WantToKnow.nl

Keshe in het Evoluon, een verslag..

Elektor had afgelopen zaterdag, 26 November, Mehran Tavakoli Keshe uitgenodigd om een demonstratie te geven over zijn ontdekkingen en uitvindingen op het gebied van alternatieve, vrij energie. Elektor was al een aantal jaren in gesprek met Keshe om een aantal van zijn ontdekkingen van dichtbij kunnen bekijken.  Tijdens Live! gaf dhr. Keshe afgelopen zaterdag dan ook uitleg over zijn ontdekkingen en een aantal demonstraties. De demonstratie werd gegeven in het Engels en was goed te volgen via een groot videoscherm. 

Mee dan 1000 bezoekers vulden het Evoluon afgelopen zaterdag, allemaal naar Eindhoven gekomen voor meer dan 20 lezingen, diverse demonstraties, een enthousiaste groep exposanten. ’s Ochtends workshops,  en gedurende het beursgedeelte konden bezoekers de stands van de exposanten bezoeken, lezingen bijwonen, praten met redacteuren en ontwerpers, kijken naar robot- en mechatronica-demonstraties door studenten-teams. En ook meedoen aan de elektronica-quiz. ’s Middags stond er een demonstratie over alternatieve energie op het programma, een onderwerp dat onverwacht veel extra bezoekers trok.

 

Keshe in het Evoluon, een verslag..

© Cozmic/JvdB November 2011

x

Zaterdag 26 november 2011 was MT Keshe in het Evoluon in Eindhoven , hij gaf daar een lezing over zijn ontdekkingen en zou deze keer ook demonstraties geven van zijn uitvindingen . Het hoofdartikel hier op WantToKnow van een paar weken geleden en het verder lezen op de site van de Keshe foundation hadden op zijn zachtst gezecht mijn interesse gewonnen. Hier volgt een verslag van deze lezing vanuit mijn optiek. Ik ben geen wetenschapper, geen deskundige maar meer een geïnteresseerde leek.

Mehran Keshe, met in zijn hand één van de testflesjes, die energie genereren.

De grote Theaterzaal in het Evoluon was bijna compleet gevuld, met mensen vanuit het hele land en van allerlei allooi. Op het podium waren allerlei atributen uitgestald die niet eens de pretentie hadden enigzins high-tech te zijn… Allerlei frutsels gemonteerd op curverboxen en nog twee emmers met onbekende inhoud. Dat beloofde wat….

In de loop van de lezing wordt duidelijk wat een veelzijdige Willie Wortel deze knorrige Iraniër werkelijk is. Helaas was de dag ervoor de politie langsgeweest om de container met zijn 3KW-generator te verzegelen; de autoriteiten wilden niet dat hij deze aan het grote publiek zou tonen. Het enige wat hij hiervan kon tonen was een video opname van de verzegelde container en een generator in eeen emmer die absoluut niet gefilmd mocht worden.
Vreemd genoeg had Keshe begrip voor deze beslissing van de autoriteiten, want, zo verklaarde hij, deze techniek is zo revolutionair dat als het in de verkeerde handen valt het wel eens catastrofale gevolgen kan hebben. De techniek van deze generator is namelijk direkt gelinkt aan de ruimtevaart-technologie waar hij mee bezig is .

De essentie van zijn werk is zover ik het begrepen heb is even simpel alswel geniaal , in my opinion tapt hij op de ‘zachte ‘ manier in het grote energieveld in om de omgevingsenergie te benutten. De andere methode die hij gebruikt is het ‘openmaken’ van protonen om van de daarin aanwezige energie het benodigde af te tappen. De methoden die gebruikt worden in de huidige wetenschap noemt hij dan ook zo ongeveer barbaars en gedoemd te falen (fusie d.m.v. botsing met hoge snelheden). Keshe benadrukte ook dat de nadruk van zijn werk ligt op het gebied van de ruimtevaart. Met hoge voltages en ampéres heeft hij niet zo veel, volgens hem valt er met een kleine hoeveelheid energie meer te bereiken. Dit alles is gebaseerd op de plasmatechnologie, afhankelijk van het gewenste resultaat worden de electronen of de protonen ingezet.

Over zijn ruimtevaartprogramma was hij duidelijk; interstellair reizen behoort binnenkort tot de mogelijkheden, op een comfortabele wijze en supersnel. Binnen het ruimteschip is het gewoon 1 G zwaartekracht en door je af te stemmen op de bestemming wordt je er vrijwel naartoe ‘gezapt ‘. In de testperiode schijnen er wel wat ruimtevoertuigen verloren gegaan te zijn vanwege onervarenheid met de besturing…

De beroemde PET-fles waarmee Keshe al laat zien dat hij energie in de vorm van electriciteit opwekt.

