Advertentie

Mijn wereldbeeld op zijn kop..


De derde aflevering van de nieuwe rubriek. ‘Meelezen, meeleven.’ We merken dat veel mensen in deze bijzondere tijden ook bijzondere ervaringen hebben en/of tegenkomen op hun ontwikkelingsweg en deze ervaringen graag delen.

Tessa Koop, mede-oprichter van deze site, is niet meer werkzaam voor WantToKnow, maar draagt deze site nog steeds een warm hart toe. Daarom ook willen we met jou haar columns, die ze speciaal schrijft voor de site Vrouw.nl, ook hier plaatsen. Want geloof nou niet dat Tessa een gezapige ‘zoete-lieve-Gerritje’ is geworden; integendeel! Een persoonlijk ontwikkelingspad, waar ook jij je in zou kunnen herkennen..

In deze rubriek zullen we dus alle mensen aan het woord laten, die een persoonlijk verhaal te delen hebben en dit ook doen.. Door het lezen van de ervaringen van de mensen die hier aan het woord komen, is het inderdaad: ‘Meelezen, meeleven’..!

Op WantToKnow voortaan in ieder geval alle columns van Tessa, zoals die verschijnen op Vrouw.nl. De Nieuwe Vrouw: Mijn wereldbeeld op zijn kop

X

* * * * * * *

X

Speelbal

Tessa Koop © augustus 2010
x

WantToKnow-mede-oprichtster Tessa Koop schrijft over haar persoonlijke ontwikkeling.

Het allermoeilijkste van de weg die ik ben ingeslagen is de angst die ik moest overwinnen niet voor gek versleten te worden. Het klinkt tot dusver nog vrij onschuldig waar ik in deze rubriek over heb geschreven, maar dat gaat spoedig veranderen. Echter, als je bedenkt dat we allemaal spiegels zijn van elkaar, was het vooral ikzelf die moeite had met de hele gang van zaken. Anders zou ik direct lak hebben gehad aan wat anderen van mij vinden. Zou ik geen bevestiging van buitenaf nodig hebben gehad, of goedkeuring.

Het is ook helemaal niet mijn intentie om mensen van mijn waarheid te overtuigen. Nu zeg ik: geloof alleen jezelf maar wees te allen tijden bereid om je eigen mening/overtuiging/etc. bij te schaven. Anders verstar je, word je een speelbal van daarbuiten en stagneert je groeiproces. Je bent namelijk niet zo beperkt als je denkt en het universum beschikt over oneindig veel mogelijkheden.

Alles is er al

Het feit dat ik altijd open minded ben geweest, heeft me ongelooflijk veel gebracht. Nadat ik die boeken van Walsch van A tot Z kon opdreunen, was het tijd voor de praktijk. Ik hoefde me bijvoorbeeld alleen maar te realiseren dat alles wat ik nodig heb er al is, in plaats van uit te gaan van het gebrek dat ik eerst iets nodig had voordat ik iets kon gaan doen.

Ik moest dit kunnen staven aan mijn eigen ervaring om erop te vertrouwen. Een leuke kwinkslag van het universum was ook, dat het laatste duwtje in de rug dat ik nodig had om echt voor mezelf te beginnen, kwam via de boeken van Walsch. In het voorjaar van 2005 ging ik naar een bijeenkomst van The Humanity Team, als eerste in Amerika georganiseerd door Walsch en daarna door allerlei landen wereldwijd opgepakt. Met voornamelijk als doel krachten te bundelen om veranderingen in de wereld/maatschappij te bewerkstelligen.

De Tzolkin, de heilige Maya-kalender, waarvan er 1 afloopt op de inmiddels beroemde datum 21-12-2010

Heilige kalender
Daar ontmoette ik mijn eerste en direct grote klant, met wie ik een boek zou gaan schrijven over de gezondheidszorg in Nederland. Ruim driekwart jaar hebben we aan het manuscript gewerkt en ik heb veel onderzoek gedaan naar de geschiedenis van onze geneeskunst.

Deze klant wist me ook enorm veel te vertellen over de Maya’s en hij werkte ook met de Tzolkin, de heilige kalender van dit natuurvolk. Daarbij heeft iedere dag een specifieke intentie in creatie. Dat betekent dat elke dag dus een andere energie heeft en dat dus ook deze energie van de dag bepaalt waar het tijd voor is.

De Tzolkin verklaart waarom de ene dag een pechdag is en je de andere dag vleugels krijgt en alles je meezit. Dat is heel anders dan hoe wij in het Westen met tijd omgaan. Wij voelen niet aan de energie of het tijd is om te zaaien of te oogsten, maar denderen door in the ratrace van tijd is geld. Ten koste van onszelf en de Aarde.

Niburu.nl
Maar goed, daarover later meer want de kennis van de Maya’s is nog steeds van onschatbare waarde voor de tijd waarin we leven. Ik leerde in ieder geval – dankzij deze klant – wat meer in de flow te leven in plaats van tegen de stroom in te zwemmen. En toen kwam het: ik belandde voor mijn onderzoek over de gezondheidszorg steeds op Niburu.nl een website over ‘onthullend en bewustmakend nieuws’.

