Advertentie

Gratis glasvezelkabel voor Zwitserse Scholen.. Geen WiFi!!


Zo af en toe hoop je dat er een minister de artikelen ziet op deze site; verdikkie-nog-an-toe, wat zouden ze zich achter de oren krabben.. Neem nou dit verhaal van die heerlijke Europese chocolademakers die neutraal blijven.. De Zwitsers dus. Daar waar de Nederlandse overheid alle waarschuwingen in de wind slaat, met betrekking tot het BEWEZEN GEVAAR van het gebruik van electromagnetische straling, doen de Zwitsers het gewoon goed.

De Nederlandse overheid is haantje-de-voorste als het gaat om het heffen van miljarden Euro’s voor bijvoorbeeld de UMTS-zendlicenties, maar geeft niet thuis als het gaat om deze gevaren…

Zo ook de idiotie van de stad Groningen, die denkt haar inwoners een reuze-plezier te doen met het gratis aanbieden van WiFi in de stad, OVERAL waar je loopt, gaat of staat.. Dat betekent dan natuurlijk wel dat je ook als je niet internet kunt ‘genieten’ van deze straling.. Jazeker UMTS, de zegen voor de stad Groningen.. (kijk HIER voor de laatste ontwikkelingen)

Laten we snel naar het verhaal van de Zwitsers gaan en ons focussen op dat-wat-wel-goed-voelt..

* * *
x

Gratis Glasvezelkabel voor Zwitserse Scholen

– WiFi-waarschuwingen-

vertaling © Jan Smith voor Wanttoknow.nl/be oktober 2010.

x

Terwijl de rest van de wereld voortraast in de draadloze revolutie, heft Zwitserland – het land dat nota bene het World Wide Web (www)  uitvond en de grootste provider t.w. Swisscom die voor 52%  staatseigendom is – besloten alle netwerken op openbare scholen uit te rusten met gratis glasvezelbekabeling!

Straks overal waar je loopt, gaat of staat..

Er zit echter een klein addertje onder het gras; de scholen moeten echter wel gebruik maken van een LAN met tenminste 4 aangesloten pc’s en de snelheid van de verbinding zal worden bepaald op basis van het aantal op het LAN aangesloten computers. In de applicatiedocumentatie van Swisscom staat specifiek, dat de scholen zelf de interne bekabeling moeten bekostigen en hun apparatuur moeten aansluiten op een Ethernet LAN en die dienen  aan te sluiten op een Ag CISCO-router die door Swisscom zal worden geïnstalleerd. Het bedrijf verzorgt wel de glasvezelaansluiting naar de school.

Zwitserland heft altijd al gratis internettoegang gekend en scholen konden gebruik maken van WiFi als ze dat wilden. Maar om de efficiëntie van Glasvezel ten volle te kunnen benutten, dient gebruik te worden gemaakt van een z.g. LAN kabelinternetverbinding om de grote bandbreedte die glasvezel nu eenmaal biedt wanneer honderden computers tegelijkertijd video’s aan het streamen zijn.  Met het programma ‘Internet voor Scholen’ wordt een hogere bandbreedte geleverd, naarmate er meer apparaten op het LAN worden aangesloten. Dat is dus al met al een verleidelijk aanbod.

Klik hier voor meer informatie over het aanbod van Swisscom om gratis internet te leveren aan scholen in Zwitserland.

De meeste scholen in Noord-Amerika opteren voor een volledig draadloos WiFi lokaal netwerk (WLAN) waardoor computers en laptops met elkaar kunnen worden verbonden zonder snoertjes. Maar de Zwitserse regering geeft er de voorkeur aan gewone LAN kabelnetwerken te gebruiken, zonder microgolfstraling. Op hun openbare website wordt specifiek gewaarschuwd voor de gevaren van WiFi, bijvoorbeeld.

