Advertentie

20% Van menselijke genen al gepatenteerd..!


Het menselijk DNA is een steeds minder groot geheim; patenteerbaar als elke andere 'uitvinding'..

x

Patent op genensequenties: meer dan 20% van het menselijk genoom

Mike Barret – Activist Post

© Nederlandse vertaling: Mariël

 

Genenpatentering is al meer dan 100 jaar aan de gang, terwijl de wetenschap en technologie rekening houdt met een steeds verdergaande vooruitgang. Alleen al in de afgelopen dertig jaar zijn er meer dan 40.000 patenten aangevraagd en toegekend op genen alleen. Als genen blijvend worden ontdekt en gepatenteerd is het slechts een kwestie van tijd voordat grote bedrijven patenten bezitten op grote aantallen menselijke genen en weefsels. Wat onthutsend kan lijken is echter dat al meer dan 20% van het menselijk genoom gepatenteerd is.

Zorgen over genenpatentering
Om een patenteerbare genensequentie te creëren moet iemand iets vinden in de natuur, het isoleren, en het veranderen in iets dat als ‘nuttig’ wordt bestempeld. Een groot deel van het debat ten gunste van het creëren van genensequenties draait om maatschappelijke en bedrijfsmatige eigendomskwesties. Als schepper van een genensequentie verwachten personen en bedrijven eigenaar te zijn van deze creatie en te worden beschermd tegen diefstal van het idee. Als bedrijven niet in staat zouden zijn om de genensequenties te patenteren kunnen anderen misbruik maken van de ideeën van de oorspronkelijke bedenker en er met de winst vandoor gaan.

Natuurlijk draaien de patenten waar we het hier over hebben om het menselijk genoom, waarvan geen enkel bedrijf, terecht, wettelijk eigenaar is. In aanvulling hierop gebruiken bedrijven het argument dat veel van deze genensequenties een samenhang hebben met ziektes als borstkanker en Alzheimer. Het creëren van zulke genensequenties staat ten dienste de van genetische manipulatie omdat die genen zouden kunnen leiden tot een betere bescherming tegen lichamelijke indringers.

We staan zelf aan de basis van onze eigen programmering.. Niet alleen van 'binnen-uit', maar ook vanuit het van buiten 'knutselen' met het menselijk genoom..!

Intellectueel eigendom en minachting voor de mensheid..
Maar hebben al deze redenen vóór het najagen van genetische manipulatie en biotechnologische ontwikkelingen echt een schijn van kans tegen de redenen waarom we eigenlijk helemaal niet zo happig zouden moeten zijn om haastig genen te patenteren?

Volgens de Amerikaanse overheid zijn de genenpatenten intellectueel eigendom van de bedrijven die ze hebben gecreëerd. Als men bezig blijft met het creëren van nieuwe genensequenties zal ook een groot gedeelte van de menselijke genetische code potentieel eigendom worden van grote bedrijven. Als deze gepatenteerde genen in de toekomst worden ingezet voor het creëren van al toegelaten dierlijke experimenten of controversiële hybriden, zullen deze bedrijven in wezen eigenaar worden van het levende wezen zelf. Met de genenpatentering komen er mensen en dieren die eigendom zijn van een bedrijf en het wandelende intellectuele eigendom zijn van dat bedrijf. (LINK)

Het toont een corrupte minachting voor de mensheid als iemand aanspraak kan maken op het bezit van een bepaald gen, dat we allemaal in ons lichaam dragen. De kwestie dat mensen intellectueel bedrijfseigendom kunnen worden is zorgwekkend, maar het is belangrijk om te onthouden dat genen alleen als bezit kunnen worden aangemerkt binnen de grenzen van het vennootschapsrecht. In werkelijkheid kan geen enkel bedrijf een stukje van je genetische bestaan bezitten.

Een andere voor de hand liggende zorg is dat we gewoon niet weten wat er kan gebeuren als we deze technologie gebruiken. Veel mensen zijn ongerust over wat dit betekent voor de toekomst van de mensheid – op lange en korte termijn. Dit soort praktijken grijpen dieper in op het menselijk ras dan alleen maar het uitoefenen van invloed. Niemand weet werkelijk hoeveel impact de genenpatenten zullen gaan hebben op de bevolking of zelfs hoe er goed omgegaan kan worden met eventuele negatieve uitkomsten.

Biotechnologie en voor God spelen
Hoewel er veel redenen zijn om het idee van genenpatentering en genetische manipulatie niet te steunen, steekt er één reden met kop en schouders boven uit – voor God spelen.

Wanneer wij gaan knoeien met de genetische code die van nature aanwezig is in levende wezens op deze Aarde gaan de biotechnologische bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het creëren van experimentele hybride mensen of andere fantasiewezens op de stoel van God zitten. Net zoals het hebben van controle over virussen kan leiden tot potentieel gevaarlijke biologische wapens, kan genetische manipulatie ook een zeer schadelijk effect hebben op de mensen en alle andere levensvormen – alleen lijkt de uitkomst veel meer onomkeerbaar.

* * *

 

5 gedachten over “20% Van menselijke genen al gepatenteerd..!

 1. Het zijn niet zo zeer de mensen die een patent willen aanvragen op levende genen, maar de patenten bureaus die deze patenten afgeven. Deze denken alleen aan geld verdienen en niet zo zeer naar de aard van het patenteerbaar maken van voorwerpen of methodes. Niets kan eigenlijk patenteerbaar zijn, omdat alles op de aarde gemeenschap goed is. Om dit toch te kunnen doen, moeten er partijen zijn die ten onrechte iets claimen, waar ze eigenlijk totaal geen recht op eigendom kan zijn of over spreken. Dit geeft ook de discussie van dat elk land,regering inwezen ten onrechte een samenlevingen zijn, die een bepaald stukje grond op de aarde voor zich zelf hebben toe-geëigend en onderdeeltjes van het stukje grond aan andere mensen door verkoopt, als of zij de eigenaars er van zijn.

  1. Patent ? Is dat een scrabble-woord ? Ow, wacht; Het is een creatie uit het line-aire verdienmodel; die creeerden woorden omdat ze dachten dat line-aire tijd hen zou belonen !
   Tsja
   Als line-aire tijd verdampt dan verdampen woorden & begrippen die in dat kader pasten – logica was niet zo moeilijk hoor – daar gewoon in mee 🙂
   Laat inderdaad het woord maar vallen omdat line-aire tijd enkel een creatie van het frauduleuze rente was 🙂

   Bye bye rare line-aire woordjes !

   QVic ? U deed mij een lol door een voorzet te geven waarbij ik het niet kon nalaten om deze – middesl bovenstaande – in te koppen; is dat ok ?

 2. @ Yge Visser, wat jij ervan wil maken is mij om het even.

  Wat mij nu wel opvalt is dat ons voorgestelde DNA vorm niet volledig is. Want elke vortex heeft 3 armen en deze heeft er 2.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.