Voor mij was dat echt een schokkende ervaring. Behalve een onderbuikgevoel dat er iets niet klopte, was ik zo groen als gras als het gaat om wat er gaande is in de wereld. Niet dat ik deze informatie direct als zoete koek slikte, maar het raakte me in ieder geval 1000x meer dan alles wat ik tot dusver via media en politiek te horen had gekregen. Je mag gerust zeggen dat mijn wereldbeeld op zijn kop stond en ik eindelijk begreep waarom ik dit vak had gekozen.

Niets is wat het lijkt

Waar heb ik het in godsnaam over?! Denk je misschien. Nou in een notendop: niets is wat het lijkt in deze wereld en in deze tijd moet je overal je vraagtekens bij zetten. Zelfs bij wie jij denkt te zijn. Tussen wie jij denkt te zijn en wie jij bent, zit een wereld van verschil. Net zoals tussen hoe jij denkt dat de wereld in elkaar steekt en hoe die echt in elkaar steekt.

Nogmaals; ik zeg niet dat ik weet hoe alles in elkaar steekt. Ik noem mijzelf ook ‘werk in uitvoering’, maar het is zeker de moeite waard om een eindje met me mee te lopen om zo je blik wat te verruimen en er natuurlijk je voordeel mee te doen. In een van mijn volgende columns vertel ik je wat meer over de verborgen krachten achter het wereldtoneel en misschien kom ik er al aan toe om meer over mijn allergrootste passie te vertellen.

Liefs Tessa

www.tessakoop.nl

17 gedachten over “Mijn wereldbeeld op zijn kop..

 1. Jezus zei:
  Laat hij die zoekt voortgaan met zoeken
  totdat hij vindt
  en wanneer hij vindt
  zal hij geschokt zijn
  en geschokt zijnde
  zal hij zich verwonderen
  en hij zal koning zijn over het Al.
  En als koning zal hij zijn rust hervinden
  -Thomas evangelie-

  1. Romeinen 8:28: “En wij weten dat voor hen die God liefhebben, alle dingen meewerken ten goede, voor hen namelijk die overeenkomstig Zijn voornemen geroepen zijn.”

 2. Toen ik een kleine jongen was ,heb ik eens een gedicht geschreven met als kernzin “god,laat me niet twijfelen over waar ik dacht zeker van te zijn”. Nu begrijp ik dat twijfel de basis is van leren,van wetenschap zelfs. En dank ik god op mijn blote knietjes dat ie me liet twijfelen over bijna alles en iedereen. Dat wil niet zeggen dat ik niet besluitvaardig ben, of geen keuzen kan maken, wel dat ik ten alle tijden verworven inzichten durf aan te passen aan nieuwe info. Bedankt Tessa voor het delen van je gevoelsleven en ervaringen hier, lees het erg graag en doe er mijn voordeel mee.
  liefdevolle groet marcel

 3. Als je met je handen in het haar in de war zit dan mag je er nog steeds wezen Tessz en dat vind ik nou knap.
  Als ik een ochtend humeurtje heb met m’n haar in de war dan liever geen fotograaf.
  Verschil moet er wezen.
  Laat je door niets en niemand ontmoedigen of ontkrachten.
  KBen benieuwd naar de volgende kolom.
  Nu alleen nog een foto van als je heel erg kwaad bent.
  De complete serie.

  Wende Snijders en Huub van der Lubbe – Alleen de Wind
  http://www.youtube.com/watch?v=MyjHrYhSyRs

  Net nog een stukkie Andromeda Alex gelezen.
  Ik mag hem altijd wel graag horen.
  Ik hoop niet dat ook hij weer een Tavistock product blijkt te zijn.
  Zou jammer zijn want ik mag hem wel.
  HIj komt heel oprecht op mij over maar jah dat wil nog niet zeggen dat dan ineens alle haken en ogen weg zijn.
  Bai de weeh, zijn die Andromedanen polygaam?
  Sneeuwwitje en de 27 dwergen, gelukkig ben ik 1 meter 90 maar op slechte momenten voel ik me klein genoeg.

  Quote:

  Val: You said that as things begin to “heat up” vibrationally here, we are going to have access to buried memory within the genetics. How is someone who is a “redneck” going to handle that?
  AC: Ha. I haven’t a clue. I am kind of worried on how I am going to handle it.

  Val: And this is supposed to happen when?
  AC: Between now and 2007. By 2009 there will be people on the planet going in and out of fourth and fifth density.

  Val: On Star Trek and Deep Space Nine you see many different races mixing and interacting. Is that close to what is actually going on?
  AC: It’s very close to the truth, from what I understand.

  Val: If that’s the case, it makes it even harder to be satisfied with being here.
  AC: I can’t tell you how many times I have not wanted to come back here. When these dominos start to fall, people will be flocking to contactees and people involved in the “UFO” fields for answers.

  Val: And in many cases, these will be exactly the wrong people to ask.
  AC: In many cases, but nobody else is talking to them. The government’s attitude is that “the truth is a lie undiscovered.” The people won’t have any choice. They will be coming to people like yourself, who have integrity. You will find yourself in a leadership role. It’s going to happen, and it really is as it should be. Some of those who these people will go to for answers will be Service-to-Self oriented, who will be “in it for the buck” or are into being “famous”. That means nothing.