Schakel je WLAN (WiFi) alleen dan aan, als je hem nodig hebt. Bij het gebruik van laptops in het bijzonder is het een goed idee de WLAN (WiFi) uit te schakelen, omdat het apparaat dan herhaaldelijk verbinding met het netwerk zoekt, hetgeen leidt to onnodige straling… en bovendien dient men voorzichtig te zijn wanneer apparaten dicht tegen het lichaam wordt gehouden, zoals laptops, PDA’s en mobiele internettelefoons”.

Om behulpzaam te zijn bij het doorgronden dan de redenen waarom Zwitserland de voorkeur aan LAN geeft, in plaats van aan WiFi, hebben we een videofilm gemaakt die inzicht verschaft over waarom van de Zwitserse regering zich zo inzet voor de gezondheid en opvoeding van kinderen wat betreft het gebruik van internet.

Als je de video hebt bekeken, klik dan ook eens op de link naar de website van het Zwitserse Bureau voor Gezondheidszaken. Je hoeft niet tussen de regels door te lezen, schenk alleen aandacht aan de vetgedrukte tekst.

x

x

ALS WiFi ZO SLECHT ZOU ZIJN, WAAROM WORDT DAT DAN NIET VERTELD?

Dus – waarom al die waarschuwingen over WiFi? Zou het zo kunnen zijn dat er gezondheidsproblemen ontstaan die verband houden met die technologie? Afgaande op de waarschuwingen die op de website van Zwitserse Federale Bureau van Gezondheid (FOPH) staan, lijkt het erop dat de Zwitserse gezondheidsdienaren beschikken over bepaalde inside-informatie – mogelijk van de Wereld Gezondheidsraad WHO die in Zwitserland is gevestigd?

De WHO maakt schoon schip wat betreft het onderzoek naar microgolven – toch? Als de wetenschappers van de WHO, die in Zwitserland wonen en werken, hebben uitgedokterd dat er iets mis is, zullen ze toch zeker hun eigen burgers wel willen inlichten en hun gezinnen en kinderen beschermen – nietwaar?  Is dit de reden waarom Zwitserland een van de hoogste eisen en normen ter wereld hanteert met betrekking tot microgolftechnologie?

Laat me het bewijs zien!

Criticasters die zeggen dat er geen bewijs is voor het feit dat lage, niet-ioniserende microgolfstraling gevaarlijk is, hoeven alleen maar te kijken naar Swisscom, de door de regering beheerste telecom-provider die zich sterk maakt voor het in de wacht slepen van een patent voor een methode om straling volledig uit te bannen die door WiFi wordt veroorzaakt als die niet in gebruik is. Klik HIER om het patent en gerelateerd materiaal te downloaden.

Swisscom propageert de in dit patent omgeschreven methodes om zodoende draadloze telefoons met lage of geen straling aan hun klanten aan te bieden.  Klik HIER om op hun website te kunnen lezen over deze draadloze ECO-DECT telefoons.

Swisscom heeft een document samengesteld op basis van onderzoeken die door wetenschappers van de WHO warden uitgevoerd, waarin wordt verklaard dat straling zeer gevaarlijk is!

Maar het patent heeft nog een zeer onthullend aspect. Swisscom heeft een document samengesteld op basis van onderzoeken die door wetenschappers van de WHO warden uitgevoerd, waarin wordt verklaard dat straling zeer gevaarlijk is! Goed voorgelicht publiek liet zich ook al in deze termen over microgolven uit..! De Zwitserse regering heeft een paar van de meest stringente voorschriften opgesteld met betrekking tot straling. Deze nieuwe wetten waarin paal en perk wordt gesteld aan de hoeveelheid straling werden op het Forum van Producenten van Mobiele Telefoons allerminst op prijs gesteld en ze klagen nog steeds steen en been dat hen hierdoor het zaken doen in Zwitserland onmogelijk wordt gemaakt.

Klik hier om het Zwitsers beleid te lezen en de feiten afkomstig van dat MMF-forum.)

