lekkere eten!

  39. Pffeeww hé , hele middag in de wind van Sinterklaas gelopen , nu begint mijn kop te gloeien als een assimilatielamp . Of een Iraanse kernkop om even on-topic te blijven voor de webmeester .
   MoniKa , Imke en Dick , kwebbel gerust lekker mee , ook al gaat het nergens over gaat het toch ergens over , of je nou een dominee op een Intruder bent of een Wienersnitzel calzone of een meesterlijke beeldhouwende headbanger . Maakt het alleen maar leuker . Maarruh , dattik schrijf as een wijf ?? Lachen zeg ! rofl
   Imke , Hyper beleeft sommige dingen heel intens en dan knalt hij ze weleens op schrift , als je daaraan gewend bent kan je er doorheen kijken . Jij als kunstenares zou dat moeten kunnen begrijpen ( mooie website heb je trouwens ) .
   Ik ga ff kijken wat Rik nog te mekkeren heeft .
   En een deuntje voor allen .
   http://www.youtube.com/watch?v=oYLs5mgOLgE

  40. Hallo allemaal,

   onder de topic ‘occupy’ heb ik iets geplaatst. Het zou leuk zijn als jullie een keer ernaar zouden kunnen kijken en jullie gevoel/gedachtes hierover zouden kunnen laten weten.

   p.s. @ cozmic: sorry wilde niet dat je op de grond ging rollen, was een beetje aan het plagen lol…lots of love 😉

 9. @ Nico
  Bijzonder om te zien hoe jij te vuur en te zwaard je eigen wereldbeeld probeert te verdedigen en de voor jou afwijkende opvattingen neersabelt.
  Hoe vaak kom jij uit je comfort zone om je bewustzijn te verruimen?
  Welke inhoudelijke kennis heb jij van de kabbala?

  Bill Hicks zei dat we kunnen kiezen tussen angst of liefde. Waar kies jij voor?

  ~moontje

  1. Beste mensen, helaas kan ik jullie verblinding niet verhelpen.

   Om het verhaal en de moeilijkheid van een gesprek met de lezers c.q. reageerders hier maar even simpel samen te vatten:

   Er zijn mensen in deze wereld met slechte bedoelingen. Zoals leiders in Iran die graag een kernbom op Israël zouden willen gooien (wat ze herhaaldelijk en publiek hebben aangegeven).

   Dilemma: Als deze mensen hun gang kunnen gaan en er niemand is die hen vroeger of later tegenhoudt, houdt dus – heel verrassend misschien – niets hen tegen om dreigementen uit te voeren. Dat is een heel algemeen principe. Het kwaad kan alleen ongestoord zijn gang aan, zolang goede mensen niets doen.

   Jullie oplossing: Lief zijn, liefde tonen.
   Maar denken jullie nu echt dat kwaadwillende mensen daarvan onder de indruk zijn en stoppen met het uitvoeren van hun plannen?

   Denk even in andere termen. Vaccinaties. Zie http://www.vaccinvrij.nl
   Als iedereen lief is en liefde toont, blijft alles zoals het is.
   Wanneer er genoeg mensen zeggen ‘het is genoeg’ en praktisch gezien doen wat ervoor nodig is, dan wordt dit kwaad – het vergifigen van babies – gestopt. Dit is in het klein. In grotere context kunnen er grotere maateregelen nodig zijn.

   Maar goed, ik praat niet tegen kinderen. Lief c.q. liefdevol zijn is mooi, maar soms zijn onvriendelijke, ja zelfs met geweld gestelde grenzen noodzakelijk…

   Voor mij stopt het hier. Geen tijd om deze eenvoudige dingen nogmaals uit te leggen…

  2. Voor mij ben jij een pedant mannetje Nico..
   “Voor mij stopt het hier. Geen tijd om deze eenvoudige dingen nogmaals uit te leggen…”
   Wel tijd voor jezelf, een krom kletsverhaal en daarmee jezelf een dikke pauwenveer in je dinges te steken..? Bahh!!

  3. @Guido

   Wordt het niet eens tijd ,om jezelf te bannen?Je zit Nico neer te sabelen als een gek.Hij geeft zijn mening.Dat wil je toch altijd zo graag?En ik ben het met hem eens.Je hoort jullie niet,als ze aanslagen beramen op Duitsland,of als ze de Britse ambassade bestormen,maar eerder in een topic spreken jullie lovende woorden over dat regiem en over zijn mesjogge president.Ik heb het al eerder gezegd.Ga er wonen (in Iran).Het land van vrije meningsuiting,milde straffen en absoluut geen onderdrukking.Vraag maar aan de dames,die daar leven.

  4. Dag Kees, ik sabel niemand neer. Ik reageer op zijn m.i. hautaine houding. Dan staat er netjes bij: ‘voor mij’.. Dus het is mijn mening Kees, wellicht dat je het verschil kunt waarnemen?

