Advertentie

Is de BP-olieramp een ‘inside job’..??


Het onderstaande bericht kun je zeker nieuws noemen. Aanwijzingen voor een ramp met vooropgezette bedoeling..?? Het lijkt me de moeite waard dit bericht te lezen en de zaken op hun merites te bekijken. Het begin van een bizarre ontknoping, zo lijkt het.

De CEO van BP, Tony Hayward, verkocht vlak vóór de ramp een groot deel (1/3) van zijn aandelenpakket BP..

(Met dank aan Hyper Alert, voor een inderdaad geslaagde vertaling!)

* * *

X

BP Mega Mexico Golf Olie Ramp Hoogst Waarschijnlijk False Flag Inside Job!

Door Paul Joseph Watson & Alex Jones, Dinsdag 8 Juni 2010

(De ‘redelijk gelukte’ vertaling: HyperAlert, DANK!)

Alle gelinkte artikeltjes en documenten in het origineel op de site van Alex Jones, Infowars, geven ook een indringend beeld van de olie ellende.

Vooral het ‘gelekte’ document waarin BP aangeeft dat er in de dagen voor de ramp iets mysterieus verandert is aan de computerinstellingen van de noodafsluiter en dat ze niet weten wie dat gedaan heeft en wat er precies aan geknoeid is…..

(Commentaar van HyperAlert: “Ik kan me herinneren dat Alex Jones in de dagen voor 20 April in z’n uitzendingen regelmatig helemaal over de rooien ging want hij verwachtte een major false flag aanslag voor het einde van de maand April en iets zei hem dat de kabaal malloten wel eens gevoelig konden zijn voor de verjaardagsdatum van ene meneer Hitler; volgens Jones zijn er al vaker op dit soort data rare dingen georganiseerd”)

* * *

Even de feiten op een rij:

– De verkoop van grote pakkettenaandelen een paar weken kort voor de ramp begon, door Goldman Sachs en door Tony Hayward, de CEO van BP, nota bene zélf!

– Halliburton link, inhuren van een schoonmaak bedrijf een paar dagen vóór de explosie.

– BP rapport vermeld onduidelijk gerommel aan afsluiters van de oliebron.

– De overheid gebruikt de ramp om CO2 belastingen door te drukken.

– Onduidelijke aanleiding van de explosie van het ‘Deepwater Horizon’ olieplatform op 20 April doet vermoeden dat er opzet in het spel kan zijn

Het bedrijf Halliburton staat al jaren in een zeer verdachte hoek. Sinds haar oud-CEO 'overliep' naar de politiek, om daar vice-president te worden...!

– Halliburton, het op één na grootste olie exploitatie bedrijf van de wereld, koopt op 12 April, een week voor het exploderen van het ‘Deepwater Horizon’ olieplatform, het kleine specialistische bedrijf ‘Boots & Coots’ dat gespecialiseerd is in het blussen van oliebranden en het afdichten van blowouts van oliebronnen. Dit bedrijf heeft meer dan 200 van de 700 oliebranden gedoofd die tijdens de Golfoorlog aangestoken waren in Koeweit bij de terugtrekking van Iraakse soldaten.

Deze opmerkelijke aankoop deal van Halliburton wordt nu onderzocht op juridische gevolgen wat betreft aansprakelijkheids kwesties die hierdoor waarschijnlijk niet rechtsgeldig zijn volgens de plaatselijke wetten en regelgeving. Er lopen nu al 24 rechtszaken van bedrijven die Halliburton aanwijzen als hoofdschuldige van de ramp.

Afgelopen maand, tijdens een politieke hoorzitting, heeft Halliburton onder ede toegegeven dat het een afdichtingsoperatie met cement heeft uitgevoerd 20 uur voordat het olieplatform in de Golf van Mexico in vlammen op ging. Volgens de aangespannen rechtszaken hebben 4 Halliburton medewerkers, die gestationeerd waren op het olieplatform, fatale fouten gemaakt bij het afdichtingsproces van de 450 ton zware ‘fool & fail proof´ stalen afsluiter van de oliebron.

