Advertentie

Wie niet met mij is, is tegen mij


Al Gore: "I'm here to talk about global warming and reducing energy.."
Al Gore: "I'm here to talk about global warming and reducing energy.."

Vorige week schreef Kasper Noppen, blogger voor de website VoorDeWereldVanMorgen.nl, een stukje op deze website. Onderstaand mijn reactie op zijn stuk.

Voor wie openstaan om te twijfelen aan de ‘waarheid’ van Al Gore – namelijk dat het broeikaseffect door de mens wordt veroorzaakt – is genoeg informatie te vinden op het internet. Kijk maar eens op ‘complotwebsites’ die openlijk twijfelen aan de alom geaccepteerde oorzaak van het broeikaseffect, zoals op deze Engelse site Global Research of deze Nederlandse website Ditkannietwaarzijn.info of Zapruder, die geregeld wat publiceert over ‘de klimaat hoax’, zoals hier en hier en hier.

Ons wereldbeeld
Voor veel ‘anti-conspiracy’-denkers is het makkelijk om deze informatie in de wind te slaan. Maar ben jij je ervan bewust in hoeverre de media jouw wereldbeeld bepalen? De meeste van ons geloven immers pas echt iets als ook de massamedia en de politiek zeggen dat iets wel of niet waar is. Maar wat als ook ‘serieuze’ media openlijk aangeven dat de waarheid in het midden zou kunnen liggen? Zoals op MSNBC: ‘Primaire oorzaak van Global Warming ontdekt’. Of op Newsmax.com: ‘31,000 wetenschappers verwerpen Al Gore en Global Warming’. Mmm dan wordt het lastiger….

Zelf op onderzoek uitgaan

Misschien iets té gepeperde uitspraken van Al Gore?
Misschien iets té gepeperde uitspraken van Al Gore?

Bovendien: de onthullende informatie over mogelijke oorzaken van klimaatverandering, wordt versnipperd aangeboden. De kans is dus groot dat – als je Al Gore nog op zijn blauwe ogen gelooft – de nieuwsberichten die zijn waarheid tegenspreken je amper zullen opvallen. Het zijn veelal de mensen met vragen waar media en politiek GEEN antwoord op geven, en daarbij zelf op onderzoek uitgaan, die op dit soort informatie stuiten.

Zoals Kasper Noppen. In mijn ogen iemand die openlijk durft te twijfelen aan het gangbare wereldbeeld – gebaseerd op schaarste, angst en polarisatie – dat hem via de gangbare nieuwskanalen wordt ingeprent. Het geeft je als mens doorgaans niet het gevoel dat jij bij machte bent om de wereld te veranderen, wat vervolgens alleen maar bijdraagt aan het in stand houden ervan. Want wat je aandacht geeft groeit. Zowel positief als negatief. Wist je dat de wereldwijde C02-uitstoot nog sneller is toegenomen? (klik hier)

Ruimere blik op de werkelijkheid
Ik merk aan het bezoekersaantal van mijn nieuwe website WantToKnow.nl (ruim 80.000 in twee maanden en iedere week 10.000 nieuwe mensen), dat steeds meer mensen hun blik op de werkelijkheid verruimen. Steeds meer mensen hun macht, die ze onbewust uit handen hebben gegeven aan het ‘systeem’, weer terugnemen. Omdat ze ergens voelen dat de wereld van morgen er ook eentje kan zijn van eenheid, overvloed en vrede.

Het is te makkelijk om WantToKnow te scharen onder de ‘complotwebsites’. Vooral omdat deze website verifieerbare informatie – veelal afkomstig van ‘serieuze media’- aanbiedt over grote doofpotaffaires, die onze levens en de wereld ingrijpend beïnvloeden. Waar echter maar weinig mensen zich bewust van zijn.

Steekhoudende suggesties
Ik ben het eens met de woorden van Max Christern dat je een gelukkiger mens wordt als je jezelf focust op de positieve dingen in het leven. En verandering aanbrengt daar waar je bij machte bent. Ik ben ook van mening dat we eerst openlijk moeten spreken over wat er momenteel in de wereld gebeurt, zodat we steekhoudende en concrete suggesties kunnen doen om een betere toekomst te bouwen voor ons allemaal. In de discussie over klimaatverandering blijven we vaak hangen in het verminderen van C02-uitstoot, het verhogen van milieubelasting (wat de staatskas alleen maar spekt), de emissiehandel, het kopen van een Prius, het indraaien van een spaarlamp, enzovoort.

En dat is niet waar het over gaat. Het gaat om wie je bent als mens en in wat voor wereld jij wilt leven. En wie durft zijn huidige wereldbeeld open te stellen voor nieuwe inzichten, zal het niet langer toestaan dat er regeringsleiders zijn die keuzes maken op basis van hun ego, ten koste van de Aarde en alles wat daarop leeft. Hoe weet je nu wat waar is? Uhm luister eens naar je gevoel? En ja, ook over klimaatgoeroe Al Gore is er genoeg informatie te vinden die het daglicht niet kan verdragen….

3 gedachten over “Wie niet met mij is, is tegen mij

 1. wat mij opvalt is dat niemand gaat kijken wat de aarde zelf doet.
  waarom moeten wij bv elk jaar ons kompas opnieuw calibreren?
  waarom moeten we elke paar jaar nieuwe tabellen hebben om de variaties in het bepalen van de magnetische noordpool op een goede manier te kunnen bepalen?
  weet je wel dat de magnetische noordpool per jaar een aantal mijlen verder weg loopt van de geografische noordpool richting alaska?
  wat zijn de effecten daarvan?
  ik weet het niet maar ik stel wel vragen bij al die “verschrikkelijke” milieuopwarmingsverhalen die ons bang moeten maken en gebruikt worden om allerhande belastingen op te leggen/verhogen.
  de een schreeuwt dat we gaan verzuipen de ander dat we zullen bevriezen, laat ik er nu geen moer meer van begrijpen en nog steeds het credo hebben: politiek, films en tv hebben een ding gemeen: ze zijn geen van allen te vertrouwen, want je wordt bedonderd waar je bij staat.

 2. dit hele al gore verhaal heeft ook een keerzijde namelijk: het is natuurlijk niet de bedoeling dan maar te gaan denken dat het millieu geen aandacht verdiend en helaas zie ik veel mensen dit ook aangrijpen om maar weer lekker in slaap te vallen en niks te doen

  millieu ok melkkoe nee daar ben ik het wel helemaal mee eens het word allemaal aangegrepen om je uit te melken

  rob die verschuiving van de polen hoort allemaal bij de creatie cyclus van 26000 jaar en dit zullen velen wel niet met me eens zijn maar zonder de galactic federation zou dit effect nog veel groter zijn

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.