  5. @ contra en nico
   al die “andere kanten “waar jullie over spreken die wel geweld willen gebruiken worden door mijn idee niet ondersteunt. Ik ben tegen geweld door wie dan ook en weiger het zelf te gebruiken. Op die manier en alleen op die manier kunnen we ( imo) het geweld keren , en een vreedzame wereld gebaseerd op liefde opbouwen.
   Ik geloof in de eenheid van het mensenras( zonder uitzonderingen) en op de liefde die in elk van ons leeft. Ga ik daaraan onderdoor is het niet door gebruik van geweld mijnerzijds. Ik denk dat gandhi een groot man was en neem een voorbeeld aan hem , liever dan aan b.v. de rote armee fraction . Ook zij hadden namelijk een ideaal dat ze door het gebruik van geweld wilde zien uitkomen. Waren ze daarmee slecht? of al het geweld gebruikt in afghanistan door de vredes troepen zijn die dan goed?
   Hangt m.i. af van welk standpunt je inneemt. en het mijne is geweldloosheid.

  6. @Marcel.

   Je hebt volkomen gelijk.Alleen werkt het niet zo.En dat is jammer.Ik ben ook tegen geweld,maar wat moet je doen ,als iemand in je huis inbreekt,of je vrouw bedreigt,etc?Dan helpen dingen als liefde en begrip niet meer.Om diegene te stoppen met wat hij van plan is,helpt in dat geval alleen nog jezelf verdedigen,eventueel met behulp van geweld.
   Kees

  7. Contra ,
   is het daarom niet mooi dat met de huidige informatiestroming we kunnen uitvogelen welke motivatie erachter bepaalde vormen van geweld ( oorlog) zitten . Zou jij als je nog in je jonge jaren was jezelf nog voor de gek laten houden en je inschepen om voor volk en vaderland in Irak je ledematen eraf laten knallen ?
   Of als je over de Vietnamoorlog wist dat die zo lang mogelijk moest duren en niet gewonnen mocht worden , zou je je dan op Hamburgerhill laten stationeren ?
   Gaan al die oorlogen over recht en onrecht , vrijheid en democratie of zitten er steeds weer economische belangen achter en wordt er met de patriotische vlag gewapperd in de media waarna honderdduizenden gebrainwashde jongemannen zich als kanonnenvlees opwerpen voor volk en vaderland om enkele jaren later als een fysiek en emotioneel gehandicapte verbitterde veteraan terug te keren en zichzelf bij een motorcluppie aan te sluiten met de levensvisie dat de hel HIER is .
   Is het niet omdat de burgers oplettender worden tav de motivatie achter geplande oorlogen dat false flag operaties eerder door de mand vallen ?
   Ik ben net als Marcel een vredelievend persoon , als ik me moet verdedigen doe ik dat . Waar de schoen echter wringt is dat bevolkingsgroepen tegen elkaar opgezet worden in het belang van derden . Als dit spel doorzien kan worden dan hoeft niemand zich bedreigd te voelen en kan de manipulator met een schop onder zijn ballen het bos ingestuurd worden .
   Onder de vlag van he geloof worden hele bevolkingsgroepen tegen elkaar opgezet , door wie ? Wie is de lachende derde ? De gemiddelde jood is niet zoveel anders dan de gemiddelde moslim , die niet zoveel anders is dan de gemiddelde christen , en ze hebben het allemaal over vader Abraham . Het gaat niet over geloof maar over cultuur en traditie , kortom identiteit , dit waren zo ongeveer Pim Fortuyn zijn laatste woorden .

 10. @ Nico

  Ik geef je graag de ruimte om iets meer van jezelf te laten zien zodat anderen begrijpen hoe jij tot jouw gedachten komt. Ben namelijk oprecht geinteresseerd in jouw verhaal. Daarvoor hoef je me niks te vertellen over Iran of Israel. Israel is namelijk geen haar beter dan Iran.

  Het verbaast me een beetje dat je de vergelijking met vaccins aanhaalt. Want aan de ene kant volg je jouw nieuwe inzichten en aan de andere kant volg je de traditionele MSM gepropageerde inzichten. Bijzondere combi, tenzij je een band met Israel hebt..?

  Tot slot iets over mezelf: ik vind het gek dat we denkbeeldige lijnen over de aarde trekken en over die denkbeeldige lijnen echte oorlogen voeren. De aarde is een plek waar we met zijn allen mogen/moeten leven, hoe kunnen we er samen het beste van maken? Volgens mij lukt dat niet met geweld. Mijn persoonlijke ervaring is dat wanneer ik mijn hart liefdevol openstel, ik meer mooie dingen ontvang dan wanneer ik me agressief/hard opstel. Welke ervaring heb jij?

  ~moontje

 11. Dag Guido,

  je weet dat ik je aanbid om je duidelijke visie en mooie verhalen op deze site !! maar ik snap niet goed wat je wil zeggen met dit bericht , dit is een land , een regime dat tienduizenden kinderen bewust in een mijnen veld instuurde om het veld veilig te maken voor Soldaten !!
  hoe kun je ook maar een greintje respect hebben voor dit land of zijn leiders ?

  1. @ Tinkerbel

   Van wie of wat weet je dat met die tienduizenden kinderen?
   Ik schrik hiervan. Heb er nog nooit iets van gehoord.

  2. En als het waar was, geeft dat de ander nog niet het recht om je de nek om te draaien. Die dat wil doen, niet eens vanuit die ‘overtreding’ die Tinkerbel noemt, maar weer vanuit haar eigen ‘motieven’, die wellicht nog vééél valser zijn dan jouw voorbeeld van de kinderen.
   (Waarvan ik overigens ook niet op de hoogte ben..)