In de New York Times van 26 Mei is te lezen dat BP bazen gekozen hadden voor een goedkopere manier van afsluiten van de oliebron en dat BP wist dat dit ook meer risico’s met zich mee bracht. Werkers op het olieplatform en hoge BP bazen hebben gezegd dat een aantal uren voor de explosie er al gas lekte door de cement afdichting van de afsluiter die geplaatst was door Haliburton. Onderzoekers hebben al gezegd dat deze gas lekken de waarschijnlijke oorzaak zijn van de enorme explosie.

Volgens een studie gedaan in 2007 door ‘Minerals Management Service’ was de onvoldoende kwaliteit van de cement afdichting van de afsluiter de oorzaak van 18 blowouts in de Golf van Mexico in de periode tussen 1992 en 2006.

Pat Campbell is de man die BP heeft aangenomen om het spuitende olielek onder het wrak van het gezonken olieplatform af te dichten. Pat Campbell heeft meerdere jaren voor ‘Boots and Coots’ gewerkt.

Om te voorkomen dat mensen op het internet te veel echt nieuws over de olieramp vinden heeft BP verschillende relevante Google en Yahoo zoekwoorden opgekocht die nu alleen nog maar doorverbinden naar het beperkte officiële verhaal van de BP website. BP heeft ook een beveilingsbedrijf ingeschakeld die fotografen en journalisten weg moeten houden van de aangespoelde olie plakkaten en de vele dode dieren op de stranden. Het lijkt er nu op dat de publieke aandacht volledig op BP gevestigd wordt terwijl de betrokkenheid van Haliburton genegeerd wordt.

In een uitgebreid procedure verslag van BP dat op het internet terecht is gekomen staat opmerkelijk genoeg vermeld dat er iets verandert is aan het hydraulische controle systeem van het automatische noodafsluitsysteem buiten medeweten van BP om voordat de grote explosie plaats vond. Op pagina 37 van dit rapport staat dat de aard en reikwijdte van deze modificaties op dit moment niet bekend is.

Mogelijke voorkennis van de ramp kan in verband gebracht worden met het op grote schaal dumpen van aandelen in de weken en dagen voor de explosie. Goldman Sachs heeft 44% van z’n aandelen in BP Olie gedumpt. Deze aandelen hebben inmiddels 36% van hun waarde verloren ter waarde van 96 miljoen dollar. Andere bedrijven in de beurshandel hebben ook grote hoeveelheden BP aandelen verkocht. Maar de ‘Wachovia’ holding van Goldman die in het bezit is van ‘Wells Fargo’ maakt het nog bonter door 98% van z’n BP aandelen te verkopen en de Zwiterse bank UBS verkocht 97% van z’n BP aandelen.

Verder in de London Telegraph van 5 Juni staat dat Tony Hayward, de hoogste directeur van BP, een aantal weken voor de ramp 1.4 miljoen pond aan BP aandelen verkocht heeft.

President Obama bezoekt het zwaar getroffen gebied rondom de Mexicaanse Golf, het ziet ernaar uit, dat hij nu werkelijk de mouwen moet gaan opstropen...!

In de dagen voor de explosie van het ‘Deepwater Horizon’ olieplatform had Obama aangekondigd dat er naar geschikte nieuwe extreem diepe boor locaties gezocht zou worden in de Golf van Mexico, de Atlantische oceaan en in Alaska.

Vlak na de ramp heeft Obama al deze plannen meteen stopgezet en heeft opgeroepen om het zoeken naar nieuwe diepe oliebronnen te vergeten en dat de wereld zich nu moet gaan richten op een schone energie economie. Volgens Obama is het voor een schonere wereld nodig om het veel bekritiseerde voorstel om belasting te gaan heffen op CO2 uitstoot, weer nieuw leven in te blazen.

Ook gaan er weer stemmen op van de linkse Democratische Partij om de olie industrie uit handen van op winst gerichte commerciële bedrijven te halen en volledig te nationaliseren in de vorm van staatsbedrijven zoals in China.

Ondertussen zijn er al geruchten over een tweede olielek dat zichtbaar is op luchtfoto’s en afkomstig van het platform ‘Ocean Saratoga’ dat ook in de Golf van Mexico ligt. Wat nog verontrustender is zijn gesignaleerde schepen met verdachte opslagtanks aan dek die mogelijk illegaal grote hoeveelheden verboden zeer giftig oplosmiddel lozen zonder dat de kustwacht hier wat aan doet.

Bron o.a.: Infowars, zie HIER

Advertentie

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.