Advertentie

Vegetarische slager stopt té succesvolle crowd-funding..!


de-vegetarische-slager-logo

x

x

Jaap Korteweg haalt € 2,5 miljoen op voor fabriek..!

x
Vegetarische slager stopt té succesvolle crowd-funding..!

x

Vegetarische slager Jaap Korteweg, tevens echtgenoot van Partij voor de Dieren-voorvrouw Marianne Tieme, heeft een lening van maar liefst € 2,5 miljoen opgehaald om een fabriek te bouwen voor zijn vleesvervangers. Op de 7-jarige obligatielening tegen 5% rente, kon sinds 3 weken worden ingeschreven via mkb-beurs NPEX. Daar kunnen particulieren rechtstreeks investeren en handelen in ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf.

Korteweg had de luxe dat investeerders in de rij stonden voor deze crowfunding; tot begin december was de inschrijving open, maar die ging dus vervroegd sluiten. De fabriek van de ‘Vegetarische Slager’ krijgt een capaciteit van maar liefst 50 miljoen stukken ‘vleesvervangend nepvlees’ per jaar..

jaap korteweg vegetarische slager

Jaap Korteweg is biologisch akkerbouwer en mede-oprichter van ‘BioTrio’, een biologisch akkerbouw-en tuinbouwbedrijf in Noord-Brabant. ‘BioTrio’ bewerkt 210 hectare akkerbouwland en de belangrijkste gewassen die worden verbouwd zijn peen, uien en aardappelen voor de versmarkt. Verder teelt ‘BioTrio’ conservengroenten en kruiden voor de industrie. Korteweg is sinds 2010 bezig met de teelt en productie van vleesvervangende producten. En die ontwikkeling maakte hem toen uniek in Nederland.

Jaap ging namelijk als één van de eerste producenten van vleesvervangers, uit van dezelfde discussie die iedereen heeft met elkaar, als het gaat om vlees te vervangen door…? Het motto blijkt namelijk te zijn bij bijna iedereen, dat HET MEER OM DE BITE GAAT, DAN OM DE SMAAK VAN ECHT VLEES.. Hierdoor zijn veel vleesvervangers vaak slappe aftreksel van vlees. Vegetarisch ‘vlees’ zou een perfecte vervanger zijn van dierlijk ‘vlees’, wanneer die perfecte bite er maar zou zjin… En natuurlijk het gaat erom, bij vegetarisch voedsel, dat je letterlijk ‘vlees noch vis’ eet, maar figuurlijk kun je dat toch wél..? Zeker als je van plan bent vlees links (en vis rechts) te laten liggen en voortaan vegetarisch te gaan eten, is die ‘BITE’ en krachtige stimulans..!

Een kleine greep uit het assortiment van de 'Vegetarische Slager'.. Zoals je ziet, helpt zelfs de 'look' met het accepteren van vleesvervangers als volwaardige vervangers van vlees en vis.
Een kleine greep uit het assortiment van de ‘Vegetarische Slager’.. Zoals je ziet, helpt zelfs de ‘look’ met het accepteren van vleesvervangers als volwaardige vervangers van vlees en vis.

 

Geld genoeg om uit te breiden..
De opgehaalde € 2,5 miljoen wordt gebruikt om een nieuwe fabriek in Breda te bouwen. Het bedrag was bekend en het doel van de campagne, maar die is inmiddels dus gestopt, terwijl het oorspronkelijk de bedoeling was om geïnteresseerden tot 4 december de tijd te geven… Tja, ook succes kent zijn grenzen.. In 3 weken tijd werden er 4.999 obligaties verkocht aan 671 deelnemers. De obligaties hebben een looptijd van 7 jaar en hebben een rente van 5%.

Jaap Korteweg is zelf ook verbaasd dat het zo hard ging met de obligatieleningen. “Het laat zien hoezeer beleggers belangstelling hebben voor duurzame ontwikkelingen op het gebied van het vervangen van traditionele vleesproducten”, aldus de oprichter van de ‘Vegetarische Slager’.  Korteweg gaf vooraf aan dat de fabriek nodig is om sneller nieuwe producten te ontwikkelen en massaproductie mogelijk te maken, waarvoor bij hem het criterium was, dat de fabriek een capaciteit zou krijgen van 50 miljoen vegetarische maaltijdcomponenten per jaar.

* * *

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.