Advertentie

Onderzoek: geluid, frequentie & vibratie helen..!!


X
X
Onderzoek: geluid, frequentie & vibratie helen..!!

2020 © Nieuwetijdskind.nl | deze versie WantToKnow.nl/be
X

Ken je het begrip ‘Cymatics’..? Dat is uitermate interessant onderwerp. Het laat zien hoe geluidsfrequenties reizen door een bepaald medium, zoals water, lucht of zand, en de fysieke materie rechtstreeks aantasten. Er zijn veel afbeeldingen en ook YouTube-filmpjes te vinden die demonstreren hoe materie (deeltjes) zich aanpassen aan verschillende geluiden en frequenties van geluiden. Kijk maar eens naar het filmpje hieronder, waaruit duidelijk wordt dat de materie ‘zandkorrels’ VOLLEDIG onderworpen zijn aan de frequentie die wordt uitgeoefend op de stalen plaat, waarop het zand ligt.Kijk naar de manier waarop componist Nigel Stanford dit principe toepast in zijn muziek:

Wat betreft eeuwenoude kennis, zijn geluid, frequentie en vibratie altijd al gezien als sterke krachten die het leven kunnen beïnvloeden en aanpassen, tot op de cel aan toe. Helingmethodes met geluid worden sinds mensenheugenis al gebruikt door Sjamanen, die met drums en zang een staat van trance bereiken. Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat drummen en zingen helpt dodelijke hersenziektes (HIER) af te remmen. Ook kan er een gevoel ontstaan van openheid met en toegang tot het/een universum. De zogenaamde ‘geluidstherapie’ wordt steeds populairder en heeft al meerdere medische toepassingen, met name binnen de gebieden van de psychologische en mentale gezondheid.

De Nederlander Robert Boerman doet sinds enkele decennia al tests met cymatics. Hij heeft specifieke, zichtbare vormen kunnen koppelen aan specifieke frequenties. (klik voor artikel hier op de site)

Geluid, frequentie en vibratie worden ook volop gebruikt al communicatie door het hele dierenrijk, daarvan zijn talloze voorbeelden. Neem bijvoorbeeld de wesp, die met haar antenne drumt om de soort of fenotype van haar larven te beïnvloeden. De conventionele benadering heeft lang gedacht dat alleen het verschil in voeding verklaart waarom de ene larve een niet-reproductieve werker wordt en de ander in een reproductief vrouwtje. Maar volgens een onderzoek uit 2011 (HIER) is dit niet het geval:

“Maar het voedingsgehalte alleen kan niet verklaren hoe de eerste paar vrouwtjes in een kolonie zich snel ontwikkelen, maar kleinere lichamen hebben dan werkerswespen. Wij geven hier bewijs dat een mechanisch signaal de cocon stuurt naar een werkerswesp. In de Polistes fuscatus komt dit signaal van gedrum met de antenne (AD), waarbij een vrouwtje haar antennes tegelijkertijd laat trillen op de randen van nestcellen terwijl ze vloeibare voeding aan de larven geeft.

De frequentie van AD ligt hoog aan het begin van de koloniecyclus, wanneer de larven die voorbestemd zijn als werkers worden gekweekt. Later in de cyclus gebeurt dit weinig, wanneer de gynes (vrouwtjes) worden gekweekt. Als gyne-larven werden gestimuleerd met AD-frequenties, dan ontpopten ze als volwassenen met verlaagde vetopslag, karakteristiek voor de werkers. Dit suggereert dat AD het ontwikkelingstraject van larven beïnvloedt door een fysiologisch element te remmen dat nodig is om de diapauze te activeren, die karakteristiek is voor gynes.”

Deze ontdekking geeft aan dat de akoestische signalen die ontstaan door het drummen bij bepaalde soorten biologisch belangrijke informatie overdraagt (informatie betekent dan ook letterlijk: ‘vorm creëren in’), die epigenetisch werkt (d.w.z. iets dat buiten of boven het genoom de uitdrukking van genen beïnvloedt). En dat is natuurlijk behoorlijk fascinerend toch? Net als zoveel andere eeuwenoude denkbeelden, wordt ook deze ondersteund door modern wetenschappelijk onderzoek.

Kanker
Een ander voorbeeld komt uit kankeronderzoek. In zijn Tedx-talk ‘Kanker kapot schudden met resonerende frequenties’, vertelt Anthony Holland, hoogleraar en directeur van ‘Muziek Anthony Holland’ zijn publiek, dat hij een droom heeft. Die droom is een toekomst waarin kinderen niet langer hoeven te lijden onder de effecten van giftige kankermedicatie of stralingsbehandelingen. En nu denken hij en zijn team dat ze het antwoord gevonden hebben: geluid. Holland en zijn team vroegen zich af of ze een cel konden aantasten door een specifiek elektrisch signaal te sturen, ongeveer zoals we nu ook doen in LCD-technologie.