Een van de apparaten die hij op tafel had staan maakte ter plekke koolstof uit de in de lucht aanwezige CO2, naar ik begreep kunnen met deze zuivere koolstof diverse ziektes en aandoeningen zoals Alzheimers en MS te lijf worden gegaan door aangetastte koolstofdeeltjes in het lichaam te vervangen door koolstof in zijn zuivere diamantvorm.

Een ander object dat hij bij zich had was een zaklamp met ledlamp die zonder batterij of andere energiebron behalve omgevingsenergie al 2 jaar brandde. Daarnaast had hij ook nog wat voorbeelden met simpel ogende technologiën, die spanning opwekten uit het ogenschijnbare niets, met een voltmeter werd de werking onmstotelijk bewezen.

De heer Keshe gaf aan dat de oude wetenschap een keer op de schop moet en er ruimte moet komen voor een nieuwe manier van denken. Wie voldoende ‘Star Trek’ heeft gekeken zal hem redelijk kunnen volgen, ik was alvast behoorlijk onder de indruk en hoop hiermee een redelijk duidelijk verslag gemaakt te hebben. We zullen vast meer horen van deze man en ter aanvulling moest ik nog even denken aan de vraag uit het publiek waarom hij niet met zijn uitvindingen naar de grote bedrijven gaat.. Zijn antwoord was: “Laat ze maar naar mij toe komen!”…

* * *

Hier de lead naar de site van de KESHE-foundation met foto’s van de presentatie in het Evoluon.

95 Reacties op Keshe in het Evoluon, een verslag..

Plaats hier je reactie


Spelregels bij de reacties/ het reageren onder artikelen

 • blijf bij het onderwerp en dwaal niet af naar bijzaken. Dat maakt het voor lezers van de reacties ook prettiger.
 • blijf beleefd en gebruik geen scheldwoorden; stevige taal is prima, als het respect gewaarborgd blijft.
 • wil je met mensen even apart of niet over het onderwerp kletsen? Daarvoor is de 'chat' bedacht. Klik op dat knopje en je kunt aan de gang.
 • wij houden ons het recht voor, zonder enige verantwoording, noch opgave van reden, reacties te verwijderen (wordt niet gemeld!) of toegang tot reacties te blokkeren.
 • maak er een respectvol samenzijn van, hier op de site! WELKOM!
Wilt je een Persoonlijke Avatar afbeelding bij jouw reacties?

Je e-mail wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden.

 • monika

  IRIB is een nieuwssite van de Republiek Iran….zij hebben het volgende vermeld:
  Vrije energie in het Iran en een relatie met Keshe.
  http://www.politaia.org/wissenschaft-forschung/irans-raketenabwehrschirm-und-die-keshe-foundation/

  25
 • Geurts Isabella

  publiceer dat eens in de krant, kijken hoe die politiekers erop reageren!!!

  24
 • Sandra

  Ik was zelf benieuwd of Keshe werkelijk wat had laten zien in het Evoluon, of dat hij weer stond te goochelen met zijn magneetjes in zijn handen en weer een of andere geweldige smoes had om niets te laten zien.
  Samen met een vriend maakten we er al grapjes over.
  En???? Weet je hoe we naar mars kunnen? Kratje colaflessen misschien??
  “Nou, je zit er niet veel naast, maarrr ik moet je helaas teleurstellen. Het zijn holle colablikjes.”
  “Hele colablikjes met een dubbele bodem zeker???
  En warempel!!!

  Ben ook naar zijn lezing geweest bij Niburu.
  Alles, maar dan ook alles voelde voor mij niet goed, ondanks het gegeven dat goede vrienden en vriendinnen lovend over deze man zijn.
  Deze beste man hield iedereen een lekkere wortel voor en iedereen sjokt er achteraan. Iedereen wil zo graag dat het waar is.
  Wakker worden wakker worden wakker worden
  Ze vinden dat vast niet leuk dat ik dat vind.
  Mijn alarmbelletjes rinkelde volop.