   Laten we zo langzamerhand onszelf eens de hoogste frequentie van Liefde ‘voor-stellen’… Unconditional love, Onvoorwaardelijke Liefde. Waarvan VERGEVING het belangrijkste onderdeel van uit maakt..
   ‘Vergeef ons onze schuld, zoals ook wij aan anderen hun schuld vergeven’..

  3. @ Guido, die tekst over VERGEVEN gaat over het allermoeilijkste dat er is…..jezelf VERGEVEN! Dus, zonder oordeel naar je zelf kunnen kijken!Alles kunnen accepteren dat op je pad komt! Ook je eigen schaduwkant! Wanneer je zover bent, ben je echt VRIJ… Want dan VERBINDT je nergens meer een oordeel aan! Zo binnen, zo buiten! Maar ja… dat is makkelijker gezegd dan gedaan!

 12. citaat van een andere boeiende site, even ter info , de werkelijke macht ligt in Iran nog steeds bij de ayatollahs die dus nu ook nog aan de macht zijn !!

  “Het is echter wachten op de oorlog tussen Iran en Irak (1980-1988) om de kindsoldaten uit de schaduw te halen. Om weerstand te kunnen bieden aan het beter uitgeruste leger van Saddam Hoessein gebruikte Iran de strategie van menselijk overwicht en zette massaal kinderen in aan het front. Duizenden kinderen werden in de eerste frontlinie het mijnenveld ingestuurd om de mijnen te laten ontploffen of om zich met een granaat in de hand voor de vijandelijke mitrailleurs te werpen. In totaal zijn meer dan 100.000 kinderen jonger dan 16 jaar op deze manier omgekomen in de eerste Golfoorlog. Om hun nek droegen ze een klein plastieken sleuteltje dat voor hen de deuren van de hemel zou openen, want ze wisten dat ze door als martelaren te sterven het paradijs van Allah zouden binnentreden”

  bron http://www.vrouwenraad.be/media/docs/dossiers/meisjes/kindsoldaten.pdf

  1. Ik raad je aan Tinkerbel om op de voorpagina eens -helemaal rechtsonderaan- op het Iraq-gedenksteentje te klikken over het aantal doden in Irak, veroorzaakt door de inval van de ‘nobele Amerikanen’, die Irak kwamen bevrijden van de ’tiran’, en mede veroorzaakt door onze democratische medewerking, via onze ‘bak-ellende’..
   Ik raad je aan Tinkerbel om ellende niet met ellende te willen compenseren. Al was het alleen maar om die sprankelende nick niet te bezoedelen.

  2. Tinkerbel,

   Een goed punt dat je naar voren haalt. Dit heeft nooit veel media aandacht gekregen destijds.
   Wellicht ken je het boek “De grote beschavingsoorlog” van auteur en journalist Robert Fisk. Hij beschrijft hoe kinderen, jongeren vol ‘overgave’ zich op de vijand stortten. Ook het ruimen van verschillende mijnenvelden. Ontzettend triest.
   Bij een volgende oorlog wordt dit waarschijnlijk herhaald. Kinderen en vrouwen die sterven als martelaren. Dan nog de leiding van Iran.

   Groet,
   Sven

  3. Guido, ik snap het hele stukje niet en zeker niet je reactie dat mijn mooie nick mijn glans zou verliezen, als ik kwaad met kwaad vergelijk.
   wat wil je zeggen met het artikel over Iran, het is een land met geen enkel respect voor vrouwen rechten, kinderrechten , en trouwens mensenrechten in het totaal.
   vrouwen worden door bewakers in gevangenissen stelselmatig verkracht ! kinderen worden in de oorlog misbruikt als soldaat of mijnen veger ! dit is toch niet de heilstaat waar jij naar toe wil ?

   Zie het onderstaande Citaat maar eens over de vrouwen rechten in Iran , door een Iraanse geschreven die moet vluchten voor haar leven !

   “Verkrachtingen in Iraanse gevangenis
   De prominente Iraanse advocate Shadi Sadr komt vandaag, op Internationale Vrouwendag, op voor het hachelijke lot van vrouwelijke politieke gevangenen in Iran.

   Vrouwen in Iran demonstreren
   “Zo’n tachtig activisten -vaak jonge meiden – zitten momenteel vast. Bijvoorbeeld omdat ze in juni 2009 meeliepen in de vreedzame demonstraties tegen het autoritaire regime, of handtekeningen verzamelden voor niet-discriminerende wetgeving.”

   Vreselijk
   Hun situatie is vreselijk: ze zitten gevangen op een geïsoleerde afdeling, mogen niet bellen met hun familie, worden tijdens verhoren geblinddoekt, door bewakers uitgescholden en stelselmatig verkracht om een bekentenis af te dwingen.”