Nadat ze het patentendossier doorzochten voor een apparaat dat hiertoe in staat is, vonden ze een therapeutisch apparaat ontworpen door een arts uit New Mexico. Het apparaat gebruikt een plasma-antenne die aan en uit pulseert. Holland legt uit dat dit belangrijk is, omdat een constante puls aan elektriciteit te veel hitte genereert en daarmee de cel zou vernietigen. De volgende 15 maanden zochten Holland en zijn team naar de exacte frequentie om rechtstreeks een levend micro-organisme kapot te kunnen schokken.

De specifieke helende trilling van stemvorken, bekend als ‘Fonoforese’, is een voorbeeld van stimulerende, positieve frequentie, die ons lichaam kan helpen krachtiger in essentie te komen staan. (klik voor onze aanbieding op het gebied van Fonoforese)

Het magische nummer bleek uiteindelijk een vorm van twee pulsaties: een hoge en een lage frequentie. De hoge frequentie moet precies elf keer hoger zijn dan de lage, wat in de muziekwereld bekend staat als de 11e harmonische. Op de 11e harmonische beginnen micro-organismen uiteen te spatten als kristalglas. En na dit consistent te oefenen tot ze de procedure efficiënt konden uitvoeren, begon Holland met een team aan kankerwetenschappers te werken aan een poging om specifieke kankercellen te vernietigen.

Eerst keken ze naar alvleesklierkankercellen en ontdekten ze uiteindelijk dat deze cellen specifiek kwetsbaar waren voor frequenties tussen 100.000 – 300.000 Hz. Daarna gingen ze over op leukemiecellen en lukte het ze om de cellen te laten barsten voordat ze zich konden opsplitsen. Maar, zoals Holland uitlegt in zijn presentatie, had hij meer statistieken nodig voordat hij de behandeling een realistische optie kon maken voor kankerpatiënten.

In herhaalde en gecontroleerde experimenten, waren de frequenties, ook wel oscillerend pulserend elektrisch veld (OPEF)-technologie genoemd, in staat om gemiddeld 25% tot 40% van leukemiecellen te vernietigen, en in sommige gevallen zelfs tot 60%. Daarnaast vertraagde deze interventie de groei van kankercellen tot wel 65%.

Het verhaal uit 1981 over de biologe en de componist..
Een ander voorbeeld komt uit 1981, toen biologe Helene Grimal eem samenwerking aanging met componist Fabien Maman. Hun doel: de relatie tussen geluidsgolven en levende cellen onderzoeken. 18 Maanden lang onderzocht het tweetal de effecten van 30-40 decibel geluiden op mensencellen. Met een camera op een microscoop keken de onderzoekers naar baarmoederkankercellen die werden blootgesteld aan verschillende akoestische instrumenten (gitaar, gong, xylofoon) en de menselijke stem in sessies van 20 minuten.

Ze ontdekten dat de kankercellen na blootstelling aan het geluid structurele integriteit verloren, tot ze na 14 minuten ontploften. Het effect van de menselijke stem was nog heftiger: de cellen werden al na 9 minuten vernietigd. Hierna besloten ze onderzoek te doen bij twee vrouwen met borstkanker. Een maand lang moesten beide vrouwen drie en een half uur per dag doen aan ‘toning’, oftewel een toonladder zingen. Blijkbaar was de tumor van één deelneemster niet meer detecteerbaar en onderging de andere een operatie. Haar chirurg meldde dat de tumor drastisch was gekrompen en was ‘opgedroogd’. Hij verwijderde het en de vrouw herstelde compleet en ging in remissie.Dat zijn slechts een paar van de talloze voorbeelden die in de wereld te vinden zijn.


En laten we niet vergeten dat Royal Rife als eerste het menselijke kankervirus identificeerde met ’s werelds krachtigste microscoop. Nadat hij het virus had geïdentificeerd en geïsoleerd, besloot hij het te kweken op gezouten varkensvlees. Dat was toentertijd een zeer effectieve methode om een virus te kweken. Daarna nam hij zijn virus en injecteerde het in 400 ratten, die, niet verrassend, allemaal erg snel tumoren kregen. De volgende stap voor Rife is waar het pas echt interessant wordt. Hij vond later dat een frequentie van elektromagnetische energie het kankervirus volledig doet afnemen als het in een dergelijk energieveld wordt geplaatst.

