Advertentie

Orbs, zie jij ze ook vliegen..? (+ updates!)


Orbs, wat zijn nou weer ‘Orbs’..?
x

Wikipedia schrijft over deze Orbs:
‘Orbs is de populaire naam die gegeven wordt aan typische cirkelvormige witte, of doorzichtige vlekjes die verschijnen op foto’s. Het woord orbs komt van het Latijns woord Orbis, dat kring of cirkel betekent.  ‘Orbs’ blijken ballen, diamanten, of vegen van licht te zijn, met een afwisselende grootte op de afbeelding van een golfbal tot een basketbal. Soms laten ‘orbs’ een spoor na zodat het lijkt of ze in beweging zijn.’

Verklaring

De eerste denkwijze bekijkt het als een heel duidelijk gevolg van een flits reactie op stofdeeltjes, insecten of vochtdruppels in de lucht die voor de camera komen. Het zijn dus natuurlijke oorzaken die voor de vertekening van de foto zorgen. Dit verschijnsel komt vooral voor bij camera’s met ingebouwde flitser, doordat de flitser dicht bij de lens zit.

De tweede denkwijze is totaal tegenovergesteld; de ‘orbs’ zijn een paranormaal verschijnsel en niet van natuurlijke oorzaak. Sommigen beweren dat orbs enkel op een bepaalde plek verschijnen, of aangetrokken worden door menselijke activiteiten (zeker als deze activiteiten rond kinderen draaien).

Op publieke plaatsen, overal waar mensen foto’s kunnen nemen zouden dus orbs verschijnen.De mening is al fel verzwakt dat men enkel orb-foto’s kan nemen in verlaten huizen (spookhuizen), toch zijn er strekkingen die beweren dat ‘orbs’ een soort ’toestellen’ zouden zijn van vreemde wezens die het menselijk gedrag observeren.

* * *

x

Orbs, zie jij ze ook vliegen?
x

(klik voor lead naar Bol.com)

Volgens Diana Cooper & Kathy Crosswell, die het boek schreven: ‘Verlichting door Orbs; lichtbollen op foto’s – wat komen ze ons vertellen?’ , zijn Orbs:

‘Energiemanifestaties die ons voorbereiden op de spirituele transformatie in 2012. Op weg naar verschuiving naar de 5e dimensie en hemelvaart (Ascension)”. Ze lijken vooral te verschijnen bij fijngevoelige mensen en spirituele, kunstzinnige gebeurtenissen met een hoogfrequente energie, waar de sluiers dun zijn. De Orbs kunnen vaak ook worden opgeroepen door alleen al de intentie’.

In het boek wordt bij 40 kleurenfoto’s van krachtige lichtbollen door de schrijfsters een uitleg gegeven, ten aanzien van hun identiteit en hun betekenis met onderscheid naar frequentie en sterkte.
De zwakste Orbs zijn lichtlichamen van elementalen, zoals feeen, en geesten van overledenen. En de sterkste Orbs zijn engelen (die zo de aandacht vestigen op hun aanwezigheid), Opgevaren Meesters of incidenteel een wezen uit andere galactische dimensies dat op reis is.

Een andere soort orb draagt gecodeerde (symbolische) boodschappen uit onzichtbare werelden, die soms als een soort inter-dimensionale gateway deuren openen naar andere werelden en verre sterrenstelsels. Veel oefeningen, gebeden en aanroepingen leren de lezers zelf contact te maken.’

Foto’s
Hoe de verklaring van Orbs ook is, de vraag is of het er eigenlijk toe doet, om ervan te mogen en kunnen genieten..! Op onze oproep, hier op WantToKnow, of lezers weleens Orbs hebben gezien en/of gefotografeerd, kwamen een aantal mails binnen met foto’s. Deze plaatsen we hieronder en we zijn bijzonder onder de indruk; het zijn werkelijk prachtige plaatjes die een verbazingwekkende impressie van de dagelijkse aanwezigheid van Orbs tonen.

De plek waar de Orbs gefotografeerd worden, is vaak zodanig, dat je er wél een intelligentie achter kunt vermoeden, zonder er al te wetenschappelijk naar te hoeven kijken en dit te meten. Kijk hieronder bijv. naar de foto van de kat die slaapt en waar de Orb zich rustig bovenop genesteld lijkt te hebben. Of naar de foto van de kinderen op de bank, waar het juist lijkt alsof de Orb op het zwarte T-shirt is gedrukt! Orbs lijken zich juist buiten ons spectrale lichtwaarnemingsveld op te houden, waardoor wij ze niet met het blote oog kunnen waarnemen. (Tot op heden hebben we ook nog niets kunnen lezen van mensen die ze wél kunnen zien!)