Dus, mensen, wanneer je weer eens iemand uit de draadloze industrie tegenkomt die aan de hand van verklaringen van de WHO beweert dat er geen enkel bewijs is dat straling levensgevaarlijk is, geef hem dan eens een paar aanwijzingen en verwijs hem dan naar ‘Real World’ Gezondheidsorganisaties en de Swisscom patenten.

Babyfoons draadloos..?
En voor degenen die cartoons leuk vinden – in de serie The Simpsons hoor je vaak zeggen: “wil er iemand alsjeblieft op de kinderen letten!” Als je een draadloze babyfoon gebruikt wil je deze bladzij zeker wel even lezen die op de website staat van de Zwitserse Gezondheidsdienst. De STEM GEACTIVEERDE baby monitors die daarop worden genoemd zijn over het algemeen niet inde Verenigde Staten verkrijgbaar.

Dankjewel Zwitserland voor de Engelstalige vertalingen op jullie website. Onze ploeg en ik bevelen jullie land van harte aan als vakantiebestemming of mogelijk als permanente woonplaats…!

x

8 gedachten over “Gratis glasvezelkabel voor Zwitserse Scholen.. Geen WiFi!!

  1. In mijn eigen boek ‘Blauwdruk’ beschrijf ik trouwens uitgebreid de ware cellulaire communicatie en regulatie binnen het lichaam (biofysica, taal van het licht, biofotonen, non-lokale overdracht van informatie, rol van gestructureerd water als ‘supergeleider’ van deze informatie-snelweg, etc). Dus dan wordt ook duidelijk waarom…deze draadloze techniek zo schadelijk is, vooral als onzichtbare ninja-sluipmoordenaar in de loop der jaren (besef goed dat bijv. kanker er soms 10-30 jaar over doet om zich te ‘manifesteren’ na aanhoudende ‘ondersteuning’ van toxische invloeden, zoals…straling)!

   Zie ook het boek ‘Onzichtbare risico’s..’ van Karel en Caroline van Huffelen!

 1. Had de WIFI de laatste tijd weer aangezet maar na het zien van de video maar weer alles uit. Als je inlogt op je router kun je daar je WIFI gewoon uitzetten. Dit werkt zo op alle routers behalve dan die van UPC als ik het nieuws moet geloven 😉 stekker eruit!! 😉

  Alleen de buren nog even overtuigen.

  1. Dat is soms heel makkelijk en soms heel moeilijk, maar zeker de moeite waard!! Mocht je willen kun je een stralingsmeter huren hiervoor, deze maakt afschrikwekkende geluiden op het moment dat ongezonde straling in hoge doses aanwezig is.

 2. Wageningen Universiteit: Bomen hebben last van elektromagnetische straling.
  vrijdag, 12 november 2010 – Dossier: Algemeen

  Gerelateerd artikel: Verhalen/5154

  Bron: Tuin en Landschap 11 nov. 2010

  Bomen hebben last van elektromagnetische straling

  Elektromagnetische straling heeft een negatief effect op de gezondheid van bomen. Dit blijkt uit recent onderzoek van onder meer de TU Delft, TNO, de gemeente Alphen aan den Rijn en de leerstoelgroep plantcelbiologie (Wageningen Universiteit).

  Bomen hebben last van elektromagnetische straling. Bij het onderzoek werden in een proefopstelling onder meer twintig essen gedurende drie maanden blootgesteld aan zes stralingsbronnen. De straling waaraan de bomen zijn blootgesteld is opgewekt met wifi-accesspoints (toegangspunten voor draadloze netwerken).

  Bladeren dichtbij de stralingsbronnen vertoonden aan het einde van de onderzoeksperiode ’loodglansachtige effecten’. Deze effecten blijken het gevolg te zijn van het afsterven van de boven- en onderepidermis van de bladeren. De ’loodglans’ wordt opgevolgd door verdroging en afsterven van een deel van het blad. Zaaiculturen van onder meer Arabidopsis en maïs – die waren blootgesteld aan de straling – lieten een vertraging zien in groei en bloei ten opzichte van de controlegroep in een identieke maar stralingsloze klimaatruimte.

