Advertentie

Sámen lossen we de crisis op..!


x

Sámen lossen we de crisis op..!

2013 Duurzaamnieuws.nl en WantToKnow.nl

x

dog-vs-waterstandEr lijkt geen einde aan het kringetje te komen: we zitten in een crisis, hebben een regering die de zaak alleen maar verergert, die vervolgens alle steun van de bevolking verliest en desondanks stug doorgaat met het nemen van bewezen verkeerde maatregelen. De peilingen van afgelopen week laten nog maar 23% steun zien voor de regeringspartijen VVD en PVDA, en een onwerkbare splijting van de rest van het politieke veld.

Niet dat het enige indruk maakt in Den Haag!
Minister Jeroen Dijsselbloem vertelt op Lowlands dat hij geen gemakkelijke weg uit de crisis ziet, maar alleen één van botte keuzes en harde beslissingen. Waar die toe leidt weten we inmiddels. En in dagblad ‘Trouw’ melden VVD en PvdA dat ze vanaf nu alléén verder zoeken naar de € 6 miljard, die volgens hen nog bezuinigd dienen te worden, zonder de steun van één van de oppositiepartijen. Oftewel, inbreng vanuit de samenleving is niet gewenst en het negeren van de democratie is kennelijk een van die botte keuzes van dit kabinet.

Cooperation drawingKortom, een duurzame en solidaire samenleving is, of lijkt in ieder geval, verder weg dan ooit en een val van dit kabinet zal ons alleen maar van de regen in de drup brengen. Misschien dat er nog wat hoop gloort in een jarenlange formatie zonder regering; dat heeft België ten slotte meer opgeleverd dan wij nu hebben…!

Kunnen we het zelf doen?
Er zijn in dit land al honderden organisaties en honderdduizenden mensen bezig met wat zo mooi sociale vernieuwing heet. Ver weg van Den Haag (ten minste, in politieke zin) wordt in eigen buurt en plaats gewerkt aan waardevolle projecten die wel degelijk resultaten opleveren op het gebied van werkgelegenheid, welzijn, zorg, onderwijs. Daar wordt door burgers, organisaties en gemeenten samen kennis en inzet omgezet in echte duurzame waarde en welzijn.

Het kan! Met al die mensen en met een gedegen plan lossen we samen de crisis op: we verzamelen de voorbeelden en ideeën, kiezen daar de beste uit en stellen daarmee een programma op dat breed in de samenleving wordt gedragen. Dat programma bieden we aan de politiek aan. De partij of coalitie die zich hieraan verbindt weet bij voorbaat dat ze daarmee brede steun verwerft.

Zo kan de ‘Wisdom of the Crowd’ laten zien wat ze waard is. Met een website en de inzet van een kundige club betrokken Nederlanders kunnen we samen praktisch inhoud geven aan sociale vernieuwing. Nederland economisch en sociaal gezond en duurzaam voor ons allemaal.

Wie er iets van vindt mag dat hieronder melden. En wil je gelijk meedoen? Stuur dan een mailtje naar ikdoemee@duurzaamnieuws.nl

 

24 gedachten over “Sámen lossen we de crisis op..!

 1. @Zo kan de ‘Wisdom of the Crowd’ laten zien wat ze waard is.

  Iedereen die denkt dat hij of zij iets te bewijzen heeft, is goed gek.

  @Nederland economisch en sociaal gezond en duurzaam voor ons allemaal.

  We zijn al sociaal gezond. Je weet toch waar je de dingen die je nodig hebt kunt halen? Je weet toch waar je je broccoli haalt, en waar je die duurzaam/biologisch/zelfvoorzienend kunt halen?

  Alles is er al. Alle onderlinge interacties zijn er ook al.
  Je kunt in het hier en nu massaal overstappen op een ander betaalmiddel.

  Vraag eens aan alle mensen die met van die prachtige duurzaamheidscrowdpower dingen bezig zijn, of ze zich op de achtergrond allemaal stiekem vast blijven houden aan alle afscheidingen die zo goed voor hen geregeld zijn: pensioenvoorzieningen, (los gekomen) levensloopregelingen, hypotheekrenteaftrek, subsidies en noem maar op: het leeg graaien van de rest ten faveure van jezelf…

  en de troep opruimen dan duurzaam en sociaal noemen.

  Of zijn het allemaal arme sloebers die opgeroepen worden iets te bewijzen?

 2. “We”?
  Wat heeft het voor zin om goede plannen te verzamelen, de “beste”uit te kiezen (criteria?) en een selectie in een pakketje aan de politiek te doneren?

  Prima om als crowd zelf iets te gaan doen, maar geef dan de kracht van de crowd niet uit handen aan een politieke partij, maar zet samen iets op. Er zijn genoeg initiatieven die levensvatbaar zijn zonder inmenging van de politiek.