Oproep
Dit artikel is een dynamisch artikel, waarbij we ook jou oproepen om foto’s te bekijken, die je wellicht hebt liggen en waarvan je denkt of weet dat er Orbs op staan. Stuur ze naar ons toe met de mail (contact@wanttoknow.nl) en we plaatsen ze, bij gebleken geschiktheid, bij de bestaande foto’s hieronder. Hier zijn de foto’s:

Frank K.: “De foto is gemaakt op een ochtend in Winterberg Duitsland. Die ochtend, een paar uur voor het maken van deze foto, had ik in mijn gedachte een wens uitgesproken om eens iets bijzonders te fotograferen. Met het blote oog was op dat ogenblik niets te zien doch later bij thuiskomst vielen mij deze……tja vreemde verschijnselen op. Ik maakte de foto en voor mij kwam de wind van links!”
Orb boven rechterschouder Alex Collier, foto uit ons artikel over de maan. (klik voor artikel)
Monique O.: Op de dansvloer tijdens een feestje; hoe later op de avond en hoe gezelliger, hoe meer orbs er op de foto’s verschenen…”
Carola RvD – Orbs bij bloesemflesjes
Ierland elvenkring – Orbs
maurice vdw – orb
maurice vdw bijgesneden detail
Orbs – Ineke van L
Orb – Margareth L
Anne – 2x Orbs tijdens klussen
Anne – Orb in deuropening (klik op foto voor hele serie in huis)
Orbs thuis donkere wolken – Anna vdH
Orb tijdens huisinspectie Turkije – Anna vdH
Orb op vliegveld Antalya – Anna vdH
Orb bij vlieg – René B
Orbs in huiskamer bij stoel en onder tafel – Pieter J
Orbs – Viviane D
Lia K – Orbs in Peru
Lia K – Orbs in lucht tijdens terugvlucht uit Peru
Lia K – Orbs bij waterval Turkije
Lia K – Orb in Marokko
Bloem en orb – René B “Mijn mooiste orb foto voor u. Tijdens het maken van de foto zag ik de orb al in mijn zoeker en heb ik daarop scherpgesteld. Het lijkt net als een schematische weergave van het zonnestelsel met bollen in orbit.”
Orbs in graancirkel Standaarbuiten 2010 – Martiin H
Jeannet V: “1994 Frankrijk; opname met analoge camera. Zie de grillige witte vlek bij mijn hoofd, hij lijkt transparant want ter hoogte van mijn shirt is het ´fenomeen´ ook blauw. Er lijkt een soort ´uitloper ´links bij mijn schouder te zijn. Het ´fenomeen´ is ook op het negatief te zien. Een technische fout of natuurlijke oorzaak lijkt er niet te zijn. Mocht iemand hier een nadere verklaring voor hebben dan hoor ik het graag.”
Michael Roads – Orb tijdens presentatie
Herman vdB – orb huiskamer
Michael B – orb
Orbs kathedraal – Angelique V
23 4 2008 van Dijk – Orb
Jan J – Orb 2 schoolfoto
Jan J – Orb op T-shirt
Ina S – Orb op onze kat
Richard P Orbs boven het ijs
Richard P Orb op het ijs (2)
Anne D Tuinfeest in de avond
Anne D tuinfeest foto enige seconden later.
Renate K Schiermonnikoog 2007
Renate K Mei 2010
Renate K Mei 2010 (2)
Renate K mei 2010 (3)
&nsbsp;

199 gedachten over “Orbs, zie jij ze ook vliegen..? (+ updates!)

 1. Ha 🙂 eindelijk na vele jaren duizenden foto’s te hebben genomen en bekeken, heb ik nu een foto met zeer duidelijk gezicht van een astraal natuurwezen,een gnoom,man in het groen.Ik wil laten zien dat de natuurgeesten bestaan. Wie wil de foto zien?

  1. Yanneke, of weet je een andere manier om de foto te verzenden en ontvangen?

  2. Ha daar, Ikzie. Hier op de site zet ik liever niet mijn mailadres. Misschien kan en wil Guido helpen? Door hier de foto te plaatsen, of door ’t goed te vinden dat ik hem een mailtje stuur en jij hem de foto – het klinkt arbeidsintensiever dan het is – en hij hem jouw mail dan weer aan mij? Guido, als dit niet prettig voelt: ook goed hoor.