   Sadr, die Iran zelf moest ontvluchten als vrouwenrechtenactiviste, richtte afgelopen zomer Justice for Iran op. “Mijn organisatie verzamelt juridisch bewijs van seksueel geweld tegen vrouwelijke politieke gevangenen. Ook vragenwe wereldwijd aandacht voor hun lot. Het is van groot belang dat de VN en de EU meer politiekedruk uitoefenen op het Iraanse regime.” Een voorzichtige dialoog voeren met Iran is volgens Sadr volstrekt zinloos. ”

   Guido, Toch mijn harte groet en al mijn liefs voor jou ! ik hoop dat je het begrijpt en het met de zachte kant van je hart beschouwd !
   Dank je sven voor je liefde volle reactie !

  4. Tinkerbel: als één land iets uithaalt, betekent dat niet dat de ander het recht heeft dat land een kopje kleiner te maken. Kijk naar de VS, dat valt Irak binnen, terwijl de VS één van de meest fascistoïde landen aan het worden is.. Jij vindt het goed dat de VS nu ook Iran binnenvalt, omdat je ‘zeker’ weet dat er fouten worden gemaakt, ernstige fouten, in Iran.
   Ik raad je aan, om je beeld van Iran bij te stellen, om eens naar deze 3 filmpjes te kijken, je beeld van de vrouw in Iran zal volledig op zijn kop gaan. En natuurlijk worden er, zeker in dit soort Arabische landen, allerlei grondrechten vertrapt, óók, of juist bij vrouwen. Een mannenmaatschappij, waarin de Moslim-wereld toch al uitblinkt, zonder te glanzen..!

   Vergeet niet Tinkerbelletje, dat wij wprden gebrainwashed (door de VS!!) dat Iran tot de ‘As van het Kwaad’ hoort.. Een mooi land, dat is het: http://www.youtube.com/watch?v=8Xt2s1fkSxI en deze http://www.youtube.com/watch?v=TObANrkrngo
   Nog eentje dan: http://www.youtube.com/watch?v=7y_AqbcGFGg

   Vergeet niet dat jij de eerste bent die een steen gaat gooien, maar de vraag is, zoals altijd: “Ben je zélf zonder zonde?”...

  5. “sniesz hatsjoeh sputter kwat roggel pulk gradt grat burk lebber groink aargh kweel twiet spletsjh roffel reutemeteut hinnik kraai kraai blaf taftaf piep miauw ieuw kdeng klapper de klapper”

   jah ik weet het mijn opmerkingen zijn meer lood om oud ijzer, net als op school vroeger, zij zat ook op dezelfde tennisclub net als hij maar dat wist ik niet en er was maar 1 die alles goed kon doen en dat was ik niet, Richard dit en Richard dat en de meer ik probeerde in de picture te komen de zinlozer het was en werd en potsierlijker, totdat Richard zelf dacht van gadver de gadver waarom ben ik ongevraagd numbero Uno over de rug van de net nieters, wetenschappelijk niet aantoonbaar waarom het net niet wasz, oh jah Richard had nog 8 andere vrouwelijke fans in de klas, het was een economisch schaarste vraagStuk, een soort Darwin Keynesiaanse Reflex!? In die penibele hormonale high noon tijd wist ik nog niet zeker of ik wel voor de fulltime Fool’s kaart wilde gaan voltijds overtuigd, nu nog niet maar het trekt steeds meer..

   groetjes van mij, Uw personal looien pijp

  6. En trouwens, jouw opmerkingen zijn beslist geen lood om oud ijzer, voor mij niet in ieder geval. Ik weet niet hoe je het doet, maar hier en daar raken ze me tot op het bot, en weet ik precies waar de pijnpunten zitten. Ze komen mischien wel inderdaad net zo hard aan als een looien pijp. Dat sudderd nog dagen na.
   Zo, koffie is op, ik ga weer aan’t werk.

  7. Ooh Imke, ik heb mezelf overwonnen in een record etmaal cyclus, had ik vroeger soms jaren voor nodig, en als ik president van een club zou zijn, dan was je nu 1 van de gouden uitverkorenen, goud haartje, Goldilocks, ik zei tegen m’n moeder ‘ik sloop ze’ en Cozmic kan ze dan weer oplappen, nou die ‘proest’ van het lachen van m’n ma toen ik dat zei gisteren, had je m’n ma moeten zien, niet dat ik het zo bedoel, maar zo gebeurde het vroeger waarschijnlijk ook, als ik weer eens een redelijk wanhopige liefdesbrief had geschreven aan een Goldilocks dan hoorde ik soms maanden jaren later via via dat ‘ze’ er helemaal stuk van was geweest, ik dacht nou ik had dusz wel impact, ik ben geen streep veranderd, maar echt scoren, nou neeh, de legendarische voetballer en schrijver en commentator Jan Mulder bekende eens dat hij het vroeger ook al stiekum fijn vond om te verliezen, niet dat ik dat echt heel fijn vind Imke, het is zo dubbel,

   verder met je kostbare kunst en vlieg werk, wat een job, het is nooit af, niks 9 to 5 voor Imke, voor mij ook niet, ik ga door tot ik er bij neer val en dat maal 3 en dat is dan anderhalve week voor mij

   Af en toe zie ik beelden van het Doek der Doeken, kleuren geuren kolen vegen schaduw mascara maar ook goud lokken en vlammende haren en blauwe zee ogen wijd opengesperd, daar kan geen geestelijke tover dokter tegen op, we doen het zelf, self made

  8. Vroegah, op de lagere school waren er van die jochies die steeds aan je vlechten trokken, heel irritant vondt ik dat; het deed nl best zeer. Na een zoveelste keer heb ik uitgehaald en had het jochie een bloedneus. Dat mocht natuurlijk niet, bij de meester komen, preek, uitleg enz, enz. Daarna ook echt nooit meer iemand geslagen hoor,
   (alleen die inbreker, met een strijkijzer, maar dat telt niet) want de les was goed aangekomen. Maar echt begrijpen heb ik het nooit gedaan, dat hij aan mijn vlechten trok omdat ie me leuk vondt.