  Met lede ogen zie ik aan dat mensen na afloop naar de beste man toegaan voor een medische behandeling met water en afspraken maken.
  Gratis of dik vet betalen voor flessen met water dat is mij niet geheel duidelijk.
  Als het niet geneest kan je de beste man niets kwalijk nemen.
  Tenslotte heb je wat flinke duiten neergelegd voor wat flessen water.
  Ook zou hij naar mijn mening integerder zijn als hij in zijn lezing werkelijk alleen had verteld over zijn vrije energie motor. En de reclame achtige filmpjes waarbij mensen die nooit hebben kunnen lopen opeens na jaren weer kunnen lopen.
  Als mensen naar zo’n lezing willen hou dan daar een lezing over. Ik kwam voor de vrije energie motor.
  Bovendien bleek ook dat de mensen niet naar de dieperliggende zielsoorzaak keken van hun ziekte.
  De diepste genezing bij de mens is zijn diepste intentie om te genezen en wat aandacht en liefde van de omgeving kan dat proces versnellen.
  Om dan de genezing WEER buiten je zelf te leggen, dat debet is aan een of ander middel, speciaal water of wat dan ook, vind ik ontkrachtend.
  Wie dat wil prima, ik bedank ervoor. Ieder zijn weg.

  Ikke wil geen eten van replicatoren.
  Ikke wil eten van de aarde.
  Ikke wil geen “genezing ” door Mr Keshe zijn water om te verworden tot een robotachtige 4d staat.
  Ikke wil mens zijn.
  Ikke wil niet reizen via ruimteschepen naar Mars.
  Ikke wil op de aarde zijn met me eigge sterrepoortje.

  Enne, bij eenheidsbewustzijn zou hij zijn principe met iedereen, volgens eigen zeggen in twee minuutjes kunnen uitleggen, zodat het simpel te begrijpen is voor een willekeurige techneut.
  Bij eenheidsbewustzijn gaat het om delen en niet om de Nobelprijswinnaar te worden!
  Bij eenheidsbewustzijn is HET niet afhankelijk van 1 persoon en wordt HET ook niet van 1 persoon afhankelijk gemaakt.
  Dan zijn er ook geen persoonlijke bedreigingen. Samen krachtig.

  Oh ja en wat voor mij de grootste alarmbel was dat hij hardop zei dat bij al deze techniek moeder aarde niet nodig was. En dat was toch wel heeel geweldig.
  Door de de woorden achter de woorden ervaarde ik energetisch alleen maar controle en macht. Geen liefde. En ik miste de speelsheid van een kind.
  In Startrek zijn ze altijd op weg naar de aarde, onderwijl ”exploring the universe”.
  Ik ben er al!
  Ach als ik samen met moeder ascendeer naar 5D tja waar gaat “dit”” dan noch over.
  Dus zelfs al zou hetgeen hij beweert waar zijn, dan is het in ieder geval niet mijn pad.

  “The moment you do not conform , do to what they want you to do, then there true nature comes out.”

  23
  • cozmic

   Space might be the final fronteer but it’s made in a Hollywood basement ( red hot chilipeppers )
   Mee eens dat ‘genezing’ holistisch en niet klinisch dient te zijn . Verdere uitspraken daarover ervaar ik vaak als glad ijs , dus daar onthoud ik me maar even van .
   Zelfs het cynische ondertoontje brengt een glimlach bij me op .
   Je vergeet echter voor de compleetheid de no cure , no pay clausule te vermelden .
   Replicatorfood is voor de survival momenten , hier op aarde kunnen we gewoon blijven genieten van ons tofuburgertje stroganoff en een martini met een olijfje , shaken not stirred .
   Ik geef Mr Keshe het voordeel van de twijfel , ook gezien de direct bij hem betrokken vrijwilligers , je kan onmogelijk iedereen in de maling nemen . Ook om het als een sceme op te zetten zijn de bedragen te laag en de inzet te hoog .
   Maar ja dat is mijn visie , ik kan me voorstellen dat mensen wat moeite hebben om in hem te geloven . De toekomst zal het uitwjzen . Als we dan inderdaad al niet door de witte muur zijn gegaan .
   ( laatste zin , do is due ? )

   23.1
  • Martijn

   Einde van je leven hoor je ineens een stem zeggen: ’t was maar een spelletje, waarom maakte je zo druk om niets? http://www.youtube.com/watch?v=IcB0eHGoZhE

   23.2
  • cozmic

   je hebt zo’n 26000 dagen tussen niets en eeuwigheid….
   http://www.youtube.com/watch?v=JKVI2VesSKo
   ojee , straks gaat contrakees weer lopen ouwemeuten 🙂

   23.3
  • Stan

   Ja ik ben ook meer voor de route waarbij alles uit jezelf komt.
   Maar dat is maar weinig mensen gegeven.
   Groeiend inzicht ontstaat momenteel door samensmelting van oude kennis en wetenschap.
   Dat is de route waarlangs we de vermogens van de mens opnieuw ontdekken.