  Ik ben van mening dat we het beste zonder politiek leren overleven. Dat heet een alternatief zoeken voor het huidige systeem, want dat systeem werkt niet. Zolang het in handen van politiek blijft, rijden we rondjes om de kerk en we hebben gezien wat dat oplevert, toch?

  1. En dan wordt er “samen” een ontzettend mooi initiatief opgezet,,, en dan gaat het toch weer mis…… op de Hebzucht van de Mens…. zucht

   Alpe d’HuZes – declaratiegedrag van 1 van de oprichters van Alpe d’HuZes, Coen van Veenendaal en het “zwakke excuus” van het bestuur van Alpe d’HuZes-

   http://www.opgevenisgeenoptie.nl/

  2. Misschien ga ik toch eens beginnen met ruilhandel in de buurt. Eens kijken wat ik voor een pot frambozenjam uit eigen tuin kan ruilen 🙂

   Dick, volgens mij is het bericht over Coen van Veenendaal stemmingmakerij. Het is wel erg makkelijk om te zeggen dat hij dat geld in eigen zak stopt, terwijl De Waal in een interview vertelt dat Coen er wel dag en nacht voor heeft gestaan en vanalles heeft gedaan en geregeld, onder andere met prominenten.

   Ik durf te geloven dat het hier om ondoorzichtigheid van de rekeningen gaat, niet om moedwillige zakkenvullerij.

  3. Ha, precies wat jij schrijft!
   Als we het samen kunnen bedenken, kunnen we het ook samen doen.
   Een systeem waarin anderen het moeten waarmaken werkt niet, dat wordt inderdaad weer een rondje om de kerk wat niets oplevert.

  4. Lilian 2.4, “de tijd zal het leren”…… ik kreeg vanavond een mevrouw aan de deur, die met een collectebus liep voor de KWF.. Ze vroeg of ik iets wilde geven voor het KWF en toen ik riep “Vanzelfsprekend, al was het alleen maar omdat u de moeite neemt om met een collectebus bij de deuren langs te gaan” zuchtte ze en vertelde, dat het gezien alle negatieve reacties die ze kreeg helemaal niet zo vanzelfsprekend was om iets te geven…..

   Een initiatief uit de samenleving als Alpe d’HuZes is geweldig… Samen buiten de overheden om iets opzetten voor een goed doel…. maar het brengt als initiatiefnemers ook een enorme verantwoordelijkheid met zich mee.

 3. Lilian, kom op, ondoorzichtigheid van rekeningen………. een accountant die het jaarverslag controleert kan toch nog wel in rekening gebrachte managementvergoedingen van 160.000 euro bij elkaar optellen…. en dat heeft die meneer Coen van Veenendaal binnen 1 jaar voor enig projectwerk gedeclareerd…… te gek voor woorden.

  En dan dat zwakke bestuur van Alpe d’HuZes ….. zij waren de grootste subsidiegever van dat project….. ze wisten dat Coen van Veenendaal betaald werk zou gaan verrichten voor dat project…… en ze zijn vervolgens “vergeten” om een goede controle uit te voeren op de besteding van die projectgelden…. en dan achteraf als het leed is geschied trekken ze hun handen terug in onschuld als een Pontius Pilatus…. te walgelijk voor woorden…. schijnheilig noem ik dat.

  1. Hij die zonder zonde is werpe de eerste steen Dick..
   Ik weet niet wat die meneer voor weerwoord heeft. Hij heeft een prachtige organisatie opgezet die miljoenen nu ophaalt.
   Wat heeft hij voor kosten en uren gemaakt en wat is zijn idee ‘waar(d)’ geweest.. Ik weet het allemaal niet. Oordeel, oordeel, oordeel. Hoor en wederhoor..?

  2. Ach, Guido, ik wilde een beetje in de stijl blijven van veel artikelen die je hier plaatst over misstanden in de maatschappij 🙂

  3. Guido, je praat helaas als een ondernemer uit de “oude doos”….. wat voor kosten en uren heeft hij gemaakt en wat is zijn idee “waard” geweest? … willen we naar de inrichting van een ander soort maatschappij, waar we het samen doen in verbinding….. dan zullen we ook op een andere wijze om moeten gaan met belonen…

   Ik zal nog even toevoegen het jaarverslag van 2011 waar je die 160.000 uit kunt lezen…. die 160.000 is zuiver managementvergoeding…. daarboven komt nog zijn onkosten/reiskosten van ruim 50.000. Overigens staat er een interessante toelichting….. er is overeengekomen dat het uurtarief niet meer mag bedragen dan 100,= euro (een gemiddelde werknemer bij ons heeft inclusief alle werkegeverslasten niet meer dan een uurtarief van 30)…. Vind je dit voor een ideele stichting “normale” vergoedingen als je gelijktijdig een “strict anti strijkstok beleid” hebt onderschreven??