  9. Imke jij snapt het, juist omdat je het niet snapt, wat wel te begrijpen is.
   Toen ik een jaar of tien was, toen was ik helemaal hoteldebotel van Andrea, ze was m’n rebelse buurmeisje op het platteland, een klas hoger, 2 keer zo sterk als ik en ook onbereikbaar, zo voelde dit, voor mij, ik begon haar te pesten op het schoolplein, op een dag had een rebelse vriendin te hulp geroepen, die vriendin was er 1 met een gouwe hartje, zei Heette Monica en was van het kamp, woonde niet voor niets aan de rand van het eiland Wieringen, toen Andrea mij mores wilde leren door mij in de sloot te duwen op een eenzaam landweggetje voelde Monica aan hoe het zat bij mij, ik was heel bang maar ook met wijd opengesperde ogen “blij” dat ik eindelijk haar aandacht had, Monica gaf mij genade, ze drong bij Andrea aan om mij niet verder te mollen;

   ik kan je zeggen dat dit zo’n impact in mij heeft gemaakt, ik ben er van overtuigd dat als je een CT scan van mijn brein maakt dat je de inslag plaats van de gebeurtenis daar met naam en datum kan zien, als zogenaamde volwassene loop ik dus met de deels onbewuste blauwdruk rond van een op een vreemde manier ‘fijne’ traumatische gebeurtenis, omdat we in een socio emo debielen wereld leven zou jij wel eens de enige kunnen zijn die Nu dit karmisch persoonlijk geweldsprobleem voor mij inlost zonder dat je beseft hoe goed je doet… (zucht, tnx maal duizend keer) en niet meteen afscheid nemen nu, kan ik niet tegen, al is het maar het idee, is een beetje autie achtig, geen afscheid kunnen nemen van niks niet..

  10. Zeiden ‘ze’ vroegah niet : Meisjes plagen , zoentjes vragen ? Geldt trouwens nog steeds in de algemenere zin , vaak als iemand niet lekker in zijn vel zit en dat moeilijk kan uiten , wordt dat afgereageerd op degene die de ander het meest lief heeft .
   Gaat het weer een beetje Hyper ? Hopelijk ben je niet allergisch voor de huisstof meid .

  11. Grappig, hoe zo’n draad rolt. Ik weet niet of ik dat ooit eerder had verteld. Nu ik erover nadenk zijn het van die hele kleine momenten in je jeugd die een enorme impact hebben en je vormen zonder dat je het in de gaten hebt( ik spreek even voor mezelf).
   Ik denk nooit zoveel over mezelf na, niet lullen maar poetsen, dat idee. Je gooit de boel wel los hoor.

  12. Daar staat ze dan, hoog boven mij uit torent, met al haar voedende duizelig makende hoog geplaatste rondingen die absoluut geen garantie voor genade zijn, zo was het en zo is het nog en jah dan, als autie achtige in een tiende seconde elke vierkante millimeter goddelijkheid in je opnemend in de hoogste staat van acute paniekerige paraatheid tot in detail, in wat voor wereld kom je dan terecht?

   Een toekomstige eindeloze informatie berg vol verborgen aanlokkelijke dreigingen waar je je in geen tig jaar door heen kan mesmemmorizeren..
   De weg der eenzaamheid geplaveid met eindeloos veel indrukken alleen al opgedaan in dat ene moment van heerlijke verwoesting..
   In 1 moment alles te weten komen van VrouWheid, en er dan na tig jaar achter komen dat het totaal geen toeval nog verzinsel was, wanneer ben je in staat om de werkelijkheid van een moment onder ogen te zien, zoals het toen was zo is het nog, voor mij wel..

   Neko Case – Things That Scare Me
   http://www.youtube.com/watch?v=nql3TXTozsk

   En ondanks alles, das het idiote, bij mij dan, das misschien wel mijn ondoorgrondelijke verborgen kracht, kan ik nog steeds van die alles verwoestende vrouwelijkheid houden, niet iedereen is in staat om door zelfdestructie in een vernieuwde staat weer alles te kunnen (op)geven, zelfs als ik niets zou hebben, blijven geven aan het grootste mysterie aller tijden en het Doek der Doeken natuurlijk!!

   jammer dat het grootste deel van de zelfdestructie kelder cultuur in handen is van de onderwereld.
   hoe kunnen we dit terug claimen?
   laat het allemaal maar eens in het volle daglicht zichtbaar worden.
   de simpelere jannen en jantina’s kopiëren hoogstens wat geprefabriceerde spijkers zonder koppen, als nitwit consumenten, dat is wat anders dan de pure mentale beleving die zich op hoog intellectueel niveau moet afspelen om het ‘hoogste doel’ (bevrijding) te kunnen bereiken..

   de zwartste spelletjes zijn niet voor de dommerrikjes, dat misverstand ontstaat omdat de dommerrikjes ten onrechte geleerd hebben dat ze intelligent zijn, een school systeem in verwording, minheid wordt eerder beloond als slimheid, de echte slimmerikken hebben een zwart randje dat niet gezien mag worden.. hetzelfde geld voor de gevoeligen, de echte gevoeligen worden als eerste bot gemaakt aan het glanzende vlekloze stalen Solingen oppervlak..