  1. Ikzie, Guido heeft al actie genomen – kijk maar in je mail. Dank je wel, Guido.

  1. Hoi Ikzie,
   Misschien is dit niet wat je zoekt, maar zelf vind ik WeTransfer altijd heel gemakkelijk om iets te versturen. Het is gratis en je hoeft niet iets op je PC te installeren. Je kan het hier vinden: https://wetransfer.com/ Het wijst zich waarschijnlijk vanzelf: je geeft aan welke cookies je wel of niet wil accepteren; accepteert de servicevoorwaarden en vult dan het mailadressen van de geadresseerde(n) en van jezelf in; de titel van je bestand en eventueel een kort berichtje. Door op ‘selecteer een map’ te klikken, kan je het bestand dat je wilt versturen van je eigen PC uitkiezen; daar klik je op en dan rechtsonder op uploaden klikken. Eigenlijk wijst het zich wel vanzelf. Groetjes, Yanneke

  1. Bijzondere video en zo duidelijk. Ernaar kijken voelt goed. Fijn dat het gelukt is de video op het Internet te plaatsen (en ik denken dat het enkel om het opsturen van iets ging, maar dit is ingewikkelder). Heb jij de opname gemaakt? Bedankt in elk geval voor het delen.

 2. Ja Yanneke, deze korte video heb ik verleden jaar oktober opgenomen in mijn achtertuin. ,heb je ook de verschillende vormen gezien waarin deze orb zich laat zien? In deze zelfde periode heb ik nog iets gezien , maar ik twijfel( omdat de meeste mensen hier nog niet klaar voor zijn ) of ik dit ga schrijven omdat het zeer bizar is-was. Ik was in mijn achtertuin en wilde naar binnen gaan, maar mijn aandacht werd getrokken naar iets bij mijn achterdeur. En ja, een zeer lang smal mannelijk persoon stond in al zijn glittering voor mij. Ik moest omhoog kijken om zijn gezicht te zien , en hij kijkt vanuit de hoogte naar mij. Zijn gezicht strak, niet vriendelijk, geen emotie, maar vol wijsheid. Tijdens dit gebeuren zie ik mijn wachter naar de man toegaan, en ik zie dat de man naar mij knikt en kijkt naar mijn wachter en ik hoor het telepatisch. De man vraagt wie is dat ? aan mijn wachter. Ik zie mijn wachter met hem praten , en de man kijkt vanuit de hoogte me een paar keer aan. Ik besloot om naar binnen te gaan, uit respect ga ik niet staren, een korte ja knik , die werd beantwoord met de zelfde knik.

  1. Hoi Ikzie, Ja, ik heb de verschillende vormen gezien, maar het was ook zo helder; dat zie je niet vaak. De Orb kon zich misschien zo laten zien door hoe jij hem waarnam: zonder van alles te vinden, te willen, of ergens iets mee te moeten. Ik heb met aandacht gelezen wat je in je achtertuin zag. Het zal een heel bijzondere ervaring geweest zijn. Vreemd, dat dit voor veel mensen als zeer bizar geldt. Ik kijk juist bijna nooit meer naar het nieuws: echt zeer bizar wat er in de wereld normaal gevonden wordt.

 3. Blij dat ik ben terecht gekomen op deze pagina, heb al meerdere malen orbs waargenomen met het blote oog
  Ik heb een schermfoto ingestuurd naar jullie na op 3 april 2024 een video te hebben gemaakt op mijn slaapkamer waar duidelijk een kleurrijke lichtbol heel snel voorbij flitst
  Waarom een video gemaakt? Heb al enige tijd opgemerkt dat er veel energie aanwezig is in huis

  De kleuren zijn prachtig nog nooit gezien

  Groeten

  1. Nou Iris, vraag niet hoe het kan, maar geniet ervan! De rode lijn bij de orbs is imo de aanwezigheid bij vrolijkheid/blijheid..
   Ingetogenheid ook. Dank voor het delen!

  2. Hoi IRIS, Jij schrijft>duidelijk een kleurrijke lichtbol heel snel voorbij zag flitsen< Ja, zo proberen ze ( natuurwezens) je aandacht te trekken. Zeer waarschijnlijk zit je nu in de nieuwsgierigheid naar deze verschijnselen, en deze nieuwsgierigheid is niet te stoppen. Maar zoals het ook in de mensenwereld is ,goede krachten en zwaar tegenwerkende krachten, zo is het ook in de wereld van de natuurwezens. Ik wil hiermee zeggen, je moet er mee leren dealen, kan je dat niet, laat het met rust.

  3. Hallo, IKZIE

   Ik ben mij zeer bewust over de goede en de tegenwerkende krachten, ik kan er zeker mee dealen

   En dankbaar dat ik deze mocht ontvangen
   Ik zit niet in nieuwsgierigheid, het heeft mij wederom iets moois gebracht

   @Guidoj graag gedaan!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.