Advertentie

Fraude in Europese medicijnkeuring..?


Fraudeert de Europese medicijnkeuring..??

Bron: The Independent, 7 November 2011

x
Het Europese lichaam dat medicijnen licenseert, een lichaam dat al heftig wordt gesponsord door de farmaceutische industrie die het behoort te reguleren.., krijgt een fraude-onderzoek aan zijn broek..! Beambten van het Europese Anti-Fraude Bureau zijn een onderzoek gestart naar de rol van het European Medicines Agency, dus het Europese Medicijnen Agentschap, in het reguleren van het medicijn ‘Mediator’ voor diabetici. Dit medicijn is in het midden van 2009 teruggetrokken van de markt, nadat het in verband werd gebracht met maar liefst 2000 (!!) doden.. Tien jaar daarvóór werden al twijfels geuit over de werking van het medicijn, omdat het ernstige, zelfs fatale hartproblemen zou kunnen veroorzaken..
Hoe kan nóg een medicijn door de keuring komen, dat bij diabetici ernstige hartklachten veroorzaakt..? Big Pharma, in dit geval GSK, met tentakels in de keuringsraad..?!
x
Het medicijn werd geproduceerd door het Franse ‘Servier’, was al 33 jaar op de markt en werd voornamelijk voorgeschreven ook in Frankrijk, Italië en Spanje. Uiteindelijk werd het ook uit de markt gehaald, toen ook de fabrikant niet meer kon ontkennen dat het medicijn verantwoordelijk was voor hartkwalen in de vorm van hartklepfalen.
In 1995 werd het Europese Medicijn Agentschap (EMA) opgericht, teneinde de medicijnregulering te regelen, voor de héle EU. Dit Europese lichaam ontvangt maar liefst 80% van haar budget uit de farmaceutische industrie, aldus Michele Ravasi, een ‘groen’ Europees parlementslid. Zij is ook degene die het fraude-onderzoek heeft geïnitieerd.
x
Het nieuws komt op hetzelfde moment dat GSK (GlaxoSmithKline) overeen is gekomen met de Amerikaanse autoriteiten om met een bedrag van maar liefst US$ 3 miljard over de brug te komen, als compensatie voor haar agressieve verkooppraktijken in het kader van het ‘pushen’ van háár medicijn voor diabetici ‘Avandia’. Ook dit medicijn werd van de markt gehaald, in 2010, toen bleek dat ook bij het gebruik van dit medicijn het risico op hartkwalen in de vorm van hartaanvallen significant gestegen was..
x
De dagen van Avandia waren geteld, toen in 2010 een nieuwe studie keihard uitwees dat dit ‘medicijn’ daadwerkelijk ernstige hartklachen veroorzaakte! En dat 11 jaar (!!) nadat het de ‘veiligheidstests’ was doorgekomen.. Terwijl de FDA nog aan het twijfelen was of het produkt van de markt zou moeten worden genomen in de VS, werd dit onderzoek al gepubliceerd. GSK werd toen gedwongen om haar eigen onderzoekingen rondom dit produkt openbaar te maken.. En wat bleek: in de papieren van GlaxoSmithKline (GSK), rondom deze onderzoeken kwam naar voren dat er wel degelijk een verhoging van het risico van hartaanvallen door gebruik van Avandia’ te verwachten viel, met een kans van maar liefst 39%!!

16 gedachten over “Fraude in Europese medicijnkeuring..?

 1. Ook in Nederland wordt er flink gerotzooid met medicijnen. Dat heb ik aan der lijve zelf kunnen ondervinden. Medicijnen maken van diwaterstofsulfaat (zwavelzuur) geeft toch ernstig te denken. Zeker als je rapporten in handen weet te krijgen die dat zelfs bevestigen. Veelal gaat het RIVM uit wat door de EMA wordt toegelaten en ook dat geeft weer ernstig te denken.

  Het getuigd van arrogantie jegens de patient dat het hier meer gaat om geld, dan zijn gezondheid.

  We kunnen vooral dhrn Coutinho, Klink en Osterhaus daarvoor bedanken.

  1. Ha King,

   Osterhaus word zelf ook middels subsidies van GSK gesponsort.

   Het hele zorgstelsel is naar mijn mening ene grote pharmaceutische mafia gang.

   De politicie op het binnenhof zijn in mijn beleving uitsluitend bezig met hun plaatsje in het riante pluche voor na hun ambtsperiode.
   Toch wel lekker zo’n part-time baantje.