  13. Hoe die kleine momenten in je jeugd zo’n impact hadden ? Omfg , ik weet ze allemaal nog ! Hoe volwassenen je met allerlei contradictieve kutsmoesjes hun onzin goedlullen , hoe leugenaars en manipulators vaak aan het langste eind trokken , hoe bullies altijd een legertje van meelopers hadden , yuk . Maar vooral hoe je als kind je er vrijwel niet tegen kon verdedigen en als de druk te hoog lag , je er maar aan mee ging doen , de mind vond dat logisch terwijl de ziel protesteerde .
   Later heb ik dat dubbel en dwars goedgemaakt , als ik een bullie bezig zag dan was het mijn calling om hem/haar het leven zuur te maken en als een sluipschutter de zwakke plekken te ontmaskeren en ze onderuit te halen . Probleem daarna is echter dat wanneer je de bullie hebt getackled men jou als topdog gaat zien . Een positie die ik niet wilde en niet wil . Stomme roedelmentaliteit . Misschien ben ik wel gewoon een Lone Wolve .

  14. Oh Cozmic, wat zou ik graag je hondje zijn. Nee geintje, jij beschrijft het zoals het bij mij ook ging. Ik vond het op een gegeven moment heerlijk om de popiejopies in de zeik te nemen. Gelukkig liepen ze mijn reet niet achterna. Had niks met die gasten, ging mij altijd alleen maar om de meiden. Nog steeds kan ik met vrouwen beter overweg, die begrijp ik ook niet maar toch vaak net iets beter dan de heren. Ze hebben vaak net ff wat meer gevoel in hun donder.

  15. Oke, eentje dan, op de basisschool. Die heeft mij na jaren een hele goede vriend te zijn geweest mij de liefde verklaard. Daar wist ik toen geen raad mee, zal wel gezegd hebben dat ie gewoon een hele goede vriend was en zelf verliefd was op één of ander meisje want ik was altijd wel verliefd op iemand haha.

  16. Als het leven je toelacht heb je tientallen vrienden , zodra het tij keert kan je ze tellen op één hand , en dan nog maar hopen dat je niet in de houtzagerij hebt gewerkt . Als iemand bij mij zijn/haar parasitaire true colors heeft laten zien ben ik eigenlijk klaar met die persoon , liever kwaliteit dan kwantiteit . Soms probeer ik het nog tegen beter weten in , maar als dat draadje is gebroken is het eigenlijk klaar , vertrouwen is iets dat je niet kunt faken . Ben ik ook veel te trots voor anyway , geen Judassen om me heen en die Petrussen zullen je ook verlaten al de haan gaat kraaien . Sad but true . Als ik het energiezuigende spelletje in zgn vriendengroepen zie heb ik meest al gegeten en gedronken . Meestal is er één collectieve factor waardoor ze bijeen gehouden worden , hobby of sport , gezellig allemaal naar elkaars verjaardag gaan en ouwehoeren over degene die op dat moment niet aanwezig is . Beetje ouwe koeien uit de sloot trekken en compulsief lachen om cliché grapjes van de lolsmurf . De wijven hangen er een beetje bij om maar nix te missen en entertainen elkaar om met halve aandacht toch nog nix te missen van het slappe gezeik van de mannen te missen . Drank is noodzakelijk om maar een beetje laagdrempeliger te worden en daar gaan de helft van de ‘grapjes’ dan ook over .
   Doe mijn portie maar aan Fikkie , Ceasar of Wodan .

  17. @Cozmic, geweldig. Zo is het. Mijn vriendenploeg bestond alleen omdat ze uit hetzelfde dorp komen. Ik was import. Kun je lachen. Na 9 jaar was ik eruit. Toch nog een vrijgezellenfeestje mogen meemaken met deze heren. Ik kan heel veel drinken, er zijn er maar een paar van die boeren die mij eruit drinken. Is dat stoer?

   Praten over kleine meisjes als sexobjecten (zogenaamd) voor de grap?
   Mij op het einde van de avond compleet vergetend achterlatend in een discotheek?
   Vervolgens een gevecht tussen toekomstig bruidegom en de chauffeur van de auto?
   Waarover? Wat ben ik blij dat ik al meer dan 10 jaar verlost ben van die idioten zeg.

   Nu bijna 30 jaar. Vrouw en kind van 9 jaar. Als ik 30 ben wil ik echt volwassen zijn. Dat is het moment dat alle onzin, de laatste procenten, voor eeuwig en altijd zullen zijn opgelost. Dan vervalt alles tot dat wat is.