   Eigenlijk is het het opnieuw ontdekken van hoe de natuur echt werkt.
   Het zijn denk ik geen nieuwe dingen maar het komt opnieuw boven.
   Blijkbaar breekt de tijd aan dat de mens de hebzucht en de angst aan de kant kan gaan zetten en verantwoordelijk met dit soort kennis om zal kunnen gaan.

   23.4
 • rik

  Hier krijg ik alweer de kriebels van.
  Voorlopig zijn ze nog niet te koop, want ze zijn nog op zoek naar investeerders.
  Althans, zo eindigt het filmpje.

  Waarom zou je nog naar investeerders zoeken, als je gratis energie kan maken?
  Komen die investeerders dan niet vanzelf naar je toe rennen?
  Kan je niet gewoon beginnen, met alvast de eerste te verkopen, zodat je geld hebt, om de tweede te maken, enzovoorts?
  Kan je niet gewoon stroom verkopen, tegen een laag tarief, om zo aan je financiering te komen?

  Please note – as of 25 June 2010, this Website is undergoing reconstruction. We thank you for your patience. zegt hun website op http://www.lutec.com.au/ . Het is nu Januari 2012.

  Ik zeg niet dat het niet kan, maar tot nu toe heb ik nog niets gezien, wat reproduceerbaar is.

  Keshe is nog van een heel ander kaliber, en daar ging dit artikel over.
  Wie daar in gelooft, verdient het gewoon, belazerd te worden.

  Nog één voorbeeld dan.
  Volgens Frontier magazine, was de man zwaargewond, een Belgiesch ziekenhuis ingedragen, en is daar met zijn eigen techniek genezen.

  Welk ziekenhuis dat was, en door welke doktoren hij is behandeld, wil het artikel niet zeggen.
  Stel je voor, dat je het natrekt, dat is niet de bedoeling.
  Net zoals het niet de bedoeling is, dat je de politie gaat bellen, of ze werkelijk een container verzegeld hebben.

  Je moet het gewoon geloven.
  Positief zijn, en de andere kant op kijken.

  22
  • GuidoJ

   Lekker positief verhaal Rik.. maarnietheus. Is er bij jou nog iets anders dan negatief of positief..?? Kun je niet gewoon iets láten, totdat..? Oordeel, oordeel, of blijf je positief en vooral ‘open’..?

   22.1
  • rik

   Wat is er in godsnaam mis met negatief zijn.

   Als je kinderen wat groter worden, leer je ze toch ook, om eerst links, dan rechts, en dan nog een keer links te kijken, voor het oversteken?
   Of zeg je ze, dat ze gewoon recht vooruit moeten kijken, en positief moeten denken?

   Zul je veel kindertjes moeten maken, wil je er ééntje over houden.

   Zo geldt dat ook met oplichters.

   22.2
 • @rik: Ik geloof ook niet zo in dit verhaal. Echter, mijn reactie was cynisch bedoeld…

  Vrije energie bestaat zeker, maar niet in de context zoals deze in het bovenstaande artikel wordt aangehaald. Er bestaan mogelijkheden om kosteloos energie op te wekken. Echter, deze worden moedwillig tegengehouden en/of gesaboteerd door ‘Big Money’ omdat deze technieken, wanneer ze daadwerkelijk worden ingezet, hen veel geld gaan kosten. Met andere woorden: ‘Big Money’ verliest dan zijn bestaansrecht en gaat over de kop.

  Een van de technieken is een magneetdynamo, welke – eenmaal draaiend – continu stroom opwekt zonder nog ooit te stoppen. Het principe is heel eenvoudig: zorg ervoor dat de polariteit van de magneten binnenin de dynamo altijd omgekeerd is (N-N en Z-Z) zodat ze elkaar afstoten. Plaats een spoel en collector binnenin, en verbindt de spoel met het stroomnetwerk. En voila: een dynamo. Je kunt aan de dynamo verschillende spoelen hangen zodat je diverse stroomsterktes kunt opwekken.

  Dit idee is niet nieuw, maar volgens mij is het nog niet in productie genomen, ook vanwege bovenstaande redenen. Het kan zelfs gebruikt worden in elektrische auto’s waarbij deze niet meer aan een oplaadpunt hoeven te hangen, maar zelfvoorzienend zullen zijn!

  Tja, er zijn mogelijkheden genoeg, maar we moeten het willen zien…

  21
Feedback
Home

Beste Bezoeker, de website gaat om ongeveer 15:30 in onderhoud voor een noodzakelijke upgrade.

Bedankt voor uw begrip!

Het WantToKnow Team.