Meer onderzoek
Een onderzoek dat in 2014 werd gepubliceerd in het Journal of Huntington’s Disease (HIER) constateerde dat twee maanden aan druminterventie bij Huntington-patiënten (wat wordt gezien als een onomkeerbaar, dodelijk neurodegeneratieve ziekte) leidde tot ‘verbeteringen in uitvoerend vermogen en veranderingen in de microstructuur van witte materie, met name in genu van de corpus callosum, die de prefrontale cortex met beide hemisferen verbindt’. De auteurs van het onderzoek concluderen dat deze pilotstudie nieuw voorlopig bewijs biedt dat drummen (of vergelijkbare gerichte gedragsstimulatie) kan leiden tot ‘cognitieve verhoging en verbeteringen in de microstructuur van witte materie in de corpus callosum’.

Een Finse studie uit 2011 (HIER) constateerde dat patiënten van een beroerte verbeterd herstel ondervonden als ze muziek werd aangeboden als cognitieve therapie. Ander onderzoek heeft uitgewezen dat patiënten die lijden aan verlies van spraakvermogen door hersenletsel of een beroerte dit sneller kunnen herstellen door te leren zingen voordat ze proberen te spreken. Het fenomeen dat muziek het helen in de hersenen ondersteunt na een beroerte heet ook wel het ‘Kenny Rogers Effect’. Kijk HIER naar een artikel in WIRED over dit fenomeen.

Weet je dat de moderne wetenschap er achter komt dat frequenties ons DNA zelfs beïnvloedt..?!?

Een onderzoek uit 2012 uit Evolutionary Psychology (HIER) ontdekte dat het actief opvoeren van muziek (zingen, dansen en drummen) zorgde voor endorfine (gemeten door verhoogde pijntolerantie na de activiteiten), terwijl alleen luisteren naar muziek dit niet veroorzaakte. De onderzoekers stelden dat dit kan bijdragen aan de bindingen tussen groepen bij activiteiten waarbij men danst en muziek maakt.

Volgens een onderzoek van de National Institute of Health ‘verlaagt muziek angstgevoelens effectief voor medische en chirurgiepatiënten en verlaagt het vaak chirurgische en chronische pijn. Het bieden van muziek aan verzorgers kan ook een strategie zijn om empathie, compassie en zorg te verbeteren.’ Met andere woorden, muziek is niet alleen goed voor patiënten, maar ook voor de mensen die voor ze zorgen.

Als afsluiter vind je hieronder in dit kader nog een interessant interview met geluidstherapeut Dr. Bruce Lipton. Besef dat alle informatie in dit artikel, nog niet eens het topje van de ijsberg vormt! Kijk boven het artikel de uitspraak van Nicola Tesla uit begin van de vorige eeuw.

Er is veel nog te ontdekken en al ontdekt, zeker wanneer het gaat om de medische toepassingen van geluid, frequentie en vibratie; grootheden die natuurlijk alle drie samenhangen. Één ding wordt wel duidelijk: er bestaan nog veel meer methodes in de wereld, zoals die zijn besproken in dit artikel, die we serieuzer moeten nemen en meer aandacht moeten krijgen van de medische wereld.

Het lijkt er steeds meer op, alsof alle mainstream medicatie slechts gericht is op:
1. geld verdienen via het ontwikkelen van medicatie die niet gebruik maakt van de volledige potentie om te helen. Vooral door:
2. het behandelen van symptomen, in plaats van het aanpakken van de essentie van de oorzaak..!!
3. ‘Alternatieve’ therapieën moeten niet voor alternatief worden gehouden, maar deel gaan uitmaken van de norm.

1 gedachte over “Onderzoek: geluid, frequentie & vibratie helen..!!

  1. Frequenties helen, zeg dat wel! Ok, was eigenlijk een verassing voor morgen (ook ivm World Water Day), maar vrouwlief geeft toestemming 😉 Eigenlijk zouden we vandaag aan een andere nieuwe song met speciale boodschap werken…maar dit kwam er spontaan door vandaag…speciaal voor deze bijzondere tijden (en daarom nu al beschikbaar). Enjoy!

    “Healing Song to overcome fear and focus on unconditional love. Please share this with your loved ones to heal any form of fear in these times of need. Yours Truly, SongDancer (a.k.a. Renske Skills)

    Music composed, arranged and produced by John Consemulder & SongDancer for HealingSoundMovementmusic (copyright protected)

    Luister hier: https://www.youtube.com/watch?v=ZjmsU1BGQWs

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.