   Nog 6 dagen…

  18. Wat een flauwekul, ik doe het gewoon nu. Wij zijn eeuwig licht en liefde, het leven is maar een droom. Of het een mooie droom is of een nachtmerrie ligt geheel aan onszelf.

  19. Lol Martijn , ja die Friese boeren kenne supen jer . Ik ben opgegroeid tussen de Westlandse boeren , altijd een tiet geld op zak toendertijd , hele week keihard werken en in het weekend ging het los . Door de weeks was het verstand op nul en gáán , en in het weekend hetzelfde . Na een paar generaties blijft het verstand automatisch op nul staan .
   Deel je nog taart uit op WTK , mazterz81 ? 🙂 30 is zo’n mooie leeftijd en ga alsjeblieft niet volwassen lopen worden , daar is geen ruk aan .

  20. Vrienden, één van mijn vrienden in mijn hart gaf hier al snel een link van:
   http://www.youtube.com/watch?v=v4dTYpn5LHw

   Ik heb weinig vrienden. De beste vriend is mijn vader, de tweede een leeftijdsgenoot. Eentje ben ik even kwijt maar die sprak laatst nog met mijn ouders. Vrienden in een hogere orde? Of gewoon, we zijn uit elkaar gegroeid.

   Hier heb ik ook vrienden gemaakt en weer verloren. Graag zou ik ze weer terughebben en dat lukt hopelijk ook nog. Vrienden laten elkaar in hun waarde en ja, soms is er niets meer te zeggen. Kun je elkaar wel aan gaan zitten staren maar heeft dat zin?

   Als je elkaar maar in je hart durft laten kijken, dan is er vriendschap. Of je elkaar daarna misschien tientallen jaren of mijn part nooit meer spreekt. Die verbintenis is er.

  21. @Cozmic, alleen kinderen mogen het koninkrijk Gods betreden. Ik ben niet zo simpel maar er zijn nog een paar steekjes los die ik toch weer ff vast ga rijgen.
   De balans, daar gaat het om.

  22. Ja Martijn , ik heb verhalen gehoord van zwevende dag adventisten die teleurgesteld terugkwamen ; stond een bordje voor de hemelpoort met Verboden toegang voor volwassenen , so f**k you and the horse that brought you here aswell . 😉
   Onderdeel van volwassen worden is jezelf en de hele reutemeteut wat minder serieus te nemen , see the cozmic joke , en loslaten van programmeringen . Automatisch komt dan het innerlijke kind in je weer tot leven als die nog niet doodgeknuppeld is samen met de Canadeze zeehondjes . Volgens mij hebben ze jouw zeehondje nog niet te grazen genomen dus wees gewoon lekker je eigen-WIJZE zelf . The basterds never got me down , i wont bend down to their crown .

  23. Vrienden? Tja, ik ben ook zo’n einzelgänger. Na een aantal keren hele vette pech( of karma, whatever) kom je er wel achter. Ik heb me trouwens altijd buiten de groep geplaatst. Speelde vroeger al met de poulaire jongens en meisjes maar ook met de buitenbeentjes, met het gevolg dat ik nergens bij hoorde- dat inzicht komt nu pas via deze draad-
   Martijn ik snap precies wat je bedoelt met dat import zijn. Je blijft wat tussen werelden zitten. Hier horen ze dat je hier niet geboren bent en op geboorte grond krijg je te horen dat je uit het noorden komt. Mwah, lekker belangrijk.
   In mijn beleving gaat het mis zodra mensen zich gaan verenigen in wat voor een club of vereniging dan ook. Met feestjes is het voor mij “The more the merrier”, maar daar kan je het ook al mee verprutsen heb ik gemerkt- wat doen die hier? die horen niet bij “ons ploegje”. @#$%&^*! Gelukkig is dat nu wel wat bijgetrokken om me heen.

  24. eindeloze dankbaarheid naar im nu
   ze snapt alles beter dan ik er nauwelijks aan toe ben om te snappen
   als je 1 keer weet waar de spijkers gevangen zitten
   daar waar mijn plaatjes aan zijn opgeVangen
   dan kan je hemel en aarde bewegen en omdraaien met een knipoog
   laat nu die miljoenen ook maar los komen
   zoveel klantjes die daar hun machteloosheid in hebben opgepot

   effe gezapig over me heen laten komen hoor Im, echte liefffheid is zo heftug vin ik

  25. @ Martijn
   Je wordt 30 en bent al 9 jaar papa. Respect.
   Maak je maar geen zorgen over leeftijd…je bent toch een man 😉
   en verder het is maar een getal en dat zegt je een vrouw.
   Leeftijd is misschien meer een soort gevoel. Een jonge geest kan je tot aan je dood hebben. Vroeger dacht ik altijd hoe zal ik weel zijn als ik ouder ben…net zo ‘gestoord’ en ik kan je verzekeren…het zit in het beestje…je bent zo hoe je bent en dat blijft…neem mee wat je goed doet en laat achter wat je bezwaard…je bent op een reis…
   http://www.youtube.com/watch?v=LltvublTy9A&feature=related

  26. Bedankt allemaal. Er zijn veel buitenbeetjes hoor ik wel haha.
   Ja Bob Dylan, geweldig, Kraftwerk ook. Ik hou van zoveel muziek.