  2. Peter
   Ik weet het, Osterhaus is niet voor niks voorzitter van het ESWI. Dat het hele zorgstelsel een coorrupte zooi is, is mij duidelijk geworden toen ik zelf in het ziekenhuis terecht kwam. Als je dan verhaal wilt halen, wordt je gewoon van het kastje naar de muur gestuurd. Je kunt het vergelijken met natuurkringloop eten of gegeten worden. Zelf ben ik er net op tijd achter gekomen en er uit gestapt en de medicijnen niet meer geslikt.

   Ik moet wel een beetje lachen toen Trouw schreef dat een pharmaceutisch bedrijf was aangepakt wegens fraude. Dat is maar een miniscuul topje van de ijsberg. Ik zie dat meer als een zoethoudetje voor de bevolking van “kijk eens wat we hebben ontdekt, we doen er alles aan”. Jaja geloof je het zelf.

  3. Het betalen van boetes, zelfs miljarden (de straffen zijn bekend en/of in te schatten), behoort derhalve tot het bedrijfsrisico. ‘Gewoon’ vooraf doorspreken en doorrekenen. Je hart uitschakelen en goed denken aan je financiële bonus en je bijdrage aan de ‘dumbing down’ van de bevolking.
   Een bevolking die té goed van vertrouwen het allemaal laat gebeuren, niet mondig genoeg is, zich niet informeert, zich het geld uit de zak laat trochelen.. En zo zijn we lekker bezig allemaal..

  4. GuidoJ
   Precies, het is een misselijkmakende grote farce. Gewoon te gek voor woorden.
   Misschien wordt het tijd voor “Occupy de Zorg”. Op de Overheid kunnen we niet bouwen, omdat het dus geen betrouwbare partner is.

 2. Dagelijks val ik van de ene verbazing in de andere. Wat er nu allemaal naar buiten komt over malafide praktijken. Dat we onnozel en suf gehouden zijn vind ik nog niet eens het ergste. Het feit dat er bewust wordt geknoeid met onze gezondheid, terwijl we er vanuit gaan dat de gevestigde orde het echt goed meent met de bevolking, is hemelschrijend. Walgelijk! Het gaat er niet eens om wat je in je mond kunt stoppen, want de rotzooi zit overal, zelfs in de lucht die we inademen. Ik vertrouw op mijn eigen lichaam die een bepaalde weerstand heeft moeten opbouwen tegen dit onzichtbare geweld. Iedereen die zich bewust wordt en meehelpt om het tij te keren, komt geen dag te vroeg!

  1. Lilian
   Het is nog maar het topje van de ijsberg. Het staat zelfs op het monument in de VS als eerste regels dat men “de Mensheid wil uitroeien tot 500 miljoen inwoners” van deze planeet. Zelfs de WHO werkt hier aan mee.

   Er bstaan zelfs documenten 1996 van het VS leger waarin staat een virus uit te brengen in 2009. Nou dat hebben we gezien met de Mex griep.

   Ik wil nog niet zo ver gaan maar ik verdenk de club via medicijnen mensen eerder het loodje te laten leggen. Gezien wat voor troep ze er allemaal in stoppen.

   Vandaar ook dat de zorgverzekeringen zo duur worden om dat het niet helemaal werkt en mensen langer verzorgd moeten worden. Zo verdiend de Pharma maffia uiteindelijk toch zijn geld omdat daar ook weer medicijnen voor nodig zijn.
   Het visuele cirkeltje.

  2. Ik blijf mij voornamelijk verbazen dat het grootste deel van de dirt (dergelijke malafide praktijken zoals in het geval van de fraude in de Europese medicijnkeuring) nog altijd niet ‘out in the open’ komt. Enkel via internet kom ik het nodige tegen maar de gemiddelde 65+’er die thuis geen computer of internet heeft, weet nergens vanaf.. Dikke heavy shit zal dat zijn dan voor deze doelgroep wanneer straks dan (eíndelijk) de hele beerput opengaat en out in the open komt:|

  3. Voor de goede ORDE,

   het monument is een soort stonehenge van de ELITE met hun 10 geboden hierop.

   HET MONUMENT is ‘GEORGIA GUIDESTONES.’

   Laten wij het licht schijnen,

   SCHIMMEL GEDIJT HET BEST IN DUISTERNIS.

   Bekende beursgenoteerde mediamagnaten(NOW,NWO) zitten op hoge commisariaten bij o.a. GSK.

   Van de Bush fam is het bekend dat ze voor de oorlog IGfarben sponserden.
   En google maar eens wat die voor de toenmalige FEMA kampen fabriceerden.