  Meer in Tuin&Landschap 23

  Voor het originele artikel zie:
  http://www.tuinenlandschap.nl/nieuws/3916/bomen-hebben-last-van-elektromagnetische-straling .

 3. 13 mei 2012
  Een late reactie, maar ik moet een paar hardnekkige misverstanden rechtzetten en misschien een paar illusies vernietigen.
  Met alle respect voor het vele goede werk wat Magda Havas doet, ook wat betreft WiFi, van de situatie in Zwitserland is ze vermoedelijk slecht op de hoogte.
  Op de Zwitserse scholen worden de mobieltjes gratis ter beschikking gesteld. Voor z.g. pilootprojecten en “scholing” voor draadloze apparatuur. Dit gaat echt niet met kabeltjes. Die glasvezel wordt gebruikt om de datatoevoer te verzorgen en daarna in WiFi te transformeren. Ook al omdat dit ca. 100 tot 500 keer goedkoper is dan kabelaansluiting. Ook al omdat de kinderen en onderwijzers/leraren dan met hun smartphones en tablets (die ze met allerlei acties gratis uitgedeeld krijgen) in het internet kunnen. Slechts een enkele school werkt met kabelaansluiting en is werkelijk WiFi-vrij. De infrastructuur moeten ze nl. zelf betalen. Van de overheid hoef je niets te verwachten.
  En wat de WiFi betreft vindt in Zwitserland momenteel de grote zegetocht plaats. Nadat alle ziekenhuizen al zijn volgepropt met WiFi, en de scholen uiteraard, en de restaurants en veel inkoopcentra, en stadcentra, komt nu het openbaar vervoer aan de beurt. Treinen, trams, de bekende postautobussen, alles krijgt zijn WiFi. Alles met de grote ondersteuning van de Swisscom, de Zwitserse KPN. Laatst werd op de Zwitserse t.v. getoond hoe de gele postautobussen een UMTS-antenne op het dak krijgen, om de verbinding voor onderweg te onderhouden en natuurlijk om steeds een nieuwe UMTS-zender te zoeken. Daarna wordt het signaal in de bus in een WiFi getransformeerd. Opdat iedereen mobiel in het internet kan.
  Over Zwitserland doen veel hardnekkige sprookjes de ronde. Die z.g. strenge blootstellingslimieten voor GSM en UMTS b.v. vormen één groot bedrog. Vergeet het. Het betreft waarden voor gesloten ruimtes, limieten die ook in het buitenland gehaald worden. Net als in Nederland werken in Zwitserland de autoriteiten, artsen (met uitzondering van de milieuartsen en paar andere artsen die niet bang zijn om iets te zeggen), universiteiten en de telecomindustrie samen tegen de bevolking. En net als in Nederland en een aantal andere landen zijn de blootstellingslimieten in Zwitserland op opwarming gebaseerd en uit gezondheidsoogpunt vele malen te hoog.
  En dat patent voor die stralingsarme WiFi-router is in een bureaulade verdwenen en bij mijn weten nooit omgezet.

  1. Hallo Peter, helemaal mee eens. Maar ik ben wel ook van mening dat we, als we de keuze hebben tussen apparatuur die VEEL EMC verspreid en apparatuur die hier ECO mee omgaat (alleen indien nodig), we voor de laatste variant kiezen.
   Dat is de reden dat ik met mijn wereldwijd wifi bedrijf alleen ga voor de apparatuur die hier aan voldoet.
   Maar we kunnen er natuurlijk niet meer omheen. We kunnen niet meer zonder Radio, TV, mobieltje etc. Maar we kunnen wel de leefomgeving zo min mogelijk belasten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.