  Val: That’s mind boggling.
  AC: Within a very short time, those of us who are talking about this will go from being looked at as “kooks” to being teachers, and all it will take is one mothership to park itself around the moon, or have a squadron of craft fly across the United States in the middle of the afternoon. That’s all its going to take.

  http://www.bibliotecapleyades.net/andromeda/esp_andromedacom_11.htm

  1. Ergens van binnen ben ik wel een softie en bedoel het wel goed maar als ik die vervlochten ‘beproevingen’ in mijn magisch tot stand gekomen stukkie hierboven lees dan begrijp je dat de ‘ongevoeligen’ het nauwelijks door hebben en de meer ‘gevoeligen’ het nauwelijks overleven dusz in die zin alleen de heel sterke gevoeligen kunnen er door heen komen, dat zijn er tot nu verdomd weinig geweest, alles opgeteld nul zero naught nothing, nee is niet waar, wel iets meer dan nul de laatste tijd, is even wennen voor mij, misschien als die 5d toestand de overhand neemt dat er hopelijk wat meer kan dan alleen de onmogelijke zoveelste vuurproef, ik kan mijn eigen vuurproeven niet eens doorstaan maar verwacht het kennelijk wel van een ander.

  2. 5D !?

   Zie en huiver de zuiverheid van 1 persoon hier die day al maanden het idealisme van uit his hart de wtk fans toe spreekt.

   Janee is de naam die deze vertolking verfijnt en de ogen/oren van binnen en buiten streelt met een vleugje LOVE & SOUND.

   Nt als al die anderen die het Tessa gevoel in hun hebben van wel gemeend schrijven van uit het hart voor passie en voor hartstochtelijk verleiding van woord en schrift, het beeldende in kracht zijn om louter vol genot deze oude oerkracht weer omhoog te laten borrelen.

   Toffffff Tessa, om toch steeds een stukje van je terug te zien, zoals je weet zijn er toch wel deugelijke fans van je aanwezig zonder dat er een UFO aan te pas hoeft te komen, gewoon je lach op de aanwezigheid van 1 van je vele leuke foto’s.

   In dat geval ben ik af en toe een verleid speelballetje hier op wtk, rol van de ene schrijfwijze in de andere.

 4. Dat deze mevrouw altijd open minded is geweest, wil toch niet zeggen dat ze ons iets te vertellen heeft? Wat is dit voor tuthola? Bassie en Adriaan zijn nog zinniger!

 5. Mooi, en goed gezegd. Je andere columns zijn ook uniek en heel interessant. Komt goed.

  Ik ben blij dat we zo’n inspirerende journaliste in Nederland hebben, die steeds meer vanuit haar zielsniveau kan werken en zodoende met een vertrouwd gevoel, ontluikende onderwerpen in goed perspectief kan delen.

 6. Het is altijd inspirerend om de rubrieken van Tessa nu hier op wtk te volgen. Op één of andere manier ontroerd Tessa mij, en vind haar een goede Journaliste. Ga zo door, Tessa!

  Verder sluit ik me bij de woorden van kees sante aan!!

 7. The following you’re about to read are the sayings and writings of a Bodhisattva.

  To the reader or readers I say Namaste,

  It is not to get any wiser by reading the above article.

  How wonderfull it seems to be open minded.
  Alltough sometimes it could lead to greater things.

  But life still goes on in the same samsaric way. So it is wise to say that this is all a bunch of misguidings.

  Life goes on and soon it will not be interesting anymore to read about how every day has in own energy. Every day will be lost and gone untill it is the day you die. You die in a uncontoled rebirth of the spirit. That is without the energy of days or other earthly useless stuff. That energy is only caused by our own karma.

  It is a about spiritual freedom. The energy of the day does not voegt toe on your spiritual waking up of the dream that all samsaric poeple life in.

  By these words I end the sayings and writings of this Bodhisattva.

  Ohm mani padme hum.
  Ohm mani pamde hum.
  Ohm mani padme hum.

  Ohm tare tutare tare.
  Ohm tare tutare tare.
  Ohm tare tutare tare.

  Siddhi.Siddhi.Siddhi.

  Ohm shanti.

  1. De kracht van NU, verder is er niets werkelijks.
   Wie nu leeft, leeft zonder gedachten, zonder verleden, zonder toekomst, Wie nu leeft, is het leven zelf, het leven, de energie, God, verder is er alleen illusie.

 8. Mooi Mooi! Mensen met groene ogen hebben van oudsher een speciaal vermogen.

  De ontboezemende openbaringen ontsluierd het blootleggen in de
  apocalyptische verhelderingen waardoor de verklaringen
  open deuren slaan die ons in het licht doen staan
  waarmee het opklaren van de Dageraad het
  ontluiken verduidelijkt in het verbazen
  door openheid in de revelatie
  in sphinxale creatie.
  http://www.youtube.com/watch?v=-D8aqCwulz4&p=CE507DC045F62DC2&playnext=1&index=1

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.