   In het boek ’theater in Dachau ” van een overlevende ds. herman Knoops staat omschreven hoe de Anti christ zijn gevangemedecollegas dominees en pastors martelden en overleverden aan de gruwelpraktijken van J.Mengele (dr.Green).

   Mengele is middels operatie paperclip van de CIA naar de V.S gehaald en tewerkgesteld in farmacie en mindcontrollprogramma’s tbv de CIA.

  4. Peter

   De “tien geboden” op de stenen zijn:

   1.Houd het aantal mensen onder de 500 000 000 (500 miljoen), zodat een evenwicht met de natuur bereikt wordt.

   2.Stuur de voortplanting op een manier, zodat de gezondheid en diversiteit wordt verbeterd.

   3.Verenigt de mensheid onder een nieuwe levende taal.

   4.Beheers driften, geloof, traditie en alle dingen door een gematigde redelijkheid.

   5.Bescherm de landen en volken met eerlijke wetten en rechtvaardige rechtbanken.

   6.Laat alle volken hun eigen zaken regelen, maar laat ze hun onderlinge geschillen oplossen voor een wereldrechtbank

   7.Vermijd onnodige regels en onbruikbare ambtenaren.

   8.Weeg persoonlijke rechten af tegen sociale plichten.

   9.Beloon waarheid, schoonheid en liefde, en zoek naar harmonie met het oneindige.

   10.Wees geen kankergezwel op deze aarde. Laat ruimte voor de natuur.

   Signalen dat men bezig is met de uitvoering van deze geboden:
   1.Het eerste “gebod” is volledig in overstemming met het depopulatieplan van de Elite. Wanneer de bevolking van de aarde beperkt moet worden tot 500 miljoen, betekent dit dat er vijfenhalf miljard mensen moeten verdwijnen.

   1a. Je ziet(punt2) dat ze nu al lopen de klooien met Gardisil en rDNA

   2.Op de Georgia Guidestones is sprake van de oprichting van een wereldrechtbank. Momenteel is men druk doende met het oprichten van een internationale criminele rechtbank en een wereldregering.

   3.Het zoeken van harmonie met het oneindige vindt zijn weerklank in de huidige inspanningen om het joods-christelijke geloof te vervangen door een nieuwe spiritualiteit.

   4.De verwijzing naar de natuur grijpt vooruit op de milieubeweging van Al Gore: Live Earth.

   Het komt gewoon neer op onderdruk en verslaaf.

 3. Doormiddel van veel belangenverstrengelingen is er enorm veel fraude en afpersingen en chantage de gewoonste zaken van de dag geworden en deze worden veelal door overheden en vooraanstaande bedrijven en coöperaties bewerkstelligd en dat wordt dan ook als normaal beschouwd. De wereld draait nu alleen maar om wie het meeste geld kan verdienen en wie de meeste macht weet te krijgen en te behouden. Dat dit altijd ten koste gaat van andere interesseert hun niets, het gaat enkel om hun gewin en privilegies.

 4. De heren Osterhaus en Coutinho, maar ook andere (semi) overheids functionarissen, zoals de leden van de gezondheidsraad beweren dat het onmogelijk is om onafhankelijk onderzoek te financieren en dat het daarom onvermijdelijk is dat er verstrengelingen zijn met de industrie. Als je dan bedenkt dat de pharmacie vele malen meer geld uitgeeft aan marketing en PR (zou omkoping daar ook onder vallen?)dan aan onderzoek, weet je wel waar de schoen wringt. En als dan onze ministers van Volksgezondheid niet in staat zijn om hun gezond verstand te gebruiken en boven de partijen gaan staan, laten ze zich meeslepen in de niets ontziende praktijken van de pharmacie en dus ook van verenigingen die beweren de wijsheid in pacht te hebben, door te stellen dat alles wat niet gereguleerd is dan maar onder de noemer kwakzalverij valt. Het verhaal van de splinter en de balk. Is de Pharmacie erger dan de maffia?

  1. Pjotr en vele anderen reageren door het aanbrengen van wantoestanden. Probeer op een positievere wijze te reageren door het doen van voorstellen om de strijd aan te gaan, een strijd tegen het door de strot duwen van vernielende practijken.
   het grote kwaad is de Euro als betaalmiddel en de diefstal dmv de zorgverzekeringen.

 5. Wat kan de burger doen om onder de druk van de verplichte zorgverzekering vandaan te komen ? Het is vechten tegen lucht en wel bedorven lucht waar men zich ongewild in bevindt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.