   Mijn lievelingsmuziek heb ik ook zelfs nog op de oude plaat.
   Zoals Bob Dylan, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Melanie, Deep Purple, Pink Floyd, Queen, Boudewijn de Groot, etc.

   Melanie – Brand new key
   http://www.youtube.com/watch?v=uHd9dMW92Ws

  27. Hey forever young-e Cozmic…Feierabend?
   Wat een leuke opname. Ik hou ook van het tedere in muziek…breekbaar, bescheiden, niet opdringerig.
   Speel ook een beetje gitaar (nachtegaal zou ik niet zeggen 🙂 en dan is het leuk als je anderen ziet die dus wel het lef hebben de openbaarheid te zoeken op een niet-commerciële meer vrije manier.

  28. Feierabend betekent vrij vertaald…feest of viering van de avond….dat zegt men als je op je werkdag klaar bent met werken.
   Was niet de bedoeling met de spanning…zal me iets bescheidener opstellen 😉
   Ik ken Phil Lynott niet, ben benieuwd.

  29. Oke, Thin Lizzy. Maar nu zegt me weer dit ‘war of the worlds’ niets. Is dat erg of misschien wel minder spannend ;)? Ik ken wel Hair 🙂

  30. Hair , lmao , daar moet je voor bij Martijn zijn , die is een uitgebroed hippie-eitje . War of the world is een science fictionverhaal van voor de oorlog , later op muziek gezet en nog later in musicalvorm . Toen het ooit onaangekondigd als hoorspel op de radio werd uitgezonden renden honderdduizenden in paniek de straat op , zo realistisch .
   http://www.youtube.com/watch?v=S42r7EQ0lmw&feature=related

  31. Ja, dat is vet cool Cozmic. Zie je hoe mensen reageren. Net als bij die schreeuwlijk op de Dam tijdens herdenking. Ik zie die plaat zo vaak voorbij komen in onze verkoopruimte. Die hoes is één van de hoezen die ik het meest gezien heb. Iedereen moest hem kennelijk hebben destijds. Zal nu je link bekijken.
   Zat eigenlijk net Child in time van Deep purple te luisteren om daarna mijn dochter in te stoppen. Doe ik dat toch eerst maar even. Zal het echt niet vergeten hoor Cozmic, van jou neem ik alles serieus, zelfs je humor.

  32. Ik had eens een goois vriendinnetje. Haar moeder had alle vrijheid, haar man was advocaat. Wat, eigen advocaten kantoor met hele grote bedrijven als klant. De moeder deed niets anders dan musicals regisseren en mijn vriendin deed ook aan musicals. Toen ik dat een middag heb aan moeten zien, repeteren noemen ze dat, wou ik niets liever dan heel hard wegrennen… Wel was ze ook mijn eerste echte, op 1 januari 2000. It’s a kind of magic.

 13. Lieve Guido,

  je schrijft in in van je reacties tegen mij “Jij vindt het goed dat de VS nu ook Iran binnenvalt, omdat je ‘zeker’ weet dat er fouten worden gemaakt, ernstige fouten, in Iran.” Dat is iets wat ik nergens heb geschreven en ook nooit heb gezegd !! ik ben tegen elke vorm van geweld !! zonder uitzondering.

  ik ben in mijn leven voor van alles uit gemaakt en bespuwd ! dat mag schijnbaar als je “gehandicapt” bent , en nu doe jij het zelfde , je noemt mij tinkerbelletje en dat voelt niet goed Guido. waarom doe je zo gemeen ? waarom leg je mij woorden in de mond , woorden die ik nooit gezegd heb

  ik zou het graag anders zien , lieve Guido , want ik heb erg veel respect voor jou en je werk ! ik zou het graag anders zien !

  1. Je wilt dat Iran straf krijgt, aangepakt wordt..? Hoe zie je dat dan? Met strafwerk, 1000x schrijven: “Ik zal geen atoombommen maken”..?
   Hoe weet ik nou dat jij gehandicapt bent…? Vreemde gewaarwording.. En we mogen je dus geen ‘belletje’ noemen..? Hoe moesten we dat weten.. Het is meestal een koosnaam. Stel je geen prijs op kennelijk. Weer een stap verder met z’n allen..

  2. GuidoJeetje, klinkt ook wel mooi 😉

   Zo word ik al mijn hele leven Tijn en Tijntje genoemd.
   Ach, m’n overgrootmoeder heette Trijntje…

 14. de zionisten regeren de wereld, ze laten ons zien wat ze willen, ze laten ons geloven wat ze willen, het ligt allemaal zo diep, ma dankzij internet en mensen met wat verstand zien we een topje van de ijsberg! vn = kruistochten, ze zitten in zowat in elke Moslimland waar er geld te rapen ligt, zionisten, bp, shell, betalen voor deze moorden en bezettingen die wij o zo goede bezettende rijke westen en domme amerikanen voor gaan moorden!!! we zijn mensen en op een dag zullen we allen sterven!!! hoe heb jij geleefd??
  bedankt wanttoknow

  1. wat doe je dan hier , ga terug naar waar je vandaan komt
   ga de woestijn omploegen zandkorrels tellen barrdaap

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.