   http://inspire2live.org/wp-content/uploads/FR-Inspire2Live-2011.pdf

  4. Dick
   het is allemaal van hetzelfde (des)info-oorlog
   en psychologische discussiedoders-citaten
   waarom denk je dat die webmasters al die jaren hun ding kunnen doen…

  5. bij Argusoog was het bij kritiek altijd dat citaat van…
   “eerst kwamen ze voor de joden…”

  6. Guido snap je het dan niet,
   jullie worden ook gebruikt.
   jullie zijn die witte mannen met rode lintjes die de ‘draak’ naar de goatstep leiden…

  7. Guido, ik weet niet wat je bedoelt….. de enige intentie die ik heb is om op een integere en transparante wijze bepaalde zaken voor het voetlicht te brengen….. Dat is toch ook de intentie van wtk? Als er overeen gekomen is dat alle personeelsleden van Alpe d’HuZes of aanverwante stichtingen in het kader van een “strict anti strijkstok beleid” geen bezoldiging ontvangen, dan blijf ik bij mijn mening dat :

   a. het bestuur van Alpe d’HuZes “boter op haar hoofd heeft” als ze wel toestaat dat Coen van Veenendaal via een eigen management in het jaar 2011 meer dan 215.000 euro declareert (waarvan ruim 160.000 euro management vergoeding, lees directiebeloning; hij profileert zich namelijk via zijn eigen twitter account als directeur van die stichting, terwijl die stichting zelf stelt dat ze geen personeel in dienst heeft).
   b. Coen van Veenendaal zelf een kwalijke rol speelt door toe te staan dat hij een managementvergoeding ontvangt van Inspiration2Live in 2011 van ruim 160.000 euro, bedenkende dat hij zelf nog meer management B.V.’s heeft, zoals Inspiration2Lead (waarin hij de opbrengsten van dagseminars en andere activiteiten heeft ondergebracht). Hij omzeilt daarmee op een slinkse wijze de voorwaarde van het anti strijkstok beleid en daarnaast wordt er door deze handelswijze ook nog eens onnodig geld verkwist van de sponsors (over de managementvergoeding moet de BV van Coen ruim 15.000 euro BTW afdragen, die de stichting Inspiration2Live niet kan terugvragen)

  8. ik kan niet de Duitse burgers van toen aan de onderkant van de samenleving die in overlevingsmodus worden geflikkerd beschuldigen van het niets verkeerd doen!
   ze kruipen in het hoofd van de slachtoffers om zich schuldig te laten voelen voor wat de agressors doen.

  9. Guido, blijkbaar is het lastig om aan jou duidelijk te maken wat mijn punt is….. het gaat mij niet om die 160.000 op zich…. het is veel geld, maar daar zit niet de crux van mijn reacties…. ik zou het fijn vinden als een ieder in volledige transparantie en vanuit integriteit verantwoording aflegt van zijn/haar handelen….en daar is in dit geval, gelukkig op een amateuristische wijze, niet aan voldaan! Mag ik dat voor het voetlicht brengen?

  10. in die redenatie zijn alle omgekomen afrikaanse kinderen van de laatste decennia zelf schuldig aan hun eigen verhongering en ziektes, simpelweg omdat ze niets zeiden…
   maar als je wat zegt, krijg je op z’n minst stokslaag…
   of als je lief bent, wordt je in een vluchtelingenkamp geflikkert, waar de humaniteits-stichtingen zich ‘non-profit’ over je gaan ‘bekommeren’ en je gaan verhandelen naar het land van de agressors waar je je handje mag ophouden in naam van zogenaamde democratie en vrijheid, als je wat leuks zegt voor de camera.
   ja die arme afrikaantjes zijn zelf schuldig aan hun genocide, tuurlijk,
   hadden ze maar hun mond moeten opentrekken tegen de tanks en vliegtuigen en messentrekkende mafkezen.

 4. Natuurlijk kunnen we het best zelf. Nadeel is dat we inmiddels al lang en breed in een totalitair systeem zitten. Waarin serieuze ruilhandel als economische handeling wordt bestempeld en er weer schaamteloos belasting over wordt geheven, en zelfvoorzienend zijn strafbaar is. Enige optie;anarchie

  1. Imke, een tip: zorg ervoor dat je BSN (burger-service-nummer) verdwijnt. Is dood-verklaring wellicht een optie? 😉

  2. Tja het bsn….. Alsof het een service is dat je je geld ontstolen wordt middels de belastingen, alsof je een nummer bent en niet meer dan dat! Het is slechts een instrument om je te controleren niks service, Orwell zou likkenbarend hebben toegezien als het in zijn tijd al bestond en het zeker in zijn boeken hebben verwerkt het bsn, pfoeh. Trouwens helemaal niets mis mee anarchie!!! en wellicht naast drank een reddende factor !

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.